Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cossacks - o ai latou, o fea latou te nonofo ai, foliga vaaia

Pin
Send
Share
Send

Le iʻuga ole Cossacks - lototetele, oona ma faʻalavelave, o loʻo faʻamalieina ai pea le lalolagi. I le fatu o le olaga o le ituaiga o ituaiga na ola i taimi ua tuanaʻi i fafo atu o Lusia ma le Taupulega, o le mautu faavae o Orthodoxy, lotonuu, faʻaaloalo mo aiga tu ma aga faʻavae. O le malosi o nei mataupu faʻavae ua faʻamaonia mai e le seneturi-tuai tautua militeri o le Cossacks, toa toa, ma tala faʻasolopito o loʻo soifua mai pea i o tatou taimi.

O ai Cossacks ma o fea na latou o mai ai?

I lo tatou taimi o le fausiaina o se fou Rusia sosaiete, pulega e sili ona fiafia i le poto masani o le lotoifale Cossack lava-malo, lea na tupu aʻe i luga o le poto masani o le "veche" (Novgorod) temokalasi.

Tatou maua le muamua taʻua o le Cossacks i le tusi a le kovana o Putivl, Mikhail Troekurov i le ogatotonu o le 16 seneturi, lea o loʻo taʻu mai ai e uiga i vaega o tagata saoloto fua "o latou lava saolotoga", ae le o tulafono faʻavae. O le mea moni, o 'auʻauna "sola mai le aliʻi"' olo ". O le sailiga faifai pea mo le tsarist kovana ma le faasalaga mulimuli ane na le mafai ai ona taitaia se olaga nofo toatasi.

Naʻo le faʻaiuga o le seneturi lona 18 na faʻafetaia e le malo tutoʻatasi le malosiʻaga faʻamiliteri a nei tagata tutoʻatasi ma le fefefe ma faʻatagaina i latou mo fanua mo le faʻaaogaina faʻatasi. Ma o le Cossack faʻatoʻaga na suia e le nuʻu, Cossack itu ma fanua o le Astrakhan, Donskoy, Kuban, Ural, Transbaikal 'au.

Sa i ai le Charter "I le faʻaleleia o nuʻu o Cossack" i le tulafono o tulafono a le malo o Lusia, na faʻamatalaina ai mataupu o le pule o fanua ma le faʻaaogaina o fanua. O le aiaiga taua lava lea: "O le nuu i le tufatufaina o alauni o eleele ma eleele e taʻitaʻia e tulafono e faavae i tu ma aga a anamua, ma e leai se mea e solia."

Vitio tala

Don ma Kuban Cossacks

Tala puʻupuʻu

I Lusia, ia Ianuari 3, 1870, na faʻamanatuina ma le faʻamanatuina le 300 tausaga talu ona fausia le Don Cossack Host. O le aso Ianuari 3, 1570 o loʻo i lalo o le tusi faʻafeiloaʻi i le Cossacks o Ivan le Mataʻutia. Ae o le amataga mai o le Don lelei na amata mai i le amataga o le seneturi lona 16, ina ua avea le vaega a le Cossack ma vaega o le ami a Ivan III.

I le 1552 na auai le Cossacks i se taua faasaga ia Kazan. Seʻia oʻo i le 1584 na taʻua i latou o "leai se totogi", ma o le tausaga nei na tauto ai le Don Cossacks i le faamaoni ia Tsar Fyodor Ivanovich Romanov.

Sili atu faigata talaʻaga o le Kuban Cossack 'au. O e na faavaeina, o tagatanuu o le Zaporozhye Sich, na faasaua i le gaoi e tagata Rusia. O le Kuban Cossacks, o le ofisa autu o le Yekaterinodar (o aso nei o Krasnodar), na tuʻufaʻatasia tagata saoloto o le tele o atunuʻu i o latou tulaga. I le faʻaopopoga i tagata Lusia ma tagata Iukureini, sa iai foʻi sui o tagata o le Caucasus. Ole ala lea na faʻavaeina ai se eseʻesega o tu ma aganuʻu. I le 1792, e ala i se faʻaiʻuga a le tsarist, na faʻatagaina ai le ami i fanua i auvai o le Taman ma Kuban mo le faʻaaogaina faʻatapulaʻaina. O nuu o le autau a Kuban na avea ma vaega o le tuaoi o Lusia i saute.

Cossack tautua

Na ulufale le Cossack i le militeli i le 19 o ona tausaga ma nofo ai pea i totonu mo le 25 tausaga, ma na o le taimi lava na litaea ai. O le conscript service na tuʻuina atu i le pulega a Cossack i le matua o le 4. I se faʻaopopoga, tasi taimi i le 5 tausaga, le Cossack na aofia ai i masina taʻitasi tolauapiga, lea na ia faʻamaonia ai lona taua tomai. Na faʻamalosia o ia, e ala i le faʻatonuga, e sau ma ana aupega, taua solofanua, ofutau. I le tolauapiga toleniga, sa faia ai faʻataʻitaʻiga, sa faʻaaoga ai aʻupega o aso nei, o le fanaina o le lesitalaina, ma le siakiina o le solofanua.

A o agaʻi i luma le tautua, sa siʻitia le tulaga o le Cossack, faʻatonuina faʻatonuga ma pine. E tele epics ma tala faʻasolopito e uiga i faʻataʻitaʻiga o le lototele ma le lototoa o le Cossacks. O gaioiga a Ataman M. Platov i taua ma le ami a Napoleon, le Cossack Kozma Kryuchkov, o le sa tautua i le First World War ma na mauaina le muamua St. George Cross, na tusia pea e faavavau i le manatuaina o loto faafetai. O se faʻataʻitaʻiga fou o le maoaʻe lea o le maeʻa o le Georgievsky Knight, Toa o le Soviet Union K.Indorubov i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le na faʻamaonia le aoga o solofanua i le taua o masini.

Cossacks o fitafita ma faifaatoʻaga. O le tsarist malo na ia iloiloina ma le mausali le sao o le tamaoaiga o le Cossacks i le setete paketi. Sa faʻaaogaina ma le poto e Cossacks masini faʻatoʻaga ma faʻapala. O fua i luga o le fanua Cossack na maualuga. Na ola aʻe mai le laiti i le tu masani o le faʻaaloalo i galuega, na latou teuina le auina atu i fafo gafatia o saito Rusia i le tulaga talafeagai. Ma o se auaunaga foi lena.

Faʻafefea ona avea ma se Cossack

I totonu o le Cossacks, o se faʻavaeina o le fesili e faʻapea e mataga. O le tu masani masani i latou o le tasi mafai ona fanau mai o se Cossack. Lenei o loʻo tatou talanoa e uiga i le faʻamaoni i le manatuaina o tuaa, e uiga i le siosiomaga o se aiga e faamamaluina gaioiga a tama, e uiga i le Orthodoxy - o le autu tatau o le amio mama. Taumafai e toe faʻafouina sea ituaiga o tuputupu aʻe na faia: Cossack vasega na faia i aʻoga tulaga lua, Cossack kamupani na faʻatulagaina i le 'au faʻaonaponei, Cossack tulaga ma tulaga, faʻatonuga ma faʻailoga na toe faʻafoʻi mai i latou na auai i tu ma agaifanua.

Ae e tatau ona maitauina lemu aʻoga aʻoga ua suia agai i vasega cadet, suiga fou i le ami e le o mauaʻa lelei. E tatau ona tatou taʻutino atu e leai se talitonuina tele i le toe faaolaola ma le fou tele o le Cossacks i la tatou sosaiete. Ma o le faʻaiuga a le pulega e toe faʻaleleia le au Cossacks na tigaina i taimi o taua a le atunuʻu, o le tele lava o mea teuteu.

O le faia o le filifiliga e auai i le sosaiete Cossack, oe o le a manaʻomia e usitaia le tele o tulafono:

  1. O le sui tauva e tatau ona i tausaga faʻatulafonoina.
  2. Avea ma Orthodox.
  3. Lagolago le talitonuga a le Cossacks, iloa ma faʻamanatu a latou tu ma aga ma agaifanua.
  4. Avea ma masani masani feusuaiga.
  5. Maua se naunautaiga ofo.
  6. Ina ia auai i le alalafaga, e tatau ona e tuʻuina atu se talosaga tuʻuina atu i le atamanu o se latalata nuu poʻo le itumalo asosi.
  7. Fautuaga mai tagata e toalua na i ai i le asosi mo le lua tausaga pe sili atu o le a manaʻomia.
  8. Oe manaʻomia foi ona tuʻuina atu pepa i luga o aʻoga, militeri tautua, faʻailoga (pe a fai e iai).
  9. I le potopotoga Cossack, faia palota. Afai e faʻamaonia e le tele o palota, o se tagata fou e setiina mo se vaitaimi faʻamasino, lea e alagatatau ai ona suʻesuʻe le tusi, tulafono, tulafono, faʻatonuga, ma auai i gaioiga a le afioʻaga.
  10. I le faʻaiuga o le vaitaimi faʻataʻitaʻi, pe a faʻamalieina tagata uma, o le a faia le sauniga o le amataina, lea e valaʻaulia ai le patele, aliʻi, sui uma o le asosi. Ua maua e le tagata fou se tusi faamaonia a Cossack ma se pemita e ave ai ni meatau mataʻutia.

Faʻamatalaga ata vitio

Manatu Moni

  • Cossack faʻaliliuina mai le gagana Turkic o se saoloto, tutoʻatasi tagata.
  • Na fausia e le Cossacks a latou lava "setete" taʻua o 'autau - o' au a le Zaporozhian, Don, ma Chervleniy Yar. Aso nei Ukraine na fausia mai le tasi ia ami-setete.
  • Cossacks na auai i taua i le itu o tagata eseese: Turks, Pole, tagata Lusia, e oʻo lava i tagata Siamani.
  • Siberia sa agavaʻa faʻatinoina i le tau o le Cossack 'au.
  • O le fuʻa a le Cossacks e tolu ona lanu: samasama, mumu, lanumoana. Ole faʻailoga lea ole tutasi ole tolu tagata - Lusia, Kalmyks, Cossacks.

Cossacks i le lalolagi onapo - foliga ma matafaioi

O lenei aso ua i ai le tuputupu ae gaioiga mo le toe faaolaolaina o Cossacks. O le lotonuu o ona po nei Cossacks ua avea ma tasi faʻafitauli i le le taofiofia faʻamaʻimauina o le tamaoaiga o le atunuʻu. O le sosaiete atoa o loʻo leiloa lana vaega amio mama, ma faʻaitiitia ma laʻititi le faʻafesoʻotaʻiga aiga. Ole mea lea, e taua tele le faʻalogo ile leo ole Cossacks onapo nei.

O le toe faaolaolaina o le lotoifale oe lava pulega maua foi lagolago i sosaiete. O sui o le Cossacks nei o loʻo filifilia malosi i pulega faʻalotoifale, faʻalapotopotoga lautele, latou te vaʻavaʻaia le tuputupu aʻe o le augatupulaga talavou. Cossacks leoleo le teritori tuʻuina atu ia i latou, fesoasoani i le faʻatutuina o le lautele lautele, tau faasaga i le le ano o le pulega i manaʻoga o tagatanuu, faiga piʻopiʻo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: OF THY MYSTICAL SUPPER - JAROFFS DON COSSACKS (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com