Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie suamalie tumau - Ripsalis lauulu ma isi ituaiga, ituaiga. Faʻamatalaga ma tulafono mo le tausiga

Pin
Send
Share
Send

O le tala o le a talanoa e uiga i se laʻau e atoatoa aʻa i potu ma e matua le faʻaaloalo i le tausiga. O nei mea uma e faatatau ia Ripsalis.

E fiafia tele o ia e le gata i le tele o tagata totoina fugalaʻau, ae faʻapea foi i totonu fale latou te faʻaaogaina e fausia ai fatuga mo teuteuina o veranda, polotini ma isi potu.

Latou te ola lelei i le fale ma e le manaʻomia se poto faʻapitoa mai le tagata fai faʻatoʻaga. I le tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai i le sili ona lauiloa ituaiga o lenei laʻau, ma aʻoaʻo foʻi pe faʻafefea ona tausia lelei Ripsalis.

Lauiloa ituaiga ma ituaiga o Rhipsalis ma igoa, latou ata

O le pepa laʻau valaʻau a le laʻau e uumi, ua teuteuina. E sili atu i le 50 ituaiga o laʻau nei.

Lauulu (Capilliformis)

O se ituaiga ma vaivai ma manifinifi au ma le lautele o le 3 mm, ae o lo latou umi e mafai ona oʻo atu i le 1 mita. O lala lala ma se lanumeamata lanumeamata lanumeamata. Laʻititi lala e oʻo i le 7 mm. Latou e papaʻe ma lapopoʻa i latou foliga.

O fugalaʻau e suia e papaʻe fua. Lenei ituaiga e seasea lava i le vao, ae taatele i teuteuga fugalaʻau.

Cassutha

O se fua pa, o loʻo faʻamatalaina e manifinifi ma vaʻaia tautau au. O au e oʻo atu i le 3 mita le umi. O le umi o vaega mai le 10 i le 50 cm.E faʻataʻamilomiloina. O fualaʻau e sili ona faʻapaʻaga ma fua mai ai le tele o kulimi-lanu fugalaʻau a o fuga. E papaʻu le fuga. O le fualaʻau o le laʻau o se susulu lanumumu lanumumu, ma i foliga foliga pei o se gooseberry fua.

Pilocarpa

O lenei ituaiga ua i ai le fuga kulimi. O fugalaʻau e faʻatumuina foliga ma se lautele lautele o corolla o lauiti petals. O le lautele o petals e oʻo i le 2 mm. Latou maua se manogi manogi. O fualaʻau e taʻamilosaga ma oʻo atu i le 1 cm le lautele.O le ogalaau e aofia ai le tele o vaega ma le manifinifi cylindrical foliga. Latou e lanu efuefu i le lanu, malo ma o le umi o le 5 i le 10 cm.O i latou uma e ufiufi i faigata faigata lauulu.

Cereuscula poʻo Cereuscula

O se ituaiga e manifinifi, paʻu ogoʻo latou lala lala lelei ma ua vaeluaina. I le aluga o taimi, latou te maua ai le migao. E mama lanumeamata i latou lanu ma ufiufi i lauulu manaia. O le fugalaʻau o loʻo fai ma sui o fugalaʻau papaʻe, e i ai ni fugalaʻau vaʻaia ma ni faʻaaliga umi uumi. O le tele o fugalaau e oʻo atu i le 1 cm.

Ramulosa

O le epiphyte pupula ulu. O lala lala fua i le faʻavae. E i ai ni mafolafola, tautau, lanumumulaʻu au e mafai ona avea luga o se lanu viole-mumu lanu.

E i ai autu ma tulaga lua;

  • O autu autu o laʻau ma faʻavae faʻavae faʻavae. O lo latou umi e 30-70 cm, ma o latou lapoa e mai le 2 i le 5 mm, saʻo, lapoʻa, ufiufi i laulu.
  • Maualuga - faʻataʻamilomilo i le faʻavae ma mafolafola i le pito i luga. Muamua e iai latou lanu mumu, ona faʻapea foi lea ona latou liu lanumeamata.

Fugalaʻau e lanumeamata-paʻepaʻe pe piniki le lanu ma le 10-14 mm le lautele. O fua e ovoid, pupula, paʻepaʻe pe piniki-paʻepaʻe. E pei o penina.

Mesembryanthemoides

Paranesi i le pito i lalo. E lua ituaiga o laʻau. O nisi e manifinifi ma umi, ma mai ia latou o isi, e pei o lauulu laʻau, e oʻo atu i le 2 cm le umi lala. E fugalaʻau. O fualaʻau e masani ona papaʻe, ae mafai ona piniki.

Baccifera (Berry)

O se ituaiga taatele. O le laʻau o loʻo fai ma foliga o se laʻau tele, e oʻo atu i le 4 mita lona maualuga, e manifinifi, umi, ma ona puʻupuʻu mai 10 i le 50 cm le umi. E i ai ni mea matuitui, ae matua manifinifi lava ma le umi e oʻo atu i le 0.1 cm.E i ai ni fugalaʻau lanumeamata lanumeamata ma le lautele e tusa ma le 0.6 cm. O fualaʻau e taʻitasi spherical ma lanumeamata-paʻepaʻe i le lanu e oʻo atu i le 0.8 cm le lautele.

Gobeliana (Goebeliana)

Vaʻai Epiphytic. E i ai au e aofia ai ma mafolafola vaega o le lau-foliga faʻatafafa foliga. O fana e mafai ona tupu aʻe i le 60 cm le umi. O fugalaʻau e laʻititi ma papaʻe.

Curly (Crispata)

Pogai o lenei ituaiga e aofia ai mafolafola, lapotopoto vaega. E tali tutusa ma lau masani. O lo latou umi e le sili atu i le 20 cm. E fuga mai ma tamaʻi fugalaʻau papaʻe.

Fluffy (Floccosa)

O se cactus epiphytic ma uumi tautau au. Latou aofia ai o vaega o loʻo i ai le kolosi kolosi-vaega. O lo latou umi e aulia le 25 cm ma o le lautele o le 5-6 mm.

Palu

Mo le galueaina faʻatasi, e sili ona lelei le faʻaoga o mea ia:

  • Ripsalis cereuscula ma Ripsalis lauulu;
  • Rhipsalis clavate ma Ripsalis feteʻenaʻi;
  • Rhipsalis uiga ese e fetaui lelei foi ma ituaiga uma o loʻo taua i luga.

Tulafono mo le tausiga o se laʻau i le fale

  1. Moli. E manaʻomia e le laʻau le malamalama, ae o le malamalama faʻasalalau. O se faʻamalama e faʻasaga i sasaʻe e sili ona lelei. A tuʻu i luga o se faʻamalama ma seisi itu, e manaʻomia le tuʻuina atu o le laʻau i le paolo i le aoauli.
  2. Vevela I le vaitaimi o le fugalaau, o le vevela e tatau ona + 16 ... + 20 tikeri, i le taumalulu vaitaimi e le maualalo ifo i le +10.
  3. Faasusu. E manaʻomia tele e le laʻau faʻasusu e aunoa ma se suavai. Saunia se faʻaopopoina faʻasusu i le vaitaimi o le ola ola. E tatau ona faʻaaogaina le vai ile vevela o le potu. I le vaitau o le tautoulu-taumalulu, i se isi itu, faʻaititia le faʻainu.
  4. Laʻei pito i luga. E manaʻomia ile vaitaimi ole fugalaʻau. E tatau ona avea ma faʻalaʻeleʻele ma le maualuga o mea o loʻo i totonu o le phosphorus-potassium. Ae ui i lea, nitrogen fertilizers tatau ona aloese mai.

    Leai se meaʻai e manaʻomia ile taumalulu!

  5. Faʻaliliuga E le tau manaʻomia e le fualaʻau. O le muamua totoina mafai ona faia 2 tausaga pe a maeʻa totoina. Lenei auala e tatau ona faʻatinoina pe a manaʻomia.
  6. Le palapala. E tatau ona i ai oneone, humus, peat ma faʻapuna. E manaʻomia foʻi le faʻaopopo o piliki chips.

Na matou tusia auiliili atili e uiga i le tausiga ma le toe gaosia o lenei le masani ai laʻau i se isi tusitusiga.

Afai o loʻo e sailia se laʻititi ma le maoaʻe o laʻau, ae i le taimi lava e tasi e matua faʻaaloalo lava ile tausiga, ona Ripsalis e mo oe. Ripsalis o se sili lelei ma unpretentious fofo mo teuteuina lou fale mautotogi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 101 Great Answers to the Toughest Interview Questions (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com