Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Didim: o auiliiliga uma e uiga i le nofoaga lauiloa i Turkey ma ata

Pin
Send
Share
Send

Didim (Turkey) o se taulaga tu i le itu i saute sisifo o le atunuu i le itumalo o Aydin ma fufuluina e vai o le Aegean Sea. O le mea faitino nofoia se tamai eria o 402 km², ma o le aofai o ona tagata e sili atu ma le 77,000 tagata. Didim o se 'aʻai tuai, aua o le muamua taʻua o lona aso i tua i le 6 senituri BC. Mo se taimi umi o se tamaʻi nuʻu, ae mai le faʻaiuga o le 20 seneturi na amata ona faʻamautuina e le pulega a Turkey, ma na liua i se malologa.

I aso nei, Didim o se taulaga faʻaonapo nei i Turkey, lea e tuʻufaʻatasia lelei laufanua faʻanatura vaaiga, faʻasolopito vaaiga ma turisi atinaʻe. E sese le valaʻau o Didim e sili ona taʻutaʻua i tagata tafafao, ae o le nofoaga ua leva ona faʻalogo i ai le au malaga. E masani a turisi e omai ii, lelava i le tumutumu tumutumu nofoaga o Antalya ma ona siʻosiʻomaga, ma latou maua moni se toafilemu siosiomaga siʻomia e le matagofie o le natura. Ma mea faʻaleaganuʻu o le taulaga fesoasoani ia latou e faʻagaioia ai aso toʻafilemu.

Vaaiga

I le ata a Didim, e masani ona e vaʻaia ai fale tuai na ola pea e oʻo mai i lenei aso i se tulaga lelei. O mea taua ia o le taulaga, ma o le asia o i latou e tatau ona avea ma se tasi o itu taua o lau malaga.

Le taulaga anamua o Miletus

O le taulaga Eleni anamua, o lona fausiaina na amataina i le sili atu ma le lua afe tausaga talu ai, ua salalau i luga o le maupuepue latalata i le talafatai o le Aegean Sea. I aso nei, iinei oe mafai ona vaʻaia le tele o fale tuai e mafai ona faimalaga tagata sefulu sefulu seneturi talu ai. Ole mea e sili ona taʻutaʻua ole amphitheater anamua, na fausia ile seneturi lona 4 TLM. Na maeʻa loa ona sauni le fale e ofi atu i le 25 afe tagata maimoa. O faʻatafunaga o se maota o Byzantine, o maʻa taʻele tetele ma auala i totonu o le aʻai o loʻo puipuia foi iinei.

I nisi nofoaga, o toega o le pa o le taulaga na tumau ai, lea na avea ma puipuiga autu o Miletus. E le mamao mai le nofoaga tuai o le malumalu tuai o loʻo tu ai le Auala Paʻia, lea sa fesoʻotaʻi muamua ia Miletus ma le Malumalu o Apollo. O loʻo iai foʻi se fale mataaga i le teritori o faʻafitauli tau talafaasolopito, e mafai ona e vaʻai ai i le faʻaputuga o tupe e amata mai i vaitaimi eseese.

  • Le tuatusi: Balat Mahallesi, 09290 Didim / Aydin, Turkey.
  • Tatalaina Itula: O le faatosina e matala i aso uma mai 08:30 i le 19:00.
  • Totogi ulufale: 10 TL - mo tagata matutua, mo tamaiti - leai se totogi.

Malumalu o Apolo

O le autu tosina o Didim i Turkey ua manatu o le Malumalu o Apollo, o le sili ona tuai malumalu i Asia (fausia i le 8 TLM). E tusa ai ma tala lauiloa, o iina na fanau ai le atua o le la o Apollo, faapea foi ma Medusa le Gorgon. Na galue pea le malumalu seʻia oʻo i le seneturi lona 4, ae ina ua maeʻa lena, o taimi uma na oʻo ai mafuiʻe tetele i mafuiʻe, ma o se iʻuga na matua faʻaumatia lava le fale. Ma e ui lava na o faʻatafunaga na totoe e oʻo mai i lenei aso, o le fua ma le maoaʻe o vaʻaiga o loʻo maofa ai tagata femalagaaʻi.

Mai i pou e 122, e naʻo le 3 vaʻaia monolith ua le toe aoga iinei. I totonu o faʻafitauli tau talafaasolopito, e mafai foʻi ona e vaʻai atu i faʻatafunaga o le fatafaitaulaga ma pa, o vaega o vaipuna ma faʻatagata. Ae paga lea, o le tele o taua mea taua o le 'upega tafaʻilagi na aveʻese mai le teritori o Turkey e papalagi tagata o le eleele na faia faʻataʻitaʻiga iinei i le 18-19 seneturi.

  • Le tuatusi: Hisar Mahallesi, Atatürk BLV Özgürlük Cad., 09270 Didim / Aydin, Turkey.
  • Tatalaina itula: O le faatosina e matala i aso uma mai 08:00 i le 19:00.
  • Totogi ulufale: 10 TL

Matafaga Altinkum

I se faʻaopopoga i mea mataʻina, o le taulaga o Didim i Turkey e taʻutaʻua i ona matafaga matagofie. Ole nofoaga taʻutaʻua ole Altinkum, e tu i le 3 km i saute o nofoaga tutotonu o le taulaga. O le talafatai iinei e faʻalauteleina mo le 600 m, ma o le talafatai lava ia e togitogia i le oneone auro vaivai. E manaia le ofi i totonu o le sami, o le vaega e faʻaalia e vai papaʻu, e lelei tele mo aiga e iai fanau. O le matafaga lava ia e leai se tau, ae o tagata asiasi e mafai ona mautotogi sun loungers mo se totogifuapauina. E i ai suiga potu ma fale taele.

O mea fai a Altinkum e fiafia i le iai o le anoanoaʻi o faleʻaiga ma pa ua laina laina i le talafatai. I le po, tele faʻalapotopotoga talimalo pati ma kalapu musika. I luga o le matafaga o loʻo iai le avanoa e tiʻetiʻe ai i se jet ski, faʻapea foi ma le faaseʻe faasee. Ae o le nofoaga e i ai foi se drawback manino: i le maualuga vaitau, motu o tagata o turisi potopoto iinei (tele o le lotoifale), lea e matua palapala ai ma le talafatai leiloa lona matagofie. E sili le asiasi ile matafaga ile vaveao pe a le toʻatele tagata asiasi.

Nofoaga

Afai na e faʻafiafiaina i se ata o Didim i Turkey, ma o loʻo e mafaufau e asiasi i ona mataaga, ona aoga lea ia te oe o faʻamatalaga e uiga i tulaga o loʻo soifua ai. O filifiliga a faletalimalo e utiuti pe a faatusatusa i isi taulaga i Take, ae i totonu o faletalimalo na tuʻuina atu o le a e mauaina uma paketi ma taugata filifiliga. E sili ona talafeagai le nofo i le ogatotonu o Didim, mai le mea e mafai ai ona e oʻo atu i le ogatotonu o le matafaga ma le Malumalu o Apollo.

Ole mea e pito sili ona taugata ole tupe ole apitaga i faletalimalo-faletalimalo ma penisiona, e nonofo ai i aso uma i le potu lua e tusa le tau o le 100-150 TL. Tele faʻapotopotoga e aofia ai meaʻai ile taeao ile tau. E maitauina e laʻitiiti lava faletalimalo fetu i le nofoaga malolo. E i ai ni lua 3 * faletalimalo e mafai ona e mautotogi lua potu mo 200 TL i le aso. E i ai foi faletalimalo fetu e lima i Didim, o loʻo faʻagaioia luga o le "all inclusive" system. Ina ia tumau i lenei filifiliga, mo se faʻataʻitaʻiga, ia Me o le a tau ai 340 TL mo le lua i le po.

E taua le manatuaina o Didim i Turkey o se nofoaga talavou, ma o le fausiaina o faletalimalo fou o loʻo amataina iinei. Ia manatua foi o tagata faigaluega i faletalimalo e naʻo le Igilisi e tautatala ai, ma latou iloa na o ni nai fuaitau masani i Lusia.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

O le Didim resort i Turkey o loʻo i ai le tau o le Metitirani, o lona uiga o le aʻai na te mauaina se tau lelei mo turisi mai ia Me ia Oketopa. O le sili ona vevela ma susulu masina o Iulai, Aukuso ma Setema. I le taimi nei, o le vevela o le ea i le ao e fesuisuiaʻi i le va o le 29-32 ° C, ma o le tau e le paʻu uma. O le vai i le sami mafanafana e oʻo atu i le 25 ° C, o lea o le aau e matua mafanafana.

Me, Iuni ma Oketopa e lelei foi mo se aso malolo i le nofoaga malolo, aemaise lava mo tafaoga. E mafanafana lava ile ao, ae le vevela, ma malu ile afiafi, ma e timu foʻi. E leʻi mafanafana le sami, ae e talafeagai mo le aau. (23 ° C) O le vaitaimi malulu ma sili ona leaga o le vaitaimi mai ia Tesema ia Fepuari, pe a paʻu le thermometer i le 13 ° C, ma e umi ni timuga. E mafai ona e suʻesuʻeina faʻamatalaga tonu o le meteorological mo le nofoaga i le laulau i lalo.

MasinaOle averesi ole vevela ile aoOle averesi ole vevela ile poO le vevela o le samiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Ianuari13.2 ° C9.9 ° C16.9 ° C169
Fepuari14.7 ° C11.2 ° C16.2 ° C147
Mati16.3 ° C12.2 ° C16.2 ° C195
Apelila19.7 ° C14.8 ° C17.4 ° C242
Mae23.6 ° C18.2 ° C20.3 ° C271
Iuni28.2 ° C21.6 ° C23.4 ° C281
Iuli31.7 ° C23.4 ° C24.8 ° C310
Aukuso32 ° C23.8 ° C25.8 ° C310
Setema28.8 ° C21.9 ° C24.7 ° C291
Okitopa23.8 ° C18.4 ° C22.3 ° C273
Novema19.4 ° C15.3 ° C20.2 ° C224
Tesema15.2 ° C11.7 ° C18.3 ° C187

Soʻotaga felauaiga

I Didim lava ia i Turkey e leai se uafu i luga o le ea, ma e mafai ona oʻo atu i le nofoaga malolo mai le tele o taulaga. O le malaevaʻalele lata mai o Bodrum-Milas, tu 83 km sautesasaʻe. Maua mai Bodrum e faigofie ma se muamua lafoina fesiitaiga, lea o le tau e tusa ma le 300 TL. O le a le mafai ona e oʻo i Didim mai ii i femalagaiga lautele, talu ai e leai ni pasi saʻo i lea taimi.

E mafai foʻi ona e alu i le nofoaga faʻapitoa mai le Malae Vaʻalele a Izmir. O le taulaga o loʻo tu i le 160 kilomita i matu o Didim, ma pasi e o ese i aso uma mai le nofoaga tutotonu o pasi i le itu ua tuʻuina atu. Felauaiga e alu i le tele o taimi i le aso ma le tele o 2-3 itula. O le tau o le tiketi e 35 TL, o le taimi malaga e 2 itula.

I se isi auala, o nisi turisi filifilia Dalaman Malae Vaʻalele, o loʻo tu 215 km sautesasaʻe o Didim. Felaʻuaʻiga i le nofoaga matou te manaʻomia alu ese mai le taulaga pasi pasi (Dalaman Otobüs Terminali) i le 1-2 itula. O le pasese e 40 TL ma o le malaga e tusa ma le 3.5 itula.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Afai ua uma ona e malolo i le Metitirani talafatai i le tele o taimi ma e te manaʻo i ituaiga, ona e alu lea i Didim, Turkey. O le tamaʻi nofoaga e le faʻaaogaina, o le a ufitia oe i le toʻafilemu ma le toʻafilemu, o mea e te vaʻai ai o le a faatofuina ai oe i taimi anamua, ma o le sami turquoise o le Aegean Sea e faʻafouina ai oe ma o latou galu malu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DILEK NATIONALMILI PARK u0026 ZUES CAVE GUZELÇAMLI KUŞADASI,TURKEY DAY TOUR. Fil-Turk Vlog (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com