Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea uma e uiga pe mafai ona taofia le begonia i le fale, o le a le mea mo, o le a le mea, o se faʻailoga

Pin
Send
Share
Send

Tele o tagata e talitonu i talitonuga faʻanuʻu i se tasi auala poʻo seisi, o isi taimi e le masani ai, pe naʻo le mea neʻi tupu. Ma taleni tumau, lea e tupu ma taʻoto e pei o se kiona i le aluga o taimi, mafai faʻatonutonu i se tagata pe faʻafefea ona ola.

Lenei o se fugalaʻau matagofie, ae o le teuina i le fale o se faʻailoga leaga. Ma latou te mumusu laʻau latou te mananaʻo ai. Poʻo le isi itu - o faʻailoga faʻaeeina le laʻau i meatotino a se faʻailoga faʻamaneta.

Seʻi tatou vaʻavaʻai po oa talafatu o loʻo tuliloaina begonias, saili poʻo fea na latou o mai ai, ma taumafai e malamalama pe mafai lava ona teu begonias i lou fale.

Faʻamatalaga puʻupuʻu ma ituaiga

O Begonia o se ituaiga atoa o laʻau o le begonia aiga, lea e aofia ai le sili atu ma le 1000 ituaiga. O le nofoaga o le tufatufaina o begonia i le natura o Amerika i Saute, Aferika, Initia. O lenei ituaiga laau na maua i le faaiuga o le seneturi lona 17 e le Falani botanist Charles Plumier i West Indies. Na ia faaigoaina foi le laau i le igoa o lana soa o Michel Begon.

O se numera tele o ituaiga o lenei laʻau mo le faʻaaogaina i le floriculture e mafai ona vaevaeina i ni vaega autu se lua:

  1. Laʻititi-teuteuina faʻataʻitaʻiga e matagofie ma le faʻasolosolo lau o laʻau e sili ona eseʻese lanu.
  2. Matagofie fuga eseese, tele ufitia i le taimi o fugalaʻau ma rosa-faigata pe faigofie fugalaʻau o le samasama, paʻepaʻe, piniki ma mumu.

E le mafai ona faʻamatalaina lenei fugalaʻau, aua e matua 'eseʻese begonias e manaʻomia ai se faʻamatalaga taʻitasi mo ituaiga uma.

Faamanuiaga ma leaga

Pei o le tele o laʻau, begonia e tele meatotino mo le tagata tino, aofia ai faʻamanuiaga:

  • O le sua mai laulaʻau ma poʻo e faʻafilemuina neura, masani ai le moe, faʻamama ai le popole.
  • O se vaega o hypnotics lelei o se excipient.
  • O le laʻau totoʻa o se vaega o sauniuniga faʻamoemoeina mo le togafitiga o le 'ava malosi ma vailaʻau fai ma vaisu.
  • Fesoasoani e faʻaititia le toto maualuga ma e aoga lona aafiaga ile toto i le lautele.
  • E faʻasaʻoloto e Begonia ni filipone i luga o le ea, e mafai ai ona tau e oʻo lava i le streptococci ma le staphylococci.
  • Faʻamama le ea e le gata o siama, ae faʻapena foi i le efuefu ma vailaʻau oona.
  • Faʻafiafiaina le mata ma ona foliga vaaia.

Lea ua e iloa le mea ole begonia e mo ile fale.
Ae o loʻo iai foʻi lapataʻiga e fesoʻotaʻi ma lenei laʻau:

  1. Tele o ituaiga begonias e oona i le tasi tikeri po o le isi, o lea e sili ai le saunia sauniuniga ma otoʻotoga o lenei fugalaʻau pe a maeʻa mautinoa o se saogalemu faʻataʻitaʻiga filifilia. E tatau ona mulimulitaʻia fuataga ia aloese mai le oona.
  2. E tatau ona e faʻaeteete a o iai ni tamaiti ma manu i totonu o le fale, aua o le 'ai begonia lau e mafai ona mafua ai mu i le mucous membrane o le gutu ma larynx.
  3. Sauniuniga ma lenei laau e faasaina mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga, lactating fafine ma tamaiti.
  4. I le taimi o soʻo se togafiti ma le laʻau, oe le mafai ona olo ou foliga, mata, a leai e mafai ona e mu. E sili atu le faʻataunuʻuina ma toe tuiina i totini lima.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le aoga ma leaga mea totino o begonias mo fale ma tagata, faitau se isi tusitusiga.

O le a le mea e tupu ai?

O le mea moni, o le autu galuega a begonias o le teuteuina o totonu o lou fale (oe o le a aʻoaʻo e uiga i le tuputupu ae begonias i le fale iinei). O nei laʻau e moni sili ona matagofie, ma o nisi e oʻo mai i le amataga. Begonias e faʻaaogaina i teu fugalaʻau ma e naʻo le teuina i faʻamalama. O nisi begonias fuga e pei o se teuina o tamaʻi rosa. O isi e osofaʻia ituaiga eseʻese ma laulaʻau.

I luga o se tusi. Tagata masani i le aoga meatotino o lenei laʻau faʻaaogaina ia o se ea faamama, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le potu latou ulaula. E pei o se masini fufulu mama, tosoina uma vailaʻau oʻona.

Peitai, e i ai i latou e totoina begonias e faatosina mai le laki, alofa, manuia ma le lelei malosi. O nei mea uma ua folafolaina mai e ala i faailoga ma talitonuga a tagata.

Le uiga o lenei fugalaʻau

Mai le manatu o le esotericism, o lenei laʻau e i ai le malosi lelei. ma mafai ona fesoasoani i toeititi lava vaega uma o le olaga. Lalo o le a tatou faʻamatalaina le uiga o se fugalaʻau i le olaga o le tagata, e tusa ai ma talitonuga masani. I se tulaga lautele, begonia o se faʻailoga o a mea ofoofogia i olaga o tagata?

  • Afai e te le alu faʻalelei i mea tau tupe, begonia o le a tosina tupe tafe i le fale.
  • Ua naʻo oe? Tuʻu le begonia ma mumu fugalaʻau i lou potumoe, ma le fiafia o le a le faʻatalitali ai oe.
  • E i ai sau paʻaga agaga? Scarlet begonia latalata i lou moega o le a fesoasoani e faʻatumauina le alofa ma le faʻananau i se mafutaga.
  • Fugalaʻau piniki i le umukuka o le a sefeina oe mai feeseeseaiga i totonu o aiga.
  • White begonias i le potu malolo o le a faʻamautuina le filemu i totonu o tagata uma o le aiga.
  • Leai se fiafia? O se tausiga laau o le a avatua le fiafia i tagata uma o le fale.
  • A mago le begonia, faʻamoemoe i se faʻalavelave.
  • A fuga tetele, o le a lelei mea uma.
  • Le fuga i luga ole taimi - o le a iai le toe faʻatumuina i le aiga.
  • O se tagata e leaga lona malosi na sau i le fale - o le fugalaʻau o le a ave uma e aunoa ma se faʻailoga.
  • O le latalata i begonia, oe ua molia i le malosi malosi.
  • Faʻatau begonias luga o le maketi o se leaga faʻailoga.
  • E fesoasoani le fugalaʻau e faʻamalolo le fatu, mama, ate, ma le manava.

O lenei ua e iloa le uiga o le tuputupu ae i le fale - e mafai ona lelei ma leaga.

Tatau ona e ola i totonu o se fale mautotogi?

Mafai ona ou teuina i le fale? E mafai ona e teuina ni fugalaʻau i totonu o le fale e te fiafia iai ma lou aiga. Aua le tuuaʻia lenei laʻau fugalaʻau mo au manuia ma mea le manuia. Oe mafai ona talitonu o lau lalelei begonia aumaia ia te oe se laki lelei, ma e tusa foi mafaufau ia te ia o se talisman. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe o loʻo taoto le fafine talimalo i luga o le nofoa, begonia o le a aumaia ia te ia se ato tupe ma se aloalii i le alofa i lona faitotoʻa.

Taua! O matou e gafa ma a matou fagafao. Mo o latou tulaga ma le olaga. Ma begonia o le a mautinoa lava faʻafetai ia te oe i le mama mama ma matagofie fugalaʻau.

Faʻamaoni, ou te pagatia foi mai talitonuga faʻanuupō, ma ou te talitonu o se tagata e naʻo ia lava e tali atu i lona ola, o se faʻailoga mautinoa o le a teuteuina lelei ma ola maloloina ia laʻau i lona fale.

Maua begonias, afai e te fiafia ia i latou, tausi i latou, ausia le manuia i le olaga ma talitonu ia te oe lava, ae le o faʻailoga na fausia e se tasi!

Tausiga

Ina ia mafai e le laʻau totoʻa ona aumaia ia matou le laki, matou te tuʻuina atu i ai ma le faʻaeteete tatau:

  1. O le vevela sili ona lelei mo se fugalaʻau o le 20-22 tikeri, i le taumalulu 15-17 tikeri.
  2. E fiafia tele Begonia i moli malamalama lelei, ae o le vevela o le la i le tau mafanafana e mafai ona afaina ai o ia, e sili ai la mo le taimi nei ona tuʻu o ia i tafatafa o le faʻamalama, ae le o luga o le windowsill.
  3. E fiafia le laʻau i le ea susū, ae le tatau ona e sausau laulaʻau. E mafai ona faʻaleagaina ai i latou. Sili atu ona tuu se fata vai i lalo o le ulo.
  4. O le faʻasūsū e manaʻomia tele, ae o le sasaʻa e le aoga foʻi. O se fata ma le vai o le a sili ona lelei filifiliga iinei foi. I le taumalulu, e manaʻomia tele le faʻasūsū. Oe o le a aʻoaʻo faʻafefea ma pe o le a le faʻainuina le laʻau i lenei tusitusiga.
  5. O le fugalaʻau manaʻomia le toe faia i tausaga taʻitasi. E mafai ona e aveina faʻapitoa eleele mo begonias, pe palu peat, lau humus, oneone ma laumei eleele i le 1: 1: 1: 2 faʻatusatusa.
  6. O laʻau fugalaʻau uma lava e manaʻomia le faʻamaluluina, o le mea lea, mai le amataga o le tautotogo e oʻo i le tautoulu, e tatau ona faʻapipiʻi ai minerale o minerale. E tatau ona faia lea i le 10-14 aso. E manaʻomia foʻi le fafagaina, ae e le masani, e faʻatasi ile masina ona lava.
  7. I le taumalulu, begonias manaʻomia malologa. Faʻaititia le faʻasusu, taofi uma fafagaina ma tuʻu le fugalaʻau i se sili malulu nofoaga ma feololo moli. O ia faiga o le a avea ma ki i le lelei fugalaau i le tausaga fou. Faitau atili e uiga i le taumalulu tausiga ii.

Faaiuga

Matou te feanu i luga o matou tauʻau, tuʻituʻi luga fafie, tutuli pusi uliuli mai le auala, kolosi o matou tamatamai lima ma faʻatali mo se tamaloa e sau pe a paʻu se naifi. O nisi taimi e aunoa ma le mafaufau pe aisea ua tatou faia ai lenei.

Laʻau ei ai sona aoga aoga i luga o le mafaufau tulaga o se tagata - o lenei e faʻamaonia e saienisi. Isi mea uma o le taunuuga o a tatou gaioiga. Ma e sili pe a fai e moni uma nei faʻailoga, ae "faʻatuatua i le Atua, ae aua neʻi e faia se mea sese."

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Heavy Tama Production - Tasi Le Ala - New Samoan Song 2020 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com