Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Spathiphyllum Sweet ituaiga - Chico, Benito ma isi. Vaega o fugalaʻau ma tausiga

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum Sweet o se teuteuga tu ma aga e teuteuina lelei e le gata i polotito ma loggias, ae faʻapea foi ona fuga lelei i ofisa, aʻoga ma isi faʻalapotopotoga. O lenei manaʻoga mo se laʻau e le mafua mai i se faʻalavelave, ona o ona foliga teuteuina e le masani ai, ma le tausiga e le manaʻomia tele taumafaiga. Afai e te mulimuli i tulafono uma o faʻatoʻaga tekonolosi, lona uiga o le fugalaʻau o le a le afaina, avatu le fiafia i isi.
Spathiphyllum e lauiloa foʻi mo lona agavaʻa e faʻamama le 'ea mai mea leaga e leaga ai, o lea e mafai ai ona tuʻu saogalemu i soʻo se potu. E mafai foi ona e totoina hydroponically.
E tele ituaiga o spathiphyllum, latou eseese i le maualuga laau, fugalaʻau meatotino ma lau lanu. O le tusitusiga o le a maua ai faʻamatalaga i luga o sili ona lauiloa ituaiga o lenei fugalaʻau.

Uiga

Spathiphyllum Sweet o se ituaiga o laʻau e patino i le Aroid aiga. O loʻo faʻaalia mai ile tele o ituaiga eseese, e eseese uma lava i latou i fafo atu ma foliga vaaia.

Faamatalaga auiliili

O se laau tumau e leai se ogalaau. O laulaʻau e tupu saʻo mai le rhizome. O le fugalaʻau o loʻo fai ma sui o le faʻamoe, lea e tu i luga o le tamaʻi ofu ma ufiufi i se palanikeke. I le vaitaimi o le fuga o fualaʻau, o tamaʻi ulu matagofie ma papaʻe papaʻe o loʻo tu i luga aʻe o le aganuʻu. Latou te faʻataʻamilomiloina se paʻepaʻe paʻepaʻe pe samasama.

Talaʻaga o le amataga

O le atunuʻu o le fugalaʻau o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. Ae o le aso e mafai ona e feiloai ia te ia i Sautesasae Asia. O nofoaga o lona tuputupu aʻe o le auvai o vaituloto ma vaitafe.

Tusitusiga: o le igoa o le laʻau e sau mai upu e lua: "spata" - o se veli, "phillum" - o se lau.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le autu le eseesega i le va o le laau ma isi ituaiga o spathiphyllum i teuteu foliga... I le vaitaimi o le fuga, o se peduncle umi o loʻo tu i luga o le togavao, i le pito o le lautele lautele ie afu (oe mafai faitau e uiga i isi ituaiga ma papaʻe fugalaʻau iinei). O le tele o le fugalaʻau e le maualalo ifo i le tele o laulaʻau.

Faletupe ma a latou ata

Silvio

O le ituaiga e iloga i le olaola o fugalaʻau ma le vao lauolaola. O le fugalaau tele e 75 cm.

Silvio e iloga ile tupu vave. O le pito i luga o le ipu e lamolemole, 30 cm le umi, o pito e galu.

Loleta

O le ituaiga na mauaina i le 2001. O le maualuga o le togavao e 80 cm, ma o le lautele e 85 cm. O laulaau e faaumiumi ma faaumiumi foliga, e i ai moli uila, ma o le inflorescences e agai i luga i luga o se maualuga petiole.

Spathiphyllum Benito

O le uiga eseʻese o se matua matua o lona mafai ona gaosia e oʻo atu i le 15 inflorescences i le vaitaimi o le fugalaau. E le gata i lea, o le laʻau e teteʻe atu i le aʻafiaga o mea i fafo: faʻamalamalamaina ma le soona faʻasusu.

O le lapopoʻa o le togavao e puʻupuʻu, o laulaʻitiiti e vaapiapi, ma o latou umi e 35 cm. O latou luga e iila ma lamolemole.

Spathiphyllum Chico

O lenei ituaiga e tupu ma avea ma lapopoʻa ma lapopoʻa laʻau. O lona maualuga e 70-75 cm O fugalaʻau e lapoʻa, kiona sinasina, ma e pei o se kone. E eseese le eseʻese ile faigofie ole tausiga.

Afai e te fiafia i lenei eseʻese ma matagofie fugalaʻau, lea matou fautua atu ia e faʻamasani ia oe lava i isi ituaiga o spathiphyllum. O le a matou faʻamatalaina auiliili atu e uiga i le totoina ma le tausiga o ituaiga e pei o Strauss, Cupido, Wallis, Picasso, Alana, Domino, Sensation, Chopin, faapea foi ma ituaiga ma mumu ma papaʻe fugalaʻau.

Fuga

Afea ma faʻafefea?

O le fuga o spathiphyllum formations amata i le amataga o 6-7 masina. Mo se taimi umi, e sili atu nai lo le masina. Faʻafetai i lenei uiga lelei, spathiphyllum fugalaʻau e fetaui lelei mo le tipiina.

Tausi muamua ma pe a maeʻa fuga

A o le i fuga le laau, e manaʻomia e le laau ni moli lelei ma ni ofu e pito i luga. E manaʻomia le faʻalauiloaina o faʻaupuga o loʻo iai le phosphorous ma le potassium, ae faʻaititia le nitrogen-aofia ai sauniuniga.

Faalogo: vai faʻasao pe a faʻamamago le eleele, ae le faʻatagaina ia mago atoa.

A maeʻa ona fuga, aveʻese le fualaʻau mago, taofi le faʻaopopoina o mea aoga, ma le vai ile faʻasusu. A aunoa ma lenei, o laulaʻau o le a le toe maua a latou ofuvae ma o le a tafe.

Ae faʻapefea pe a le fuga le fugalaʻau?

Afai o le spathiphyllum suite ua taofi le fuga mai, ona mafua ai lea o mea nei:

  1. Le lava moli. E sili le tuʻu ole fugalaʻau ile itu sasaʻe.
  2. Le lava o faʻasusu i le taimi tatau. Afai e amata ona mago le vaega o le lalolagi, ona faʻapaʻu ai lea o ona laʻau ma o le a le fuga mai. E manaia le taofiofia o le faʻasusu ma faʻaaoga lemu, vai lelei.
  3. Sese filifiliga ulo. Aua le faʻaaogaina tele se koneteina, talu ai e na o le fuga e mafai ona tupu pe a fai o aʻa o loʻo tumu atoa le avanoa o le ulo.

Tausiga i le fale

Filifiliga nofoa

E fautuaina le totoina o le laau i luga o faʻamalama faʻasaga i matu, sasaʻe poʻo sisifo. Spathiphyllum Sweet manaʻomia moli lelei, ae le i le susulu o le la.

O le a le eleele e tatau ona i ai?

E sili le fiafia ile fugalaʻau ile eleele eleʻele ma le palapalā. Ina ia saunia le palapala, faʻafefiloi vaega ia i tutusa tutusa:

  • peat;
  • humus;
  • oneone vaitafe;
  • laufanua ma le fanua faʻasuaina.

Tulaueleele

O faʻatoʻaga o loʻo faʻatinoina ile faʻaiuga o Fepuari - ile amataga o Mati.

Taualumaga:

  1. Faʻatafe alavai i lalo o le koneteina ma ufiufi i le eleele lelei.
  2. Lulu solo mea toto i le tulaga o fatu i luga o le fogaʻeleʻele o le lalolagi, loloto loloto.
  3. Tago le eleele i le vai mai se fagu pasī, ufiufi le totoina i le polyethylene.
  4. O aso uma e tatau ona aveʻese ai le malutaga mo le ea.
  5. O le mua fana na fausiaina ina ua mavae le 10 aso, ona aveʻese le ata, ma toe faʻatulaga le koneteina i le malamalama nofoaga.
  6. O le taimi lava e maua ai lau 2-3, fai se filifiliga.

Vevela

I le tau mafanafana, i le taimi o le fuga o le spathiphyllum suite, vevela faʻailoga e tatau ona 22-24 tikeri Celsius, ma i le taumalulu - 16-17 tikeri.

Afai o le vevela pa'ū i 13 tikeri, o le fugalaau o le a faifai lemu.

Faasusu

Mo faʻamamaina faʻaaoga na o vai vai lava. E fiafia le fugalaʻau ile tele o faʻasusu, lea e faʻatinoina ile 2-3 taimi ile vaiaso. Liligi lemu le vai ina ia paʻu ai le eleele.

E taua foʻi le faʻasusu, a leai o le a amata ona mago le lau. Lenei tatau ona faia 2 taimi i le aso. I le taumalulu, faʻasusu le eleele faʻatasi i le vaiaso.

Laʻei pito i luga

Faʻatumu fualaʻau paleni mai ia Mati ia Setema. E faʻaaoga ai sauniuniga faigata o le minerale. O le tali e tatau ona vaivai faʻalauteleina - 1 g i le 1 lita o vai. Faʻasu maeʻa le fugalaʻau i luma ma pe a maeʻa lenei faiga.

Lavalava maualuga i 2 vaiaso uma. Mo le lelei ma le uumi fugalaʻau, faʻaaoga fetilaisa ma le sili atu o potassium ma phosphorus.

Teuteuina

A maeʻa fuga, ia mautinoa e tipi le pedunclea leai o le a mitiia mea aoga. Prune latalata i le rhizome pe a mafai. E le gata i lea, o lau mago ma mamaʻi o le aganuʻu e mafai ona aveʻesea. Ia togafitia uma vaega tipiina ma malala ola.

Faʻaliliuga

O mea faʻapea e tutupu i le tautotogo, pe a tupu le rhizome ile ulo atoa. Talu ai ona o aʻa e maaleale, ona faʻaaoga lea o le auala transshipment, aveʻese na o sina vaega o le eleele mai le aʻa. Afai e amata ona pala le rhizome, ona faʻamama lea.

Ave le keli lapoʻa tele nai lo le tasi muamua, ia mautinoa ia e vaʻaia alavai. I le vaitaimi o le rooting, faʻaititia le faʻasūsūina, ma ufiufi foʻi le fugalaʻau i le polyethylene ma faʻapipiʻi faʻalua i le aso.

Faʻafefea ona faʻalautele?

Tipiina

Faʻaalu i le tautotogo poʻo le taumafanafana. Taualumaga:

  1. Tipi ese le rosette ma tuʻu i totonu o le vai. E mafai ona e faʻaaogaina le oneone mata. Faatali mo aʻa e maua.
  2. Afai ua uma ona fausiaina, ona mafai lea ona faʻatino tuʻusaʻo laʻau i le eleele.

E ala i le vaevaeina o le togavao

E sili le vaevaeina o le spathiphyllum bush i le tautotogo. O le tuʻu eseʻese vaega o le laʻau tatau ona i ai 3 malosi lau laulaʻau ma se vaega o se maloloina rhizome.

Faʻalautele ia fasipepa i le loloto e pei ona i totonu o le ulo muamua. Ae le i vaeluaina, faʻatumu aʻa i le vai, fufulu ma tatala ese. Ona fufulu ma faʻapipiʻi ia vaega ma malala malala.

Fatu

Taualumaga:

  1. Totoina mea i totonu o se koneteina ma palapala susu, lea e aofia ai le oneone, peat. Ufiufi fualaʻau i le palasitika.
  2. Faʻaauau le susū o le palapala e ala i le sausau.
  3. Tatala le ata i aso uma, e leai ni fatulaau e fausia.
  4. Tuu i latou i ni pusa eseese pe a fai o lau 2-3.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Tele taimi, o faʻamaʻi e afaina ai le laupepa laupepa, o se faʻaiuga e ono mafai ona iai ni faʻafitauli:

  • Faʻamaeʻaina o laulaʻau. E tupu i taimi e faʻasūsū ai ma laʻititi ifo le susū o le potu.
  • Faʻamagoina ma faʻapipiʻiina pito o lau. O lenei faʻafitauli e tupu pe a le lava le susū ma le malulu o le ea.
  • O le lau o lau o lau. O le mafuaʻaga o le susulu malamalama tele.
  • Lea e ono liu ulipe afai e maʻi le aʻa aʻa. Ma o lenei tupu o se faʻaiuga o le sili atu susu. E le gata i lea, o le uliuli i luga o le lau ipu o se iuga o le le paleni faʻaogaina o ofu pito i luga.

I mea faʻaleagaina, o le mea mataʻutia o:

  1. Apogaleveleve mite. E tu i totonu o lau, e ufiufi ai ma le faʻamoe. Ina ua mavae sina taimi, ua mago le ipu laulaʻau. Ina ia tau, faʻaaoga se fasimoli, naʻo le fufulu muamua o laulaʻau mai faamoega faamoega. O se aniani fofo e aoga foi (100 g o paʻu ma 5 lita o vai).
  2. Aphid. E toʻa i le pito i lalo o le laupepa. O lenei iniseti e iloga mai i le vave toe fanafanau. E 'aʻai i le sua o le laʻau, mafua ai ona piʻo lau. E faʻafetauaʻi, faʻaaoga se tali o le nikotini sulfate (1 g i le 1 lita o le vai).
  3. Talita Na ia ufiufi le laupepa laupepa i ila pogisa. Mo le faʻagaoioiga, e faʻaaoga se fasimoli faʻatasi ma le faʻaopopoina o karasini ma tapaa.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

O fautuaga nei o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli pe a tupu le spathiphyllum:

  • E tali lelei le fugalaʻau ile susū, o lea e tele ai le vai. Ae taua le aua le soona faia, talu ai ona o le soona faʻasusu, o le a liu uliuli ma samasama ai laulaʻau.
  • E le fiafia le laʻau i le susulu o le la, ae le mafai ona faia e aunoa ma le susulu o le la. Ma e taua le sailia o se nofoaga ma diffuse malamalama.
  • Spathiphyllum suite e le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma suiga faafuaseʻi o le vevela. I le tau mafanafana, o le vevela e tatau ona 18 tikeri, ma i le taumalulu 16 tikeri ae le maualalo.

Spathiphyllum Sweet o se fualaʻau filifilia mo le galueaina o le fale. O lona uiga ese e umi ma matagofie fugalaʻau. Ae e faʻatoa mafai ona maua lea mea ile faʻaeteete faʻaeteete. I se faʻaopopoga i le faʻaosofia o fuga, o lenei o le a taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Peace Lily Plant Care: What to Know (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com