Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le tupe - faʻauigaina, ituaiga ma galuega a tupe + talaʻaga o foliga vaaia ma atinaʻe

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au pele faitau o le Manatu mo le Olaga mekasini mekasini! O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i tupe ma a latou galuega - o le a lea, o le a le talaʻaga o le amataga mai o tupe, o a ituaiga o tupe o loʻo i ai io tatou taimi.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

I le suʻesuʻe ma le faʻaeteete o le tusitusiga mai le amataga e oʻo i le iʻuga, o le a e aʻoaʻo ai foʻi:

  • o le a le autu o tupe;
  • o le na sau ma le tupe muamua;
  • o a galuega taua a le tupe;
  • oa meatotino latou te umiaina;
  • o le a le matafaioi a tupe i le tamaoaiga.

Ma i le faaiuga o le tusitusiga o le a e mauaina tali i fesili sili ona lauiloa i lenei mataupu.

Ia tatou o loa!

Faitau e uiga i le tupe, o le a le talaʻaga o foliga vaaia o tupe, o a galuega latou te faʻatinoina ma o a ituaiga o i ai - faitau i la tatou lomiga.

1. O le a le tupe - o le faʻauigaina ma le aano o tupe 💸

O le autu o tupe e popole ai le toʻatele o tagata. Peitaʻi, e le o tagata uma e taumafai e malamalama auiliili pe o le a lea ma a latou foliga. E le gata i lea, o tupe o se faʻavae taua i le tamaoaiga tautupe. Afai tatou te mafaufau i le manatu mai se encyclopedic manatu o le manatu, o le faʻamatalaga lenei o tupe o le a taʻua i lalo:

Tupe - o lenei o se faʻapitoa ituaiga o oloa o loʻo i ai le tele tele aitalafu. E le gata i lea, o le faʻapitoa o tupe o loʻo taoto i le mea moni e le o tauʻaveina se tau o tagata faʻatau. Ae o latou o se lautele auala o fesuiaiga - oe mafai ona faʻatau mea uma e te manaʻomia ma latou.

O le mea moni, o tupe o se oloa o loʻo manaʻomia e tagata uma. E le gata i lea, o le toʻatele e mananaʻo ia mauaina i le tele tele a mafai.

O uiga autu o tupe e faʻapea:

  • o ni mea faigaluega mo le fesuiaiga o oloa ma tautua;
  • faʻatagaina oe e fua le tau, o lona uiga, o le tau o soʻo se aitema faʻatau atu;
  • o se fua o le fuaina o galuega, faʻapea foi ma le fuaina o le taua aoga o oloa gaosia ma tautua.

O ai na faia le tupe - o le talafaʻasolopito o le tulaʻi mai o tupe

2. Le talaʻaga ole amataga mai o tupe (mai aso anamua e oʻo mai ile taimi nei) 📚

Mo le tele o tausaga, tagata na o faʻaaoga faleoloa, suia o iʻuga o a latou galuega mo mea uma latou te manaʻomia. Peitaʻi, o lenei filifiliga sa galue lelei mo na o tamaʻi nuʻu na galulue ai tagata uma mo le manuia o le atunuʻu atoa.

Na faasolosolo lava, ma le atinaeina o sootaga i le va o teritori eseese, na tatau ai ona faaaoga se ituaiga o lalolagi iunite, lea o le a sauni tagata uma e fesuiaʻi mo so o se oloa. Faʻafetai i lenei, na latou fausiaina tupe.

2.1. Talafaʻasolopito talaʻaga, muamua fesuiaʻiga

Fai mai le au tusitala faasolopito, o fea na muai faaaoga ai tupe mai uamea. Faatasi ai ma manatu, o le sili ona lauiloa o Saina, Peresia ma Malo Litia... E le o lona uiga o setete faʻaonapo nei, ae naʻo a latou talaʻaga muamua, na i ai i le fiaafe tausaga talu ai ma ua mouʻese mai le lalolagi.

I aso nei, o tagata onapo nei ua naʻo mea maua archaeological o faʻamaoniga, faʻapea foi ma se laʻititi numera o faʻamaumauga na sao mai io tatou taimi. O le muamua tupe na muamua atu i ai Alanso loʻo taʻua mai i le Tusi Paia.

Ua taʻutino e nisi o tusitala o le talafaasolopito, o tupe uʻamea sa faaaoga i le faasalalauina e oʻo atu i le amataga o soʻo se atunuu e leʻo taʻua. Ae ui i lea, e le mafai e tagata soifua ona iloa e uiga i ai.

Muamua, na matou faʻaaogaina o se fuataga o le taua uʻamea taua uʻamea... Peitaʻi, i lenei taimi, e sese le valaʻau o latou tupe atoa. O lona uiga, o le tutusa fesuiaiga lenei, ae o le faʻaaogaina o teuteuga o se auala o fesuiaiga.

2.2. O ai na sau ma le muamua tupe?

Tele o le au tusitala faasolopito e ono talitonu o le muamua setete e faʻalauiloa tupe mai le uʻamea i le tufatufaina o Malo Litia... Lenei ua faʻamaonia e le sailiga o archaeologists, o latou tausaga e laititi sili atu 2 500 tausaga.

O loʻo iai foʻi faʻamaoniga faʻasolopito o le tagata muamua na fautuaina le faʻaaogaina o le tupe uʻamea sa tupu darius... Ona o lenei, fefaatauaiga sootaga ua matua faafaigofieina.

Ae le i faʻailoaina se tupe, na manaʻomia le sailia o se tasi na i ai oloa talafeagai, ona tauanauina lea o ia e fesuiaʻi mo mea na faʻatau e le tagata faʻatau. Faʻafetai i le folasaga o tupe siliva, na mafai ai ona faʻatau atu a latou oloa i le tagata muamua.

Ua leva na aso, ua amata ona faimalaga tagata faipisinisi i isi atunuu ma faasalalau tala fou. Faʻafetai ia tupe na foliga mai e sili ona talafeagai ma ia lava na aoga aoga, na vave lava ona latou taliaina lautele.

Ae ui i lea, ua uma ona i ai ma le foliga mai o le muamua tupe siliva, tagata na feagai ma le faʻafitauli o le filifilia o le fea o le a le mint ia latou... E le gata i lea, o lenei vaitaimi na aliali mai muamua pepelo.

2.3. Le amataga o le upu "tupe siliva"

E toatele tagata e fesili ifo ia i latou lava: o le a le amataga o le upu tupe silivao le a le uiga? O le mea e ofo ai, o lenei manatu e fesoʻotaʻi ma atua anamua o Roma.

O tupe muamua na faia i totonu o le malumalu na faʻapaia mo le atua fafine Roma o Juno. Sa iai lona igoa moneta... O le upu lea na amata faʻaaoga e faʻasino i tupe uʻamea faʻamaonia. Na faasolosolo lava, ona amata faaaoga le upu Latina i le tele o atunuu Europa.

Na faaauau pea taumafaiga a tagata Roma, ma taumafai e faatoʻilalo le aofaʻi o laufanua. Faʻafetai i lenei, le tupe salalau toeititi atoa Europafaapea foi ma vaega Aferika i Matu... O ituaiga tagata ese na nonofo i lenei teritori sa tatau ona faaaogaina le tala faasolopito ma le aganuu, faaaoga mea na ausia e le Malo o Roma.

O le mea tonu lava lea e molimau iai faʻamaumauga faʻasolopito. Ae o pepa uma na tusia e le au manumalo.

2.4. Teori o le amataga o tupe pepa muamua

Ua suʻesuʻeina eli eleele mai i Saina tupe siliva sa i ai foliga faatafafa... I le taimi lava e tasi, e matua leʻo manino lava poʻo le a le mafuaʻaga mo lenei eseʻesega. E le gata i lea, o le uamea uʻamea e faigofie lava ona foliga mai i se oval. Ole mea pito sili lea ona latalata ile tupe lapoʻa.

I Saina, i le vaitaimi o le tala faasolopito, na aliaʻe ai faigata ma le aveʻesea o uʻamea. O le mea lea, na le mafai ai ona mautinoa le faʻataʻamilomiloina o le aofaʻi o tupe siliva ua lava e faʻafetaui ai le manaʻoga mo latou. Sa tatau ona ou sailia se auala e foia ai lenei faafitauli. I le taimi nei, o lenei itulagi ua gaosia pepa mo le faitau afe o tausaga.

Na taumafai le setete e sui tupe pepa mo tupe siliva o loʻo manaʻomia. O le folafolaga lava e tasi e mafai ona tuʻuina atu e le tasi i le isi e tagata i le faʻagasologa o le faʻatau mai ma le faʻatau atu (fesuiaʻi) oloa.

O le manatu o tupe tupe na apili i pule o le tele o setete. Ae i Europa na faʻalauiloa mulimuli ane. O le mafuaʻaga o lenei ua vavaeʻesea Saina mai isi atunuʻu.

I Lusia ma Europa, faʻaoga faʻaoga paʻu, lea na faʻaaogaina o pepa pepa faʻapipiʻi ma faletupe, ua avea talu ai nei - tusa 300 tausaga ua mavae... O le mafuaʻaga o lenei filifiliga o le mamafa tele o le atotupe. Ina ia totogi ma tupe siliva mo se faʻatau tele, e tatau ona e tauʻavea ato tele.

2.5. Le talaʻaga o le foafoaina ma le atinaʻeina o tupe - puʻupuʻu

I se aotelega, e mafai ona tatou faamamafaina 6 ituaiga tupena suia le tasi i le isi i le atinaʻeina o tagata soifua:

  1. ingots mai metala taua;
  2. le tupe muamua uamea na faʻaaogaina i le malo o Litia;
  3. tupe Roma anamua;
  4. O le tupe muamua a Tariu;
  5. tupe siliva mai Saina e faʻatafafa;
  6. pepa faʻamaonia - noataga ma lisiti i luga o pepa.

Peitaʻi, e leʻi gata ai foʻi iina le atinaʻeina o tupe. O le saoasaoa o le lalolagi o se vaega o aso nei sosaiete. Tekonolosi komepiuta ua faifai malie suia pepa pepa. I aso nei, ua le toe masani ona faia ni totogi i le va o tagata o loʻo faʻaaogaina eletise.

Faʻasolosolo, i le aluga o taimi, o le aano o tupe faʻaletino e tape ese mai le manatuaina. Peitaʻi, o la latou folasaga i taimi ua tuanaʻi ma le faʻasolosolo malie o lo latou tuʻulafoaʻiina i ona po nei tulaga ua suia ai le lalolagi mo le sili atu. Faʻafetai i le atinaʻeina o le Initaneti ma tekonolosi, o le tulaga o le otometi o loʻo tuputupu aʻe tele ↑. O le mea lea, o le ono mafai ona lafoaʻia atoa tupe siliva ma pili e le mafai ona taofia i le lumanaʻi.


I lenei auala, aunoa ma se masalosalo, o le na fausiaina le tupe na faia se saofaga tele i le talafaasolopito. Ae ui i lea, o le igoa o le na o le foafoa e mafai ona faʻafetai mo lenei na le aumaia i le aso nei tagata. E i ai le avanoa o le manatu o le foafoaina o tupe na aliali mai toetoe lava taimi uma i vaega eseese o le lalolagi.

O galuega autu a le tupe i le tamaoaiga

3. Gaoioiga o tupe ma a latou matafaioi i le tamaoaiga - o se aotelega o 6 autu galuega (puʻupuʻu ma manino) 📝

Faʻasolosolo, ma le atinaʻeina o le sosaiete sosaiete, faʻapea foi fefaʻatauaiga, o galuega a tupe o loʻo faʻalauteleina. Muamua, sa naʻo latou na faʻaogaina e fua ai le tau o oloa eseese ma auaunaga. Mulimuli ane, tupe amata ona faʻataunuuina le tele o isi galuega taua mo sosaiete.

Faagaioiga o tupe O se faʻapitoa faʻaalia o la latou matafaioi i le tamaoaiga (tamaoaiga gaioiga a le sosaiete).

O le a la le aoga o tupe?

Gaoioiga 1. Tupe o se fuataga o le taua

O le gaioiga o tupe o se fuataga o le taua ua faia i le faʻagasologa o tau. O le tupe e fesoasoani fuafua le taua o se oloa poʻo se tautua. E le gata i lea, o le tutusa tutusa fesoasoani e faʻatusatusa le taua o 'eseʻese oloa o galuega ma le tasi ma le isi.

Tau O se faʻaaliga o le aoga o oloa ma tautua i le tulaga o numera. O lona faʻavaeina o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma tuutuuga mo le gaosiaina o oloa poʻo tautua e tusa ai ma punaʻoa faʻaalu i lenei tulaga.

Sa faigata ona faʻatusatusa le tau o oloa e aunoa ma le tuʻuina mai i lalo i se fua faʻapitoa. Soʻo se aofaʻi faʻapitoa e fuaina i iunite talafeagai. O le tau i lenei tulaga e mafai ona fuaina i tupe.

I le maeʻa ai o le faʻalauiloaina o le tulaga lautele tau aoga, o le manaʻoga mo faigata faʻatulagaina o le aoga o oloa eseese ma auaunaga ua mou atu.

I aso nei o tamaoaiga, o tau e fuafua eseese mo oloa taʻitasi. I lenei tulaga, e tatau ona e amanaʻia uma alagaʻoa faʻaaluina - meafaitino, tau o tagata faigaluega, ma isi.

O le faʻaaogaina o le autu elemeni mo lenei fesoasoani e faʻafaigofie ai fuafua iunite tau tupe a le setete... I nisi tulaga, a le mautu le tamaoaiga o le atunuʻu, e mafai ona faʻaaogaina tupe a isi atunuʻu.

Gaoioiga 2. Tupe o se auala o le faʻatau

Avea o se faʻatau auala, tupe e aofia ai i le tautuaina o fefaʻatauaiga, e aofia ai le faʻatau ma le faʻatau atu o fefaʻatauaiga.

I lenei faiga o mea tau tupe, o tupe o auala o le faʻasalalauina... Latou te fesoasoani e faʻatumau se tulaga faifai pea o le faʻasologa o tupe maua.

I le taimi o le faʻatau atu gaioiga, e masani ona i ai le taimi va i le va o le mauaina o oloa ma le faʻaliliuina o totogi mo ia. E mafua ona o tagata faʻatau atu e mafai ona tuʻuina atu i tagata faʻatau tolopo... E tusa ai ma lea, o se mataupu fou o le tamaoaiga ua tulaʻi mai - aitalafu.

Galuega tauave 3. Tupe o se auala o le totogiina

O le isi atinaʻeina o le tamaoaiga ua mafua ai le mea moni e faapea o le tupe ei ai se isi galuega tauave. Na faasolosolo lava, tupe ona suia le tulaga o se atoa auala o totogi.

Ile taimi nei, ole tupe e mafai ona faʻaoga e totogi ai oloa, faʻatino isi mea e ao ona fai.

Galue 4. Switchgear

O le ute o le tufatufaina gaioiga o le fesiitaiga e le tasi mataupu i le isi o se aofaʻi mautinoa o tupe. I lenei tulaga, le muamua e le mauaina ni taui.

O lenei mea tau tupe o loʻo avea ma faʻavae mo galuega a soʻo se paketi a le setete, faʻapea foi ma le tufatufaina o tupe maua a faʻalapotopotoga. Tetele sosaiete faiga e masani lava faʻavae tonu lava i luga o le gaioiga e fesiligia.

Gaoioiga 5. Tupe o se faleoloa o aoga ma sefeina

O tupe e faʻaaoga e le gata e totogi ai oloa eseese, ae o le faʻavae foi mo le tamaoaiga. I nisi upu, mea tau tupe e mafai ona sefe e pei ona sefe, foaʻi. E le gata i lea, o tupe e mafai ona faʻateleina e ala i le inivesi i le fausiaina o sau oe lava pisinisi, folafola atu poloketi. Na matou tusia auiliili ii.

Lenei aoga o tupe fuafuaina tonu lava le atoa gaioiga o inivesi i sosaiete, o le atinae o faletupe, oloa fesuiaiga, eseese tupe maketi. I se faʻaopopoga, o ia lea e mautinoa le tuputupu aʻe economy o le tamaoaiga o se tasi tulaga.

O le tulaga i le lalolagi faaonapo nei o loʻo atinaʻeina i le faʻatulagaina o le tamaoaiga globalization. I lenei tulaga, o le autu matafaioi ua tofiaina i tupe o se tupe.

Tinoitupe galue o se faleoloa o le aoga, o se galue aseta. E taua le malamalama o le moni aoga o sefe faʻalagolago i le aofaʻi o aitalafu.

O le faʻatauga o malosiaga o tupe e le suia na o le toesea siʻitia o tau... O le mea moni, o sea tamaoaiga e toetoe lava a leai. O le mea lea, i lalo o le faʻatosina a le tau, o tupe e faasolosolo lava ona leiloa lona mana faʻatau.

I ia tuutuuga, o le sefeina o tupe e leai se aoga. I lenei tulaga, o le gaioiga e faia e le o le atunuʻu, ae o tupe mai fafo. O tupe a na atunuʻu ua filifilia o latou tamaoaiga e sili atu mautu.

Gaoioiga 6. Tupe o se fuataga o fesuiaiga faava o malo

I le tulaga o le tamaoaiga o le lalolagi, tupe i totonu o lenei gaioiga faʻatinoina le tele o galuega:

  • tupe liliu;
  • faʻavaeina o le paleni o totogi;
  • fausiaina o le fesuiaiga o fua faatatau.

Tupe fesuiaiga i le va o setete eseese fesoasoani e fausia sootaga fefaatauaiga i fafo, ma nonogatupe faavaomalo... I se faʻaopopoga, o lenei gaioiga faʻatagaina oe e fesoasoani paʻaga fafo.

Masani ai, o tupe a le lalolagi e fua i tupe faʻasao. O aso nei ua latouTala Amerika ($), Yen Iapani (¥), ma Euro ().

Ae ui i lea, i le tulaga o le maliliega, o fofo i le va o setete e mafai ona faia i isi tupe vaega. O le mea moni, matuaʻi soʻo se tupe e mafai ona faʻatinoina le galuega o faʻava-o-malo nofoaga.

Lisi: "O galuega autu a le tupe ma a latou foliga vaaia"

Galuega tauaveFaʻamatalagaVaega Taua
1. Fua o le tauFuafuaina o le taua o oloaI le tala faasolopito, o le muamua galuega faatino lea
2. Faʻatauina aualaFaʻatagaina oe e faʻatau mea uma e te manaʻomiaMautinoa le mautu o tupe maua o oloa ma tautua
3. Auala o le totogiinaFaʻatagaina oe e totogi aitalafuLe faʻavae mo le atiaʻeina o le faiga faʻatupe
4. TufatufainaFaʻaliliuina o tupe e aunoa ma le mauaina o se faʻatupeinaFaʻavae tupe a le malo
5. Auala o sefeina ma sefeinaMafai ai ona e sefeO le taua o le sefeina e fuafuaina e le setete o le atunuʻu tamaoaiga
6. Fua o fefaʻatauaiga faʻavaomaloFaatumauina fesuiaiga i le va o setete eseeseO le fesuiaiga o tupe e fuafuaina e le tulaga i totonu o le atunuʻu tamaoaiga

Tupe galue ma faʻataʻitaʻiga o tulaga moni o le olaga

Ituaiga o tupe ma a latou foliga vaaia

4. O a ituaiga tupe o i ai - TOP-8 ituaiga o tupe 📌

I sosaiete faʻaonapo nei, o loʻo tuʻuina atu le tele o ituaiga tupe. O i latou uma e aofia ai le tele o fesoasoani, o loʻo faʻamatalaina ai le tele oa latou pepa.

E eseese tupe meafaitinofaʻaaoga mo le latou gaosiga, auala o le tagofiaina, sapalai tupe maua filifiliga, faʻapea foʻi ma le suiga mai le tasi ituaiga i le isi. Faʻasolopito 8 ituaiga tupe faʻapitoa, o le a matou iloiloina auiliiliina i lalo.

Vaʻai 1. Tupe faʻatau

I tusitusiga, e mafai ona e mauaina le tele o ituaiga faʻailoga mo oloa oloa. A leai, e valaauina i latou natura, moni ma faʻamaonia... I lenei tulaga, oloa ma intrinsic taua ma aoga ua faʻaaogaina o tupe.

O lenei ituaiga tuʻufaʻatasia oloa na faʻaaogaina e fua ai le taua i le amataga vaitaimi o le fausiaina o le faʻasalalauina o oloa.

I teritori 'eseʻese, na faʻaaogaina ai:

  • saito;
  • masima;
  • lafumanu;
  • uamea atoa-mamafa siliva o uamea taua;
  • fulufulu ma isi.

Vaʻai 2. Tupe saogalemu

Tupe saogalemu i luga o faʻalauiloaina, oe mafai ona fesuiaʻi mo se ituaiga aofaʻi o oloa poʻo ni metala taua. O le mea moni, tupe faʻamautu o se sui o oloa oloa.

Vaʻai 3. Fiat tupe

Fiat tupe e leai se tau tutoʻatasi, pe e le mafai ona gafatiaina ma le tau taua.

O ia mea tau tupe o loʻo faʻatino ai galuega o tupe faʻatupeina ona o le mea moni o le setete e faia e talia latou e avea ma totogi mo lafoga lafoga ma faʻaleleia i latou o se talafeagai auala o totogi i luga o lana lava teritori.

Lenei o le faʻavae tulaga o tupe pepa ma tupe e leʻo tinoitupetuu i luga o teuga tupe ma teugatupe faʻalapotopotoga.

Ituaiga 4. Tupe faʻaalu

Aitalafu tupe e iai le aia tatau e talosaga ai i le lumanaʻi se aitalafu faʻapitoa faʻapitoa. I le tele o tulaga, latou e faia e ala i le fesiitaʻi puipuiga, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻatau ai mea uma e te manaʻomia, faʻapea foi ma le totogiina o au aitalafu. Tele taimi, totogi e faia i se aso faʻapitoa.

Vaʻai 5. Lelei tupe

Lelei tupe i ai le tau aoga e faʻamautinoa ai le latou faʻatau mana. E galue o se talafeagai lelei totonu fuafuaina e le mataupu faʻavae o le toe gaosia.

O ia tupe e aofia ai vaega e 2:

  1. oloa;
  2. uamea

Vaʻai 6. Tupe faʻaletonu

O tupe le lelei e leai se tau o le maketi. E tele latou ituaiga. E faʻamoemoe lava i le tulafono e faʻatonutonu ai le fefaʻasoaaʻi o faletupe.

  • Saogalemu oloa poʻo metotia fesuiaiga o tupe mai fafo. E ui lava e leai ni o latou taua taua, latou te sui... E malamalama o se fuataga o le tau faʻatau o loʻo avanoa i se tupe maualalo maualalo peʻa faʻafesuiaʻi mo le tau atoa.
  • Tupe le mautinoa e le faʻavae i luga o se puipuiga, o le mea lea e le mafai ona faʻafesuiaʻi mo metala taua. O ia mea tau tupe e avea ma tupe ona o lo latou aloaʻia lautele ma faʻatuatuaina i le vaega o tamaoaiga tamaoaiga.
  • Siata o ni tuʻuaiga eseʻese o tupe le lelei, lea e faʻasalalauina e tusa ai ma tulafono, e aloaʻia ma lagolagoina e le setete.

Vaʻai 7. Tupe

Tupe o le tupe o loʻo uu e le faitau aofai o latou lima. O ia mea tau tupe e aofia ai i le tautuaina o fefaatauaiga o fefaatauaiga ma le tagata lava ia ma le totogiina o fefaatauaiga. I nisi upu, tinoitupe e tupe siliva ma tupe pepapasi mai le tasi lima i le isi.

Ituaiga 8. Tupe le-tupe

O le tele o mea tau tupe, o loʻo tu i luga o teuga tupe i faʻalapotopotoga faletupe, e avea ma tupe e leʻo tinoitupe. E mafai foi ona e lagona le faʻatulagaina o ia tupe e pei o tupe teu pe aitalafu.


O nei aso uma ituaiga tupe e ola faʻatasi i le sosaiete i le taimi e tasi. O i latou uma e taua tele mo le tamaoaiga.

5. O a ituaiga tupe o loʻo iai i o tatou taimi - o se faʻataʻitaʻiga lelei 🔎

Lenei o se ata vaʻaia o ituaiga o tupe i le onapo nei lalolagi:

O ituaiga tupe o loʻo iai nei

I se faapuupuuga, io tatou taimi e lua ituaiga o tupe: tinoitupe ma leai se tinoitupe.

✔ Tupe - o lea lava tupe siliva, tupe pepa, aitalafu tupe (pili, pepa tupe, siaki).

✔ Tupe leai se tino - tupe o loʻo i luga o teuga tupe. Ua vaevaeina i latou i credit credit cards, totogi pepa palasitika ma faaeletonika (numera) tupe.

6. Ituaiga lauiloa o tupe 💎

O le ituaiga tupe o se faʻatinoga i fafo o nisi ituaiga o tupe. Latou eseese muamua i galuega latou te faʻatinoina. Lalo o auiliiliga o ituaiga tupe e sili ona lauiloa.

1) Metallic

Mai le tele o numera o oloa eseese, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o talafaʻasolopito, o mea na faia mai i uamea taua na faasolosolo lava ona aliaʻe mai. Na avea i latou ma fomu lautele.

Latou lelei na faigofie ona latou vaevaeina i se tele numera o vaega ma e leʻi leaga i le aluga o taimi. O ia metala e taugata tele i le taimi e tasi ma sa salalau i le lalolagi atoa.

I le faaiugaVii seneturi BC i Lydia (o se atunuʻu i Asia Itiiti) O sene na fausiaina. O i latou o lapisi teuteuga o metala taua na faʻataʻatia e le setete. O tupe siliva na vave maua le fiafia ma ave le tulaga o le lautele auala o fesuiaiga mo le tele o malo.

Ona o le mea moni o auro ma siliva tupe siliva sa i ai la latou lava taua, na latou faʻaaogaina i setete uma na faʻalauiloa ai le faʻasalalauina o metala tupe. E ui i lea, sa tau saili e le atunuu ia latou tupe siliva. O lenei gaioiga sa faʻamaonia ai le maualuga o le tulaga ma le pule silisili ese a le setete.

I lona autu, o tupe auro e faʻasino i ai faʻamaonia... O latou tau taua e masani lava ona tutusa ma le tau o metala na faʻaaogaina i la latou gaosiga.

2) Pepa

Faʻasolopito, o lenei fomu na faʻalauiloaina e sui ai tupe auro na faʻaaogaina. Muamua, o tupe pepa na gaosia e le setete i luga o le tutusa ma auro siliva. Ina ia faʻalauiloa atu i latou i le olaga i aso uma, o le setete na mautinoa le fesuiaiga i luga o le manaʻoga mo auro tupe.

Le vaega autu o lenei pepa: leai se tutoʻatasi tau. I le taimi e tasi, ua setiina le setete mo latou ala faamalosia.

O ia tupe e lua ana galuega:

  1. galue o se auala o le faʻasalalauina;
  2. o auala o totogi.

Tele taimi, o le setete, i le feagai ai ma le utiuti o mea tautupe, filifili e faʻatele le mataupu o tupe pepa, e aunoa ma le amanaʻia o le tulaga o le faʻasalalauina o oloa.

I le leai o se fesuiaiga mo taua metala, tupe pepa e le talafeagai mo le faʻatinoina o le gaioiga o le faʻaputuputuina. O a latou tupe faasili e le mafai ona aveʻesea mai le faasalalauina na o ia.

3) Aitalafu

O lenei fomu na aliali mai i le atinaʻeina o le gaosiaina o oloa, ina ua amata ona faʻatautaia le faʻatau ma le faʻatau atu o oloa i luga o tuutuuga o totogi e ala i tupe totogi. Faʻatinoga e fuafuaina e le gaioiga pe a avea tupe ma auala o totogi. Lenei latou te faia le matafaioi o se noataga, o le toe totogiina o lea e faʻatinoina i le taimi malilie i ai.

La latou tulaga iloga: faʻasaʻolotoina i faʻasalalauga e tusa ai ma manaʻoga moni o le tupe maua. O le nonogatupe ua tuuina atu ma le aiaiga o le faamalumaluga i le tagata nonoina atu. Nisi ituaiga o oloa e mafai ona faʻataʻitaʻia. I lenei tulaga, o le nonogatupe e toe totogiina e ala i le faʻaititia o le paleni o loʻo iai tau.

I le iuga, o le aofaʻi o tupe totogi atu o loʻo tuʻuina atu i le tagata nonoina tupe e fesoʻotaʻi ma le manaʻoga mo tupe maua tupe i tupe.

Lenei pepa foi e le umiaina oe lava tau. O ia tupe o se faʻatusa faʻaalia lea, o loʻo faʻapipiʻi i totonu o oloa ua saunia e avea ma se puipuiga pe a fai se nonogatupe. Faletupe faʻalapotopotoga masani lava ona faʻailoaina aitalafu tupe i le ala oa latou lending faʻagaioiga.

4) Pili

O le pili o fesuiaʻiga ua avea ma tala faʻasolopito ituaiga muamua o aitalafu tupe na tulaʻi mai o se faʻaiuga o fefaʻatauaiga faapisinisi i luga o tuutuuga o totogiina e le aufaʻatasi.

Pili o fesuiaiga - o se noataga tusitusia faʻapitoa lea a le tagata nonoina tupe e faʻafoʻi mai se aofaʻi faʻapitoa o tupe i se taimi atofaina i se nofoaga faʻapitoa.

O pili e lua ituaiga:

  • manino tuuina atu e le aitalafu;
  • ata faataitai pe pili o fesuiaiga tuuina atu e le nonoina atu ma auina atu i le nonoina atu e saini luga ma mulimuli ane toe foi atu i le nonoina atu.

Aso nei faʻaaoga foi:

  • faleteuoloa, o le faʻamatuʻuina atu o loʻo faʻatinoina e le setete ina ia mafai ai ona ufiufi le tupe paʻu ua le lava, faʻapea foi ma le aveʻesea o tinoitupe va;
  • faʻauo tuuina atu e le tasi tagata e fiafia i le isi mo a latou teuga tupe i se teuga tupe;
  • 'apamemeae leai se faʻamatalaga faʻatau atu.

I le tulaga o le taliaina, o lona uiga, maliega mai le faʻalapotopotoga faletupe, o le pili e iloiloina taliaina... Ma le isi, lona totogi faʻamaonia faʻateleina ↑.

O vaega taua o pili o nei:

  1. abstractness, o lona uiga, o le ituaiga o fefaʻatauaiga e le o faʻailoa mai luga o sea puipuiga;
  2. le mautonu - o lona uiga o le totogiina o le aitalafu e faʻamalosia, ma i le tulaga o le tusiaina o se gaioiga faʻatosina, e mafai ai ona faʻamalosia auala faʻamalosia;
  3. liua - o le pili o fesuiaiga e mafai ona faʻamatuʻu atu i seisi tagata e ala i le faʻapipiʻiina o se faʻailoga tusitusia i luga o le itu itu, o lenei mea e faʻatagaina ai le pili o le fesuiaiga e faʻaaoga mo le lafoa o aitalafu;

E le gata i lea, o se vaega o le pili e faʻatoa mafai ona faʻaaogaina i fefaatauaiga tetele, peʻa totogiina le paleni o fefaʻatauaiga i tupe. I se faʻaopopoga, o se faʻatapulaʻa numera o tagata auai i le tufatufaina o pepa faʻamaumauga.

5) Faletupe

Faletupe o tupe aitalafu na faʻatuina e le Faletupe Tutotonu o le atunuʻu. Oe mafai ona faʻamalamalamaina foliga e iloa ese ai latou mai pili. O loʻo tuʻuina mai i le laulau.

Lisi: "Faʻatusatusaga uiga o aitalafu ma pili"

Uiga faʻatusatusaFaamatalaga faletupePili o fesuiaiga
O ai o loʻo faʻailoafaletupe tutotonuTagata fai pisinisi
FaanatinatiTautinoga tumauFaanatinati - i le averesi mo se vaitaimi o 3 muamua 6 masina
TuutuugaSeteteTaʻitoʻatasi

I le taimi muamua, o faletupe na aveina le 2 collateral i le taimi e tasi:

  • faamaoniga faapisinisi, talu ai o le faasaʻolotoina na faia i luga o le faavae o pili, vavalalata vavalalata ma le faasalalauina o oloa;
  • faamaoniga auro saunia se fesuiaiga mo auro.

Banknotes e mafai ona faʻafesuiaʻi mo uʻamea ua valaʻauina masani... La latou iloga foliga o le faʻateleina ↑ tulaga o le mautu ma le faʻatuatuaina. Mo se faʻatusatusaga o tupe masani a tupe ma tupe pepa, o latou autu foliga o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Lisi: "Faʻatusatusaga uiga o tupe pepa ma masani tupe faletupe"

Uiga o uigaTupe masaniTupe pepa
O le a le gaioiga na latou o mai aiTufugaaao o totogiAuala o le salalau
Emission aualaTuuina atu e le Faletupe TutotonuFaʻasalalau e le Matagaluega o Tupe
Toe faʻafoʻiLatou toe foʻi i le Faletupe Tutotonu pe a maeʻa le vaitaimi o le pepa faʻamaonia o loʻo faʻavae ai latouAua le toe foʻi mai
FesuiaʻigaA toe faʻafoʻi i le Faletupe Tutotonu, e suia i metala tauaLe mafai ona suia

I le lalolagi faʻaonapo nei, o faletupe o loʻo faʻasalalau e ala i faletupe o loʻo tuʻuina atu nonogatupe i le setete ma isi maketi auai, faʻaliliuina tupe mai fafo i tupe a le atunuʻu.

I aso nei e leai se fesuiaiga o faletupe mo metala taua. E le gata i lea, latou te mamao mai taimi uma e saunia ma soʻo se oloa.

Faletupe tutotonu o le tele o atunuʻu faʻasalalauina faletupe o le faʻavaeina faʻatulafonoina mamanu ma tapuaiga. O latou o tupe a le atunuʻu i se setete faapitoa.

6) Tupe teu

Teuina tupe - o mea ia o tala i faletupe i teuga tupe tatala i tagata faʻatau. O le aliaʻe mai o ia tupe e tupu pe a fai o le e ana le pili e tuʻuina atu mo le tausiga o tusi. Nai lo le tuuina atu o faletupe, o se faʻalapotopotoga tupe tatalaina se teuga tupe, ma o se totogi e faia mai ia i le aitalafu ia latou.

Lenei ituaiga tupe e mafai faʻatino faʻaputuga galuega e ala i le faʻaputuga o tupe tului, lea e faʻatinoina pe a tupu se fesiitaʻi le tumau i le faletupe mo le faʻaaogaina. E mafai foi ona latou galulue fua o le tauaae e le mafai ona avea ma auala o le faʻasalalauina.

Pei o se pili o fesuiaiga, tupe teu e i ai le lua natura. O latou o tupe faʻatupeina ma i le taimi e tasi galue o se auala o totogi. O le feteʻenaʻi o tupe teu, lea sa aofia ai i le faʻafeagai o galuega o le sefeina ma le totogiina, sa faʻafesoʻotaʻiina e ala i le vaevaeina o teuga tupe i taimi nei ma faanatinati.

7) Siaki

Siaki o se pepa tupe o loʻo iai le oka mai le e ana le teuga tupe e totogi i le o loʻo ia lenei pepa le aofaʻiga o loʻo faʻailoa mai i totonu.

E tele ituaiga o siaki i le tamaoaiga tautupe:

  1. Nominal ua tusia mo se tagata faʻapitoa. E leai se aia a le latou e anaina e faʻamatuʻu atu ai le siaki i seisi;
  2. Siaki siaki tuuina atu i se tagata faapitoa. Peitaʻi, o le ana le aia tatau e faʻamatuʻu atu ai pepa i seisi tagata faamaoniga;
  3. Aveina - mo sea siaki, totogiina e faia i soʻo se tagata na te avatua ia mo le totogiina;
  4. Totogi siaki e faʻaaoga faʻapitoa mo tupe e le o tinoitupe;
  5. Talia siaki - e tusa ai ma lenei pepa, o le faletupe avatua se taliaina, o lona uiga, maliega, e faia se totogi i se aofaʻi mautinoa.

O le autu aitia o lenei pepa o loʻo taʻua i lalo: siaki e mafai ona avea ma mea faigaluega mo le mauaina o tinoitupe i se faʻalapotopotoga faletupe, o se auala o faasalalauina, faʻaaoga e faʻatautaia ai tinoitupe totogiina.

8) Leiloa

I atunuʻu atiaʻe, o se vaega tele o faʻaputuga tupe ua faʻasoa atu i tupe e leʻo tinoitupe, o le:

  • faamaumauga i luga o teuga tupe na tatalaina ma le Faletupe Tutotonu ma ona lala;
  • teuina teuina ma faletupe faʻapisinisi.

O lona uiga, latou te le gaioi o se auala o le totogiina. ae e mafai ona liua i latou i tinoitupe i soʻo se taimi, lea e mautinoa e aitalafu faʻalapotopotoga.

I le faʻataʻitaʻiga, o ia tupe e faʻaaogaina tutusa i tupe. E le gata i lea, e tele a latou tulaga lelei luma o le mulimuli.

9) Eletise

o le faaiuga XX senituri na faʻailogaina e le fesuiaiga i se tulaga lelei fou ituaiga o tupe, taʻua o le eletise. O mea e manaʻomia mo lenei mea o le lautele o le faʻaaogaina o tekonolosi komepiuta, faʻapea foi ma le atinaʻeina o le Initaneti.

Tupe faʻaeletoroni O le teuina i le eletise faatulagaga o tupe taua e ala i masini faapitoa faʻaaogaina e aoga totogiina. O ia masini e le faʻapea o le faʻamalosia o le faia o feutanaiga e ala i teuga tupe ma e mafai ona avea o se prepaid bearer instrument.

O le tupe o loʻo fesiligia o se mea faʻaeletise. O loʻo teuina i luga ole auala faʻapitoa i avanoa a le tagata faʻaaoga.

O lenei pepa faʻavae e faʻavae i luga o le faʻasologa o tupe teu. I lenei tulaga, muamua o le tagata o le a faia le totogiina faia se aofaʻi aofaʻi o aitalafu tupe.

E taua le faʻamalamalama ile va ole 2 ituaiga o tupe faʻaeletoroni:

  1. Fiat o loʻo faʻailoa mai i tupe a se setete, o latou o ituaiga o tupe iunite o lana system system. Ile tulaga ole tulafono, e tatau i tagatanuu uma ona taliaina latou mo totogi.
  2. Lē gaʻo galue o se vaega tupe o le le-setete totogiina faiga. Uma gaioiga ma latou o loʻo faʻatinoina e tusa ma tulafono o le totogiina faʻasologa latou tuʻuina atu ia latou.

Ua tele ina salalau tupe a le eletise. Tinoitupe ma siaki ua suia e credit cards, o auala ia o peimeni.

O le sili ona talafeagai meatotino o tupe o le taliaina, mautu o le taua, tamaoaiga, umi o le faʻaaogaina, laugatasia, vaeluaina, feaveaʻi. O le autu meatotino o tupe o le atoatoa aitalafu.

7. O le autu meatotino o tupe 📊

Tupe, e ui i lona eseʻesega, o se tasi mea faigaluega. O ia lava o loʻo faʻatinoina ai le faʻatinoina o sootaga tau tamaoaiga i le lalolagi faaonapo nei.

Peitai, ina ia mafai ona avea i latou ma mea faigaluega moni, o nisi manaʻoga e tuʻuina i luma mo tupe, lea e tele lava ona fuafuaina e le tulaga o le atinaʻe. Ole mea lea e faʻamautuina le atinaʻeina o tupe.

E faʻamalieina tupe i mea e manaʻomia e le sosaiete pe a fai e tele ana meatotino. O mea autu e talanoaina auiliili i lalo.

Meatotino 1. Taliaina

O le taimi lava na iloa ai e le sosaiete le manaʻoga o tupe, na tatau ona filifili poʻo le a se mea e mafai ona faʻaogaina. Muamua, o lenei faʻaiuga e mulimuli mai i mea tautupe.Na faasolosolo lava, tagata amata ona faaaoga ni mea faitino mo fuafua. Ua avea i latou ma tutusa o le taua, o lona uiga, ua latou avea le faʻagaioiga o tupe.

I atunuʻu eseʻese i vaega eseʻese o atinaʻe, na filifilia e tagata a latou mea faitino e faʻaaoga. Mea uma faʻalagolago i le ituaiga olaga ma le mea tagata faʻafetaia i le taimi nei. E pei ona mafai ona faʻaaogaina tupe fulufulu, povi, masima, uamea taua, maeseese aitema matagofie pe seasea lava.

O le taliaina o se taua tulaga mo le faʻaaogaina o se aitema mautinoa o tupe. O le filifiliga a le tasi tagata e uiga i le mea tonu e faʻaaoga e pei o tupe e leai se uiga. Ina ia mafai e se mea ona faʻataunuʻuina lona mafuaʻaga, o le toatele o tagata o le a tatau ona talitonuina i le ono mafai ona faʻaaogaina na i lo tupe.

Tele o oloa na faʻaaoga mo le totogiina sa taua taua... Na faʻamaonia e le ono mafai ona latou faʻaaogaina mo isi faʻamoemoega poʻo le manaʻoga mo ia aitema ona o le seasea maua.

A oʻo le manatu o le faʻaaogaina o tupe i le sosaiete, ua sauni tagata e faʻaoga mea e na o latou lava fesuiaiga tau... Ole mea mulimuli e faʻamoemoeina ile talitonuga ile lumanaʻi o lenei mea o le a faʻaaogaina foi mo faʻatusatusaga e le sosaiete atoa.

Peitai, i ona po nei, pe a faʻaletonu le paleni o le tamaoaiga pe i ai ni faʻalavelave i lona faʻagaioiga, o oloa taua e mafai ona avea ma tupe. O lesi foi mea, i Europa, ina ua maeʻa le Taua Lona II a le Lalolagi, na le toe talitonu tagata i tupe pepa. O lona iʻuga, ua suia sikaleti, totini, ma sukalati.

Meatotino 2. Tau mautu

O le mautu o le tau o le meatotino autu e mafai ai e se aitema ona galue o se meafaigaluega tupe. O le meatotino fesiligia o se taua uiga taua o le taliaina.

Soʻo se faʻaititia o ituaiga tupe e le mafai ona faʻatinoina lelei gaioiga o se auala o totogi ma faaputuputu. I se tulaga faʻapena, o le tele o tagata o le a lafoa le sefeina ona o le faʻatau o le malosiʻaga o tupe o le a paʻuʻu. O le a suʻe e tagata ni auala eseese e teu ai a latou tupe.

Le mautu o tupe, lea e naʻo le faʻafesuiaiga o tau, fuafuaina e le lautele o le talitonuina i le le suia suiga mana. A faʻapea e solia sea faʻatuatuaga, o le mautu o tupe e mafai ona leiloa ona o le gaioiga siʻitia o tau.


I le auala, matou te fautuaina le maimoaina o se vitio e uiga i le siʻitia o tupe - o le a lea, o a ituaiga e tupu ai, o a mafuaʻaga ma iʻuga o le tau o le soifuaga:


Tupe ma le aoga taua e puipuia mai aʻafiaga o le soifuaga. Ae e ono aʻafia i latou ile suiga ole sapalai ma le manaʻoga mo oloa autu. Afai o le tau faʻaititia ↓, o le ai ai le faʻaititia ↓ ma le faʻatau mana o le tupe vaega.

O gaioiga a tagata pepelo e iai foi lona aafiaga i le tele o tupe. A mafai e gaosi tupe pepeloe le mafai ona iloga mai le mea moni, o le a faʻaaogaina i le faʻasalalauina e moni. Afai, i le taimi e tasi, o le aofaʻi o tupe pepelo faʻatupulaia matua ↑, o le tupe sapalai i le faʻasalalauina o le a faʻateleina. Lenei o le a mulimuli ane taitai atu i faʻaititia ↓ taua mo tupe.

Na faasolosolo lava, faatasi ai ma le tuputupu ae o le manaoga mo le faaputuputuina, faapea foi ma le alualu i luma o totogi totogi, sosaiete na lafoa le faaaogaina o na ituaiga tupe, o le taua na le mautu. O lona iʻuga, na o le auro, lona taua e leʻi suia, na amata ona amanaʻia o tupe. Atunuʻu na faʻaaogaina tupe auro na mafai ona ausia le alualu i luma taua i le 19 seneturi.

Faatasi ai ma le sili atu atinae o le tamaoaiga ma le fausiaina o se lalolagi maketi, le mautu avanoa mo taugata uʻamea avea le lava e maua ai le meatotino fesiligia. O le sapalaiina ma le manaʻomia o le taua uamea sa i ai i taimi uma fesuiaʻiga, lea na atagia mai i le taua o le maualuga-vasega tupe.

Ona o nei mea manaʻomia, o se suiga i le faʻaaogaina o faaletonu tupe aitalafu... Nisi taumafaiga fesoasoani le Setete ma faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga tumau i le mautu o latou taua i le manaʻoga taua.

O se taua auala fuafuaina e foia ai sea faafitauli o tupe-credit policy... O loʻo faʻatinoina e le Faletupe Tutotonu o le atunuʻu na tuʻuina atu le tupe. Ua aliali mai o aso nei i le sosaiete o se tasi o galuega sili ona ogaoga a le setete o le tausisia o le mautu o le tupe aoga i le tulaga manaʻomia.

Meatotino 3. Tamaoaiga

O le agavaʻa e fesoasoani e faʻaititia ai le costs o tau e masani ona o faʻatasi ma le gaosiga o tupe, ma faʻatagaina ai oe e mautinoa le tupe maua.

I le taimi na atoa ai le tupe o le fofo o nei sili ona taua faʻafitauli sa faigata, talu ai o le maualuga faʻateleina o le lelei na i ai ona tapulaʻa. O le tau o tupe gaosia na fesoʻotaʻi ma le tau o mea na faʻaaoga e maua ai tupe. Na iʻu lava na mafua ai le faʻaleagaina o auro ma le foafoaga tupe le lelei.

Peitaʻi, e oʻo mai lava i le taimi nei, o le faʻafitauli o le tamaoaiga o tupe e leiloa le aoga. O le mauaina o tupe faʻaonapo nei e fai lava si taugata mo soʻo se setete. E taitai atu ai i Na faasolosolo lava, tinoitupe i faasalalauina ua leai ni mea ma suia i tupe teu, o lona uiga, e le o tinoitupe.

Ae ina ia mautinoa le faasalalauina o se aofaʻi lava o ia tupe, oe tatau foi ona onosaia le tele o tau. Tau e manaʻomia mo tausiga o teuga tupe, faia o peimeni, faʻatulagaina o nofoaga i le va o faletupe ma isi faʻalapotopotoga mataupu. Ina ia faʻaititia ia tau, o le feʻaveaʻi o tinoitupe e le o tinoitupe na amata gaosia e ala i mea faaeletonika.

O le lautele o le faʻaogaina o tupe teu ua faʻalauteleina lava. E ui lava i lenei, e leai se atunuʻu se tasi i le lalolagi i aso nei ua mafai ona lafoa atoa tinoitupe.

Meatotino 4. Mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi

O le auala autu lava e ausia ai le tamaoaiga o tupe o le mafai lea ona faʻaaoga mo se taimi umi. Ole isi meatotino lea ole tupe. Sa masani mo tupe maualuga ma ua aoga nei mo tinoitupe. E leai se aoga e talanoaina teu tupe totonu o lenei meatotino, talu ai e leai ni ofu i latou.

Ina ia mafai ona faʻaaoga le tinoitupe mo se taimi umi, e faʻaaoga ai le pepa mamafa i lona gaosiga, e le mafai ona ofuina ma loimata. O tupe laʻititi e mafai ona faʻataʻamilomilo lelei i le ituaiga tupe siliva.

I totonu o le faʻatulagaina o meatotino fuafuaina, o le taua tele mo tupe pepa o ofu teteelea e manatu:

  • teteʻe maualuga ile kinking. Tupe pepa e tatau ona tatalia le faitau afe taimi sili atu faalua gaugau nai lo masani pepa.
  • teteʻe i loimata ma loimata mata e iai foʻi lona aʻafiaga tele ile ola ole tupe.
  • pepa lelei faapitoa. E tatau ona paʻepaʻe, opaque, lamolemole, e le tatau ona suia i lalo o le malosi o le la ma le malamalama, e tatau ona pipiʻi le vali i le tupe ma aua le pala.

O le tulaga sili ona lelei o nei faʻailoga e saunia mo ie lino ma le vavae.

Meatotino 5. Laugatasi

Laugatasi - o se manaʻoga e faʻatatau i soʻo se ituaiga tupe, ae le o latou uma o loʻo maua ai. O le tele o faʻafitauli ma le laugatasia na maitauina ina ua faʻaaogaina oloa eseese o tupe, ona o vaega taʻitasi sa eseʻese foliga.

O lenei utiuti o oloa o oloa na tau vaivai ina ua fai le suiga i tupe auro. O ia tupe siliva na foliga mai e tutusa lelei ma fesuiaʻi. O le tutusa numera o tupe siliva sa tutusa le taua.

O le faʻavae o le laugatasia o tupe auro e mafai ona solia i le tele o mataupu:

  • afai i le taimi e tasi sa faʻaaoga foʻi tupe siliva i le faʻataʻamilomilo;
  • ona o le eseese tikeri o ofuina ma loimata o auro tupe;
  • a o latou gaosiga nisi vaega o tupe auro na faʻaaogaina eseese faʻafefiloi o metala.

A faʻatupeina iunite tupe o uiga eseʻese o loʻo faʻaogaina ile tufatufaina, e taumafai tagata uma e tausi ia sili atu ona lelei. E tusa ai ma lea, tagata faʻatau atu oloa o le a taumafai e talia naʻo tulaga lelei tau tupe mo le totogiina. E i ai lava numera o eseʻesega i totonu o le aoga taua o tupe e le tutusa.

O le suiga i tupe maualalo na fesoasoani e foʻia le faʻafitauli o le heterogeneity. Peitai, o le fesili e le mafai ona foia atoa, e ui lava i le tepa muamua na foliga tutusa.

A maeʻa suʻesuʻega, ona manino lea nisi ituaiga o tupe faʻaletonu ono avea heterogeneous ona o le eseʻese tulaga o le faʻatuatuaina ia latou na tuʻuina mai.

I nisi upu, i ia tupe, heterogeneity mafai ona faʻaalia ia lava i se eseʻesega i le tikeri o le faʻatuatuaina.

Faatuatuaina teu tupe e le mafai foʻi ona tutusa. E mafua ona o le mea moni o taʻitasi aitalafu faʻalapotopotoga ei ai a latou lava tulaga o le maʻa ma mautu. Lenei heterogeneity e sili ona faʻaalia i le lalolagi atoa i vaitaimi o le tamaoaiga faʻafitauli.

Meatotino 6. Maʻea

Faʻapea foi ma le taua tele vaeluaina... E matua faigata lava ona faʻatino ni faʻatau o tamaʻi oloa e faʻaaoga ai ni tupe tetele e le mafaamatalaina.

Ina ua avea mea eseese o ni tupe, lea sa i ai se taua taua, sa i ai se taua faʻafitauli fesoʻotaʻi ma le leiloa o le taua i le faʻagasologa o le vaevaeina. O le tau o vaega taʻitasi na iʻu ina maualalo ↓ nai lo le atoa. E le gata i lea, o nisi oloa (faʻapea ola povi) e le mafai ona vaevaeina i ni vaega.

Ia vave totogiina e aunoa ma ni tau faʻaopoopo, tupe e tatau ona faigofie vaevaeina i se tele numera o vaega. O lona iʻuga, ua mafai ona teu se aofaʻiga e pei o le totogiina ma i le taimi e tasi maua se faʻasologa i le tulaga o suiga.

Ina ia mautinoa le fevaevaeaʻi, o le setete e tuuina atu tupe o ituaiga lotu eseese. E le gata i lea, o le tupe vaega ua vaevaeina i ni tele tutusa vaega, i le tele o tulaga i 100... O tupe siliva o ekalesia eseʻese o loʻo faʻataʻitaʻia ile faʻaaogaina o lenei fua faatatau.

Meatotino 7. Fetuutuunai

E taua tele latou mo tupe. feaveaʻi... E taua lo latou faigofie e ave ma faʻaaoga i aso uma olaga. O ituaiga tupe muamua lava na faʻaalia e le maualalo o le feaveaʻi, ae i le faʻagasologa o le faʻaleleia atili, o ituaiga tupe taʻitasi uma na mulimuli ane avea ma sili atu ona talafeagai e faʻaaoga.

O aso nei tupe i le tulaga o tupe ma tupe e faʻamatalaina e se tulaga maualuga ↑ maualuga o le mafai gafatia. Peitaʻi, e leʻi muta ai iina le faʻaleleia. Faatinoga pepa palasitika faʻatagaina e faʻasoa toetoe lava soʻo se aofaiga o tupe i se matua laʻititi aofaʻi.


I le latalata e mafai ai i meatotino ua taua i luga, tupe mafai ona faatino ana gaioiga sili ona lelei.

8. FAQ - Fesili e Masani ona Fesili 💬

E ui i le faigofie o le mataupu o tupe, ae o le tele o fesili e tulaʻi mai i le auiliiliga o suʻesuʻega. Ina ia aua neʻi e faʻamaʻimau taimi e suʻe ai, matou te tali atu masani i mea e sili ona lauiloa.

Fesili 1. O anafea ma na faʻafefea ona maua le tupe pepa muamua i Lusia?

I Lusia, o tupe pepa na muamua faʻaaoga i le taimi o le nofoaiga Katarina II, pe i totonu 1769 tausaga. Peitai, sa leʻi pei o aso nei. I lona autu, pepa tupe o lena taimi faʻatusa faʻapitoa faletupe noataga, lea na faʻamaoniaina pei lisiti, faʻamaonia le aia tatau e maua ai tupe siliva.

O mea mo ia tupe na maua i totonu Krasnoe Selo i se fale gaosi pepa. Mulimuli ane na siitia le gaosiga i Tsarskoe Selo... O le pepa faʻatau tupe sa i ai i lena taimi faʻailoga vai... Faʻapea foi i lena taimi, na latou faʻapipiʻia ma le saini mulimuli a tagata ofisa. Tupe na lolomiina i totonu Fale Lomitusi a le Senate.

Tala faasolopito, o le muamua pepa tupe i lo tatou atunuu na valaauina tupe pepa... Sa i ai so latou taua 25, 50, 75 ma le 100 rubles.

O mea e manaʻomia tele mo latou foliga vaaia ole leai lea ole siliva, na faʻaaoga e mili ai tupe. I lena taimi, o le autu tupe vaega i Lusia o ruble siliva... O lona tau na faʻatatau i le tau o le uʻamea taua na faʻaaogaina.

Lolomiina 29 Tesema 1976 o le tausaga Na finau le manifesto o le mafuaaga taua mo le suiga i le faaaogaina o tupe tupe o le manaʻomia lea o le fesuiaʻi o tupe apamemea mo tupe ia o le a sili atu le mafanafana e mafai ai mo femalagaaiga.

O le tupe na tuuina mai i lena taimi sa le lelei lona tulaga. O le mafuaʻaga o lenei mea ona o le maualalo togi pepa na faʻaaogaina mo a latou gaosiga. O elemene taua na faʻaalia i luga o tupe o tusitusiga ma numera. Talu ai o le ata i luga o le muamua tupe na matua faigofie, na latou vave amata ona taufaasese. O lenei faʻafitauli na atili ai ona matuitui i le taimi o le taua ma Napoleon. I le taimi nei, o tupe a Rusia na lolomiina i luga o se masini na aumai mai Falani.

Ona o se taua tele ↓ i le aoga o aitalafu tupe faʻaaoga, na faia ai le faʻaiuga e faʻalauiloa faʻaopopo isi faletupe fou.

Talu mai 1818 e 1819 tatalaina le tausaga faletupe fou, o le taua o le sa 5, 10, 25, 50 ma le 100 rubles... O lenei tupe e iloga i le faʻaaogaina o faʻailoga vai ma ata o ata ma atavali o atisi Rusia. O le mea lea, sa sili atu ona faigata ona fafau i latou.

Ina ia faʻateleina le maualuga o le puipuiga o tupe pepa, o tusiata atamamai na aofia ai i le gaosiga o gaioiga, o tekonolosi fou na faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma masini faapitoa. O ia tupe na tumau pea i le faʻasalalauina seʻia oʻo 1843 o le tausaga.

Fesili 2. Aisea e manaʻomia ai e tagata tupe?

Tagata faʻatauaina tele tupe, masani talanoa e uiga i ai, miti o le mauaina o le tele o ia mafai pe a mafai. O tupe e maua ai e tagata e le gata i avanoa tuʻusaʻo, ae o isi faʻaopopo uiga o le olaga, e taua tele ia i latou.

O le matafaioi a tupe i le olaga o le setete ma le tagata

E tele mafuaʻaga e ala ai ona taumafai le tele o tagata e mauʻoa:

  1. Puipuiga ma le faʻatonutonuina o le tulaga. O se tagata e le maalofia le popole e uiga i le mea na te mafai ona avatu i lana fanau, pe faʻapefea ona ia fesoasoani i ona matua, pe faʻafefea ona ia feagai ma lona lava maʻi. I se tulaga faʻapena, o le i ai o tupe fesoasoani e maua ai le filemu o le mafaufau ma maua ai le talitonuina i le lumanaʻi. Lenei faatupuina ai se lagona o le le gata faʻavae saogalemu, ae faʻapea foi le agavaʻa e faʻatonutonu ai le tulaga. A i ai sau tupe, o faʻafitauli e aliae e faigofie tele ona fofo.
  2. Ausia le saolotoga ma le tutoʻatasi. A moemiti se tagata i se tupe tele, e masani ona ia mafaufau e uiga i le saolotoga ma le tutoʻatasi. Lea taua e faʻailoa avanoa e mafai ona maua mai le manaʻo e lafo ese le avega o le tiutetauave. Tele taimi, o le miti o tupe e nana le fefe ma le manaʻo e sola ese mai faʻafitauli.
  3. Faʻamaoniga o le taua o oe lava. O le i ai o tupe e te lagona ai le taua. O nisi tagata e manatu oi latou e tele mea e maua e sili atu nai lo i latou e le manuia. I se taumafaiga e maua ai le tele e mafai ai, latou taumafai e ave ia i latou lava taua i o latou lava mata. ae toeititi lava o taimi uma e i ai se tasi e sili atu ana tupe. O lona iʻuga, i taimi uma faʻatiga ma taumafaiga e maua ai ni sili atu, tagata tumau le fiafia. Faitau pe faʻafefea ona maua vave tupe ma tele i se faʻasalalauga faʻapitoa.
  4. Manao e ausia aloaʻia ma faʻaaloalo. E le masani ai ona faʻaalu e tagata le tele o tupe i meaalofa ma le alofa, faʻapea foʻi ma le faʻafiafiaina o isi tagata. A o galo e uiga io latou manaʻoga, latou te mananaʻo e faʻaalia lo latou lelei latou. O isi e manaʻomia tupe o se auala e faʻaauauina ai o latou igoa i le tala faʻasolopito. O nisi e mananaʻo e faia se sailiga faʻasaienisi, o isi e manaʻo e lolomi se tusi - o nei mea uma e manaʻomia se tupe teu faʻafaigaluega.
  5. Tauivi mo le malosi. Ole tupe tele e mafai ona fai ma faʻailoga ole pule aoao. Afai e avanoa, e mafai ona faʻatautaia mea uma. O nisi tagata e mautinoa e mafai ona latou fesuiaʻi taimi mo tupe, ae faʻapea foi le faʻafeagai.Latou te faʻaaluina uma o latou taimi i le galuega i le taimi muamua, taumafai e maua le tele tupe maua i le faʻamoemoe a lava a latou tupe, e mafai ona latou maua se malologa lelei. O le mea moni, i le tele o tulaga, o sea manaʻoga e le tauamiotonuina. A le mafai ona maua le aofaʻi talafeagai, pe a i ai iina, uma manaʻo e faʻaalu ia mou. Soʻo se tasi e tatau ona aʻoaʻo ia fiafia i le olaga iinei ma le taimi nei.

Fesili 3. Faʻafefea ma o fea e lolomi ai tupe i Lusia, o ai na te faia?

O le gaosiga o pepa faʻapitoa mo tupe o loʻo faʻatautaia i le 2-s fale gaosi o lala "Gosznak"... O loʻo tu i totonu Petersburg ma Krasnokamsk... O le toefuataiga o le Federal State Unitary Enterprise na faia talu ai nei. E ui i lea, o loʻo faʻaauau pea ona i lalo o le pulega a le setete.

I le faiga o le lolomiina o tupe tupe, o loʻo faʻaaogaina tekonolosi faʻapitoa e puipuia ai i latou mai le kopiina. O le gaosiaina e aofia ai le tele o gaioiga faigata e aofia ai le tele o pisinisi.

O le faʻavae na fausia i Krasnokamsk ma St. Petersburg gaosi, aofia ai:

  1. reagents;
  2. alava ie;
  3. faʻailoga vai;
  4. filo polymer.

O ia mea e teteʻe ile susū ma ave ultraviolet. I se faʻaopopoga, e puipuia ma le faʻaeteete mai le pepelo.

O se faʻapitoa faʻapitoa e faʻaopopoina foi i mea. A tilotilo i ai le le lavalava, o le pepa lanu viole... Peitai, i lalo ole ultraviolet malamalama e vaʻaia lanu mumu ma lanu meamata paolo i filo.

Lisi o le maeʻa faʻavae lafoina i gaosiga o laʻau "Gosznak"... Faletupe e lolomiina i luga o se masini tuʻufaʻatasia faʻapitoa.

I lenei tulaga, e tele ituaiga o lolomiga e faʻaaogaina:

  • faʻapalepaleina - mo le ufiufi o faletupe ma se ata, e puipuia ai latou mai le susū;
  • maualuga - faʻamoemoeina mo embossing faʻasologa ma numera;
  • Orlovskaya o se faʻaputuga o le valivali mea i foliga ma sili atu lemu valivali o le faʻavae, mafua ai i le sologa lelei fesuiaiga o paolo;
  • uamea faʻaaoga talafeagai mo le tusia o se saʻo mamanu.

I Lusia faletupe o loʻo lolomiina i luga 3-s gaosi autu. Tasi le i totonu Permma le lua i totonu Moscow... O lala ia o le Federal State Unitary Enterprise "Gosznak", lea e tu i Moscow. Ae le i amataina falegaosimea lolomi pili, o le tele numera o tagata faigaluega o loʻo galulue i le ata:

  • pueata puʻe ata;
  • atisi;
  • tagata mamanu;
  • togitogiga;
  • faifaʻatau;
  • stampers

O le poloketi atinaʻe ua pasia e le komisi. Seʻi vagana ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga o le tupe, ona faʻasolo atu lea i le lolomiga tele.

Muamua i le tusitusiga na taua ai i E i ai le fale lomitusi i Perm, o se tasi o pisinisi lea o loʻo lolomi ai tupe. O tu ma aga o lenei fale gaosi oloa o loʻo taofia i le maualuga faʻaaloalo e oʻo lava i le pisinisi sili ona taua faʻapitoa.

O le fale gaosi faʻafaigaluegaina moni polofesa oe gaosia oloa eseese ma le maualuga tikeri o le puipuiga. E le gata na maua ai tupe, ae o tusifolau foʻi, tusi teu tupe ma isi pepa faʻamaonia.

Perm ma Moscow o taulaga e lua e lolomi ai tupe a Rusia. I lenei tulaga, o mea e faʻaaogaina e gaosia i St. Petersburg ma Krasnokamsk.

O nofoaga o fale gaosi e faʻapea:

  1. Moscow, Danilovsky Val, 1g;
  2. Perm, Auala tele o Cosmonauts, 115g.

Maualuga agavaa faʻapitoa galulue i nei falegaosimea. Faʻafetai i la latou galuega, o tupe tupe e sili ona lelei.

O numera o taualumaga e faʻaaogaina e faʻateleina ai le tulaga o le puipuiga mai le pepelo.

  • faʻaogaina o faʻailoga o le vai ma le saogalemu i mea;
  • le faʻaaogaina o metotia eseese i le lolomiina o tupe pepa;
  • o numera tupe uma e faanumeraina;
  • faatasi ai ma le fesoasoani a le leisa, faʻapitoa pu i foliga o aulotu ua susunuina i fafo.

Peitaʻi, i lo tatou atunuʻu o loʻo iai foʻi tupe uamea... Latou lafoina i faʻapitoa mints tu i totonu Moscow ma Petersburg... O se tasi o sili ona leva o tupe teuina nofoaga o loʻo tu i le taulaga i le Neva.

E gaosi pisinisi gaosi ma se gafatia e faʻatagaina ai le faʻateleina o le numera manaʻomia o nota. I le taimi lava e tasi, eseʻese mafuaʻaga mo le toʻesea o aitalafu pepa mai le faʻasalalauina (solo ese o tuai-tupe pepa, tupe leiloa) o loʻo iloiloina. Tausaga uma gaosia 5 piliona tupe siliva, 7 piliona tupe pepa ma 11 e faitau afe tone o mea mo a latou lolomiga.

Nai lo i luga ↑ aulotu o tupe, o lea sili atu ↑ lavelave tikeri o le puipuiga faʻaaogaina i lona gaosiga.

Peitai, pe a lolomiina tupe tupe, e taua tele le mafaufau paleni tau tupe... E ui lava i le mea moni o le gaosiga e mafai ona galue i le uati, o le faʻaiuga i le aofaʻi o tupe manaʻomia tupe o loʻo faia Faletupe Tutotonu o Lusia... Muamua, o tagata tomai faʻapitoa i mea tau tupe e faʻatulagaina faʻatulagaina faigata, auiliili le tulaga o le tamaoaiga ma mataitu le usitaʻia o tulafono a le atunuʻu.

Afai e manaʻomia se tinoitupe, ua lafo le tusi talosaga ia Perm mo le gaosiga o tupe ma St. Petersburg mo tupe teu tupe. Afai e te le amanaʻia le tamaoaiga fuafuaina, o le sili atu o tupe o le a le maalofia taʻitaʻia ai i le siʻitia o le tau o le tau ↑.

O le tele o tinoitupe o loʻo faʻasalalauina e manaʻomia ai le faʻaititia o tupe. I nisi upu, o latou taua moni avea ma sili atu laititi ↓ nominal. O sea tulaga i le tamaoaiga e matua mataʻutia ma mafai ona faʻaoso ai se faʻalavelave. O le mea lea, tagata faʻapitoa o loʻo faia pea ni metotia aoga e fesoasoani ai e faʻatumauina le mautu o tulaga tau tupe.

O le fale gaosi fale i Moscow, o loʻo lolomi ai tupe pepa, o se kamupani mautu ma se taua taua meatotino setete. O le Faatonu Sili o "Gosznak" nei o Trachuk Arkady Vladimirovich.

Fesili 4. O a manatu o tupe o loʻo iai?

Faʻasolopito 8 autu autu o tupe... O mea ia e talanoaina i lalo.

1) Metallic teori o tupe (mai le 15th i le 17th seneturi)

Fai mai lenei talitonuga: o le faʻatauina o le pule e fuafuaina i le tuʻufaʻatasia o le tupe, i nisi upu, o le uʻamea taua faʻaaogaina i lona gaosiga. Mo lenei mafuaʻaga, o lenei manatu e le amanaʻia tupe tupe.

O le sili ona taua o tupe siliva faia mai tamalii metala. Latou i ai le sili maualuga faʻatatau i meatotino faʻanatura e le faʻamoemoeina i le atinaʻeina o fesuiaiga sootaga.

2) Nominalistic (mai le 17th i le 18th seneturi)

O muamua sui o le talitonuga o loʻo iloiloina o PeretaniaJ. BerkeleymaJ.Start... O tagata lagolagoina le talitonuga e mautinoa: faatau mana faalagolago lava i luga o le foliga taua o le tupe. O loʻo faʻatusalia le aofaʻi o loʻo faʻailoa i luga o le tupe.

📎 I nisi upu, o tupe e naʻo le masani ai, o lona uiga, o faʻailoga laiti. O lo latou taua e le fuafuaina e le anotusi mea.

O le talitonuga sa faʻavae i luga o faʻamatalaga:

  1. tupe e gaosia e le setete;
  2. e tutusa le tau ma le tau o foliga.

O le mea sese sili ona taua i lenei tulaga o le faʻamatalaga: o le tau o le tupe ua fuafuaina e le setete. O ia talitonuga e faʻafitia le faʻatauaina o tupe, faʻapea foi ma le talitonuga o le galue tau.

Sosoʻo atinaʻe pa'ū i le vaitaimi mai le iʻuga XIX ae le i amataina XX seneturi. O le sili lauiloa igoa o le talitonuga o lenei vaitaimi o le G. Knapp... Na ia talitonu o tupe e iai malosiaga faʻatau... O lenei meatotino e tuuina atu e le setete.

O le evolusione o le talitonuga i le taimi lenei e faapenei: Na faʻatupeina e Knapp lona faʻavae e le o tupe atoa, ae o tupe pepa. Ae ina ua suʻesuʻeina le sapalai o tupe, na ia amanaʻia naʻo tupe a le setete ma tupe faʻatau taugofie. Na matua aveʻesea e Knapp tupe aitalafu mai lana teori. Mulimuli ane, a o tuputupu aʻe lenei ituaiga tupe, na avea ma aitia le mafai.

Nominalism sa sili ona taua mo le Siamani faiga faʻavae tau tupe. O faʻamatalaga na faʻaaoga lautele iinei, e mafuli lava mo faʻamoemoe o le Muamua Taua a le Lalolagi. Na iʻu lava hyperinflation i lenei atunuʻu, lea na faʻaalia lava ia 1920tausaga, taitaiina atu ai i le faaiuga o le nofoaiga o nominalism.

I aso nei, e le ioe le au atamamai i mea tau tamaoaiga i faamatalaga masani a Knapp. Faʻaauau pea ona teʻena le aoga o tagata faigaluega, na amata ona latou suʻea auala e fuafua ai le taua o tupe e le o tulafono a le setete, ae i le tulaga o fefaʻatauaiga.

3) Aofaʻiga (tuai XVII - amataga XVIII seneturi)

Fai mai lenei talitonuga o le faʻatauina o le paoa faʻapea foʻi ma tau o mea ua fuafuaina i le aofaʻi o tupe o loʻo faʻasalalauina... Na faasolosolo lava, suia lenei talitonuga, faataatiaina le faavae mo monetarism i aso nei tamaoaiga.

4) Monetarism

E tusa ai ma lenei talitonuga, o le tupe sapalai i le faʻasalalauina o le taua taua mo le tausisia o le mautu, faʻapea foi ma le atinaʻeina o se maketi tamaoaiga.

O le na faavaeina le manatu sa M. Friedmano ai na foafoaina i 50tausaga XX seneturi. O le tumutumuga o le atinaʻeina o le monetarism o le talitonuga masani o le ausiaina o le mautu o le tamaoaiga Amerika, lauiloa o Reaganomics... Na fesoasoani e faʻaititia le tau inflation i Amerika ma faʻamalosia foi le tala.

5) Keynesianism

Keynesianism suʻesuʻe le fatu o tupe mai le vaʻai a latou aʻafiaga i le gaosiga. Le na faavaeina le talitonuga Keynes - Igilisi economist. Na amata ile faaiuga 1920-x - amataga 1930-s. O le saoasaoa o le taamilosaga e auiliiliina o se fesuiaʻiga e suia e tusa ai ma le tele o tapulaʻa o le tamaoaiga.

6) Faagaioia

Manatu aoga auʻiliʻili le malosi faʻatau o se faʻaiuga o le faʻagaioiga o tupe, o lona uiga, o lo latou faʻasalalauina. O lenei manatu fesoasoani fesoasoani e faʻamaonia ai le mea moni o le metotia metotia o tupe e le taua e fesoʻotaʻi ma a latou gaioiga o se auala o fefaʻatauaiga.

7) Setete

O lenei talitonuga e faʻavae i luga o le faʻamatalaga o loʻo auai le setete e le gata i le foafoaina o tupe, ae faʻapea foi i le tuʻuina atu ia te ia totogi totogi.O le talitonuga e faʻapitoa lava le tulaga faʻatulafono o tupe, faʻafitia soʻo se taua mo le solvency o le uʻamea aofia.

O e na lagolagoina le talitonuga, e mautinoa o tupe pepa e le sili atu lona leaga nai lo tupe uʻamea. I lenei tulaga, o le sili ona taua mai le manatu o le talitonuga o loʻo iloiloina o le gaioiga o tupe o se auala o le totogiina. Gaoioiga o se fuataga o le taua, faʻaputuga, ma tupe a le lalolagi e le amanaʻiaina.

8) Faʻamatalaga

Lenei tupe o loʻo tuʻuina mai o se ituaiga o faʻamatalaga e uiga i le tau fesoʻotaʻi ma nisi ituaiga o ala faʻasalalau, o pepa, faʻapea foʻi ma mea faʻaeletise.

E tusa ai ma lenei manatu, o le sili ona taua aveina tupe o:

  • i le agrarian vaitaimi o le atinaʻe o sosaiete - uamea taua;
  • i alamanuia - pepa vevela;
  • i le vaitau o faʻamatalaga i onapo nei - ala o faasalalauga faaeletonika.

I le taimi lava e tasi, o le tamaoaiga o gaioiga ua vaʻaia o faʻamatalaga.

Fesili 5. O le a le tupe tafailagi Bitcoin (Bitcoin)?

Bitcoin avea ma talafaasolopito le muamua cryptocurrency. O lenei ituaiga tupe na faia i totonu 2009 tausaga Satoshi Nakamoto... Leai se tasi na te iloa o ai lea - o se tagata faʻapitoa polokalame poʻo se vaega o latou. O Satoshi Nakamoto lea na sau e le gata o le igoa Bitcoin, ae faʻapea foi le algorithm atoa o lenei cryptocurrency. Ua uma ona tatou talanoa e uiga i le cryptocurrency i ni upu faigofie i se tasi oa tatou tusitusiga.

Matou te fautuaina foʻi oe e maimoa i le vitio - "O le a le Bitcoin ma le a le mea e aoga ai":

O le mea moni, ua faʻamalosia tagata e faʻaaoga ni ituaiga tupe i o latou olaga. Latou le mafai ona faia e aunoa ma le. E faʻatusatusa i lenei faiga, e leai seisi na faʻamalosia se tasi e totogi ma bitcoins. Cryptocurrencies ua avea ma filifiliga saoloto o tagata saoloto.

O sui uma o fesoʻotaʻiga ei ai le aia tatau e faia ai fefaʻatauaiga vave. I lenei tulaga, e leai se manaʻoga e saili fesoasoani mai i tagata faufautua. I nisi upu, tupe e faʻamatuʻu saʻo i le va o vaega faʻatatau o fefaʻatauaiga saʻo.

Tupe i le Bitcoin system o se faʻapitoa fausiaina tulafono laiti cryptographic... E le gata i lea, e matua tulaga ese uma lava. O le bitcoin network algorithm e faʻavae i luga ole poloka tekonolosi.

Pei o seisi tupe, Bitcoin maua vasega... E mafai ona e mauaina lona aoga i le taimi nei i luga o blockchain.com.

Fou Bitcoins o loʻo fausiaina ile gaioiga maina, lea e taʻua foi o le cryptocurrency mining. O le ute o lenei faiga o le foia o se faigata crypto faafitauli faʻaaogaina le brute force auala.

O se komepiuta masani e le talafeagai mo le maina. Mo lenei mafuaʻaga, 'auʻaunaga poʻo isi mea faigaluega ma superpowers e faʻaaogaina. Ona o le mea moni o le Bitcoin network o loʻo faʻalauteleina i se saoasaoa tele, o le mining ua avea ma faigata laʻasaga e toetoe lava a le mafai e tagata taʻitoʻatasi ona auai i aso nei.

Peitai, e i ai isi auala e maua ai Bitcoin mo le faʻaaogaina:

  • i totogiina mo oloa faʻatau atu ma tautua tuʻuina atu;
  • faʻatauina o cryptocurrency i luga o le fesuiaiga;
  • fesuiaʻiga i le va o tagata taʻitasi.

O le sili le leaga (-) Bitcoin e taua o le malosi aʻafiaga i luga o lana auala o le tele o talafou. Ole tele o siitaga tele ma faʻaititia ai le tau ole cryptocurrency na tupu i lalo ole aʻafiaga o faʻamatalaga e malo o setete eseese.

Maualuga ↑ tulaga o le le mautonu mafai ona matua le fiafia i se taimi puʻupuʻu. I totonu o le tasi le masina, le tupe mafai paʻu ↓ sili atu i le 10%. Ae i ai foi le avanoa ma tuputupu aʻe ↑ i le aofaʻi tutusa.

Ae, pe a fai o Bitcoin o le fesuiaʻiga e laʻititi ifo i le ↓, o le a avea ma sili atu ona tau le lalelei i tagata faʻafaigaluega tupe.

E ui lava o Bitcoin ua maeʻa 10 tausaga, e tele e le o malamalama i le mea e mafai ona e faʻaaogaina ai. E mafai ona faʻaaogaina e faʻatupuina ai igoa le iloa totogi mo oloa ma tautua i luga ole laiga... Faʻapea foi, aunoa ma se faʻafitauli ma se laʻititi komisi, oe mafai ona faia totogi faava o malo, talu ai mo cryptocurrency leai se fesoʻotaʻiga i soʻo se setete.

E tele auala e teu ai Bitcoin:

  1. I totonu o se atotupe e leai se initaneti, o se polokalama faʻapitoa faʻapipiʻi luga o se komepiuta. Ina ia aloese mai le le faʻatagaina ulufale i tupe teuina i totonu o sea atotupe, ua encrypted. Ae o lenei filifiliga e matuia tapulaʻa - afai e galo i le ana le atotupe le pasiupu pe o le hard drive i luga o le komepiuta ua leiloa, o le ulufale atu i Bitcoins o le a leiloa e faʻavavau.
  2. Atotupe cryptocurrency i luga ole laiga.O lenei filifiliga ei ai le numera tulaga lelei luma le filifiliga offline I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o tupe e mafai ona maua mai i soʻo se masini i le Initaneti. Ae e iai foi le lelei - o faʻamatalaga uma e teu i luga o le sapalai. Afai e faʻataʻitaʻia e le au osofaʻiga, o le a latou mauaina avanoa uma i faʻamatalaga.

☝ Matou te fautuaina foʻi oe e faitau la matou tusitusiga "Bitcoin: o le a le mea i upu faigofie".

A aunoa ma le suʻesuʻeina o le talitonuga e uiga i tupe, e le mafai ona amata ona faʻaleleia le tulaga o mea tautupe faitau ma tusitusi. E taua le malamalama maeʻaeʻa i faʻavae ina ia atili faʻatuatuaina maua ai le poto.

Matou te fautuaina le matamata i se vitio i luga o fea e maua ai tupe:

Ma faʻapefea foi ona sefe ma sefe saʻo latou:

O le 'au o le Manatu mo le' Upega tafaʻilagi 'upega tafaʻilagi manaʻoga uma tagata faitau faʻalelei lava-latou faʻaleleia atili! Lenei o le a fesoasoani ia te oe ausia manuia ma tutoʻatasi tutoʻatasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The 4 Types of Employees that Every Entrepreneur Should Know (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com