Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le Reichstag i Perelini - le mataʻutia o le faʻasisina ma le faʻailoga o le lotogatasi Siamani

Pin
Send
Share
Send

Reichstag i Perelini ... O tagata i le lalolagi atoa latou te iloa le i ai o lenei fale, ae le o tagata uma iloa lona talaʻaga. O le a le Siamani Reichstag, na faʻafefea ona fausia, o le a lona foliga i ai nei, o le a lona uiga mo Siamani?

O le upu "Reichstag" i le Siamani o lona uiga o le "state Assembly", ma o le setete Palemene o le Siamani Emepaea na taʻua "Reichstag" na galue i lenei fale mai 1894 i le 1933. O lenei la tino ua le toe i ai, talu mai le 1999 le malo fou o le Federal Republic o Siamani - le Bundestag - na galue i le Reichstag.

Mea moni manaia! O le igoa o le fale na tusia i taimi uma ma le laumua, mataitusi tetele, ae o le igoa o le palemene galue i totonu na tusia ma se laʻititi.

Lenei o le Reichstag i le laumua Siamani Berlin o se tasi o le sili ona taua taʻutaʻua autafa. O lenei fale e faʻatosina mai ai le tele o tagata ma lona tamaoaiga o talafaasolopito ua tuanaʻi, e le mavavaeeseina fesoʻotaʻi ma le talaʻaga o Siamani ma mea na tutupu i le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

Reichstag talafaasolopito

I le 1871, le tele o setete tutoatasi na nonofo ai le faitau aofai o Siamani, tuufaatasia ma fausia le setete o le malo o Siamani. I lenei taimi, na filifili ai e fausia se maota matagofie fale e mafai ai e le Palemene o le setete fou nofo ai. O le nofoaga sili ona talafeagai mo sea fale i Perelini o le Kaiser Square i autafa o le vaitafe. Ae o le sikuea sa pule tumaʻoti e le diplomat Radzinsky, ma na te leʻi tuuina atu le faʻatagaga mo le fausiaina. Naʻo le 3 tausaga talu ona maliu le tamaʻitaʻi, na latou mauaina le faʻatagaga mai lona ataliʻi.

Amata

O le fausiaina o le fale Reichstag i Perelini na amata ia Iuni 1884, ma o le faʻatusa "muamua maʻa" na faataatia e Kaiser Wilhelm I. O le fausiaina fale na faia mo le 10 tausaga ma na maeʻa i le vaitaimi o le pulega o Kaiser Wilhelm II.

I le fale fou, fausiaina e tusa ai ma le poloketi a Paul Wallot, o mea faʻatino uma na ausia i lena taimi na faʻaaogaina: faʻatumutuina faʻavevela ma vevela vevela, eletise ili, paipa, ana lava eletise afi, telefoni.

Mea moni manaia! 24,000,000 Reichsmarks na faʻaaluina i galuega fausiaina.

I le 1916, i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, na aliaʻe ai se tusitusiga fou i luga o le pito i fafo o le fale, lea e avea o se faʻailoga o le lotogatasi Siamani. "I tagata Siamani" - o le mea lena ua tusia i luga o le Reichstag i Perelini.

Ina ua mavae le 2 tausaga, na faalauiloa mai le fausiaina o le Weimar Republic, o le malo na faamautu i le Reichstag.

Afi o le 1933

I aso mulimuli o Fepuari 1933, na tupu ai le afi i le Reichstag. E le o iloa tonu poo ai na susunuina le fale, ae o le National Socialists na molia moliaga faasaga i le au komisi - o le ala lea na feagai ai Hitila ma ana paaga ma o latou fili faaupufai.

Mea moni manaia! O le afi, o le faʻateʻaina o le au komunisi ma le tulaʻi mai o Hitila na tupu ae toeititi lava o faia le palota a le Palemene - na atofaina mo le aso 5 o Mati.

O le togitogi na toe faʻaleleia, ma o le potu tele ma fale na sosoʻo ai, lea na sili ona pagatia, na faia ai le faʻaiʻuga e le papaʻi atu i ai. O le vaega autu o le nofoaga e leʻi aʻafia i le afi, ma talu mai le 1935 o le Reichstag pulega sa galue ai, ma faʻataʻitaʻiga pepelo faʻalauiloaina na faʻatulagaina.

Taua i le Lalolagi II

Talu mai le 1939, o le maota o le Reichstag na faʻaaoga faʻatasi mo eseese mafuaʻaga: sa i ai le pomu malulu (mo lenei, o faʻamalama uma na puipui i luga), o se falemaʻi na galue, sa i ai se Charité failele falemaʻi i le potu i lalo, AEG sa auai i le gaosiga o moli eletise, ma o tulimanu 'olo na liua i anti-vaʻalele moli.

Na faalauiloa e le malo o Soviet le Reichstag o le faailoga autu o le Siamani Siamani, ma i le faaiuga o le taua, na tupu ai taua matautia i ona itu uma. Na faatusatusa e fitafita Soviet le faatafunaga o le Reichstag ma le manumalo i le fascism. O le fuʻa mumu muamua na sisiina i luga o lenei fausaga i le afiafi o Aperila 30, 1945, ma e lua isi fuʻa na sisiina i le po. O le fuʻa lona fa, lea na aliaʻe mai i le taeao o le aso 1 o Me, ua taʻua o le Victory Banner.

I le avea ai ma faʻamaoniga o lo latou manumalo, o fitafita a le Ami a le Soviet na latou tuuaina le tele o tusitusiga i luga o puipui o le Reichstag. O igoa ia ma tulaga o fitafita fitafita, igoa o latou nuʻu, faʻapea foʻi ma tusitusiga o se uiga mataga tele.

Vaeluaina Siamani i le maeʻa ai o le taua

Ina ua maeʻa le taua, o le Reichstag ua le toe aoga na iu i West Berlin, ma seʻia oʻo i le 1954 na toeititi lava a galo. Naʻo latou faʻalogo iai ona na iai le faʻamataʻuga ole paʻu o toega o le pu. Ina ia aua neʻi tupu se faʻalavelave, o le Dome o le Reichstag i Perelini na pa lava.

Na vave ona faia le tonu e faʻafou le fale, peitaʻi e leʻi mafai ona malilie ile faʻamoemoe e faʻaaoga ai le fale. O lona iʻuga, na toeititi atoa le 20 tausaga talu ona amata galuega toe faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, o le tele o elemene teuteuina na aveʻese mai puipui, o le potu tele na toe faʻaleleia atoa, ma na iʻu lava ina filifili e le toe faʻafoʻi le maʻa.

I le 1971, o le fa-pati maliega e uiga i Sisifo Berlin na taliaina e malo manumalo. E tusa ai ma ia, na faʻasa le Bundestag ona faʻatautaia galuega i le Reichstag. Fonotaga o vaega ma faʻatasiga ma le auai o le au usufono mai Bonn sa faʻatautaia i lea taimi ma lea taimi.

Siamani toe faʻatasia

I le taumafanafana o le 1991, 7 masina talu ona toefaʻatasia Siamani, na nofoia e le Bundestag le fale Reichstag mo lana galuega. Na toe faʻaaluina le toe fausiaina o le fale faʻasolopito.

Mea moni manaia! O se tauvaga sa faalauiloa i Perelini e filifilia se tusiata tusiata e taimua i le toefaafouga. 80 tusi apalai na mauaina. O le na manumalo o le Igilisi Norman Foster - o se aliʻi i lona fanau mai, aʻoaʻoina o se tusiata ata.

E tusa ai ma le uluaʻi galuega faʻafouina, o le taualuga o le Reichstag o le a tumau mafolafola, aunoa ma se dome. Ae i le tulaga lena, o le fale o le a le foliga matagofie, o lea i le fono a le Bundestag na faia ai le faaiuga e tatau ona i ai se potu tele tioata.

Norman Foster na mafai ona atiaʻe sea poloketi na faʻatagaina e tuʻufaʻatasia lelei i le Reichstag ana faʻamanuiaga faʻasolopito taua ma le faʻaavanoaina o ona po nei.

Mea moni manaia! O galuega toe fausia e 600 miliona togi.

O le Reichstag na tatalaina i le 1999.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea le Bundestag foliga i aso nei

Afai e te vaʻai i se ata o le Reichstag i Perelini i aso nei, e mafai ona maitauina o le pito i fafo o le faʻafanua ua fuafuaina i le sitaili o Anamua Roma: i le faitotoʻa o loʻo iai koluma mamana ma se portico, bas-reliefs. O 'olo o loʻo i ai ni faʻatusa faʻatusa e 16 o loʻo faʻaalia ai le tele o itu o le olaga Siamani.

Lenei o le Reichstag fale i Berlin ua vaevaeina i tulaga:

  • fogafale i lalo - faʻapitoa, i mea o loʻo faʻatutu ai masini masini;
  • o le tulaga muamua o loʻo nofoia e le Palemia failautusi;
  • o se potu potopoto lautele i le fogafalelua;
  • o le fogafale lona tolu e mo tagata asiasi;
  • luga o le fogafale fa - o le presidium;
  • fogafale lima - vaevae;
  • taualuga o le taualuga ma se maopoopo tele pupuni.

Mo se talafeagai talafeagai, o le aitia o le tusiata Per Arnoldi na iloaina: o fola taʻitasi o faitotoʻa vali ma vali o se ituaiga lanu.

E oʻo lava i le ata e mafai ona e vaʻaia o le Reichstag fale i Perelini ua foliga mai e matuaʻi malamalama lava, ma o lenei mo ana fua uma! O le aʻafiaga o le malamalama ua fausia faʻafetai i mea faʻaonapo nei na faʻaaoga i le fausiaina: teuteuina sima, maʻa sinasina ma maʻa o le beige ma le silance tint, e foliga mai e le mamafa le faʻatulagaina o uamea, tele o mata susulu vaega.

Dome

E pei ona uma ona maitauina, o le autu teuteuga o le Reichstag o le grandiose dome, 23.5 mita maualuga ma 40 mita i le lautele. E faia i uʻamea, e matua anagata lava tioata, ma faʻata faʻapitoa e faʻatagaina ai le malamalama e ui atu i totonu. O le manino o le tioata suia faʻalagolago i le malamalama ambient ma e otometi lava ona fetuʻunaʻi faʻaaogaina se komepiuta polokalama. O le vaega ogatotonu o le toʻotoʻo o loʻo nofoia e se tioata faʻatumu - e le na o se futuristic teuteu elemeni, ae o se taua vaega o le fale o le malosiaga-sefe sisitema.

I tafatafa o le dome o loʻo i ai se lautele lautele, lea e mafai ona faʻaulufaleina e tagata uma ma mafai ai ona vaʻai atu ile faʻataʻaliʻiga o lapoʻa tetele. O le mea moni, o le faʻasitepu o se vaʻaia matamata mai lea e mafai ona e vaʻaia ai le potu fono ma le matagofie vaaiga o Berlin. I le lelei o le tau, o ata sili ona matagofie na maua mai le maota o le Reichstag i Perelini.

E i ai 2 faʻataʻamilomilo auala savali tagata savali ma 2 lapoʻa lifi e oʻo atu i le dome ma le terrace.

Fautuaga! I tafatafa o le mavaega o le faleʻaiga Kafer, e faʻafeiloaʻia tagata asiasi mai le 9:00 i le 16:30 ma mai le 18:00 i le 00:00. E sili le tusi muamua o se laulau!

Pa o mea e manatua

I totonu o le Reichstag e tele "Walls of Memory" - o mea e taʻua o fasi vaega o luga na faʻasaoina ai tusitusiga a fitafita Soviet talu mai le Taua Lona Lua a le Lalolagi. Na talanoaina e le Bundestag le ono aveʻesea o tusitusiga i le taimi o le toefausiaina, ae o le toʻatele na palota tetee i lea laʻasaga.

E ui i lea, o le "toe faʻafouina o Soviet graffiti" na faia: latou aveʻesea ia tusitusiga ma upu mataga ma faʻailoga lanu, ae tuua 159 graffiti. I luga o le "Walls of Memory" o le susunuina, "autographs" o pulu, na tusia e fitafita oo latou igoa ma tulaga militeri na faasaoina.

Ina ia puipuia uma tusitusiga mai le leaga o le tau ma mala, o luga o le puipui na ufiufiina i se faʻapitoa vaʻavaʻa fofo.

O ata o atavali i luga o puipui o le Reichstag i Perelini o loʻo avanoa i luga ole initaneti ma tele lolomitusi. Tagata tafafao maimoa asiasi i le Reichstag mafai ona matamata ia latou "ola". Ae e tatau ona e amanaʻia le toeititi o atavali uma o loʻo i totonu o le fale, lea e naʻo le taʻiala e mafai ona e alu iai.

Faʻafefea ona e alu i le Reichstag

Mea moni manaia! O le Siamani Bundestag o le Palemene sili ona asiasi i le lalolagi. E tusa ai ma fuainumera faamauina, mai le 2002 i le 2016, e 35.3 miliona tagata asiasi mai.

O le Reichstag e tu i le ogatotonu o Perelini, o le tuatusi o le: Platz der Republik 1, 10557 Berlin, Siamani.

Faʻafefea mafai e se turisi ona oʻo atu i le Reichstag i Perelini? " - o le fesili e fiafia tele i ai le toʻatele. O polokalame nei o loʻo avanoa nei mo turisi:

  • tautalaga (45 minute) i totonu o le potu faʻapitoa e vaʻai atu i le potu tele, ona sosoʻo ai lea ma le asia o le pu;
  • o se asiasiga i le dome ma se taʻamilosaga taamilo o le Reichstag (90 minute);
  • asiasiga i le dome ma le maitau vaʻa (ma le faʻatonutonu leo).

E mafai ona e alu i se tasi o nei polokalame e aunoa ma se totogi, ae naʻo le taimi e te tofia ai - e tatau ona e saini e tusa ma le 1-3 masina ae e leʻi fuafuaina le asiasiga. O le lesitalaina mo le Reichstag i Perelini o loʻo faʻatinoina i se ofisa turisi faʻapitoa i tafatafa o le tosina, faʻapea foi luga o le upega tafailagi aloaia a le Bundestag https://www.bundestag.de/en. E le gata i lea, e sili atu le tatala vave o le itulau mo le tusitusi https://visite.bundestag.de/BAPWeb/pages/createBookingRequest/viewBasicInformation.jsf?lang=en.

Pe a faia se taimi atofaina mo se malaga i le Reichstag i Perelini, e taua tele le faʻailoa saʻo uma o faʻamaumauga, aua i le faitotoʻa uma tusifolau ma valaaulia e siakiina ma le faʻaeteete. O le tusi valaaulia na lafoina i le meli i ni nai aso talu ona maeʻa le initaneti talosaga, ma e tatau ona lolomiina.

Fautuaga! A o faia se tusi talosaga, oe tatau ona faʻailoa le gagana o le maimoaga. O tafaoga i totonu o Lusia e faia, ae le masani, ma afai e le maua le vaega, e ono faʻaleaogaina atoa le maimoaga. O le mea lea, e sili le filifilia o le Igilisi, aemaise lava talu ai e mafai ona e faʻaogaina le leo faʻatonuga ile Lusia e leai se tau.

O le Reichstag i Perelini e matala i tagata asiasi i aso uma mai le 8:00 i le 24:00, o le ulufale mulimuli lava o le 21:45. E te manaʻomia le taunuʻu ile 15 minute ae leʻi oʻo i le taimi atofaina i le tusi valaaulia ina ia lava le taimi e te suʻea ai le faʻamaoniga atoa.

Taʻitaʻiga taamilo o le Reichstag

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Berlin: le Reichstag fermé pour cause de menace terroriste (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com