Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Postojna Jama - ni ana tulaga ese i Slovenia

Pin
Send
Share
Send

E le mamao mai le laumua Slovenian Ljubljana, na o le 55 kilomita le mamao, o le taulaga o Postojna. I tafatafa o lenei taulaga o loʻo iai se ana tele karst e taʻua o Postojnska poʻo Postojna Jama (Slovenia). O le upu "lua" i lenei igoa e le tatau ona fenumiai, aua i le Slovenian o lona uiga "ana".

Postojnska Jama o se ofoofogia lalo eleele faʻatulagaina i se karst papa, fausia e le natura lava ia, sili atu tonu, i le vai o le laiti ma le le sili ofoofogia vaitafe Pivka. E tafe le pia i totonu o le ana lava - o lona ala e 800 mita le umi, e mafai ona maitauina latalata i ana, e te iloa atu foʻi le mea e alu ai le vai i lalo o le eleele.

O le umi o vaega suesue uma o le ana o Postojna Yama i Slovenia e 25 kilomita. I le afe ma afe o tausaga, o se maʻa maoaʻe labyrinth ma mauoa mea na fausiaina: grottoes ma tunnels, auala ma augatupulaga, aʻe ma lua, fufui, fale tele ma faʻataʻavalevale, stalactites ma vaituloto, vaitafe e alu i lalo o le eleele.

E taua le fai atu o lenei matagofie matagofie matagofie faʻaosofia lagona fiafia ma tosina mai ai le mafaufau o le tele o turisi? O Postojnska Jama, o se tasi o ana aupito sili ona maoaʻe ma le lilo i Slovenia, na mauaina le anoanoaʻi o tagata asiasi mai ile 200 tausaga ua tuanaʻi - o le latou aofai ua oʻo atu ile 38 miliona.

Malaga i Postojna Pit

I le 1818, na maua ai ni nai mita mita o ana na avanoa mo turisi e asiasi i ai, ma o lea ua i ai le avanoa e asiasia ai le sili atu i le 5 kilomita o faʻatulagaina i lalo o le eleele i taimi o malaga taamilo tumau i le itula ma le afa.

E toetoe lava o taimi uma le tele o tagata e fia vaʻai ia Postojna Yama, ma e sili ona lelei e sau i le avanoa - atonu e leai ni laina i lenei taimi. Ulufale i le ana faigata faia i sauniga, uma 30 minute. I le taimi tonu na taʻu mai i luga o le pepa, e ulufale ai tagata asiasi ma pasi lelei i le nofoaafi i lalo o le eleele - o le ala lea e amata ai le maimoaga.

Seʻia oʻo i le 1878, e naʻo vae e mafai ona suʻea e tagata asiasi mai le ana. Mo le talu ai 140 tausaga, o se nofoaafi na aumaia tagata malaga i le fatu o le Postojna Pit - o lana 3.7-kilomita malaga amata i luga o se tulaga tulaga ese, e le pei o se tele nofoaafi nofoaga. O le vaega savali o le maimoaga taʻi tasi itula le umi, ona faʻapea foi lea i le auala lava e tasi faʻatulagaina, e toe foʻi tagata uma i le nofoaga o nofoaafi lalo ma tiʻetiʻe mai le ana i le la.

Le nofoaga muamua e aumai ai e le nofoaafi turisi o le Old Cave - i le 1818 na maua ai e le Slovak Luka Chec, e nofo lata ane. Cavers ma archaeologists na fiafia i le ana, oe na mafai ona vaʻaia isi, muamua le matauina fuaitau. Postojna Yama o loʻo iai le tele o nofoaga e le masani ai, peitaʻi o le potu fono o le konafesi o se vaega sili ona matagofie ma taʻutaʻua. O lona lapoʻa tele, o puipui e ufiufiina i maʻa faʻamalamalamaga faʻafefiloi lemu ma sili atu le lelei o leo o leo leo e fausia ai se siosiomaga faʻapitoa o le paia ma faʻatulagaina ai oe i se lagona ogaoga. I taimi o aso malolo o le Kerisimasi, na fausia ai se laʻau tele i le Maota o Fonotaga ma faʻafiafiaga e faʻavae i luga o autu faale-Tusi Paia o loʻo faʻaalia, faʻatasi ai ma musika ola ma moli matagofie.

O le stalagmite sili ona manaia ma ofoofogia i totonu atoa o ana o le "Diamond" - o lenei tulaga ese 5-mita faʻavaeina o papaʻe papaʻe papaʻe ua manatu o se faʻailoga o ana. O le "taimane" na faia i le nofoaga o le tafe pea o vaitafe o le vai mai le faʻalo, lea e tumu i le kalama. Ole mea mulimuli na faʻasinasinaina lenei faʻavae ma faʻateʻia ai le susulu.

Ae e te leʻi ulufale i le Postojna Yama ana, e mafai ona faʻatau ni pepa eseese mo le Vivarium. Ae e leai se vaega taua o le alu i ai - o le sili ona manaia meaola i le lotoifale nofo i le ana lava. O loʻo matou talanoa e uiga ile European Proteus. O le Proteus o le pili e pei o le amphibian, e oʻo atu i le umi o 0.3 mita, ae e sologa lelei atoatoa. E naʻo le pau lea o le ituaiga vertebrate i Europa e nonofo atoa i lalo o le eleele. O meaola i le Proteus e faʻafetauina i le olaga i le pogisa, ma o lenei meaola e matua le mafai ona tu i le susulu o le la. Ua faʻaigoa e tagata o le nuʻu nei tagata nonofo i lalo o le eleele o "iʻa alii" ma "iʻa a tagata".

A maeʻa se maimoaga i Postojna Yama, e mafai ona e alu i fale faʻamanatu - e tele a. O le faʻatulagaina autu o nei faleoloa e faʻapipiʻi i lalo i se aofaʻi le aoga o teuteuga eseese na faia mai maʻa taua, maʻa taua ma faʻamanatuga masani.

Tatalaina itula o ana ma le tau o le asia

Aso uma, e oʻo lava i aso malolo lautele, o le Postojna Yama ana kompleks (Slovenia) o loʻo faʻatali mai tagata asiasi - o itula amata e faʻapea:

  • Ianuari - Mati: 10:00, 12:00, 15:00;
  • ia Aperila: 10:00 - 12:00, 14:00 - 16:00;
  • ia Me - Iuni: 09:00 - 17:00;
  • ia Iulai - Aukuso: 09:00 - 18:00;
  • ia Setema: 09:00 - 17:00;
  • ia Oketopa: 10:00 - 12:00, 14:00 - 16:00;
  • Novema - Tesema: 10:00, 12:00, 15:00.

Oe e tatau ona totogi mo tiketi mo se malaga i le ana faigata:

  • mo tagata matutua 25.80 €;
  • mo tamaiti i luga atu o le 15 tausaga le matutua ma mo tamaiti aʻoga € 20.60;
  • mo tamaiti mai le 5 i le 15 tausaga le matutua, € 15.50;
  • mo tamaiti i lalo ole 5 tausaga le matutua 1.00 €.

O tau e aoga mo Ianuari 2018. O le talafeagai e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi www.postojnska-jama.eu/en/.

O tau o tiketi e mo le toʻatasi le tagata ma e aofia ai ma inisiua faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻaaogaina o se leo faʻatonutonu. O loʻo avanoa aʻoaʻoga leo i le tele o gagana, e aofia ai ma le gagana Lusia.

Ina ia faʻaaogaina le paka i luma o le laʻau, e tatau ona e totogia le 4 € i le aso. Mo turisi o loʻo nonofo i le Postojna Cave Hotel Jama, o le a leai se mea e paka ai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Postojna Cave e le o se nofoaga sili ona manaia i tulaga o tulaga tau. O le vevela e le siʻitia luga +10 - +12 ° С, ma o le susū e maualuga tele.

Tagata tafafao maimoa e o e suʻesuʻe lalo o le eleele labyrinths manaʻomia e le gata i ofu mafanafana, ae ia ofuina foi ofu mafanafana, lea o le a faigofie ai ona savali i auala susu. I le faitotoʻa o le mea e faʻatosina mai mo le 3.5 € e mafai ona e lisiina se ituaiga ofu mafanafana.

Faʻafefea ona e alu i Postojna Yama

Postojna Jama (Slovenia) o loʻo tu i 55 kilomita mai Ljubljana. I le taʻavale mai le laumua o Slovenia, e tatau ona e alu i le auala tele A1, alu i le itu o Koper ma Trieste seʻia oʻo i le liliu i Postojna, ma mulimuli i faʻailoga. Mai Trieste, alu i le auala tele A3, taulaʻi i le Divac, ona ui ai lea i le auala A1 i Postojny.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Vitio e uiga i Postojna Pit.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Postojna cave - train, Slovenia 1 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com