Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Hvar: malaga taʻiala i le motu la o Croatia

Pin
Send
Share
Send

O le motu o Hvar o le umi ma sili ona la i luga o le Adriatic. Oe mafai ona faʻamalieina le la iinei mo le 2,720 itula poʻo le 350 aso, ma o le felanulanuaʻi malologa e faʻatasi ma le manogi manaia o le lavender ma ituaiga uiga eseʻese o le medieval architecture. Tagata tafafao maimoa e tosina mai i le motu agamalu tau ma matagofie matagofie subtropical natura. O le laumua ola o le motu i le taulaga o le igoa lava e tasi e le uma i lalo. O le taimi sili ona lelei e malaga ai o le afa muamua o Iuni. Ile taimi nei, e fuga mai fanua lavender iinei, e lanu fugalaʻau oleander, o le tau e faʻatupuina i se malologa lelei ma e leʻo maualuga tele le tau e pei ona iai i turisi.

Ata: Hvar, Croatia
O aso nei, Hvar i Croatia o loʻo aofia lelei i le lisi o nofoaga sili ona tafafao i le Adriatic Coast.

Faamatalaga lautele

Hvar o se motu i le Adriatic Sea ma i le itu i saute o Croatia. O lona vaega o le 300 sq. Km, umi - 68 m, ae o le umi o le talafatai e sili atu i le 250 km. O le igoa o le motu o lona uiga o le "moli o le ava" ma sau mai le upu Eleni "faros".

Lelei e iloa! O le malae vaʻalele latalata i le motu o Hvar e tu i le 60 km i le taulaga o Split. Oe manaʻo e te alu i le nofoaga malolo i le vai taxi poʻo le catamaran.

Nofoaga sili ona tele:

  • Hvar - o le laumua, o loʻo tu i saute sisifo o le motu, o le faitau aofai e sili atu nai lo le 4,000 tagata;
  • Stari Grad, faitau aofai e tusa ma le 3 afe tagata;
  • Yelsa, faitau aofai o tusa 3.7 afe tagata.

O le motu e fesoʻotaʻi ma motu tuaoi ma taulaga i le laueleele tele e ala i le sami.

O le autu o tupe maua mo le faitau aofai o tagata o turisi, e tele foi faifaiva i luga o le motu, tele tovine ma lavender galueaina ua salalau.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le motu o Hvar i Croatia na nonofo ai tagata talu mai le 3-4 mileniuma BC. I taimi o eliina, na maua ai iinei ipu omea ma elemeni o le valiina; na taʻua e tusitala o le talafaasolopito le vaitaimi lea o le "Khvar culture"

I le 385 TLM. O tagata Eleni na nonofo i luga o le motu ma faavaeina le taulaga o Pharos i le teritori o aso nei Stari Grad. Ma o le motu na pule i lalo o Roma, o le taimi lea na faavaeina ai aai, ma o le faitau aofai na faateleina i le tele o taimi.

Slavic ituaiga na aliali mai luga o le motu o Hvar i le 8th seneturi, tele ituaiga na tau mo le aia tatau e pule ai i lenei vaega o Croatia, o se taunuuga o Venetians, le Hungarian setete ma le Dubrovnik Republic pule iinei. Na manaʻo foi le au Take e fai le latou motu; i le taimi o le fetauaʻi, e tele nofoaga na faatafunaina i lalo, ae na vave ona toe faʻaleleia. O le au Venetian na suia i le motu e tagata Austrians, oe na suitulaga ia Napoleon 'au. I le amataga o le seneturi lona 19, na osofai ai le motu e vaa o Ushakov, ae e leʻi umi ae alu i Austria. I le faaiuga o le Taua Muamua a le Lalolagi, na avea Hvar ma vaega o Yugoslavia ma maua le tutoatasi i le 1990.

Vaaiga

O le motu o Hvar i le Adriatic Sea e tatau ona avea ma nofoaga sili ona asiasi i ai i Croatia. Ma e le o se mea e ofo ai, aua i totonu o se tamaʻi eria o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia mo tafaoga - faʻasolopito vaʻaiga, matafaga mafanafana, ofoofogia natura.

Tusiata fale

O uluaʻi nofoia i lenei itu o Croatia na aliali mai i le 4 afe tausaga talu ai. Na mafai e le motu ona faʻasao ni faʻamanatuga tulaga ese na fausia i vaitau eseese. Lenei o le tele fale mataaga i Europa, fausiaina i le muamua afa o le lona 17 seneturi. Faʻafiafiaga faʻafiafiaga ma faʻataʻitaʻi, faʻaleaganuʻu o loʻo faia pea iinei.

Ia mautinoa e te asiasi i le Cathedral o St. Stephen, o loʻo tu i le ogatotonu o le laumua ma o le sili sili ona ofoofogia fale o le Renaissance.

Savalivali i le lotoa tutotonu, maitau le vaieli anamua - sa masani ona le lava vai inu i luga o le motu o Croatia, o lea o uiga o tagata nonofo i vaieli e faapitoa - faaaloalo.

I le tumutumu o le maupuepue o loʻo iai se faʻailoga taua faʻasolopito - o se 'olo tuai na puipuia le motu i le 18-19 seneturi. I aso nei, tagata asiasi mai o le motu e tatau ona aʻe i le maupuepue e faamemelo i le ofoofogia motu i Croatia mai puipui olo. Lenei o le sili sili vaʻaia matata i Hvar.

O se faigamalaga i le monotaga Franciscan o loʻo tu i le faga o Creza, e mautinoa o le a matagofie ma faʻamatalaina. E maitauina le fale mo le matagofie o lona fausaga, ma o loʻo i totonu le fale mataaga ma le faʻaaliga matagofie o tusi tuai, atavali ma tupe siliva na fausia e tufuga fai fale.

I luga o se tusi! O le natura ma le tusiata fale o le motu e fesoasoani i savali uumi ma le saʻo. Lenei e mafai ona e fiafia i le matagofie o le motu mo le tele o itula, tago i le silisili ese o aso anamua.

Vaʻaiga matagofie i le tusiata fale:

  • Paladini Palace;
  • le maota o Hektorovich;
  • taulaga fale;
  • Arsenal;
  • Castle Tvrdal.

Ia mautinoa e asiasi i se tasi o taulaga sili ona leva i Europa - Stari Grad, faʻapea foʻi ma le fagota felanulanuaʻi o le taulaga o Suchurai.

Matafaga o le motu o Hvar i Croatia

O le tele o matafaga i le motu o Hvar i Croatia e maʻamaʻa, o le mea lea, o le savali lavalava seevae i le talafatai e le manaia tele, e manaʻomia le faʻatauina o seevae paʻu. E mafai ona faʻatau i latou i soʻo se matafaga i luga o le motu. E le mafai foi ona alu i totonu o le vai e leai ni seevae - o loʻo tele sami sami ma maʻa i lalo.

1. Dubrovitsa

O se tasi o nofoaga sili ona matagofie i le motu o Hvar i Croatia, e pei o se aloalo. Nofoaga 5-7 minute mai Milna, i le itu i saute o le nofoaga. Tagata tafafao maimoa tuua taavale i autafa o le auala, ae o lo o i ai foi paka. O le auala i le talafatai e tusa ma le 10 minute, e te manaʻo e alu i lalo o le mauga.

Vaega:

  • o le vai mama e sili ona mama;
  • e i ai le faleʻaiga i le apitaogalu e saunia ai ipu lelei o iʻa;
  • latalata o le taulaga o Stari Grad.

E i ai mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei - sun sun, umbrellas, cabins.

Lelei e iloa! Mai le taulaga o Hvar, o le faigamalaga e tusa ma le 25 minute. Oe manaʻo e te o iina i le vai taxi poʻo le catamaran.

2. Milna matafaga

O le matafaga tele lea o le motu, o loʻo tu i le nuu o le igoa lava e tasi, ma e aofia ai aloalo e fa e siomia e paina, vine ma togalaau aina. O le taulaga o Hvar e 4 km le mamao. I luga o le matafaga o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia mo tafaoga; aiga ma tamaiti eo mai iinei.

Vaega iloga:

  • e mafanafana le vai, ae o nisi taimi palapala;
  • e i ai faleʻaiga (e sili atu le tusi muamua o se laulau);
  • e mafai ona e malolo e le gata i tafatafa o le talafatai, ae e mamao foʻi atu - i se nofoaga filemu, luga o maʻa;
  • e i ai vaʻa matagofie i luga o le matafaga - e masani ona mama ma mafanafana vai, e le tumu;
  • e mafai ona mautotogi se vaʻa i le matafaga.

3. Mlini matafaga

O le Mlini resort e taʻutaʻua i ona matafaga matagofie ma matagofie. E tu latalata i Dubrovnik, i le Zupa Bay. I tafatafa ane o loʻo iai le maupuʻepuʻe ufiufi i le vao paina. Ua ufitia le gataifale i tamaʻi maamaʻa. O loʻo iai se nofoaga autu o le aau maulu i luga o le matafaga, e mafai ai ona e tusi se malaga i le sami. O vaʻa anamua ma aau matagofie na faasaoina iinei. O se tulafono, e leai ni faʻafitauli i le nofoia, ona e tele faletalimalo i le talafatai. E mafai ona e faia taʻaloga eseʻese.

'Olo i Hvar

O le tosina atu o le motu o loʻo tu i le itu i matu o le laumua - le taulaga o Hvar. O le 'olo na fausia i le lona 16 seneturi ma maua ai se vaaiga matagofie i Pakleni Islands. Ua faaigoa e le au nuu le fale - fortezza - o se 'olo.

I taimi ua tuanaʻi, o le 'olo' oloʻo avea ma puipuiga autu o le motu o Hvar, o loʻo faʻaali mai ai ofutalaloa - Venetian, faʻapea foʻi ma kapeteni o Hvar.

Faʻaaliga! O le 'olo o se faʻamanatu faʻasolopito anamua ma faʻasolopito. Tasi lenei o fale sili ona matagofie i luga o le talafatai o Croatia.

O le filifiliga e fausia na faia i le 13th seneturi e le malo Venetian. Na faifai lemu le galuega o fauga fale, ma le tele o galuega na maeʻa ile ogatotonu ole senituri lona 16. O le puipui puipui aofia ai fa olo ma tele faʻapipiʻiina. O le 'olo na faia se galuega sili ona lelei ina ua osofaʻia e le au Turks le motu.

Ile iʻuga ole senituri lona 16, na faʻatamaia le 'olo e le malosi o le uila. Ua silia ma le selau tausaga o faia pea le galuega toe faaleleia.

Lelei e iloa! I le afa lona lua o le seneturi talu ai, na toe faʻaleleia ai le 'olo ma matala i turisi. I aso nei, o se falemataʻaga ua faʻatulagaina i le 'olo, lea o loʻo faʻaalia ai se faʻaaliga o mea anamua. O le faitotoʻa i le 'olo e 40 kuna.

Falesa o St. Stephen

O le tosina atu o loʻo tu i le ogatotonu sikuea o le taulaga o Hvar. O le malumalu na faia i le sitaili o le Dalmatian Renaissance ma faapaiaina e faamamaluina ai St. Stephen. O le faʻailoga faʻalelotu na fausia i luga o le tulaga o le lotu Kerisiano anamua. O le falesa na mauaina ona foliga vaaia faʻaonapo nei i le 16-17 seneturi. O le logo logo na fausia i le amataga o le seneturi lona 16, ma e tusa ma le 50 tausaga na teuteuina ai. O le totonu mamanu mafai ona maua i le Baroque sitaili.

E taua! I luga o le teritori o le malumalu o loʻo i ai se fale mataaga, lea o loʻo tuʻuina mai ai faʻaputuga o mea fai a le lotu, mea teuteu, tusi anamua ma pepa faʻamaumauga.

O le falesa e ola, i aso malolo ma i faaiuga o vaiaso, e ta ai okeni iinei, e faia sauniga. O faasitepu e tau atu i le fale faafiafia tuai ma asiasi i le vaega e matamata ai. O le teuteuga autu o le malumalu o le logo 'olo, teuteuina i atavali.

Atumotu o Paklin

O lenei tosina ua avea o se faʻailoga iloga o le motu o Hvar i Croatia. E mafai ona e sau iinei mai soʻo se mea o le motu. E sili atu le tuʻu ese se aso atoa mo se malaga e aau ma paʻu i le la, faʻapea foʻi ma le vaʻaia o le tele o mea mananaia.

O le Paklinsky Islands vaega o loʻo tu i le talafatai o Dalmatian. O le igoa ua faʻaliliuina o "Hell's Islands". I aso tuai, o ta mo vaʻa na fau mai iinei, o lea na masani ai ona lilofia le motu i le mafiafia, o le asu uliuli. E i ai foi se faʻaliliuga o le igoa o motu o lona uiga pine resin.

O le motu pito sili ona tele i atumotu o St. Clement, ma le lautele o le 94 sq. m. E i ai le matafaga oneone matagofie, ufiufiina i le togavao paina ma siʻomia e le fanua o Heather.

Alofa tele i le maulu, faiva ma taʻaloga vai e o mai ii. E mafai ona e femalagaaʻi i le va o motu o atumotu i luga o le taʻavale laʻititi.

Nofoaga i luga o le motu o Hvar i Croatia

E ofoina turisi se tele filifiliga o faletalimalo, faletalimalo, fale o eseʻese tau vasega. Nofoaga i se faletalimalo tolu-fetu i le taimi o le taumafanafana vaitau tau mai le 93 i le 216 euro i le po. O le potu faʻalua lea.

E mafai foi ona e mautotogi i se fale manaia poʻo se potu mafanafana - e faʻamoemoe uma lava i le aofaʻi o turisi, au oe lava fiafia i ai. O le tau o fale e faʻamoemoe i le tulaga ma le mauaina o faʻaopopo tautua.

O nofoaga o tolauapiga e sili ona lauiloa i turisi. O le tau o le olaga e faʻamoemoe i le vaitau. O le nofoaga lauiloa o tolauapiga i le motu o Hvar i Croatia o Vira Hvar. Nofoaga i se faga filemu, 4 km mai le laumua. Uma tuutuuga mo se nofo lelei nonofo ua fausia iinei. O le tolauapiga ei ai le gafatia o 650 malo. I luga o lona teritori o loʻo i ai fale ma le eletise ma le tafe vai, o le maketi, o se faleʻaiga, o se malae taʻalo, o se Wi-Fi sone ma o se tumaʻoti matafaga. Totogi nofoaga:

  • mai le ogatotonu o Iulai i le ogatotonu o Aukuso - mo tagata matutua - 60 kuna, mo tamaiti e sili atu i le 3 tausaga - 33.75 kuna;
  • Iuni ma le afa lona lua o Aukuso - mo tagata matutua - 52,50 kuna, mo tamaiti e sili atu i le tolu tausaga - 30 kuna;
  • Iuni - mo tagata matutua - 45 HRK, mo tamaiti e sili atu i le tolu tausaga - 18.75 HRK;
  • Setema - mo tagata matutua - 37.50 kuna, mo tamaiti e sili atu i le tolu tausaga - 15 kuna.

Tamaiti i lalo ole tolu tausaga le nonofo fua. Uma nofoaga apitaga ma tau mafai ona vaʻai i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le tolauapiga www.campingcroatiahvar.com.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i le motu o Hvar

O le motu o Hvar e mafai ona oʻo i ai le vai - e ala i le catamaran poʻo le vaʻa. Mai taulaga uma i Croatia, o loʻo i ai uafu, o loʻo i ai malaga i aso uma. E mafai foi ona e alu i se taxi vai pe alu se malaga i se vaa lelei.

E taua! Fesuiaʻi taimi o vaʻa e ala i le vaitau ma le aso o le vaiaso. O pasese vaʻa e taunuʻu mai i le laumua, le taulaga o Hvar, ma vaʻa uta, i Stari Grad.

O le faigamalaga e amata mai le 1 i le 1.5 itula. O tau e tusa ma le 80 kuna mo tagata matutua ae 50 mo tamaiti.

E toʻatele e fiafia i le fesili pe faʻafefea ona alu i taʻavale i le motu o Hvar i Croatia, talu ai e sili ona talafeagai le faimalaga i auala tumaʻoti. O felauaiga e mafai ona mautotogi saʻo ile Hvar. Afai o loʻo e malaga i se taʻavale, e tatau ona e taunuʻu mai i le 1.5 itula muamua atu e alu ai i le vaʻa. Alu vai alu ese mai Split, o le taulaga o lo oi totonu o le taulaga ogatotonu.

E tatau ona e totogia 350 kuna mo lau taʻavale. E mafai ona e vaʻai ile faʻasologa o vaʻa ma faʻatau tiketi i luga o upega tafaʻilagi www.jadrolinija.hr ma le www.krilo.hr pe tuʻusaʻo foʻi i le taulaga o le taulaga tele o Split.

Ina ia faʻataʻamilo i le taulaga, e mafai ona e lisiina se taʻavale, o le totogi o le totogi i le aso e amata mai i le 350 kuna. Faʻapea foi, turisi lisi mautotogi mopeds poʻo scooter.

E tolu kesi kesi i le motu - tasi i le laumua ma lua i Jelsea.

O tau i le tusitusiga e mo Aperila 2018.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Aotelega

O le motu o Hvar o se nofoaga o mauoa measina faʻasolopito, ofoofogia natura ma agamalu tau. Ia mautinoa e faʻataʻitaʻi le uaina i le lotoifale, lea e tuʻufaʻatasia ma le manogi o le lavender, e faʻasuaʻava ma sili ona suamalie. O le faimalaga i le motu o le a avea ma se mea le mafaagaloina ma e mautinoa e te manaʻo e toe foʻi mai iinei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Best BEACHES in Croatia - HVAR (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com