Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E mafai ona toe tui se orchid peʻa ua fuga mai? O afea e manaʻomia ai ma faʻafefea ona fai ia saʻo?

Pin
Send
Share
Send

Orchid o se sili ona matagofie fugalaʻau, lauiloa i uma uma polofesa ma amateurs. Mai lea taimi i lea taimi e manaʻomia le toe tipiina, ae faʻafefea ona fai saʻo ina neʻi afaina ai le orchid, ae maise pe a fuga mai foi?

Ae e aoga le faʻalavelaveina o se fugalaʻau ma mafai ona toe fesiʻi? I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa ai i le taimi ma faʻafefea ona toe tipiina se laʻau fugalaʻau maaleale. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei mataupu.

E mafai ona faʻalavelave se fualaʻau fugalaʻau?

O le vaitaimi o fugalaau e le o le taimi sili lea e tui ai.... O le laʻau faʻalauteleina lona malosi uma i le laufanua lafulemu o fugalaʻau, o le malosi o le orchid atonu e le lava e fetuunai ai i ni tulaga fou. Ae i lalo o tuʻutuʻuga tulaga, o le tuiina o le a sili atu ona lelei nai lo le afaina o le laʻau.

Vave ina ua uma faʻatau i le faleoloa

E tatau ona toe tiaʻi ane se oketi fou i ia tulaga:

  • A i ai le fugalaʻau ua iai se ulo ua faʻaleagaina, poʻo puipui o le koneteina ia aua neʻi faʻamamaina le moli.
  • Afai e le o vaʻaia aʻa i totonu o le koneteina. O aʻa maloloina e lanu meamata, o aʻa mago liliu silvery, isi lanu o faʻailoga o faʻamaʻi pe pala. I lenei tulaga, o le orchid e totoina loa lava.
  • O le faleoloa substrate e masani ona le lelei lona tulaga, ma peat ma foam paʻu, o le mafuaʻaga e keke ma saofaga i aʻa pala. Sili atu e sui i le taimi o tui.
  • Shriveled ma pale aʻa o se faʻailoga o le laʻau o loʻo togafitia ma fugalaʻau faʻamalosia. A maeʻa le faʻatau, o lea ituaiga oketi e totoina loa lava.

Na matou talanoa e uiga i foliga vaaia o le totoina o oketi pe a maeʻa le faʻatau i lenei tusitusiga.

Matamata i se vitio e uiga i mea moni pe a e mafaia ma tatau ona tipiina se fugalaʻau ua fugalaʻau:

Afai ua leva na tupu i lou fale

O se oketi ua leva ona ola i le fale mo se taimi umi lava e totoina i le taimi o fugalaʻau pe a fai:

  1. O le laʻau e foliga mai ua maʻi poʻo ua i ai faʻamaʻi.
  2. O aʻa o le fugalaʻau ua ola ma e le ofi i totonu o le ulo.
  3. O le substrate e lata i lalo ma faʻaputuputu tele o vai.

    Taua: I totonu o se ulo, o le faʻaosoina o le suaina o le substrate e tupu i ni tulaga se lua - o le amataga lava o le le lelei o le tino pe o le fugalaʻau e le tatau ona vaʻaia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasusu tele.

  4. E lanu samasama le lau, avea ma togitogi ma mago.
  5. Afai o aʻa ua tutupu i totonu o puipui o le omea ulo.
  6. O le lau o le fugalaau ua avea lapoʻa nai lo le ulo.
  7. O aati o orchid e pala i se siosiomaga susu lava.

I le tulaga o le pala, e tatau ona toe totō loa le orchid., o lenei tulaga e matua lamatia lava mo le fugalaʻau. Tele faifaatoʻaga o loʻo mafaufau - e aoga le faia o lenei i taimi o fugalaʻau? Totoina o se laʻau pe a fuga ua na o se mulimuli avanoa, ae e sili atu lava nai lo le matamata ua mate.

Matamata i se vitio e uiga i le manaʻomia e tuiina se orchid fugalaʻau:

Le lelei ma le leaga o le toe tuiina i le taimi o le fugalaʻau

E mafai ona tui le laʻau i le taimi o le tuputupu aʻe o le peduncle pe faʻapea foʻi faʻatoa faʻamatuʻu mai? O le aoga sili o le tuiina o le vave fesoasoani i se fugalaʻu ua faʻaleagaina poʻo ua vaivai. E i ai tele minus - o se ogaoga le popole mo le orchid. Afai e tatau ona e tipi eseʻa aʻa faʻaleagaina ma suia le substrate, ona o lea o le a paʻuu ese fugalaʻau, o lea e sili ai le faʻapuʻupuʻu pe matua tipiina le peduncle.

I le taimi o fugalaau, o le laau e tuʻuina atu i le peduncle lona malosi uma talafeagai mo le fausiaina o fatu... O se taotoga e faia le talafeagai i lenei taimi e mafai ona faʻaleagaina le gata i fugalaʻau, ae o le atoa orchid. Ae afai e te faia mea uma saʻo, fugalaʻau o le a le gata e le taofia pe a uma tui, ae mafai foi ona tumau mo se taimi umi. O le faapuupuuina o le peduncle i lenei tulaga mafai ona faʻaosoina le foliga mai o lateral peduncles ma le vave faʻateleina o aʻa tele o le orchid. I lenei tulaga, o le laʻau o le a faʻasolo lava ona maloloina.

O afea e tatau ai ona e faia?

Totoina totoina mafai ona fuafuaina ma le fuafuaina. O se taotoga fuafuaina o se masani masani faia i le averesi tasi i 2-3 tausaga.

E sili pe a fai o le fesuiaʻiga e fetaui ma le iʻuga o le fuga o le orchid, pe a amata ona faʻamalolo e le laʻau laʻau fou ma aʻa. I le ogatotonu o le alualu i luma, o se laʻau totogo o le a amata ona vaʻaia, lanumeamata fesoasoani o le a aliali mai i aʻa. O vaitaimi manuia mo le tuiina o se oketi o le tautotogo ma le amataga o le tautoulu (e mafai ona e iloaina e uiga i foliga vaaia o le totoina o se laau i le tautoulu iinei).

E manaʻomia se taotoga faʻafuaseʻi pe a fai o le a mamae le lau o le laʻau ma faʻasolosolo, ua faapogisa aa, ma ua aliali mai le maa i luga o le ulo. O le tuiina e faʻafefeteina i le taumafanafana - o le laʻau o loʻo i lalo o se faʻafitauli faigata ona o le vevela... I le taumalulu, o le fugalaau ua malolo, o lea e le tatau ai ona e suia le ulo foi.

Tulafono Faʻavae

E taua le sauniuni lelei mo le faʻagaioiga, piki i luga mea faigaluega, substrate ma ulo. Oe manaʻomia le galue faʻalelei ma le fugalaʻau, aunoa ma le faʻaleagaina o aʻa pe gagau ia. O togafiti uma e sili na faia ile laʻau mago - manuʻa mai tipi i aʻa o le a faʻamalolo lelei e aunoa ma le susu. Afai e le vavaeʻese le substrate, ona mafai lea ona faʻasūsū, ae faʻamago lelei le laʻau. A maeʻa ona tui, e le tatau ona tuʻu le laʻau i nofoaga ma le susulu o le la.

Toleniga

Matou te aoina le lisi talafeagai:

  • seleulu maʻai poʻo seleulu teuteu vavae;
  • se ulo fou ma auala mo le faʻamamaina - fasimoli, vai faʻapuna, manganese;
  • koale mo le gaosia o aʻa;
  • 70% ava malosi mo le faʻamamaina o meafaifaaili;
  • se pesini talafeagai mo galuega;
  • alavai - faʻalauteleina le 'ele, sima keramika, fasi piliki;
  • peduncle umia ma laau mo tulei le substrate i le va o aʻa;
  • substrate fou;
  • fetilaisa, pe a manaʻomia - sauniuniga mo le puipuia o le pala ma iniseti.

Faʻafefea ona filifili se ulo fou?

E tatau ona faʻamalieina se ipu oketi i ni mea manaʻomia:

  1. E sili atu pe a fai o se ipu malamalama palasitika - o mea uma faʻaleagaina i aʻa e vaʻaia i totonu, e le tupu le laau i totonu o puipui ma maua le lava malamalama.
  2. Aua le alu mo ulo pogisa translucent. Malamalama mama fesoasoani i le sili atu tuputupu ae fugalaʻau. I le tulaga o se pupuni susulu faʻamalama sill, translucent ulo e sili atu nai lo manino.
  3. O le ulo tatau tatau ona lava pu mo alavai - le tatau ona stagnate le vai, ae le tatau foi ona mago le fugalaau. E tatau ona tuʻu i luga le tasi vae tolu o le maualuga o le ulo.
  4. Fuafua saʻo le lapoʻa o le ulo - afai ua tupu tele le mea tot the, ave se koneteina 1-2 senetimita lapoʻa. A i ai le tele o aʻa faʻaleagaina, o le orchid o le a manaʻomia se tamaʻi tamaʻi fagu - o le a faigata mo se vaivai vaivai ona faʻatautaia se tele tele o substrate. O le a sili ona lelei mo se fuafuaina fuafuaina e ave se ulo o le tutusa lapoʻa pei ona i ai. Sa matou talanoa e faʻafefea ona toe tipi se oketi i totonu o se isi ulo ii.

Fesoasoani: Potu lauiloa i le tulaga o upega ma fasilaau e naʻo le aoga mo faʻamaluluina lelei greenhouse, i potu tulaga o aʻa o le a faʻamago lava ma o le a mate le laʻau. Faʻaaoga na o mea teuteu.

E le fetaui lelei ipu omea ma ipu vai - latou te le faʻatagaina foʻi le okesene e pasi lelei. O le koneteina filifilia e tatau ona fufulu maeʻaeʻa i le fasimoli pe faʻapipiʻi i le pupuna vai, faʻamamaina i se fofo manganese ma mago.

Matamata i se vitio e uiga i le filifilia o se ulo mo se totoina oketi.

Eleele talafeagai

Le substrate tatau ona sauni muamua... O se lelei orchid eleele faʻamalieina le manaʻoga lenei:

  • Ia mama, ea, aua le keke pe a uma ona faʻasusu.
  • Aua le taofia le susu mo se taimi umi - o se lelei substrate mago i luga i 3-5 aso.
  • O le filifiliga o le eleele e tatau ona o gatasi ma le susū o le potu - o le mago o le, o le sili atu susu-faʻaumatia le substrate tatau ona.

E mafai ona faʻatau le tusi muamua saunia i le faleoloa. E masani ona aofia ai: paʻu paina, sphagnum lumi, fern aʻa, malala. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le paina paina e aunoa ma se faʻaopoopoga.

Oe mafai ona saunia eleele mo orchids oe lava:

  1. Faʻaputuputu paʻu mai paʻu paʻu pe tipiina paina. Filifili se mea maloloina, aunoa ma le efuefu ma iniseti faalafua.
  2. Fufulu lelei i le vai ma togafiti i le vai pupuna e aveʻese ai le ta, pulou, faʻalavelave.
  3. Faʻapuna mo le 20-30 minute.
  4. Vaevaeina i ni vaega se lua - tipi se tasi ma pruners maeʻa, o le isi i ni fasi e oʻo atu i le 3 cm.
  5. Faʻasalalau le paʻu luga o fata ma faʻamago lelei.

O le substrate mafai ona faʻasusu mo 2 itula i se vai vaivai faʻalaʻau, ma faʻapea foi ona mago.

A manaʻomia, e faʻaopopoina le limulimu sphagnum. E faasusu i le vai mafanafana mo le 24 itula. E manaʻomia le malala malala ma peat pe a manaʻomia e le laʻau le fafagaina.

Matamata i se vitio e uiga i le sauniaina o le orchid substrate:

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo tulaga o le fale

Muamua lava, o le peduncles e faʻapuʻupuʻuina i se moe moe pe o le peduncles e tipi... E manaʻomia lenei mea mo le laʻau ia tatalia lelei le taotoga. Le isi, matou te faia laʻasaga ia:

  1. Matou te aveʻese le oketi mai le ulo. Suavai tele i le 10 minute i luma atu ina ia mafai ona sosolo aʻa ma aua le gagau. Sosoo ai, oomi laitiiti le orchid latalata i le eleele, liliu le ulo luga ma aveese le paluga.

    A faʻapea na tupu lau fugalaʻau i totonu o le 'ele' ele, e ono tupu aʻe ai ona aʻa. O le koneteina o le a tatau ona gagauina ma le faʻaeteete ma totoina faʻatasi ma faʻamau faʻapipiʻi ina ia le faʻaleagaina le orchid.

    O le substrate e lulu ese mai aʻa. A le aoga, e fufuluina i latou i lalo o se vai mafanafana, aveese ma le faʻaeteete fasimea o le eleele tuai.

  2. O le isi sitepu o le faʻamamago ma asiasia le aʻa faiga. O togafiti mamaʻi, faʻapelepele, lanu poʻo maʻi e iloa.
  3. O aʻa le lelei ua iloa e tipiina i le lanumeamata vaega, togafitia manuʻa ma nutimomoia koale (faitau iinei pe faʻapefea ona tipi ese aʻa o le orchid i le taimi o le totoina ma le afaina ai le laʻau). E aveʻese foʻi laupepa mamago ma faʻasologa. E faʻapipiʻi pei o ni laʻau mago - tipi i autafa o le alatoto ma aveʻese mai le poʻo.

    MANATUNATUGA: Ina ia aua neʻi pala, e faʻasusu aʻa i se fofo faʻapitoa aʻo leʻi togafitia i le koale, ona faʻamago ai lea.

  4. O le ulo e 3-5 cm faʻatumuina i alavai. O sina vaega o substrate ua sasaʻaina i luga.
  5. O le laʻau e faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le ulo, i ona tafatafa o se lagolago mo le peduncle. Le isi, o le eleele e faʻatumuina ma le faʻaeteete - muamua lapoʻa, ona toʻa laititi lea. O le laʻau e tulei malie i le va o aʻa, ae le faʻapipiʻiina. I luga aʻe, e mafai ona e taʻoto faʻasusu sphagnum limu. Aua le faʻaleagaina aʻa maloloina i le taimi o faʻatumuina ma substrate, o lenei e mafai ona taitai atu ai i le oti o le laʻau.

    A maeʻa ona toto, mo le muamua 3-4 aso, e le faʻasusuina le laʻau ina ia mafai ai ona aloese mai le pala ma faʻamaʻi. Afai e maua ni faʻamaʻi i luga o aʻa i le taimi o le fesuiaiga, e faʻasusu le laʻau i totonu o se vailaʻau iniseti.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina saʻo o se teu fugalaʻau:

Tausiga tulitatao

O le orchid e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa pe a uma ona tui, ae e sili atu le taofia mai le la mo le 7-10 aso. Faʻalavelave laititi le fugalaʻau. Saunia ni tulaga lelei mo le orchid peʻa uma ona tuiina - o le vevela o le 20-22 ° C, puipuia mai le tusitusi.

Faaiuga

Orchid o se sili ona maaleale fugalaʻau e manaʻomia e le aunoa le tausiga ma le mataala.... Faʻamamaina, aemaise lava i le taimi o fugalaʻau, e mamafa tele. Ae afai e te faia mea uma saʻo, oe mafai ona fiafia i fugalaʻau matagofie ma matagofie mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mautoatasi Asuao - Tofaina ERICA SALAPU (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com