Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pena Palace: o le manaia o le nofo ai o Potukale tupu

Pin
Send
Share
Send

O lenei maota talavou talavou e le pei o isi fale i le lalolagi. Pena Palace o loʻo aofia i le TOP-20 faʻavasegaina o sili sili ona matagofie maota i Europa ma, faʻatasi ai ma isi vaega o maota o le taulaga o Sintra, o loʻo lisiina i le UNESCO measina measina lisi. O le maota ua avea foi ma se tasi o le 7 ofoofogia o Potukale.

I lalo ifo o le faʻafitauli, i luga o maupuepue o le atumauga o Sierra da Sintra, e mafai ai ona e vaʻai atu i faʻafanua o isi maota o le maota ma maota o Sintra, e oʻo atu i lalo o le vanu - o le tamaʻi taulaga lava ia - Lisbon, ma le tafailagi - o le Vasa Atalani. O ia manatu faʻanenefu e matala i tagata asiasi e le nofo lelei o tupu Potukale mai le pupū fafie i luga atu o Sintra. O le maota o loo tu 450 mita i luga o le sami, luga o ia (528 m) e na o le koluse luga o le tumutumu tumutumu.

O se paka-togalaau matagofie e faʻataʻamilo i luga o le maupuepue e oʻo lava i lalo o le maota. Lenei oe mafai ona malolo pe a maeʻa le maimoaga i le maota, lea e te lagona ai, sili atu, o le toa o Disney atavili: a le o se faʻagogo-tala perenise, poʻo se sami faomea, i luga o se puupuu tafaoga vaʻai mo mea e faʻaaoga ai ana malosiʻaga i le sami.

O sina talafaʻasolopito

O nofoaga faataamilo i le taimi nei maota Pena i Sintra ua leva ona alofagia e tupu, latou masani faia malaga i le maualuga o le lotoifale maupuepue. I tua i le Middle Ages, ina ua maua e Portugal le tutoʻatasi mai le malo Aragonese, o le falelotu o le tatou Lady o Pena na aliaʻi mai iinei, ona i ai lea i lona tulaga - o se monaseri i le faiga a Manuine.

O lona talaaga e mataʻutia: i le taimi muamua, o le fale na matua faaleagaina e se uila, ma i se taimi mulimuli ane, i le taimi o le mafuie o le 1755, na o toega na totoe mai le monotaga o Jeroniteite. Na latou tutu maopoopo mo le sili atu ma le selau senituri, seʻia oo i le aiga tupu tautupu na faatauina le laueleele i le 1838. Tupu Ferdinand II filifili e fausia se taumafanafana nofo i lo latou nofoaga. I le 1840, sa faataatia ai iinei se paka, ona amata loa lea ona fausia.

O le mea na sau mai lenei, e mafai foi ona tatou vaʻaia pe tusa o le lua seneturi. O fale ma faʻaputuga, minarets ma domes - Sasaʻe ma Moorish sitaili, Renaissance ma Gothic, faʻafesoʻotaʻi ma le tutusa Manuine ... Ma e le o sitaili uma nei fefiloi ma maileia i totonu o lenei eclectic fausaga tangle na faʻaalia e le tusiata Siamani o Ludwig von Eschwege i le lalolagi. O lona iʻuga, na matou mauaina se faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o uiga faʻaAulelei o le 19 seneturi ma elemene o le vaitaimi pseudo-medieval. Tuinanau mo le soona fai o se uiga o le vaitaimi o le faʻaipoipo.

Ioe, na faia e Ferdinand II ma Maria II la laʻua sao i le poloketi, tele na faia e tusa ai ma o la manaʻoga. Na faʻatupeina e le aiga tupu le poloketi ma vaʻaia galuega fau fale. Pena Castle i Potukale na alu ai le 12 tausaga e fausia. O le ulugaliʻi tupu e toʻa 12 lana fanau, ma ina ua mavae le maliu o lona toʻalua (1853), na toe faaipoipo foi Ferdinand i le 1869 i le tamaitai fai pese o Eliza Hensler, o le na tuuina atu i ai le igoa o le Countess dʻEdla ae le i faia le faaipoipoga.

Eseese galuega ile faʻatulagaina ma le faʻaleleia pea o fale ma teritori na faia e aunoa ma le motusia ile tele o tausaga, seʻia oʻo ile maliu o Ferdinand ile 1885.

Countess dʻEdla tofi le maota, ae i le 1889 avea ma meatotino a le setete: le suli tamaitai faatau atu, gauai atu i le faanatinati talosaga a le fou tupu o Potukale, Louis I.

Ina ua maeʻa lena, e masani ona asiasi mai tagata o le aiga tupu iinei, ma avea ai Pena Castle ma nofoaga tumau o le Masiofo mulimuli o Potukale, Amelie Orleans. O i na nonofo ai ma lana fanau ma lona toʻalua, le Tupu o Carlos I.

Ma i le 1908, King Carlos ma le ulumatua tama a Amelie (grandson o Ferdinand II) fasiotia e tagata faatupu faalavelave i le totonugalemu o le Potukale laumua. Lua tausaga mulimuli ane, i le taimi o le fouvalega, o le uii tama, King Manu II, na leiloa foi lona nofoalii. O le aiga tupu na tuua Potukale ma le latou nofoaga e fiafia iai - Pena Castle i Sintra.

O le maota avea ma falemataaga a le atunuʻu (Palácio Nacional da Pena). O totonu uma na nonofo ai le aiga tupu mulimuli na faasaoina iinei.

E i ai le isi maota i Sintra, le mea na nonofo ai le monanarchs o Potukale. Afai e mafai, faʻaalu se taimi e suʻesuʻe ai.

Fale tusiata fale

Susulu, pei o se ie afifi, o lanu o puipui o le maota: samasama, mumu, terracotta, enaena ma efuefu, lea ua tatou vaʻaia nei i le mea moni ma toe faʻataʻitaʻia i luga o eseese souvenirs, na aliali mai le kuata o le seneturi talu ai i le 1994.

I le taimi muamua, o le maota sa monochrome. Ae o lenei e le faaitiitia ai lona fausaga agavaʻa agavaʻa i sina mea itiiti; e masani lava ona mataʻina. Tele ata o le Pena Palace i Potukale, na puʻeina mai itu eseese, o loʻo faʻaalia mai ai le faʻavaeina o ona puipui ma faʻavae i luga o maʻa tetele.

E i ai 4 autu vaega (vaega) manino iloga i le fausiaina o le maota:

  1. O puipui o le puipui e iai faitotoʻa e lua, tasi i tafatafa o le drawbridge.
  2. Le tino o le maota: o le monastery muamua, teisi ifo i lalo o le tumutumu o le maupuepue. E i ai foi le uati olo ma uiga taua.
  3. Lotoa: tu i le isi itu o le falesa ma faʻataʻamilosaga i le puipui. O faʻanaunauga na faia i le neo-Moorish style.
  4. O le maota lava ia: o se lapoʻa malosi i foliga o se pusa.

O se auala e tau atu i le maota, e gata i se tasi o faitotoʻa o le pa puipui - o le faitotoʻa o le Alhambra. E auala atu i ai, e taunuʻu atu tagata asiasi i le maota, o iinei e iai se vaaiga matagofie i le Koluse Sili lauiloa. O le Arc de Triomphe e tau atu i le mea e nonofo ai.

O le faitotoʻa e tau atu i le ogatotonu o le maota (cloutoir) e moni ma na faʻasaoina talu mai le 16th seneturi. O foloa ma puipui o loʻo laina laina sikoa Sipaniolo-Moorish i lenei itu o le maota.

O le Triton Arch (ata i luga) taʻitaʻia tagata asiasi i le Triton Tunnel, ma i le Triton Terrace.

O manatu o le itu i sasaʻe o le paka o le Pena Palace ma ata o laufanua mai lenei taimi i le lelei o le tau e sili ona lelei.

Ma o ata o le maota lava ia ma siʻosiʻomaga e susulu ma lanu.

O le uati olo ma falelotu o toega toe totoina o le vaitaimi tutotonu o le monaseri o le Jeronimites.

Afai o le taimi o le faigamalaga na pa'ū i se aso puaoa ma na lelea le maota e le matagi mai itu uma, ma na malelemo le siosiomaga i le puao, o lona uiga e le tatau foi ona e lotovaivai - o se atemosifia siosiomaga i le vaega o 18th senituri fausaga mautinoa!

I luga o le maota e mafai ona e 'ai ai ma, pe a toe faʻafouina, faaauau lau savaliga i totonu o potu o le maota i totonu o le lotoa.

E sili atu ma le sefulu ma le lua i latou iinei. Le faʻavae o potopotoga eseʻese: faʻataʻitaʻiga o meaafale anamua, faʻaputuga o palanikeke anamua ma keramika lelei, faʻamalama tioata-tioata faʻapitoa e aliʻi taʻutaʻua, faʻamalamalama potu, ma le tele o isi mea i totonu o na taimi.

Ae o totonu latou lava i le toeititi o potu uma e masani ona Potukale: e tele laupapa i potu taʻitasi, ma o azulejo tile i luga o le foloa ma puipui o loʻo valiina i se faʻapitoa auala ma maa e fua ai le 14x14 cm.

O le potu pito i tele i le maota o le umukuka tupu (ata i luga). Lua ogaumu o loʻo iai i luga e masani, ae o le lona tolu ua toe faʻaleleia.

Moni (19 seneturi) moli moli o le potu ulaula e faia i laʻau totino.

Muhader o le igoa o le sitaili e teuteuina le faʻalo ma puipui o le Potu ulaula. O le potu lapoʻa muamua lea na amata mai ai le fausiaina o le vaega tele o le maota. O meaafale na aumai mai Initia i le vaitau o le 40 o le seneturi talu ai.

O potu o le Tupu o Carlos I, na faʻaauupegaina i le fale sa i ai muamua i le fale o le Jerome Monastery.

Potu o Queen Amelie i luga fogafale o le maota.

O Amepasa na muaʻi mauaina i le fale tele, ona faʻafetaui lea i totonu o le potu piliati.

O le liʻo lac o fale maota e matagofie.

Fale taumafataga (Hall o Knights).

O ipu 'apamemea tuʻuina atu o loʻo iai faʻailoga o le maota o tupu, ma o faʻaputuga o meaʻai o le paila o loʻo iai ma le ofutau o Ferdinand II.

I luga o le teritori o le maota, faʻafiafiaga faʻaopoopo eseese o aoina mai fale teuoloa a le fale mataaga e masani ona faia. O le tau o le ticket mo le asiasi atu i le Pena Palace mai Sintra (Potukale) e aofia ai foʻi ma le asiasiga o le latou faʻaaliga.

Faamalama tioata o le Pena Palace.

O le Peresetene o le Potukale Potukale ma isi ofisa o le malo i nisi taimi e faʻaaogaina le Pena National Palace e maua ai malo mai fafo.

Le paka

O le vaaiga sili o le maota e tatalaina mai le paka mai le faʻatagata o Ferdinand II, o le talimalo tupu o le maota. Ina ia e taunuu iina, e tatau ona e aʻe i luga maʻa. Ioe, seevae ma lavalava e tatau ona mafanafana ma saogalemu.

E tusa ai ma manaʻoga o Ferdinand II, o le paka i le pito i lalo o le maota o Pena na fuafuaina e avea o se toʻaga fiafia i na taimi. E tele maʻa faʻapaologa ma nofoa maʻa i le teritori atoa. I taʻi tasi ala faʻapelepele ala. E seasea tupu ni ituaiga o laau mai atunuu eseese o le lalolagi ma laʻau e sili ona ese mai lo latou totoina ma ola i le atoa Pena Park. O le tau i le lotoifale na faʻatagaina ai i latou e faʻamautu gofie ma mauaʻa e faʻavavau

E leai seisi na te mafaia ona sopoia se vaomatua tele o le 250 hectares i le taimi e tasi (e tusa ma le 120 lakapi malae!). Ma o le mea moni, e toʻatele turisi e taʻutino mai a maeʻa ona suʻesuʻeina le maota mai fafo ma totonu, e toeititi lava a leai se malosi o totoe mo le paka. Ma mo i latou e fiafia i botani ma laufanua malae vaʻa fale, e talafeagai le tuʻu ese ese o se aso ese mo matamata ai.

O iinei o le a e mauaina ai mea uma: afu, vaituloto ma vaituloto, vaipuna ma vaituloto. O le vai i le paka atoa e fesoʻotaʻi, ma le tele o faʻusaga ma mea teuteu e faʻataʻapeʻapeina faataamilo i lona itu. O le tele o manatu matagofie o le paka i tafatafa o le Pena Palace o loʻo faʻaalia i luga o se faʻafanua, e sili ona e alu ma oe i lenei malaga puʻupuʻu.

E lua faʻapaologa i le faitotoʻa o le paka, ma i tua atu o latou e amata ai le togalaau a le Tupu Tamaʻitaʻi Amelie. Oe mafai ona alu i le lupe e matamata i le 3D faʻataʻitaʻiga o Sintra faʻaalia ii.

Savalivali i auala o Camellia Garden ma vaʻai i le tupu o le Vanu o Fern.

E leʻo ni ituaiga eseese i le lotoifale, ae o Ausetalia ma Niu Sila, ae na latou mauaʻa lelei, aua ae latou te leʻi galueaina iinei, na latou masani i Azores.

Faʻafefea ona sau mai Lisbon

E tele nofoaafi ile itula (laina CP) alu ese mai nofoaga:

  • Oriente
  • Rossio
  • Entrecampos

Taimi malaga i Sintra mai le 40 minute. oo atu i le 1 itula, pasese 2.25 euro ('upega tafaʻilagi www.cp.pt). E le gata i nofoaafi i le pasi numera 434 o le kamupani a le Scotturb mo le 3 euro (5.5 euro iina ma tua). O le mamao i le maota o tupu o 3.5 km, le auala alu aʻe tifato i luga.

I le taʻavale: alu i le auala tele a le IC19. O faʻatonuga faʻatonu o le Pena Palace i Sintra e 38º 47 '16 .45 "N 9º 23 '15 .35" W.

Afai ua e i ai i le nofoaga faʻasolopito o Sintra ma e te le savali faʻanatinati i ona maota ma paka, ona mafai lea ona maua lenei faʻafitauli e ala i savaliga sopo:

  • Mai le Moorish Palace (Percurso de Santa Maria), o le ufiufi 1770 mita i le tusa o le itula
  • Mai Percurso da Lapa - 1450 mita i le 45 minute i se saoasaoa filemu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau o tau ma taimi o asiasiga

O le togalaau ma le fausaga o fale o le maota o Pena i Sintra (Potukale) i le vaitau o le taumafanafana mai ia Mati 28 e oʻo ia Oketopa 30 galue e tusa ai ma le faʻasologa lenei:

  • Maota mai le 9:30 i le 19:00
  • Paka mai le 9:30 i le 20:00

Ile tau maualalo, o itula galue e faʻapea:

  • O le maota e matala mai le 10:00 i le 18:00
  • E mafai ona asia le paka mai le 10:00 i le 18:00

O le ofisa o le pepa faʻamuta taofi le faʻatauina o pepa faʻatau i le maota i le tasi le itula ae le i tapunia, ma le faitotoʻa i le teritori o le tosina tapunia 30 minute i luma o le iʻuga o le galuega.

E mafai ona faʻatau ni tiketi mo le maimoaina o mea taʻitasi ma mea tuʻufaʻatasia. O le tau o loʻo faʻailoa ile Euro.

TiketiMaota ma pakaLe paka
Mo le 1 tagata matutua mai le 18 i le 64 tausaga147,5
Mo tamaiti 6-17 tausaga12,56,6
Mo tagata 65 ma luga atu12,56,5
Aiga (2 tagata matutua + 2 tamaiti)4926

Ile iʻuga ole vaitau turisi autu, e masani ona paʻu le tau o ulufale ulufale. O le tau saʻo o tiketi ma suiga i le faʻatulagaga ae leʻi amataina le vaitau o le taumalulu e mafai ona siakiina i luga o le upega tafaʻilagi o le Pena Palace i Sintra (www.parquesdesintra.pt).

I luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona faʻafaigaluega se oe lava taʻiala, o le tau e faʻamoemoe i le umi o le malaga mai le 5 euro. O loʻo avanoa taʻitaʻiga taʻimua i le Potukale, Igilisi poʻo le Sipaniolo. Ua ofoina atu foi le tautua a le au Rusia - o tatou uso a tagata o loʻo nonofo ma faigaluega i Lisbon.

Tau e mo Mati 2020.

I Lisbon, e mafai foi ona e faʻatau se malaga e tasi le aso i le Pena Palace mo le tusa ma le 80-85 euro (o le ticket a tamaiti o le afa o le tau). E pisi tele ma e aofia ai auaunaga taʻitaʻi, felauaiga ma taumafataga.

O se faʻaaliga iloga o lenei fale mataaga mai isi fale mataaga i Potukale ma le tele o atunuʻu o Europa, ua faʻatagaina ona puʻeina se ata mai totonu o lenei fale mataaga. O le mea lea, o turisi uma na asia Portugal e le misia le avanoa e puʻeina ai se ata o teuteuga o le Pena Castle, ma e toʻatele foi latou puʻeina se vitio. Matou te aumaia ia te oe se tasi o na mea.

Sintra e masani lava ona musuia tusisolo ma tupu matagofie. Ia mautinoa e te alu iina ma asiasia le Pena Palace - lenei matagofie ma faʻamanatu faʻamanatuina o le Romantic vaitaimi. O se tasi o faʻamanatuga sili ona tele asiasiga i Potukale.

O ata maualuga a le ea o le maota, o totonu ma le paka - maimoa i se vitio puʻupuʻu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: #676 Porto PORTUGAL HARRY POTTERs Livraria Lello, Beauty, u0026 Anthony Bourdain 6132018 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com