Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻasusu faʻalelei se orchid i totonu o se ulo i le fale: faʻatonuga ma lea laʻasaga ma fesoasoani aoga

Pin
Send
Share
Send

O le totoina o le oketi i le fale o se pisinisi galue ma e manaʻomia le lelei malamalama. O lenei fugalaʻau uiga ese e manaʻomia ai le faʻaaogaina lelei. Moli susulu, fafagaina, vevela - o nei mea uma e taua tele i le totoina o se laʻau.

O se tasi o manatu taua e tatau ona e iloa o le faʻasusu o lau oketi i totonu o se ulo. O le faʻasusu le talafeagai e masani ona mafua ai le maliu o laʻau. O le mea lea, o lenei tusitusiga o le a taʻu atu ai ia te oe pe faʻafefea ona faʻasusu lelei lau orchid i ulo.

Vaega:

O le tele o orchids o epiphytes, o lona uiga, o laʻau e tutupu i le natura faʻapipiʻi i le ogalaau o se laau, ma aveese le susu mai le siʻosiʻomaga. O lona uiga o nei laʻau e le taitai susu i le vai.

Lea mulimuli le muamua ma o se tasi o tulafono autu o le faʻainu: aua lava neʻi teuina oketi i totonu o le vai, faʻasusu latou. O le tausiga o nei laʻau finicky e ese mai isi ma faʻamoemoeina i le tele o mea, o le a tatou talanoaina i lalo.

Tulafono Faʻavae

I le amataga, e manaʻomia le faʻasusu o le oketi i le pito i luga o le ulo, faʻatagaina le tele o le suavai e alu i fafo.

FAʻAMATALAGA: o le mea sili ona taua e manaʻomia e tagata uma ona manatua o oe e manaʻomia le faʻasusu o le orchid peʻa o le substrate e mago atoa! A leai, e mafai ona afaina tele ai aʻa!

E le mafai ona tuʻuina mai ni faʻamatalaga saʻo mo faʻasusu mo soʻo se taimi o le olaga. Peitai, e tele tulafono lautele mo le faʻasusuina o oketi e tatau ona mulimulitaʻia:

  1. Faʻasusu e tatau ona faia e le masani, ae tele (faitau e uiga i le tele o taimi e faʻasusu ai oketi iinei).
  2. Ole vevela ole vai e tatau ona iai ile vevela ile potu, pe fai si maualuga atu.
  3. O le taimi sili ona lelei mo le faʻasusu o le taeao.
  4. I le taimi e faʻasūsū ai ma faʻasusu, e tatau ona e mautinoa e le oʻo le vai i luga o fugalaʻau, a leai o le a iai ni mea e faʻatupu i luga o petala ma e vave ai ona mamae le orchid.
  5. Root faʻafesoʻotaʻi ma le vai e le tatau ona sili atu ma le afa itula.
  6. O le suavai pe a uma ona faʻasusu e tatau uma ona faʻaalu ese mai le ulo.

Laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo tagata amataina fugalaau

E le masalomia, o le pesini e tele sona sao ile faʻatupulaia ma le atinaʻeina o soʻo se laʻau, ma orchids aemaise lava. Uma growers fiafia eseese ituaiga o tanoa: kelei, tioata, palasitika, i ai pe leai ni alavai faʻaalu.

Ma o le mea moni, faʻalagolago i le ulo, o le faʻasusu o le laʻau o le a ese foi. Sei o tatou mafaufau eseese i ituaiga taʻitasi o tanoa ma le saʻo tausiga i totonu.

Toto e aunoa ma se pu

O le faʻasusuina o se oketi i totonu o ia paʻepaʻe e i ai ona lava uiga. O le faʻasusu e manaʻomia ona faʻatinoina i luga o le eleele, e leai se aoga e faʻatofu i totonu o se vaʻa ma suavai, aua e leai ni pu mo le faʻaaluina o le vai.

E faʻatagaina le faʻasusuina o le orchid ile fale taele e faʻaaoga ai se atigi vai, i lenei tulaga, pe a maeʻa o le a tatau ona faʻamaligiina le sili atu suavai. E faigofie lava ona fai lenei mea: e manaʻomia le fuli o le fugalaʻau, uu le aʻa ma sasaʻa le vai.

Oe manaʻomia faʻasusu se orchid i totonu o se ulo e aunoa ma ni pu e masani ona masani ai, aua o le eleele i sea totoina o le a tumau susu mo se taimi umi. O le va fautuaina i le va o faainuga e 14 aso. Oe mafai ona fetuʻunaʻi lenei taimi faʻavae i luga o le tulaga o le eleele.

Taua: Ona o le mea moni o le eleele i totonu o se pesini e aunoa ma ni pu e faʻamago umi atu, e vave ona le mafai ona toe faʻaaogaina mo se fugalaʻau!

Transparent ma opaque mo le tuputupu aʻe

Orchids totoina i totonu o ni fagu manino ma se alavai pu e mafai ona faʻainuina i le tele o auala. E mafai ona e faʻaaogaina le taele vevela, faʻatofuina i le vai, poʻo le faʻasusu. Taitasi auala i ai a latou lava nuances.

A faʻatofuina le ulo i le vai, tuʻu lemu le pesini ina neʻi tulei i fafo aʻa le fugalaʻau. E manaʻomia le taofia o le laʻau i le vai mo le tusa o le 30 sekone ma le tutusa aofaʻi i le ea.

O lenei metotia o le faʻasusu e sili ona aoga ma laʻititi le tau. I le ma lea, e manaʻomia le faʻasusuina o le laʻau faʻatasi i aso tolu uma, ma i taimi malulu - tasi ile vaiaso.

O le faʻasūsūina ma le vai faʻasusu e faʻataunuʻuina ma le faʻaeteete, e aunoa ma le paʻi i fugalaʻau o laʻau ma toʻi o laulaʻau. Oe manaʻomia faʻasusu seʻia oʻo ina tafe le vai mai le pu. Alu tele vai mai le apa.

O le lelei o faʻamalama ulo o le e ona mafai manino ona mulimuli i vai faʻasologa vaitau. Afai o loʻo iai se faʻaputuputuga o condensate, tamaʻi tamaʻi tamaʻi suavai i luga o le puipui o ulo, ona vave tele lea e faʻasūsū le laʻau.

O metotia mo le faʻainuina o se fugalaʻau i totonu o le ulo opaque e le eseʻese mai le muamua. Pau a latou faʻafitauli o le e le mafai ona vaʻaia le tulaga o aʻa mo le isi faʻasusu.

Peitaʻi, e tasi lava le faʻataʻitaʻiga metotia: oe manaʻomia le faia o se skewer laupapa, faʻalolotoina i le iuga i le eleele ma tuʻu mo le afa itula. Afai e tumau pea le mago o le laʻau pe a maeʻa le aso faʻamuta, ua oʻo nei i le taimi e faʻasūsū ai le oketi.

Se ata

Lalo oe mafai ona vaʻai i se ata - faʻafefea ona faʻalelei vai orchids i le fale mo amataina:



Fesoasoani fesoasoani ma fesoasoani

O orchids o ni laau totric e tausi. Tasi le mea sese le mafai ona faʻaleagaina se fugalaʻatasi tasi ma mo uma. E tele mea sese e faia e tagata faʻatoʻaga. Ina ia puipuia lenei mea, o nisi nei o fesoasoani aoga:

  • O le faʻamalieina o le mea sese e masani ai ona aloese mai ai. O aʻa o le fugalaʻau e le taliaina lelei le susū, lea e tau atu i lo latou pala.

    Fautuaga! Lenei mafai ona 'alofia i le faʻaaogaina o se maualuga foam alavai - tusa 4 cm.

  • A faʻasusu, taumafai e le alu i totonu o au o laulaʻau, a le o lea e ono oʻo atu ai i le pala o le aa aʻiaʻi o le laʻau, ma o le a mate.
  • E tatau ona faʻasusu le fugalaʻau mai le mamao e le itiiti ifo i le 20 cm. Afai e le matauina lenei mamao, o le suavai o le a faʻafefeteina umi.
  • E tatau ona faʻasusu na o le orchid i le maualuga-lelei, faʻapuna vai i le vevela o le potu. Mai faigata vai malulu, o le aʻa faiga o le laau o le a vave oti ese. E uiga i vai ma fofo e mafai ona faʻasusuina i orchids, na matou talanoaina auiliili ii.
  • A faʻaogaina le auala e faatofu ai, suia le vai peʻa uma ipu. O lenei faia ina ia, pe a tupu se faʻamaʻi o le tasi laʻau, na te le pisia le toe.

I le mulimuli i nei tulafono faigofie uma, oe mafai ona maua se maloloina fugalaʻau o le a faʻafiafiaina mata o ona ana ma ana malo.

E eseʻese le faʻasusuina o oketi i lona faʻaogaina ma ona uiga. O lea ua e iloa faʻasusu faʻalelei lenei laʻau, e leai se mea e taofia oe mai le totoina i le fale.

Matou te matamata i se vitio e uiga i le faʻainuina o se oketi i totonu o se ulo:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: trend haircut from hairdresser, spectacular hair transformation,watch and enjoy, hair cutting (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com