Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Petah Tikva City i Isalaelu - Emepaea o le Soifua Maloloina i onapo nei

Pin
Send
Share
Send

E ui lava naʻo le 20-30 minute e tiʻetiʻe ai mai le taulaga o Petah Tikva (Isalaelu) i matafaga o le Sami Metitirani, e leʻo se nofoaga faʻagaeʻetia. I le avea ai o se tulafono, e omai tagata i mea nei e lua: ia faʻaleleia atili lo latou soifua maloloina i nofoaga faʻafomaʻi, ma i le taimi e tasi e vaʻai ai i le taulaga, poʻo le fiafia foʻi i se tafaoga i Tel Aviv, e sefe ai fale mautotogi.

Petah Tikva o loʻo tu i le ogatotonu o Isaraelu, i le Sharon Valley, teisi i sasaʻe o Tel Aviv.

O le tala faasolopito o Petah Tikva na amata i le 1878, ina ua faatuina e se vaega toʻaitiiti o tagata malaga mai i Ierusalema le faʻatoʻaga nofoia o Em-ha-Moshavot. I le 1938, 20,000 tagata ua uma ona nonofo ai, ma i le 1939 o se taulaga fou, Petah Tikva, na aliali mai luga o faʻafanua o Isaraelu, nai lo le nofoia o Em-a-Moshavot. Talu mai lena taimi, na amata ona atiaʻe le 'aʻai ma tuputupu aʻe i se saoasaoa saoasaoa, mitiia o latalata atu nofoaga.

E manaia! O le uluaʻi fuaitau a le solo a I. Hertz "O Lo Tatou Faamoemoe", faʻapitoa mo le faʻatuina o le nofoia o Em-a-Moshavot, na avea ma Pese o le toe faʻaleleia o le malo o Isaraelu.

Modern Petah Tikva o le lona 6 o taulaga i Isaraelu i le fua o le fua: o lona fanua e 39 km ², ma o le aofai o tagata nonofo sili atu i le 200,000 tagata.

Fomaʻi i Petah Tikva

O lenei 'aʻai e faʻaigoaina i nisi taimi ole "Health Empire" aua e manaʻomia le sao i le polokalame a le setete mo le atinaʻeina o turisi. O faʻapitoa faʻapitoa o fale taʻutaʻua taʻutaʻua e saunia lelei fesoasoani mo tagata mamaʻi mai le salafa o le lalolagi e omai ii mo togafitiga.

O le Rabin Medical Center (e lauiloa foi i lona igoa tuai - o le Beilinson Clinic) ma le Schneider Children's Clinic e sili ona fiafia i ai e uiga i turisi mai fafo turisi.

O Yitzhak Rabin MC o loʻo i le TOP-3 o loʻo sili ona lelei fomaʻi faʻapitoa i Isaraelu. O lenei faʻalapotopotoga faʻapitoa i taotoga o le fatu, fomaʻi, taotoga totoina, ma togafitiga o le kanesa. Mo le maualuga le saogalemu ma sili ona lelei o togafitiga, na maua ai e MC Rabin le tusi faʻavaomalo JCI.

O le Schneider Pediatric Clinic o le falemaʻi sili ona tele lona ituaiga e le gata i Isalaelu, ae o totonu o Sasaʻe tutotonu. O loʻo faʻatautaia e le falemaʻi ni gaioiga faigata o fesuiaʻiga o totoga ma faʻalavelave laʻititi (togafiti robotic), togafiti oncology, faʻamaʻi o le mafaufau ma fatu.

Faimalaga i auala o le taulaga

Le maua o tele o faʻafiafiaga nofoaga, leai ni auro oneone matafaga, leai ni lauiloa-lalolagi vaʻaiga, Petah Tikva i Isaraelu o se sili ona manaia aʻai.

Fale fausiaina i le 1950s, pe a manaʻomia e faanatinati toe faʻaleleia le toe faʻafoʻi mai, foliga mai e le masani ai. Nei o masani "Khrushchevs" tu latalata tele le tasi i le isi, ae tu le gata i luga o le eleele, ae i luga o faaputuga. Mini-parks ma le tele o laʻau ma taʻaloga a tamaiti e maua ai le faʻamafanafanaga faʻapitoa i ia vaega. I se tulaga lautele, o loʻo i ai le tele o lanumeamata e le gata i itumalo tuai, ae faʻapea foi i le aʻai atoa: o alofilima, cacti, Kampsis ma hibiscus bushes, citrus.

Manaia! E tele malae taʻaloga ma mea faʻamalositino i luga o auala o Petah Tikva. Soʻo se tasi e mafai ona aʻoga iina i soʻo se taimi, ma aunoa ma se totogi.

O le sikuea a le 'aʻai o le sikuea tele o le taulaga e faʻatutuina ai faʻamanatuga i latou na fausiaina Petah Tikva. E i ai foi se vaipuna matagofie ma se faʻamanatuga e le masani ai i le manatuaina o le faʻatoaga taimi ua tuanaʻi. O se uluaʻi faʻamanatuga o ata faʻaonapo nei o loʻo tu lata ane - e tele maʻa faʻamanatu iinei, i soʻo se "liʻo" i le fetaulaiga ala, o nisi taimi e matua le masani ai lava.

Fale Taulaga

O le isi sikuea a Pitah Tikva e tu latalata i le taulaga tele. I le ogatotonu o loʻo tu ai le ata o le Pied Piper, ae tau le mafai e se tagata o le atunuʻu ona faʻamatalaina le mea o loʻo faia e le Pied Piper mai Hamelin iinei. I ona autafa o se polo matagofie e faia i fagu palasitika ma avea o se faʻailoga o le faʻaaloalo mo le natura. I luma tonu o le faitotoʻa o le malo, o loʻo i ai se faʻamanatuga i le Fa Tina - o se punavai ma fuainumera o 4 fafine.

Manaia! O Petah Tikva e naʻo le pau lea o le taulaga i Isaraelu e iai faleoloa telefoni i Lonetona e mumu. E toʻa 10 i latou i le aofaʻi, o loʻo tu i nofoaga eseese o le taulaga. Na faʻapipiʻiina i latou ile amataga ole senituri XXI. Ma, a o malolo i Petah Tikva i Isaraelu, oe mafai ona puʻeina se ata o Lonetona!

Hayar Ozer ma Rothschild Street

Faleoloa faʻamafanafanaina ma le le masani ai faʻatosina mai mafaufau i le auala tutotonu o Haim Ozer. Fai i sima ma faʻafesagai ma keramika maa, e foliga mai na aumaia mai le lauiloa Park Guell i Sepania. Uma i le tutusa sitaili ae eseese, o nofoa uumi aumaia le auala i le ola. O lapisi lapisi, faʻapena foi ona teuteuina i fasi fasi tioata nati ma malala, faʻafetaui ia.

O le isi faʻatosina lotoifale o le Rothschild Arch. Na fausia i le faitotoʻa lava o le taulaga, o se faʻailoga o le faitotoʻa autu i Petah Tikva (i le gagana Eperu, o lenei igoa o lona uiga "o le faitotoʻa o le faʻamoemoe"). I le taimi o lona olaga, ua tupu le taulaga, ma le Arch sa toetoe lava i le ogatotonu.

Manaia! O le lauiloa Jabotinsky Street, ulufale i le Guinness Book of Records, amata mai le Arch of Baron Rothschild. O lenei auala e ui atu i totonu o le taulaga atoa, ma e le gata i lea, e faʻasolosolo pea, tuʻufaʻatasia taulaga e 4: Petah Tikva, Ramat Gann, Bnei Brak ma Tel Aviv.

O le manoa alalaupapa (o le mafaufauina o le lauiloa tusiata Calatrava) i foliga o le Igilisi mataʻitusi Y lafoina i le Jabotinsky Street. Lagolagoina e le 31th uamea manoa, le alalaupapa fausiaina se lagona o le leai se mamafa, e pei o tautau i le ea.

Maketi

O le maketi a Petah Tikva e alofagia e tagata o le atunuʻu ma taʻutaʻua i turisi - naʻo le tasi le maketi i Isaraelu, le Jerusalem Mahane Yehuda, e mafai ona faʻatusatusa iai. Petah Tikva maketi ola lona lava olaga faʻapitoa, iinei oe mafai ona lagona atoatoa le tofo o le taulaga ma tagata o loʻo nonofo ai. O iinei e mafai ona faʻatau ai soʻo se oloa, ma sili atu le taugofie nai lo faleoloa: meaai, manogi manogi, seevae, lavalava, teuteuga.

Paka ma fale mataaga

O le Art Museum o le sili asiasi asiasiga aganuu faʻalapotopotoga i totonu o le taulaga. E faʻaalia sili atu i le 3,000 faʻaaliga, o atavali ia na tusia e le au tusiata lauiloa a Isaraelu ma tusitala mai fafo. I se faʻaopopoga, o le fale mataaga e masani ona faʻatautaia ni taimi le tumau faʻaaliga, faʻaalia ai galuega a talavou atavali.

I le Falemataaga o Tagata Atinaʻe, oe mafai ona vaʻai i se faʻaaliga i luga o tagata anatomy ma physiology, faʻapea foi i luga o fegalegaleaiga o tagata ma le siosiomaga.

O paka a le taulaga e fetaui lelei mo le savali: Ramat Gan National Park, o loʻo iai le vaituloto ma pato, ma le Raanana Park, e nonofo ai peacocks ma ostriches.

Talu mai le 1996, o loʻo i ai le tamaʻi pa manu i Petah Tikva, ma lona fale mataaga mataaga. Aviaries i le pa manu e faia ina ia manu ma manulele mafai ona maitauina latalata. Mo tamaiti i luga o le teritori o le zoo o loʻo i ai se malae taʻalo ma carousels, slides ma swings.

Faʻatasi ai ma tamaiti, e mafai foi ona e alu i iJump (address Ben Tsiyon Galis St 55, Petah Tikva, Israel), lea o le a latou fiafia ai e feosofi i luga o trampolines. E sili le sau i aso o le vaiaso ma itula faigaluega, pe a toʻaitiiti tagata. Ina ia le tu i le laina i luga o le nofoaga, e fautuaina ia faʻatumu se fesili i le tulaga o le soifua maloloina o tamaiti ma faʻatagaina e auai i oso i luga o le 'upega tafaʻilagi muamua. I le maitau atu, e sili atu foi le faʻatau o pepa ulufale e ala i le upega tafailagi, ona e foliga mai e taugofie.

Faigamalaga

A maeʻa ona suʻesuʻeina lenei aʻai e leʻo tele tele, e mafai ona e alu i se tafaoga i soʻo se tasi tuaoi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le lanumeamata Ramat Gan, poʻo isi taulaga o le Gush Dan faʻaputuputuina. Ae mo le mamao i le va o Petah Tikva ma Tel Aviv, e laʻititi lava e masani ona pasi ai se pasi masani i le naʻo le 25-30 minute. I se faʻaopopoga, o le 'aʻai e tele femalagaaʻiga faʻalapotopotoga e faʻamaopoopo lelei tafaoga i toetoe lava o Isaraelu uma mataaga.

O fea e nofo ai i Petah Tikva

Faletalimalo i Petah Tikva e le tele e pei o taulaga malologa o Isaraelu. Ae latou te tauva lava i tulaga o le tulaga ma le tulaga lelei o le tautua, ma o le tau o le totogiina o fale i lenei aʻai e sili atu le maualalo nai lo le tuaoi Tel Aviv.

E i ai faletalimalo i Petah Tikva mo soʻo se tulaga o tupemaua, ma o faʻailoga iloga i le maualuga vaitau e pei ona taʻua i lalo:

  • Manaʻomia 5 * Top Beilinson Rehabilitation Hotel ofaina potu faʻalua mai le 1700 sekeli ile aso.
  • O faʻamanuiaga uma o le malo o loʻo iai foʻi ile faletalimalo e 4 *, ae e laʻititi ifo le tau: mai le 568 - 610 sekeli mo le potu lua i le faletalimalo faleoloa a Etty's House ma le faletalimalo o le Prima Link.
  • Faʻamafanafanaga ma faʻafaigofieina e mautinoa i 3 * faletalimalo, ma i tau sili ona matagofie: i Rothschild Fale, o le potu faʻalua tau mai le 290 sekeli.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

I Petah Tikva (Isalaelu), e mafai foi ona e mautotogi i se fale mautotogi, totogi mo le aso, vaiaso uma poʻo masina taʻitasi - e faʻamoemoe i le maliega ma e ana. E mafai ona e mautotogi i se tasi o Star Star (tusa ma le 351 sekeli i le aso mo le lua) - i lalo o lenei igoa latou te ofaina ai le tele o fale mautotogi i vaega eseese o le taulaga, e ana le fale e tasi, ma faʻaliliu i fale mautotogi. Mo se kamupani tele, e mafai ona e mafaufau i lenei filifiliga: o le Suamalie ma le mafanafana potu lua-potumoe luga o le taualuga, fuafuaina mo 7 tagata, o le a latou tau 1100 sekeli.

Se puʻupuʻu puupuu vitio faataamilo ia Petah Tikva.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hotel Prima Link Petah Tikva - מלון פרימה לינק פתח תקווה (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com