Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E faigata ona tupu le pelargonium i le togalaau?

Pin
Send
Share
Send

Talu mai le tamaititi, ua matou masani e mafaufau pelargonium (geranium) o se teufale. Ae ui i lea, mai le vavau na tupu i totonu o fugalaʻau moega. E i ai le tele numera o togalaau 'eseʻese, ma e oʻo lava i totonu o fale ituaiga e sili atu fafo i fafo i le taumafanafana.

O le mea lea, aso nei o le a matou talanoa ma oe e uiga i le totoina o geraniums i fanua tatala, e le gata o le tausaga, ae faʻapena foi i le totoina o mea totino i totonu o le togalaau. Tatou manatua tulafono uma mo le tausiga o lenei laʻau matagofie i luga o le auala.

Faʻamatalaga

O lenei tagata Aferika e tusa ma le 250 ituaiga. E faʻaleoleo i le tausiga, faʻamamaina le ea, e faʻaogaina mo togafitiga faʻafomaʻi, ma e faʻaaogaina e gaosia ai le suauʻu manogi. O lenei laʻau e uumi, saʻo ona poʻo, i le iʻuga o lea e i ai faamalu o fugalaʻau o lanu sili ona eseese.

O laulaʻau i luga o 'eseʻeseʻeseʻesega e faʻataʻamilomiloina ma le pito mafoʻe. E i ai ituaiga ma le le masani ai lanu lanu lau. O lenei lalelei e fuga mai i le taumafanafana uma. Pelargonium na ola i Europa mo le toeititi 4 seneturi. E oʻo lava i lea taimi, e le gata i ona teuteuga lelei, ae faʻapea foi ma vailaʻau faʻafomaʻi na lauiloa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, naʻo le manava i lona manogi mo ni nai minute e mafai ona faʻafilemuina lou tino soona faʻaalu. Ma mo se malulu, lona sua mafai ona sisina ifo i taliga ma isu. O vailaʻau faʻamaʻi o le a fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi.

E mafai ona tupu i fafo?

Geranium ua leva na totoina i fugalaau moega i le usitaia o tulaga nei:

  • Malamalama lelei le laufanua.
  • O le eleele e tatau ona lava le malamalama e faʻaalu ai.
  • Eleele ma le maualuga omea mea e le talafeagai mo pelargonium.
  • O laufanua susu ma le maualuga o le susu i taimi uma e le talafeagai.
  • Afai e te manaʻo e toto pelargonium mai fatu, pei o le taʻitasi tausaga, ona tatau lea ona e faia lenei i se seedling auala.
  • E mafai ona totoina ni geranium i fafo atu o le paʻu o le aisa talu ai, i le ogatotonu o le laina - i le amataga o Iuni.

Masalo o le a i ai se fesili a le tagata: aisea e toto ai se fugalaʻau i totonu o le auala? O le alu i lalo i luga o le auala e maua ai mea lelei nei:

  1. Ua malolo le laau.
  2. Geranium e fiafia tele i le la, o lea i luga o le auala e na ona suia, o le lanu o fugalaʻau ma laʻau e sili ona mauoa.
  3. Natura faʻamaʻaina o le laʻau meaola faia.
  4. I le fanua matala, o au tipi fou e aʻa vave (oe mafai ona aʻoaʻo atili pe faʻafefea ona faʻateleina pelargonium e ala i tipi iinei).
  5. I se faʻaopopoga, pelargonium mafai teuteuina soʻo se fugalaʻau moega.

Laʻau toto toto tulafono

Afai o loʻo e totoina pelargonium mai fatu, ona e muamua manaʻo e toto ni fatu ona faʻatoʻa totō lea i le eleele matala. A e alu ifo i lalo, faʻaaoga le polokalame lea:

  1. I le faʻaiuga o Fepuari - amataga o Mati, matou te lulu ai fatu i totonu o se koneteina, poʻo peat tablets.
  2. A oso mai se pea o laulaʻau moni, tatou te puna i totonu o tanoa. E mafai ona totō saʻo i totonu o ulo.
  3. Matou te vaʻai totoʻa - matou te faʻainu, fafaga, teu ia latou i se nofoaga mafanafana ma malamalama lelei.
  4. O le taimi lava na uma ai le vaitaimi mulimuli o le malulu (i le faaiuga o Me - amataga o Iuni), tatou totoina ai fatu i le nofoaga filifilia. O Geranium, i le auala, ei ai le taumafanafana tele i fafo i totonu o koneteina ma fugalaau fugalaʻau.
  5. O le totoina o le laʻau e sili ona lelei ile taeao.

Olaina o se fugalaʻau i fafo atu o le fale?

E le manaʻomia e Pelargonium ni manaʻoga faʻapitoa, o le tausiga la e faigofie lava.

Faasusu

E faigofie lava - vai a o le eleele ua mago. E sili atu ona faigofie ona onosaia e Geranium le lāmala nai lo le tafe o le vai. O le faʻasūsū tele e tau atu ai i faʻamaʻi o le supa. E sili le faʻasusu ile taeao, ae maise ile taimi muamua.

Laʻei pito i luga

Mo le tele o fugalaʻau, o le laʻau o le a manaʻomia le tele o le malosi, o lea laʻau minerale fetilaisa mo fugalaʻau laʻau o le a fesoasoani lelei mo ia. Faʻatasi ile 3-4 vaiaso. E le manaʻomia le faʻalauiloa faʻapitoa i le nitrogen fertilizing. Lenei o le a faʻaosoosoina ola olaola o lanumeamata tele i le faʻaleagaina o fugalaʻau. O ia meaʻai e tatau ona faʻataunuʻuina ile eleele aʻo leʻi totoina, sili atu ile paʻu.

Oe mafai ona iloa i nisi auiliiliga e uiga i le fafagaina mo pelargonium iinei.

Fausiaina

I le avea ai o se tulafono, pelargonium ei ai lona masani masani foliga, o lea na o faʻamamulu faamalu e tatau ona aveʻesea. Afai e te manaʻo i se sili atu lafulemu ma squat togavao, oe tatau ona pinch le pito i luga o le fana pe a totoina. O le a le mea e fai pe a oʻo mai le taumalulu? O le taimi lava e sau ai le 'aisa, ua oʻo i le taimi e ave ai le pelargonium i le fale. Tusa lava pe faʻafefea ona e ufiufiina, e le mafai ona ola o ia i le tatou taumalulu.

Tusitusiga! O le auala sili ona faigofie pe afai o au fugalaʻau sa i fafo i totonu o ulo i le taumafanafana umi, oe na o le aumaia i totonu o le fale. Ma oe mafai foi ona aveina i latou mo le aso.

Oe mafai ona aoao atili e uiga i le faʻavaeina o se togavao iinei.

Faʻafefea ona fesiʻi i totonu o fale?

№ 1

  1. Na matou tipiina uma laʻau na tutupu mai laulaʻau sinus, ma faʻapuʻupuʻu ia autu i le 30-40 cm. Matou te tuʻuina 6-8 laʻau i laʻau taʻitasi.
  2. Matou te eliina atoa le rhizome.
  3. Faʻaoga seleulu e faʻapuʻupuʻu ai aʻa i le lapoʻa e ofi i totonu o se ulo. I le taimi e tasi, matou te mautinoa ia aua neʻi faʻaleaogaina le laau o se rhizome talafeagai.
  4. Matou te totoina i totonu o se ulo saunia, faʻalauteleina ma le faʻaeteete aʻa i luga o le eleele.
  5. Vai faʻalelei ma aumai i totonu o le fale i luga o se susulu faʻamalama.

O lenei auala e masani ona taitai atu ai i le leiloa o le laʻau, ona o aʻa ua leaga.

№ 2

O le auala o loʻo mulimuli mai o le a maua ai le sili faʻamaonia iʻuga:

  1. O le taimi lava na amata ai ona paʻu le fugalaʻau, ma ua oʻo mai le malulu o le malulu, na matou tipiina 'oti 7-10 cm le umi mai la matou togavao.
  2. Matou te aveʻese laʻau, ma tuʻu 3-4 fasi i le pito i luga.
  3. E mafai ona e tuʻuina i totonu o le vai seʻia aliaʻe aʻa, pe mafai ona e faʻamau loa tipi i le palapala.
  4. E sili atu le ave o le eleele faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le oneone ma peat, ioe, e tatau ona susu (oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i le tuʻufaʻatasia o le eleele mo pelargonium iinei). Oe mafai ona ave se peat laupapa, faʻapipiʻi se au i totonu ma tuʻu lenei fausaga i totonu o se ulo eleele.
  5. Oe le manaʻomia e ufiufi i se mea.
  6. A maeʻa ona mauaa, o le a e maua se maloloina talavou laʻau.

Features o le tausia o le laʻau i le taumalulu

I le taumalulu, pelargonium o malolo, ina ia mafai ona ia faʻafiafiaina oe i le matagofie fugalaau i le tausaga a sau, oe manaʻomia le fesoasoani ia maua se lelei malologa. Ina ia mafai ona tupu se matagofie geranium, o tulaga nei e tatau ona faʻamalieina:

  • E seasea manaʻomia le faʻasūsū pe a mago le pito i luga.
  • E te manaʻomia le teuina o le laʻau i se nofoaga malulu; o se windowsill e fetaui lelei iinei.
  • E tatau ona puipuia le laʻau, uma mai le faʻataʻitaʻiga ma mai le vevela vevela mago latalata i le radiator.
  • I le taumalulu, geraniums le tau manaʻomia ni meaʻai faʻaopoopo; oe manaʻomia le amata fafagaina i latou na o le faaiuga o Fepuari.
  • O le soʻona moli i le taumalulu e le manaʻomia foi, o le mea lea, pe a mafai, e sili atu le aloese mai le tuʻuina o le fugalaʻau i le itu i saute o windowsill.

Tulau i eleele matala

Sei o tatou talanoa e uiga i le totoina o soʻoga pe o potu potu i nofoaga matala. Mai ia Fepuari, ua amata ona sauni le laʻau mo le totoina:

  1. Afai o le fugalaʻau na tupu tele i le taimi o le taumalulu, ona tatau lea ona tipi, pei ona tatou faia i le tautoulu. O tipi tipi e mafai ona mauaʻa mo le totoina mulimuli ane.
  2. Tuʻu le laʻau i le nofoaga sili ona malamalama.
  3. Matou amata amata ona fafaga pelargonium, lenei e le faʻaogaina i le fou totoina tipi, latou amata ona fafagaina na o le maeʻa o le masina.
  4. Matou te faʻasūsuina i taimi uma, e sili atu le faia o lenei i le palalet. Faʻaaoga na o le potu vevela vai mo faʻasusu.
  5. A maeʻa le faʻamuli mulimuli, ona tatou toe tipiina lea o le geranium i le eleele i le nofoaga saʻo. E sili le mea lea i le taeao. Lafoa le laʻau pe a uma ona toto. E tele isi auiliiliga e uiga i le toe totoina ma le aʻa o le pelargonium e mafai ona maua ii.

Lesitalaina nofoaga

O tamaʻi puʻupuʻu, puʻupuʻu o Pelargonium e mafai ona faʻaaogaina e fai ma auala i tafatafa o togalaau. O le Geraniums e sili ona aoga i le faʻatulagaina o ipu ma koneteina.

Tusitusiga! O lenei faʻatulagaga e le faʻatagaina le aʻa tupuola ona tupu tele, lea e matua faʻafaigofieina ai le galuega o le toe faʻafoʻi atu o le laʻau i le fale.

Ata o le germanium matala

I le ata, e tele filifiliga mo teuteuina o se togalaau togafiti faʻaaogaina geranium bushes:





O a faʻafitauli e ono tulaʻi mai?

O nisi taimi e oʻo lava i le sili atu undemanding laau maua i faʻalavelave. Sei o tatou vaʻavaʻai i le sili ona taatele faʻafitauli ma geraniums:

  • O laulaʻau e pei o se ie masaesae, e tautau, a paʻi loa ona paʻuʻu ese. O iʻuga ia o le soʻona susu. Afai o se timuga taumafanafana, manifinifi laʻau e mafai ona fesoasoani. A leai, e mafai ona e leiloa uma laueleele.
  • Tuua matutu. Suavai laitiiti. Masalo e naʻo le faʻasusu o le pito i luga ma aʻa i lalo e le o mauaina se mataua o le susu. O le a fesoasoani le palu. O le a le tafiesea le vai ma ausa.
  • Afai e aliali mai le efuefu i luga o laulaʻau, faʻasusu tatau ona taofi atoa.
  • Whiteflies poʻo aphids mafai ona nofo i luga o geraniums. O nei faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina e le lima, pe togafitia i iniseti, a leai o le a latou susuina uma sua mai le laʻau.
  • Afai pelargonium e le fuga i soʻo se auala, ma o lenei e masani ona tupu i le sili ona matagofie ituaiga, pe a fai o tuutuuga uma e le o tuʻuina mai. Vaʻai pe ua lava le malamalama o le fugalaʻau? Ua e fafagaina le laʻau?

    Faalogo! Mo le tele o fuga, o loʻo i ai le fofo a le nuʻu: 1 mataua o iodine i le lita o le vai ma sasaʻa 50 ml i le laʻau. Aua le sasaa i le aʻa!

  • Afai o le pelargoniums faatoa totoina magumagu i lalo o le vevela o le la, ufiufi i latou ma pulou nusipepa.

Faaiuga

Pelargonium mafai ona avea ma maumau punavai o fatu mo lou fugalaʻau moega. E leai se mea faigata i le tausiga o ia, ma le eseʻesega o fugalaʻau matagofie na ia foaʻi mai ma le agalelei ia matou o le a faʻafiafiaina i le taumafanafana uma!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Plant, Grow u0026 Care for Geranium Plants in Pots - The Complete Guide (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com