Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a filifiliga mo meaafale fola i le umukuka

Pin
Send
Share
Send

O foliga mo potu umukuka ma drawers o se ituaiga o foliga o le umukuka. O le manatu muamua o meaafale seti atoa e faʻalagolago i le aliali mai o nei oloa. I le tele o oloa, meaafale luma mo le umukuka e faia i se sili atu taugata mea nai lo le faʻavaʻa lava ia. O le mea lea, o le gaosi oloa mauaina le aulelei foliga o le headset ao faʻaititia mea tau.

Ituaiga

O le mafuaʻaga o lenei elemeni o meaafale umukuka e le gata ia aumaia le fiafia ma ona foliga matagofie, ae faʻapea foi ona faatino se mea e puipuia ai. Afai o le faʻavaʻa o le ulutala o ni vaeluaga i le va o kapoti, ona faʻateleina lea o manaʻoga e faʻatulafonoina i pupuni, e aofia ai:

  • teteʻe atu i vevela vevela;
  • o le i ai o se aneti-teteʻi e ufiufi e puipuia mai masini faʻaleagaina;
  • o le i ai o se lamolemole luga o loʻo avanoa mo le faʻamamaina masani.

I le tulaga o ono faaletonu i le taimi o taotoga, e fautuaina e faʻafouina le facades. O lenei e faigofie ona fai faʻafetai i le lokaina auala, lea e faʻasolo i luga o le faʻavaʻa ma faʻamau.

O le tele o ituaiga mea mo le gaosiaina o panels faʻatagaina i matou e faʻamalamalamaina filifiliga nei:

  • Chipboard;
  • MDF;
  • laau mautu;
  • talaaga otooto alumini;
  • ipu malamalama.

O mea na lisiina e tatau ona iloiloina auiliiliina ina ia mulimuli ane faia le filifiliga saʻo.

Laupapa

O ia oloa e faia mai chipboard, o le uiga ese o lea o loʻo faapipiiina mai resin o loʻo fai. O nisi gaosi oloa latou te le faʻaaogaina resin formaldehyde, o lona uiga o mea e taua o le siosiomaga faʻalelei ma e le afaina. Laminated chipboard ufiufi i le melamine ata tifaga e masani ona faʻaaogaina mo umukuka meaafale. Uma pito o le panels e togafitia ma le faʻapitoa PVC pito, o le mea lea, puipuia mai le susu.

I fafo atu, o na foliga e maualalo ifo i le MDF oloa, ae e i ai o latou lelei:

  • pepa faʻamau;
  • tetee i masini faaleagaina;
  • taugofie

I se faʻaopopoga i mea lelei, o faʻaletino foliga faʻapea foi e i ai le le lelei:

  • ona o le mea moni o le mea e faʻapitoa, e leai se avanoa o se atoa luga togafitiga. E i ai le maualuga lamatiaga o susu susu i totonu o le laulau;
  • i le tulaga o chipboard, curved vaega le mafai ona faia. O le uiga ese o mea masani e le faʻatagaina lenei;
  • Ole vaega e faʻapipiʻi ai le Blizzard e ono faʻamamaina ile taimi talu ai le faʻaletonu ole fausaga ole laupapa.

E sili ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i le chipsboard - o le mea e ofaina i lanu 'eseʻese, faʻatasi ai o le a mautinoa lava o le a avea ma vaifofo i lou tofo.

MDF

O ia laupapa e faia mai fasi laupapa laʻau lelei. O le faataapeapeina o sea mea e sili atu ona mama nai lo le chipsboard. Fusiaina o mea masani tutupu ona o le lingine ma paraffin. Tele o tagata atamamai e ioe o MDF facade panels e sili atu siosiomaga agalelei nai lo a latou paaga mai isi mea.

O aso nei e ofaina e tagata gaosi oloa nei:

  • ata tifaga;
  • ua vali;
  • faavaa i le palasitika;
  • valea

Ina ia mafai ona filifili le filifiliga, o le a matou vaʻavaʻai taʻitasi ituaiga o mea eseese.

Ata tifaga

O le gaosiga o tekonolosi o ia oloa ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o mea taugata meafaigaluega: o se masini faʻamama lagona gaogao faʻapitoa ma se masini olo. O le galuega e faʻatinoina e naʻo tagata agavaa ua faʻapitoa ona aʻoaʻoina mo lenei pisinisi. I le faʻagasologa o le faʻaogaina o le PVC, e manaʻomia le faʻateleina o le saʻo ma le saʻo. O panikeke umukuka i totonu o se ata tifaga e sili atu le taugata nai lo oloa gaosi, ae o loʻo tumau pea le taugofie.

O se tele faʻaopopoina i le faʻaaogaina o ia talita o le mafai lea ona faʻaalia mafaufauga. O loʻo avanoa le ata i totonu o le lanu lanu lanu tele. E mafai e le tagata faʻatau ona filifili se mapusaga, luga teuteuga elemeni.

O nei mea uma e fuafua ai le tele o tulaga lelei o faʻatinoga o ata:

  • maualuga teteʻe atu i masini faʻafitauli: teʻi ma maosi;
  • tetee i le susu ma le vevela ova;
  • faigofie o le tausiga o le ata.

O le isi le mautonu faʻaopopoina o ia oloa o le mafai ona faʻafouina foliga. Mo lenei, o le metotia o le valiina po o teuteuina talita e faʻaaogaina. E mafai ona e faʻatautaia oe lava pe faʻafesoʻotaʻi le fale faigaluega.

Vali

O le enamelled mea e matua ese mai le ata tifaga. A faʻapea e mafai ona e vaʻai atu i leo mafanafana o le ata, ona faʻafiafiaina lea e le tagata vali ona foliga lanu eseese ma lanu eseese. I soo se tulaga, e leai se auala e iloa ai le natura convolutions o fafie.

O le filifiliga o le vali mo le oloa e faia i le faʻaaogaina o tinting, o se sili sili faʻaopoopoina o nei filifiliga. E mafai e le tagata faʻatau ona filifili tutoʻatasi le lanu e vali ai foliga. Faʻatasi ai ma le palette e le gata o monochromatic masani lanu: o tagata gaosi ofoina atu paolo loloto e pei o uʻamea, penina, tina o penina. I le filifilia o nei leo, o meaafale umukuka e taʻalo faʻalelei i le la, ma fausia ai se pupula i luga.

E aoga le faʻamalamalamaina o mea taua sili o vali vali:

  • eseese o siepi ma lanu;
  • le mafai o oloa toe faʻaleleia.

O le vali e faʻaogaina i le tele o laʻasaga: muamua, o le pito i luga e ufiufi i le primer, ona faʻatasi ai ma le vali. A maeʻa ona faʻamago, ona varnished lea o mea.

Coated ma palasitika

O le tekonolosi gaosi o nei oloa faia latou taugata. Palasitika coated luga MDF o le sili ona anagata mea. I le gaosiga o pito i luma o le umukuka seti, o le palasitika ufiufi e faʻaaogaina e le faʻapipiʻiina, mulimuli ane faʻagasolo pito i luga o le pito-feagai masini.

O le palasitika e gaosia i le tele o lanu eseese, i se faʻaopopoga, e i ai filifiliga e faʻataʻitaʻi i pulupulu masani: paʻu, laupapa, ie ma maʻa. Lauiloa i tagata faʻaoga o le faʻaaogaina o se ata lolomi luga o le oloa.

Fafo meaafale luma, faʻafoliga ma palasitika, fausia se matte ma iila iloga. Talu ai nei, na faʻaaogaina ai e le au gaosi se mea e faʻavae i luga o le acrylic e maua ai e le headset se foliga lelei.

Veneered

O ia oloa e feagai ma le natura veneer: faʻafetai i mea, o le facade design avea pei o le fausaga o se laʻau. O le sili faʻaopopo o le tau talafeagai faʻatusatusa i vaega laʻau masani. O le laupapa MDF, o le faʻataʻitaʻiga e aofia ai, ua ufiufiina i se taua fafie ituaiga - veneer. O le laualuga lava e togafitia ma faʻapitoa tuʻufaʻatasia e maua ai le malosi ma vai-faʻateʻa meatotino.

Veneered panels e lelei mo masani totonu, latou foi tele tele lelei:

  • aulelei foliga vaaia;
  • taugofie tau pe a fai o mea e tutusa ma laʻau masani;
  • o le laualuga e tetee i le vai ma le vevela;
  • maualuga teteʻe atu i masini faʻafitauli.

Oe mafai ona toe faʻafouina veneer facades ma ou lava lima. Mo lenei, o le tekonolosi o le vevela pe malulu uʻamea e faʻaaogaina. A o le i faʻatautaia, ia mautinoa e te masani ai ma ona foliga. Afai e te talitonu e le o maua ni tomai talafeagai mo le taʻotoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi o se tagata faʻapitoa.

Laʻau mautu

O nei oloa e faʻaaogaina i fale o tagata e fiafia tele i tu ma aga masani. Fai i laupapa mautu, o laupapa e foliga faʻaaloalo ma e pei o aso anamua. Latou te faʻalelei le siʻosiʻomaga, aua le lafoa resins afaina ai le tino, ma tumau i faiga mo se taimi umi.

Ole tausiga lelei o talita ole a fesoasoani ile umi o le olaga tautua. E ui i le taugata, ae o oloa e manaʻomia - e ofi lelei i totonu o potu mafanafana mafanafana. A o le mea ua amata ona tuai, oe mafai ona suia le fofoga o umukuka meaafale. Mo lenei, o le toe faʻaleleia o oloa ua faia, i le taimi lea o le laualuga e togafitia ma faʻatasi e toe faʻaleleia le fausaga.

O ia panela e faia i le paina, alder, oak ma le akasia. Muamua, o tufuga na faʻamamago fafie, mulimuli ane latou tuʻuina iai se foliga, ma olo foi ma olo i luga o masini.

Mai talaaga otooto alumini

O laupapa uʻamea e faia mai i le sila poʻo le uamea poʻo le alumini. O oloa e anagata ma umi ma lelei togafitiga luga. O ia umukuka seti e lauiloa i le au mamanuina fuafuaina maualuga-tekonolosi totonu.

O foliga e faia i le sila uʻamea e sili atu le mamafa nai lo alumini foliga. I se faʻaopopoga, alumini oloa teteʻeina ele, faʻafetauia fesuiaiga o le vevela ma e teteʻe atu i le susū.

Totonu o le uamea talaaga otooto, MDF panels, tioata oloa ma chipboard mafai ona tuʻuina. O lanu o le tino lava ia e mafai ona fesuiaʻi, i lalo o le pisia. Ole tele o tagata e manaʻo e filifili se faʻamaumauga siliva masani.

Tioata

Glass inserts e faʻaaogaina i faceplates faia o soʻo se mea. O isi taimi e ofoina ai e tagata gaosi mea uma tioata. Latou i ai le nei uiga:

  • agamalu agamalu poʻo triplex e faʻaaoga mo le gaosiga;
  • eseesega mea: lanu, matte, corrugated ma teuteuina vaega;
  • mo se faʻaopopoga malamalama malamalama, malamalama ua faʻaopopo i totonu o kapoti, lea e mafai ona vaaia ona o le manino o mea;
  • o le fasi fasi ipu tioata fafaʻatasi na faʻataʻatia e se alumini fausaga.

Glass panels e anagata ma e le afaina, ae e le mafai ona toe faʻafoʻi tupe meata, i le tulaga e tatau ai ona e suia atoa foliga.

O nuances o filifiliga

Ina ia filifilia itu saʻo mo se seti umukuka, faʻaaoga fautuaga nei:

  • filifili i le lanu o oloa - e foliga mai, e tatau ona e amata mai le leo o puipui ma fola. Faʻalogo foi i le lanu o le talieleele - o tulaga uma e tolu e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le tasi;
  • filifili se sitaili faʻavae - e mafai ona avea ma pulou ma faʻamatamata foliga, oloa e matua faʻatatau, poʻo teuteuina elemeni;
  • ituaiga o laualuga - e tatau ona e filifili: e manaʻomia ni mea aila poʻo se mea. I le tulaga muamua, o le a maeʻaeʻa le fufuluina o luga o le a manaʻomia, matte filifiliga e le masani ai;
  • oloa mea - pe a maeʻa se auiliiliga suʻesuʻega o le faʻamatalaga faʻaalia i totonu o le tusitusiga, e mafai ona e alu saogalemu i le salon ma faia le filifiliga saʻo;
  • paketi - filifili i le aofaʻi e mafai ona faʻaaluina i se headset. Afai e faʻavasega tupe laʻititi, ave le faʻamuamua i meaafale chipsboard.

O le filifiliga o facades o se gaioiga taʻitasi ma o loʻo faia ma le amanaʻia uma nuances o le umukuka faʻatulagaina.

Tulafono tausia

O le faʻavae faʻavae i le faʻamamaina o foliga o le faʻaogaina o vailaʻau e le o faʻaola. Ae e te leʻi amataina le faʻamamaina, faʻalogo totoʻa i nuari nei:

  • oloa mai laupapa mautu e le fiafia i vailaʻau a le aiga: iinei e sili atu le faʻagata oe lava i le vai mafanafana ma se ie vaivai;
  • MDF ma chipboard panels e faʻamamaina i gels ma suavai e fausia ai se tamaʻi foam;
  • e susulu atu i luga o le pupula ma luga mata - faʻaaoga meaafale faʻapipiʻiina;
  • tioata faʻamamaina e faʻamamaina faʻaaogaina faʻapitoa talaaga oloa;
  • aua le faʻaogaina ni vailaʻau o loʻo i ai le paʻepaʻe poʻo ni mea faʻafoliga;
  • e manaʻomia le soloina o luga a itiiti mai 1 taimi i le vaiaso, faʻapea foi ma latou ona palapala.

O le auala e sili ona lelei e faʻamama ai ou foliga o le tausi lea e le aunoa. Aua neʻi galo e soloiesea panels i le afiafi i se ie teuteu susu i le vai.

O le tumau o meaafale seti o le a faʻalagolago i le agavaʻa faʻaaogaina o aitema. A filifilia, ave le fiafia i le maualuga-lelei, faʻamautuina lelei gaosiina ma le taunuʻuga o le a faʻafiafiaina oe i lona aoga.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Song: Rastamans Wife by Black Missionaries (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com