Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le orchid taika ma faʻafefea ona tausia?

Pin
Send
Share
Send

O le orchid o se fugalaʻau o loʻo mauaina pea le maoaʻe lauiloa i le tele o atunuʻu. O mafuaʻaga autu e le taofia ai le aoina o mea mai laʻau.

Soʻo se tasi e manatu o le taika orchid o le zest o le a mautinoa teuteuina soʻo se greenhouse. Afai o sea fugalaʻau e leai lava i totonu o le fale greenhouse, lona uiga la o isi laʻau ua leiloa faʻasaga i le talaʻaga o le tasi. Tiger orchids e mafai ona toe aumaia le susulu ma le faiga i mea uma o siʻomia ai i latou.

Faʻamatalaga

O le orchid taika na amata mai i Amerika i Saute, ma mulimuli ane avea ma masani i isi atunuʻu. I o latou lanu, e moni lava latou, e oʻo lava i ni tulaga ese, ae o taika orchids o se vaega o se aiga e tusa ma le 330 subspecies. O ia fugalaʻau manaʻomia faʻapitoa tausiga ma le faʻatauaina, aua o le tele o nuances e amanaʻia pe a faʻatauina orchids.

FAʻAMATALAGA! Fuga fugalaʻau i totonu o atunuʻu ma le tau feololo, ae o le vevela e tatau ona sili atu ma le luasefulu-lua tikeri. Faʻatasi ai ma isi mea, o le susū o le ea e tatau ona tausisia tulafono faʻavaeina o le a tatalia e le laʻau.

E tatau ona maitauina o le sili atu ona gauai atu e totogia i fetilaisa, aua a aunoa ma latou, o le laʻau mafai ona leiloa lona sili matagofie pupula ma le tulaga ese. O fugalaʻau e mafai ona i ai o soʻo se lanu, ae o ila ma maʻila e pei o le paʻu o le taika tumau pea o se uiga iloga.

Soʻo se vaega o sea laʻau e tutasi ma matagofie ona foliga, ae o le taika lea e tu faʻasaga i talaʻaga o isi fugalaʻau. Faatasi ai ma isi mea tiger orchids tu matilatila ese mo latou foliga foliga, o lea o le a faigofie lava ona iloaina sea ituaiga laau i le fiaafe o isi.

E taua le maitauina e le o tagata uma na vaʻaia na lalelei na ola, ae e mafai lava ona e vaʻaia i latou i luga o le Initaneti. Ioe, ou te manaʻo i le toʻatele e paʻi pe sogisogi i le laʻau, ae afai e leai se auala, ona tatau lea ona e faʻamalieina na o se ata.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i le ata o le laʻau:





Fuga

Soʻo se mea teuteu teuteu mafai ona fuga mai pe a fai o tulaga uma o le taofia e faʻamalieina. A leai, e ono faʻapea ua taofi le fuga o le laau pe ua maliu foi. E tatau ona faʻatumauina le susū, vevela ma le aofaʻi o fetilaisaina ia le manaʻomia e le laʻau se mea.

A le amata ona fuga le laau, ona tatau lea ona i ai ni gaioiga e faʻaleleia ai. O le fugalaʻau fugalaʻau e ofoofogia matagofie ma lalelei, o lea e aoga ai le faia o mea uma e mafai e tausia le laau maloloina. O le aofai o ia fugalaau mafai ona oʻo atu i le selau fasi.

E fuga mai Orchids i le taimi e fuga mai ai le fuga, ma latou faifai malie. O lenei gaioiga e tusa ma le tasi le aso, pe a maeʻa le fugalaʻau o loʻo tupu i le tulaga tuputupu aʻe.

MANATUNATUGA! Ile taimi e amata ai ona fuga mai fuga, e tatau ona faia se faʻatuatuaina lagolago mo fugalaʻau. afai e te faia na gaioiga a o le i amataina le fuga, ona mafai lea ona e puipuia le laʻau mai manuʻa poʻo le oti.

O fugalaʻau mamafa o le a taoto i lalo le lagolago ma ola i lona itu. O le sili ona faʻatuatuaina i lenei mataupu o le a avea ma faʻavae laupapa ma tamaʻi togafiti. Ioe, e mafai ona e faʻaogaina auala avanoa uma e nonoa ai le laʻau.

Umi o le taimi

A e tausi faʻalelei i le orchid taika, e mafai ona e maua se laʻau matagofie e fuga mo se taimi umi. E manaʻomia le fausiaina o tulaga e pei o le teropika mo le orchid e faʻafetaui i lenei atinaʻe. E fuga tele le laʻau ile tausaga, ae o lenei e mafai ona tupu i nisi laʻasaga.

Muamua, e fuga le fuga, ma o le taimi lava latou te mago ai, oso mai fuga i latou nofoaga. Latou amata amata tatalaina lemu ma tumau mo le tele o aso. O le taimi lava e mamae ai fugalaʻau, e fou ona aliali mai i lo latou tulaga, ae ma le va o le masina. O se manaia gaioiga mafai ona i so o se taimi o le tausaga, o lea aua le ofo. Afai e fuga le laau i le taumalulu po o le tautoulu.

O le faʻailoga iloga o le laʻau e vaʻaia lelei o le ola lauusiusi. O le taimi ua fuga le orchid, e le tau manaʻomia e siʻi i se isi nofoaga ina ia le faʻalavelaveina inflorescences. O se suiga i le vevela tulaga e le tatau ona faʻatagaina, aua tatou te fiafia i le vevela tau nai lo orchids.

Pau lava le mea e fautuaina e le au atamamai o le faʻateleina o le aofaʻi o meaʻai toto. Fertilize orchids faʻatasi i le vaiaso.e puipuia ai lona oti.

O le vaitaimi o fugalaau e mafai ona oʻo atu i ni nai masina, ae o lenei e faʻamoemoe i le gafa uiga o le orchid. Afai, e ui i lea, e faia e le pule o mea totino mea uma e faʻamoemoe ia te ia, ona ono le paʻu lea o le fugalaʻau e oʻo atu i le ono masina. Faʻatasi ai ma isi mea, o le umi o le fugalaau o le a faʻamoemoe i le tausaga o le laʻau.

Tausia lelei ile fale

Ina ia faʻamalie e le laʻau le ana ia, e tatau ona uaʻi totoa i ni tuutuuga ole tausiga.

  1. Le palapala... Oe manaʻomia le filifilia o le eleele mo lau laʻau ma le faʻaeteete tele, aua o le aofaʻi o meaʻai e faʻamoemoe i le eleele. O le eleele e tatau ona aofia ai paina paina, cones ma oneone. O mea totoʻa o se vaega taua o le eleele. Faʻatasi ai ma isi mea, aua neʻi galo e uiga i le fafagaina o le laʻau, ona o aʻa manaʻomia minerale masima ma elemene.
  2. Sūsū ma le vevela... O le orchid taika e manaʻomia ai faitauga o le vevela e le sili atu i le luasefululima tikeri, o lea e le fautuaina ai e faʻatagaina se faʻaititia. O le susū e tatau ona 70%, o lea afai o ia faʻailoga pa'ū, ona tatau lea ona e faia mea uma e mafai e toe aumai ai i latou i le masani ai.
  3. Moli... O sea laʻau e fiafia tele i le malamalama ma le mafanafana, o le mea lea, moli e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete tele. I le ao, e tatau ona taʻele le orchid i le susulu o le la. Fluorescent moli e tatau ona i ai i le taimi o le po. Ioe, o la latou numera e le tatau ona matua tele.
  4. Faasusu... E le fautuaina e faʻasusu le laʻau i vai faigata, aua e mafai ona faʻaleagaina aʻa.

Taua! E le tatau ona faʻatagaina le vai i totonu o le ulo e faʻapipiʻi, o le mea lea e tatau ai ona siaki le alavai i lalo o le tanoa ma aveʻese le vai pe a mafai.

O tala a matou tagata popoto e uiga i ituaiga o oketi pei o Multiflora, Philadelphia, Wild Cat, Dracula, Big Lip, Beauty, Lady's Slipper, Cambria, Mix ma Vanilla e faʻapitoa mo le tausiga lelei o fale, faʻapea foi ma le faʻamatalaina o foliga vaaia.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

A faʻatau e se tagata se laʻau mai se faleʻoloa, e tatau ona latou siakiina le fai ipu omea ma le palapala mo faʻalavelave. Afai e te tuʻuina se orchid i totonu o le vai, ona amata loa lea ona sosolo i fafo mai le laʻau le papala. O le sili matautia mo le taika orchid o:

  • kika;
  • utu o fafie;
  • podura;
  • aphid

O le mea lea, o le tatau ai fua tatau ona faia e teteʻe atu i tagata nofoia o le fai ipu omea.

Afai e le maua e le taika orchid le faʻalogo e tatau ai, ona mafai lea ona e feagai ma foliga o le pala i luga o aʻa ma le ele e afaina ai laulaʻau. O vaega na aʻafia e tatau ona aveʻesea ma le faʻaeteete ina neʻi afaina ai vaega maloloina o le laʻau. O faʻamaʻi uma e mafai ona faʻamaloloina gofie, o le mea autu o le na o le faʻaaogaina o vailaʻau tatau.

Puipuiga faʻagaioiga mo le laʻau tatau ona faʻataunuʻuina i taimi uma e mafai ai, e taʻua tasi ile masina. Afai e faia saʻo, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le a le afaina i le tuputupu aʻe masani. Eseese o mea aoga e mafai ona puipuia ai faʻamaʻi ma le tutupu aʻe. Tiger orchid pule o le a sili ona fiafia ona latou maua se ofoofogia ofoofogia natura i la latou aoina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sailiga Faalumaga ile Upu (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com