Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Maofa hoya gracilis: metotia o le totoina, tausiga ma le ata o se fugalaau

Pin
Send
Share
Send

Faʻatasi ai ma le tele o ituaiga o laʻau tototo, tropical hoya poʻo waxy ivy o loʻo tu mai fafo, ae maise lava, hoya gracilis poʻo le matagofie.

Faʻafetai i ona matagofie fugalaʻau solo solo, e tele tagata faʻafiafiaina i latou e totoina fugalaʻau i le lalolagi atoa. O le lauʻeleʻele o le matagofie o le hoya o le Filipaina poʻo Sulawesi.

Mai lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai i auala e mafai ona tupu ai hoya gracilis ma faʻafefea ona tausia. O a faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona osofaʻia lenei laʻau matagofie ma maaleale, faʻapea foi ma faʻafitauli e ono tulaʻi mai pe a toto lenei fugalaʻau.

Faʻamatalaga botani ma foliga o le laʻau

Hoya gracilis o se eseese o creepers ma lala mamana, oblong laupepa laupepa ma tumutumu tumutumu o se paolo lanumeamata malamalama ma tamaʻi vaʻaia vaʻaiga, 3-4 cm le umi. A faʻapea e aliali mai le laʻau i le susulu o le la, ona lanu enaena ai lea o laulaʻau, ma o le a atili ai ona feʻeseʻeseaʻi ila. O le pito i lalo o le lau e laʻititi.

O fugalaau Hoya e aoina i totonu o fugalaʻau ma e sili ona matagofie.

Tusitusiga. Inflorescences aofia ai lua taseni pe sili atu fugalaʻau - i le tulaga o fetu i luga o umi 'au. I le ogatotonu o fugalaʻau taʻitasi o loʻo iai leisi fetu, ae o le paolo pupula.

Se ata

I luga atu o le ata e mafai ona e vaʻaia foliga o Hoya Gracilis:




Tuputupu ae

Fatu

A maeʻa fatu, ona faʻamamago lea ma lulu i totonu o le faʻavae., lea e faʻaopopoina iai fasi ie afelasi poʻo lagona ma sphangum lumo. O fatu e tatau ona lūlū i se taimi mulimuli ane i le tausaga talu ona maeʻa le latou aoina, a leai o le a latou leiloa laʻititi. Afai e fou fatu, ona mafai lea ona totō i soʻo se taimi o le tausaga.

Pe a fatu fatu (pe a ma le tasi le vaiaso), e tatau ona e faia mea nei:

  • puipuia le substrate mai le mago;
  • 'aua le soʻona soʻa le eleele;
  • saunia moli lelei;
  • togafiti mo le puipuia ma le fungicide (Bordeaux suavai), ae, leai se mea, aua le faʻaaogaina sauniuniga o loʻo iai le 'apamemea.

Tusa, a maeʻa le tolu masina, ona toto lea o fualaʻau maloloina i totonu o ulo eseese ma le limulimuina ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa.

Faalogo Hoya gracilis, lea e ola i totonu o se fale mautotogi, e le fausiaina ni fatu fatu, o lea e faʻaaogaina ai e isi tagata totō isi metotia o le toe gaosia.

Pepa

Ae le i mauaa le lau, e tatau ona togafitia ma le tuputupu aʻe faʻaosofia... Mo lenei faʻamoemoe, adenine sulfate poʻo kinetine e faʻaaogaina. A faʻasalalauina le hoya e se laulaʻau, e filifili latalata le ulo. E tatau foi ona e fafagaina ia taimi.

O lenei metotia e galue malosi ma ono le faʻamanuiaina i taimi uma.

Tipiina

O le tuputupu aʻe e ala i tipi ua manatu o le sili ona taatele auala e faʻatupuina ai le matagofie hoya. Afai e te faia uma tulaga alualu i luma tulaga (sili ona lelei sūsū, talafeagai vevela), ona o le aʻa faiga o le a fausia vave lava. E tatau ona lua faʻamau i le au.

E lua auala e aʻa ai tipiina.

  • i le vai;
  • i se substrate mautu.

A mauaa i le vai, o le tipiina e togafitia ma aʻa homone, tuʻu le koneteina i se nofoaga mafanafana ma ufiufi ma se ata, fausiaina o tuutuuga mo se fale vevela. A maeʻa vaiaso e lua, ona aliali mai lea o aʻa muamua ma mafai ona toe tui le au i totonu o se tamaʻi ulo.

I totonu o se mausali substrate (perlite, sphagnum lumi, peat pellet, vermiculite), o le tipiina totoina pe a maeʻa ona pito e togafitia ma se pauta e faʻatelevave aʻa tuputupu aʻe. E manaʻomia le faʻatumauina ole susū lelei, faʻatagaina le tele o vai e tafe mai, faʻasusu soo.

Tusitusiga. Hoya gracilis mafai ona faʻasalalauina e tipiina i soʻo se taimi o le tausaga, vagana ai mo le taumalulu.

Tausiga

  1. Vevela... I le amanaia ai o le hoya gracilis e tupu i le natura i vaomatua mauga, e tatau ona fausia ni tulaga tutusa i totonu o le potu mo ia: e tatau ona malulu (e oʻo i le 22 tikeri) ma susu. E le taliaina e le laau le vevela ile 30 tikeri.
  2. Faainuina le laʻau... Faʻatasi ma le faʻasusu, e tatau ona e faʻaeteete ia aua neʻi soʻona soʻona soona lalau i le palapala. O le faʻasusu mulimuli ane e tatau ona naʻo le maeʻa o le pito i luga o le palapala. O Hoya gracilis e fiafia e palu, lea e faʻateleina ai le susū o le ea. O le mamafa o le sausau e mafai i nisi taimi ona suia le faʻasusu.
  3. Moli... Hoya alofagia alofa alofa susulu malamalama faʻasolo. I le taeao pe a uma le 'aiga o le aoauli, o le a le afaina o ia i ave o le la, o le mea lea, o le itu i sasaʻe po o sisifo e talafeagai mo ia. Faʻafetai i ave a le la, o hoya laupepa o le a mauaina se piniki ma se lanu samasama.
  4. Teuteuina... Ina ia fausia se pale matagofie, o le laʻau mafai ona pinched pe a uma le foliga mai o le lona fa lau. O laʻau uumi e tatau ona teuteuina e faʻaosofia ai le fuga. I le avea ai o se lagolago mo au, o faʻaaogaina filo, ia e faʻamau i se faʻamalama po o le puipui. O isi taimi e faʻaaoga ai se mama uaea, ae ina ia aua neʻi fuli i lalo le mea totino, e tatau ona mamafa le ulo.
  5. Laʻei pito i luga... E manaʻomia le fafagaina o le hoya ma fetilaisa faʻalua i le masina i le taimi atoa o le tuputupu ae vaitau, amata ia Mati. I le taumalulu, e le fafagaina le laʻau.
  6. Ulo... O le ulo mo hoya gracilis tatau ona filifilia laʻititi. E manaʻomia le toe tipiina o se laʻau i totonu o se ulo lapoʻa pe a faʻapipiʻi ona aʻa i totonu o se tamaʻi ulo.

Pe a tuiina se laʻau i totonu o se tanoa tuai, e tatau ona fufulu maeʻaeʻa ma faʻamamaina i se fofo piniki malamalama o le potassium permanganate.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Uma ituaiga o hoya e tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae afai o le ambient ea e matutu tele, ona mafai lea e le laʻau ona pisia le fua o iniseti poʻo le apogaleveleve iti. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia le fugalaʻau ma se iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, actellik.

Taua O le laʻau e mafai foi ona aʻafia i le aʻa nematode, o lea la o le eleele mo le tanuina e tatau ona faʻafefeteina.

Faʻafitauli e ono i ai i se fugalaʻau

  1. Paʻu paʻu. O le eleele e faʻasusu, e tu le fugalaʻau i luga o se faʻamalama malulu, pe i le vevela na faʻasusuina i le vai malulu tele.
  2. Nofoaga i luga o laulaʻau. Alu ese mai le leai o ni moli poʻo mai susulu o le la.
  3. E le fuga mai Hoya. E tupu lea pe a leai se moli poʻo se tau mafanafana tele (o se mafanafana taele mafai ona faʻaaogaina e faʻaosofia ai).
  4. Faʻamago, mimilo ma matua malamalama laulaʻau. Atonu e aliali mai i le susulu o le la (e sili le faʻapaʻu le laʻau).
  5. Paʻu o fuga fugalaʻau poʻo fugalaʻau. E tupu pe a fai o le ea e vevela tele ma mago.
  6. E faasolosolo lemu, o laulaʻau e sesega lanumeamata. E leai ni mea aoga i le laʻau pe manaʻomia le toe tui.

Faaiuga

A filifilia se hoya gracilis, o le mea taua o le tuʻuina atu i le laʻau lau tausiga ma le mafanafana, ona mautinoa ai lea o le a faʻafiafiaina lē e ana ma matagofie matagofie fugalaʻau mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HOYA HOUSEPLANT CARE: WHATS THE BEST HOYA for beginners Hoya Carnosa (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com