Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Narvik - Aai i Polar taulaga

Pin
Send
Share
Send

Narvik (Nouei) o se tamai taulaga ma faʻalapotopotoga i le itu i matu o le atunuʻu, i le itumalo o Nordland. O loʻo tu i luga o le peninsula siʻosiʻomia e fjords ma mauga. Narvik e tusa ma le 18,700 tagata.

O le taulaga ua talitonuina sa iai talu mai 1902. Na faavaeina o le taulaga o Narvik, ma le taua o se taua felauaiga hub o loo tumau pea ma ia i aso nei.

O le uafu e totonugalemu i le taulaga o atinae o se felauaiga ma logistics nofoaga tutotonu i Nouei. O le uafu e le ufitia lava i le aisa ma e puipuia lelei mai le matagi. O se tau agamalu ma le tau e nofotupu i le eria faafetai i le mafanafana vaitafe vaitafe.

O le uafu o Narvik o loʻo faʻatautaia le 18-20 miliona tone o uta i tausaga taʻitasi. O le tele o latou e gaosi mai maina maina Suetena i le falefaigaluega Kiruna ma Kaunisvaar, ae o le nofoaga faʻatulagaina o le uafu ma tulaga lelei o aseta e talafeagai mo soʻo se ituaiga uta uta. Mai Narvik, o uamea uamea o loʻo kilivaina atu i atunuʻu uma o le lalolagi.

Avanoa tulaga ese mo tafaoga malulu

O le lauiloa ski Narvikfjell o loʻo tu i Narvik. O ona autu uiga:

  • ufiufi kiona faʻamaonia;
  • sili lelei tuʻuga mo taʻaloga taumalulu (o le umi atoa o ala o 20 km, 75 tamoʻe);
  • tulaga sili ona lelei mo faaseʻe i fafo atu o le auala e le gata i Nouei, ae i totonu o Scandinavia;
  • toesea o queues mo siʻi (o le Narvikfjellet uaea taavale o loʻo tu i Skistua 7, o lona mafai e 23,000 tagata / itula);
  • na tatalaina se aʻoga faaseʻe ma faiaoga tomai faapitoa;
  • O mea faaseʻe e mafai ona totogiina ii.

Afai e te faʻatau se pasese faaseʻe, e mafai ona e faaseʻe e le gata i Narvikfjell, ae faʻapea foʻi isi nofoaga malolo i Nouei ma Suetena: Riksgransen, Abisku, Björkliden.

O le vaitau faaseʻe e tumau mai le faaiuga o Novema i le Me, ae o le taimi sili ona lelei e sau ai iinei o Fepuari ma Mati.

O le a se isi mea o loʻo faʻatali mai turisi i Narvik

I se faʻaopopoga i le taumalulu faaseʻe, Narvik ofaina gaioiga e pei o le aʻea papa, tiʻetiʻe uila i le mauga, paralela, ma fagotaga E i ai foi tulaga uma mo le faia o le talepeina o le maulu, ma i le pito i lalo o le Vaituloto Nartvikwann e mafai foi ona e mauaina toega o vaʻa o 1940s, o loʻo i ai foi se tau Siamani atoa!

Narvik ei ai sona uiga ese tosina: 700 mita mai le taulaga ogatotonu, i le Brennholtet eria, oe mafai ona vaʻaia atavali papa! E mafai ona maua i latou i le faʻaogaina o le turisi faʻafanua, pe ala ile faʻatautaia o faʻailoga i luga o auala. O ata o tagata ma meaola e ufiufi ai se maa tele o taatitia i luga o le auala - e masani ona puʻeina e tagata femalagaaʻi ata i Narvik i lenei nofoaga o anamua.

Afai e te manaʻo e asiasi i le itu i matu o le malae i luga o le paneta, e mafai ona e faia lenei mea pe a e sau i Narvik. O se pasi masani e alu atu mai lenei taulaga Norwegian i le Polar Zoo i le Salangsdalen Valley.

E i ai le tele faʻamau (8) ma faleʻaiga (12) i Narvik, lea e le gata e mafai 'ai suamalie (tele Scandinavian meaʻai), ae taʻalo foʻi bowling. O le faleʻaiga matagofie, e sosoʻo ma le potu e faʻatau iai, e tu i le maualuga e 656 m le maualuga o le sami.

E oʻo lava i le taumafanafana, e tasi le laina o le Narvikfjellet cable taʻavale e faʻagaioia, ma aumaia tagata uma i lenei faleʻaiga ma fale vaʻaia. E mafai ona e alu i lalo o le auala mo turisi, o loʻo i ai le tele, ma o latou uiga uma e eseʻese tulaga o faigata.

Faʻatau i Narvik

E latalata i le nofoaga pasi, luga o le Bolags gate 1 auala, o loʻo iai le nofoaga autu o faʻatauga a Amfi Narvik. I aso o vaiaso e tatala mai le 10:00 i le 20:00 ma i le faʻaiuga o le vaiaso mai le 9:00 i le 18:00.

E i ai Narvik Storsenter i le 66 Kongens faitotoʻa. E i ai le fale meli faʻagaioia i luga o le tutusa faʻasologa. O loʻo iai foʻi le faleoloa o Vinmonopol ile nofoaga tutotonu nei, e mafai ona faʻatau ai vai inu. Vinmonopol e tatala seʻia oʻo i le 18:00, Aso Toʻonaʻi seʻia oʻo i le 15:00, ua tapunia le Aso Sa.

Tau

Narvik o le sili ona ofoofogia nofoaga i Nouei. O le taulaga e tu latalata i le North Pole, ae o le mafanafana Vaitafe Vaitafe faia le lotoifale tau ofoofogia mafanafana.

Mai le afa lona lua o Oketopa ia Me, o le taumalulu e tumau i Narvik - o le pogisa vaitaimi o le tausaga. Mai le ogatotonu o Novema e oʻo i le faaiuga o Ianuari, o le la ua matua le toe faʻaalia, ae e masani ona e vaʻaia moli i matu. E oʻo lava i le taumalulu, o le tau i Narvik e matua malu lava: o le ea vevela mai i le -5 i le -15 ° C.

O paʻepaʻe po e amata i le afa lona lua o Me i Narvik. Lenei vaʻaiga taofi i le faaiuga o Iulai.

Tusitusiga fesoʻotaʻi: 8 nofoaga i le Lalolagi e te vaʻai ai i molī moli.


Faʻafefea ona e alu i Narvik

I le vaalele

O Narvik e iai le malae vaʻalele a Framnes, e taunuʻu ai vaalele i aso uma mai Andenes (tasi i le aso) ma Buda (2 malaga i faʻaiuga o vaiaso, 3 i aso o le vaiaso).

O vaalele mai taulaga i Oslo o Oslo, tele Trondheim, Buda ma sili atu matu o Tromso taunuu i le malaevaalele i le afiafi, tu 86 km mai Narvik. Ua faʻatulagaina foʻi vaʻalele i atunuʻu mamao: Burgas, Munich, Sipaniolo Palma de Mallorca i le Sami Metitirani, Antalya, Chania. Flybussen pasi pasi mai lenei malae vaʻalele i Narvik.

I le nofoaafi

O le laufanua mauga e le faʻatagaina Narvik ona faʻafesoʻotaʻi ma isi taulaga Nouei i nofoaafi. O le taulaga latalata e mafai ona ausia e nofoaafi o Bude.

O le Malmbanan laina nofoaafi fesoʻotaʻi Narvik ma le Suetena auala nofoaafi - ma le taulaga o Kiruna, ma ona ma Luleå. Lenei laina nofoaafi, manatu o le sili ona pisi i le Scandinavian setete, e faaaoga e pasese nofoaafi i aso uma.

I le pasi

O le auala pito sili ona talafeagai e alu ai i Narvik o pasi: e tele vaalele i le aso mai taulaga o Tromsø i Nouei (e 4 itula le malaga), Buda ma Hashtu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Felauaiga i Narvik

O le 'aʻai o Narvik (Nouei) o loʻo nofo i se tamaʻi vaega, o lea e mafai ai ona e faʻataʻamilomiloina i ou vae. Pe e mafai ona e alu i se taxi (numera telefoni mo le viliina o se taʻavale: 07550), pe alu i se pasi pasi.

O pasi tutotonu e fesuisuiaʻi i auala e 2 i ni taimi se lua i le aso, ma o nei auala e amata ma faʻaiʻu i le nofoaga pasi. Taofi felauaiga i le talosaga a pasese - mo lenei mea e tatau ona e fomiina se ki pe faʻamatala i le avetaavale le mea e tu ai.

Manatu Moni

  1. O le 'aʻai e lauiloa foʻi mo lona talaʻaga faʻasolopito. I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi (Aperila-Iuni 1940), o se faasologa o taua na faia latalata i le nofoaga, lea na alu i lalo i le talafaasolopito o le "Taua o Narvik".
  2. I le eria o Narvik, o le lautele o Noue e pito laʻititi - naʻo le 7.75 km.
  3. E tusa o le 2000 tamaiti aʻoga e suʻesuʻe i le iunivesete i le lotoifale, ma tusa ma le 20% o latou o tagata ese.

Auala i Nouei, tau i le supamaketi i Narvik ma fagotaga - i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: POLAR PARK NORWAY (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com