Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pisinisi i totonu o le faletaavale - o se aotelega o TOP-56 aitia mo le gaosiga, faʻatau atu o oloa ma le sauniaina o tautua + o sili aitia aitia mai Europa ma Saina

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au faitau pele o le RichPro.ru pisinisi mekasini! I lenei lomiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe e uiga i se faletaavale pisinisi, faʻafefea ona faʻatulagaina, o le a le mea e manaʻomia mo lenei, ma mafaufau foi manatu lauiloa mai Europa ma Saina mo fale gaosi i totonu o se faletaavale, faʻatau atu oloa ma le tuʻuina atu o tautua e mafai ona faʻaaogaina i lau oe lava taʻavale pusa i lou atunuʻu. ...

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

Ioe, o le tele o tagata faʻatau pisinisi saili e faʻaititia le tau o le faʻatulagaina o a latou lava pisinisi. O tau tumau o totogi e matua faʻatapulaʻaina ai pisinisi avanoa atinaʻe, aemaise i le amataga o faʻagaioiga, peʻa taua inivesi i masini, mea mata ma faʻatulagaina o nofoaga ma fale.

O le auala i fafo atu i lenei tulaga o le faʻaaogaina o lau oe lava faletaavale mo pisinisi.

I lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai:

  • E talafeagai le amataina o se pisinisi i se faletaavale ma faʻaaoga e maua ai se polofiti;
  • Faʻafefea ona faʻatulaga lelei se pusa taʻavale mo le faʻatulagaina o se pisinisi;
  • O le tele numera o aitia mo se faletaavale pisinisi mai uma i le lalolagi atoa e mafai ona faʻaaogaina i tulaga Rusia;
  • E aoga le amataina o se pisinisi i se faletaavale - motugaafa ma togafiti.

O le tusitusiga o le a aoga mo tagata o loʻo saili ia iloa i latou lava i pisinisi faʻaaogaina o avanoa avanoa.

Mai ituaiga eseese o manatu fuafuaina mo le "pisinisi faletaavale", soʻo se tagata fai pisinisi fou poʻo le fai pisinisi e manaʻo e faʻamautinoa a latou tau mafai ona filifili se talafeagai taʻiala "i lo latou fiafia i ai" ma avanoa.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i se pisinisi i totonu o se fale inisinia, o a ni aitia mo se faletaavale e talafeagai mo se pisinisi laiti, faʻafefea ona tatalaina lau oe lava tamaʻi gaosiga i se faletaavale, faitau le tala o loʻo i lalo. I le nofoaga lava e tasi, sa matou faʻamatalaina aitia talafeagai ma manaia aitia mo le pisinisi faletaavale mai Europa ma Saina.

1. O fea e amata ai se pisinisi i totonu o se fale inisinia - faʻafefea ona sauniuni ma mea e manaʻomia e faʻatulaga ai se pisinisi faletaavale 📌

Afai latou te mananaʻo e fai a latou lava pisinisi, o le tele o fai pisinisi feagai ma le faʻafitauli o le iai o fale. Ole avanoa ile faʻaaogaina ole avanoa e faʻafefe ai le au fou, aua e fesoʻotaʻi ma tau taua tau tupe ma, o se tulafono, e faʻafaigata ai atinaʻe pisinisi.

I nei tulaga, o le toʻatele o tagata fiafia e faʻalogo ia latou lava fale taʻavale, afai e faʻaaoga saʻo, e i ai le agavaʻa e liliu ai i se aseta o le a aumaia ai le maualuga tupe maua i le lumanaʻi.

Taua! O le mea autu a faʻatulagaina se pisinisi i totonu o se faletaavale o le filifilia lea o se aitia e faʻatagaina, i nei tulaga, e faʻaliliuina au oe lava taumafaiga i polofiti.

Pe a iloiloina le vaʻaiga o aitia mo se tamaʻi pisinisi i totonu o se faletaavale, oe tatau ona mataala i lona tulaga.

Mauaina o se mea i totonu latalata i nofoaga nofo ai tatalaina avanoa taua mo le faʻamaopoopoina o lau pisinisi: mai le taʻavale faʻaleleia auaunaga i se faleoloa fafo.

Nofoaga le maua ai sina avanoa tapulaʻa tele o ono ono filifili. I lenei tulaga, oe tatau ona taulaʻi atu i le faʻamoemoe tagata maimoa pe mafaufau i le faʻatulagaina o gaioiga i se auala e ono ono faʻatau ai tagata e le maua le toʻa ma le le lelei nofoaga o le faletaavale.

A maeʻa ona filifili e faʻaaoga lau oe fale taʻavale mo le faʻatulagaina o se pisinisi, e tatau ona matua saunia lelei:

  • Faʻaeseese le potu;
  • Faʻatautaia fesoʻotaʻiga (otaota, eletise, vai);
  • Fai teuteuga i totonu ma fafo;

Ina ia faʻatautaia galuega toe faʻaleleia, e tatau ona e faʻatauina uma mea e manaʻomia e fau ma faʻaaoga mea faigaluega talafeagai.

E tatau ona faʻapipiʻi mita mo le vai, eletise ma aumai nofoaga ia tusa ai ma tulaga tumama ma le saogalemu o le afi.

O le tulaga o tupe faʻatupeina i le toe faʻaleleia e tatau ona fuafuaina e le faʻaogaina o le fale taʻavale.

A faʻatulagaina se fale teu oloa e lava le maeʻa faigofie: faʻaʻesega, atavali, gaosiga ma faapipiiina o fata.

A faʻatulagaina se faleoloa faʻatau atu poʻo le tuʻuina atu o soʻo se tautua i le faitau aofaʻi o tagata, o loʻo manaʻomia uma le faʻatulagaina talafeagai o nofoaga ma fale faʻapitoa.

Pau lava le gaioiga na le aoga faia fusuaga taʻavale o gaosiga o meaʻai, talu ai e le mafai ona fausia ni tulaga talafeagai i tulaga o le tumamā ma tulaga faʻamaʻi i tulaga o le taʻavale pusa.

Taua! O se tagata fai pisinisi o ia lea e filifili e faʻatuina le gaosiaina o lenei vaega o oloa i totonu o se fale inisinia, o loʻo ia te ia le ono maua o faʻasalaga tetele ma le faʻasa ona faia pisinisi.

E taua foʻi le iloa o le faʻatautaia o se pisinisi laʻititi i se fale inisinia e aunoa ma ni pepa talafeagai, o le faʻatulafonoina o pisinisi ma e faʻasalaina e le tulafono.

I le amataga laʻasaga, a o le liʻo o tagata faʻatau aofia ai uo, aiga ma tagata masani, e mafai ona le resitaraina au gaioiga, ae a maeʻa ni masina e tatau ona e faʻatulaga lelei lau pisinisi.

💡 Na matou tusia e faʻafefea ona lesitala la matou gaioiga i tusitusiga - "Faʻafefea ona tatalaina se tagata fai pisinisi taʻitasi" ma le "Faʻafefea ona tatala se Polokalame na o oe", i ni tusitusiga se lua na matou faʻamatalaina laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo tagata amata i le faʻafefea ma pe faʻafefea ona lesitala a latou pisinisi pisinisi.

O le a le pisinisi e fai i le faletaavale, o a pisinisi pisinisi ma laʻititi tupe teu faʻafaigaluega i le faletaavale o loʻo i ai, faitau i le isi vaega.

Sili ona lelei ma ona po nei pisinisi faletaavale manatu - tautua, fefaʻatauaiga ma gaosiga i fale inisinia

2. Manatu mo se Pisinisi Fale Garage - 16 Faʻamaonia Pisinisi Fale Garage 💡

Ma, seʻi tatou vaʻai i fatufatuga ma uluaʻi aitia pisinisi mo se faletaavale e mafai ona faʻaogaina i Lusia.

1) Totogiina se faletaavale

O le auala faigofie e maua ai tupe o le faʻaaogaina o se fale mautotogi totogi. I le fiasefulu tausaga talu ai, sa i ai se aga agaʻi i le faʻateleina o le numera o taʻavale i taulaga. I le taimi e tasi, o le tele o taʻavale e le mafai ona gafatia ona totogi mo paka avanoa.

Afai o se ono ono ona fale ana garage gaogao, lona uiga o le sailia o se tagata mautotogi ma maua tupe o le filifiliga saʻo.

O le vaega o le faʻaaogaina o le faletaavale mai le itu o ono ono tagata faʻatau e tatau ona fuafuaina:

  • mo paka ma teuina o se taʻavale, vaega faʻaleoleo ma mea faʻaaoga i ai;
  • faʻaaoga o se potu e teu ai mea faigaluega;
  • mo le teuina o masini, mea faigaluega a le fale ma mea tau eletise;
  • mo tafaoga ma faʻafiafiaga (i lalo o tulaga talafeagai).

E fesuisuiaʻi fale mautotogi i totonu o Rusia mai le 2,000 i le 4,000 rubles i le masina ma faʻamoemoe i nisi o itu:

  • itulagi;
  • nofoaga;
  • o le tulaga o le pusa taavale;
  • tele faletaavale;
  • maua o fesoʻotaʻiga.

O lenei pisinisi manatu e sili ona lelei mo tagata o loʻo mananaʻo e maua ni tupe maua e aunoa ma le faia o ni taumafaiga taua - o lona uiga, maua pasif tupe maua mai le totogiina o latou fale taʻavale.

2) Fefaʻatauaiga i le faletaavale

O le faletaavale e mafai ona faʻaaogaina o se faleoloa. O lenei faʻaiuga e le feteʻenaʻi ma le tulafono, talu ai o le fale inisinia e mafai ona faʻatatauina i mea o fefaatauaiga le tumau.

O le a sili ona saʻo le faʻaaogaina e pei o lea pe a fai o le nofoaga e aofia ai le tele o tafega o pasia tagata.

Le faʻatulagaina o fefaʻatauaiga i le faletaavale, oe tatau:

  • faʻamama;
  • filifili i le faʻatonuga ma le tulaga o oloa;
  • faʻatotoga le potu i masini talafeagai ma oloa;
  • faʻatautaia se faʻasalalauga.

O le a le mea e mafai ona faʻatau atu?

Afai o le atigipusa o loʻo tu i totonu o se faletaavale tele, o lona uiga o se lelei tali o le faʻatau atu lauiloa vaega faaleoleo mo taavale, fesoʻotaʻi faʻaaogaina, teuteuga o taʻavale ma isi

Ae le i oʻo i lena, e tatau ona e suʻesuʻeina, pe a maeʻa talanoa ma tagata ono faʻatau, o le a le oloa latou te masani ona manaʻomia, ma fefaʻatauaʻi ma sili ona lauiloa ia latou.

3) Vaʻaiga i le vaitau o faaseʻe, paʻu, taʻavale, uila ma isi masini

Tele o tagata o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le teuina o se tele o mea eseese latou te faʻaaogaina i naʻo taimi o le tausaga. O taimi o totoe latou te manaʻomia e teuina i se mea.

E masani lava, o fale tele-fale e fausia e aunoa ma le teuina potu ma le faʻafitauli o le teuina o nofoa faʻaseʻe, faaseʻe, uila ma paʻu taʻavale, faʻapea foi ma le tele o isi oloa, e talafeagai mo le tele o tagata o nonofo i le taulaga. Ma afai e i ai le manaʻoga, lea uma enterprising faletaavale mafai ona maua i luga o le tuʻuina atu o fesoʻotaʻiga tautua.

E faʻatulaga lenei tautua e te manaʻomia:

  • faletaavale tele;
  • faʻasaʻoloto le potu i le mea e gata ai le mafai mai mea le manaʻomia uma;
  • faʻaavanoa le faletaavale i fata mo paʻu, faʻapea foi ma le faʻatulagaina o potu teu oloa mo isi oloa;
  • faʻapipiʻi le saogalemu;
  • sau ma avatua avanoa i oloa i le muamua talosaga a le tagata maʻi.

Oe mafai ona malilie ma le tagata o tausia i tuutuuga eseese o totogi mo auaunaga: totogi tasi taimi, taʻitasi masina, kuata kuata.

O tupe teufaafaigaluega i le faʻatinoina o lenei manatu o se fale inisinia faletaavale e le taua ma tupe mama e mafai ona maua pe a maeʻa le galulue faʻatasi ma le tagata muamua.

4) faletaavale DIY i le faletaavale

O se manatu lelei ma talafeagai pe a faʻaaogaina se fale taʻavale mo pisinisi o le toe faʻaleleia o taʻavale. Poʻo le a lava le mea e tupu i olaga o tagata i aso uma, ma le aofai o taʻavale faʻateleina, latou malepe i lalo, maua i faʻalavelave. O le manaʻoga mo le lelei o le toe faʻaleleia o galuega e masani ona maualuga.

Ina ia mafai ona faʻatulagaina se pisinisi lipea taʻavale i se faletaavale, oe tatau:

  1. Mea faigaluega ma mea faigaluega mo le toe faʻaleleia o galuega.
    • 1.1. Mo le toe faʻaleleia o paipa o le a manaʻomia tele numera o mea faigaluega lima (ki seti, jacks, toso, sikulini, ma isi).
    • 1.2. Faaleleia o le tino aofia ai, i se faʻaopopoga i mea faigaluega lima, le sauniaina o mea taugata meafaigaluega: masini uelo, eletise eletise ma tamaʻi mea faigaluega eletise.
  2. Faʻatulaga lelei le potu (saunia se nofoaga mo masini, masini ma mea faigaluega).
  3. Faia auala saogalemu vaega galue. Teu varnish, vali ma faʻalelei solveni, ma faʻaavanoa lelei ea.
  4. Tuʻuina atu auaunaga lelei... I lenei nofoaga, o se taua vaega i le manuia ma lauiloa i le va o tagata faʻatau o le taʻuleleia ma le tulaga tautua.
  5. Tulaga sili ona lelei tau... O le soʻona tau o tautua e faʻafefe ai tagata faʻatau, ma o tau maualalo e le faʻatagaina latou e maua ai ni tupe lelei.

E taua le mulimulitaʻi uma i lisi lisi o fautuaga ma fesoasoani mo le lipeaina o se taʻavale i totonu o le fale inisinia, talu ai le usitaʻia a le itiiti ifo ma le tasi o latou e mafai ona taitai atu ai i tau faʻaopoopo.

5) Auaunaga fetaui lelei o Turo

E fautuaina le faʻatulagaina o le paʻu pe a tu le fale inisinia i tafatafa o le pamu kesi poʻo le alatele.

O le pusa taʻavale e tatau ona faʻamalieina i nisi o uiga:

  • Moli lelei i luga o le galulue eria;
  • Le i ai o le ea;
  • O le faletaavale e tatau ona insulated ma vevela i le taimi o le malulu vaitau;
  • Le iai o se punavai.

Ina ia mautinoa le lelei tautua ma faʻavae le galulue faʻatasi ma masani tagata faʻatau, e tatau ona sauniuni nofoaga ma faʻatau ia meafaigaluega talafeagai.

Oe tatau mautinoa faʻatau:

  • Meafaigaluega mo le faʻapipiʻiina ma faʻateʻaina uili;
  • Turo suia;
  • Faapaleniina masini;
  • Vulcanizer;
  • Taele tapu mo paʻu fetaui;
  • Compressor;
  • Faasee fuli.

O le lisi atoa o nei masini e taugata tele, ma i le amataga o gaioiga, e tatau ona e mafaufau i le filifiliga o le totogiina.

6) Tuning taavale

O leisi auala e maua ai tupe i totonu o le fale inisinia o le faʻafetauiina o taʻavale, e faʻatagaina ai oe ona faia se mea faʻapitoa, e le masani ai mai le taʻavale, ae e i ai ni tapu:

  • O le tau o auaunaga lelei ma faʻaaoga e taua tele ma o lea o lenei tautua o le a aoga naʻo totonu o taulaga tetele.
  • Oe tatau ona maua se faʻatuatuaina kamupani e mafai ona tuʻuina atu le manaʻomia vaega.
  • O le faʻatauga tele faʻatau o mea e le talafeagai, talu ai o vaega ua filifilia taʻitasi mo le taʻavale.
  • E le telē tele le faʻatutuina o le au maimoa mo le faʻafogaina - mo se tupe maua lelei, taua tele taumafaiga faʻapisinisi ma le tuʻuina atu o auaunaga lelei.

Ina ia faʻamanuiaina i lenei ituaiga pisinisi, oe manaʻomia le faʻaalu o tupe i le faʻalauiloaina ma faʻasalalauga (e aofia ai faʻasalalauga i luga o le Initaneti).

7) Fufulu taʻavale

Fale taʻavale fufulu - o le filifiliga pito sili ona lelei mo le mauaina o tupe pe a fai o le atigipusa o loʻo i se nofoaga talafeagai.

Mo le faʻatulagaina o se pisinisi, oe manaʻomia le sauniuni o nofoaga ma le eria faʻataʻamilo i le faletaavale, faʻatau mea manaʻomia masini ma fesoʻotaʻiga mea. E mafai ona faʻatulagaina le fufuluina o taʻavale i soʻo se faletaavale.

Mo le faʻatulagaina tatau o nofoaga ma fale, e tatau ona e:

  • Saunia se nofoaga mo le sapalaiina o le suavai sapalai ma alavai;
  • O fola i totonu o le potu e tatau ona i ai se malifa i le itu o le alavai (oneone maile), i le pito i lalo o le a tele vaega o le palapala ma le suauʻu o le a faʻaleleia. O le maile oneone e tatau ona faʻamama i lea taimi ma lea taimi;
  • Suavai palapala ma tamaʻi elemeni o le a alu i lalo le alavai fesoʻotaʻi ma le alavai.

Faatasi ai ma lenei auala, o le fola i totonu o le faletaavale o le a le susu. E tatau foʻi ona e uia auala mo le saogalemu o le eletise peʻa tagofia le vai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻaaoga se transformer i totonu o le potu e tuʻuina ai le voltage i le taimi o gaioiga faʻatatau (faʻagasologa).

8) Auaunaga diagnostics taʻavale

O lenei tautua e manaʻomia tele e tagata e ana taʻavale ma, e ui i le tele o le tauvaga, e mafai e se tagata faipisinisi ona maua ni tupe lelei e ala i le tuʻuina atu i ai o ni taʻavale.

Muamua, o se seti o mea faigaluega e manaʻomia:

  • komepiuta ma polokalama mo le faʻailoaina o ni sese tulafono;
  • adapter manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi se taʻavale i se komipiuta fesoʻotaʻi;
  • o se scanner e fuafuaina le tulafono laiti o le taʻavale pulea vaega mai le afi ma tuuina atu se sese lipoti.

E tatau ona toe faʻafou le polokalame i se tulaga faifai pea, aua o le aofaʻi o masini masini e tupu i tausaga uma, ma mo le faʻagaioiga tatau e manaʻomia le "tumau faʻatasi ma taimi."

9) Faʻamau o totonu o taʻavale

O le tuʻuina atu o 'auʻaunaga i lenei itu e faʻatinoina e le faʻatapulaʻaina o faʻalapotopotoga ma tagata fai pisinisi taʻitoʻatasi, peitaʻi, o le maketi o loʻo maualuga tele.

O le lisi o tautua e aofia ai:

  • Padding o nofoa ma headrests ma armrests;
  • Faafouga o le faʻalo sheathing;
  • Tagavai o le Torpedo;
  • Faafou uili Faafou;
  • Faʻamau o ie ufiufi o faitotoʻa.

Meafaigaluega talafeagai:

  • Masini suisui;
  • Seti o mea faigaluega;
  • Fufulu masini fufulu mama;
  • Pusa aveʻesega Airbag.

Tau mo auaunaga mo le tosoina o totonu o le taʻavale e fai si maualuga. O le faʻaaogaina o se mea tulaga ese ma le tulaga maualuga o galuega o le a mautinoa ai le maualuga gaioiga ma le faifai pea tafe o tagata faʻatau.

E aoga foi le faia o se lisi o faʻataʻitaʻiga ina ia maua ai e le tagata o tausia le avanoa iloilo ma filifili le manaʻomia tini tusa ma lanu ma fausaga.

10) Gaosiaina o vaega ma oloa i luga o le lathe

O le faʻatulagaina o se aʻoaʻoga i le fale inisinia mo le faʻagaioiga o vaega eseese o se gaioiga lauiloa. O ia auaunaga o loʻo manaʻomia lava i pisinisi e le o iai se tagata faigaluega tumau, faʻapea foʻi ma faleʻoloa e faʻaleleia ai taʻavale.

O le tauvaga i lenei tautua maketi e le amanaʻiaina, lea e mafai ai ona faʻatagaina se tagata faipisinisi e maua tele tupe maua.

O le faʻagaioiga manaʻomia le faʻatauina o se lathe ma se seti o masani mea faigaluega.

O le masini a le CNC o le a faʻalauteleina avanoa mo gaioiga gaosi, o lona tau tele sili atu nai lo le tau o mea masani meafaigaluega, ae o le a faʻatagaina oe e faia sili atu faigata ma taugata galuega.

Le tau ole tautua mo le filoina o se mea faigaluega amata mai i le 90 rubles... O se tagata ua iai le poto masani, ma le saʻo faʻasalalauga (faʻatutuina le au maimoa faʻatatau) o ana tautua, ma le maualuga-lelei galuega, maua le avanoa e faʻaavanoa ia lava ma se mautu tupe maua.

11) Taliaina o mea toe gaosi

O le faʻatulagaina o se mea e toe gaosi ai i le fale inisinia e mafai ona faʻatagaina ai se tagata faipisinisi fou e maua ni ana tupe lelei. Faʻaputuputuina ma faʻavasega mulimuli ane o otaota mafai ai ona faʻatau atu ni ituaiga o raw mea i pisinisi, o loʻo auai i le gaosiga poʻo le faʻagasologa.

Faʻaoga toe faʻaaoga:

  • pepa;
  • ipu malamalama;
  • atigipusa;
  • ie;
  • uamea lapisi;
  • ata polymer;
  • paʻu

O kamupani toe faʻaaoga ua maeʻa faʻatulagaina a latou lava tau mo ituaiga mea toe faʻaola, e mafai ai e tagata o loʻo aʻafia i lenei ituaiga gaioiga ona maua ni tupe maua ma faʻamanuiaina le siʻosiʻomaga.

12) Faʻaleleia o seevae ma lavalava

Lenei pisinisi faletaavale na i taimi uma ma o le a masani ona talafeagai. O le manuia o le pisinisi o le a faʻamoemoeina i le nofoaga o le faletaavale. I le tulaga o le latalata i fale teu oloa ma le toatele o tagata o pasi ane, o le manatu e mafai ona faʻatinoina i totonu o se pisinisi e aumaia mautu tupe maua.

Muamua lava, oe manaʻomia le faʻatautaia o se tauiviga e faʻalauiloa ai au 'auʻaunaga, faʻapea foi ma le teuteuina o ou fale taʻavale i faʻasalalauga i fafo.

Taua! Tele o tagata e talitonu naʻo tagatanuu e maualalo tupe maua e faʻaaogaina na tautua, ae e taua le maitauina o seevae taugata ma lavalava o loʻo i ai foʻi mea faʻaaoga (mulivae, loka loka, solo e mulumulu).

E le o tagata faʻamanuiaina uma o le a tiaʻi mea ona o se tamaʻi mea malepe. Lenei faʻailoa mai o le faʻatutu tagata matamata o nei tautua e lautele lautele.

Masini manaʻomia mo le lipeaina o seevae ma lavalava:

  • masini suisui;
  • o se masini mo avanoa avanoa;
  • vili eletise.

Seti manaʻomia o mea faigaluega:

  • se seti o naifi;
  • seti o mātau;
  • samala samala;
  • Tui, uʻamea, sikulipi, ma isi.

13) Totogiina o oloa a tamaiti

I le lalolagi faʻaonapo nei, o le tele o matua e faʻaeteete i latou tau, aua e vave ona tutupu aʻe tamaiti mai lavalava ma seevae, toʻavalava ma meataʻalo pe a maeʻa sina taimi puupuu ua le toe talafeagai.

i totonu foi kindergartens ma aʻoga sauniga masani e masani ona faia i le mea e tatau ai mo le tamaititi ia foliga lelei.

O le tau e faʻatau ai oloa e faʻaaoga e tamaiti mo sina taimi puʻupuʻu e mafai ona taua tele mo le paketi a le aiga. O nei mea uma e fausia ai se taua maketi manaʻoga mo le lisiina o le talafeagai oloa.

Le faʻatulagaina o se lisi lisi i le fale taʻavale, oe tatau:

  • E fautuaina le faʻatulagaina o se faletaavale i se sitaili a tamaiti: o le sitaili e tatau ona pupula, tautau ata o tagata mai katuni ma tala faʻasolopito, e mafai ona e faʻaaogaina pese a tamaiti pe a e asia i latou.
  • Oe tatau ona suʻesuʻeina le manaʻoga mo nisi vaega o oloa. O le filifiliga saʻo o le asiasi lea i faleʻoloa faʻapitoa ma suʻesuʻe le mau vaega i totonu, faʻapea foʻi ma le suʻesuʻeina o talosaga i luga o le Initaneti.
  • Le isi mea, ua faʻatau se oloa lauiloa.
  • E le tatau ona teʻena ni ofo e faʻatau ai oloa e fiafia iai lau tama. Tele taimi, tamaiti faʻapipiʻi i ni meataʻalo, lea e maua ai e le fai pisinisi se faʻaopoopoga maua avanoa.
  • Faʻasalalauga o se taua vaega o le manuia pisinisi. Faʻalauiloaina o au tautua o le a le faigata, talu ai o le autu faʻalogologo o le oloa ua folafolaina.

Matou te fautuaina foʻi faʻalogo ile faʻasino atu luga ma togafiti.

14) Faʻaleleia o mea faigaluega a le fale

O le faitau aofai o tagata e fiafia i taimi uma i le toe faaleleia ma le puipuia tausiga o mea faigaluega na faʻaaogaina. O loʻo i ai le manaʻoga i vaega uma o le faitau aofaʻi o tagata ma o se fale inisinia e faʻaaoga lelei e sili ona lelei mo le faʻatulagaina o se pisinisi laititi mo le lipeaina o tamaʻi fale ma mea tetele.

Taua! O le poloketi e manaʻomia ai se tagata agavaʻa faʻapitoa ma ia iai se taʻavale mo le kilivaina o ni meafaigaluega tetele ua maeʻa faʻaleleia.

E tatau i le pisinisi ona resitaraina a latou gaioiga ma:

  • faʻatau mea faigaluega talafeagai ma mea faigaluega mo faʻamaoniga;
  • faʻatulaga le faʻagasologa ma le lesitalaina o poloaʻiga;
  • saunia faʻasalalauga ma faʻalauiloaina o tautua.

Mo le faʻatautaia manuia, i soʻo se tulaga, oe manaʻomia le lesitalaina o lau pisinisi. Afai o loʻo e mafaufau e lesitalaina se tagata fai pisinisi taʻitasi, e mafai ona e fesuiaʻi i se faʻafaigofieina lafoga faiga pe i se pateni lafoga faiga.

15) Faleoloa tuai

Le pisinisi o le toe faʻatauina atu o mea tuai ma mea e le mafai ona leiloa lona talafeagai. E i ai lava se numera mautinoa o tagata aoina mea tuai, tupe siliva, faʻailoga, mea a le fale ma tagata o loʻo taumafai e aveʻese nei mea.

I le faʻaauupegaina o se faleʻoloa tuai i lau oe lava fale taʻavale, e i ai le avanoa e maua ai se lelei tupe maua.

Totogi taimi o lenei poloketi ma le auala saʻo e laititi i le 1 tausaga.

Ole mea taua e faʻamautuina ai le alualu i luma o lenei taumafaiga o le numera tele o tagata faʻatau.

O le le lava o le amataga tupe faavae e le o se faʻalavelave tele, talu ai le iloa le moni maketi taua o nisi oloa, oe mafai ona maua i luga o le tasi fefaʻatauaiga sili atu i le 500% polofiti ma faʻaaoga tupe nono.

16) Tipiina tioata

O le faʻavae o lenei pisinisi o toe faʻaaogaina mea o se taʻavale pusa mo se fale faigaluega mo le tipiina tioata o le manaʻomia fuataga mo le tagata faʻatau.

O le manaʻoga mo nei 'auʻaunaga e taua tele i taulaga tetele, e tele falefaigaluega ma fale e nonofo ai. Fou faiga i meaafale gaosia mautinoa le faʻaogaina tele o tioata laulau e tagata faʻatau ma le numera tele o faʻata e i ai mea malepelepe meatotino i le taimi o faʻagaioiga, lea e mafua ai le manaʻoga mo latou sui.

Faʻatulagaina se tioata ma faʻata tipiina pisinisi i se faletaavale, oe o le a manaʻomia:

  • laulau lapoa;
  • tuʻufaʻatasiga o ituaiga lauiloa o tioata i le tulaga o lapoʻa tele;
  • faipule;
  • roulette;
  • maualuga tipi tioata.

O le tekonolosi o galuega e matua faigofie lava: o se laupepa tioata o loʻo taʻoto i luga o le laulau, o se laina e tusia ma se tipi tipi, ma o le tioata e vaevaeina i ni vaega.


Faʻatusatusaga laulau o aitia pisinisi i le fale inisinia

O le laulau o loʻo faʻaalia ai faʻatusatusaga uiga o filifiliga fuafuaina mo aitia mo pisinisi laiti.

Manatu pisinisiTupe muamuaTotogi toe totogi
Fale totogi fale0 rubles1 masina
Fefaʻatauaiga i le faletaavale120,000 rubles3 - 8 masina
Teuina faavaitaimi o mea10,000 rubles2 masina
Taavale fale i le faletaavale100,000 rubles1 - 3 masina
Auaunaga i Turo100,000 - 150,000 rubles2 - 4 masina
Kiina o le taavale80,000 - 300,000 rubles3 - 6 masina
Taele taʻavaleMai le 200,000 rubles2 - 6 masina
Auaunaga diagnostics taʻavale100,000 - 300,000 rubles1 - 4 masina
Padding o totonu totonu o taʻavale90,000 - 120,000 rubles4 - 6 masina
Gaosiaina o vaega ma oloa i luga o le lathe50,000 - 70,000 rubles3 - 5 masina
Taliaina o mea toe gaosiMai 10,000 rubles1 - 3 masina
Faʻaleleia o seevae ma lavalava20,000 - 70,000 rubles1 - 5 masina
Totogiina o oloa a tamaiti120,000 - 300,000 rubles6 - 8 masina
Faʻaleleia o mea faigaluega a le fale10,000 - 30,000 rubles2 - 3 masina
Faleoloa tuai20,000 - 60,000 rubles4 - 5 masina
Tipiina tioata20,000 - 30,000 rubles2 - 3 masina

O le aufaipisinisi manatu mo se faletaavale ei ai se eseʻese totogi toe totogi ma manaʻomia se eseʻese aofaʻiga o le amataga inivesi.

Oloa Gaosi Itiiti - Faʻataʻitaʻiga Manatu mo Pisinisi Laʻititi Faletaʻavale

3. Gaosiga i le faletaavale - 40 sili atu aitia mai Europa, Saina ma Lusia 🛠🔨

I se faʻaopopoga i auaunaga eseese i totonu o a latou lava fale taʻavale, o le tele o tagata fai pisinisi o loʻo latou faʻatulagaina fale gaosi oloa.

O le tufatufaina saʻo o mea faigaluega ma tupe e manaʻomia mo le fausiaina i totonu o le fale, o le a faʻatagaina ai se tagata fai pisinisi amata ona faʻatuina se mea lelei e maua mai i le faletaavale.

I le tele o atunuʻu i le lalolagi atoa, ua aloaʻia e le aufaipisinisi faʻamanuiaga o le pisinisi faletaavale. O le mea lea, o se tamaʻi pisinisi i totonu o se fale inisinia o loʻo avea lauiloa i totonu o tagatanuʻu o le tatou atunuʻu, talu ai o loʻo i ai le tele numera o galulue aitia.

Ma o le a le ituaiga o gaosiga e mafai ona e tatalaina i totonu o se faletaavale?

Lalo o ni pisinisi pisinisi faletaavale sili ona aoga i le gaosiaina mai Lusia, Europa ma Saina.

Manatu mo le faletaavale pisinisi - gaosiaina ma le gaosiaina o fale oloa ma mea faʻamanatu

Pisinisi laina i fale inisinia # 1 - Fale teuteuina ma mea faʻamanatu oloa

I atunuʻu i Sisifo, o loʻo faʻaaoga faʻamalosi e le aufaipisinisi Europa ma Amerika a latou mea fiafia e maua ai tupe.

O oloa gaosi i lima e manaʻomia tele e le gata i Europa ma le Iunaite Setete, ae faʻapea foi i Lusia. O nisi o aitia o loʻo i ai nei, e aofia ai ma na mai Saina, e mafai ona faʻaogaina io matou tulaga e ala i le faʻatulagaina o lau oe lava tamaʻi-gaosiga i le faletaavale.

1) Teuteuga mo le Tausaga Fou ma le Kerisimasi

O le vaʻaia o le matua ma feiloaʻi i le tausaga a sau ma le Kerisimasi e masani lava ona faʻamalosia ma le naunautaʻi ma se uiga lelei o tagata. Mea e gaosia e lima e mafai ona faʻamamafaina ai le le mafaamatalaina o le ea o le aso malolo ma teuteuina se fale mautotogi poʻo se fale ma uiga talafeagai o le Tausaga Fou.

Mo le gaosiaina o mea teuteu, oe mafai ona faʻaaogaina le tele o mea eseese i lou lima:

  • CD tuai;
  • palaka eseese;
  • matauila sa faaaoga;
  • faʻamau;
  • ipu;
  • paina kiona, pusa susu;
  • pepa, pepa malo;
  • elemene o vaega o le komepiuta, TV ma isi masini;
  • ma isi.

O le lisi atoa o oloa gaosia mafai faʻatoa faʻatapulaʻaina e mafaufauga o le tagata faʻatino. Faʻatau faʻatauga o nei oloa e mafai ona maua ai se tupe lelei mo se tagata fai pisinisi.

2) Pepa faʻamalulu aisa

O le aoga o le gaosiga ma le faʻatau atu o nei oloa e oʻo atu i ai 100% pe sili atu... O le tau o oloa e matua maualalo ma e oʻo lava i le tau maualalo o tau, o tupe maua talafeagai e tele.

I le faʻaaogaina o le A4 sheet, e mafai ai ona e faia 9 maneta. O le tau faʻamanatu o le a mai 40 rubles ma sili atu, ma o tau e le sili atu i le 25 rubles.

O le faʻalapotopotoga o gaosiga e le manaʻomia se taua muamua faʻatauga mai le tagata fai pisinisi: o se komepiuta ma se polokalame faʻapipiʻiina e saunia ai ata faʻataʻitaʻiina o ata, ma se lolomitusi e lolomi ata sili ona lelei. O se vaega laminator ma oti tipi e manaʻomia foi.

O le gaosiga gaioiga aofia ai o ni numera o laʻasaga:

  • faʻagasologa o ata i se faʻavasega ata;
  • lolomiina o le ata i luga o se palasitika laupepa ma vevela liusuavai kelu;
  • o le pepa iila ua faʻamatuʻu mai le lagolago;
  • lamination workpiece gaioiga;
  • tuueseeseina o le laupepa mai le ufiufi e puipuia le vevela liusuavai kelu;
  • o le ata e faʻapipiʻi i le vinyl;
  • faatasi ai ma le fesoasoani a se tipi, o le gaioiga o le vavaeeseina o le avanoa mai le laupepa faia.

O le maketi mo nei oloa i le tele o taulaga o Lusia e le o mamafa i le taua tauvaga, ma i nisi o itulagi o se faipisinisi ono avea ma monopolist.

3) O moligaʻo teuteu

O moligaʻo teuteuga o se mea faʻamanatu sili ona lauiloa; tele pisinisi e masani ona faʻatauina nei oloa mo meaalofa i latou tagata faigaluega mo aso malolo uma.

O le uluaʻi inivesi mo le gaosiga o moligaʻo e laʻititi ma fesuiaʻi mai le 100 i le 500 tala, ma le polofiti mafai mai le 200% mai le tau.

A o le i faia moligaʻo i le faletaavale, e tatau ona e mafaufau i ni numera o nuances:

  • o le faletaavale tatau ona tusa ma le 10 sikuea mita;
  • oe tatau ona faʻatau se masini mo le lafoina moligaʻo;
  • saunia se nofoaga mo lelei teuina o maeʻa oloa. I lenei tulaga, o le auiliiliga o le oloa e tatau ona amanaʻia;
  • auai faamalosia o le ea ma pulou;
  • o le potu vevela e le tatau ona maualuga;
  • faʻatau ni teuteuga teuteuina mo le sasaʻaina ma le faia o moligaʻo. E eseese i latou i mea: i foliga o fugalaʻau, laʻau, laʻau, fualaʻau, ma isi.
  • faʻatau mea masani mo le faia o moligaʻo (paraffin ma cotton vavae);
  • saunia le gaosiga o vali mo le gaosiga o moligaʻo e tele lanu (faʻapitoa mo moligaʻo poʻo vali e faʻavae i le suauʻu);
  • e fautuaina e faʻaaoga mea manogi (suauʻu eseese) ma teuteuga elemeni (feilafi, paʻu fugalaʻau mago, lopa, ma isi) i le gaosiga o moligaʻo.

O moligaʻo teuteuga e lafo ile lima. O le paraffin e liusuavai i se vai taele, ona sasaʻa lea o le vaega tele i totonu o se mamanu, lea e tuu ai i totonu le vavae i totonu.

O le vailaʻau na liu aisa i le fomu i totonu o le 24 itula. Le isi, o le workpiece ua aveʻese mai le suia, ma le oloa ua sauni mo le faʻatau atu.

4) Se fasimoli faia

Fasimoli - o se oloa o loʻo manaʻomia ile maketi i soʻo se taimi. O nei oloa e mafai ona teuina mo se taimi umi ma mafai ona toe gaosia e fai ai se sili atu lauiloa oloa foliga.

O le taua faʻapitoa o le fasimoli faia e mafua ona o lona siosiomaga agalelei ma, faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o herbal herbs, mafai ona i ai vailaʻau meatotino.

Ina ia faʻatulagaina gaosiga i le faletaavale, oe manaʻomia masini ma mea faigaluega:

  • ogaumu eletise poʻo kesi;
  • ulo lapoʻa pe faʻapitoa paipa uʻamea stainless;
  • foafoaina mo le faia o fasimoli;
  • ausilali mea faigaluega: naifi, spatula, grater ma fuaina ipu;
  • Libra

Manaʻomia mea mata:

  • fasimoli faavae;
  • faʻamaluluina ma faʻamama vaega (suauʻu faʻavae) faʻavae i luga o le popo suauʻu;
  • suauʻu taua e avatua i le fasimoli se manogi ma maua ai ni vailaʻau faʻamaʻi;
  • mea manogi mo le tufatufaina o manogi mautu;
  • lanu e masani ai e maua ai le tele o lanu mo le oloa;
  • eseʻese faʻatumu e tuʻuina atu i le oloa ia manaʻoga uiga: agamalu (meli, nutimomo fualaʻau) poʻo talatala (fatu o laʻau ma fualaʻau, vailaʻau leaga).

Gaosiga tekinolosi:

  • o le fasimoli faavae e tipiina i totonu cubes ma valavala;
  • o le mafuaʻaga faʻavae e tuʻuina i totonu o se koneteina mo vai taʻele ma fesiitai i se apa ma vai vevela;
  • o le faʻatupulaia vaega tele e fefiloi i taimi uma e maua ai se homogeneous suavai mea, e aunoa ma le aumaia i se pupuna;
  • faʻaopopo faʻamaluluina ma faʻasusu vaega i le faʻatatauina mai le 2 i le 5% luga o le aofaʻiga mea e faʻalagolago i mea manaʻomia meatotino o le fasimoli;
  • ina ua mavae sina taimi puupuu, ethers ma manogi e faʻaopoopo faʻavae i luga o le fua;
  • e faʻaopopoina le vai i le suavai;
  • faʻaopopo faʻatumu e faʻalauiloaina;
  • ua saunia foafoaina mo sasaa, lubricating latou pa i le suauʻu po o suauʻu jelly;
  • o le faʻaiuga suavai tele e sasaʻaina i mamanu, faʻafoliga ma spatula ma o le mamafa o oloa e fetuʻunaʻi luga o fua;
  • faʻamagoina o fasimoli tupu i tulaga vevela leai se sili atu nai lo 40 ° ma susū - oo atu i le 65%;
  • Ina ua mavae ni nai aso, o le fasimoli aveese mai le foafoaina ma le oloa ua saunia.

O se vaega taua mo le teuina lelei ma le faʻamanuiaina o tagata faʻatau o le afifiina lea e puipuia le oloa mai le vai ma faʻaleagaina.

E fautuaina e faʻaoga le afifiina e faia i mea malamalama ma anagata.

5) lalagaina ato

O le ato lalaga pisinisi e faigofie ma aoga. I taulaga, o loʻo iai se manaʻoga tele mo oloa na faia mai mea masani a le Atua.

Faʻatulagaina le galuega, naʻo le masani naifi a le kamuta, uamea spatulama laʻititi foi aofaʻi o maea.

Mea mata mo gaosiga o le a leai se tau, talu mai le mauaina o le birch bark, willow twigs e le faigata ma e le manaʻomia ni mea tautupe. Birch ma willow e sili ona lauiloa ituaiga i a matou latitu.

Mo le sauniuniga o mea masani mai le birch bark e faʻaaogaina naifi ma spatula, ma le fesoasoani o le paʻu ua vavaeʻese mai le ogalaau o le birch, ao le laʻau e le mafua ai afaina tele. O le faʻatauina mea e le noatia i le taua post-gaosi.

Ua mama le lala o le willow mai le paʻu ma ua maeʻa faʻaaogaina mo lalaga.O le aoina o lala e mafai ona faʻataunuʻuina i le tausaga atoa: i le tautotogo ma le taumafanafana, o le mea o loʻo i ai se susu susu ma se vailaʻau oona, ma i le taumalulu e sili ona manaia ma faʻamalosi.

O mea e selesele mai mata e tatau ona faʻaaogaina i totonu o ni nai aso talu ona aoina, ona mafai lea ona mago ma le toe aoga mo le faʻaaogaina. Pau lava le filifiliga e faʻalauteleina le fata ola o le teuina o mea masani i le maualalo vevela.

Mo le gaosiaina o ato, o se tulafono, o le metotia o le fesuiaʻina o nonoa ma filo saoloto e faʻaaogaina: o tootoo e faʻataʻamilo i luga o le risers, ma o le laina faʻataʻamilomilo faʻamau le mea saʻo.

O loʻo faʻaaogaina foʻi ni laʻasaga faigata e lalaga atili ai:

  • loloʻu;
  • openwork;
  • metotia auala;
  • ufiufi solo.

Wicker ato foliga foliga manaia tele i tagata ono faʻatau, e masani ona faʻaaogaina i aso uma olaga, ma maua ai foi le manogi manaia o mea masani. O le manaʻoga mo nei oloa e masani ona tupu ae leʻi oʻo i le Eseta aso malolo.

6) Uati

O le isi aitia mo se fale inisinia o le faia o uati e faia e lima. O se tagata fai pisinisi e manaʻomia le sogasoga ma mamanuina se bezel ma le dial i se amataga auala.

O auala vaʻai e mafai ona faʻatauina i tau maualalo, aʻo le tau atoa o gaosiga o le a maualalo, ma se oloa faʻapitoa e mafai ona faʻatau atu i se faʻailoga taua.

7) Potu

Pottery o se aoga gaioiga i le faletaavale. Ipu, ipu mua, figurine ma isi mea faʻamanatu omea e masani ona lauiloa i turisi ma o ni meaalofa mo aso malolo eseese.

Muamua, o mea nei masini ma mea e manaʻomia:

  • Uili a le fai ipu omea;
  • koneteina mo le paluina o mea mata;
  • fomu mo avanoa;
  • Libra;
  • kiln mo tunu;
  • pulumu ma vali;
  • fata mo le teuina o oloa maeʻa.

E mafai ona faʻaaogaina ogaumu masani (ogaumu), eletise ma kesi, o nisi fai ipu omea faʻaaoga foi meaaoga fale, ae i lenei tulaga e toetoe lava a le mafai ona ausia le maualuga-lelei fana.

O le sailiga o mea masani (kelei) o le a le mafua ai faigata tele, talu ai o le kelei taoto i sina laʻititi mamao mai luga o le lalolagi. Peitaʻi, e fautuaina le faʻaaoga o mea silisili, mama e fai ma faʻataʻitaʻiga.

E tele ituaiga eseese e maua mai i totonu o liʻo:

  • lanu paʻepaʻe;
  • lanu mumu;
  • ma le lime eleelea;
  • ma le oneone oneone.

O le tele o le poto masani faʻapitoa faʻaaogaina le mumu omea, ae o le taua o le lime mea e le taua, ma e gaʻo i le ogatasi ma le uʻamea oxide mataupu o le sili atu ma le 1 pasene.

Potu gaosi tekonolosi aofia ai le numera o faasologa gaioiga:

  • E saunia se paluga e tusa ma le vaega o loʻo manaʻomia i le va o le 'ele ma le vai;
  • O le tali e tuʻu i luga o le uili a le fai ipu omea, ma faʻaaoga ai ni fomu faʻapitoa, e faia ai e le fai ipu omea ni ipu eseese.
  • O le mea faigaluega ua tiaʻi i totonu o le ogaumu. O le malosi ma le anagata o le oloa faʻamoemoeina i le firing taimi o le oloa;
  • Lisi o oloa ua maeʻa.

O oloa gaosia i ipu omea e masani ona manaʻomia e tagata. O tekonolosi gaosiga na tumau pea le suia mo le afe tausaga.

O le lauiloa o oloa i lenei vaega e leʻi aʻafia e le atinaʻeina o tekonolosi poʻo le tulaʻi mai o mea fou faʻaonapo nei.

8) Faia o ata tusi (ata puʻeina ata)

Gaosiga o ata O se lelei manatu mo se pisinisi faletaavale. Tele mea taua na tutupu ile olaga o tagata: fanau mai o tamaiti, asiasi i fafo atunuu, faapitoa mea na tutupu... O le mea lea, aiga uma i ai le manaʻomia e teu ata puʻeina i album.

Gaosiaina o ata pueina ata e okaina O se pisinisi sili ona aoga e le manaʻomia tele tupe teu tupe.

Lisi o mea manaʻomia mo le gaosiaina o ata puʻeina.

  • potopoto masini mo afifi;
  • se laulau mo le aoina o se album;
  • masini togi;
  • tulimanu meafaigaluega faataamilo.

O le ata pueina gaosiga gaioiga aofia ai le tele o laʻasaga:

  • fuafuaina le faʻatulagaina o le ata puʻeina;
  • gaosiaina o ufiufi ma ata puʻeina;
  • tipiina ma faaputuputu se ata puʻeina.

O oloa gaosi oloa mafai ona ofoina atu:

  • aoga faʻaleaʻoaʻoga a tamaiti;
  • ofisa malaga;
  • pueata puʻe ata;
  • ofisa faʻaipoipo;
  • potu potu ata.

Tuʻuina atu o le lautele filifilia o album albums, faʻapea foi ma a latou teuga foliga, o le a faʻamalieina ai manaʻoga o soʻo se tagata o tausia.

9) Souvenirs mai mea a tamaiti

Mai mea laiti a tamaiti (seevae, totini ma le tele o isi) faʻaaogaina luga metallization (apamemea plating, limasene plating, chrome plating, ma isi) oe mafai ona faia se sili ona matagofie, faʻapitoa souvenir.

O lenei ituaiga pisinisi e lalelei aua e le taugata mea manaʻomia, e faigofie ona faʻaputuputu. Le faʻatulagaina o se pisinisi, ua lava lau oe faletaavale.

Meafaigaluega talafeagai:

  • faʻasaʻo;
  • electrolyte;
  • electrodes;
  • taʻele.

Reagents manaʻomia:

  • uaea kopa;
  • apamemea sulfate;
  • sulfuric acid;
  • masima;
  • boric acid;
  • chromic anhydride;
  • limasene;
  • sodium sulfate ma isi vailaʻau vailaʻau.

O le tekonolosi o le faia o se galvanic tali atu e faʻavae i luga o mea nei: o le pito i luga o le workpiece ua togafitia ma reagents e fegalegaleʻi ma le tasi ma le isi ma se teuteuga teuteu na fausia o se iʻuga o se vailaʻau tali atu.


Matou te fautuaina foʻi e maimoa i se vitio e uiga i pisinisi pisinisi mo fale gaosi mea i totonu o se faletaavale:


10) vaneina laupapa

O le faiga mo mea vaneina oloa laupapa e leiloa lona taua. Eseese faʻatusa, pusa, faʻata ma ata faʻafanua e sili teuteuga ma mea faʻamanatu. O le manaʻoga mo oloa e mautu i totonu o le atunuʻu ma fafo tagata faʻatau.

Mea faigaluega manaʻomia ma mea faigaluega mo le vaneina o fafie:

  • o se seti o tipi;
  • se seti o naifi ma’ai;
  • samala laupapa;
  • seti o tipi;
  • se seti o faila;
  • jigsaw;
  • o se ili lapotopoto;
  • masini viliina;
  • masini emery.

O le tau o le oloa maeʻa faʻamoemoe i le faigata o le galuega faʻatinoina ma luga o lona tulaga lelei. A faʻatau atu maketi oloa, oe tatau ona faʻavae fesoʻotaʻiga ma faleoloa faʻatau atu faʻamanatuga, faʻapea foi ma potu potu tisaini.

11) Faia o fatuga mai laʻau mago, lau ma fugalaʻau

O se avanoa sili e maua ai tupe o le tisaini ma le faʻatau atu o uluaʻi fatuga mai laulaʻau, fugalaʻau ma laʻau. E mafai ona e faia lenei ituaiga gaioiga i le fale inisinia ma le fale. Matou te fautuaina foʻi le faitauina o le tala pe faʻafefea ona maua ni tupe aʻo e nofo i le fale, o loʻo iai ma auala eseese ma aitia e maua ai.

O se potpourri lelei na faʻatinoina o le a faʻatagaina ai le tagata fai pisinisi ona iloa lona agavaʻa gafatia ma o le a fiafia pea i latou e anaina faleʻaiga ma faleʻaiga o loʻo fiafia i le le faʻavae ma le uluaʻi ata o latou faʻavae.

12) Tagata e ana tusi

O aga talu ai nei i le faʻatulagaina o fale e nonofo ai e faʻapea o le faʻaaogaina o le aofaʻi laʻititi o meaafale tetele i totonu.

O se sili ona faʻafaigofieina, aoga mea faʻaaoga mo tagata Europa o ni tagata e anaina tusi faʻapitoa. Latou te le faʻaaogaina tele le avanoa i le fale mautotogi, ae latou te faʻatagaina faleoloa tusi aoga, mekasini ma tusitusiga i se nofoaga talafeagai... I se faʻaopopoga, o tagata aulelei latou teuteuina mea e mafai ona faʻatumuina atoatoa le ata i totonu.

Mo le gaosiaina o nei mea faʻaaoga, e mafai e le tagata fai pisinisi ona faʻaaogaina le tele o ituaiga mea:

  • fafie;
  • uʻamea;
  • keramika;
  • palasitika

Faatasi ai ma le sogasoga ma le faʻatatauina o tagata faʻatau, o se tagata e ana tusi e mafai ona matua alualu i luma.

13) Faia o faʻailoga

O le aoga sili a le pisinisi faʻailoga o le le manaʻomia lea ona faʻatau o mea taugata ma faʻapitoa manaʻoga mo nofoaga. O se pusa taʻavale o se tali sili lea mo le faʻamaopoopoina o se pisinisi.

Meafaigaluega talafeagai ma mea:

  • se komepiuta ma se lolomitusi e maua ai le lolomiina maualuga tulaga;
  • tipi tusi lesona e tuʻu ese ai le faʻailoga faʻailoga mai le pepa;
  • avanoa o faʻailoga;
  • fetaomi fesoʻotaʻi le ata ma le pine avanoa.

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga mo le faia o pine:

  • Lolomiina o ata mo aikona;
  • Vavaeʻesega o le manaʻomia tele galuega e faʻaaoga ai se tipi lima;
  • Faʻapipiʻiina o vaega uma e faʻaaoga ai le masini lomitusi: o le vaega autu ma le pine, o se ata ma le ata tifaga puipuia.

14) Faia o pupuni

O tauaso o se oloa lauiloa pe a faʻatulagaina ofisa ma nofoaga nofomau. Latou te faʻamalosia totonu ma puipuia le potu mai le malamalama tele.

O le manaʻoga mo oloa e maualuga i taimi uma, aemaise i le tautotogo ma le taumafanafana vaitaimi, ma o le gaosiga gaioiga aapa atu 40-60%.

Mea faigaluega manaʻomia ma mea faigaluega mo le faʻatulagaina ole gaosia o pupuni:

  • uʻamea;
  • seleulu;
  • faʻasaʻo le samala;
  • tweezers;
  • blinds faia masini;
  • pendulum vaai;
  • fetaomi mo le cornice pito i lalo;
  • laina lolomi;
  • fetaomi mo le pito i luga pa.

I se faʻaopopoga i mea faigaluega ma mea faigaluega mo oloa gaosi, e manaʻomia mea faʻaaoga ma mea faʻaaoga:

  • kilipa, tagata tamoʻe, mama, uʻuina ma taofi;
  • maea, mamafa ma taofia mo ia;
  • pulea ma lalo filifili;
  • fesoʻotaʻi i le faʻatonutonu matagaluega;
  • puipui mo le faʻapipiʻiina o pa;
  • alumini vaega o le cornice;
  • o fasi mea taua, kia itu, pauna ma faʻamau.

Tauaso gaosiga tekonolosi faʻamoemoeina i latou ituaiga.

E i ai ituaiga nei:

  • pupuni pupuni;
  • pupuni pupuni;
  • faasee pupuni;
  • laupapa.

I le amataga laasaga o le gaosiga i totonu o le faletaavale mo se tagata fai pisinisi, o le tali sili ona lelei o le taulaʻi i le gaosiga ma le faʻatauina atu o faʻasoʻoina pupuni, talu ai o lenei manaʻomia le laʻititi tupe faʻatupeina.


Faʻatusatusaga uiga o gaosiga manatu mo se faletaavale i le itu o "Oloa teuteuina mo le fale ma mea faʻamanatu" o loʻo tuuina atu i le laulau:

Manatu mo se faletaavaleTupe faʻaalu muamuaTotogi toe totogi
Teuteuga mo le Tausaga Fou ma le Kerisimasi1,000 - 3,000 rubles1 masina
Magnets pusaaisa20,000 - 40,000 rubles2 - 3 masina
Moligao teuteu15,000 - 25,000 rubles1 - 3 masina
Se fasimoli fai200,000 - 300,000 rubles5 - 7 masina
Lalagaina ato5,000 - 10,000 rubles2 - 3 masina
Uati5,000 - 7,000 rubles1 masina
Potu90,000 - 150,000 rubles12 - 16 masina
Faia o ata puʻeina20,000 - 30,000 rubles3 - 4 masina
Souvenirs mai mea a tamaiti10,000 - 50,000 rubles2 - 4 masina
Vaneina laupapa5,000 - 10,000 rubles1 - 2 masina
Faia o fatuga mai laʻau mago, lau ma fugalaʻau1,000 - 1,500 rubles1 masina
Tagata e ana tusi5,000 - 15,000 rubles1 masina
Faʻailoga faia20,000 - 40,000 rubles2 - 4 masina
Tauaso gaosiga65,000 - 80,000 rubles8 - 10 masina

E tusa ai ma le laulau ua tuʻuina atu, e mafai ona e filifilia poʻo le fea pisinisi i totonu o le faletaavale e sili atu ona lelei mo oe, o a uluaʻi inivesi e manaʻomia ma o le a le umi e fai ai le pisinisi e malepe.

Manatu mo le gaosiga o meaafale i totonu o le faletaavale - o le fausiaina o faʻavaʻa ma mea e leai ni faʻafanua, meaafale tosoina ma isi

Pisinisi laina i faletaavale # 2 - Meaafale

O se lelei gaioiga i le faletaavale o le gaosia o meaafale. Tauvaga i le meafale pisinisi e sili, ae afai e te filifilia se faʻamanuiaga taua, auʻiliʻili manaʻoga, faʻailoa faʻaonapo nei vaifofo fofo, o le gaioiga mafai ona matua alualu i luma.

15) Meaafale a le Kapeneta

Muamua lava, o se tagata fai pisinisi o ia e manaʻo e gaosia ma faʻatau atu meaafale kapeneta tatau ona taulaʻi atu i oka e tusa ai ma le tagata lava tapulaʻa o tagata.

Tele gaosi, e faʻaopoopo i le faʻatauina atu o oloa maeʻa, faʻatau atu foi i tamaʻi pisinisi o poloka fauina meaafale talafeagai, faʻapea foi ma totoga talafeagai uma.

E na ona manaʻomia e filifili mea saʻo, faʻatau faʻamau ma faʻapipiʻi le mea manaʻomia.

Ina ia faʻatulagaina gaosiga, oe manaʻomia le faʻatau o se mea faigaluega:

  • o se sikulipi ma se seti o vaega eseese mo ia;
  • seti o hexagons;
  • drills o eseese diamimita;
  • seti o sikulaki;
  • roulette;
  • hairdryer ma uʻamea;
  • sanipepa, penitala ma sikuea;
  • puncher;
  • jigsaw ma tusi lesona fraser;
  • mallet;
  • naifi mea faigaluega.

O le sili ona lelei filifiliga o gaioiga i le faletaavale o gaosiga (faʻapotopotoga) o ituaiga nei o meaafale kapeneta:

  • ofu ofu;
  • seti umukuka;
  • moega;
  • pa.

16) Meaafale leai se mea

O fale e leai ni mea e fai talu mai le 60s o le luasefulu senituri, ae na faʻateleina ona lauiloa i Lusia talu ai nei. E manaʻomia faʻapitoa nofoa, sofa ma ottomans.

O lenei ituaiga e faʻaalia e le leai o se faʻavae faʻavae i meaafale, e aofia ai le atigi ma le tumu.

Sili ona masani ona faʻaaogaina o se fafo ufiufi fulufulu, paʻu ma ie eseese, ma totonu - faʻalauteleina polystyrene.

Mo le faʻatulagaina o gaosiga, e manaʻomia se laʻititi tupe amata mo le faʻatauina o mea faʻaaoga ma se suʻisuʻi masini.

O le faʻagasologa o le fausiaina o meaafale faʻavae e aofia ai le tele o taualumaga:

  1. Filifiliga mea mo lua ufiufi. O le pito i fafo, o se tulafono, e faia i se sili atu taugata ma matagofie mea ma lava laʻititi teteʻe. Afai e palapala, e mafai ona aveʻese ma mulumulu pe faʻamama. O le ufiufi totonu e faʻaaoga ai se ofu manava manava e toe faʻafoʻi le nofoa poʻo le sofa i lona tulaga faʻatumuina. A o faʻaaogaina ni ie e le faʻatagaina le ea e ui atu ai, e manaʻomia le tuʻuina atu mo faʻasologa o pu i le oloa.
  2. Sauniuniga o avanoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a le suia, o le ata o le ufiufi aitema vaega (autu vaega, pito i lalo ma le pito i luga) ua siitia atu i le pepa ina ia aloese mai le le aoga otaota, ma avanoa vavae ese.
  3. Suʻisuʻi le tapuni totonu. O vaega autu o le ufiufi totonu e suʻi faʻatasi, o se tasi o itu na muamua sapalaiina ma se sipi e uiga i le 40 cm e mautinoa ai le faʻatumuina totonu.
  4. Faʻatumuina ma faʻalauteleina polystyrene. Ina ua maeʻa lenei faiga, e tatau ona tapunia le sipi.
  5. Suʻi le pito i fafo. O le faʻagaioiga e tutusa ma le mea i totonu, naʻo le faigofie ona aveʻese pe a faʻamama pe fufuluina, o le umi o le sipi e tatau ona tusa ma le 1 mita.
  6. Fesoʻotaʻiga o fafo ma le faʻatumuina totonu o le ufiufi.

O le lelei o le leai ni meaafale pisinisi aofia ai:

  • O lenei ituaiga meaafale e le faigata ona gaosia;
  • Maualalo tau faʻatagaina se tagata fai pisinisi e amata gaosiga e aunoa ma le taua muamua faʻatupeina;
  • Le agavaʻa e faʻaalia ai le fatufatuaʻi i le gaosiga ma le atinaʻeina o ni faʻataʻitaʻiga fou;
  • E leai se vaitau o manaʻoga, e faʻatagaina ai le faʻatau atu o oloa i le tausaga atoa;
  • Faʻafoʻi vave i pisinisi;
  • Manaʻomia tele i totonu o tagata talavou ma agafesoʻotaʻi aofai tagata;
  • Faigofie o le faʻaaogaina.

17) Faʻamamaina o meaafale teuteuina

Faʻatauina o meaafale fou manaʻomia tele tupe teu tupe mai tagata ma o le toʻatele o latou manaʻo e toe faʻaleleia a latou meaafale tuai mo sili atu itiiti tupe.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻavaʻa o oloa o loʻo tumau pea ona umi mo se taimi umi ma o le a lava e sui ai le mea faʻapipiʻiina ma e faigata tele ona iloa se sofa ma se nofoa faʻatasi mai se fou.

O le tau o nei auaunaga o tusa o le 30% mai le tau o oloa fou, lea e maua ai se manaʻoga tele i totonu o le faitau aofai o tagata mo lenei ituaiga o gaioiga.

I se faʻaopopoga, tele tagata faʻateleina uaʻi atu i le ata o latou lava fale, ma masani ai, pe a maeʻa galuega toe faʻaleleia, teʻi lava fou meaafale atonu e le ofi i totonu atoa o totonu. Lenei faʻafitauli e mafai ona foʻia e ala i le suia o le tapuni i se sili talafeagai.

Mea faigaluega talafeagai ma mea faigaluega:

  • suisui masini mo le gaosia o elemene o meaafale meafale;
  • stapler ma le tele o seti faʻavae;
  • faovilivili;
  • jigsaw;
  • puncher;
  • seti masani o mea faigaluega kamuta;
  • a eseese o laupepa o masani ma laminated fibre;
  • paʻu paʻu o le mafiafia eseese;
  • mea faʻamau;
  • se lautele o ie ma filifiliga paʻu.

Mo ni gaioiga manuia i lenei vaega o pisinisi, o le a fautuaina ia tusia se faila o galuega maeʻa, faʻatasi ai ma le feiloaʻi ma tagata e ono manaʻomia le tagata lava ia ma faʻaali atu faʻataʻitaʻiga o paʻu ma ie ma filifiliga talafeagai mo le faʻaumaina o a latou meaafale.

Oe tatau ona saunia mo le filifiliga o upholstery - mai paketi i taugata faʻataʻitaʻiga. I se faʻaopopoga, o le fai pisinisi maua ai le avanoa e maua ai tupe i le faʻatau atu o mea mo upholstery.


Oe mafai ona matamata i ni pisinisi aitia mo se faletaavale i le vitio:


18) Fausiaina o meaafale ufiufi

E masani ona faʻatau e le au faʻatau le taugata o meaafale i luga ole fale, e puipuia mai le faʻaleagaina ma ofu ma masae, faʻapea foʻi ma aafiaga o meaola. O le mea lea, o le faʻatauina o se ufiufi mafai ona aveʻese mo sofa ma nofoa faʻapitoa o tali sili ona lelei mo lenei vaega o tagata faʻatau.

O le gaosiga o lenei vaega o oloa e mafai ona faʻatulagaina e soʻo se tagata fai pisinisi ma suʻisuʻi tomai ma e fia maua tupe.

E le taua tele le inivesi muamua:

  • masini suisui;
  • laulau;
  • se seti o ie;
  • seleulu;
  • mea suʻisuʻi faʻaaogaina.

19) Meafale meaafale

O se aitia ma se faʻatapulaʻa muamua faʻaputuga tupe o le gaosia foi o togalaau meafale, aua e mafai ona faia mai lala ma driftwood o le masani ai foliga.

O se pisinisi e mafai ona amata amata mai maosiosi, faʻaaogaina o tagavai, lala ma ogalaau, o lo o tele i totonu o vaomatua. Matou te fautuaina foʻi le faitauina o le tala - "Manatu mo se pisinisi e laʻititi le teuga tupe faʻafaigaluega", o loʻo tusia ai faʻafefea ma poʻo fea e amata ai sau oe pisinisi, o a ituaiga pisinisi e mafai ona tatalaina mai le amataga ma aunoa ma le faʻafaigaluegaina.

O tupe teu faafaigaluega i le gaosiga o mea toto o meaafale e manaʻomia lava mo na o le faʻatauina o varnish e le mafai ona susu ma faʻamamaina, talu ai o meaafale o le a faʻaaogaina i fafo ma e tatau ona puipuia mai le faʻaalia i le susulu o le la ma le susu.

Liʻo o tagata ono faʻatau laulau togalaau, nofoa, nofoa lautele lautele e faʻatagaina ai tagata fai pisinisi ona maua tupe i le tau maualalo, faʻatulagaina le gaosiaina o togalaʻau meaafale.

20) Uluaʻi meaafale mamanu

O mea teuteuina o meaafale o se mea taua tele e mafai ona faʻatulagaina i totonu o le faletaavale. Faʻaleagaina, matua ma vali i luga o meaafale faʻatagaina tuai mea i totonu e maua ai se fou ma tutasi foliga vaaia.

Faʻalumaina - o le tekonolosi o le uluaʻi mamanu o mea, e aofia ai le tuʻufaʻatasia o se vaega o se ata, apalai poʻo se mea teuteu i meaafale ma le faʻaogaina o varnishes faʻapitoa i le iuga tuʻufaʻatasiga e tuʻuina atu i le oloa meatotino faʻatau meatotino.

Mea manaʻomia ma mea faigaluega mo decoupage meaafale:

  • elemene teuteu (tusi talosaga, ata tusi, fasi nusipepa, mekasini, ma isi)
  • eseese adhesives ma varnishes;
  • putty laupapa;
  • seti o pulumu;
  • faasee ma omomi;
  • vali acrylic;
  • seleulu faʻapitoa;
  • primer;
  • pepa lautusi o togi eseese faʻasalalauina.

Laʻasaga i lea laasaga faatonuga mo decoupage meaafale:

  1. Faʻamau le pito i luga i le pepa emery.
  2. Chips, taʻei ma maosiosia valu e faʻatumuina i putty.
  3. O le fogafale ua toe oneoneina ma faʻamuamua.
  4. O le teuteuga elemeni ua saunia ma kelu e faʻaaoga i ai.
  5. O le teuteuga elemeni e fetuʻunaʻi i luga o meaafale ma faʻaeteete faʻaeteete ma se faʻaseʻe poʻo se pulumu.
  6. A maeʻa ona faʻamago le kelu, e faʻaaluina le 3-4 lapisi o varnish i le va o le itula.

Meafale tuai O se metotia o le teuteuina o mea i totonu, tuʻuina atu ia i latou le aʻafiaga o se mea tuai.

Mea faigaluega ma mea faigaluega faʻaaoga:

  • vali tuai;
  • pisia;
  • faamaeʻaina mea faigaluega;
  • pepa oneone;
  • uamea pulumu;
  • polyurethane-faʻavae varnish;
  • moligaʻo paraffin;
  • fasi vaega.

Atavali meafale - teuteuina o meaafale tuai, lea na fausia ai luga se ata.

Filifiliga mo le valiina o mea i totonu:

  • Lolomi O le avanoa e valivali, ma le fesoasoani o le toe faʻailogaina o loʻo faʻamau i luga o meaafale.
  • Stencil E faʻamau i le mea faapipii faʻapipiʻi luga ma vali meaafale.
  • Craquelure - fausiaina le aʻafiaga o aso anamua, faʻaaogaina o se ufiufi ma taʻetaʻei.
  • Aafiaga mou. Na fausia ina ua maeʻa ona faʻaaogaina ni faaputuga o vali e faʻaaoga ai le oneone oneone.
  • Atavali. Faʻaoga fua o ituaiga ata eseese ma faʻalelei ata ma varnish.

Faʻatumuina meaafale maeʻa faʻatagaina oe e fausia tulaga ese teuteu elemeni ma maua tupe maua mo se tagata fai pisinisi.


Faʻatusatusaga laulau o gaosiga manatu mo se faletaavale i le itu o le "Meafale":

Manatu mo se faletaavaleTupe faʻaalu muamuaTotogi toe totogi
Meaafale a le Kapeneta100,000 - 200,000 rubles2 - 4 masina
Meaafale leai se mea20,000 - 40,000 rubles2 - 3 masina
Padding o meaafale meafale30,000 - 70,000 rubles1 - 3 masina
Gaosiaina o meaafale ufiufi20,000 - 30,000 rubles4 - 5 masina
togalaau meaafale10,000 - 15,000 rubles12 masina
Uluaʻi meaafale mamanu30,000 - 50,000 rubles2 - 4 masina

E tusa ai ma le laulau o loʻo tuʻuina mai, e mafai ona e filifilia poʻo fea o pisinisi i le fale inisinia e sili atu ona lelei, o le a le uluaʻi inivesi e manaʻomia ma le umi o le a malepe ai le pisinisi filifilia.

Manatu mo le gaosiga i totonu o se faletaavale i le matata o le fausiaina ma toe faʻafouina: o le gaosia o countertops, faʻamalama tioata faʻamalama, faʻaaliga ma isi

Pisinisi laina i faletaavale Nu. 3 - Fausiaina ma lipea

A maeʻa ona suʻesuʻeina le fausiaina o mea maketi i auiliiliga, e mafai ona e mauaina le tele o pule fua. O le auai i le gaosiga o le tele o oloa, o se tagata fai pisinisi mafai ona tuʻuina atu i tagata faʻatau le oloa manaʻomia ma ia lava se lelei tulaga o tupe maua.

21) Faʻamaʻa faufautua maa

O le gaosiaina o faleoloa o se mea lelei tele mo se pisinisi faletaavale i le taimi nei. O le autu tagata faʻatau o umukuka gaosi meaafalee masani ona faʻatau mai ia i latou mai atunuʻu i fafo e taugata tele.

I le faʻatulagaina lelei o gaioiga, e mafai ai e se tagata fai pisinisi ona maua se tau e sili atu ona taliaina o ana oloa na i lo tagata tauva mai fafo. Faatasi ai ma le lelei atinae o le gaosiga, e mafai ona faʻalauteleina le tele o oloa ona o counters pa acrylic, tutusa faʻamalama sills ma magoto.

O mafuaʻaga autu o tau muamua o: meafaigaluega faʻapitoa ma mea faʻaaoga.

Mea faigaluega:

  • masini mo olo olo;
  • Fraser mo le faʻamautinoaina luga lamolemole, faia e oo lava iila ma eseese foliga vaega;
  • jigsaw mo le tipiina o ie afifi;
  • laulau potopoto.

Faʻaoga:

  • Meafaigaluega fesoasoani;
  • Fasipepa uili ma olo uili;
  • Faʻalelei;
  • Tagata 'oʻoti;
  • Kelu pu;
  • Togafiti a le tagata auai

Mo le gaosiaina o countertops i totonu o le faletaavale, oe manaʻomia le filifilia o se tasi o faʻatonuga: faʻaaoga le maeʻa oloa ma "fetuʻunaʻi" i le tagata faʻatau tele pe faia oe lava e faʻaaoga ai template.

A faʻagasolo oloa maeʻa, oe tatau:

  • faia se ata;
  • tipi le mea faigaluega i le itu manaʻomia;
  • faʻapipiʻi tutusa pito o mea faigaluega;
  • kelu pito i le mea faigaluega ma aveese sili kelu;
  • lapotopoto ma olo ia pito;
  • faia ni pu talafeagai mo mea faigaluega o le umukuka;
  • faauma ma polesi.

A o oe lava e gaosia, o le faʻataʻitaʻiga na muamua potopoto mai chipboard. I le mafiafia tapunia laupapa itiiti ifo i le 0.5 cm e tasi le mea faigaluega e faʻaogaina, ma le tele o mea mafiafia e faʻaaogaina, e fesoʻotaʻi ma mea faʻamau. Le isi, o se suavai suavai e faʻapipiʻiina i sauniuniga faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina tuusao pe fesuiaʻi le sasaina o tekonolosi.

Faʻatasi ai ma le faʻatulagaina saʻo o le gaosiga ma le faʻatinoina, o le uluaʻi inivesi i le gaosiga i le aofaʻi o tusa o le 60,000 rubles o le a totogi i totonu o le 2-3 masina.

22) Faia o tioata pisia

O teuteuga teuteuina o faʻamalama tioata-ua atili ai ona salalau i le ata faʻaonapo nei o fale ma fale o taumafanafana, lea e faʻamamafaina ai le alofa tunoa, mafanafana ma le matagofie.

E tusa ai ma le au atamamai, o le pisia tioata pisinisi e matua aoga, o le aoga e oʻo i ai 30-35%.

E ono tekonolosi mo le faia tioata tioata:

  1. Masani I le taiala tala faʻasolopito, faia i le vaivai uʻamea (apamemea, 'apamemea poʻo taʻimua), tele-lanu tioata muaʻi saunia i le tele ua faʻaofi.
  2. Fuse. O elemene o tioata lanu o foliga eseʻese ua fusia luga o le laupepa ma uʻameaina i totonu o se ogaumu i le maualuga o le vevela.
  3. Tiffany Taitasi elemene elemeni ua afifi ma lava-pipiʻi apamemea foil, ona latou faʻapipiʻi faʻatasi.
  4. Sandb faavavau. Faʻaogaina tekonolosi faʻaaogaina ai le maualuga-mamafa ea-oneone jet o se matte volumetric mamanu.
  5. Ata tifaga O se filifiliga o le paketi mo le faʻamaeʻaina o tioata-tioata faʻamalama, lea o se faʻapitoa lavsan ata e faapipii i le tioata.
  6. Atavali ma vali. O se ata e faʻapipiʻi atu i le ipu malamalama e faʻaaoga ai ni vali faʻapitoa, a maeʻa ona faʻamamaina le oloa i le vevela maualuga.

Faʻamoemoeina i tekonolosi filifilia, ose aofaʻiga tele o le amataga o inivesi ma le toe totogiina vaitaimi o le gaosiga o le a manaʻomia.

23) Faʻaliliuina o ata i tile keramika

Tele o fale gaosi tile o loʻo tuʻuina atu le maketi ma oloa masani. I le taimi e tasi, na o ni nai o latou o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o uluaʻi ata i ceramics.

Ina ia faʻatulagaina sau oe lava pisinisi, e tatau ona e maua meafaigaluega nei:

  • O se komepiuta ma se polokalame mo le galue ma ata;
  • Lomitusi maualuga maualuga;
  • Fana fana;
  • Kapeneta faamagoina;
  • Oloa teuina kapeneta

Tekonolosi ata:

  • Sauniuniga o maa O le laualuga e faʻamamaina mai le efuefu ma se varnish faʻapitoa, lea e salalau luga ma mago i totonu o ni nai minute.
  • Faʻaliliuina o le ata. I le faʻaaogaina o se masini lomitusi faʻapitoa, ua ave ai le ata i tile keramika.
  • Taualumaga mulimuli. Mo le faʻatulagaina saʻo o le ata i luga, o tile e tuʻuina i totonu o se kapoti mago ma vevela i le 160 tikeri mo le 15 minute.

E tusa ai ma maketi suʻesuʻega, o le manaʻoga mo lomia maa e sili mamao atu i le sapalai.

O le mea moni, o le atoa le leai o se tauvaga siʻosiʻomaga o le a faʻatagaina ai tagata fai pisinisi o loʻo taulaʻi atu i lenei itu e mautinoa mautu tupe maua e ala i le faʻatulagaina o gaosiga i a latou faletaavale.

24) Gaosiga o faʻaaliga mo faleoloa faʻatau atu

O le faʻaauau pea ona faʻateleina faleoloa e faʻatau atu ai le manaʻoga o maketi mo mea faigaluega faʻapisinisi. Ina ia faʻatulagaina gaosiga, ua lava le i ai o sau oe lava faletaavale, lea e tatau ona e mautinoa ai lelei teuina o mea (tioata, totoga, mdf panels) ma le faʻaputuputuina o faʻamatalaga auiliili uma e manaʻomia.

Meafaigaluega talafeagai:

  • mea faigaluega kamuta;
  • puncher;
  • masini viliina;
  • faovilivili

Gaosiga faʻapotopotoga faʻatonuga:

  • faamaopoopoina o le faleoloa faamalama ata ma le tagata o tausia;
  • tusia ata;
  • faʻatauina o mea manaʻomia, mea ma mea e faʻaaoga;
  • faʻatasiga o le faʻaaliga faʻaaliga;
  • faapipiiina o tioata umiaina, tioata faʻata ma foliga.

Mo le tele o galuega i luga o le potopotoga o faʻaaliga mataupu e le mafua ai faigata tele, o le sili ona faigata vaega o sauniuniga sauniuniga (ata tusi ma ata)... O le aoga o lenei laina o pisinisi mai 80%.

25) Fausia pepelo

I tausaga talu ai nei, o oloa gaosi o loʻo faʻateleina ona avea ma uiga masani o le tele o fale i ona po nei. Pa, faitotoʻa, valavala faʻamalama luga o faʻamalama ma faitotoʻa ulufale faʻamamafaina le lelei tofo ma le aoga o tagata e ana.

Artging forging o se sili lauiloa vaega o gaioiga.

Meafaigaluega ma mea e faʻaalu ai:

  • fausiaina masini;
  • compressor;
  • lathe;
  • masini uelo;
  • masini olo;
  • puʻamea;
  • uelo laulau ma falefaigaluega;
  • masini viliina;
  • Bulgarian;
  • fata;
  • vaivaiga;
  • mea leaga

Manaʻomia mea mata:

  • solvents ma primers;
  • maualalo avanoa carbon uʻamea;
  • uamea talaaga o ituaiga eseese;
  • Mea faʻaaoga (electrodes, liʻo, coke, ma isi).

O le faatufugaga faatufugaga talu ai nei na sili atu ona avea ma sili lauiloa i tagata faʻatau. E i ai laititi tauvaga i lenei maketi ma e oʻo lava i le tele o le amataga o inivesi, o tagata fai pisinisi i lenei gaosiga o loʻo iai le avanoa e toe maua vave ai a latou tau ma maua ai ni polofiti taua.

26) Gaosiga o papa laupapa

O le gaosiaina o fola laupapa e le manaʻomia tele ai tupe teu tupe ma o se matua sili ona aoga laina o pisinisi.

O lapisi e faʻamatagofieina ma taugofie e lalaga laupapa e fai ai laupapa mai sima fefiloi pe a faʻaaogaina lafo pepa... Muamua lava, e tatau i le tagata fai pisinisi ona atiaʻe le faʻatulagaina lelei o le paluga ma faʻaaoga saʻo pepa.

O le gaosiga tekonolosi aofia ai i le faʻatinoina lelei o gaioiga uma:

  • Laasaga sauniuni. O le iʻuga e faʻalagolago lava i le sauniuniga o le fomu, ia e tatau ona faʻasusuina i le emulsol poʻo le antistatic agents;
  • Faia o se paluga sima, maitauina le fua;
  • Liligi le faʻafefiloi i ni foaʻi ma tuʻufaʻatasia le tuʻufaʻatasia i luga o se laulau teteʻe;
  • "Faʻamalosia" o le paluga i le pepa. Faʻapitoa tulaga e le manaʻomia ma o le vevela o le sili atu 15 tikeri e lava i le leai o se taua tele sūsū;
  • Aveʻesea o formwork luga o se laulau faʻapitoa;
  • Afifiina.

Afai e i ai ni ou faʻanaunauga ogaoga e faʻatulaga se pisinisi i se fale inisinia, ona talafeagai lea e faʻatau mea faigaluega i le lisi. Na matou tusia auiliili e uiga i le lisiina i se tasi oa matou lomiga talu ai.

27) Gaosiga o le oneone-lime piliki

Silicate brick - o se mea e lautele faʻaaogaina i le fausiaina ma le faʻatulagaina o gaosiga i totonu o se fale tumaoti faletaavale mafai tele faʻateleina le tupemaua o se tagata fai pisinisi.

O le autu o tupe teu faʻafaigaluega i le amataga laasaga o le a paʻu luga o le faʻatauina o se laʻititi laina gaosi, lea e mafai ona tuʻu faʻatasia i totonu o se taʻavale pusa.

O mataupu taua pe a faʻatulagaina gaosiga o:

  • filifiliga o faʻatuatuaina sapalai o mea masani;
  • felauaiga ma logistics mataupu;
  • lesitalaina o gaioiga ma pemita;
  • faʻasalalauga faʻalauiloa ma faʻatauga.

O le autu faʻatutu tagata matamata o tagata faʻatau o fausia kamupani. Ina ia mautinoa le talafeagai maketiga o oloa, tatau ona faia sauniuniga mo le tuʻuina atu o oloa i tagata faʻatau.

28) Gaosiga o mesh-netting

O le filifili-soʻoga mesh o se sili lauiloa oloa i le fale mea faleoloa, lea e lautele faʻaaogaina i fausiaina, faʻatoʻaga, alamanuia, faʻapea foi ma le faitau aofaʻi o tagata.

O le faʻatulagaina o le gaosiaina o nei oloa i totonu o le faletaavale o loʻo i ai le tele o tulaga lelei:

  • maualuga le manaʻoga sili atu sapalai;
  • faigofie o gaosiga ma masini;
  • laʻititi laʻititi tupe amata.

Le elemeni faavae o le mesh - o le filifili-soʻoga o uaea o eseese diamimita (mai le 0.4 mm). E mafai ona uʻamea, faatasi ai ma se ufiufi ufiufi, pe faia i le sila uʻamea. I le ituaiga o gaosiga faʻailoa sikuea ma taimane grid, ma i le lanule masani ma valivali.

Mo le amataga gaosiga, o le semi-otometi vae faʻagaioia masini e tatau ona faʻaaogaina, lea aofia ai vaega:

  1. uaea vaeluaina nonoa vaega;
  2. Desktop;
  3. poloka mo le taliaina o uaea ma le feteʻenaʻi;
  4. punou-mimilo auala.

O le setiina o le masini e mafai ai ona e setiina foliga ma faʻavae o le sela. O mea faigaluega nofoia se tamai vaega o nofoaga (itiiti ifo ma le 3 sikuea mita) ma faʻatagaina le gaosiga o sili atu ile 200 sq. mita i le aso faigaluega.

29) Fausiaina o le sandapulu

Pepa Lautele - o se oloa lauiloa i le fausiaina ma i le tele o ituaiga o pisinisi. O le toe faʻafoʻiina o se fale inisinia mo le gaosiga o nei mea faigata e manaʻomia tele ai tupe faʻaalu, ae i le taimi lava e tasi e mafai e le tagata fai pisinisi ona faʻamoemoe i tupe mama e tele i le taimi umi.

Mo le gaosia o sandpaper, oe tatau ona faʻatau le talafeagai lava mea ma mea faigaluega:

  • conveyor fusipau;
  • potu faamago;
  • masini mo makaina ma kelu;
  • hoppers mo le faʻaaogaina o mea manogi leaga;
  • nofoaga o taʻavale;
  • ogaumu eletise;
  • nofoaga toe foʻi;
  • kelu paʻu;
  • silicon carbide;
  • ie vavae.

Tekinolosi gaosiga o sandapolo aofia ai ni laʻasaga:

  1. Faʻaogaina o faʻamatalaga faʻapitoa. O le ie e pasia e se masini lolomi, lea e faʻaalia ai faʻamatalaga talafeagai.
  2. Impregnation o ie ma vai-repeleti vailaʻau.
  3. Apalai kelu vevela i le itu faʻafeagai ma tusitusiga.
  4. O le ufiufiina o le ie ma se vailaʻau leaga. O se tasi o metotia o le faʻaaogaina e faʻaaogaina: masini poʻo le eletise.
  5. Faʻamago pepa i se ogaumu eletise.
  6. O le ufiufi ma le taula vaega ma faʻamago atili.
  7. Tipiina i taaiga, tisiketi ma lipine.

Ina ia mautinoa le aoga o le gaosiga, oe manaʻomia le popole e uiga i le faʻatau atu o oloa. O le liʻo o tagata ono faʻatau e lautele lautele: pisinisi alamanuia, fausiaina faʻalapotopotoga, faleoloa faʻatau atu mea fale, tagata fai pisinisi auai i gaosi laupapa.


Faʻatusatusaga laulau o gaosiga manatu mo se faletaavale i le itu o le "Fausiaina ma le toe faʻaleleia":

Manatu mo se faletaavaleTupe faʻaalu muamuaTotogi toe totogi
Faʻatusatusaina maa faʻamaʻa80,000 - 150,000 rubles3 - 4 masina
Fai tioata pisia200,000 - 500,000 rubles12-24 masina
Faʻaliliuina o ata i tile keramika130,000 - 200,000 rubles6 - 9 masina
Gaosiaina o faʻaaliga mo faleoloa i fafo atu10,000 - 20,000 rubles2 - 3 masina
Faitogafiti pepelo250,000 - 300,000 rubles12 - 18 masina
Gaosiga o papa laupapa150,000 - 200,000 rubles4 - 5 masina
Gaosi piliki faʻapitoa200,000 - 300,000 rubles6 - 8 masina
Mesh gaosia - filifili-soʻoga180,000 - 300,000 rubles10 - 12 masina
Gaosiga o sanipepa150,000 - 200,000 rubles34 tausaga

E tusa ai ma le laulau ua tuʻuina atu, e mafai ona e fuafuaina poʻo a faʻatupega e manaʻomia ma pe o le a le aoga o le pisinisi.

Manatu mo le gaosiaina o faʻasalalauga oloa i totonu o le faletaavale - Silk-screen lolomiga, fafo faʻasalalauga ma isi

Pisinisi laina i faletaavale # 4 - Faʻasalalauga oloa

Faʻasalalauga o le afi o fefaatauaiga ma oloa mai lenei vaega o le a manaʻomia i taimi uma i totonu o laiti, feololo ma pisinisi tetele.

30) Faʻasalalauga i fafo

Soʻo se gaioiga, e oʻo lava i le sili ona lauiloa, e manaʻomia lelei faʻasalalauga. Faailoga i faleoloa, fale, laupapa laupapa eseese ma fuʻa - o le gaosiaina o nei elemeni uma o faʻasalalauga i fafo e matua lauiloa ma manaʻomia ituaiga o gaioiga. Ina ia faʻatulaga se pisinisi, oe manaʻomia ni fasi mea faigaluega:

  • o se faufauga faʻataga e faʻatagaina ai oe ona lolomia fuʻa tetele;
  • komepiuta ma ata polokalame.

31) Silkscreen

Silkscreen - o le ituaiga o faʻaogaina o le ata i luga, lea e faʻaalia ai le faʻaalia o vali i luga o mea e ala i le oomiina i luga o le stencil e ala i se faʻapitoa faʻapitoa ma se lelei fausaga.

Faatasi ai ma lenei lolomiga metotia, oe mafai ona faʻaliliu atu ata i atigipusa, keramika, ie, tioata, fafie, uʻamea, maʻa, palasitika ma le tele o isi, o le mea sili faʻatapulaʻaina o mea e lolomiina i - le sili atu i le 5 cm.

O le pisinisi pisinisi e tele ona aoga mo manaʻoga fai pisinisi:

  • ata mafai ona lolomiina i luga toeitiiti uma luga;
  • lolomiina tulaga maualuga;
  • taugofie le lolomiga;
  • maualuga tupe maua (mai le 300%);
  • le agavaʻa e galue ai ma tamaʻi lomiga;
  • faigofie o le faʻatulagaina o gaioiga ma le galuega lava ia.

E tele ituaiga o vaega ma mea e lolomi ai naʻo le silika e mafai ona lolomi... Lenei o se faʻaaliga luga fagu, mea faʻamanatu, mug, oofu atoa ma le faʻaaogaina o lapopoʻa pepa faʻapipiʻi, ma isi.

O le muamua inivesi pe a amataina se pisinisi o mai 5000 rubles.

Lisi o oloa e mafai ona gaosia:

  • lolomiina i luga o tamaʻi oloa oloa faʻamanatu;
  • faʻaliliuina atu o ata i nisi ituaiga o mea tusi (api tusi, faʻamau, pepa pisinisi, tusi tusi, ma isi);
  • oloa afifiina;
  • ia lava faʻapipiʻi igoa;
  • avanoa ma faʻasalalauga faʻasalalau laiti;
  • taga polyethylene;
  • faʻaliliuina o ata i ie;
  • lolomiina faʻasalalauga faʻasalalau;
  • ofu mafanafana, ofutino, peleue, mitiafu ma isi oloa mai ituaiga ie eseese.

O le atinaʻeina o tekonolosi i silika-screen lolomiga mafai ai ona faʻaliliu atu volumetric ata, faʻapea foi ma le faia o varnishing vaega, lea e mafai ai ona faʻaali sili atu ma sili atu maualuga ata matagofie.

O se laʻititi laʻititi tupe faʻafaigaluega e aofia ai le faʻatauina o le le otometi, ae o masini tusi lesona, e le taugata tele.

O le le lava o galuega i le amataga laasaga ma oka e manaʻomia foi le faʻatauina o se taugofie seti o masini ma ausilali mea faigaluega.

Silk-screen lolomi aofia ai le gata lomia, ae faʻapea foi ma se lisi o mea faʻaaoga, ma se faiga mo le atiaʻeina o se stencil fomu.

O le tau mo tusi lesona mo le faʻaliliuina o ata i substrates le lalagaina faʻalagolago i le lolomiga faatulagaga (o le tele o mea, o le sili atu le taugata o masini).

Le lisi o mea faigaluega manaʻomia mo le galulue ma oloa le lalagaina:

  • masini mo le lolomiina;
  • masini faamago (sili atu 2 fasi);
  • faʻaalia le faʻapipiʻiina;
  • faleʻie fufulu.

O le tau o mea faigaluega mo le lolomiina i luga o le ie faavae e faʻatosinaina e le gaosia o le masini ma le numera o lanu e mafai ona faʻaliliu atu i le oloa. O le fuaina mai e fuafuaina i le numera o laulau i luga o le tasi carousel.

Lisi o mea faigaluega mo le lolomiina i luga o ie:

  • masini carousel;
  • masini faamago vavalalata;
  • faʻaalia le faʻapipiʻiina;
  • faleʻie fufulu.

O le manaʻoga tuʻufaʻatasiga o mea faʻaaoga e fuafua i luga o le silkscreen faʻapitoa filifilia e le tagata fai pisinisi.

A e naʻo le lolomiga, e te manaʻomia:

  • lau fomaʻi;
  • squeegee umia;
  • vali;
  • solvents

I le gaosiga o pepa stencil ma le latou faʻaaogaina mulimuli ane, e faʻaopoopoina manaʻomia:

  • faamama
  • kelu;
  • emuliona;
  • kemisi faʻaopoopo.

O se vaega tele o pisinisi pisinisi, laʻititi amataina inivesi ma ono ono gafatia mai le pisinisi faia silika-screen lolomiina o se tasi o sili ona folafolaina vaega mo le gaosiaina i le faletaavale.

32) Faʻaseʻeina o le ea

Tele tagata e ana taʻavale saili e faʻapitoa a latou taʻavale. Tele ma sili atu tagata o loʻo liliu atu i tagata faʻapitoa e, faʻaaogaina le airbrushing, e faʻaoga i taʻavale manu, ata tifaga, laufanua ma sili atu.

O mafuaʻaga mo le teuteuina o se taʻavale tino faʻaaogaina airbrushing e matua 'eseʻese:

  • manaʻo ia i ai se taʻavale i se tasi mamanu;
  • le agavaʻa e nana ai faʻaletonu tino;
  • le manaʻo e puipui le taʻavale mai le gaoi talafeagai (o le faʻamalamalamaina o taʻavale e seasea gaoia).

Ina ia faʻamanuiaina e faia airbrushing i le faletaavale, oe tatau:

  • saunia lelei tulaga malamalama;
  • o le fola pusa taʻavale e tatau ona sima pe faʻapipiʻiina;
  • mataʻitu le maualuga o le tumama, ina ia le afaina ai le efuefu le tulaga lelei o galuega faʻatinoina;
  • faʻaaoga se potu faʻamago e faʻamautinoa ai le sili ona lelei taimi o galuega;
  • ia faʻaauupegaina vaega o nofoaga ma fale mo le fuafuaina galuega: faʻamaopoopo ma le tagata maʻi o le tusi, talanoaga o le faʻauma filifiliga ma faʻataʻitaʻiga.

Mea faigaluega mo le faʻaogaina o ata i se taʻavale:

  • airbrush e galue i luga o le faʻavae o le luluina o vali i luga o le pito i luga;
  • tane vaʻalele faʻapipiʻiina;
  • a compressor e maua ai le airbrush ma le manaʻoga manaʻoga pe a le sausauina vali;
  • mea faʻaaoga: stencils, vali, primers, vali mea faigaluega.

Airbrushing tekonolosi aofia ai le tele o laʻasaga:

  1. Filifiliga o se ata, sauniuniga o se komepiuta faʻataʻitaʻiga o le ata ma lona faʻamaonia e le tagata faʻatau.
  2. Luga sauniuniga. Ua aveese le varnish tuai ma le vali, chips, togitogi ua aveʻese ma ua laualuga le foloa.
  3. Tusi se ata. O le taimi faʻatulagaina mo le faʻatinoina e faʻalagolago i le faigata o le ata.
  4. O le ufiufiina o le ata i ni faaputuga varnish.

O lenei pisinisi e sili ona aoga, o le maualuga gaioiga o le pisinisi faia lenei pisinisi manatu mo se faletaavale sili ona lauiloa i le aufaipisinisi. O le mea sili ona taua ile mauaina o le manuia o le tele tafe o tagata faʻatau.

E sili le vaʻai mo tagata faʻatau i luga ole Initaneti, e ala ile tele o autu faʻavasegaina ma kulupu i upega tafailagi. E mafai foi ona e ofaina (faʻasalalau) au tautua iina. Afai e te manatu mamafa i le tatalaina o lenei pisinisi, ona fautuaina lea e fai sau oe lava '' upega tafaʻilagi pe fausia se VKontakte kulupu (ma isi fesoʻotaʻiga lautele).

33) Faia o mea teuteu mai elemama

O elemene teuteuga lauulu teuteu talu ai nei na faʻaaogaina lautele i le fuafuaina o nofoaga ma faʻasalalauga faʻailoga... O uiga o le foam e faʻatagaina ai oe e tipi ni oloa o siʻosiʻomaga eseese ma lapoʻa mai le laupepa muamua, faʻapipiʻi foʻi latou i luga o se tulaga mafolafola.

O le faʻatulagaina o sau oe pisinisi mo le gaosiga o elemeni teuteuina o le foam i totonu o le fale inisinia o se pisinisi e sili ona faʻamanuiaina, talu ai e matua leai lava se tauvaga, ma e le amanaʻia e le au gaosi mea mai lenei mea le itu, ma e manaʻo e taulaʻi i le fausiaina o maketi.

Faʻavaeina gaosiga i se faletaavale manaʻomia masini faʻapitoa, lea, i lenei vaega o gaioiga, tele lava saunia le tipiina o faʻagasologa ma faʻatagaina oe e faia ata mai laupepa o matua eseese mafiafia (mai le 40 i le 200 cm).

Ae e leʻi amata galuega, e manaʻomia le tuʻuina atu o le ea lelei i totonu o le faletaavale, talu ai i le taimi o le tipiina, o mea mataʻutia i le soifua maloloina o tagata e faʻasaʻoloto mai le foam.

Lisi o mea faigaluega ma mea faigaluega:

  • tamaʻi mea faigaluega kamuta;
  • masini vavaeina foam;
  • olo olo;
  • suia;
  • mea faigaluega mo le faʻagaioia o avanoa.

O le autu mata mea i le gaosia o fuainumera o polystyrene, o le gaosiaina o lea e lautele atinaeina i lo tatou atunuu, ma o le a le faigata mo se tagata fai pisinisi ona sailia se sili atu talafeagai sapalai.


Faʻatusatusaga laulau o gaosiga manatu mo se fale inisinia i le itu o "Faʻasalalauga oloa":

Manatu mo se faletaavaleTupe faʻaalu muamuaTotogi toe totogi
Faʻasalalauga i fafo50,000 - 150,000 rubles6 - 12 masina
Silkscreen5,000 - 8,000 rubles1 masina
Faʻafilemuina o le ea10,000 - 15,000 rubles1 masina
Gaosiga o elemene teuteu mai foam150,000 - 170,000 rubles8 - 12 masina

Faʻasalalauga oloa o le afi o fefaatauaiga, soʻo se tasi o luga aitia mo se faletaavale ei ai se maualuga gaioiga o le pisinisi ma se laʻititi teuga tupe faʻafaigaluega.

Gaosi faletaavale: manatu mo pisinisi laiti - gaosiga ma le gaosiaina o oloa mo tamaiti (meataʻalo, mea teuteu, ma isi)

Pisinisi laina i faletaavale # 5 - Oloa mo tamaiti

E fiafia lava matua i le faʻatauina o oloa mo tamaiti. O le taulaʻi i le gaosiga o oloa manaʻomia e le augatupulaga talavou na masani lava iloga mai e maualuga gaioiga.

34) Pusa oneone

Tagata o le atunuʻu fale ma taumafanafana fale o le a fiafia e faʻatau faʻapitoa sandboxes mo a latou fanau.

I le atinaʻeina o ni ituaiga o oloa ma uluaʻi mamanu, e mafai ona e ofoina saogalemu au oloa i tagata, faʻapea foi ma le aveina o oe lava oka.

O nai atinaʻe o loʻo faia ma le faʻamoemoe i le gaosiga o lenei vaega o oloa, ma le faʻalauiloaina saʻo o la latou lava gaosiga, o loʻo iai le avanoa i le tagata faipisinisi e maua ai ni tupe lelei.

35) Kites

O muamua kites amata ona faia ae leʻi o tatou vaitaimi. O le tatalaina o se gata mo augatupulaga uma na aumaia ai i tamaiti le tele o le fiafia ma le fiafia.

Faʻamoemoeina i le ituaiga o fausiaina, latou e iloga:

  • gata faigofie (mafolafola);
  • atigi pusa;
  • gata tuʻufaʻatasi.

Mea talafeagai:

  • fausaga mea (laupapa laupapa poʻo uʻamea alumini paipa);
  • pepa poʻo se ie mo le pito i luga o le vaʻa;
  • savili;
  • filo malosi poʻo le fagota;
  • o se faagutu e faʻapipiʻi ai se filo i se gata;
  • mea e avatu ai le paleni saʻo.

Faʻatasi ai ma mafaufauga loloto ma faʻataʻitaʻiga faifai pea, e mafai e se tagata fai pisinisi ona faia ni kites o se uluaʻi mamanu ma le tele o ituaiga, lea o le a aumaia ai le tele o lagona lelei i tamaiti, ma se lelei tupe maua mo ia lava.

36) Meataalo laupapa

I tausaga ua tuanaʻi, ua tele ma sili atu matua fiafia e filifili siʻosiʻomaga fiafia taʻavale ma pepe meataalo nai lo aso nei meataʻalo faia i mea fai. Latou te saogalemu ma fesoasoani faʻalauteleina mafaufauga ma tuʻinanauga o tamaiti, ma foliga matagofie foi.

Afai e fiafia se tagata faipisinisi e manaʻomia ni mea e fai ai laʻau, o lona uiga o le pisinisi o le faia o meataʻalo mai laʻau e mafai ona liliu mai se mea faʻafiafia i se auala o tupe maua.

Gaoioiga i lenei eria e le aofia ai le taua numera o tauva, ma le amataga tau e le taua.

Mea faigaluega manaʻomia:

  • Sander;
  • vaalele;
  • ili;
  • o se seti o tipi.

O le a le faigata foi ona tuʻuina atu le laʻititi-gaosiga ma avanoa laupapa. E sili atu ona aoga le faia o oloa i le lima i ni vaega laiti, maitauina faapitoa le faʻatosina mai fafo.

O se tulafono, o le tau o oloa gaosi e maualalo ma aofaʻi i oo atu i le 60 rubles, ma oe mafai ona faʻatau atu le oloa e 200-250 rubles... Oe mafai ona faʻatau atu oloa i faleoloa meataʻalo faʻapitoa i le tele pe tatala lau oe lava faleoloa faʻatau atu.


Faʻatusatusaga laulau o gaosiga manatu mo se fale inisinia i le itu o "Oloa mo tamaiti":

Manatu mo se faletaavaleTupe faʻaalu muamuaTotogi toe totogi
Sandboxes10,000 - 12,000 rubles1 - 2 masina
Kites5,000 - 7,000 rubles1 - 2 masina
Meataalo laupapa15,000 - 20,000 rubles2 - 3 masina

O le faʻatauaina o le gaosiaina o oloa a pepe o le a aumaia ai i le pisinisi ana ia manaoga malosi ma lelei gaioiga.

Manatu Pisinisi Kolisi - Oloa Gaosi Lautele

Faʻatonuga o pisinisi i fale inisinia # 6 - Oloa lautele

I tulaga faʻaonapo nei, o le tele o pisinisi gaosi oloa saili e faʻateleina le tele o oloa gaosia, ae i le taimi lava e tasi latou te faʻatatau i le tele o tagata faʻatau, le amanaʻiaina manaoga taʻitasi o tagata faʻatau.

O nei maketi tuutuuga tulaga mafai faʻatagaina ai le aufaipisinisi faʻatulagaina le gaosiga i se faletaavale e nofoia se faapitoa ma maua tupe e ala i le gaosia o oloa manaʻomia e tagata faʻatau.

37) Gaosiga o pulu

Tele o fai pisinisi i le lalolagi e taumafai e faʻaoga mea taugofie i le gaosiga ma i le taimi lava e tasi tuʻuina atu i tagata faʻatau oloa latou te manaʻomia i se tau taugofie.

Ua tele ma sili atu tagata faipisinisi o loʻo uaʻi atu i le gaosiga alamanuia, fausiaina pisinisi mo le toe faʻaaogaina o mea toe gaosi i le gaosiga: pepa, pepa malo, tioata ma le tele o isi oloa.

O se faʻatonuga moni ma faʻamaoni o le gaosiaina o le lelei faʻaleleia o le suauʻu mai le faʻaleleia o fafie.

O lenei itu, e le pei o isi atunuʻu i Lusia, ua atiaʻe i se tulaga le taua, o le tele o pisinisi lafoina laupapa fafie, lapisi, paʻu. O se tagata fai pisinisi fou ua faʻaauupegaina i lenei manatu e mafai ona maua ai e ia se tupe maua ma le avanoa e atiaʻe ai i lenei itu mo le tele o tausaga.

O peleti e faʻaaoga e faʻamafanafana ai fale i fale tumaoti ma faʻapipiʻi ai le faleuila mo fagafao.

O le autu aoga o granular mea o:

  • vevela maualuga fesiitai;
  • faigofie ona teuina;
  • leai se manaʻomia e tipi ma tui ao le i faʻaaogaina;
  • saogalemu i le faʻaaogaina;
  • siosiomaga faauo mea.

Meafaigaluega talafeagai:

  • masini faamago mo mea mata;
  • masini faamago mo oloa ua uma ona maeʻa;
  • crusher;
  • palu ma auger;
  • granulator

Gaosiga tekinolosi:

  1. Tipiina o mea masani;
  2. Faʻafefiloi ma le vai ma faʻaopoopo olo;
  3. Togafitiga ausa ma granule fausiaina;
  4. Faʻaliliuina ma faʻamaʻimau otaota;
  5. Teuina

E tatau ona maitauina o gaosiga otaota ua toe faʻaaogaina i le faʻagasologa. I le gaosiga, e leai lava se lapisi na fausiaina, pe a faʻapea o loʻo lelei le gaosiaina o mea mata.

O tau autu o le faʻatulagaina o gaosiga o faʻatauina o mea faigaluega talafeagai, o le mea lea, e sefe ai tupe, oe mafai ona faia oe lava mai ona constituent elemeni faʻaaogaina faʻamatalaga mai le Initaneti.

Afai e faʻatagaina tupe, ona mafai lea ona e faʻatauina se laina gaosiga atoa ma faʻatulaga ni gaosiga i lau fale taʻavale poʻo totonu o le fale inisinia i le fale.

38) Teuteu tioata ma faʻata teuteuina

Taʻitoʻatasi tagata taumafai e teuteu matagofie totonu totonu o lona fale mautotogi poʻo lona fale. Tioata ma faʻata ma le faʻaogaina ata faʻamamafaina le le masani ai ma le faʻavae fale. Soʻo se tagata fai pisinisi tagata fou e i ai le avanoa, ma se laʻititi teuga tupe faʻafaigaluega, e faʻatulaga ai le gaosiga ma teuteuina teuteuina o mea i totonu.

Tekinolosi Sandblasting faʻatagaina e fausia se matt luga luga o le tioata ma le fesoasoani o se oneone oneone o le ea o loʻo galue luga luga i lalo o le mamafa maualuga.

Ina ia faʻatulagaina gaioiga, oe manaʻomia le faʻatau pe tutoʻatasi faia le mea lea mea faigaluega ma mea faʻaaoga:

  • masini sandblasting;
  • oneone;
  • ata faʻataʻitaʻi;
  • stencil e faʻaoga ai ata tusi;
  • faʻatau tioata ma faʻata i le aofaʻi manaʻomia.

Ae le i faʻatulagaina le gaosiga, e tatau ona tuʻuina se isi pusa i le fale taʻavale mo le sandblasting, ma ia faʻaaoga foi mea e puipuia ai oe lava: tioata, totini lima ma se mea manava.

Gaosiga tekinolosi:

  1. Glass poʻo tioata sauniuniga. O le mea faigaluega e faʻapipiʻi i le puipui i soʻo se auala (fao suavai, mea faʻalua itu, ma isi).
  2. Faatuina se stencil. O le lagolago pepa e fofoa ese mai le stencil, faatasi ai ma le fesoasoani a se spatula faapitoa (squeegee), o le pito i luga o le faapipiiina i le ipu malamalama ma lamolemole. E tatau foi ona e mautinoa e leai ni ea ea, a leai o le stencil ua tuia i lenei nofoaga ma toe faʻaleleiina. Mo le faʻatulagaina saʻo o le stencil i luga i le ao, e tatau ona e aloese mai le isi laʻasaga.
  3. Tusi se ata. O le tioata o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se lagolago faʻapitoa ma se laʻititi faʻasolosolo agaʻi i tua ma, faʻaaogaina ai le sandblaster, o loʻo faʻaogaina se mamanu, aumaia i se toniga tulaga matt.
  4. Le vaega mulimuli o le gaosiga. O le stencil ua aveʻese, ma le kelu o totoe mai ia e aveʻese ma le fesoasoani o se solvent.

O aitema na mauaina pe a maeʻa uma taualumaga e faʻapitoa; o se matte translucent foliga e maua e le mafai ona soloiesea pe fufulu ese.

Lisi o oloa e teuteuina:

  • meaafale tioata meaafale;
  • ipu;
  • faʻamalama tioata, tioata, ashtrays;
  • ipu faʻamanatu.

Ina ia mautinoa se tupe maua lelei, oe tatau ona faʻamautuina le galulue faʻatasi ma tamaʻi kamupani o loʻo gaosia meaafale, totonu tisaini, faʻapea foʻi ma faleoloa meaalofa.

39) Faia o papatusi numera fale

O se vaega iloga o lenei manatu o le leai o se manaʻoga mo tele tupe teu tupe.

Naʻo ni nai faʻalapotopotoga o loʻo auai i le gaosiga o ia oloa, ma i latou e faia oka e le manaʻomia soʻoga le soʻona faʻatauaina ai le tau o le tuʻuina atu o lenei tautua.

Ina ia faʻatulagaina gaosiga, oe tatau ona i ai meafaigaluega nei:

  • naifi mea faigaluega;
  • squeegee;
  • emery;
  • togafiti;
  • seleulu;
  • puncher;
  • uamea pule.

Papatusi mafai ona gaosia i palasitika, uʻamea ma fafie... O le sili ona lauiloa ma faʻatupeina filifiliga o le faʻaaogaina o palasitika papatusi ia ua fuafuaina i luga o se komepiuta, faia ma se lolomitusi ma faʻamau i le puipui ma se lava-pipiʻi faʻavae.

O le tau o le tasi ipu e 50-120 rublesma amata tau faʻatau atu mai 200 rubles.

E mafai ona maua tagata faʻatau faʻapitoa i tagata e ona le fale, o taʻitaʻifono o fale mafanafana, ma komiti o pulega i auala.

Ina ia faʻateleina tupe mama ma faʻalauteleina le tuʻufaʻatasiga, e tatau ona e:

  • ofa atu i tagata faʻatau ni faʻailoga o ituaiga eseese ma lapoʻa;
  • i se faʻaopopoga i numera numera, ofo i tagata faʻatau isi filifiliga, mo se faʻataʻitaʻiga - "dog dog";
  • ofo tagata faʻatau backlit faʻailoga i le po.

40) Faia ki

Faʻaluaina autu - pisinisi e talafeagai i taimi uma. E ui i le taua o le tauvaga, o se nofoaga talafeagai o le fale inisinia ma le tulaga maualuga, e mafai ona aoga i taimi uma, ma se tupe laititi.

O ki e faʻaaogaina e tagata uma e aunoa ma se tuusaunoa, ma o le leiloaina o latou o se mea masani ona tupu. Ma tagata liliu atu i faʻaluaina tagata na faia.

Meafaigaluega talafeagai:

  • Se masini faʻataʻamilomilo e faʻatagaina oe e gaosia ki o soʻo se laʻasaga (lever, semicircular, taʻavale, ma isi);
  • Masini tūsaʻo, faʻatasi ai ma le fesoasoani o ki e iai galu ma faʻasologa tipiina na faia;
  • O se polokalame e faʻatagaina oe e faia ni kopi o maneta ki ma se chips.

I se faʻaopopoga i mea faigaluega i le amataga laasaga, oe tatau ona faʻatau apamemea ma sila uʻamea:

  • Leisa tipi avanoa avanoa;
  • Fale Finnish;
  • avanoa mo ki o taʻavale;
  • tootoo ma avanoa saogalemu;
  • intercom avanoa;
  • avanoa mo ki i loka Igilisi.

E manaʻomia se tekinolosi poto masani ile 5 minute ile averesi e fai ai le tasi faigofie faigofie, tau o faleoloa ole e le itiiti ifo ile 100 rublesma tau le sili atu i le 50.

Faʻatasi ai ma le faifai pea tafe o tagata faʻatau, o se tagata fai pisinisi mafai ona mautinoa se mautu tupe maua.


Faʻatusatusaga laulau o gaosiga manatu mo se fale inisinia i le itu o "Lautele oloa":

Manatu mo se faletaavaleTupe faʻaalu muamuaTotogi toe totogi
Gaosia pulu400,000 - 500,000 rubles18 - 24 masina
Teuteuina o tioata ma faʻata100,000 - 130,000 rubles3 - 4 masina
Gaosiaina o papatusi ma numera fale10,000 - 12,000 rubles1 masina
Gaosiga o ki130,000 - 160,000 rubles6 - 8 masina

E tusa ai ma le laulau, e mafai ona maitauina o le sili ona taugata gaosiga gaioiga i totonu o le faletaavale o le gaosia o pellets, talu ai o le tele muamua teuga tupe e manaʻomia.


Matou te fautuaina foʻi le siakiina o isi aitalafu pisinisi manatu:


4. E aoga le tatalaina o lau pisinisi i se faletaavale 📝

E aoga le faia o se pisinisi i se fale inisinia, o tau o le tatalaina o se faletaavale pisinisi aoga, faitau pea

E faigata tele ona faʻamasino le aoga o se pisinisi laʻititi i se fale inisinia. O le tele o ituaiga mea taua e ono aʻafia ai le alualu i luma ma le toilalo.

I atunuʻu uma o le lalolagi, o le faʻasoa o pisinisi laiti e taua tele mo le tele o mafuaʻaga:

  • matata eseese faamasani;
  • fetuunaiga i suiga i le maketi siosiomaga;
  • vaapiapi pisinisi faʻapitoa.

I tulaga faʻaonapo nei, e maua e le au faipisinisi naunau le avanoa e filifili ai le itu o a latou gaioiga "i le fiafia i ai"Ma tatala se gaosiga, faʻatau atu pe tuʻuina atu tautua i lau fale taʻavaleaunoa ma le popole i le totogi.

Afai o se tagata e malamalama lelei i le masini o taʻavale, o lona uiga o le tatalaina o se taʻavale fale aʻoaʻoga i le faletaavale o le sili sili fofo. Maualuga le lelei faʻatinoina o le tatau ai galuega toe faʻaleleia o le a "tosina mai" se tele numera o tagata fou faʻatau.

Tagata faigaluega laupapa, masini faʻagaioiga, faʻasalalauga faʻapitoa ma naʻo tagata faʻaosofia - e mafai ona maua se laina o gaioiga e maua ai se tupe maua tele. Oe mafai ona amata i se mataupu e lautele E le manaʻomia muamua le faʻatupeina, i luga o le auala auʻiliʻiliina le manaʻoga i le faitau aofai o tagata, tamaʻi faʻalapotopotoga ma pisinisi tetele.

I tausaga talu ai nei, suiga tetele i le maketi, na oloa na sa manaʻomia lava 10-15 tausaga ua mavae, i le taimi nei e le taua.Mea puʻe ata, puʻe puʻe ata e oʻo mai talu ai nei, na latou tuʻuina atu i tagata gaosi oloa ma tele polofiti. E faigata tele ona faʻamanuiaina se pisinisi e oʻo lava i oloa e leʻo aʻomia.

Naʻo le tasi le mea e mafai ona taʻuina atu ma le mautinoa: amataina se pisinisi i totonu o se faletaavale sefe i masina taʻitasi totogi totogi, lea e mafai ai mo tagata o loʻo popole e uiga i le uluaʻi inivesi e amata.

E tatau foi ona maitauina afai e i ai sau puʻupuʻu lelei o gaosiga o oloa tulaga ese ma manaia, ona mafai lea ona e maua (faʻaputuputu) tupe mo lau pisinisi e ala i le faʻaputuina o Rusia 'upega tafaʻilagi.

I lenei tusitusiga, na matou vaʻavaʻai atu i luga o 50 pisinisi pisinisi mo faʻatulagaina o gaosiga, fefaʻatauaiga ma le tuʻuina atu o tautua peʻa faʻaaogaina le fale taʻavale... O nisi o latou e le manaʻomia ni teuga tupe, ae o le faʻatulagaina o isi e manaʻomia ni teuga tupe faʻaalu.

Pisinisi faletaʻavale mo le au faipisinisi naunau - O se avanoa sili lea e amata ai sau oe pisinisi ma laʻititi tupe teu faʻafaigaluega ma tau.

O se faʻaaliga iloga o aitia uma o lo latou manuia faʻaoga e nisi tagata fai pisinisi.

Ina ia manuia filifilia se pisinisi pisinisi i se faletaavale, oe tatau:

  • Taulaʻi i le itu e te maua ai le faʻamalieina;
  • Filifili se gaioiga o loʻo avea ai oe ma tagata faʻapitoa, poʻo se vaega e mafai ai e le faʻataʻitaʻia o tomai o se gaioiga ona mafua ai ona e popole tele;
  • Fuafua le manaʻoga. Faʻaaoga le wordstat.yandex.ru punaoa, e faʻatagaina ai oe ona mauaina faʻamatalaga taua i luga o le manaʻoga o oloa poʻo tautua.
  • Fausia se pisinisi pisinisi.

Matou te fautuaina foʻi e maimoa i se vitio e uiga i gaosiga o manatu, e talafeagai foʻi mo fale fale inisinia:

Ma se vitio e uiga i ituaiga o gaosiga i le faletaavale:

Le au faitau pele o le upega tafaʻilagi "RichPro.ru", afai e i ai ni au fesili poʻo se fautuaga poʻo le a le pisinisi e sili atu le tatalaina i totonu o se faletaavale pe afai e i ai ni au tala i le mataupu o le lolomiga, ona tuʻuina lea o latou i manatu o loʻo i lalo. Matou te moomoo ia manuia oe ma manuia i lau pisinisi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 3 Moliaga o le gaoi ao avea ma tagata faigaluega i se faletaavale u0026 isi TALA MAI SAMOA 17Fep2020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com