Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Violet Breeder Tatyana Pugacheva: "Natalie", "Elenika" ma isi fugalaʻau matagofie

Pin
Send
Share
Send

O le fale Vaioleti o se tasi o sili ona taatele i totonu o laʻau totō. Laʻititi, felanulanuaʻi i o latou lanu, le faʻaaloalo i le tausiga, ua leva ona avea i latou ma tagata e fiafia i ai fafine faʻaonapo nei. O le amataga mai o nei fugalaʻau na faʻasalalauina e le tele o talafatu.

Fai mai se tasi o i latou, o Zeus lava ia, na ia faaliliuina se limulimu matagofie i le viiga violē ina ia puipuia ai se tasi o ona ataliʻi mai le vaʻaiga. I aso nei, e toʻatele o loʻo faʻatupuina lenei fugalaʻau matagofie, i se taumafaiga e fausia ni ituaiga manaia fou ma ituaiga o violeti.

Tatyana Pugacheva ma ana fugalaʻau

O le Kursk breeder Tatyana Pugacheva e le gata na lauiloa i Lusia, ae i le atoa o le post-Soviet space. O se fafine aulelei, o se teu fugalaʻau sili ona lelei na faia lana mea fiafia i ai i le olaga atoa. Faʻafetai i taumafaiga ma taumafaiga a T. Pugacheva, o le aoina o le tele o tagata e fiafia i fugalaʻau ua faʻatumuina i aitema fou. O ituaiga tusitusi a le tusitala na te faatauina uma i luga o Initaneti, luga o le upega tafailagi a le tagata aoina, ma i eseesega o fugalaʻau.

Tatyana Pugacheva o se lauiloa aoina aoina i le filifilia o fou ituaiga... O lana tautua ua aloaʻia i faʻavaomaloga faʻavaomalo. E le gata na ia aumaia fualaʻau o lana galuega, ae faʻapea foi ona faʻamalosi e fesoʻotaʻi ma tagata e fiafia i fugalaʻau, fesoasoani ia latou malamalama pe faʻafefea ona tausi a latou fagafao.

I aso nei, e mafai ona e faitau e uiga i le galuega a Tatyana ma fugalaʻau e le gata i lana 'upega tafaʻilagi. O le galuega a le aoina sa maitauina e tagata e fiafia i fugalaʻau. Fou, fou faʻatoʻatele ituaiga o totoʻa talanoaina i luga o fonotaga a tagata i totonu o fale e fiafia i laʻau.

Sili ona lauiloa ituaiga

E leai se mea e taʻua o fugalaʻau matagofie! E toʻatele e fiafia i fugalaʻau o le a malilie i lenei faʻamatalaga. Ae, o tufuga taʻitasi e i ai ituaiga eseese e fiafia tele i ai tagata faʻapipiʻi. Faʻatasi ai ma ituaiga eseese na faʻatupuina e Tatyana Pugacheva, o loʻo iai ituaiga e mafai ona iloga.

PT "Tsarskaya Osoba"


O le ituaiga e iloga i le rosette mafiafia. O fugalaʻau e lapoʻa, lanu viole-burgundy ma se paepae sisina paepae faataamilo i autafa. O le ituaiga e mafai ona faigofie pe afa faʻalua. Fugalaau foliga sili ona matagofie ma o le a teuteuina soʻo se fale.

PT "Larisa"


E lauiloa Vaioleti i fugalaʻau tetele e lua lanu. Senoplia e paʻepaʻe, e i ai sona lilac autu ma se mata samasama. E ola lauusiusi tele le togavao ma e i ai se rosette manaia o laʻau lanumeamata lanumeamata.

PT "Faʻaputuga samasama"


Laʻau lanumeamata laulaʻau fausiaina se mama rosette. E fuga le togavao ma se pulou lapoʻa... I luga o fugalaʻau lapoʻa, e mafai ona e vaʻai i fesuiaʻiga mai le malamalama lanu viole i le lanu viole pogisa, e mafai foi ona e matauina leo le lavalava i luga o nisi fugalaʻau.

PT "Le gata"


O le ituaiga na fafagaina i le 2016 ma vave avea ma sili ona fiafia i ai i faaaliga. O se rosette mama na fausia e laulaʻau lanumeamata laulaʻau laulaʻau. E matilatila fugalaʻau i lo latou tulaga moni. E mafai ona maua uma faigofie ma semi-lua. O le lanu autu e paʻepaʻe, i tafatafa o pito e mafai ona e vaʻaia ai se tuaoi o eseese mafiafia i se malamalama lanumeamata lanu. I le ogatotonu o le fugalaau, o le autu o le piniki. E mafai ona amata mai i le loloto piniki i le piniki malamalama.

O nai mea lilo o le lelei fugalaʻau mai faifaʻatoʻaga

  1. O se nofoaga Ina ia mafai e se fugalaʻau faʻamalie ma le vevesi o lanu, e tatau ona tuʻu i se nofoaga mafanafana. Saintpaulia e matua malamalama i le vevela. O le mea lea, ina ia mafai ona fuga le fugalaʻau ma faʻamalie le mata, e tatau ona e filifilia se mafanafana mafanafana nofoaga mo ia.
  2. Moli. O le tele o fugalaʻau ma le susulu o fugalaʻau e faʻapea foi ona aʻafia i moli. E fuga mai Vaioleti tusa lava poʻo le a le vaitau. O le mea lea, i le taumalulu, ina ia mafai ai ona oʻo mai le tele o peduncles i luga o le togavao, e manaʻomia ona latou tuʻuina atu i le malamalama ao. Ina ia faia lenei mea, o moli faʻapitoa o le a o mai e laveaʻi; e mafai ona faʻatau i soʻo se fale teu fugalaʻau.
  3. Faasusuina auala O le vai o le ola lea. Vaioleti, pei o le tele o isi laʻau, e fiafia i le vai. O le mea lea, ina ia mafai ona latou fuga lelei ma faʻafiafiaina i latou e ana, o fugalaʻau tatau ona faʻainuina. E tatau ona fai sina susu le eleele. Ae, e tatau ona e maitauina le faʻataʻitaʻiga. A leai, e mafai ona "lolovaia" le laʻau ma o le tele o vai o le a na ona afaina ai.

    A fuga mai se Vaioleti, na te faʻaaluina le tele o vai ma le lalolagi e sili atu le faʻamago vave. O le mea lea, e matua taua i lenei vaitaimi o le olaga o le togavao ia faʻaeteete lava i le faʻasusu.

  4. Manava susu. O le sūsū o se tasi o uo sili ona lelei i totonu o laʻau totō. Vaioleti e le tuusaunoa. Ina ia aua neʻi mago fualaʻau talavou, e manaʻomia le faʻatau o se mea faʻasusu ma faʻaaoga pea. E moni lenei mea i masina o le taumalulu, pe a faʻamago le ea i totonu o le potu i le faʻamamaina o le ea.
  5. Lavalava pito i luga ma faʻasusu. Fugalaʻau manaʻomia tele le malosi o le laʻau. O le mea lea, a maeʻa le fugalaʻau, e manaʻomia le fesoasoani e faʻafoʻi le malosi. A leai, e le fuga i se taimi lata mai, ma e foliga mai e tele ma susulu fugalaʻau. O minerale o minerale o aso nei e lelei tele mo le fafagaina. Faʻamoemoeina i le faʻatulagaina o le fetilaisa, o fugalaʻau mafai ona fafagaina naʻo le tasi i le masina pe faʻatasi ma faʻasusu taʻitasi. O le phosphorus o loʻo i totonu o faʻafefiloi o le a faʻamalosia ai le solofanua ma o le togavao o le a faʻafiafiaina ai ona e ana le tele o fugalaʻau.

Eseese e tatau ona uaʻi iai faʻapitoa: faʻamatalaga ma se ata

E tofu le aoina a latou lava "fetu"... E le gata o laʻau na maua lauiloa lauiloa. I le avea ai o se tulafono, o mea faʻapitoa nei ua faʻailogaina i faʻaaliga eseese.

Tatyana Pugacheva, faʻatasi ai ma ana fagafao, o se malo talimalo i ia faʻatasiga. Ua valaʻaulia o ia i faʻaaliga taua uma ma tausamiga o totonugalemuina o loʻo i totonu o Rusia, Ukraine ma Europa. O nisi ituaiga e aumaia e le aoina e tatau ona avea ma tagata e fiafia i ai o ia mea na tutupu.

E le gata i lea e mafai ona e vaʻai i le ata o Vaioleti na fafagaina e Tatyana Pugacheva.

"Natalie"


O le Natali ituaiga e ana le Uzabar violet. O le aiga o Gesneriaceae, e aofia ai le ituaiga Saintpaulia hybrid. O se uiga eseʻese o le ituaiga e matua tele semi-lua fugalaʻau o le piniki lanu ma se paepae paʻepaʻe. E i ai se paʻepaʻe mafaufauga mumu luga o petals.

O le ituaiga e iloga i le rosette taele. O lau o le fugalaau e lanumoana lanumeamata, o totonu o le lau e mumu mumu. O laulaʻau e mafai ona oʻo i le tumutumu. O le fugalaʻau o le afa-logo, ma lona pupula lanu pupula ma se malamalama ma o isi taimi paʻepaʻe.

I luga o le tasi lala e mafai ona e mauaina fugalaʻau o eseʻese susulu ma foliga. Terry mafai ona maua le vave, e le sili atu nai lo le lona lua, po o le lona tolu fugalaau. Mo le tuputupu aʻe masani ma fuga, o le ituaiga manaʻomia lelei moli, maua ai le tele o taʻaloga, o nisi taimi e mafai ona e mauaina se chimeric lanu.

Elenika


O le ituaiga Elenka e iloga e le paʻepaʻe samasama lua-lua lanu o se lapoʻa tele, o le pito o loʻo faʻapipiʻiina. O nisi faʻataʻitaʻiga e i ai se tuaoi lanumeamata. Faʻamoemoeina i le vevela ma moli tulaga, o le pupula o le tuaoi ono sili atu ona susulu pe paʻu. O isi taimi e toesea atoa ai, e le o lona uiga o le fugalaau e maʻi pe le toʻafimalie. Masalo o le a aliali mai i le isi fuga. Terry mafai ona maitauina amata mai 2-4 fugalaau.

O le rosette e mama ma feololo lona tele. O laulaʻau e lanu meamata i le lanu, i fafo ma luga o le itu itu. Fuga tele, teufugalaau, umi le umi.

"Siva o le Reed"


O le Vaioleti o le Reed Dance ituaiga e faʻaalia i le faigofie ma le matagofie... Le masani ai i foliga, masani ma semi-lua fugalaʻau foliga sili i luga o se togavao. O fugalaʻau e malamalama lanu piniki i le lanu, liliu i le tasi. O pito o petala e mafai ona valivali lilac, lanumeamata ma paʻepaʻe. E umi le fugalaʻau, afifi. Roseta mama, lua-lanu laulaʻau.

"Jacqueline"


Lenei ituaiga o violets mafai ona amanaʻia e ona tele, faʻalua pom-pom fugalaʻau. O petals e lanu piniki susulu, teuteuina i le mumu-lanu viole tuaoi ma le lanumoana mafaufauga. O le lata mai o le tasi fugalaau e 5 senitimita. Fugalaau o loʻo luelue, tele, fugalaʻau e le matala tutusa ma lemu.

E mama le rosette, e vave lava ona tupu le viole. O le tuputupu aʻe e aʻafia lelei i le mafanafana ma le ao. Fugalaʻau tumau na o le sili atu ma le masina.

Tulaga iloga o laʻau na fafagaina e Tatyana Pugacheva

O oloa na faʻaalia e Tatiana Pugacheva i faʻaaliga ma faleoloa i luga ole laiga e masani ona sili ona lelei. O fugalaʻau fualaʻau ma laʻau fiafia e tutusa o le a faigofie ona latou iloaina fagafao lenei.

I le avea ai o se tulafono, o faʻataʻitaʻiga uma na ofoina atu e tele, ma o nisi taimi e naʻo ni fugalaʻau lapoʻa. Pink predominates, oe mafai foi ona maua fuchsia, lanu viole ma miti, papaʻe e masani ona i ai. Toetoe lava uma violets e lua, tolu, ma o nisi taimi e fa lanu.

Toetoe lava o fugalaʻau uma e i ai se mama laititi rosette.... Fuga fugalaʻau - teu teu. I le aluga o taimi, i le vaitau o le fugalaau lona tolu po o le fa, o le a e maitauina ai o petals maua ai se sili atu ogaoga lanu. Faʻapea foi, lanu gamut ma le tuputupu aʻe e aʻafia e moli, taimi faʻavaitaimi subcortex ma le tele o ao.

Vitio fesoʻotaʻi

Oe mafai ona vaʻaia le lata mai i le filifiliga o Vaioleti i le 2017-2018 i lenei vitio:

Faaiuga

Ina ia mafai e se fugalaʻau ona faʻafiafia le mata ma faʻamatagofie le olaga, e le lava le filifilia o se togavao matagofie a se faifaʻatoʻaga lauiloa. E tatau foi ona e mautinoa o le kopi na faʻatau e maloloina. I le uma, na o se fugalaʻau o le a tupu masani, fuga, ma o le a le aumaia faʻalavelave i e ana.

E mafai ona e filifilia se Vaioleti e fuga pe leai... E faʻalagolago i tomai ma poto masani o le fai faʻatoʻaga. Ae e te leʻi filifilia se ata e te fiafia iai, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoʻa laulaʻau. O se laau maloloina e i ai ona laulaʻau lanumeamata lau, susua ma tino, tumu i le soifua maloloina. O laulaʻau tatau ona saoloto mai samasama togi ma isi faʻaletonu.

Afai ua filifili le tagata faʻatau e filifili se laʻau fugalaʻau, ona faʻaeteete lea ona filifili o se Vaioleti ma ona fua e leʻi faʻapupuina. Ona o felauaiga, o le laʻau mafai ona maua le faʻalavelave ma taofi le fuga vave. O le 'afa-tatala tatupu o le a tumau umi ma faʻafiafiaina o latou aiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AFRICAN VIOLETS - Whats Blooming in April 2020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com