Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona teuina tipolo? Mafai ona latou faʻamisa?

Pin
Send
Share
Send

O lemoni o ni fua o le aiga citrus. Latou te lauiloa tele i le kukaina mo le sauniaina o ipu eseese, i cosmetology mo le saunia o masks, i vailaʻau, o se puna o vaitamini C.

Ae pei o fualaʻau uma, o le tipolo e masani ona faʻasolo vave leaga. Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona seleseleina lemoni mo le lumanaʻi faʻaaoga le faʻaaisaina.

Mafai e le citrus ona teu i totonu o le pusaʻaisa?

Lemon mafai ona 'aisa... O le faʻamaʻaina o se tasi o auala sili ona aoga e faʻasao ai le aofaʻi tele o mea aoga. Peitaʻi, o le tipolo fou ma le aisa e le tutusa.

A aisa, e foliga mai le fualaʻau, e suia le manogi. Ae mo mea aoga meatotino, o se tasi vaega o latou mou atu, ae o le autu aofaʻiga totoe.

Lenei ascorbic acid mouʻese pe a faʻisa. Ae i le faʻaopopoina i le vaitamini C, o le tipolo o loʻo iai isi mea aoga ma faʻavae elemene. E:

  • potasiuma;
  • posiporo;
  • magnesium;
  • sulfur;
  • kalisiu;
  • sodium

Latou tumau i le oloa pe aisa.

Bioflavonoids o loʻo tumau pea i le tipolo, o loʻo iai le fualaʻau:

  1. citronine;
  2. eridictiol;
  3. hesperidin;
  4. atuamin;
  5. rhamnoside;
  6. folic acid (B6).

O le maualalo o le vevela e le afaina ai latou.

Faʻafefea ona sauniuni mo le teuina i le fale i totonu o le pusaaisa?

O lemoni pula e sili atu ona talafeagai mo le teuina mo se taimi umi.... Ae faʻafefea ona iloa pe o se tipolo ua pula pe leai. Citrus fualaʻau liliu samasama e tusa lava ae latou te leʻi matua matua. Pau a le mea e uiga i le fofo. I fualaʻau pula, e iila, a o fua e leʻi fua e magumagu.

O fualaʻau pula mo le faʻapipiina e le talafeagai foi, ma fualaʻau e leʻi pula. O le mea lea, ae e te leʻi faʻatauina se tipolo i le supamaketi, oomi mama i luga, tuʻu le tua vaivai. Filifili se fualaʻau e mafai ona fetuʻunaʻi, pe a oomiina, e fefete aʻi.

Faalogo ile paʻu. E tatau ona mafolafola, aunoa ma maosiosia, tipi, eseese lanu uliuli. Lemoni o loʻo i ai lanu enaena ila ua uma aisa, aua le faʻatauina mo soʻo se mafuaʻaga.

A maeʻa ona e saunia tipolo, e tatau ona e faʻagasolo. Lenei e faia faʻapea:

  1. Ae le i amataina le gaioiga, fufulu ou lima i le fasimoli ma le vai, aua o lima e leʻo fufuluina e mafai ona maua ai siama ma siama i luga o le fugalaʻau o fualaʻau. E mafai ona fai ou totinilima paʻu e taofia ai siama leaga i le paʻu tipolo.
  2. Fufulu maeʻa le paʻu i se pulumu fufulu ipu poʻo se isi pulumu oe. Lenei o le a faʻamamaina le paʻu o vailaʻau eseese, e aofia ai vailaʻau.
  3. Ona fufulu lea o tipolo i lalo o le vai tafe, atonu e faʻaaoga ai le fualaʻau fualaʻau ma fualaʻau.
  4. Ina ia mafai e le fualaʻau pe a maeʻa le aisa ona maua le aofaʻi tele o mea aoga, faʻaaoga se vailaʻau o le vineka e aveʻese ai le solo ma vailaʻau eseese mai le paʻu. Ina ia faia lenei, sūsū lemoni i le vineta fofo. Matou te aveina acetic acid ma vai i le fua faʻatatau o le 1: 10. Matou te tuʻuina iina le fualaʻau mo le 10 - 15 minute, ona faʻamama lelei lea i le vai tafe ma soloi i se solo.

Tatou amata amata malulu.

Tau malulu i le tau

Lobules pe atoa

E faʻapipiʻi le tipolo i fasi fasi, otioti i ni fasi, e te le manaʻomia e aveʻese le paʻu. Le isi, mulimuli i faʻatonuga:

  1. Faʻatulaga fasi 'oti i luga o le laupapa tipi, ina ia iai le avanoa avanoa i le va o latou. Afai e te le faia lenei, oe o le a maua se aisa poloka.
  2. Tuʻu i totonu lenei pepa i totonu o le pusa 'aisa seʻia faʻamama le tina, pe aisa atoa.
  3. Ona manaʻomia lea ona aveese mai i latou i totonu o le pusaʻaisa ma tuʻu i totonu o se ato ma se zip-fastener, ona toe tuʻuina lea mo le teuina.

I lenei pepa, lemon wedges e mafai ona teuina e oʻo atu i le 6 masina. E matua talafeagai e ave se tasi tina i fafo mai le taga ma faʻaopopo i le lauti... Oe mafai defrost le tina ma faʻaaoga mo se cocktail po o teuteuga. Lemon fasi e lelei foi mo ipu iʻa.

O le aoga o lenei metotia e naʻo le mafai ona e mauaina le tele o tipolo tipolo pe a manaʻomia. Ae o le drawback o lona umi.

Ia faʻamalo le lemoni atoa:

  1. Tuu i totonu o se taga palasitika, oomi i luga, aveese le tele o le ea.
  2. Tuʻu le taga tipolo i le pusaʻaisa.
  3. Tuua mo le teuina.
  4. Aʻo leʻi faʻaaogaina lemoni 'aisa, aveʻese mai le pusa' aisa ma faʻasusu i le vai malulu mo le 10 minute.

O le le lelei o lenei metotia o le pe a maeʻa le aisa, o lemoni atoa e malulu ma e le mafai ona tipiina i fasi. Ae o le zest ma le sua e mafai ona faʻaaogaina mo kuka poʻo isi faʻamoemoega.

O lemoni e teu i le pusaʻaisa mo le 3-4 masina, ona leiloa ai lea o le tele o mea aoga.

I aisa

Matou te manaʻomia se sua o le tipolo. E mafai ona oomi i fafo na o ia pe ma se sua. Ina ia faʻaititia le faʻasologa, e mafai ona palu le suavai ma le vai. Ona sasaʻa lea o lenei paluga i totonu o sela aisa ma tuu i totonu o le pusaʻaisa.

O le aoga o lenei metotia o le sua e mafai ona suavai ma faʻaaoga mo soʻo se mafuaʻaga, ae o loʻo i ai foʻi faʻaletonu. E le tele se sua e maua mai i le lemoni e tasi. O lemoni e teuina ile aisa mo le tusa o le 4-5 masina... E mafai ona faʻaaogaina uma mo lauti ma ipu e manaʻomia ai le sua o le tipolo.

Teuina o le zest

Ae le i faʻamaluluina le zest, tatou faʻamatala poʻo le a lea mea. O le faʻamaoni ua na o le samasama samasama, ae le o le paʻu atoa. O le paʻepaʻe vaivai vaega, i le va o le zest ma le pulp, e le faʻaaogaina i le kuka.

Ina ia faʻapipiʻi le fiafia, faʻasolosolo atu i lalo:

  1. Ave se peel remover, e mafai ona avea ma se naifi faʻapitoa, poʻo se masani masani grater ma tipi le paʻu mai le tipolo. E mafai ona e faʻagisaina lemoni ma olo le sima i luga o le palapala.
  2. Liligi le faʻasologa fiafia i totonu o se pusa 'aisaisa toe faʻaaogaina.
  3. Tuu le ato i totonu o le pusa 'aisa mo ni nai itula pe o le po. I le taeao, manatua i ou lima ina neʻi i ai ni lumps.

Faleoloa pe a ma le 5-6 masina.

Frozen zest o se mea e le masani ai... E mafai ona tuu i totonu o tao taoina. Faʻaaoga foi o se sui i candies fualaʻau. O keke tutusa e mafai ona teuteuina ma le fiafia. Na ia faʻalelei atoatoa le tofo o le tele o ituaiga ipu. E pei o jelly, porridge, salati, aano, iʻa ma isi.

O loʻo faʻaaogaina foi i cocktails e avatu ai ia latou se faʻapitoa citrus tofo.

E i ai foi le le masani ai le faʻaaogaina o le aisa.:

  • Faʻateʻa namu ma isi iniseti.
  • Tau manogi i le lapisi kalone.

O le zest o loʻo faʻaaogaina foi i cosmetology. Faʻaopopo i lima ma vae taʻele.

Le sua

E faʻafaigofie le faʻamaluluina o le sua o le tipolo:

  1. Oomi le sua mai le tipolo.
  2. Matou te sasaaina i totonu o fagu aisa (e masani ona maua i soʻo se pusaaisa faʻaonapo nei).
  3. Ina ua mavae sina taimi, aʻo liu aisa, tuu vaega uma ua maeʻa i totonu o se ato ma toe tuu i totonu o le pusaʻaisa.

Ma ina ia sili lelei oomi le sua, muamua faʻamalo le lemoni.

O le le lelei o lenei metotia a fai o le sua o le sua e sau i fafo, e oʻo mai i le fesoʻotaʻiga ma le ea ma le tele o aoga mea e leiloa. I se faʻaopopoga, e le manaʻomia le oomiina o le sua i mea uamea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se grater poʻo se tui. Lenei o le a i ai se le lelei aʻafiaga i luga o le tulaga lelei o le sua.

O le mea lea, o le mea faʻapipiʻi e tatau ona tioata poʻo le palasitika. O le sua e teu faʻaʻaisa mo le 3-4 masina... E mafai ona e faʻaaogaina e ala i le tuʻuina o poloka i le ti, cocktails, poʻo isi meainu.

Ua aliali mai o le tipolo o se mea sili ona tele fualaʻau. Ma o lona faʻaaogaina i le aisa foliga ua faʻateleina lautele. E taua le manatuaina uma o nuances pe a filifilia fualaʻau ma faʻamalo sao i latou.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Langoy sa Baha at Mandaue City, Cebu. Pajero 4D56 Engine, 2006 Model (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com