Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻalavelave faʻafuaseʻi i aliʻi i le maeʻa ai o le 40 tausaga

Pin
Send
Share
Send

I lenei tusitusiga o le a ou tilotilo ai i le ogatotonu faʻafitauli i aliʻi sili atu i le 40, o faʻailoga ma togafitiga mo lenei faʻafitauli mafaufau. Afai o fafine i le 40 tausaga ua mautu, toʻafilemu ma ola, uaʻi atu ia latou fanau ma a latou fanau, o le faʻafeagai e moni mo aliʻi.

Mai se vaaiga o le mafaufau, o se faʻalavelave i totonu o le olaga o se tamaʻi tumutumuga. Toetoe lava o sui uma o le malosi feusuaiga, ona o le valea, o le manatu o le menopause o se faapitoa fafine faʻafitauli.

Malamalama ma faʻaiuga e uiga i le natura o menopause e toetoe lava tutusa mo sui o ituaiga eseese. I le taimi e tasi, ua matamuli tagata e talanoa e uiga i ai. E le o uma fomaʻi e loto e talanoa e uiga i ai.

Menopause o se suiga hormonal, pe a fai o feusuaiga homone avanoa i tagata uma amata ona tuua le tino. O le mea lea, tagata uma mauaina.

I aliʻi ua aulia le fasefulu tausaga, ua amata ona mou atu manaʻoga tau feusuaiga. O le talanoaga e le faatatau i le vaivai. I le malosi feusuaiga, le manao amata ona tulai mai sili laiti. I le talavou, aliʻi faʻaalia le fiafia tele i teine ​​ma mea tau feusuaiga. O le mea masani lea, ae o feusuaiga feusuaiga faʻasolosolo faʻaitiitia ma le matua.

O nisi tamaloloa latou te taliaina ma le filemu. Ua latou fesuiaʻi a latou lava manaʻoga i se mea fou ma maua ni mea manaia e fai. O nisi e amata ona aʻafia i taʻavale ma masini, o isi e manaʻo e tuli manu poʻo le puʻeina o kapoti.

O nisi na sili atu le saua. Latou taumafai i soʻo se auala e saili ai le mafuaʻaga o le mou atu faʻatosina feusuaiga, ae le o latou lava, ae i le lalolagi o siomia ai i latou. O le tagata muamua e vaʻai i le ava. E oʻo atu i le 40 o ona tausaga, ua fai si lapoʻa, ua le toe maua lana apili muamua ma ua amata ona matua. O le mea lea, e tuʻuaʻia o ia e aliʻi i mea uma.

O aliʻi ua fasefulu o latou tausaga o loʻo taumafai e toe faʻaleleia se feusuaʻiga oti ma le fesoasoani a teine ​​talavou. Tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi atamamai e taaalo i autafa, ae latou te le o faanatinati e tuua le aiga. Latou te malamalama lelei o le alofa o tamaʻitaʻi talavou e fesoʻotaʻi vavalalata ma le lauiloa poʻo mea tautupe gafatia o se paʻaga. O le taimi lava e uma ai tupe, o le alofa o le a mou atu ma uila uila.

Vitio Tutotonu Faigata

https://www.youtube.com/watch?v=BL_hgFmLkQ4

Tele alii e fealofani i le to e loloto o tuʻinanauga o le alofa, ma aua le mafaufau i le iʻuga. Ma o lenei e feteʻenaʻi ma tua atu o le mea moni o le natura na filifilia se auala poto i le foafoaga o le tagata. Na ia aveʻesea feusuaiga tosina mai se tagata i tausaga mo se mafuaʻaga. I lenei tausaga, soifua maloloina masani ona amata ona pipili, ma fatu fatu faʻamaʻi e masani ona taitai atu ai i stroke po o le fatu faʻamaʻi, aemaise lava pe afai o se tamaloa e toaga e inu fualaʻau e faʻaosofia ai le malosi.

Faʻailoga o faʻalavelave o le Midlife

Ole faʻalavelave ole Midlife ole vaitaimi faigata tele, ma o le tele o taimi e tupu ile 40 tausaga. Ile taimi nei, e toʻatele tamaloloa e iai mea fou e faʻamuamua. Sili faʻapitoa, o le olaga suiga ina ia lagona faʻamalieina e faʻamalieina atoa.

Nisi tamaloloa maua i lenei vaitaimi sili ona faigata. E masani lava o ia le mafuaʻaga autu mo le faalata. E mafua ona o le toe iloiloina ma toe iloiloina o filifiliga na faia i se matua tausaga.

I ni upu faigofie, o se faʻalavelave i totonu o le olaga o se suiga tele i le faiga o mea taua ma faʻamuamua. O le vaitaimi e le afaina, ma oe mafai ona ola ai. E tatau ona e iloa ona faʻailoga ina ia vave ma saʻo gaioiga.

  • Faʻanoanoa... Tele aliʻi e maua ile faʻanoanoa ile taimi ole faʻalavelave, e afaina ai lagona ma faʻatinoga, e masani ona oʻo ile faʻatamala ile galuega ma aiga. O le faʻanoanoaga e faʻamaonia i le paʻu o le pauna, leai se manaʻo, le lava le moe, leai se malosi, lagona faʻanoanoa ma faʻanoanoa, leai se fiafia i mea taua.
  • Suiga o le vaai a le lalolagi... O sui o le itupa malosi ua taumafai e suia o latou olaga. Ae maise lava, afai muamua latou te fiafia i le galuega, nei e mafai ona latou suia. O loʻo luʻiina faʻaiʻuga ma faʻataua. E le mafai ona taʻu saʻo pe faʻapefea ona aʻafia lenei olaga i se taimi o i luma.
  • Talosaga mo suiga ma malaga... Le isi faʻailoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o tamaloloa. Latou faʻatau isi taʻavale pe tuʻuina tele le tele o taimi i faʻafiafiaga faʻaputuga. E toe manatua ai aso anamua. Tagata na masani ona faʻaalu le tele o taimi ma o latou aiga fesuiaʻi e faimalaga pe ova faʻafiafiaga. E mafai e le fafine ona lagolagoina lana tane pe faʻaalia le le malamalama ia te ia. I le mataupu mulimuli, e masani ona le iu lelei.
  • Lagona o le ita... I le taimi nei a o feagai le tamaloa ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le olaga, e matua faigata lava mo ia ona faia faʻatatauga. Na ia tuuaʻia ona aiga, paʻaga, e oʻo lava i tagata maualuluga mo ana ia lava taumafaiga. I lenei tulaga, e sili atu mo le toʻalua alu ese ma le auai i le le faʻatauaina tau o feeseeseaiga amataina e le tane.
  • Masalosalo i le filifiliga a le ava... E i ai taimi na nonofo fiafia ai se ulugaliʻi faaipoipo mo le tele o tausaga ma faʻamanatuina le sili atu ma le tasi le aso fanau o le faʻaipoipoga, ae i le iʻuga, na taʻutino mai e le toʻalua na ia faia se mea sese i lona talavou. I se tulaga faʻapena, e le tatau ona ita se fafine. O nei upu tatau ona manatu o se faʻailoga o le faʻalavelave. E tatau ona malamalama pe a fai e tuʻuaia e se tamaloa lona toʻalua i le faamalosia o ia e faia se faʻaipoipoga, ua ia taumafai e faʻamaonia le lagona o le le faʻamafanafana i le fesoʻotaiga ma le aiga.

Tamaʻitaʻi pele, i se tulaga faʻapena, aua le talitonu i upu o loʻo faʻalogo mai i lou toʻalua. I lenei vaitaimi, o ana upu ma amioga e faʻatonutonuina e suiga i le tino ma i le olaga.

O le a le mea e fai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le olaga?

Ua oʻo i le taimi e talanoa ai e uiga i le mea e fai i se faʻafitauli o le olaga i le va o le aliʻi sili atu i le 40 tausaga.

  1. E tatau ona taofi le toe tepa i tua ma faitau tausaga na ola. A faʻapea ua tau fiu ma leai se uiga o le olaga, taumafai e faʻatumu i lanu. Ua lava le aʻoaʻoina o se mea fou ma sili ona manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e aʻoa fagota, aʻoaʻo Igilisi, pe avea ma se avetaavale lelei.
  2. E le afaina le uaʻi atu i le faʻatinoina o manaʻoga ma aitia. Tele aliʻi taumafai muamua lava e maua tupe mo fale, ma faʻatoa amata malaga. I tulaga o onapo nei olaga, atonu e le oʻo mai le taimi o le malologa lelei. O le iʻuga e tuai na maua mai i le olaga. O lona iʻuga, ua manatu le tamaloa, na sese lona olaga ma na te leʻi faʻaogaina avanoa na maua i aso ua tuanaʻi. Oe manaʻomia le lagonaina o le tofo o le moni olaga. E te manaʻo e avea oe ma se siva tomai? Saini mo lesona siva. E te manaʻo e tofo i le adrenaline? Alu ma se parachute. O manaʻo e taunuʻu mai e aumaia le tele o le fiafia i le olaga ma faʻamalieina faʻailoga o se faʻalavelave.
  3. Tumau i le faʻamoemoe lelei ma tipi ese mafaufauga le lelei e uiga i le matua ma maʻi. Mafaufau i le soifua maloloina ma tausi i soo se auala talafeagai. Tuʻu 'ese masaniga leaga, taʻalo taʻaloga ma faʻalogo i savali i le ea fou ma lelei le moe. O lenei auala o le a aveʻesea mafaufauga faʻanoanoa.
  4. I taimi uma ma i mea uma, maitau mea lelei, taulaʻi i le laki ma le manuia. A e mauaina se manuia, viia oe lava. Afai e te vaʻai atu i le lalolagi ma mata mautinoa, o le a e aloese mai le malosi aʻafiaga o le faʻalavelave ma o le a toʻa filemu ai.
  5. Seti ni sini faapitoa. E sili atu ona lelei le taulaʻi i le setiina o sini ma le mauaina o latou nai lo le faʻanoanoa ma mafaufau e uiga i tausaga maumau. Ina ia manuia, e tatau ona e amata. Afai o le le faʻagaoioia, paie ma lanumoana e faʻalavelave i le ala saʻo i le ala saʻo, taumafai e tutuli ese latou.
  6. Aʻoaʻo e faʻafetaia mea ua ia te oe. Toatele e talitonu na latou ausia ni mea laiti i le olaga. E mautinoa e i ai mea e faʻafiafiaina ai i latou ma maua ai le fiafia. O se galuega e sili ona e fiafia iai, o se toʻalua ma se fanau, o se 'au uo faʻafiafia - e le tatau ona e manatu māmā i ai. Ia talisapaia le a.
  7. O au mea e te fiafia iai o le a fesoasoani ia te oe e faigofie ai ona alu i lenei vaitaimi. O le a fesoasoani ia te oe lagona lagona faʻamalieina ma atiaʻe uiga. Soʻo se tamaloa e tatau ona i ai se mea fiafia - taʻaloga, fagota, valivali poʻo le aoina o tupe siliva. Faʻatasi ma se mea e te fiafia iai, o le a e mauaina tagata tutusa ma fesoʻotaʻiga.
  8. O le lelava ma le soʻaga galue e tatau ona taofia. E lava le faʻamalositino ma aloese mai le faʻatiga mafaufau. A leai, oe o le a avea ma mea le fiafia ma itaita, ma o nei uiga o le muamua faʻailoga o se faʻalavelave.

Manatua, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o se vaitaimi le tumau. Aua le popole tele. O lenei tausaga faʻagasologa e mafua mai i lagona ma le tino faʻatulagaina toe faia i totonu o le tino. I le taimi lava e tasi, e tatau ona mafaufau i se isi auala e uiga i le latalata atu i le matua matua ma le matua o le tino. Mafaufau pe toafia tagata taʻutaʻua, e ui lava i o latou tausaga lelei, e faʻaauau pea ona galulue malosi. E le o se mea e ofo ai, aua e tele atu o latou avanoa nai lo talavou e le lava le poto masani.

O le a le umi ole umi ole faʻafitauli ole olaga ole tamaloa pe a maeʻa le 40 tausaga?

O le ogatotonu faʻafitauli o loʻo i ai le tele o soa, aofia ai suiga i tulaga faʻatauaina, faʻanoanoa, o se lagona o le leai se aoga o le olaga, faʻanoanoa lava ia ma le gaogao. E oʻo lava i tamaloloa manuia e le mafai ona latou tumau i luga o latou vae i lalo o le aʻafiaga o nei mea, ma aiga malepelepe e nutipalaina e pei o le tioata.

O se tamaloa poto e aunoa ma ni mafuaʻaga faʻapitoa e mafai ona tuʻua se galuega lelei, pa'ū i le loloto faʻanoanoaga, aluʻese, maua se tamaitai pule pe tuua se aiga. E leai seisi e mafai ona faʻamatalaina pe malamalama i lenei amioga. Ua amata ona faʻailoa e le tamaloa lona le fiafia i le olaga ma faʻailoa lona pipii atu i avanoa leiloloa. Na te taʻitaʻia talanoaga papaʻu ma paʻaga, ma tuʻuaʻia e pele ia i latou ua le manuia.

O le umi ole faalavelave e leai ni tuaoi. Mo le tasi tamaloa, o le faʻalavelave e tumau i le tausaga, ae mo le isi, ua toʻatele mo le sefulu tausaga. O le umi ma le loloto o le faʻalavelave e faʻalagolago lava i le amio a le tamaloa, lana galuega, tulaga faʻaagafesoʻotaʻi, soifua manuia, lagolago o tagata o le aiga.

E masani lava, o se faʻafitauli i le vaeluaga o le olaga ua manatu o se stereotype faʻatulafonoina e le sosaiete, lea e faʻavae i luga o le tele o tulaga taua, e aofia ai se fiafia aiga olaga po o se manuia galuega. Lenei laina laina o se suiga taimi o le olaga, ae leai se aoga o le faʻamalosi i fua leai ma fua mafaufauga.

E tusa ai ma le mafaufau, e sili atu le lelei pe a iloiloina e le tamaloa taimi ua tuanaʻi o olaga ma mautinoa le agaʻi i luma i le itu o ana sini. Aua le fefe e faʻasoa ma tusi faaiuga. Oe manaʻomia le sailia o itu lelei ma taulaʻi iai. Pau lava lea o le auala e fausia ai se lumanaʻi fiafia.

E le masani ai mo se tagata le mafai ona faʻatonutonuina lagona. I se tulaga faʻapena, o le fesoasoani a se psychologist o le a le afaina. E leai se mea e te ma ai i lenei, aua o le mea muamua o le faʻatoilaloina o se faigata olaga tulaga, pe a maeʻa ona mafai lea ona e alu i luma.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: EASY Crochet Oversized Jumper. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com