Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fugalaau azalea azalea: faʻamatalaga, ata, tausiga

Pin
Send
Share
Send

Initia azalea (indica) o se aganuu matagofie togavao, o se teuteuga masani e le gata o se fale mautotogi, ae faʻapea foi ma se togalaau togalaau.

O le lautele filifilia o ituaiga ma paolo faʻatagaina oe e faia se ofoofogia matagofie ma muamua faaputuga fugalaʻau luga o le fugalaau moega.

Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo atili ai e uiga i le azalea Initia, lona faʻamatalaina ma le talaʻaga o mea na tutupu, vaʻai pe faʻafefea ma ona sub-ituaiga, faitau pe faʻafefea ona tausia lelei ma toe gaosia.

Uiga

Initia azalea e aofia ai le ituaiga Rhododendrons... Faʻaliliuina mai le gagana Eleni, o lona uiga o le "mahogany". O lenei igoa o le laʻau e sili ona talafeagai, talu ai ona o lona foliga mai o se tamaʻi laʻau ma fualaʻau e pei o ni rosa.

Faʻamatalaga

O le azalea a Initia o se laʻau lanumeamata e teuteuina, o lona maualuga e 0.6-3 m. Fugalaʻau e mafolafola pe faʻatumu-foliga tubular. E mafai ona mautu inflorescences pe lanu piniki, paʻepaʻe, mumu ma le pāuli. I foliga, latou e faigofie, terry pe faʻapipiʻi.

Tusitusiga! Ua faʻavasegaina le Azalea i le vave fuga, ogatotonu fugalaʻau ma le tuai fuga.

Le talaʻaga o le tulaʻi mai o ituaiga Initia

Mo le taimi muamua, Initia Azalea na faʻalauiloaina i Saina ma Iapani. O fugalaʻau na aliali mai i Holani i le senituri lona 17, i le taimi lava na aumai ai iina e seila o Asia.

O le a le eseʻesega mai isi rhododendrons?

Le eseesega autu ile va ole Initia azalea ile foliga ole fugalaʻau... O le vaitaimi galue e amata ia Tesema ma faaiu i le faaiuga o Me. O lenei mea moni o le a faʻatagaina le laʻau e avea ma se tasi o sili ona lauiloa i faʻatoʻaga.

Totogi ma faʻamatalaga ma le ata

Palu

O lenei ituaiga e maua faʻapisinisi i lalo o le igoa Azalea Mix. O le laau e finicky i le tulaga o le tausiga, e ui o lenei mea moni e le taofia le totoina o fugalaʻau. E tupu lapopoʻa Bushes. O le maualuga o le fana tutotonu o le 50 cm. O le ipu lau e lanu uliuli lanumeamata i le lanu, o le lapoʻa e laʻititi. Laʻau laʻitiiti e iloga i le mumu mumu. Faʻamatalaga e mafai ona avea ma lanu nei:

  • lanu mumu;
  • piniki;
  • lanu samasama;
  • lanu paʻepaʻe;
  • kulimi

O le lanu o petals e heterogeneous, o loʻo i ai fesuiaiga o paolo ma eseʻesega itu.

Taua! Mo le fefiloi Azalea, o le sao saʻo o le palapala e taua. Mo lona galueaina, acidic eleele ma le maualuga faʻatulagaina o meaola o loʻo faʻaaogaina.

Bicolor

Lenei ituaiga o se tasi o sili ona susulu. O le mea masani, e ola i vao malu i le itulagi i matu... O le maualuga o le togavao e 0.5 m, o le ipu lau e lanumeamata lanumeamata. O inflorescences e faigofie, feololo- le lanu piniki.

Lanu paʻepaʻe

Mo e fiafia i fugalaʻau maaleale sinasina, o loʻo sosoʻo mai ituaiga o Initia Azalea o loʻo avanoa.

  • Shakuntala;
  • Weiss Sheme;
  • Apolo

O le lapoʻa o fugalaʻau e lapoʻa, oʻo atu i le 7 cm le lautele.O i latou o se faʻalua ituaiga. O paʻu e mama papaʻe, ma o le faʻaʻi e i ai ni fatu lanumeamata lanumeamata.

Lanu mumu

E mafai ona e totoina se pupula mumu mumu pe a fai e te faʻaaogaina le ituaiga Knut Erwen... O fugalaʻau e faʻalua-ituaiga, o la latou lapoa e 6-6.5 cm, o laʻau e laʻititi, pogisa lanumeamata i le lanu.

Flamenco

Lenei ituaiga o se tasi o sili ona tele fugalaʻau totonu tot laau. E fetaui lelei i totonu o sitaili eseese. Eseese i se foliga matagofie o fugalaʻau ma lanu susulu. E fuga mai i le amataga o le tautoulu e oʻo i le faaiuga o Aperila. Lanu mai paʻepaʻe i le piniki. Terry ituaiga inflorescences.

Simsa

Laʻau malulu e fugalaʻau i le taimi o le taumalulu ma le tautotogo. I le taimi nei, o le togavao e ufiufi moni i fugalaʻau papaʻe, piniki, peach pe mumu. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, lapopoʻa. Latou te masani ona ufiufi au manifinifi. O le lapoʻa o le fugalaʻau e 3-5 cm. O latou petals e faʻapipiʻiina, o pito e faʻalua pe faʻapipiʻiina.

Helmut

Lenei o le muamua ituaiga Azalea... Eseesega i mumu-lanu viole faʻalua inflorescences, o le lautele o lea 6 cm.

E tofu lava le azalea ma ona uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Blumbux Micrantum e faʻaalia i le faʻateleina o le fetuutuunai ma ona lau, pe a soloiesea, faʻamalosia se manogi manogi manaia. Ma nisi ituaiga, pei o Satsuki ma Kurume, mafai ona tupu ma DIY bonsai.

Fuga

Afea ma faʻafefea ona tupu?

Initia azalea ei ai se lalelei foliga mai ona o le susulu lanu o fugalaʻau, aofia ai:

  • piniki;
  • Vaioleti;
  • lanu paʻepaʻe;
  • lilac;
  • lanu mumu.

Fugalaʻau faʻapupulaina se malu ma maaleale ona manogi, pe a lagonaina e tasi, oe o le a le mafai ona galo ia. O le tele o inflorescences o 4-7 cm I luga o le tasi togavao, o fugalaau e tu latalata i le tasi. Latou fausiaina se ituaiga o "pulou", lea e aofia ai le tele o lanu i foliga o se faʻatumu. O le latou faʻailoaina e tupu i le tusa o le taimi e tasi, talu ai o le togavao e ufiufi moni lava i susulu ma maaleale fugalaʻau.

Fuga olaola amata ia Tesema ma faaiu ia Me... E mafai ona e faʻamautinoaina le lumanaʻi fugalaʻau e le fula pupula e fausia i luga o au.

Faʻafefea ona tausi muamua ma mulimuli ane?

Mo le lauolaola lauolaola o Initia Azalea, tatau ona faia le pinching. O lona autu o le aveʻese laʻau laʻitiiti i le taimi o fugalaʻau. A le faia lea, ona alu uma lea o le vao i le sapalaiina o sua e le o fuga mai o fuga, ae o laʻau fou.

Fautuaga! A maeʻa fuga, aveese ma le faʻaeteete fualaʻau mago.

Faʻafefea pe a le faʻavaivaia?

O le mafuaʻaga sili ona taatele mo le leai o se fugalaʻau o le maualuga o le vevela, lea e taofia ai le fuga. O le le lava o mea aoga poʻo le totoina o se laʻau i se le talafeagai eleele mafai foi ona afaina. Ina ia mafai ona faʻamalieina atili le togavao ma tele ma pupula fugalaʻau, oe manaʻomia le aveʻesea le mafuaʻaga mo lona toesea ma mulimuli uma agrotechnical tulafono.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga mo le teuina o se fugalaau

Filifilia o se nofoaga mo se laau

Mo le laʻau, puipuia mai le susulu saʻo o le la e taua, talu ai a faʻaalia ia latou, o le fugalaʻau o le a oti i le amataga o le atinaʻe. O se faʻamalama sill i sasaʻe, sisifo poʻo le itu i matu o le a sili lelei.... I le taimi o fugalaʻau, faʻasalalauina le malamalama ma avanoa avanoa e taua, lea o le a faʻavae vaega paolo o le a fausiaina.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

Mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o le laʻau, o le eleele e tatau ona i ai ma le faʻamatalaina acid tali atu. Mo kuka, oe mafai ona ave vaega nei:

  • fanua felafolafoaʻi - 2 vaega;
  • peat - 1 vaega;
  • oneone talatala - 1 vaega.

Tulaueleele

Mo le totoina, o le atigipusa e tatau ona faʻaauupegaina i pu alavai. O se lautele, ae le o le loloto ulo e talafeagai.

O lapopoʻa e le lapoʻa, a o le azalea e tuputupu lemu. Faʻapipiʻi se alavai alualu o le lapoʻa o le 'elea poʻo tamaʻi maʻamaʻa i lalo o le koneteina.

A totoina, e taua le faʻasao o le eleele panuni i le tele e mafai ai, lea e puipuia ai le vaivai aʻa aʻa.

Vevela

Azalea i le taimi o fugalaʻau manaʻomia le tausisia o se faʻapitoa pulega vevela. I le tautoulu ma le taumalulu, tausi le fugalaau i le vevela o le 15-18 tikeri Celsius. O le taimi lava e sauni ai le laʻau e fuga mai, ona tuʻu ifo lea o le vevela i le 10-12 tikeri. I le taumafanafana, o le potu e tatau ona faʻamafanafanaina i le 22 tikeri Celsius.

Faasusu

Mo moisturizing, faʻamautu vai o vaivai ie faaaoga... E mafai ona e faʻaopopoina i ai le citric acid e fafagaina ai le aʻa o le Azalea. Aua le faʻatagaina le eleele koma mago. I le taumafanafana, tuʻu le fugalaʻau i totonu o se fata ua tumu i vai mama. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e ausia le maualuga hydration mo se taimi umi.

Laʻei pito i luga

E tatau ona faia fafagaina i le vaitaimi o le ola tupu ma i malologa. Mo lenei, superphosphate, potassium sulfite, amonium nitrate o loʻo faʻaaogaina.

Teuteuina

Faia ia pe a maeʻa fuga e fai ai se pale i foliga o se laʻau po o se togavao. Aveese uumi uumi ma vaivai i le taimi o le teuteuina. Tipi lala lala o le taumafanafana ma le tautoulu, aua e faʻateleina ai le fuga tele.

Faʻaliliuga

Fesuiaʻiga talavou bushes i tausaga uma, ma matutua i 2-3 tausaga uma. O le ulo fou e tatau ona lapoʻa nai lo le muamua... Mo le tanuina, o se auala felaʻuaʻiga e faʻaaogaina ai, o se iʻuga e manaʻomia e faʻasao atoa le faʻaputuga eleele tuai.

Metotia toe gaosia

Fatu

O le luluina e faia i totonu o le eleele fefiloi eleele. Mo ana sauniuniga, faʻaaoga peat, paʻu paʻu. Faapipiʻi fatu i luga o le laueleele. Ufiufi i latou i le polyethylene, tuʻu i se nofoaga susulu, talu ai e naʻo moli atoa e aliali mai ai. Ole faitauga ole vevela e tatau ona 18-24 tikeri. Aʻo leʻi faʻatupu mai lala, e tatau ona susu le eleele i taimi uma. E mafai ona e vaʻaia muamua oso i 2-3 vaiaso.

I lenei taimi, oe mafai ona aveʻese le polyethylene ma tuʻu i lalo le vevela. E tumu le faʻasusu, ae le tele tele, ina ia le lavea ai laʻau talavou e se vae uliuli. Faʻatasi ai ma se puʻupuʻu ao, faʻatulaga nisi moli e oʻo atu i le 16-18 itula. A oso loa laulaau moni, toto.

Tipiina

O le tau mafanafana ma le tautotogo e talafeagai mo le tipiina o mea toto.:

  1. Tipi e tatau ona 5 i le 8 cm le umi.
  2. Le isi, faʻatino togafitiga ma stimulants o aʻa fausiaina ma tuputupu aʻe.
  3. Faʻalauteleina le loloto o tipi 2 cm i le eleele acid. Ufiufi i le palasitika ma le vai.
  4. Faʻapipiʻi ma faʻasasa taimi.

I totonu o le masina, ua faʻatutuina se togavao mauaʻa.

E ala i le vaevaeina o le togavao

O le 3-4 tausaga le matua o le togavao e talafeagai mo lenei auala faʻafofoa. Vaelua ma tuʻu ia vaega i totonu o koneteina eseese. O ia ituaiga togafiti e manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, talu ai o le aʻa a le Azalea e vaivai.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi e masani ai a Initia azalea o loʻo tumau pea:

  • mole;
  • mealybug;
  • whitefly;
  • talita;
  • apogaleveleve mite;
  • aphid;
  • thrips.

O faʻamaʻi, o le mea mataʻutia o:

  • efuefu efuefu;
  • efuefu efuefu;
  • fusarium;
  • ele.

Afai e maua na faʻafitauli, e tatau ona faia togafitiga o vailaʻau. E mafai ona faʻatau i latou ile faleoloa faʻapitoa. Faʻagasologa e faia i ni laʻasaga se lua ma le va ole 7-10 aso.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

A faʻateleina Initia Azalea, o faʻafitauli nei e mafai:

  1. Paʻu paʻu... Lenei mafai ona taofia e ala i le faʻasūsūina o le taimi i le eleele, faʻasūsūina le 'ea ma' aloese mai le susulu o le la.
  2. Faʻamatalaga lanu enaena i laulaʻau... Naʻo le vai e faʻamautu ma vai malu.
  3. Mataga fuga... Normalize le vevela pulega.
  4. Laʻau samasama... Aua le faʻaogaina eleele eleʻele mo le totoina ma totoina.

Initia azalea o se teuteuga aganuʻu e mafai ona e teuteuina ai se poletito, loggia ma togalaau togalaau. E le faigata ona vaʻaia le laau, ae e manaʻomia ona e suʻesuʻe maeʻaeʻa i lenei mataupu. Ua lava na o le faia o se mea sese se tasi ma faʻaleagaina le laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Pilioua Band ft Dj Faitz REMIXX 2K19 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com