Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga ma le ata o le togavao Vaioleti. Faʻatuputeleina ma teuteuina aitia atamamai

Pin
Send
Share
Send

E te fiafia i fugalaʻau, ae e te le iloa faʻafefea ona teuteuina lau togalaʻau poʻo lau eria i tua atu o le fanua?

O le togavao Vaioleti o le a faigofie fesoasoani ia oe i lenei, aua e le gata ofoofogia matagofie ma tauagafau, ae o loʻo i ai foi le lelei numera o tulaga lelei ma ua faʻaaogaina o se fofo.

Lalo o le a tatou iloiloina po oa ituaiga o laʻau matagofie. Ma faʻapea foi, oe manaʻomia le iloa mo lona manuia galueaina.

Faamatalaga lautele

O le vao Vaioleti o se mutia tumau o le Vaioleti aiga ma fetolofi laʻau taoto i luga o le eleele ma se tolotolo, lala rhizome. O aa o lenei laau e tutupu mai ai ni fua fou i tausaga uma., ona o lenei, rosette o laulaʻau laʻau e fausia i luga o 'au pe a ma le 10-15 senitimita.

E i ai le pupula lanu o petals lima, e sau i foliga eseese ma manaia. O lenei laʻau e masani ona maua i itulagi o le teropika ma subtropical, faʻapea foʻi ma le Itulagi i Matu.

I luga o se tusi. E olaola Vaioleti i moega fugalaʻau i le togavao, e maua i luga o tafega, vanu. E i ai lona manaia, manogi manogi ma o se matagofie meli laau.

Talaʻaga o foliga vaaia

O le laueleele o le Vaioleti o Aferika i Sasaʻe. I le 1892, na matauina ai e Baron Adalbert Saint-Paul se fugalaʻau i totonu o maʻa i totonu o se tasi o pitonuʻu o Tanzania ao fiafia i le savali. O lana vaʻai na tosina mai e fuga o se manaia lanumoana lanu ma splashes samasama. O le Vaioleti sa i totonu o le lua

O lona tama, o Ulrich von Saint-Paul, sa ia te ia se faaputuga o laʻau seasea. Na auina atu ia te ia e le baron le fugalaʻau na ia mauaina, ma i le 1893 na faaali ai le Vaioleti mo le taimi muamua i se faaaliga. Mulimuli ane Na amata ona fafagaina e le aufaifaʻatoʻaga ituaiga eseese o lenei fugalaʻau, eseʻese i le tele ma le lanu.

Foliga Vaaia

O Vaioleti Vaivao e masani ona le pupula e pei o Vaioleti fanua, ae e matagofie i la latou lava ala. O le laʻau e tosina mai i ai lanumoana sesega, lanu viole, lanumoana lanumoana ma lanu viole lanu viole ma se nofoaga samasama. Faʻapea foi i le natura oe mafai ona mauaina lenei laʻau ma e paʻepaʻe. E eseese foliga o petala.

Toeititi o lau uma e basal ma e tele ituaiga:

  1. fatu-foliga;
  2. liʻo faataamilo;
  3. lavalava;
  4. ma uumi petioles.

La latou laina pito i luga e sili laiti atu i le tele nai lo le maualalo tasi. O le fuga e lima stamens ma puʻupuʻu filament. Lenei laʻau e leai sona faʻavae. O le Vaioleti e tupu i le maualuga o le 14-15 cm. O ona laʻau e fai si mama.

Masani ituaiga ma ata

Faʻailoa ituaiga eseese o fugalaʻau i le ata:





Tricolor

O le tricolor violet o se tasi o ituaiga masani o laʻau violet. E masani ona taʻua ole "Pansies". O lenei laʻau e mafai ona mauaina e le gata i le togavao, ae faʻapea foi i fanua vaoa ma i le togalaau. Leitioa a taʻua lenei laʻau "tricolor violet", ona o ona petals e sili atu ma le tasi le lanu. E fuga mai ia Me seʻia oʻo ia Setema. Ma le isi, pansies o se fofo. Vaiolet tricolor herbs o se lelei vailaau antipyretic.

Mo auiliiliga pe faʻafefea ona tupu se Vaioleti "Pansies", faʻapea foʻi ma tulafono masani o le totoina ma le vaʻaia o se fugalaʻau, faitau a matou mea.

Taifau

O le taifau Vaioleti e fuga foi e le gata i le togavao, ae faʻapea foi i nofoaga matala, mo se faʻataʻitaʻiga, i fanua. O petala e tasi lava lona paolo: lanumoana sesega. O fugalaau e laʻititi, laʻitiiti. O lau o lenei fugalaʻau e au, luga o tipi ma tetele. Fuga i Me.

Taufusi

E tele lapopoʻa lau o le samasama Vaioleti - o latou muamua e puʻeina le mata. O lanumoana e sesega lanumoana pe paʻepaʻe foʻi ma ni toʻotoʻo uaua, e tai tutusa ma lala o laʻau, lanu viole pogisa i le lanu. E ui i lona igoa, e tupu e le gata i taufusi, ae faʻapena foʻi i laufanua vaomatua ma susu susu.

Fanua

O le fanua Vaioleti foliga mai pei o pansies. O ana petals e laʻititi, sesega samasama i le lanu. E masani ona ola i vao, maua i le pito o le togavao. O le pollination i lenei fugalaʻau e tupu i fuga e leʻi tatalaina. Maua meatotino vailaʻau.

Manogi

O manogi violet e i ai ona laumalie, lapotopoto ma fatu-pei ona lau. O ona fugalaʻau e faigata ona misia ona e lanu viole poʻo le lanumoana. O le manogi Vaioleti manogi sili ona manaia, ae malosi. E amata ona fuga mai ia Aperila i le ogatotonu o Me. Tele maua i le togavao.

Tausiga

O se tasi mea lelei o violets laupapa o le leai lea o se faʻaeteete e tausi.

Taua! Manatua o le fugalaʻau manaʻomia faʻasusu faifaipea pe a naʻo le taimi o le fatu laʻasaga.

Afai e ola le Vaioleti i totonu o fale, i taimi e tatau ona ave i fafo mo le ea. E manaʻomia le faʻamalosia o le laʻau ma lau faʻalaʻau ile lua vaiaso, aua le soona faia.

O Vaioleti latou te tauagafau ma fiafia e lafi i le paolo.ae mafai foi ona tupu i se nofoaga susulu pe a faʻasusu. Latou te tumau mausali i le taumalulu, tatali sina laʻititi. O se Vaioleti Vaioleti, aemaise lava manogi, o le a alu ai le lua tausaga e tupu ai i se vaega o le tasi sikuea mita.

Totoina ma ola

  • O fatu e tatau ona lūlūina faʻatoʻa seleseleina, oe mafai ona faia lenei mea i soʻo se taimi o le tausaga, seʻi vagana mo le taumalulu. Ua amata ona totogo aʻe i totonu o le tolu vaiaso.
  • O le eleele e tatau ona lelei, lafulafua, lauola. E te manaʻomia le salalau o fatu i luga ma sausau sina tamaʻi eleele. E tatau ona mautinoa o le susulu susulu o le la e le pa'ū i luga o le lumanaʻi fugalaʻau. Le isi, e tatau ona e tapunia mea uma ile pepa alumini.
  • Aua neʻi galo e uiga i le faʻasuina o fatu, lea e faia i aso uma.
  • Aua neʻi galo e uiga i le ea.
  • O le totoina o fatu e tatau ona faia i luga o nofoaga felavasaʻi, o se tamai maupuepue.
  • E ui lava i le mea moni o violeti e teteʻe i le toeititi o mea uma, e tatau ona faʻasūsū i le vevela tele.

Faamai

E ui lava e tumau pea Vaioleti ma e le fefefe i le aisa, ae e iai lo latou vaivaiga - faʻamaʻi. Talofa e, e faʻapipiʻi foʻi i laʻau laʻitiiti faʻapena.

  1. O se tasi o faʻamaʻi sili ona matautia mo Vaioleti violē o aʻa pala. E masani lava, e faʻamaʻi le laʻau ile maualalo ole vevela ma maualuga le susū. E masani lava o lenei faʻamaʻi e afua mai i pathogenic fungus e faʻapapau le maualalo o le vevela ma e mafai ona teuina i le palapala mo se taimi umi. O siama e masani lava ona amata mai i aʻa o laʻau.
  2. O le isi e le itiiti ifo le mataʻutia faʻamago mo Vaioleti o le leva o le po. E ulu i totonu o le laʻau masani ona ala i le pistil, aʻa lauulu ma stomata.
  3. Downy agamalu e aafia ai foi le le lelei faʻatoʻaga ma o se tasi o sili ona le lelei faʻamaʻi mo se fugalaʻau. O se pauta paʻepaʻe ufiufi fausiaina luga o laulaʻau ma fugalaʻau.
  4. E i ai foi pala o laʻau petioles, o se faʻamaʻi seasea tupu mai i le ogaoga o le vevela pe a o laʻau petioles faʻafesoʻotaʻi ma limu.

E tele isi faʻamaʻi matautia:

  • siama siama o laulaau;
  • le pala, pe a faʻapea o le paʻu o le vevela, ua amata ona mou malie lau o le Vaioleti;
  • chlorosis o laulaʻau.

O faʻamaʻi pipisi e aofia ai fesuiaiga.

Vaega:

Vaomatua Vaioleti o se sili ona aoga ma manaia fugalaʻaue mafai ona fesoasoani i le tele o faʻafitauli. O lesi foi mea:

  1. Mo tiga o le faʻaʻi, faʻaaoga le fui o lenei fugalaʻau.
  2. I tulaga o faʻamaʻi manava, fesoasoani vailaʻau rhizome tatou.
  3. E le gata i lea, o le manogi manaia o Vaioleti faʻafilemu ma malolo, aemaise lava i le tulaga o hysteria, popole popole ma faoa.
  4. O Vaioleti e faʻaogaina e fai ai suauʻu e aveʻese ai le fulafula o foliga ma taʻe i luga o laugutu.

Faʻaaliga! Ae o sauniuniga Vaioleti e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, aua neʻi galo o lenei lava o se vailaʻau oona.

Vaomatua Vaioleti Aoga aoga ma faʻaoga:

O le Vaioleti Vaioleti o se moni tulaga ese fugalaʻau. Tauagafau, alofa e lafi i le paolo, ae ui i lea, o le a teuteuina lau togalaʻau ma ona mata matagofie lanu viole o fugalaʻau, faʻamalieina i se manogi ma o le a na ona faʻafiafiaina le mata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TALOFAE O TAMAITI MAI POLY-TECH (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com