Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona totō ma tausi ia gloxinia saʻo?

Pin
Send
Share
Send

Gloxinia o se sili ona fiafia i ai fugalaʻau o tele togalaau. O le uiga eseʻese o lenei filifiliga o loʻo i totonu o le tele numera o ituaiga, laʻititi ma umi fugalaʻau, faigofie toe gaosia.

O le totoina o le gloxinia e manaʻomia ai le usitaʻia o ni tulafono, faʻafetai i le fugalaʻau o le a faʻafiafiaina ai isi ma lona matagofie. Faʻafefea ona totoina lelei lenei laʻau matagofie ma faʻafefea ona tausia, faitau auiliili i la matou tusitusiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga ile autu.

O le a lenei fugalaʻau?

O le maualuga o se teuteuga laʻau mafai ona 'eseʻese - oʻo i le 5 cm pe oʻo atu i le 70 cm. O ni isi vaega o le gloxinia i le atunuʻu ua tutupu aʻe o ni papala iti... Lona uiga o se laʻau afu o lona tupuʻaga vaitau amata i le tautotogo ma faʻaiʻu i le tautoulu.

MANATUNATUGA: I le taumalulu, ua malolo le fugalaʻau. O ona vaega ea mate feoti, ma le rhizome "moe". I le taunuʻu mai o le tautotogo, ua fafagu mai fuga, lau e i ai le faʻafeagai faʻatulagaina amata ola. Latou mafai ona fluffy, lamolemole, iila.

O le peduncle mafai ona aveina se tasi o tele fualaʻau, ma o nisi taimi o se atoa pulumu. O foliga o fugalaʻau e tai pei o logo... La latou lanu atonu e eseʻese:

  • susulu;
  • lanu moaga;
  • lanu paʻepaʻe;
  • piniki;
  • lanu mumu;
  • lanu enaena;
  • Vaioleti

E fuga le laau mai ia Me ia Setema. O fatu e pula i totonu o se tamaʻi atigipusa. E laiti, pogisa ma fai si umi.

Tulaga ma taimi mo le tuputupu ae

E le tatau ona faʻatuai le totoina o galuega... Faia lenei vave i le maeʻa ai o le "moe" vaitaimi, i le taimi o le fafaguina tulaga. Afai e te misia lenei taimi, o le a amata ona faʻaloaloa ma liliu sesega ona o le leai o le chlorophyll.

O le taimi mo le faʻatupuina o fuga e faʻamoemoeina i tuutuuga o laʻau i le taumalulu. Ua ala aʻe Gloxinia ia Fepuari-Mati. A faʻapea e leʻi ala mai le tubers, ona fafagu lea o latou, tuʻu se fugalaʻau i se nofoaga mafanafana ma malamalama lelei.

Saunia o le eleele ma le ulo

Ae e te leʻi totoina se laʻau, e tatau ona e saunia le faʻavae, alavai, ma sauni se koneteina. E leai ni manaʻoga faʻapitoa a le Gloxinia mo le tuʻufaʻatasiga o le paluina o le eleele... Ae mo le totoina, e sili atu le filifilia o se malamalama, lelei-ea- ma susu-permeable eleele. E tatau ona lava le aofaʻiga o meaʻai. O sauniuniga faia i luga o le peat-based substrates e sili ona lelei mo lea.

Afai e mafiafia tele le palapala, ona taofi lea o le susu i totonu, ma e le mafai e le okesene ona ati i aʻa. O lenei o le a taitai atu ai i le pala ma le oti o le laau. O le tele o le koneteina mo gloxinia tatau ona 4-6 cm lautele lautele i le lautele nai lo le totoina mea. Lenei o le a faʻatagaina le fugalaʻau:

  1. atiaʻe se lelei aʻa aʻa;
  2. taoto tele numera o fuga;
  3. fai ni matagofie laulaʻau aunoa ma le lafoaʻia o tu ma aga.

O le faʻatau tele o se ulo mo gloxinia e le aoga... I totonu, o le aganuu o le a na o le tutupu laula ma o le a le fausia ni fuga. I se faʻaopopoga, ma le tele gafatia, e faigofie ona faia se mea sese i le aofaʻi o le vai mo faʻasusu, ma o lenei e tumu i le pala o le tuber.

Faʻafefea ona toto lelei i le fale?

Tele taimi, gloxinia toe gaosia e tubers ma fatu. O nei auala uma e iai a latou lava uiga. Mafaufau pe faʻafefea ona toto toto gloxinia ma tuber ma fatu.

Tuber

Gloxinia totoina gaioiga e tatau ona faia e tusa ai ma se faʻapitoa fuafuaga:

  1. Faʻataʻoto le alavai faʻaaoga le faʻalauteleina le kelei poʻo le foam. O le maualuga o le vaega o le 1-2 cm. Liligi le palapala i luga, lea e tatau ona le mafai ona faia, ae sili ese.
  2. Fai se faʻanoanoaga i le ogatotonu o le ulo ma tuʻu le faʻamaʻi iina ma le itu felavasaʻi i le eleele. Lulu mama i le eleele. Ia mautinoa o le 1/3 o le tuber o loʻo tumau i luga aʻe o le palapala. Faasusu le palapala.
  3. Fausia se greenhouse aafiaga i le tuʻuina o se palasitika luga o le ulo. Tuu le koneteina i se nofoaga mafanafana ma malamalama lelei. O lenei o le a faʻamama ai le eleele mo se taimi umi.
  4. Aveʻese le ato mo le 20 minute i aso uma e faʻaalu ai le palapala.
  5. O le taimi lava e fausia ai le muamua 2 lau, ona tuʻu ai lea o le afifi na o le po, ma a maeʻa 2-3 aso aveʻese atoa.
  6. Muamua, faʻasusu ma le faʻaeteete le fugalaʻau e faʻaaoga ai sina vai. Ia mautinoa e leai se suavai maua i luga o le laʻau. Lenei tausaga gloxinia o le a faʻafiafiaina tagata uma ma lona matagofie ma ola lauusiusi fugalaʻau.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o le gloxia tuber:

Fatu

O loʻo faʻatinoina galuega faʻatino i lalo:

  1. Liligi laʻititi faʻalautele 'ele i lalo o le koneteina. Faʻapipiʻi luga le palapala i ona luga. Fufulu muamua i totonu o le microwave. Faʻaaoga se susu susu mo le totoina, ae le tatau ona i ai se sili atu o susu i totonu. Lelei sili atu le faʻasusu o le eleele i se fagu pasī.
  2. Faatumu le koneteina i le eleele ina ia le oʻo atu i pito i le 4-5 cm. E leai se manaʻoga e faʻapipiʻi ia. Faʻaaoga se eleele lelei, palu ma mama mo le gloxinia. Moe i luga aʻe o ia ma ni paʻe sele.
  3. Leai se moa e manaʻomia e toto ai fatu. Faʻatupuina le totoina o mea i le malamalama, o lea e te le manaʻomia luluina ia ma le lalolagi. Naʻo le taʻoto luga o le palapala, faʻasusu mama i vai mafanafana ma faʻamautu. Afai o fatu na faʻafefeteina, ona le tatau lea ona faʻatagaina le ata tifaga e mago.
  4. Mo le faigofie, teuina fatu i luga o le laupepa A4 pepa gaugau i le 2 taimi. Faʻaaoga se nila, aveese ma le faʻaeteete fatu i le eleele. Fana mai se fagu pasī i le mamao o 40 cm.

    Taua: Afai e le o faia lenei, ona o lea o le loloto totoina mea o le a ulufale i le eleele ma lona tutusa o le a leaga.

  5. A tufatufa tutusa fatu i luga o le substrate, ufiufi le koneteina i se pepa iʻa ma ni pu lelei mo le ea.
  6. Faʻafefe le koneteina ma fatu 2 taimi i le aso mo le 10-15 minute. Lenei o le a taofia ai le faʻamafanafanaina mai le fausiaina i luga o le ata.
  7. I aso 2-3 pe a maeʻa le oso mai o lala, e faʻasolosolo lava ona aveʻese le ata mai le container.
  8. O le filifiliga muamua e faia i le 1 masina pe a maeʻa germination. O le laʻau o le a 1 rosette o tumu lau. E tatau le filifiliga muamua pe a faʻateleina le totupu o le gloxinia. Tuua se mamao o 2 cm i le va o fatu.
  9. Maulu mo le taimi lona lua 2 masina talu ona germination. Laʻau laʻau tatau ona i ai lua paga o laulaʻau. Tui i latou i le eleele o le tutusa tuʻaiga e pei o muamua. Taofi le mamao o le 4-5 cm i le va o fatu laau O le filifiliga mulimuli e faia pe a fai o le laʻau e tolu paga o laulaʻau.
  10. Toto fatu i le mamao o le 10 cm ma i eseese pusa.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o fatu o le gloxinia:

Tausiga fale

Moli

Taofi se koneteina i le gloxinia i se nofoaga susulu mai fafo o le susulu o le la... E tatau ona faʻasalalau le moli.

Pe a toe gaosia le gloxinia i le vaitau o le tautoulu-taumalulu, teu le ulo i lalo o le moli moli i le mamao o le 40 cm. O le mamao e fuafuaina e amanaʻia ai le malosiaga moli. O le sili atu le malosi o ia, o le mamao atu o le koneteina tuu. O le umi o le ao mai itula e 12-14 itula. Afai e le ausia lenei tulaga, o le a le totogo fatu.

Vevela pulega

Faʻapipiʻi se koneteina ma mea totoina i le vevela o 22-26 tikeri. E i ai se aoga lelei i luga o le fua faatatau o fatu germination. O le taimi lava e tupu ai le muamua laʻau, faʻaititia le vevela i le 18-20 tikeri.

Faasusu

E le tatau ona faʻatagaina le eleele e mago. Faʻasusu pe a manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se fagu pasī poʻo se paʻu. Aua le faʻatumuina le laʻau autu, aua o lenei o le a afaina ai... Mo faʻainu, faʻaaoga se suavai faʻamautu ma mafanafana.

Laʻei pito i luga

O le laʻau tali lelei i le faʻamalosia, o lea faʻaoga i aso uma e 10. Mo lenei, faʻaaoga fatuga lautele mo fugalaʻau fugalaʻau. Leai se faʻamaluluina e manaʻomia i le taimi o le malologa.

O le totoina o le gloxinia o se gaioiga taua ma taua, i luga o le saʻo o lea faʻamoemoeina atili o le atinaʻeina o le fugalaʻau. A maeʻa ona toto, e taua le uaʻi totoa i le laʻau, talu ai i le taimi muamua o le fugalaʻau e sili ona afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Introduction Samoan Independence day (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com