Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aʻoaʻo ia tu i ou lima

Pin
Send
Share
Send

O le tu-tu lima o se elemeni lautele faʻaaogaina i yoga, gymnastics, ma isi taʻaloga. Afai na e asia lenei itulau, o lona uiga e te fiafia i le auala e aʻoaʻo ai e tu i ou lima i le fale.

Ou te fautua atu e mafaufau i le vaega faʻatupu o le fesili, ona taulaʻi lea ile faʻataʻitaʻiga. Afai e te manatu e le o tagata uma mafai ona aʻoaʻo e tu i luga o latou lima, ua e sese. Tagata uma mafai faʻatautaia le faatufugaga. O le mea taua o le manaʻo ma le onosaʻi.

  • Le ogatotonu o le kalave... O tagata afeleti amata e fefefe e faʻasaʻo - le muamua mafuaʻaga o mea sese. Na latou faʻaloaloa atu o latou lima, ma tuʻu o latou tauʻau ma manava i tua. Muamua lava, aʻoaʻo e fuafua le ogatotonu o le kalave.
  • Paleni paleni... Tumau paleni a o tu i ou lima e naʻo le fesoasoani mai o maso e mafai ai. E le o tagata uma na pamuina i luga lima. Ina ia uia se laa mautinoa i lau sini, malamalama o se lalelei lima tuʻu saʻo faalagolago i luga o le nofoaga o le tino ogatotonu o le kalave tuʻusaʻo luga o le lagolago. E leai se isi mea e manaʻomia.
  • Tulaga "Candle"... E i ai ni faigofie faigofie tulaga tulaga, e aofia ai le tulaga taʻu "Candle". I lenei tulaga, e oʻo lava i tagata amata o le a taofia le ogatotonu o le kalave i luga atu o le lagolago. Oe e manaʻomia e toso i lou manava, faʻamau ou tauʻau, tuʻu ma faʻasaʻo ou lima. Manatua, o le lelei o le lagolago faʻalagolago i le saʻo o ou lima o.
  • Faʻaleleia le tulaga... A uma ona tagofia ou lima, galue i luga o le fata. E tele auala e 'ausia ai le iʻuga. Muamua: nofo i le tulaga ma faʻamau ou lima i luga o le foloa, ona, tulei ese lea o ou vae, togi i luga. Lua: tuu ou lima i luga o le foloa, na o le tutu i luga. Tulei i fafo lou vae agavale, ma togi lou vae taumatau i tua o lou ulu. Taumafai e aua le punou ou vae.
  • Paleni... O le taimi lava e te agavaʻa ai i le Candle tulaga, faʻaauau le galueaina a o uaʻi atu i le faʻaatoaina o lau paleni. I le sitepu muamua, punou ou tulivae e faʻateleina le mautu e ala i le tuʻuina i lalo o le ogatotonu o le kalave.

O lenei ua i ai sau aitia pe faʻafefea ona aʻoaʻo e tu i ou lima. O muamua faʻamalositino o le a o faʻatasi ma le le maluelue gaioiga ma le toʻulu o le paʻu. I le aluga o taimi, o le metotia o le a faʻaleleia ma ave le lima i le isi tulaga.

Toleniga vitio

O le lima o le a tatalaina avanoa sili i tulaga o atinae. Manatua o le faʻamalositino o le a aumaia vave le tuputupu aʻe i ou lima maso, o lea aua le galo e sulu ou vae.

Faʻafefea ona aʻoaʻo ia tu i ou lima i le 1 aso

O le lima o se togafiti matagofie ma o se elemeni taua o taʻaloga, siva, taʻaloga ma taʻaloga. O le taimi lava e te agavaʻa ai i lenei tulaga, e mafai ona faigofie ona e faia le tele o faʻamalositino faʻavae i ai.

Faʻaauauina le autu o le tusitusiga, O le a ou taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona aʻoaʻo e tu i ou lima i le 1 aso. Atonu e foliga mai e le talafeagai le faʻamautuina o se lima i se taimi puʻupuʻu. Ae, afai e te mafaufau i fautuaga ma mulimuli i laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga, aapa atu i lau sini i le aso.

O se laʻasaga taua i le tulaga o le sao saʻo o le kalave. O le matagofie o le faʻamalositino ma le saogalemu o le tagata afeleti faʻamoemoe i lenei. O le tofiga e taʻu o le "Candle".

Ou te ofaina se taimi-tofotofoina algorithm o le a fesoasoani ia te oe ausia faʻaiuga i le 1 aso. Pau le mea e te manaʻomia o le faʻatuatua i lou tino ma le malosi.

  1. Alu i le tulaga saʻo. Tu i luga saʻo, tuʻu i lalo ou tauʻau ma tusi i lou manava laititi. Faʻasaʻo ou lima i le mea saʻo e mafai ai.
  2. E lua auala e tuu saʻo i ou lima. Na ou iloiloina i luga. Taumafai taʻitasi e filifili poʻo le fea e sili ona aoga.

O le metotia e iloga ona o lona faigofie faigofie. I se aso, o le a e alualu i luma lelei i lenei mataupu, ma a maeʻa le vaiaso o toleniga, o le lima o le a avea lelei.

Faatonuga vitio

I le taimi o aʻoaʻoga muamua, ou te fautuaina le faʻaaogaina o se lagolago. I se isi itu, o se pa masani. I le aluga o taimi, a e aʻoa lelei le metotia, o le a e faia e aunoa ma ia. Galue ma le faʻaeteete i le mea e mafai ai, aua neʻi galo lou soifua maloloina.

Sili ona lauiloa mea sese

Amata, tusa lava pe a maeʻa faitau laʻasaga i lea laasaga faʻatonuga, e masani ona faia ni mea sese e taofia ai le faʻatinoina saʻo o le tulaga saʻo. O le a ou auiliiliina auiliiliga o mea sese masani, ma oe, ile faʻaaogaina o le malamalama na mauaina, o le a e aloese mai se faʻalavelave faapena.

  • Faalautele lautele lautele... O lona iʻuga, o le ogatotonu o le kalave e alu i tala atu o le fulcrum, e taofia ai le ausiaina o paleni.
  • Punou lima... I lalo o le malosi o le tino mamafa, e matua faʻafitauli lava le faʻasaʻoina o lima. Faʻasaʻo muamua ou lima.
  • Tauau i luma... O se tulaga e taofia ai le paleni.
  • Faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi i tua... Faalavelave i le paleni.

Aʻoaʻo e toe foʻi i se tulaga masani - ia paʻu saʻo. E fautuaina e alu ese mai se tulaga tu i se tulaga ua taua o le "alalaupapa", lea e sili atu le natura. Faʻamau lou tua ma taumafai e avea ma muamua e paʻi le foloa i lou mulivae. Faʻaaoga se ie afu poʻo se faamalu e faʻamalulu ai le tulaʻi.

Saʻo tulaga tofi

Yoga tumau le paleni, faʻafilemuina le neula, fesoasoani e lagona le tino. Afai e te matua fiafia i le auala e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona savali i ou lima i le fale, o le a ou fesoasoani ia te oe i faʻatino fautuaga ma fautuaga aoga.

Le lelei le faʻatalitonuina le tagata taʻalo afeleti o le lima e manaʻomia ni toleniga faʻapitoa. E le saʻo lea. O le mea taua e aua le faʻavaivai ma toe taumafai. Ma o le a liliu atu e manumalo i le fata ma fausia i luga ou tauau.

Manatua, o le fili autu o le fefe. E fefe le tagata neʻi paʻu, manuʻa lona tua, lavea lona ulu pe gagau se lala. O le auala sese i toleniga e mafai ona faʻamutaina i lenei, ae faʻafetai i gaioiga saʻo, o le a le mafai ai ona pa'ū.

Inisiua i tua faia faigofie aʻoaʻoga. O le lamatiaga o le paʻu i tua o le leai, ma i le taimi muamua e mafai ona e faalagolago i luga o lenei luga.

  1. Tu i luga o le puipui e tusa ma le 20 cm le mamao mai ia te ia. Punou i luma ma faalagolago i ou lima faʻasaʻo.
  2. Tulei le foloa i lou vae agavale, ma togi lou vae taumatau i luga o lou ulu. E mafai ona e faʻamau lou mulivae i le puipui. Sii i luga lou isi vae.
  3. A maeʻa ni nai toleniga, o le lima o le a avea ma mautinoa ma matagofie. Faʻasaʻo lou tino e aunoa ma le punou.

O se tulaga tutusa e faia i le fale e aunoa ma le tele o taumafaiga. I lenei tulaga, o se paleni mausali e maua ona o le tulaga saʻo o ponaivi. Maso e le utaina mamafa. Ina ia tausisi paleni, na lava faʻamau lou abs. A maeʻa ona maua le lagona o le talitonuina, faʻaauau le faʻamalositino e aunoa ma le lagolago. Mo le lelei faʻatonutonuina o le tino, faʻamalositino i tafatafa o se faʻata.

Afai e le mafai ona e faʻatoʻilaloina le fefe, ma le "moligaʻo" musu e paʻu, taumafai e faʻatonutonu se isi tulaga. E faʻatatau i tagata e mamao mai taʻaloga ma eseʻese mai leisi kopi muamua e ala ile punou o vae ile taimi e tu ai.

  • O vae e tautau i luga o lou ulu o le a tumau ai lau paleni.
  • O le tulaga e sili atu le malupuipuia.
  • O le maualalo ogatotonu o le kalave e mautinoa ai le mautu maualuga.
  • I lenei tulaga, e faigofie atu ona faʻatonutonu le tino.

Faʻafefea ona paʻu lelei

E le aoga e faʻataʻitaʻia le metotia i le fale e aunoa ma le paʻu. O le mea lea, aʻoaʻo ia paʻu saʻo.

  1. Pau i luma. A maeʻa le paleni, sui vave lou mamafa i luma, loloʻu ou vae ma faʻamau ou mulivae i le foloa.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a se masani somersault, o le a mafai ai ona faamaluluina le pa. Punou ou lima, faʻamalū lemu lou ulu ma togi ou vae faʻapipiʻi i tua.
  3. Afai e te paʻu i tua, faʻalogo i le "alalaupapa" tulaga. O le mea autu o le punou i le taimi i le lumbar itulagi.

O le aʻoaʻo e tu ma le mautinoa i ou lima, o le manaʻo ia e avea ma se tagata sili atu o le a faʻateleina. Faʻaauau talanoaga, tatou talanoa e uiga i lima-savali ma faʻatonu toso-luga.

Faʻafefea ona aʻoaʻo ia savali i ou lima

Savalivali i ou lima o se aoga tomai o le a sau i le ono i le olaga. O lenei savali faʻamalosia maso. E le fautuaina e faʻapolofesa se togafiti e aunoa ma taʻaloga taʻaloga. I le taimi o le faʻasalaga, o le tino mauaina le tele o mafatiaga, o lea ia agaʻi i luma i le sini faʻasolosolo, feauauai i le va o toleniga ma malologa.

O le tulaga o le ulu i lalo mo le tino o le tagata e le masani ai - o le toto e oso vave i le ulu. O lona iʻuga, o le niniva ogaoga e mafai ona aliali mai, o faʻatasi ma asterisks ma faʻapogisaina i luma o mata. I le tele o tulaga, a maeʻa ni nai toleniga, lenei atoa mou. Afai e tumau pea tutusa, ia mautinoa e vaai se fomaʻi.

Afai e mafai ona e faia se lima faʻatau ma le faigofie, savali savali i luga lalo e le faigata ona faʻapipiʻi. Tau lava ina manatua e muamua faʻamafanafanaina lou tino ma saunia ou maso. A leai, e le mafai ona aloese mai tiga le malie.

  • Saunia le nofoaga. Ufiufi le foloa i se palanikeke mafiafia poʻo se kapeta vaivai. Tausi le avanoa avanoa.
  • Tu i tafatafa o le puipui, piʻo ma tuu ou lima i ou luma. E tatau ona saʻo ma tutusa i le tasi.
  • A uma ona tuleʻe i le tasi vae, togi le isi vae i luga, ona toso i luga le vae lagolago. I le tulaga lea, tu laʻititi ane ma tu le tulaga mautu. Ina ia amata, faatino le togafiti latalata i le puipui, lea o le a avea o se faʻatuatuaina lagolago.
  • Tulei lemu ese le puipui ma taumafai e puʻe paleni e aunoa ma le lagolago. Atonu e le galue i le taimi muamua, ae e le taufaafefe. I le aluga o taimi, o le a sologa lelei mea uma.
  • Mai se tulaga mautu, ave le muamua sitepu ma lou lima. E le aoga le taofi umi i le va o sitepu, talu ai e sili atu le faigata. Peitai, o le faanatinati e le taliaina.

Ou te faamoemoe na mafai ona ou taliina atoa le fesili pe faʻafefea ona aʻoaʻo ia savali i ou lima i le fale. Maua vave se iʻuga lelei ma le fesoasoani a faʻatonuga. O le mea taua o le fai pea faʻamalositino.

Lesona i le vitio

Afai e le mafai ona e mitamita i maso malosi, faʻalogo ia faʻamalosia i latou ae e leʻi faʻataʻitaʻia le togafiti. Toso-lugā ma tulei-lugā o le a fesoasoani. I luga o le 'upega tafaʻilagi oe o le a maua ai mea i auala e fausia ai maso. Faʻaaoga e faʻavave ai le gaioiga.

Tulei-lulu lima

O le unaʻiina o lima i luga e leʻo se faʻamalositino faigofie e aʻoaʻo ai i ni nai aso. E tatau ona e faʻamalositino e le aunoa, 'ai lelei, ma malolo lelei. O le 'ai o meaʻai maloloina o le a maua ai le malosi e te manaʻomia, ma faʻamalositino ma malolo masani o le ki lea i le soifua maloloina.

O le tuʻi i luga o le lima o se malosi faamalositino e toleni ai le malosi ma faʻatele ai maso maso. E galue i luga o le delta, triceps, pectoral maso.

E tele auala e faʻatino ai le faʻamalositino. Ole mea muamua e aofia ai le faʻaogaina o le lagolago ma faʻaalu ai le tele o le malosi, talu ai o faʻamalosi maso e leʻo aʻafia i le galuega. O le lagolago o le a fesoasoani e ave se matua faʻatulaga tulaga, lea o le a tutusa tufatufaina le avega.

O le filifiliga lona lua e sili atu ona faigata ma ofoofogia, talu ai e le o tuʻuina mai le faʻaaogaina o se lagolago. E le faigofie ona faʻatonutonu, ma o le taimi e alu ai e fuafua i le ala o le olaga.

Ma o le tala i le auala e aʻoaʻo ai e tu i ou lima ua maeʻa. O lenei ua e matua malamalama lelei pe faʻafefea ona faʻatautaia le lima, o a avanoa ma faʻamanuiaga o le a aumaia e le tomai. Aua le paie, toleni lou tino, alualu i luma, ma i le iuga o le a i ai se tele taui.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mautoatasi u0026 Matalena - O OU LIMA IA by Tama Ole Faasalele - Dr. Rome Production (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com