Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fale mataaga sili ona lelei i Perelini - TOP 10

Pin
Send
Share
Send

Perelini o se 'aʻai e sili ona mauoa faʻasolopito ma manaia tu ma aga, o lea e tele fale mataaga iinei. E ese mai i le lauiloa Pergamon ma le German History Museum, o le Siamani laumua e tele mea e ofoina atu ia te oe. O le matou lisi e aofia ai fale mataaga sili ona lelei i Perelini.

Perelini, pei o le tele o Europa 'aʻai, o loʻo iai le sefulu ma le lua mataʻaga mataʻaga o talafaʻasolopito, ata, tekonolosi ma aso nei faatufugaga. I totonu o ia mea e tasi e mafai ona e aʻoaʻoina ai se mea fou ma manaia e uiga i le talaʻaga o Siamani, Prussia poʻo le GDR. Faʻamolemole ia matau atu, e le pei o isi taulaga Europa, Berlin e tele falemataaga mataʻaga.

I se faʻaopopoga, o le Siamani laumua o loʻo i ai ni maota matagofie ma totonu matagofie ma aoina oa o poselane ma atavali. Ae paga lea, e le mafai ona e fealualuaʻi i nofoaga mananaia uma i le aso pe lua foʻi, o lea ua matou tuʻufaʻatasia ai se lisi o na fale mataaga i Perelini e faʻapea o turisi e sili ona malamalama i ai.

Faʻamolemole manatua o Berlin o Museum Museum. O le mea moni, e le o fale mataaga uma o loʻo tu ai, ae o loʻo i ai le tele o faʻafiafiaga faʻavae. A e manaʻo e sefe se tupe, faʻatau se ticket se tasi i fale mataaga uma o loʻo tu i le motu. O lona tau mo tagata matutua o 29 euro, tamaiti ma tagata matutua o le a totogiina 14.50 euro. O le ulufale ulufale i le motu e aoga mo le tolu aso mai le aso o le faʻatau.

Afai o loʻo e fuafuaina e asiasi i le motu o falemataaga ma e te manaʻo e faʻaaoga lelei femalagaaʻiga lautele, uaʻi atu i le Berlin Welcomecard - o se faʻapitoa tau paʻu e mafai ai ona sefe tele au malaga i fale mataaga, faleʻaiga, faleʻaiga ma fale mataaga. Faʻapea foi Berlin Welcomecard tuʻuina atu le aia tatau i saoloto femalagaaiga i luga o felauaiga lautele ma le mafai ona tusi tafaoga ma tele taua. O le tau o le pepa o le 20 euro mo le lua aso poʻo le 43 euro mo le 6 aso.

Fale Mataaga i Pergamon

Pergamon (poʻo Pergamon) o se tasi o mataaga sili ona taʻutaʻua i Perelini, o loʻo tu i le Museum Island. O le faaaliga o loʻo iai ni faʻaputuga o faʻatagata anamua, atavali o le lalolagi isalama ma sisifo o Asia. I se faʻaopopoga i tamaʻi faʻaaliga, i totonu o le fale mataaga e mafai ona e vaʻai ai i le faitotoʻa o le atua fafine Ishtar, le fatafaitaulaga Pergamon, le nofoalii o Zeus ma le ata o Pergamum.

Suʻe nisi faʻamatalaga manaia e uiga i le faʻaaliga iinei.

Mataupu o le fefe

O le Topography of Terror o se fale mataaga e uiga i soligatulafono a le Nazi na tatalaina i le 1987. Muamua lava, na tatalaina e le pulega a le GDR se faʻaaliga na tuʻuina atu i le taufaʻafefe o taua i totonu o potu i lalo o le Gestapo, ma le 20 tausaga mulimuli ane o lenei tamaʻi faʻaputuga ua avea ma se taua tele, lea e asia e le sili atu i le 500 afe tagata i tausaga taʻitasi. Nofoaga o loʻo tu ai i le Museum Museum.

O lenei faʻaaliga o loʻo iai ata puʻeina e faʻamaonia ai soligatulafono a le SS, mea totino a le Gestapo ma le fiaselau o faʻasologa muamua o faʻamaumauga e uiga i nofoaga faʻasauā, potu kesi ma isi mea mataʻutia o le taua.

O le autu autu o le mataaga o le puipuia le mea na tupu 90 tausaga talu ai. Ole mafuaʻaga lena ile Topography of Terror e mafai ai ona suʻea le ala na faʻaalia ai le Nazism ma oʻo mai i le paoa, ma le mea sili ona taua, ia malamalama pe aisea na tupu ai lenei mea.

Tagata tafafao maimoa na asia le falemataaga matauina e le o tagata uma mafai ona tatalia e tusa o le afa itula malaga - e tele naua tiga ma mafatiaga i ata ma pepa na faaalia.

  • Tuatusi: Niederkichnerstrasse, 8, Berlin.
  • Galue itula: 10.00 - 20.00.

Siamani Talaʻaga Fale Mataaga

O le Siamani Talaʻaga Fale Mataʻaga na faʻavaeina foi i le 1987, ae o le faʻaaliga tumau tumau "Ata o Siamani Talaʻaga" tatalaina i le 1994. O loʻo tu i le Museum Island.

I le taimi nei, o le fale mataaga e sili atu ma le 8000 faʻaaliga o loʻo faʻamatalaina mai ai le talaʻaga o Siamani mai le vaitaimi o Paleolithic e oʻo mai i le taimi nei.

O se tasi o faʻafiafiaga sili ona manaia ma asia o loʻo faʻapea o le "Visual and Documentary History of Siamani", lea, faʻatasi ai ma le fesoasoani a atavali ma ata, e mafai ai e se tasi ona suʻesuʻeina le suia o taulaga o Siamani ma o latou tagata.

Tolu potu faʻaaliga tele i luga o le fogafalelua o loʻo fetuʻutuʻunaʻi mo faʻataʻitaʻiga le tumau - aoina o laʻei tuai, seti o saina ma atavali na tusia e tagata Siamani o aso nei e masani ona aumaia iinei.

  • Tuatusi: Zeughaus, Unter den Linden 2, 10117, Berlin-Mitte (Museum Island).
  • Itula faigaluega: 10.00 - 22.00 (Aso Tofi), 10.00 - 20.00 (isi aso ole vaiaso)
  • Totogi ulufale: 8 Euro - matua, 4 - tamaititi.

Masani Remise Berlin

O le Classic Remise Berlin o se fale taʻavale masani i le fale tuai o tram. O se fale mataaga e le masani ai: i le faʻaopopoina i tagata tuai, o loʻo iai foʻi taʻavale faʻaonapo nei na aumai iinei mo le lipeaina. Ma ii oe mafai ona faʻatau ni vaega faʻaleoleo mo se seasea taʻavale pe faʻafesoʻotaʻi se faʻapitoa.

E manaia tele o taʻavale tuʻuina mai e le o le fale mataaga. Uma masini e eseese tagata e ana e mafai ona pikiina i luga i soo se taimi. Ae ui i lea, o lenei tupu seasea tupu: e faigofie mo tagata e ona le tuina o la latou taʻavale iinei, aua latou te le tau totogiina mo se paka avanoa ma popole i le saogalemu o mea faigaluega.

O taʻavale tuai lava o loʻo teu i totonu o pusa tioata faʻapitoa e puipuia ai le auala mai le pala ma le vali mai le tataʻe.

Tagata tafafao maitau o lenei o se sili ona mataʻina ma atemosifia falemataaga o loʻo e manaʻo e toe foʻi mai pea ma pea. E iai lava le avanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e lisiina se falemataʻaga mo se aso ma faia se faʻaipoipoga poʻo se isi faʻamanatuina ii.

  • Tuatusi: Wiebestrasse, 36-37 D - 10553, Berlin.
  • Galue itula: 08.00 - 20.00 (aso o le vaiaso), 10.00 - 20.00 (faaiuga o vaiaso)

Tusiata Ata Gemaldegalerie

O le Gemaldegalerie o loʻo i ai le sili ona tele ma taugata aoina o atavali i Siamani. I totonu o fale faʻaaliga e mafai ona e vaʻai atu i galuega a Rembrandt, Bosch, Botticelli, Titian ma le selau ma selau o isi atisi taʻutaʻua mai vaitau eseese.

O fale faʻaaliga taʻitasi e faʻaalia ai galuega a tagata tusiata mai le tasi atunuʻu o Europa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fale e pito sili ona asiasi iai o Holani ma Italia.

I potu taʻitasi o loʻo iai pou faʻalelei, o loʻo nonofo ai oe e mafai ona e vaʻai uma ai i tamaʻi ata i atavali. Ua fautuaina tagata tafafao maimoa e faaalu ia le itiiti ifo ma le tolu itula e asiasi ai i lenei falemataaga - o le taimi lenei o le a lava e iloilo lemu ai le tele o galuega lauiloa.

  • Tuatusi: Matthaikirchplatz, Berlin (Museum Island).
  • Itula faigaluega: 10.00 - 18.00 (Aso Lua, Aso Lulu, Aso Faraile), 10.00 - 20.00 (Aso Tofi), 11.00 - 18.00 (faaiuga o le vaiaso)
  • Totogi ulufale: 10 Euro mo se tagata matua, oʻo atu i le 18 tausaga le matua - leai se totogi.

Siamani fale mataʻaga faʻapitoa

O le German Technical Museum o se tasi o fale mataaga tele ma taʻutaʻua i Berlin. O le a manaia e le gata mo tagata matutua - o tamaiti iinei o le a aʻoaʻoina foi le tele o fou ma manaia mea.

O le fale mataaga aofia ai le tele o potu:

  1. Locomotive. Le fale e sili ona asiasi iai. Lenei oe mafai ona vaʻai atu matua tele locomotives ausa na tuua le potopotoga laina i le faaiuga o le 19 seneturi. Latou foliga mai o ni mea moni o faatufugaga, ma o le mea lea e tosina ai tagata asiasi.
  2. Vaalele I totonu o lenei potu, oe mafai ona vaʻai vaʻalele fuafuaina i le amataga o le 20 seneturi. Faʻafetai i le lauiloa Siamani pedantry ma le saʻo, ua latou i ai i se tulaga ofoofogia aso nei.
  3. Maota o tekonolosi. Nei o sili ona lata mai fuainumera faʻamaumauga i luga o komipiuta ma faʻapotopotoga e atiaʻe fou tekonolosi.
  4. Fusi o alaleo Pau lava le fale mataaga lea e faʻatagaina ai oe ona tago i mea uma ma e mafai ona e tutoʻatasi e faʻataʻitaʻia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aufaigaluega a le falemataʻaga o le a ofa atu ia te oe e faia se laupepa pepa i ou lava lima, valaʻau le matagi ma se polo ma faia se meataʻalo mai apa. Aua e te manatu o le a e tuua lenei potu i lalo ifo o le tasi le itula.
  • Tuatusi: Trebbiner Strasse, 9, Kreuzber itu, Berlin.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 17.30 (vaiaso o vaiaso), 10.00 - 18.00 (faaiuga o vaiaso)
  • Totogi ulufale: 8 Euro - tagata matutua, 4 - tamaiti.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fale mataaga fou

O le Fale Mataʻaga Fou o seisi mea faʻaosofia a le Museum Island i Perelini. O le fale, lea ua i ai nei le faʻaliga, ua lisiina o se UNESCO World Heritage Site, aua na fausia i tua i le 1855.

E ui lava i le mea moni o le falemataʻaga ua faʻaigoaina fou, o le a le mafai ona vaʻaia faʻaonapo nei faʻaaliga i totonu: i le 15 potu anamua Aikupito faʻatagata, faʻamaʻa lafoina lafoina i le taimi o eliina, ethnographic aoina ma totonu o anamua fale na toe fausiaina.

O faʻaaliga sili ona mataʻina, e pei ona taʻua e tagata tafafao, o le aoina o papairusi a Aikupito Anamua ma le tumutumu o Nefertiti. I totonu o lenei fale mataʻaga i Perelini, e tatau ona e vaʻai tino i totonu atoa o le lotoa o Aikupito.

  • Tuatusi: Bodestrabe 1-3, Berlin (Museum Island).
  • Galue itula: 10.00 - 20.00 (Aso Tofi), 10.00 - 18.00 (isi aso o le vaiaso).
  • Totogi ulufale: 12 Euro mo tagata matutua ma 6 mo tamaiti.

Falemataaga o Holocaust

O le Holocaust Museum poʻo le Jewish Museum of Berlin na faʻatuina i le 1933, ae na vave tapunia ina ua maeʻa mea na tutupu i Kristallnacht i le 1938. Na toe tatalaina i le 2001.

O le faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai a latou meatotino a tagata lauiloa Iutaia i Siamani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le api talaaga a le tagata lava ia o Iuta Leiba, o loʻo ia faʻamatala auiliili atu ai le soifuaga o tagata faʻatauʻoa Iutaia i Siamani, o faʻamanatuga a Mose Mendelssohn (o se faifilosofia Siamani lauiloa) ma le tele o ana atavali.

O le fale lona lua ua faʻapitoa mo le Taua Muamua a le Lalolagi ma le faʻatupuina o le vevesi i totonu o le atunuʻu. E mafai foi ona e aʻoaʻoina e uiga i le faʻavaeina o aʻoga a Iutaia ma auaunaga lautele i ii.

O se vaega taua o le faʻaaliga (5 potu) e tuʻuina atu i le autu o le Holocaust. Lenei o loʻo faʻaalia mai e leʻo iai ni faʻamatalaga, ae ose faʻamalosi tino o faʻaaliga na a tagata Iutaia na fasiotia muamua.

O le mulimuli lava, o le vaega mulimuli o le faʻaaliga o tala ia a tagata Iutaia na tutupu aʻe ina ua maeʻa le 1945. Latou te talanoa e uiga i o latou laiti, talavou, ma faʻamoemoe o le mataʻutia o taua o le a le toe faia.

I le faʻaopopoga i luga o fale tetele, o loʻo faia foʻi i le fale mataaga ni faʻaaliga le tumau. Mo se faʻataʻitaʻiga: "O le Atoa Atoa Moni e uiga i tagata Iutaia", "O le Talaʻaga o Siamani e ala i Mata o Tagata Iutaia Artists", "Homeland", "Stereotypes", "Cultural Heritage".

  • Nofoaga: Lindenstrasse, 9-14, Berlin.
  • Itula faigaluega: 10.00 - 22.00 (Aso Gafua), 10.00 - 20.00 (Aso Lua - Aso Sa)
  • Tau tiketi: 8 Euro mo tagata matutua, tamaiti ei lalo ole 6 tausaga le matutua - leai se totogi. Taʻiala mo le leo - 3 euro.


Maota o Loimata

O le Maota o Loimata o se tasi nofoaga siaki na tuʻua ai le FRG ma le GDR. O le igoa o le fale mataaga e leʻi fuafuaina na faia - o le mea lena na faʻaigoa ai e tagata o le atunuʻu.

O le fale mataaga e aofia ai potu e fa. I le muamua e mafai ona e vaʻai atu i le tele o atopaʻu o loʻo faʻaputuputu i se faaputuga, ma i latou taʻitasi - ata, tusi, mea totino a oe lava ia. O le potu lona lua ua faʻapitoa mo le talafaʻasolopito o agafesoʻotaʻi ma Mikhail Gorbachev (i Siamani o ia ua manatu na o le pau lea o le Soviet politician mamao mamao).

I le potu tolu ma le fa aofai o loʻo i ai le fiaselau o faʻasalalauga, laupapa ma atavali e fesoʻotaʻi ma le vaevaega o le atunuʻu ma le iʻuga o tagata mai le FRG ma le GDR.

Tele turisi matauina o le falemataʻaga faaaliga o le faʻaosofia ai se malosi tali atu lagona, ma o le faʻamatalaga saunia i le Maota o loimata e fai si faʻaletonu. E ui i lea, afai e i ai sina taimi, o le falemataʻaga e taua le asia, aemaise lava ona o loʻo tu tonu i le nofoaafi nofoaga.

  • O fea e maua ai: Reichstagufer, 17, 10117 Berlin.
  • Tatala: 9.00 - 19.00 (Aso Lua - Aso Faraile), 10.00 - 18.00 (faaiuga o le vaiaso), Aso Gafua - tapunia
GDR Fale Mataʻaga

O le Falemataʻaga o le GDR o se falemataʻaga o le talafaʻasolopito o Siamani agafesoʻotaʻi, lea e mafai ai ona e aʻoaʻo ai e uiga i le sosaiete aitia amataina ma atiaʻe i Siamani sili atu 40 tausaga.

O le fale mataaga toe fausia vaega uma o le olaga o tagata o lena taimi. E i ai potu tuʻufaʻatasia i le olaga faaleaiga, sitaili, o fesoʻotaʻiga a le GDR ma isi atunuʻu, faatufugaga ma pisinisi. O faʻaliga uma e faʻatagaina ona tago iai, ma e mafai foʻi ona e nofo i totonu ole tamaʻi taʻavale Trabant, o loʻo tu ile potu faʻaaliga lona lua.

O loʻo iai le faleoloa e manatua ai mea tetele i le faitotoʻa o le fale. Lenei e mafai ona faʻatau ni magnets le masani ai ma vaega o le Berlin Wall ma isi talaʻaga o mea na tutupu. O le mea e malie ai, o le aufaigaluega a le GDR Museum i Perelini na latou tausolomua ma faʻasaoina se vaega itiiti o le faʻaleagaina vaʻai.

I le fiafia o le lotoifale pulega, o le GDR falemataaga o loʻo manaʻomia tele uma i fafo malo ma tagata o le lotoifale tagata nonofo. Sili atu ile 800 afe tagata e asiasi iai ile tausaga.

  • O fea e maua ai: Karl-Libschnet, 1, Berlin.
  • Galue itula: 10.00 - 22.00 (Aso Toʻonaʻi), 10.00 - 18.00 (isi aso o le vaiaso).
  • Tau tiketi: 6 Euro - tagata matutua, 4 Euro - tamaiti.

I le taimi o lau asiasiga, aua le fefefe e puʻeina au ata - i fale mataaga i Perelini, e le gata e le faʻasāina, ae o loʻo faʻafeiloaʻi foʻi.

O fale mataaga uma i Perelini o loʻo faʻamatalaina le tala ia Siamani pei ona iai muamua. E le taumafai le au Siamani e teuteuina pe suia le taimi ua tuanaʻi, ae aumai faaiuga talafeagai, ma talitonu o le mea na tupu e le toe tupu lava. Afai e te alofa i tekonolosi fou, ata faʻaonapo nei, talaʻaga pe valivali, ona e mautinoa lea o le a e mauaina le tele o nofoaga mananaia i le laumua Siamani.

Uma tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Iulai 2019.

Vitio: o se filifiliga o mataaga mataaga sili ona manaia i Perelini e tusa ai ma turisi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Flight Night Samoa Segment. Maloata - American Samoa (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com