Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausi se prickly aulelei aliʻi? Matou te faʻatupuina le hymnocalycium a Mikhanovich i le fale

Pin
Send
Share
Send

Gymnokalycium Mikhanovich e taʻutaʻua tele i latou e totoina fugalaʻau. E faʻamanuiaina manuia e oʻo lava i le fale. O le ituaiga ua taʻua o le cacti i le fale.

Eseese lanu ma siaki faʻatagaina oe e filifili le sili filifiliga mo tagata uma fiafia i nei uiga ese laʻau. O le a ia teuteuina ma le manuia soʻo se potu - a fai o se umukuka poʻo se potumoe. Ole tausiga le faʻamaoni ma le maualuga ole onosaʻi e avea ai ma fugalaʻau sili ona fiafia iai e oʻo ia i latou e le masani ile tausiga ma le vaʻaia o fugalaʻau.

Faʻamatalaga botani

Gymnokalycium Mikhanovich, lat. Gymnocalycium mihanovichi o le faʻasaienisi igoa faʻavaomalo mo lenei cactus. Gymnocalycium i le faʻaliliuga moni o lona uiga "leai ni paipa", "holochechnik". O le fugalaʻau na faʻaigoa i le vaa o Atenitina o N. Mikhanovich i le amataga o le 20 seneturi. O le tagata na faʻamaopoopoina ma faʻamautuina se saienisi malaga i Paraguay.

Gymnokalycium Mikhanovich auai i le aiga o succulents o le Cactus kulupu o le ituaiga Gymnokalycium. O le ituaiga e fafagaina, maua o se faʻaiuga o filifiliga ma faʻanatura fesuiaʻiga o natura ituaiga. O laʻau fugalaʻau e faʻafefeteina, i ai se lanu mumu pogisa, enaena lanu, ma le piniki poʻo le mumu lanu.

E i ai ituaiga ma se lanumeamata ogalaau ma se efuefu-efuefu lanu samasama. O le maualuga o le pogai o se matua matua oʻo atu i le 5 cm O le foliga o le fugalaau e lapotopoto, lapoʻa. O le cactus e laʻititi i le lautele, e oʻo atu i le 8 - 10 cm O ivi asoaso o le pogai e vaapiapi, faʻamatalaina lelei, ma i ai se vaega tafatolu.

O le maualuga o ivi asoaso e oʻo atu i le 6 - 7 cm.O le itu o le pogisa e paʻepaʻe, fai sina lapoʻa, maʻai. O matata tetele faʻataʻitaʻiga o loʻo tu i tala atu o ivi asoaso. Spines e efuefu enaena, sina piʻo agai i le au (e uiga i le mafuaʻaga e manaʻomia ai e le laau le vao tuitui, faitau ii, ma i lenei tusitusiga e mafai ona e vaʻai i fesoasoani pe faʻapefea ona le tuia e se cactus ma le mea e fai pe a tupu lenei).

Tusitusiga. O le umi o le tuasivi e le sili atu ma le 1 cm. O fugalaʻau e faʻatumuina foliga, o petals e tele, o le fugalaau lapoa e oʻo i le 5 cm.

O fualaʻau e lapoʻa, fausia e felavasaʻi-pollination, matua i totonu o le 2 vaiaso (oe mafai ona aʻoaʻoina e uiga i le ituaiga o fua fualaʻau aina lafulemu togavao iinei). O fatu e laʻititi, enaena i le lanu.

Nofoaga faʻafanua

O le laueleele o lenei cactus o Amerika i Saute, Bolivia, Iurukuei, Saute Pasila, North - Sasaʻe Atenitina, o le ituaiga ua salalau i Paraguay. Nofoaga masani - tumutumu mauga, vanu o vaitafe. Latou te tutupu soʻo i ni kulupu, e fai ai fatuga teuteu.

O se uiga iloga o le eseʻese o le "paʻu leai ni mea e faʻaaoga", o fugalaʻau e leai ni fulufulu ma fulufulu, le pei o isi cacti, e ufiufiina i le laʻititi laʻila.

O nei cactus ituaiga e leai ni chlorophyll. O le mea lea, mo le tuputupu aʻe atoa ma meaʻai paleni, latou te faʻapipiʻiina i luga ole isi mea o loʻo tupu malie malie (na matou talanoa auʻiliʻili atu e uiga i isi ituaiga o cacti ii, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻoina ai le vave ona tupu o se togavao i le fale ma le mafuaʻaga e le faʻateleina ai le tele).

Tausiga i le fale

Vevela

O le tulaga autu o le ea ea tatau ona tumau. E faapalepale lelei i le ea matutu. O le vevela vevela lautele - 15 - 30 ° C.

Pei o isi laʻau totino i totonu, e le faʻapalepaleina i suiga faafuaseʻi o le vevela ma fasimea... Ae ole afaina ole ea e afaina ai foʻi le fugalaʻau, e manaʻomia le faʻasusuina o le potu.

Faitau atili e uiga i le faʻafefea ona tausia lelei se cactus i se isi tusitusiga.

Faasusu

O le ituaiga e manaʻomia feololo feinu. I le va o le faʻasusu, o le substrate tatau ona mago lelei ina ia le amataina le faʻagasologa o le pala.

O le tele o taimi e faʻasusu ai faʻamoemoeina i tulaga o le taofia, e pei o, le vevela ma le susū maualuga i totonu o le potu, le aofaʻi o le susulu o le la. E fautuaina e faʻaaoga na o le mama, malu, vai vevela o le potu mo faʻasusu.

E tatau ona pasi le vai i totonu o le faʻamama, faʻaopopo 2-3 tioata o le citric acid poʻo ni nai mataua o le vineta e faʻamalūina ma faʻamamaina ai masima.

Faalogo! I le taumalulu, faʻasusu e tatau ona seasea mafai. E le manaʻomia e le fugalaʻau le faʻamamaina o le ea ma le faʻasusu.

Susulu

O le ituaiga e fiafia tele i le malamalama susulu, ae faʻasalalau. E fautuaina le tuu o ulo i le itu i sasaʻe ma sisifo o faʻamalama. I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻamalama pupuni i se pupuni malamalama. Fugalaʻau talavou manaʻomia se fetuʻunaʻi lemu i le la, e sili le tuʻuina o 'ulo mai le la tuusaʻo.

Faʻaola

O le eleele e tatau ona mama, avanoa, laʻititi acid. E manaʻomia se vaega alavai. O le eleele e tatau ona pasi lelei vai, lava ea permeability o le substrate e manaʻomia.

E mafai ona e faʻatauina se paluga maeʻa saunia mo cacti ma succulents. O le tuufaatasiga o le potting eleele:

  • Le laueleele o Sotosa - 1 itula
  • Eleele palapala - 2 tsp
  • Humus - 1 tsp
  • Peat - 1 tsp
  • Perlite - 1 tsp
  • Oneone -2 itula
  • Alavai mai le faʻalauteleina 'ele ma fasimea.

Teuteuina

Gymnokalycium Mikhanovich manaʻomia tui. Lenei e manaʻomia le teuteuina.

Tipiina o tulafono:

  1. O le pito i luga o le cactus maloloina a le tina ua motusia.
  2. O le faʻapipiʻiina vaega o le 'eseʻese e vavaeʻeseina i se maʻai lau.
  3. O fasi pepa e fesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi, faʻatasia ma faʻatumauina le faʻavae o le au.
  4. O vaega o le tulaueleele e faʻatulagaina i se fusipaʻu faʻaopoopo poʻo se taʻamilosaga.
  5. A maeʻa le 10 - 14 aso, ona aveʻese lea o le gum.

A teuteuina, mea faigaluega e tatau ona faʻamama.

Laʻei pito i luga

Faʻalautele le fugalaʻau i le taimi o le ola ola. Faʻapitoa faʻapitoa mo suamalie poʻo cacti e talafeagai. Fertilizers e faʻaogaina e ala i le faʻasusu, 2 - 3 taimi ile masina.

Ulo

Mo le totoina, oe manaʻomia se lapo, papaʻu ulo. O le lautele o le ulo e fetaui lelei ma le tele o aʻa. Ia mautinoa ia faia ni alavai alavai i lalo o le ulo.

Taua! Pe a tuiina, o le koneteina fou e tatau ona 2 - 3 cm lapoʻa nai lo le muamua muamua.

Faʻaliliuga

E sili le tui i le tautotogo. E totoina fugalaau laiti i tausaga uma. O fugalaʻau matutua e manaʻomia le tuiina pe a maeʻa le 3 i le 4 tausaga, aʻo tupu aʻe le aʻa. O fasi malala ma chips chips e faʻaaoga mo le faʻaaluina.

Fesuiaʻiga polokalame:

  1. O se fagu fou e gaosia ma le faʻapuna vai mo le disinfection.
  2. O le substrate e faʻamamaina.
  3. Ua aveese se fugalaau mai le ulo.
  4. Ua motusia aʻa mamago ma pala.
  5. O nofoaga o tipi e sausau ma malala ola.
  6. O le rhizome ua faʻasaʻolotoina atoa mai le substrate tuai.
  7. O se vaega o alavai e sasaʻaina i lalo o le ulo.
  8. O le substrate fou e sasaʻaina i totonu o le koneteina i le afa o le koneteina.
  9. O le aʻa e tuʻu faʻalelei, ufiufi i le vaega totoe o loʻo totoe.
  10. O le eleele e laititi lava.

Faʻafefea e lagona i le fanua tatala?

I le tautotogo, e mafai ona e eli i totonu o ulo i le togalaʻau i se vaega paolo. Lenei ituaiga e le o le taumalulu-faigata ituaiga, o lea o le tautoulu susu o se agamalu tau e afaina ai le fugalaʻau. I le tautotogo ma le taumafanafana, i tulaga i saute o le tau, o ulo e tuu i luga o mea maualuluga, maupuepue papa, latalata i puipui o fale i le la susulu. Faʻafefiloi le palapala ma peat e taofi ai le vevela ma le susu.

Toe gaosia

Fatu

E fai lava si faigata o gaioiga e manaʻomia ai ni tuutuuga faʻapitoa o le taofia. Ae o le luluina e maua ai sili atu le maloloina ma ola maloloina fatu.

O le tele o ituaiga o lenei ituaiga e faʻateleina e le tutupu aʻe o ni fualaʻau. E mafai ona faia le luluina i soo se taimi o le tausaga.

O fatu e faʻasusu i se vaivaiga faʻanofo vaivai mo le 10-12 itula. O fatu ua faasusu e tutupu vave i le eleele.

Lūlūina tulafono:

  1. O le substrate lelei-grained o loʻo faʻamamaina i le faʻamauina i totonu o le ogaumu poʻo le faʻasusu i le vai taʻele.
  2. O le lulu e tuu i totonu o tamaʻi container, papaʻu.
  3. O le substrate e faʻamama lelei.
  4. O fatu e faʻavasega e aunoa ma le tanuina.
  5. O koneteina e ufiufi i ata manino poʻo tioata.
  6. E manaʻomia le ea i aso uma o le greenhouse.
  7. Faasusu i taimi uma o le luluina e ala i le sausauina.
  8. O le piki muamua i le 2 - 3 masina pe a aliaʻe le vine i fatu.
  9. A tuiina fatu, o le faʻaputuga eleele e faʻasaoina.
  10. O fualaʻau faʻamaʻaina e totoina i totonu o ni fagu vavae eseʻese pe a maeʻa le 5 - 6 masina.

Faitau atili e uiga i le faʻafofoaina, rooting ma le tausiga o cacti iinei.

Faʻaputuga itu (fanau)

E leai ni aʻa o isi itu ma e faigofie ona valavala. Vaega o taualumaga:

  1. O le faʻaopoopoga e faʻasili i le faʻasologa o faʻatatau i sipali poʻo tamatamailima.
  2. O vaega vavaeʻese e mago i le paolo mo 2 aso.
  3. O laʻau o loʻo tanu i totonu o le susu saunia-faia substrate.
  4. Rooting e faia vave, i totonu ole 2 vaiaso.
  5. O fugalaʻau talavou e totoina i tamaʻi ulo.

Faalogo! Afai e iai le aʻa o le fana e fesoʻotaʻi ma aʻa o le tina, e manaʻomia se tuiina o le togavao atoa. O le vaega vavae ese e totoina i ni pusa eseese.

Vaega o tausiga pe a uma ona toto

O se taua tulaga o le o le fatu ma laʻau manaʻomia se susu susu. E tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi mago le eleele ile lua i le 3 masina muamua.

Ona faʻaititia ai lea o le faʻasusu, o le laʻau e faʻasolo i le tulaga masani. Ole vevela ole ea mo le faʻatupuina o fatu ma le totōina o fatu - 20 - 22 ° C.

Mo sili atu germination, o le vevela pa'ū o le 3 - 4 ° C e manaʻomia. O moli e tatau ona lava.

I le taumalulu, o moli susulu e manaʻomia. O le moli e susulu, faʻasalalau. Tulaga mo le muamua wintering ina ua uma totoina:

  • Moli lelei.
  • Vevela o le ea - 13 - 14 ° С.
  • Faasusu i le 10 - 12 aso i autafa o le koneteina.

A faʻasusu, e le tatau ona paʻu le vai i luga o le kola aʻa.

Fuga

Gymnokalycium Mikhanovich e fuga mai ma fugalaʻau lapoʻa e oʻo atu ile 8 cm le lautele. Mai ia Me ia Oketopa, o fugalaʻau foliga, tubular fugalaʻau fausia i le pito i luga o le autu autu. E i ai ituaiga ma piniki, lilac, samasama, paʻepaʻe, mumu lanu, faʻalagolago i le sub-ituaiga. O petals e uumi, silky.

Tusitusiga. Fuga fugalaʻau e tupu i le 2 - 3 tausaga le matua. E umi le fugalaʻau, e fugalaʻau fualaʻau seʻia oʻo i le leva o le tautoulu.

E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga ile fuga mai o cacti ii.

Faʻafefea pe a le fuga?

I totonu o se loloto loloto ulo, fugalaʻau e le tupu. O le ulo mo le fufuluina o fualaʻau tatau ona lapoʻa o le aʻa.

Mo le lelei fugalaau, o se malulu malulu e manaʻomia mo le fugalaʻau i le faʻaititia o le vevela o le 12 ° C. O moli e masani ona susulu ma e seasea lava faʻasusu.

Faamai

  • Mai le sili atu o susulu malamalama, pupula enaena ila foliga mai luga o au - mu. Toe faʻatulaga ulo poʻo faʻamalama paolo.
  • Root pala, pala o le kola aʻa e aliaʻe mai le faʻasusu soo, susu susū. E manaʻomia vave se taotoga, suia le substrate ma le ulo, tumama o le fugalaʻau.
  • Mai iniseti fua, mite apogaleveleve lane, mealybugs, prophylactic togafitiga o le substrate ma soʻo se iniseti e manaʻomia. I le tulaga o tamaʻi manua, o le au e tatau ona fufuluina i le vai vevela, e mafai ona soloieseina ma se tali o le ethyl ava malosi.

Ina ia iloa pe faʻafefea ona puipuia lau cactus e te fiafia iai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faitau le tala lenei.

5 laau faapena

  • Gymnocalycium lumpy (humpbacked) e i ai lona tutusa lapotopoto faʻavae foliga.
  • Gymnocalycium e laʻititi, laʻititi i le lapopoʻa, afifi ribbed, ufiufiina i togafiti. O fugalaau e manaia.
  • Gymnocalycium multiflorous o loʻo i ai se foliga faʻataʻamilomilo o le autu autu. E lanu piniki fugalaʻau.
  • O le hymnocalycium o Friedrich o loʻo i ai le lapoʻa lanu enaena. E i ai itu faalava.
  • Gymnocalycium Salio e tutusa ma Mikhanovich's hymnocalycium ma le spherical tasi mafuaʻaga. E piʻo piʻo foi togavao.

Gymnokalycium Mikhanovich ua manatu o le sili ona unpretentious ma maaʻa cactus. Matauina uma tulafono o le tausiga, totoina se fugalaʻau i se taimi faʻatulagaina, oe mafai faʻamoemoeina se lelei tuputupu aʻe o se exotic fugalaʻau i se puʻupuʻu taimi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Koreans react to AYLA the movie trailer. Hoontamin (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com