Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Meaʻai a le atunuʻu o Sri Lanka - o le a le mea e faʻataʻitaʻia i tafaoga

Pin
Send
Share
Send

O le gasesega a le atunuu o Sri Lanka e iloga i mea manogi ma pungency, ae e faigata tele ona valaauina ia eseese ma faamamaina. Tele o chef Sri Lankan aso nei e le faʻaopoopoina ni mea manogi vevela. Tele ipu e faʻaaoga le susu popo, o le paluga o mea manogi ma le totoina - kari, kapisi, afu, kumina, kinamoni, koriander.

Faʻaliga o le atunuu Sri Lankan cuisine

O tu ma aga kuka o meaʻai a le atunuʻu o Sri Lanka e tele auala e tali tutusa ai ma foliga o mea fai a Asia. O le lisi masani e pulea e fualaʻau, iʻa, figota ma, ioe, araisa ma le tele o mea manogi.

O le kukaina o meaʻai a le au Sri Lankans na fauina e le aʻafiaga o meaʻai a Initia. O le mea autu e tuʻufaʻatasia nei kuka e lua o le tele o karepe, na saunia mai eseese tuʻufaʻatasiga o mea manogi. E saunia sauniuniga e tusa ma se fua o le tagata mo le tele o ipu, e faʻaaoga ai mea faamanogi.

Mea moni manaia! Ina ia mafai e le ipu ona maua se tulaga ese, manogi pupula, o mea manogi e falai faʻasolosolo i le fualaʻau suauʻu, ma mulimuli ane isi mea o loʻo faʻaopopoina.

O taumafa a le malo o Sri Lanka e tele auala e tali tutusa ai ma Initia, ae e tasi le eseesega taua ile va o latou. Ua kuka meaai a Initia, ma e fiafia le motu e faʻasao le tofo masani ma le soifua maloloina penefiti o mea.

O Peretania, Dutch, Potukale na puleaina le teritori o Sri Lanka mo se taimi umi, lea e le masalomia na aafia ai tu ma aga masani a le atunuu.

O meaʻai a tagata Sri Lanka o le a faʻatosina mai i tagata fiafia i fualaʻau 'aina. E leai se aano o manufasi i le lisi a le atunuʻu, o le tele o taimi e 'aʻai moa e tagata Sri Lanka.

Mea moni manaia! O le povi i Sri Lanka o se manu paia, o lea e le 'aʻai ai tagata povi, ae ui i lea, o se ipu o soʻo se ituaiga o aano o manu o le a saunia mo turisi. E ese mai ai o faleoloa a le au Mosalemi e iai ma meaʻai a le halal - e le tautua le povi iinei

Sri Lanka o se parataiso mo iʻa ma figota e fiafia i ai. O le tele o meaʻai e faʻaalia i le talafatai. O le autu oloa o tuna, latou te fiafia iʻa mo lona aano o manufasi, latou faʻatau atu matua taugofie. I totonu o le faleʻaiga e mafai ona e tofoina ituaiga eseese o ula, ula, paʻu. O le sili ona fou ma sami sami e mafai ona faʻatau i le taeao maketi, lea tatalaina i le 4 am ma tapunia i le 9 am.

Lelei e iloa! O le taumafataga atoa o tuna, fualaʻau salati ma meainu mo le lua tau e tusa ma le $ 15, lobster $ 14, ma le 6-7 fasi falaoa a le tupu ma se vaega o araisa e $ 9 le tau.

O le ipu autu o Sri Lanka o araisa, sili atu nai lo 15 ituaiga o totoina i le atunuu, ma ua latou saunia i le tele o ituaiga auala. O le meaai e sili ona lauiloa o le araisa.

E taua! Tele faleʻaiga i totonu o le atunuʻu o loʻo taumateina i luga o lenei ipu - latou manaʻomia le totogi mo vaitau taʻitasi. O lona iʻuga, o le tau e oʻo atu i le 800 tala, ma i se tamaʻi fale, e mafai ona tofoina le araisa aisa mo le tau e tusa ma le 100.

O le lona lua o oloa lauiloa a le atunuʻu o le popo. I meaʻai a le atunuʻu o Sri Lanka, o loʻo faʻaoga ai meaʻai mai le keneni, susu popo, suauʻu popo e oʻo lava ile sua ole popo. Afai e te manaʻo e tofo i se fualaʻau manaia suamalie, filifili se tasi ma pulupulu moli.

E masani foi ona maua meaʻai i fualaʻau a le malo o Sri Lanka. Tagata tafafao e ofoina atu le tele o lanumeamata, o loʻo i ai aganuu aneto ma pasili, oe mafai foi ona faʻataʻitaʻi fafo ese laʻau, paʻu inflorescences, limu.

E fiafia tagata o le nuʻu i pastry, e matua suamalie le falaoa, ma e tatau ona e faʻataʻitaʻia le palota keke keke - e tuʻuina ese a latou mea ma faʻatumu eseese.

E i ai le susu oloa i luga o le motu - susu ma sukalati ma fualaʻau, sisi, yoghurts, Kurdish.

Afai e te fiafia i fualaʻau, o le kuka o Sri Lanka o le a faʻafiafiaina oe i le tele o ituaiga o ipu mai faʻi, mango, durian, avoka, pomelo, laupapa apu, tamarin, tuinanau fualaʻau, carambola.

Lelei e iloa! O fualaʻau e sili ona taugofie o loʻo teuina i fata auala.

Le mea e taumafai i Sri Lanka

1. Kari

O se tuʻufaʻatasia o meaʻai a tagata Sri Lankan, o le curry o se paluga o mea manogi (black and chili peppers, mustard, turmeric, cinnamon, ginger, kaliki ma curry lau).

Ipu kari:

  • ma iʻa ma araisa;
  • ma iʻa i le sosi - ua falai iʻa ma aniani ma pepa faʻi, ona faʻapipiina lea i le sosi suamalie ma oona, e sili atu le faʻataʻitaʻi ma le araisa falai;
  • ma lentil - lentil e faʻapipiina i le niu ma ni mea eseese o mea manogi;
  • kari nati - fasi fualaʻau e faʻafefeteina ma mea manogi;
  • beetroot - o le fualaʻau e tataina ma faʻapipiʻi i totonu o le paluga o mea manogi, tautua ma se ipu itu o araisa;
  • isalaelu - o se ipu tele e faia mai isalaelu, aniani, iʻa, niu ma se teuina o mea manogi;
  • mai squid poʻo le shrimp.

2. Cottu

Maʻeu le suamalie o meaʻai i luga o le auala, pei o se hamburger. Kotta ua saunia mai Sri Lankan falaoa, aano o manu, fualaʻau, mea manogi. O loʻo sauni le ipu i ou luma, ia e lagona le saoloto e faʻataʻitaʻi.

Kottu ituaiga:

  • fuamoa - o se meaʻai vegetarian, ua saunia mai fualaʻau ma le faʻaopopoina o fuamoa;
  • sisi cottu - e le mafai ona faʻataʻamilo i Sri Lanka ae le faʻataʻitaʻia lenei ipu ofoofogia e pei o se cheeseburger.

3. Roti

O le ipu e le mafai ona taʻua o le sili ona lauiloa. Ae peitaʻi, afai e te laki e faʻataʻitaʻia se tanila tanu, o le togafiti e mautinoa o soʻo se mea. E le ese le Roti i lona tofo mai le Mexico chorizo.

Mea moni manaia! Tagata tafafao maimoa e ofoina atu e faataitai roti ma isi faatumuina.

4. Hoppers poʻo appa

Le isi faʻailoga iloga e taumafai pe a faimalaga i Sri Lanka. Hoppers o se panikeke na faia i le araisa araisa, niu ma niu uaina. O le paluga falai i totonu o le wok, o lea o le pancake e mafiafia i le ogatotonu ma manifinifi i le pito.

E taua! O le ipu e sili ona tofoina i fuamoa fuamoa, falai ma faataatia i le ogatotonu o le pancake. Nai lo o se fuamoa, o le panikeke e faʻaopoopoina ma suamalie popo flakes.

5. Tosai

O se ipu a le atunuu o lentil, papala, curry ma falai i le suauʻu sesame, na avane ma le pulupulu.

O le fesuiaiga o le ipu tosai o tamai cutlets faia mai falaoa araisa, masima, suka ma le fefete, faʻafefiloi ma se sosi feu.

6. Sambol

O se ipu ese mai le popo, kapiki pepa, lime ma mumu aniani. E sili le faʻataʻitaʻi o le meaʻai i le roti tortilla poʻo le araisa.

7. araisa falai

Tele o ipu a le atunuu o Sri Lanka o falai araisa. E mafai ona faʻaopopoina i le moa, fualaʻau, fuamoa poʻo le sami. Ua saunia i totonu o se wok ma mafai ona tofoina i luga tonu o le auala.

8. Kiribati

O se ipu ofoofogia, e mafai ona e faʻataʻitaʻia i le tele o faleʻaiga i le lotoifale. O Kiribati e saunia mai le araisa paʻepaʻe ma le popo, faʻafefiloi ma mea manogi, aniani, ma tipolo. E mafai foi ona e okaina le suamalie kiribati - ma le popo ma le pama o le pama.

National Sri Lankan inu

O le mea inu tele i luga o le motu o, ioe, ti. O loʻo totoina iinei faʻatoʻaga ti, o mea masani e seleseleina i le lima. O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai le mama lauti palu faatasi ma fualaʻau fasi ma laʻau. O le fua lauti e sili ona taʻutaʻua o le susu.

E sili ona lauiloa le popo; e mafai ona faʻatau saʻo i se pinati ma inu mai se straw. I se faʻaopopoga i le niu popo, e ofoina atu i tagata tafafao maimoa se tele tele o sua fou faʻasusu mai le tele o ituaiga fualaʻau.

O le pia i le lotoifale Lion e fai lava sina suamalie, aua ua saunia e tusa ai ma le fua masani, ua faʻatau atu mo le 400 rupe i totonu o le cafe, o le fagu e 260 tupe i totonu o le faleoloa. O le motu o loʻo i ai le faiga e faʻafoʻi ai e tagata le fagu ma faʻatau pia i se tau paʻu.

A o malolo i le nofoaga malolo, oe tatau mautinoa taumafai Ginger pia. E leʻo se pia lea, pei ona taʻu mai e le igoa, ae o le lemoni e faʻavae i le faʻaoso. Ioe, e le tatau ona aveʻesea oe ma se vai inu pe a fai e sefe lau ata.

E lauiloa le Rum i Sri Lanka, o le tele o taimi o le mumū mūmū o le Calypso e aumaia e fai ma faʻamanatuga. O le vaiinu e fai si suamalie, e faia mai i le suka. O le tau i faleʻoloa e tusa ma le 1600 rupe. E mafai ona e faʻataʻitaʻia le tele o ituaiga mumu mumu - Siliva ma Auro, e eseese ile matutua.

E leai se masalosalo e ese le meaʻai a Sri Lanka mai tu ma aga a Europa, ma e tosina mai ai turisi. Taitasi ipu o se tutasi teuina o mea manogi, lea e maua ai se exotic tofo ma manogi i Sri Lankan togafiti.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Prison, Gold u0026 Grapes. Jaffna. North Sri Lanka Part 2 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com