Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona maua se mokesi mokesi mo tina failele

Pin
Send
Share
Send

O le tulaga i le fale maketi o se mea e matua faigata ai mo se tagata ma averesi tupe maua ona avea ma anaina o lona lava fale mautotogi. Ae o aiga e iai fanau e mafai ona maua le fesoasoani a le malo e faʻaleleia ai a latou mea e nonofo ai.

A tulaʻi se tamaititi lona lua i totonu o le aiga, tuʻuina atu e le setete tupe e mafai ona faʻaalu i le aʻoaʻoina o fanau, penisiona a le tina poʻo le faʻatauina o fale - le mea ua faʻaigoaina o le tina (aiga) laumua. I le faʻaogaina o nei tupe, e mafai ai ona e faʻaaogaina se tasi o polokalame faʻapitoa o mokesi e ofoina atu e faletupe. Faʻafefea mafai ona e maua se mokesi faʻaunegatupe faʻasili tina?

Mauaina o se mokesi i lalo o tina failele

O le e mauaina le faletupe faʻapitoa filifilia se faletupe e ofaina se tutusa nonogatupe mokesi polokalama ma apalai mo se nonogatupe, faapipiiina se tusi faamaonia i le talosaga mo le mauaina o le tina (aiga) laumua aitalafu.

O le aufaigaluega a le Faletupe o le a fuafuaina le aofaʻi maualuga o aitalafu ma seti taʻitasi le pasene tului e faʻavae i luga o le faʻamaonia o pepa tuʻuina atu faʻamaonia ma le tali aitalafu a le aitalafu ma paaga-nono. I le aofaʻi maualuga mafai nonogatupe, fuafuaina faʻavae i luga o le tulaga o le aofai o tupe maua a le aiga, o le aofaʻi o tina faʻatupe tupe ua faʻaopopo, lea mo 2017-2018 e 480 afe rubles.

E lua mokesi e maua e le tagata nono tupe. Tasi - i le amanaʻia o le faʻaopopoga tului i le fua faʻatulagaina e le faletupe, na ia totogia tutoʻatasi mai lana ia lava tupe maua, lea na ia mauaina e ala i le fausiaina o se matata i se kamupani, ma le lona lua - i le aofaʻi o tupe faavae tupe, ua totogiina e le Penisiona Faʻaletupe, o le tagata nonoina totogi totogi tului mo le faʻaaogaina o lenei vaega o aitalafu tutoʻatasi i le toe faʻatupeina o tupe a le Faletupe Tutotonu o le Malo o Lusia, ae naʻo le taimi e leʻi mauaina le tupe faʻavae o tina i le faletupe.

O le tupe e tatau ona totogiina e tusa ai ma le tusi pasi ua faʻamatuʻu saʻo atu i le teuga tupe lea na maeʻa ai le feagaiga o le nonogatupe, faʻatoa maeʻa le lesitalaina o le fale na faʻatau i se mokesi, i totonu o le tutusa sea umiaina o le tagata e mauaina le laumua ma lana fanau.

Faatasi ai ma lenei polokalame, o le faletupe faʻateleina le pasia aofaʻi nonogatupe i le aofaʻi o tupe faavae, lea e faʻateleina ai avanoa o le mauaina o se lelei nofo ai, tusa lava pe o le tagata nonoina tupe e le lava le maualuga.

Totogi faʻavaʻa o le mokesi e le laumua matua

A maeʻa loa le maliega o mokesi ae le i fanau le tama lona lua i le aiga, i le taimi lava na uma ai lona fanau mai poʻo le vaetamaina, e mafai e le aiga ona faʻaaoga nei tupe e totogi ai le nonogatupe.

Seia oʻo mai nei, sa le mafai ona faʻaaogaina le faletupe seʻia oʻo i le tama lona lua na aulia le 3 tausaga, ae o lenei, afai e i ai noataga mo se mokesi, e mafai ona faʻaalu vave. Ua lava le mauaina o se tusi pasi luga o le ofisa 'upega tafaʻilagi faʻamaonia le aia i maternity (aiga) laumua. Ona tatau loa lea ona tuʻuina atu le pepa i le tagata o loʻo ia aitalafu ai, i le taimi e tasi faʻatumuina se tusi talosaga mo le totogiina o tupe i le penisiona ma aumai ai se maliega mokesi aloaia iina. I totonu o le taimi faʻatulagaina e le tulafono, o le a iloiloina le talosaga ma o le Penisiona Tupe o le a faʻaliliu atu le tupe i le faletupe ina ia mafai ai ona toe totogi ia noataga i lalo o le mokesi maliega.

E i ai ni faʻatapulaʻa pe a totogi le aitalafu a le tagata nonoina i le faletupe:

  • O le fale mautotogi faʻatauina ma se mokesi o loʻo tu luga o le teritori o le Malo o Rusia;
  • O loʻo manino mai ile maliega ole nonogatupe le mafuaʻaga o nonogatupe - "mo le faʻatauina o fale nofo i le tuatusi ..." e faʻailoa ai le vaega ole fale mautotogi poʻo se fale;
  • Fale faʻatauina ma se mokesi ua lesitalaina i le faʻasoa faʻasoa a le tagata e mauaina, tamaiti ma isi tagata o le aiga;
  • Le tagata nono poʻo le paʻaga-faʻaono i lalo o le maliega mokesi e tatau ona mauaina le tupe maua a tina poʻo se tagata ua faʻaipoipo ia te ia;
  • O tupe faʻatupe a tina e faʻatoa mafai ona faʻaaoga e totogi ai le vaega autu o le aitalafu ma le tului ua faʻaputuputu. E tatau ona totogi e le tagata nono tupe sala, faʻasalaga ma komisi naʻo ia.

O le paleni o aitalafu i luga o le nonogatupe, ina ua maeʻa le toe totogiina o lana vaega e le laumua matua, e noatia i le toe faʻataʻitaʻiga - o le aofaʻi o masina totogiina o le a faʻaititia, ma o le vaitaimi toe totogiina o le a tumau le suia. O le a iai ni tupe maua fua e faʻatau ai lavalava taugofie poʻo mea faigaluega i totonu o le fale: teapoti, mea fai mea fai meaʻai.

Faia o se uluaʻi saofaga i le tina matua

A aunoa ma lau oe sefeina e faia ai se muamua totogi, oe mafai ona maua se mokesi, pe a fai e i ai sau tusi pasi. E ono faʻatagaina e le faletupe le tagata nonoina ona aua neʻi totogia na o ia le totogi muamua ae leʻi faʻatupeina le nonogatupe, ae faʻatali lava seʻi faʻaliliu e le Penisiona a le Penisione tupe e totogi ai. O le saofaga e tusa ma le 10% o le tau o le fale faʻatau. O le tele o le nonogatupe lava ia faʻamoemoe i le solvency o le nonoina atu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gagana Samoa: Lipoti lata mai i le COVID-19 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com