Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kavala o se aulelei aai Eleni ma le mauoa talafaasolopito

Pin
Send
Share
Send

Tagata tafafao maimoa e o mai i le taulaga o Kavala (Eleni) e le gata mo le paie o le matafaga aso malolo. E iai vaʻaiga faʻasolopito ma maʻa faʻamanatu, fale mataaga ma fale kalapu ii. Seʻi vagana ua vaʻai ia Kavala i le ata, e toʻatele e filifilia le taulaga e avea ma tafaoga. Ma Kavala e faʻailoa mai foi e se tau mafanafana - e mafanafana i le taumafanafana, ma vevela le sami e oʻo atu i le 26 tikeri, e mafai ona e aveina ma le saogalemu tamaiti i tafaoga, ma i le taumalulu e le malulu tele.

Ae tatou feagai ma mea uma i le faʻasologa.

Faʻamatalaga lautele

O le taulaga o Kavala, na fausiaina ae le i o tatou vaitaimi, e tuʻufaʻatasia le matagofie o le natura ma le fausaga anamua. O loʻo tu i luga o le apitagalu o le Sami o Aegean ma o loʻo tu latalata i le Symbolo Mountain. E le gata i lea, o le taulaga e siʻomia e vaomatua, lea e naʻo le faʻaopoopoina i lona matagofie masani. O auala tetele o Kavala e aʻea le mauga, lea e mafua ai le malamalamaaga latou te tafe saʻo i le sami. I se faʻaopopoga, o lenei e faʻafaigofieina e vaitafe Nestos ma Strimon, o loʻo tu i fafo o le taulaga.

Manaia! O Kavala e laʻititi foliga tutusa ma se aʻai lauiloa o Eleni. I le Middle Ages, sa nonofo ai iinei tagata Slav, i le tele o taimi na puʻeina ai e le Bulgarians. Mo 5 seneturi o le teritori o le Malo o Ottoman. Naʻo le 20 ma le 21 seneturi na avea ma taimi o Eleni mo Kavala. O nei mea uma na aʻafia ai le fausaga o le taulaga - e eseʻese lava ona foliga.

E le toʻatele ni tagata o loʻo nonofo ai iinei - naʻo le sili atu ma le 76 afe e nonofo i Kavala, peitaʻi e faitau selau afe tagata e asiasi i le taulaga o ni turisi. O le matagofie o le nofoaga, o lona tulaga ma mea na tutupu faʻasolopito tosina atu ai le tele o tagata i le taulaga. O Kavala ua leva na avea ma nofoaga tafafao maimoa i Eleni, ae leiloa le uluaʻi matagofie, e ui na ia mauaina uma mea manaʻomia talafeagai.

Tau ma le tau i le taulaga

E seasea lava vaʻai i se ata o Kavala ma le lagi puaoa, ma o loʻo i ai se faʻamatalaga talafeagai mo lenei.

I le tau mafanafana, o le itulagi e fai lava si vevela - o le ea o loʻo faʻamafanafanafanaina oʻo atu i le + 30 ... + 33 tikeri. O le vevela e le lagonaina faʻapitoa malosi, o le sami malulu, ma le mauga maua ai la latou vaega o maluluina. O le vevela o le tau e masani ona faʻavaivaia e matagi fefaʻatagi e agi mai luga o mauga. Latou te le malulu, latou na fausia le mafanafana freshness.

Masani ai, o le vevela masina i Kavala o Iulai-Aukuso. O le averesi o le vevela o le vai i lenei vaitaimi o le + 26 ... + 27 tikeri, ea (i le ao) - +32. E leai se timu, ma o le aofai o aso susulu i le masina e 29.

Ia Iuni ma Setema, o le vevela sili ona mafanafana mo faʻafiafiaga o le + 27 ... + 28 tikeri, o le sami mafanafana e oʻo atu i le + 23 ... + 24 tikeri, e sili atu le malu nai lo le tumutumuga vaitau, e mafai ona aau e aunoa ma ni faʻafitauli. I le po, o le vevela pa'ū i le +16, o lea mo savali i le afiafi, e fautuaina ia i ai se peleue peleue.

O le taumalulu i Kavala e agamalu. O le averesi o le vevela o le ea i le ao o le + 8 ... + 10 tikeri, i le po - + 2 ... + 4. O le masina faʻaletonu o Mati, ae o le aofaʻi o faʻasologa e oʻo lava i lenei taimi e laʻititi, ma e na o le 3-4 aso timuga

Manaia le iloa! O le Aegean Sea e tatau ona taʻua o le sili ona mafanafana.

Soʻotaga felauaiga

O le faifai pea o tagata tafafao maimoa mai ua fausia uma tulaga mo le atinae o le taulaga. Lenei ua i ai sili lelei felauaiga fesoʻotaʻiga ma vai, laueleele ma le ea.

Kavala ei ai lona malae vaʻalele - o loʻo tu 30 km mai le taulaga. O sea mamao o le malae vaʻalele e faʻatagaina ai oe ona aua le nofo i lalo o le vaʻalele, ae le faʻatigaina turisi i se malaga umi i le taulaga. E taunuʻu mai vaʻalele vaalele i le taumafanafana. E mafai ona e sau mai Lusia i vaʻalele masani ma le pasese i Atenai. I le taumalulu, e i ai vaʻalele mai Dusseldorf, Athens, Stuttgard ma Munich.

Mai le malae vaʻalele o Kavala "Megas Alexandros" i le 'aʻai e naʻo le taxi e mafai ona e alu ai. E leai se pasi tuʻusaʻo.

E le gata i feoaʻiga i le ea, ae o loʻo talia foi e Kavala malo mai le sami. O le uafu o Kavala o loʻo tu i le faga, ma e le mamao mai le isi, tasi - Keramoti. O femalagaiga ile sami e alu ile tausaga atoa, fesoʻotaʻi le itulagi ma atumotu o loʻo tu ile itu matu o le sami Aegean.

O taʻavale laʻititi e le o se auala taʻatele lea o felauaiga i Kavala - o loʻo i ai se auaunaga pasi pasi feololo i le itulagi. Mai sasaʻe i sisifo, o le itulagi e kolosi e Egnatia Odos, o se alatele auala. I se faʻaopopoga i pasi, o taʻavale taʻavale i aso uma e masani ai. E taua tele lenei mea mo turisi, aua o Kavala i Eleni ma mataʻaga e le mafai ona tuʻu eseʻeseina manatu, o loʻo iai se mea e vaʻaia ii.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mataʻaga a le 'aʻai

Auala

O se tasi o nofoaga sili ona asiasi i ai i Kavala o le vaitafe o Kamares. O lona maualuga e 25 mita, o le umi e 280, o le aofai o faʻaputuga o le 60. O lenei fausaga faʻamau seʻia oʻo i le amataga o le lona 20 senituri tautua o se sapalai o vai fou i le taulaga. Lenei o le Kavala's business card.

O le tosina atu o loʻo tu latalata i le taulaga tuai (itumalo Panagia). I le po, o le vaitafe e faʻamalamalamaina ma foliga sili ona manaia.

Imaret

O le fale na fausia i le 1817 e ala i le faʻatonuga a le pule o Ottoman o Muhammad Ali. Muamua, Imaret sa tautua o se faleoloa leai se tau mo i latou e manaʻomia le fesoasoani. I le taimi o lona i ai, na suia lona mafuaʻaga i le tele o taimi: o se fale mo tagata sulufaʻi, avea o se fale teu oloa, o se vaega na tuʻu ese mo se faleaiga.

Nei o le lauiloa Imaret Hotel faʻatautaia iina. Potu i totonu e faia i le tuai sitaili ma elemeni o oriental design. E mafai ona e asia le nofoaga naʻo se vaega o le vaega malaga mo le 5 euro.

O le tosina atu o loʻo tu i le ogatotonu faʻasolopito o le 'aʻai i le 30-32 Th. Poulidou, Kavala 652 01, Greece.

Filipi Anamua

Mo Kerisiano, ua saunia foi e le taulaga lana lava faatosinaga - na o le 17 km mai Kavala o Anamua Filipi. Latou te taʻutaʻua i le mea moni e faapea, o le nuu faa-Kerisiano na faavaeina iina e le Aposetolo o Paulo lava ia.

Lenei o le sili ona tele faʻamanatuga o aso anamua i Eleni, aofia i le UNESCO Lalolagi Measina Lisi. I Filipi, e mafai ona e vaʻai atu i faʻatafunaga o ekalesia Kerisiano, o pa o le falepuipui o le Aposetolo o Paulo ma isi fale.

O loʻo iai foʻi se fale mataʻa tuai na faʻasaoina, lea na avea mulimuli ane ma malae taʻalo mo taua tau tagata. Faʻamanatuga o loʻo faia nei ile nofoaga lea.

Afai e le o oe o se lapoʻa ākeoloki, sili atu le suʻesuʻeina o le tosinaga ma se taʻiala, a leai e te ono fiu.

  • Ole tau ole tiketi mo tagata matutua e 6 euro, ole tiketi a le tamaititi e 3 Euro. A e vave taunuʻu ae e te leʻi tatalaina, ona mafai lea ona e alu fua. Ia mautinoa e ave le vai, pulou, ma seevae mafanafana tapunia ma oe (atonu e fetaiaʻi gata).
  • Tatala: i le taumalulu mai le 8:00 i le 15:00, mai ia Aperila 1 - mai le 8:00 i le 20:00.
  • E mafai ona e sau ii ile pasi mai Kavala (malaga faataamilo ile € 2), poʻo sau taavale totogi totogi na o oe lava. I tafatafa o le mea e faʻatosina mai o loʻo iai le paka, o le pasi pasi e mamao foʻi le savali.

'Olo o Kavala

Atonu o le autu lea faatosina ma faʻailoga o le taulaga o Kavala. O le fausiaina o le olo na maeʻa i le 1425 luga o le nofoaga o faʻatafunaga o le Byzantine Acropolis o Christoupolis.

O le atoa Acropolis o loʻo fausiaina maʻa maʻa maa i totonu o le atunuʻu ua fefiloi ma maamora ma piliki. O le pa totonu o le sili taua vaega o le Acropolis, aua o se vaega o le taua puipuiga.

Aso nei, tagata asiasi i le 'olo e mafai ona vaʻai:

  • Ole 'olo faʻataʻamilomilo' olo, lea na avea i taimi ua tuanaʻi o se puipuiga. O le taualuga o le olo o loʻo ofaina ai se vaaiga tulaga ese o le taulaga o Kavala.
  • O auupega o meatau ma meaʻai na teuina i totonu o le falepuipui i le seneturi lona 18.
  • Fale puipui, lea e tuu ai leoleo ma leoleo.
  • O le fale i fafo fale tasi polygonal ma lua sikuea 'olo, faʻapea foi ma se onapo nei matata-vaʻavaʻalo faletalimalo, lea masani ona talimalo ai musika faʻafiafiaga, faʻafiafiaga faʻafiafiaga ma faʻafiafiaga eseese.

A maeʻa ona savali faataamilo i le 'olo, e mafai e tagata asiasi ona nonofo ma inu i le faleʻaiga a o fiafia i le maimoaina o le fale faʻafiafia.

  • Ulufale: 2.5 € mo tagata matutua, 1.5 € mo tamaiti
  • Tatalaina itula: mai ia Me ia Setema - 08: 00-21: 00, ia Oketopa ma Aperila - 08:00 - 20:00, mai le amataga o Novema e oʻo i le faaiuga o Mati - 8:00 - 16:00.
  • Nofoaga: 117 Omonias | Luga o Panagia Peninsula, Kavala 654 03, Eleni. E mafai ona e taunuʻu atu pe savali pe i se nofoaafi fua. O le vaega mulimuli na tuʻua mai le Omonia Square (taofi faʻafesagaʻi ma le Faletupe a le Atunuʻu) e tasi i le itula mai le 8:00 i le 14:00 mai le Aso Gafua e oʻo i le Aso Toʻonaʻi.

Fale Mataaga i le Tapaa

O le fale mataʻutia sili ona tele i Europa. Nei o loʻo teuina ata ma aoina, tusi ma tala. Oe mafai ona vaʻaia mea faigaluega, masini, atavali ma faʻafanua e fesoʻotaʻi ma tapaa ma sikaleti gaosia.

  • Tuatusi: 4 Paleologou Konstadinou, Kavala, Greece
  • Tatala: Oketopa-Me - mai le 8:00 i le 16:00 (Sat - mai le 10 i le 14), Iuni-Setema - i aso o le vaiaso mai le 8:00 i le 16:00, faaiuga o le vaiaso mai le 10:00 i le 14:00, Aso Tofi - mai le 17:00 i le 21:00.
  • O le tau o le pepa atoa o le 2 €, mo tamaiti - 1 €.

Fale-Falemataaga o Mohammed Ali

Afai o loʻo e fia vaʻai i le fale o le aliʻi fusu Amerika o Mohammed Ali i Eleni, ona e faʻanoanoa ai lea. O lenei faʻailoga o le fale na fanau ma ola aʻe ai le faʻavae o le setete o Aikupito.

O le fale e tu mamao mai le maota i luga o le maupuepue ma se vaaiga matagofie o le taulaga o Kavala. O le fale e lua fogafale, i totonu e mafai ona e vaʻaia ai meaafale ma mea a le fale mai taimi o le fale o Mohammed Ali.

  • Tau tiketi: 3 €.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 9:00 i le 15:00.
  • O le tosina atu o loʻo tu luga o le sikuea o Mohammed Ali

Matafaga o Kavala

O le taulaga o Kavala i Eleni e fiafia tele i ai ma lona tala faʻasolopito ma matafaga matagofie. Lenei matagofie Eleni aofia uma vaega o se eseese tafaoga. O tagata fiafia i matafaga o le a faʻaosofia e le gata i matafaga matagofie, ae faʻapea foi ma le matagofie faʻasolopito. E tutusa lava le aoga i leisi auala - o talafaʻasolopito o le a mafai ona talisapaia e le gata i aso anamua, ae faʻapena foi i le aano matagofie o le sami.

O le itulagi ma le taulaga o Kavala i Eleni o loʻo i ai matafaga e toeititi 100 km le umi. E 4 aau aau i le taulaga ma ona siʻosiʻomaga.

Asprey

O le matafaga o loʻo tu i le itu sisifo o le taulaga ma e mafai ona oʻo iai pasi i le lotoifale. Ua vaevaeina i 2 vaega - lautele ma tumaoti. O le vai ma le oneone ua lava le mama, o loʻo faʻagasolo pea le faʻamamaina. A faʻatau sau meainu, e mafai ona e faʻaogaina le sun loungers ma faamalu e leai se tau. E i ai le taʻele ma sui potu. E latalata ane iai le supamaketi ma paka, ma e iai foʻi faleʻaiga.

Rapsani

O le taulaga tutotonu o le matafaga, faʻasologa, o loʻo i ai mea uma e manaʻomia lata ane. O le oneone oneone e le lautele, o le vai e mama, e ui lava i le nofoaga. Sun loungers, faamalu ma timuga o loʻo avanoa foi.

Bathis

E tu i le 9 km i sisifo o Kavala. E mafai ona e taunuʻu atu i soʻo se pasi e agaʻi i Nea Paramros. Bathis o loʻo tu i totonu o se faga matagofie; o i latou e fiafia e puʻeina ata e fiafia iai iinei.

E iai foʻi mea uma e te manaʻomia mo se tafaoga i le matafaga. E sili atu le filemu iinei nai lo le taulaga.E i ai se tolauapiga lata ane e mafai ona e tu ai peʻa e faimalaga i se taʻavale ma e te fiafia i se "vao" aso malolo.

Ammolofi

O le matafaga tu 18 km matu-sisifo o Kavala. Lenei, faitau le vai, o se lautele oneone oneone, talafeagai mo aau ma tamaiti. E pei foi o Asprey, pe a okaina se vai inu i le pa, e te maua se sunbed ma se aulelei straw faamalu.

Mea uma e te manaʻomia mo se malologa lelei, leai se popolega tafaoga o iinei - paka i lata ane, pa, cafe, taʻele, faletaele. Mai Kavala oe mafai ona e sau iinei i le pasi masani.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Aso Malolo ma tausamiga a le taulaga

Soʻo se mea taua na tupu i le taulaga na faʻamanatuina i se aso malolo. Ae maise lava o lenei mamalu na pa'ū i le seleselega. I le aluga o taimi, o nisi o aso malolo ua matua mauaa i le aganuʻu. O lenei i Kavala o loʻo iai masani aso malolo tuʻufaʻatasia i na ituaiga meaʻai:

  • Vaieli
  • Asparagus
  • Chennut
  • Fuifui
  • Pateta

Ua taʻua i latou o "Potato Festival". Sili atu ma le tasi aso tuuto i lenei fualaʻau; o se atoa tausamiga faia e faamamaluina ia Setema. I le amataga o le masina, e i ai fiafiaga ma pese, siva ma ituaiga uma o pateta ipu. O le isi faʻafiafiaina gaioiga o le "Livestock Festival" ma ipu faia mai vela 'aʻano' oti.

E tele turisi e fiafia tele ile "Grape Festival". Ua faʻaamuamu iai tagata o le nuʻu, o se aso malolo oʻona. O se vaega o le uaina ma le tsipouro tausamiga. O le sami o le uaina Eleni suamalie i lenei tausamiga e faʻatumuina e le maoaʻe gaosi iʻa sami, sua suamalie ma siva vevela. Oe mafai ona e auai i lenei le mafaagaloina gaioiga ia Oketopa.

O le itulagi atoa ma le taulaga o Kavala e taʻutaʻua mo isi ana tausamiga. O le amataga o Iulai e faʻapitoa mo le siva siva. I le masina lava lea e tasi, na faʻatautaia ai le Cosmopolis International Festival. E faʻapea foi i le faaiuga o Iulai e amata ai le "Phillip Festival" faʻapitoa mo konaseti ma tala faʻafiafiaga.

O le taulaga o Kavala (Eleni) e mautinoa o le a manatuaina o se 'aʻai matagofie ma ea i luga. Soʻo se turisi e mafai ona mauaina se mea faʻapitoa iinei ma maua ai se fiafia tele. Toatele e mananao e toe foi i le faamasinoga e toe vaʻai ai i le matagofie uma o lenei "taulaga lanumoana".

Tau i luga o le itulau e mo Fepuari 2020.

O auala o Kavala i Eleni, le 'olo' olo ma vaʻai mai ai o loʻo iai i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ELENI - Pogodny czas 2019 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com