Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Teuteu cactus prickly pear. Faʻamatalaga ma foliga vaaia o le tausiga, ata o le laʻau

Pin
Send
Share
Send

Teuteu prickly pear foliga lelei i le tuʻufaʻatasia ma isi cacti ma succulents. E taʻua o se fugalaau malosi ma teteʻe i le lāmala. O le lua eseesega tele i le va o lenei ituaiga o le kiona-paʻepaʻe lanu o glochidia ma le laʻititi tele o vaega (3-5 senitimita le umi, 2-4 senitimita i le lautele), ma, o le mea lea, o le laʻititi laititi o le prickly pear bush. I le tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa ai pe faʻafefea ona ese mai isi ituaiga o prickly pears, faʻafefea ona tausia se laau i le fale, faʻapea foi ma le aʻoaʻoina e uiga i le faʻatupuina o metotia ma vaʻaia mafaufauina o se ata o se penina lauluulu laulu.

Faʻamatalaga botani ma faʻafanua o nofoaga

Pulu matuitui, igoa faasaienisi Opuntia microdasis auai i le aiga cactus... Succulent e taʻua foi o le nila-nila nila lava ona o le eseesega o le ufiufi o lobes - vaega. O le ituaiga e tele, e sili atu ma le 150 ituaiga.

Taua! Lenei ituaiga eseese ola lelei i tulaga fale.

O le lauʻeleʻele o le tuputupu ae o Mekisiko, Amerika, le motu o Galapagos. O le ituaiga ua salalau i le itu i saute o Lusia. O laʻau olaola e tutupu aʻe i vao vaomatua, toafa, vanu. O le laʻau na mauaina i le 19th seneturi e I. Lehmann. Lenei ituaiga aofia ai i se auala-tele cactus. E ola ma le vao. O le lala e sili ona lala, tupu ae i le 50 cm le maualuga. I luga o au i totonu o le axils, o le buds e tele ona maua - areoles. O tamaʻitaʻi papaʻe e i ai laʻititi glochidia, lanu samasama auro i le lanu.

Faʻagasologa - e faʻataʻamilomilo vaega. O le tele o gaioiga e feololo - e oʻo atu i le 5 - 7 cm le umi, lanumeamata lanumeamata i le lanu. O fugalaau e samasama ma se lanu auro. O stamens e laʻititi, filifilia. Fugalaʻau tupu i le taumafanafana. O fualaʻau e foliga mai i se lanumumu fuga (aʻoaʻo atili e uiga i fua o le cacti i lenei mea).

Na matou talanoa e uiga i eseesega i le va o le maatiati ma le agave ii.

Se ata

Oe o le a vaʻai i se ata o le laʻau:



Tulaga o le tausiga ma le tausiga mo le tuputupu ae fale

Moli

I le taimi o le ola tupu, o lenei cactus ituaiga fiafia i susulu malamalama, ae o le tuʻu saʻo atu i le la e tatau ona aloese mai ai. I le vevela mafanafana, moli pupuni o faʻamalama e manaʻomia. I le taumalulu, o le fugalaʻau faʻaumatia foi le tele o moli. O moli faʻaopopo e manaʻomia mo le 2 - 3 itula ile aso.

Faasusu

Faasusu faʻasolosolo le laʻau, pei o laʻau uma. A tupu le tupu, ua faateleina tui. I le tautotogo ma le taumafanafana, vai e tatau ona faia faʻatasi i le vaiaso. I le tautoulu, faʻasusu e faʻaititia i le 1 taimi i le 10-14 aso. I le taumalulu, taofi vai. O le ituaiga e le manaʻomia faʻaopoopo spraying.

Faalogo! E faʻaoga se vai mafanafana e aveʻese ai le efuefu mai laʻau. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e toe faʻatulaga le laʻau i se nofoaga paolo seʻia maeʻa uma lona mago.

E fautuaina e faʻaaoga naʻo le faʻamamaina vai mo le faʻasusuacidified ma le tele citric acid granules. E fautuaina e sasaa le vai i le sump pe a faʻasusu ina ia aua neʻi faʻapipiʻi le faʻavae.

Vevela

O le vevela o mea i totonu o le taumafanafana e oʻo atu i le 20 - 27 ° C. I le tautotogo, e lelei le fugalaʻau ile vevela ole potu. O le vevela maualuga a le ea i le taumalulu o le 6 - 10 ° C.

Faʻaola

O le substrate tatau ona feololo lelei lelei, faʻaletino, faʻamamaina, malamalama. E mafai ona e faʻatauina se paluga maeʻa saunia mo cacti. I le fale, oe mafai ona saunia le substrate oe lava.

Eleele tuufaatasiga:

  • Le laueleele o Sotosa - 1 itula
  • Eleele palapala - 2 tsp
  • Clay -1 tsp
  • Oneone-1 tsp
  • Peat - 1 tsp
  • Malala - 1 tsp
  • Humus - 1 tsp

Ulo

Mo le tuputupu aʻe lelei, e tatau ona totoina ni paʻu i vateatea, lautele lautele koneteina. O loʻo manaʻomia ni pu alavai i lalo.

Taua! Mo le mautu o le ulo, o se alavai faʻaalu e tatau ona tuʻu i lalo, 5-6 cm.

E sili atu le faʻaogaina o ulo keramika. O le keramika e taofia lelei le vevela, puipuia aʻa mai le maalili ma le soona vevela.

Teuteuina

A tuiina, e manaʻomia le teuteuina:

  1. E tipi ese matutu.
  2. O le le atoatoa vaega o le au, laʻau aʻafia i faʻamaʻi ua tipi ese.
  3. O le aʻa e faʻamamaina mai tuai, matutu ma pala.
  4. O sausau ua sausau i malala malala.
  5. O fualaʻau soʻosoʻo e soli ai foliga o le pale e tatau ona vavae ese.
  6. O fasi tamaʻi tipi e faʻaaogaina mo le faapipiiina.

O faʻalagolago, uumi lala e tatau ona nonoa e fai ai se pupula matagofie.

Faʻaliliuga

O le laʻau e totoina pe a maeʻa le 2 - 3 tausaga. O le taotoga e faia i le tautotogo. O le gaioiga e faigofie, e manaʻomia le sauniuni muamua le palu eleele ma faʻamama le fagu toto.

Fesuiaʻiga polokalame:

  1. E eli ma le faaeteete le laau mai le ulo tuai.
  2. O aʻa e kilia mai le eleele tuai.
  3. O le teuteuina o le tumama i le vao atoa e fai.
  4. O le ulo e togafitia ma vailaʻau faʻamamago ma mago.
  5. O le maeʻa substrate ua mago.
  6. I lalo o le ulo o loʻo iai ni fasi omea ua faʻalauteleina, fasi omea.
  7. O le paluga ua liligiina, o le substrate e le faʻavasega.
  8. E faaloloto le fugalaʻau i le aʻa o le aʻa.
  9. O ulo e faʻapipiʻiina i se nofoaga e faʻasusulu moli.

I le gasologa o le vaiaso pe a uma ona toto, e tatau ona maitauina le matutu o mea toto.

Laʻei pito i luga

Ole ituaiga e le manaʻomia le fafagaina masani. I le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana, o loʻo faʻaaoga ai fetilaisa o minerale e ala i le faʻasusu faʻatasi i le masina.

Aʻoaʻo atili e uiga i le tausiga o cacti i lenei mea, e uiga i le ituaiga o cacti ma a latou penefiti ma tulaga lamatia pe a tupu i totonu o se fale mautotogi, saili iinei.

Tausiga o le taumalulu

I le taumalulu, o le fugalaʻau manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Faʻamamaina ma faʻainu taofi - o le laʻau ulufale atu i le malologa vaega.

Faalogo! I le taumalulu, tausi malu le laau.

Vaega o le totoina i fanua tatala

I le itu i saute ma le feololo o tau, e mafai ona totoina le laau i eleele matala.

Fautuaina e tagata fai teu fugalaau e tuu le fugalaʻau i se moli susulu, ae tapunia nofoaga mai le tusitusi. E manaʻomia alavai.

E tatau ona totoina luga o tumutumu o fugalaʻau fugalaʻau eseese ma faʻaseʻe ina ia le faʻaputuputu le vai i le palapala. E mate le fugalaʻau ona o le tele faʻasusu.

Toe gaosia

Fatu

O le luluina o fatu e faia i le ogatotonu o Mati. Muamua, o fatu e tatau ona soloieseina i sandepa ona o latou mafiafia atigi. O fatu e faʻasusu i totonu o se vaivaese mageso solution mo le 2 - 3 itula.

Substrate tuufaatasiga: oneone, carbon faʻagaoioia, laupepa eleele, i le fua faʻatatau o le 2: 1: 2. A o lei luluina, o le substrate e fuafua i le ogaumu.

Fuafua fatu:

  1. Laʻititi, lautele lautele koneteina ua faʻatumuina i se alavai vaega ma saunia substrate.
  2. O fatu e tufatufa tutusa i luga o le eleele laualuga.
  3. O fatu e tanu 1 i le 2 cm.
  4. O le luluina e faʻasusu.
  5. O koneteina e ufiufi i pepa alumini.
  6. E manaʻomia le ea i aso uma o le greenhouse.
  7. O le substrate e faʻasusu i le vai aʻo mago.
  8. O fualaʻau e teuina i totonu o le greenhouse mo le 3 i le 4 vaiaso.
  9. Sprouts ma le 2 - 3 laulaʻau e tofu i totonu o tamaʻi ulo mo le totoina.

Laʻau talavou e ola mo 2 tausaga. Ona sosoʻo lea ma le tuiina i totonu o ulo tumau.

Tipiina

O tipi e faʻataunuʻuina tele i le tautotogo.

Taua! O se tamaʻi soifua maloloina e leai ni fugalaʻau e faʻaaogaina mo le toe gaosia.

O fualaʻau o loʻo muaʻi sausauina ile malala, faʻamago ile tulaga faʻasaʻo mo le 5 - 8 aso seʻia oʻo ile ata tifaga mafiafia ile tipiina o mata.

O le faʻagaioiga mo le totoina o fatu:

  1. O le substrate e laʻititi susu.
  2. Tipi e seti papaʻu i totonu o le koneteina.
  3. O fualaʻau e ufiufi i pepa alumini.
  4. O koneteina e faʻapipiʻiina i se susulu nofoaga.
  5. Vevela o le ea mo le mauaa - a itiiti mai o le 20 ° C.
  6. Rooting e faia vave, pe a maeʻa 2-3 vaiaso.
  7. Laʻau laʻitiiti e totoina i totonu o pusa eseese.

Oe mafai ona aoao atili e uiga i le toe gaosia o cacti iinei.

Fuga

O le prickly pear e fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. Fuga e tele, e oʻo atu i le 10 fugalaʻau e fausia i luga o le tasi gaioiga. O fugalaʻau latou e lanu samasama ma le tipolo, o le fua o le fugalaʻau e oʻo atu i le 4 - 5 cm O le umi o le fuga e faʻamoemoe i tuutuuga o le taofia, mai le 1 i le 3 vaiaso. I le fale, e faigata ona ausia fuga, o le laʻau manaʻomia tulaga oona.

Ina ia faʻapipiina fualaʻau, e manaʻomia e le fugalaʻau se ea fou, se lautele, tele fagu, lava le malamalama, o se mea mago o le laʻau i le taumalulu, faʻatapulaʻa fafagaina, o le tumau, aunoa ma le minoi, o le nofoaga o le ulo. O fugalaʻau pe a maeʻa fugalaʻau e toʻesea pe a mamago uma petals.

Faitau atili e uiga i le fuga o cacti iinei.

Aotelega e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

  • O le tuputupu ae e tuai mai le le lava o le malamalama, o laulaʻau ua le toe lelei.
  • O le faateleina o le ea vevela i le taimi o le moe e taofi ai le fugalaau, o au na toso i fafo.
  • Mai le susū o le palapala, togitogi ma le malulu, o le substrate sours, o lau mago, paʻu ese.
  • O faʻamaʻi kesi e sili ona mataʻutia mo lenei fugalaʻau. E enaena le ogalaau, e ufiufi uma le togavao i le suia. O le mafuaʻaga o le maualuga sūsū. Ua uma le fua. Togafitiga o maloloina fugalaʻau ma substrate ma le fungicide e manaʻomia mo prophylaxis.
  • O se faʻanatinati totoina totoina o le a fesoasoani i aʻa nematodes. O aʻa ua afaina ua tipi, o le aʻa ua faʻatofuina i totonu o le vai vevela mo le 5 - 10 minute. O le substrate ma le ulo ua faʻamamaina.
  • O le togafitia o taimi o laʻau ma palapala ma soʻo se iniseti o loʻo fesoasoani e puipuia ai mai iniseti tetele, aphids, spiderwebs ma isi faʻalafua.

Oe mafai ona iloa e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o cacti i nei mea.

Laʻau faapena

  1. Opuntia Sheri e i ai le tutusa lapotopoto lanumeamata vaega e pei o tamaʻi laulu laulu penina. E samasama samasama fugalaʻau.
  2. Penina sinasina-lauulu penina fuga ma fugalaʻau samasama lapoʻa. O vaega e matua ufitia lava ile lauulu ma le glochidia.
  3. Penina umi-ua. O le faʻavae e aofia ai foʻi tamaʻi laumei lanumeamata e ufiufi i nila mafiafia, puʻupuʻu, ma manifinifi.
  4. Alba ituaiga - o se ituaiga o penina-ulu lauti penina, tupu i totonu o se puʻupuʻu togavao. O nila puʻupuʻu e totō tele i luga atoa o le laʻau.
  5. Sulphur-samasama prickly pear o loʻo iai foʻi tamai lago ufiufiina i mafiafia pupula (e faitau pe faʻapefea ona le tuʻiina e se cactus ma le mea e fai pe a tupu lenei mea, faitau ii). O le laʻau e laʻititi, e oʻo atu i le 40 cm le maualuga.

E ui lava i le mea moni o prickly pear o se fugalaʻau o le toafa, e manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻaeteete uiga. Malamalama agamalu, feololo le faʻasūsū, fafaga ma le faʻaeteete o manaʻoga tatau ia mo le tuputupu aʻe ma atinaʻeina o se fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: I Made French Fries Out Of A Cactus. Eating Cactus (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com