Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona filifili le taumatau lau masini faamago

Pin
Send
Share
Send

O lauulu teuteu lelei ua leva ona avea ma faʻailoga o le lalelei fafine. Manaia le manaia e aunoa ma ni mea sese ma laʻei foligaina foliga o le tagata, ma lauulu tausiga e talafeagai mo fafine ma aliʻi.

Oe mafai ona teuteuina lou lauulu i se laulu. E le maua e tagata uma lenei avanoa, o lea e faʻaaoga ai e tagata se masini e faʻamamago ai lauulu. Sei o tatou mafaufau i le fesili: "Faʻafefea ona filifili se lauulu kulimi e faʻaaoga i le fale?"

Mai le talaʻaga o le lauulu masini faamago

O le muamua lauulu faamago na aliali mai i le 40s o le seneturi talu ai, ae o le manatu o le foafoaga ma le faatinoina amata mai i tua i le 1890. Farani ufiufi (lauluulu) Alexander (Godfre) Goldfroy na tosina mai le mafaufau i le faʻagaioiga o se masini faʻamama lagona gaogao, lea e i ai le itu e lafoina le mafanafana ea. O se tagata laulu e alualu i luma lona laulu na galue ai lenei itu itu, ma i se taimi mulimuli ane, sa ia te ia se masini i le tulaga o se uamea dome mo faamamago lona lauulu i lona faleoloa.

O le tupuga o le masini masini lauulu na aliali mai i le 1900, i Siamani. Firm "Santis" tatalaina se tele masini mamafa lona mamafa 2 kilokalama, pei o se faʻainu kalone ma se faaletonu spout. O le masini na faʻaauupegaina i se au laupapa, o se afi i totonu lava o le afi, o se uamea faʻataʻavalevale ma se peʻapeʻa na tuʻuina i totonu. O le vevela o le ea na oʻo atu i le 90 tikeri, o le mea lea, ina ia aua neʻi susunuina oe lava, o le masini faamago na taofia i le ogalima mai le lauulu.

I Amerika, ile 1920s, na faʻaleleia le masini, faʻamama ma laititi. I se faʻaopopoga, sa faʻapipiʻi se thermostat, ma e oʻo atu i le 40 tausaga le matua sa maua lava le foliga mai o se masini faamamago lauulu masani. E oʻo mai i le vaitaimi o le 60, ina ua fai teuga a le 'au lauulu uʻumi mo aliʻi, o tagata e faʻamagoina lauulu ua oʻo i le latou pito.

O le upu "masini faamago lauulu" o lona uiga o le matagi mafanafana pe mago. Fyon (sili atu tatou masani ai - fen) o se malosi, matutu ma mafanafana matagi e pa mai lea taimi i lea taimi mai le mauga i le sami poʻo le vanu. Muamua lava, "hair dryers" na taʻua o se faʻapitoa ata o le masini faamago lauulu, ma mulimuli ane o le igoa na faʻapipiʻi atu i ituaiga uma o aoga ma manaʻomia mea faigaluega o le fale.

Lenei aso, faʻatauina se lauulu masini faamago e faigofie ma o tau e talafeagai mo soʻo se tofo ma atotupe. Mai lenei, ua tulaʻi mai le fesili, faʻafefea ona e faʻatauina se lauluulu ma uiga sili ona lelei? Fautua Stylists e muamua fuafua po o le a le masini e manaʻomia mo. Afai mo le lauulu faʻamago, o le aofaʻi aupito maualalo o gaioiga e lava. Mo tagata fealofani, o loʻo iai faʻataʻitaʻiga. Afai o le galuega o le fausiaina o laulu i le fale, oe tatau ona uai atu i uiga.

Faʻamatalaga

Malosiaga

O nisi tagata faʻatau atu ua fautuaina le uaʻi totoʻa atu i le paoa, ma faʻamatalaina o le tele o le paoa e sili atu le lelei. E le saʻo. O le vevela ma le saoasaoa o lauulu mago faʻamoemoe i le malosiaga. Afai e malosi tele le masini, e mafai ona faʻaleagaina lou lauulu ma faʻaleagaina lou lauulu.

Vevela tulaga ma saosaoa tapulaʻa

A filifilia, matou te tilotilo i le vevela tulaga ma le numera o saoasaoa, pei o se polofesa faʻaputuga. O sea masini e faʻatonutonuina le vevela o le ea sapalai mai le mafanafana i le vevela, ma le mamafa. O le tele gaioiga, o le sili atu avanoa mo lauulu teuteuina.

E tele tagata gaosi ua fausiaina se faʻamago faiga lea o le vevela faʻatulagaina faʻavae i luga o le eseesega umi.

O isi na setiina le aoga e suia ai le vevela ma le ea tafe fua faatatau, lea e tausia ai le lauulu maloloina ma susulu.

Vitio fesoasoani


E fautuaina e faʻalogo i le maluluina o sapalai o le ea. O lauulu e faamamago ile mea lea e faʻamago le curl, ona faʻasaʻo lea o le iʻuga. O le ea malulu e fesoasoani e faʻamalulu ai le lauulu ma ia nofo lelei.

Lauulu faamagoina faatuatuaina ma foliga

Ia mautinoa o le fale e faia i le vevela-tetee palasitika. O ia tapulaʻa tuua faʻamoemoe o le faʻatauina masini faamago lauulu o le a tatalia le avega ma o le a le liusuavai, ma o le mataupu o le a le taʻe pe a fai o le masini pa'ū i le foloa.

A filifilia se mea e faʻamago ai lauulu, pei o se uʻamea, o nisi e taʻitaʻia e foliga. E le afaina, o le mea taua o le mafanafana ma le faigofie.

O laulu e faʻatau atu i ni ituaiga se lua: i foliga foliga tutusa ma le paʻu ma le pusa. O le "fana" o loʻo i ai se au e faʻasolosolo i le tino autu o le lauulu masini faamago. O loʻo faʻaaogaina i faleoloa faʻapolofesa.

Poʻo ai lava naʻo le faʻatautaia o le tomai o le lauluina o lauulu i le fale e sili atu le ave o se lauluulu. E mama ma o le lima o le a le lelava i le taimi o le faʻamago ma le teuina o foliga. O le gaioi o le lima e sili atu le maua fua, lea e mafai ai ona faʻatonutonu le tafe o le ea i itu eseese.

Maea

O le masini faamago lauulu e afi e le eletise. O ia, pei o isi mea eletise, e pei o le ulo, e i ai le uaea. Lenei o se taua auiliiliga e vaʻai i ai pe a faʻatau. O le uaea e tatau ona mausali, insulated ma fetuʻutuʻunaʻi. Ole umi e pito sili ona talafeagai ole 2.5 m. O le a faʻatagaina oe e aua le tu latalata i le outlet, ae alu i le faʻata ma faigofie ona fai le laulu e manaʻomia.

Le nofoaga e fesoʻotaʻi ai le uaea i le lauluulu. E sili pe a faʻasolo fua le uaea ina ia aua neʻi faʻalataa i le taimi e faʻamago ai.

Nozzles

O mea faʻapipiʻi e taua. Afai e te faʻatauina se lauulu lauulu e le gata mo le faʻamamagoina o lou lauulu, ae faʻapena foʻi mo le faiga, filifili ma le faʻaeteete mea faʻapipiʻi. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e i ai 2 faʻailoga faʻapitoa:

  • masini faʻasalalau
  • hub

O le concentrator o le au lea a aunoa ma lea e leai se stylist mafai ona galue. Polokalama faʻapitoa mo tulaga masani: lautele 6-9 mm ma le umi 5-7.4 cm, o le pupuni e mafai ona feaveaʻi, faʻataʻamilomilo itu. Faʻalogo totoʻa i le lautele o le concentrator i fafo, pe a fai e sili atu i le 1 cm, ona lelei lea ma le faʻaeteete o le a le galue, tusa lava pe o le a lou taumafai malosi, ae o le lauulu o le a mago vave. O ia tapulaʻa faʻailoa mai ai e leʻo se mea faʻapitoa lenei le laulu.

O le mea faʻasalalau ose faʻaaliga lauiloa, ae o le faʻatinoga e feteʻenaʻi. Muamua lava, o le mea faʻapipiʻi ua fuafuaina e faʻamago vave lauulu, ona e tele atu lona laupepa vaega nai lo le concentric tasi. Ae o tagata gaosi o loʻo taumafai e faʻailoa atu faʻamatalaga i tagata faʻatau o lea ituaiga lauulu laulu e avane le tele i lauulu ma fai ai curls. Lenei o se faʻasalalauga lautele. O agavaʻa o le mea faʻasalalau e faʻatagaina ai oe ona faʻamamago lauulu o soʻo se umi i se taimi puʻupuʻu, leai se mea e sili atu.

E gaosia e le au gaosi oloa isi au nozzles mo le faʻamagoina ma le teuina o foliga.

  • O le afa faʻapipiʻi e talafeagai mo permed lauulu pe a faʻasaʻo. Na te siʻi aʻe le lauulu mai aʻa ma faʻasaʻo ia pito.
  • Fusi faapipii - lapisi pulumu ma palasitika nifo.
  • Faʻapipiʻi pei ole volumetric. Faatasi ai ma le fesoasoani a le au, e mafai ona e faamamago lou lauulu, tausi faalelei.
  • Piʻi pipiʻi - uʻu uʻamea. E i ai tamaʻi curlers mo curling laiti curls.
  • Susulu faʻapipiʻi - lapisi fufulu e faia i fulufulu manu faʻanatura.

Faʻafefea ona teu saʻo lou lauulu

Fufulu lou lauulu ae e te leʻi faʻamago e faʻasaʻo ai le sitaili. Sili atu e faʻapipiʻi se gel poʻo le foam, aveese le tele o susu i se solo. Mo le pito i tua o le ulu, o le auala mago ua setiina e malosi ma vave.

  • Aʻo faʻamamago, siʻi i luga ou curls i ou lima e faʻagaugofie atili ai. Aua le soona tautala.
  • Lauulu teuteuga amata mai i tua o le ulu. O fua o loʻo mago mai le aʻa i le tumutumu lalo o le airflow o se pupū faʻapitoa.
  • O le pale e mago mulimuli, avatu foliga i le fesoasoani. Ina ia faia lenei mea, o le pulumu o loʻo taofia i se tulaga muamua faʻatulagaina e ala i le faʻamagoina i se lauulu. Afai o le lauulu masini faʻamamaina ua faʻaauupegaina i se malulu feula, faʻaaoga lenei auala, e faʻalelei foliga o pito. Mamao i le va o lauulu masini faamago ma lauulu 20 cm.

Ae e te leʻi faʻatau, ia mautinoa ia uʻu eseʻese faʻataʻitaʻiga o lauulu e faʻamamago i ou lima e iloilo ai mea lelei ma mea e le lelei ai, faʻafaigofieina ma faʻamaoni. O leisi fesoasoani: aua le faʻaogaina se mea e faʻamago ai lauulu pe a mafai ona faʻamamagoina lou ulu na o ia lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LEO o le POTO: O le faiai i le 3 i le vaveao 1942020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com