Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Suleymaniye Mosque i Istanbul: e uiga i le nofoaga sili ona tele ma se ata

Pin
Send
Share
Send

Istanbul e mafai ona avea ma tonu o le laumua o mosque i Turkey. I tua atu i na mea uma, o iinei lava e pito sili ona tele le aofaʻi o Isalama maluapata o loʻo tu, o le numera o ia Setema 2018 e 3362 iunite. Ma faʻatasi ai ma le fiaafe o faʻailoga faʻalelotu, o le Suleymaniye Mosque i Istanbul o loʻo nofoia se nofoaga faʻapitoa. O le a le tulaga ese o lenei maoaʻe fausaga, ma mea lilo o ona puipui tausia, o le a matou taʻu atu ia te oe auiliili i la matou tusitusiga.

Faʻamatalaga lautele

O le Suleymaniye Mosque o se nofoaga sili ona maoaʻe o le vaitaimi o Ottoman, o le tele o le malu Isalama i Istanbul, o loʻo tulaga lona lua i le aʻai. O le fale ua salalau i le eria o taulaga tetele i luga o le maupuʻepu e tuaoi ma le Golden Horn. I le faʻaopopoga i le fale autu, o le faʻafitauli lotu e aofia ai le tele o isi fale, o loʻo tu ai: o le Turkish hamam, o le fale 'ai mo e leai ni fale, o se fale vaʻai, o le madrasah, o le faletusi ma sili atu. E le o se mea e ofo ai le faʻapea o se faʻavae o fausaga na nofoia se vaega o le sili atu 4500 sq. mita.

O puipui o Suleymaniye mafai ona ofi atu i le 5,000 aulotu, ma avea ai o se tasi o le sili ona asia faletapuai e le gata i le lotoifale tagata nonofo, ae faapea foi tagata Mosalemi tagata malaga mai isi setete. E le gata i lea, o le malumalu e lauiloa tele i turisi masani, ma e le gata i le matagofie o teuteuga o le fale, ae faʻapea foi tuugamau o Sultan Suleiman I le Maoae ma lana lauiloa pele o Roksolana, e matua fiafia lava i ai.

Tala puʻupuʻu

O le tala faasolopito o le Suleymaniye Mosque i Istanbul na amata mai i le 1550, ina ua filifili Suleiman I e fausia le sili ona tele ma sili ona matagofie malumalu Isalama i le malo. O le taʻutaʻua Ottoman tusiata Mimar Sinan, taʻutaʻua i lana taleni e fausia fale e aunoa ma se ata faʻataʻitaʻi, taumafai e iloa le aitia o le padishah. A faʻatuina le maota tapuaʻi, na faʻaaogaina e le inisinia se tekonolosi faʻapitoa e fausia ai fale, lea na faʻamauina ai piliki faʻatasi ai ma ni uʻamea faʻapitoa ma faʻatumuina mulimuli ane ai i le uʻamea faʻamama.

I le aotelega, o le fausiaina o Suleymaniye e tusa ma le 7 tausaga, ma o le iʻuga, na mafai e le tusiata ona fausia se fale malosi ma umi, lea na valoia e Sinan lava ia e faavavau. Ma ina ua mavae ni seneturi, o ana upu e leʻi masalosalo mo se vaeluaga sekone. Aua foi, e leai se mafuiʻe na luluina Istanbul, pei o se afi e tasi i totonu o le fale lava ia, na mafai ona faaleagaina le fale tapuaʻi lauiloa.

Tusiata fale ma teuteuga i totonu

E oʻo lava i le ata o le Suleymaniye Mosque i Istanbul, e mafai e se tasi ona malamalama i le mamalu ma le paia o foliga o le lotu. O le maualuga o le tumutumu autu o 53 mita, ma o lona lautele latalata i le 28 mita. O le mosque ua teuteuina i le 4 minarets uiga o isalama malumalu: lua o latou e 56 mita maualuga, le isi lua - 76 mita.

E maitauina o le faʻataʻitaʻiga atoa tusiata fale o loʻo tu i le ogatotonu o se togalaʻau toʻatele, i nisi taimi o lea e tele punaʻoa o eseesega tele. Ma o le togalaʻau lava o loʻo siʻomia le faleaʻoga, poʻo, pei ona masani ona taʻua iinei, o le madrasah.

I le itu i sasaʻe o Suleymaniye o loʻo iai se lotoa tele, i totonu o loʻo faʻatutuina ai tuʻugamau o le Sultan ma lona toʻalua o Roksolana (Hurrem). O le tuugamau o le padishah o se fale faletalimalo ma lona taualuga fale, teuteuina i pou maamora. E fitu tuugamau i totonu o le mausoleum, e aofia ai ma le sarcophagus o le sultan lava ia. O totonu o le tuugamau o loʻo puleaina e teuteuga elemene o maʻa maamora ma teuteuga masani a Isalama.

I tafatafa o le mausoleum a le Sultan o loʻo iai se tuugamau foliga tutusa o Roksolana, lea e faʻapipiʻi ai le sarcophagi ma le lefulefu o lona ataliʻi o Mehmed ma le tama a le tuafafine o Sultan Khanym. O le teuteuina o totonu iinei e matua eseʻese lava, ae le gata i le poto. O puipui o le tuugamau o loʻo laina laina lanu moana Izmir, o loʻo faʻailoa mai ai tusitusiga o solo. E tatau ona maitauina o le maataua i le tuugamau o Roxolana ua vali paʻepaʻe ma e leai ni tusitusiga o tusia ai. O le mea lea, o le tusiata na manaʻo e faʻamamafa le mamā o le agaga ma le fatu o Hürrem.

I se faʻaopopoga i le teuteuina o tuʻugamau o le Sultan ma Roksolana, mo le lelei o le tele o turisi mai fafo na oʻo mai i ai vaʻaiga, o le faʻatulagaina i totonu o le faletapuai o se mea sili ona fiafia i ai. O le fale e 168 faʻamalama, 32 o loʻo tu i luga o le tumutumu. Faʻafetai i lenei ata o le tusiata, o ave o le malamalama e tafe mai i se mafiafia o tafe mai luga mai le tumutumu i le foloa, lea e fausia ai se siosiomaga faʻapitoa mo le tuʻufaʻatasia o le tagata ma le Atua.

O le taleni a le tusiata o loʻo faʻaalia i le teuteuga lava o le faletapuai, e maua uma ai maʻa maʻa ma maʻa tioata. O le fale tele o le faletapuai e teuteuina i fugalaʻau ma geometric ata, o le tele o na o faʻatasi mai ma tusitusiga paia mai le Koran. O fola o le fale e ufiufi i le tele o kapeta mumu ma lanumoana. O se faʻapitoa teuteuga o le fale tele o se moli lapoʻa o le tele o moli aikona, lea e susulu i le susulu mulimuli o le la.

O le pito i luma o Suleymaniye, o loʻo tu i le itu i sisifo o le faʻafitauli, ua teuteuina i pou maamora, ma e mafai ona e ulu atu iai i totonu e tolu faitotoʻa i le taimi e tasi. I le ogatotonu o le lotoa, o loʻo i ai se vaipuna mapu e pei o se sikuea sikuea, e fai ma faʻaputuga masani ao leʻi faia le tatalo. I luga o le faʻafoliga o le faletapuai i lenei vaega o le faʻafitauli, e mafai ona e vaʻaia le tele o laupapa keramika ma tusitusiga paia i le gagana Arapi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

Suleymaniye o loʻo tu i le 20 kilomita i sasaʻe o Ataturk International Airport ma le 3 kilomita i matu sisifo o le Sultanahmet Square e pito sili ona asia i Istanbul. O le falesa ma tuugamau o Suleiman ma Roksolana o loʻo tu i luga o se auala e tuʻumamao mai nofoaga autu o le taulaga, ae e faigata tele ona e sau iinei.

Faʻafefea ona e alu i le Suleymaniye Mosque i Istanbul? O le filifiliga sili ona faigofie iinei o le okaina o se taxi, ae mo se malaga faapena e tatau ona e totogiina se aofaʻi faataamilo. Ma afai e te le o sauni e faʻaalu tele tupe mo femalagaaiga, ia lagona le saoloto e alu i le laina nofoaafi T 1 Kabataş-Bağcılar ma mulimuli i le Laleli-Üniversite taofi. O le tau o sea malaga e naʻo le 2.60 tl.

A maeʻa ona e alu ese mai le nofoaafi, e tatau ona e manumalo i se sili atu nai lo le kilomita i luga o vae i le faatosinaina lava ia. Talu ai o le mosque o loʻo tu i luga o se maupuepue, o ana minarets o le ai ai i lau fanua o vaʻaiga tusa lava mai se mamao. Naʻo le mulimuli ia latou i auala o le taulaga i Süleymaniye Avenue, ma i le 15-20 minute o le a e taunuʻu ai.

Mo manatu o Istanbul, vaʻai faʻamatalaga i luga lenei itulau

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Le tuatusi saʻo: Süleymaniye Mah, Prof. Sıddık Sami Onar Cd. Leai: 1, 34116 Fatih / stanstanbul.

Tatalaina itula o le faletua o Suleymaniye: e mafai e turisi ona asiasi i tuugamau o Suleiman I ma Roksolana, faapea foi ma le malumalu lava ia, i aso uma i le va o tatalo.

  • I le taeao mai le 08:30 i le 11:30
  • I le aoauli 13:00 i le 14:30
  • Afiafi mai le 15:30 i le 16:45
  • I Aso Faraile, e matala faitotoʻa o le faletapuai mo turisi mai le 13:30.

Asiasi tau: e avanoa fua le faitotoʻa.

Tulafono asiasi

Ae e te leʻi alu i le Suleymaniye Mosque i Istanbul, ia e mautinoa e siaki ia itula amata o le nofoaga. E ui lava i faʻamatalaga o loʻo faʻailoa mai ile tele o mea o loʻo matala mai ile 8:00 ile 18:00, e taua le malamalama ole ofisa e tuʻuina atu se taimi ese mo turisi e asiasi ai, lea na matou faʻamatalaina auiliili atu i luga.

I se faʻaopopoga, i le taimi o se maimoaga taamilo i le malumalu ma tuugamau o Suleiman I ma Roksolana, e tatau ona e tausisi i le saʻo o ofu. E tatau i fafine ona ufiufi o latou ulu, lima ma vae, ma ofuvae ua tapu foi ii. E le faʻatagaina ni tamaloloa ona ulufale i totonu o le maota o ofuvae pupuu ma mitiafu. Ae le i ulufale atu i le faletapuai, e tatau i tagata asiasi uma ona to ese ona seevae.

I totonu o puipui o Suleymaniye, maopoopo ma filemu e ao ona mataituina, e le tatau ona ata se tasi pe tautala leotetele, ma e taua foi le faʻaaloalo faaaloalo i isi aulotu. O le puʻeina o mea puʻeata ma telefoni e faʻasaina, ona o lea, e matua faʻafitauli lava le puʻeina o se ata o le faletapuai o Suleymaniye ma tuʻugamau o Roksolana ma Suleiman e aunoa ma le gagauina o tui.

Faitau foi: Tau mo tafaoga i Stabul + o se aotelega o sili sili ofo.

Manatu Moni

O se maofa fale e pei o Suleymaniye le mafai ae nana le nana. Ma o tala faʻasolopito na faia e uiga i lenei fale seneturi talu ai o loʻo faʻalogo pea e oʻo mai i le aso.

Na taʻua e se tasi o i latou, e oʻo i le taimi e leʻi amataina le fausiaina o le faletapuai, na aliali mai le Perofeta o Mohammed lava ia i le padishah i se miti ma faʻailoa mai le nofoaga o le fausiaina o lumanaʻi. Ina ua ala aʻe i luga, sa vave loa ona valaʻau e le Sultan le aliʻi tusi ata o Sinan, o le na asia le aliʻi, ma le fiafia tele, sa ia taʻua foi sa ia lava miti i le po.

E tusa ai ma le isi tala, Suleiman na matua le fiafia ona o le fausiaina o le faletapuai na tuai ona faia mo le tele o tausaga. O lona ita na atili faʻatupuina e se meaalofa na lafo mai i le Persian Shah - o se pusa ma maataua ma maataua. Faatasi ai ma se taga tutusa, na manao le Peresia e faailoa atu faapea o le Sultan e leai ni tupe na totoe e faamaea ai le fausiaina. O le mea moni, o ia meaalofa faʻatauemu na ita ai Suleiman ma faʻatupuina ai le ita, i se mea na faʻatonuina ai e le padishah ia maʻa taua na lafoina i totonu o le faʻavae o le nofoaga paia.

O le isi talafatu e fesoʻotaʻi ma le maoaʻe acoustics i Suleymaniye, na mafai ona ausia e Sinan i se le masani ai auala. Ina ia ausia le manaʻoga aafiaga, faatonuina le tusiata tusi e fausia fagu o se faʻapitoa foliga i totonu o puipui o le mosque, faʻatagaina i latou e atagia lelei leo. I le taimi lava e tasi, o tala na oʻo atu i le padishah o lona tusiata na matua tauivi uma lava ona lima, lafoaʻia le fausiaina, ma na o le pau lava le mea na te ulaula malosi ai i le aso atoa. Na filifili le sultan ita e alu i le mea na fausia ai ia ma, taunuu i le nofoaga, maua moni le matai ma se hookah i ona lima, ae na te le maua se asu. Na iloa ane o le tusiata, o loʻo toʻafilemu i le vai, na fuatia mea totino a le mosque. O lona iʻuga, na fiafia Suleiman i le maoaʻe o le atamai o lona enisinia.

Ae o nei talatuu e le na o le pau lea o le mea e manaia e iloa e uiga i le lauiloa malologa nofoaga o tuugamau o Roksolana ma le padishah. E i ai isi mea moni fiafia, faʻatasi ai ma mea nei e tatau ona maitauina:

  1. Hamam (Turkish bath) galue i luga o le teritori o le tosinaga e oʻo mai i le aso. Ma o aso nei e maua ai e le au valaaulia o le nofoaga le avanoa e asiasi ai i le Roxolana baths mo se totogi faaopoopo. Ae o le a le mafai ona e alu i totonu o le taʻutaʻua taʻele taʻutaʻua: uma mea uma, o lenei o se fefiloi ituaiga hamam, ma naʻo ulugali e faʻatagaina i totonu.
  2. I le 1985, UNESCO aveina le lotu faigata i lalo o puipuiga faʻavaomalo, tuu i luga o lana Lalolagi Tofi Lisi.
  3. A e vaʻavaʻai totoʻa, e mafai ona e vaʻaia ni fuamoa tele ostrich o tautau i le va o lamepa i le potu tele o Suleymaniye. O le iuga, o fuamoa e le o se elemeni o teuteuga uma, ae o se metotia o le tauina o iniseti, aemaise lava i apogaleveleve, lea e taumafai e taumamao ese mai nei manulele.
  4. O le fa minarets o le malumalu Isilama faatusa i le nofoaiga a Suleiman o le fa pule o Istanbul.
  5. E taua le taʻua o Roksolana na maliu i le 8 tausaga na muamua atu nai lo lana tane, ma mulimuli ane na faataoto ona lefulefu i totonu o pa o Suleymaniye. Peitai, le padishah na le mafai ona taliaina le alu ese o lana pele, ma i le tausaga mulimuli ane na ia tuuina atu le poloaiga e fausia se tuueseese tuugamau mo Roksolana i le teritori o le faletapuai, ma faaauau ai le manatuaina o lona faletua.

Faʻaaliga! Afai e te faʻatapulaʻaina le taimi aʻo e savali faataamilo i Istanbul, tilotilo i le Miniaturk Park, o loʻo faʻaalia ai ni faʻataʻitaʻiga o le tele o mataaga e le gata i Istanbul, ae o Turkey atoa. Faitau atili e uiga i le paka iinei.

Galuega Faatino

E le masalomia, o le Suleymaniye Mosque i Istanbul e mafai ona filifilia i totonu o vaaiga sili ona manaia o le taulaga. O le mea lea, pe a taunuʻu i le aganuu laumua o Turkey, faʻatasi ai ma le Blue Mosque ma Hagia Sophia, ia e mautinoa e asiasi i le tele o malumalu o le taulaga.

Vitio: Tulaga maualuga o le ea fana o le faletapuai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ottoman Architect Mimar Sinan: The Master of Geometry. Architecture. Showcase (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com