Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea uma e uiga i le totoina o le fuchsia ma mulimuli ane tausiga i le togalaau: auiliiliga faʻatonuga, ma ono mafai faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

Fuchsia matagofie, ofoofogia ma susulu o se "mea taua teuteuina" mo lou fale poʻo le togalaʻau. O le laʻau na fafagaina i le sili atu i le 3000 tausaga talu ai, mulimuli ane tele hybrid ituaiga na fausiaina mo le totoina i greenhouse.

E ola le togavao i mea olaola poʻo le foliga i le laʻau. Ma o ituaiga eseese ei ai a latou lava manaʻoga mo le tausiga ma moli.

Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe poʻo a foliga vaaia o le tausiga o fuchsia i le togalaau. Faʻapea foi, mafaufau auiliili i faʻamaʻi ono tupu mai lenei fugalaʻau.

Faʻafefea ona tupu: foliga o le faʻagaioiga

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le laʻau o se laʻititi laʻititi, lea e i ai mūmū e mafai ona fesuiaʻi, o laʻau lanceolate e feololo, le tele o fugalaʻau eseese ma lanu. Mo le totoina i totonu o le togalaau, o ituaiga ma lapoʻa ma laʻau saʻo e masani ona ave.

Taʻitasi ituaiga o fuchsia ei ai a latou lava manaʻoga mo le tausiga ma moli, ae o se masani a foliga o le fefe i le tuusaʻo o le la. E te manaʻomia le totoina o vao i vaega pogisa. E ese ai le ituaiga Aloha ma Coral, e tumau ai lo latou lanu mananaia e oʻo lava i lalo o le vevela o le la, ae manaʻomia le vaʻaia lelei. Ampel bushes e sili atu le ola i le togalaau i totonu o se ulo poʻo totonu o se fugalaʻau.

Tusitusiga. A o togalaʻau, e tatau ona mataitu ma le totoʻa le tulaga o le togavao, faʻafouina i lea taimi ma lea taimi le faigata ituaiga ma talavou.

O tuaoi atoatoa mo fuchsia i le togalaau o begonia, pasama poʻo le ivy.

Auiliiliga faʻatonuga

A filifilia se nofoaga mo se laʻau, oe manaʻomia le faʻamuamua i nofoaga e malamalama lelei i le taeao ma le afiafi, ma faʻapaolo i le ao. Fuchsia tatau ona totoina i le eleele matala e le sili atu nai lo Me. O le togavao e faʻaalia i le vave sosolo ma faʻamalosia - o le a totō le laʻau i le 2-3 vaiaso talu ona toto. E le taliaina e le laau le malulu o le tau. Mo le totoina umi, fuchsias e sili ona totoina i totonu o ulo, fesiitaʻi i latou i fafo i le mafanafana vevela.

Eleele tuufaatasiga ma fetilaisa

E te manaʻomia le luluina o fatu i se eleele malamalama ma lelei. E mafai ona e faʻatauina se paluga palapala ua uma ona saunia pe fai oe mai le laumei, peat ma le oneone (vaevaega 3: 2: 1). E fautuaina le faʻamamaina o le palapala - teu i totonu o le pusaaisa poʻo le malulu, sasaʻa i luga le vai pupuna. O fatu e totoina i totonu o sea eleele palu mo le toe totoina o fatu i se togalaau.

E manaʻomia le totoina o laʻau i totonu o le togalaʻau i le eleele laulelei ma le le faʻaituau. O le lelei o le eleele i le eria o le a faʻaleleia e ala i le faʻatumuina o le pito i luga o le paluga o peat, perlite ma le oneone. E fautuaina foi le faʻaopopo o le omea - o le a fesoasoani e taofi mea lelei.

O le lelei fausiaina eleele mo le togalaau tatau ona aofia ai:

  • palu palu poʻo laufanua laufanua;
  • peat;
  • faʻamautu humus ma faapalaga;
  • oneone

Taua! E tatau ona faʻatumauina le susū o le eleele: o le pito i luga e le tatau ona mago, ae e le tatau ona faʻaputuputu le susu i le aʻa.

Faʻatasi ai ma mea e sili ona lelei faʻalelei faʻalaʻau o loʻo faʻapipiʻi i le tino. Faʻatagaina e faʻapipiʻi pe a uma ona sosolo le laʻau ma faʻasaʻoloto laulaau. Mo nei faʻamoemoe, latou te ave suavai suavai faʻavae i luga o humus, faʻafouina i le nitrogen, phosphorus, potassium, zinc. O le toe faʻafouina o le palapala e tatau ona fesuiaʻi ma le lauina o le lauina o laulaʻi faʻasaga i meaola (o se vaifofo vaivai o Previkur, potassium permanganate).

Sauniuniga ma germination

O le autu aiaiga mo maualuga-lelei germination o le faʻatauina o fou fatu mai talitonuina gaosi. E te manaʻomia le totoina o fatu i le palapala ua uma ia Fepuari-Mati, ona mafai ai lea ona totoina fatu i eleele matala i le ogatotonu o Me. O le fuchsia container tatau ona lautele. O se koneteina talafeagai o se manino pusa.

E tatau ona faia pu o alavai i lalo o le koneteina. Sosoo ai, fai se vaega o faʻalauteleina le omea poʻo maamaʻa - o le a le feoti fatu mai le stagnant vai. Ona e manaʻomia lea e sasaa i totonu o le eleele palu, faʻatutu, tuʻu le 2-3 cm i le pito o le koneteina. Ina ia puipuia le fausiaina o suia, o le eleele e tatau ona faʻasusu mai luga ma le potassium permanganate mai se fagu fagu.

Ina ia faʻamalolotoina le fatu i lou tamailima 3-5 cm. Ufiufi le koneteina i le cellophane poʻo se tapuni, ia mautinoa ia tuʻu le avanoa mo le ea e ulufale ai. Tu i luga o se mafanafana windowsill. O le optimum vevela e le sili atu nai lo 22 tikeri. A maeʻa ona oso mai o laʻau muamua, faʻasusu ifo le vai i luga ia te ia faʻatasi ile 2 aso, aso uma - faʻapipiʻi le ea ile vai mai le fagu paʻu.

Faʻafefea ona popole?

Faʻatasi ai ma tulafono faʻavae o le faʻasūsū saʻo o vai ma laʻau matutua. Fuchsias manaʻomia tele ae feololo faʻasusu. E sili le faia ile 1-2 taimi ile vaiaso. E tatau ona faʻaopopo le vai ile taeao. I le va o le faʻasusu, ia mautinoa ia faʻasusu laulaʻau i se fagu pasī, aua e fiafia le laʻau i le susū. Afai ua mamae le laʻau, e tatau ona tipi ese i le taimi.

E i ai foi nisi vaega o le tausiga. I totonu o le togalaau, o le "matagofie taua" ua tuuina atu i ai se nofoaga puipuia mai le la ma goto. Afai e faʻamalieina uma tuʻutuʻuga, o le a suia le laʻau ma fiafia i le lanu: o le lanu o le a sili atu ona sua, o le a ola lauolaola lauolaola, o le a faʻamalosia le togavao.

O le tau sili ona lelei mo le ola i fafo o le 21-23 ° (o le faʻailoga e le tatau ona maualuga atu e oʻo i le taumafanafana). Afai o le faʻailoga o le fua vevela oso i le 26-28, o le fuchsia lafoa ona laula ma amata ona mamae.

Mulimuli i taga

O tulafono masani o le tausiga o le filifilia o le nofoaga saʻo, faʻasusu ma le susū. A faʻapea e sese le mea teu fugalaʻau, o faʻailoga ia e taʻu mai ai:

  1. Lulu paʻu ese ma faʻamago fugalaau - fuchsia e le lava le susu.
  2. E magumagu le vao atoa - e ova le susu i le palapala, ua amata ona pala le aʻa.
  3. O lanu enaena e aliali i luga o laʻau - e manaʻomia le faʻatonutonuina o le tele o taimi e faʻasusu ai, ona o le eleele ua palapala.

O le tausiga o laʻau e faʻailoa mai ai le faʻamalosia ona faʻaogaina o meaola faʻalafua - mullein poʻo le humus o maualalo faʻasologa, lefulefu. I le taimi o le fausiaina o fuga ma i le taimi o le fugalaau vaitaimi, o le folasaga o vave teuina e manaʻomia.

I luga o se tusi. E manaʻomia le faʻataunuʻuina o le fuchsia i se tulaga maualuga. Ina ia faia lenei mea, aveʻese matutu pe vaivai laʻau, ma faʻapuʻupuʻu toaaga tupuola tumutumu i le afa.

Faʻamaʻi ono: faʻamatalaga lautele

O le lelei o le laʻau o le vaivai gofie i faʻamaʻi. O le tele o taimi, o faʻailoga o le efuefu aluga e aliali mai i luga o le togavao. Fundazol o le a fesoasoani e faʻafetauia ma faʻamaʻi (vaʻai le metotia i luga o le afifi). Isi faʻafitauli ono aofia ai le efuefu pe uliuli. O le vaega ua afaina o le togavao e avea ma vai, o se paʻepaʻeʻe fuga mai i luga o lau o lau. O le taua faasaga i faʻamaʻi e aofia ai le vave aveʻeseina o vaega oti ma togafitiga ma vailaʻau faʻamamaina.

O le fuchsia togavao e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi - aphids, spider mites, whitefly. Faʻailoga o le aphid infestation o le sesega lanu ma mimilo o laulaʻau, curvature o au, leai-tatala o fuga. Togafitiga o laulaʻau ma le 'ava malosi ma mulimuli ane faʻasusu ma soʻo se sauniuniga mai le kulupu o iniseti o le a fasiotia le faʻamaʻi.

A faʻapea e maualalo le susū, o le fuchsia e afaina i apogaleveleve. Faʻailoga o specks ma togitogi i luga o laulaʻau, suia o lanu ma mulimuli ane pa'ū. Pest control e aofia ai foʻi togafitiga iniseti.

Fuchsia o se fugalaʻau matagofie e masani ona ola i totonu o ulo, fugalaʻau, ma teu teuteu. A tupu i le togalaau, e taua le usitaʻia o faʻapitoa tausiga tulafono. E te manaʻomia le luluina o fatu i totonu o se konateina ia Fepuari, ma totoina fatu i eleele matala ia Me. Mo le laʻau, faʻailoga o le eleele lafulemu ma feololo le susu e taua. Oe mafai ona iloaina muamua faʻailoga o faʻamaʻi fuchsia i le togalaau i laulaʻau.

Faʻateleina fuchsia i fafo:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Авиатор, Ульяновское училище, как поступить, профессия диспетчер. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com