Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea e gloxinia faʻalauteleina e ala i laulaʻau?

Pin
Send
Share
Send

Gloxinia o se tausi fale faʻaigoa i le fomaʻi mai Alsace B.P. Gloxin. I le avea ai o se tagata fai vailaʻau, o ia lea na faʻamatalaina le fugalaʻau. E tusa ai ma faʻavasegaga faʻavasegaina, e a le aiga Gesneriev.

E le gata ina ola le Gloxinia i vao lafulemato i Amerika Tutotonu ma Saute, Mekisiko ma Pasila. Faʻafetai i galuega filifilia a le fai vailaʻau o W. Sinning mai le Iunivesite o Boston, ua avea nei ma teuteuga o faʻamalama. E faigata ona faʻasalalauina e ala i tipi?

Faʻamatalaga o le laʻau

Gloxinia o se tuberous perennial plant. E i ai sona puʻupuʻu, e teuteuina i laulaʻau lanumeamata lanumeamata ma lona velvety luga. Faʻamoemoeina i ituaiga, i le vaitaimi o le fuga o fualaʻau, faigofie po o le faʻalua logo-foliga fugalaʻau o papaʻe, piniki, lanumumu poʻo paolo paolo foliga mai i luga.

MANATUNATUGA: E luasefulu-lima ituaiga o mea toto, ma naʻo le lua - o le tupu gloxinia ma le matagofie gloxinia - o mea na o le faʻatupuina o galuega.

Sili ona lauiloa ituaiga

  1. Gloxinia Avanti... E i ai ana fugalaʻau tetele o lanu susulu. Na latou taufuifui faʻatasi, ma e foliga mai e le masani ai ma le talaʻaga o lauiti, laʻau laʻau.
  2. Gloxinia Hollywood... Eseesega i lapoʻa, pogisa lanu viole, toeititi uliuli vevevevevena fofoa ma pito mafolafola.
  3. Gloxinia Brocada O se laʻau laʻau ma faʻalua ona fualaʻau i taimi o fugalaʻau.

Faʻafefea ona faʻalautele i le fale?

  • Faʻalauiloaina e lau o laau tipi.
  • Toe gaosia e se vaega o le lau.
  • Fanau toe fanau
  • Vaeluaina vaevaega
  • Rootuncunc rooting.

Taua: Faigofie gloxinia e mauaa e ala i le toe gaosia o manetasi poʻo fugalaʻau peduncles. Terry gloxinia e le faʻasalalauina i lenei auala, talu ai o aʻa e pala i le leai o se faʻalogo mai le tagata toto.

Faʻalauteleina laulaau

Ina ia mafai ona faʻasalalau gloxinia ma se vaega o le lau, filifili le lau tele.:

  1. Ona latou tipiina lea e faaaoga ai se naifi maʻai.
  2. Faia o tipi, latou te galue i soʻo se uaua.
  3. A maeʻa lenei gaioiga, latou te tuʻuina i luga o le eleele ma lona itu pito i lalo, ma le faʻaeteete tuʻi ia ia.
  4. E ufiufi e le au toto le laʻau i le fagu ma faʻatali mo le mauaa.

I lenei tulaga, a aliaʻe aʻa, o le a laiti laulei.

O isi taimi, a uma ona tipiina, o le laʻau laʻau leiloa lona mimita. Ina ia puipuia lenei, tuʻu i totonu o le ipu vai. Ae e te leʻi totoina se laulaʻau i totonu o se ulo, ia e faʻatamaia i se vaifofo o le paʻepaʻe... Faʻasusu le vailaʻau i le vai 1:11. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e fufulu le laulaʻau i le vai mama ma mago. O le taimi e nofo ai i le paʻepaʻe fofo e le sili atu i le 2 minute. A leai, ua pala le au.

Matamata i se vitio e uiga i le toe gaosia o le gloxinia e vaega o lau:

Ola mai fatu

E tele faʻatoʻaga poto masani e le faʻataua ni fatu ona o le mamafa o le galueaina o fatu. E manaʻomia le vaʻaia totoʻa o fatu, ae o le iʻuga o le gloxinia maloloina, malosi ma ola.

Matamata i se vitio e uiga i le tutupu aʻe o le gloxinia mai fatu:

Faʻalauteleina o le tuber

O le toe gaosia o le tuberous o se metotia matautia, talu ai o le vavaeʻeseina vaega na tupu e matua maʻi, ma e faigata ona faʻamalolo i latou. E amata uma ile filifiliga ole tuber:

  1. E tatau ona avea ma ofuvae, lapoʻa (oʻo atu i le 6 cm le lautele), mautu, e aunoa ma ni vaega e aʻafia i le pala. A iai le pala, tipi ese.
  2. A maeʻa ona teuteu, faʻatali mo laʻau e tupu e oʻo i le 20 mm le uumi.
  3. Ona vaevaeina lea o le tuber e faʻaaoga ai se naifi maʻai.
  4. Taitasi fasi tatau ona i ai 1 totogo pe 1 fuga.
  5. O le tipi e togafitia ma lanumeamata susulu pe sausau foi i malala ma mago. Latou te togafitia foʻi i le faʻatoʻaga vao, poloka le ala o siama.
  6. O loʻo totoe lava e toto ia vaega e maua mai i ipu tiaʻi ma faʻatali mo aʻa e aliali mai.

Matamata i se vitio e uiga i le toe gaosia o le gloxinia e ala i le auala auala:

Tulafono lautele mo le faapipiiina

O le tipiina o se auala faigofie ma masani e faʻalautele ai laʻau. O le isi igoa mo tipiina lava-mauaa. Ua atiaʻe e le aufaifaʻatoʻaga ni metotia faʻapipiʻiina, talu ai e eseʻese le aʻa o mea toto uma. Filifilia le tasi poʻo le isi, e iloilo pe o aʻa o le a vave ona fausia, pe o le a aliaʻe laʻau mai le eleele pe leai. Ina ia mafai ona mauaʻa le laau, pe a faapipiʻi, o tulafono nei e mulimulitaʻia.

  1. Filifili ma le faʻaeteete le tipiina mo le rooting... E tatau ona maloloina ma lapoʻa. Se oblique tipiina faia i lalo o le pito i lalo fatugaʻo. O le tipi i luga aʻe o le fatugaʻo luga e faia e le latalata i le fatugaʻo, tuua 2-3 cm i totonu.
  2. Faʻamatuʻu le vaega o le tipiina o lo o mau i le eleele... E le tatau ona i ai ni lau i luga. A leai, o le a latou pala, ma faʻatasi ma latou le au.

Fesoasoani: E faigofie atu ona faʻapipiʻi le gloxinia ile faʻaiuga o le tautotogo - amataga o le taumafanafana. I le taimi nei, o laulaʻau sili atu le malosi, o lona uiga o le aʻafiaga o le le manuia e laʻititi.

A uma ona saunia le tipiina, aa ia... E 2 ala o rooting: i le eleele poʻo le vai. A maeʻa ona tipi, ona faʻatofuina lea i totonu o le vai pe totoina i totonu o se paluga palapala ua uma ona saunia, ufiufi i palasitika afifi pe a uma ona faʻasusu pe tuʻuina i lalo o se fagu tioata.

Tulafono mo le totoina o le gloxinia pe a uma ona mauaa i le eleele:

  1. Ina ia faia lenei, ave se palasitika tioata tioata. O loʻo fai ni pu alavai i totonu.
  2. Saunia eleele mo Vaioleti sasaa i totonu o se ipu. O isi taimi e sasaa ai le vermiculite mama.
  3. O le taimi lava e aliaʻe ai aʻa, ona totoina lea o le laʻau i totonu o se eleele lelei.
  4. O tipi e totoina i totonu o le eleele susū. O le iʻuga na tipi ua pauta ae leʻi totoina ma aʻa faʻatupu stimulator Kornevin (oʻo i le 1 cm mai le tipi).
  5. A totoina, o le tipiina e faʻamau i le tulimanu o le fasefululima tikeri.
  6. A maeʻa ona totoina, o le tipiina e tuʻuina i totonu o se ipu malamalama i totonu o se mini-greenhouse poʻo lalo o palasitika afifi. E faia lea mea ina neʻi leiloa le susu o le eleele mo se taimi umi.

E tumau naʻo le toe faʻatulagaina o le laʻau i se susulu, mafanafana nofoaga, e le o faʻaalia i le susulu o le la. Vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete o le eleele vevela o le + 16-18⁰⁰. Faʻatasi i le aso, e faʻavevela le fale vevela ma faʻamomoe ai le eleele. A faʻamago tele lava, faʻasūsūina mai le fagu paʻu. O le masina talu ona mauaa, o le a faʻatupu le tubers tubers.

Matamata i se vitio e uiga i le faapipiiina o gloxinia:

O le a le mea e fai pe a maeʻa?

O se tamaʻi laʻau e masani ona faʻasusuina, ma mo le taimi muamua na fafagaina i latou i le fetilaisa Kemira Lux tasi masina talu ona totoina i le eleele. O lenei efuefu piniki ua faʻatauina afifi i 20 ma 100 kalama afifi. Mo le 2 lita o vai, ave le 1 sipuni kuka o le pauta. Latou te fafagaina se fugalaʻau talavou 2-3 taimi i le masina. Mo le ola olaola, o le ulo tuu i luga o le windowsill, lea e matua malamalama lava i le tuusao o le la.

Afai na i ai se mea na tupu

O le mafuaʻaga autu mo le oti o tipi, e ui lava i taumafaiga a le grower, o le sese filifiliga o rooting taimi. Latou te aʻaina i latou i le amataga o le tautotogo poʻo le tuai o le tautoulu, pe a fai o le laʻau o loʻo i totonu o se taimi le moe, ma latou manaʻomia faʻasusu ma le mafai onosaia soʻo se togafiti ma latou lava.

Ua pala le Gloxinia ona o le le fiafia o le fai laʻau e aʻa i totonu o se konateina koneteina... I lenei tulaga, ua feoti uma le laau, ma o lenei e mafai ona alofia i le totoina o peti taʻitasi i se isi ipu. O lenei e 'alo ese mai le sosolo o pala i le atoa laʻau. O nisi taimi e galo ai i le aufaifaʻatoʻaga ona fai ni alavai i totonu o le ulo, ona latou tuleia lea e pala ia ia lava.

E masani lava o le mafuaʻaga mo le leiloa o gloxinia o le sese filifiliga o le eleele. E totoina i le togalaʻau eleele, ae le o le eleele mo violets. O fanua o le togalaʻau e tumu i anufe, centipedes, lacewings, e vave ona sosolo mai le ulo, ma avea ma faʻamataʻu i isi laʻau. A e faʻapipiʻiina, o le a leiloa mea aoga uma ma talafeagai mo le tuputupu aʻe o le fugalaʻau.

E sili le liaʻiese o le petioles i se eleele-ua uma saunia Vaioleti faʻatau mai se faleoloa... O le a le faʻatumuina lava i fetilaisa ma o le a i ai le le faʻapaleni tali a le eleele. E masani ona maliu Gloxinia ona o le tele ma le faʻasūsū o le faʻasusu. E faʻasūsūina lava i le faʻapuna vai vai ua uma ona mago le pito i luga ole eleele.

Faaiuga

E le faigata ona faʻalauteleina le gloxinia e ala i tipiina, ae i le iuga o soʻo se windowsill o le a liua ma avea o se togalaau olaola. O le mea taua o le faʻamalosi ma le faʻaeteete pe a faapipiʻi, faʻasūsū le laʻau pe a maeʻa lenei gaioiga pe a maeʻa le pito i luga o le eleele ua faʻamamago ma fafagaina i mea faʻalaila.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: KING GLOXINIA Versão Gacha Life (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com