Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Original cephalocereus: ituaiga faʻamatalaga ma tausiga fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O le amataga foliga mai o le cephalocereus, o se tulafono, avea ai ma totonugalemu o le suculent tuufaatasiga.

Faʻamanatuina o se fluffy papaʻe ao, le cactus o se umi-ate ma, i lalo o tuutuuga uma mo le tausiga, mafai ona avea ma totonu teuteuga mo le tele o tausaga.

Mai lenei tusitusiga, oe o le a aʻoaʻo ai e uiga i nuances o le tausiga ma le toe gaosia o cephalocereus i le fanua tatala ma i le fale. O le a matou talanoa foi e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai lenei laau ma mea e fai i ni tulaga faʻapena.

Faʻamatalaga botani ma faʻafanua o nofoaga

Cephalocereus (Cephalocereus), e taʻua foi o le "ulu o le toeaina" O cacti koluma e tupuga mai i Central Mexico, lea latou te ola ai i itu i saute o itulagi i luga o malifa mafanafana malifa. O nei cacti e maua foi i Ecuador ma i sasaʻe o itulagi o Pasila.

I le natura, o lo latou maualuga mafai ona oʻo atu i le sefululima mita, sui faʻalotoifale aua le tutupu sili atu ma le 35 cm. O le au o nei laʻau ua lelei-atiaʻe ivi asoaso, o le numera o lea i se tagata matua cephalocereus 'ausia tolu sefulu. E masani ona masani ona faʻatulagaina Areoles, e faʻaopoopo i toloolo, e paʻu uumi ulu sinasina mai ia latou.

O laʻau tutotonu e maʻaʻa, foliga foliga, e oʻo atu i le 4 cm le umi O le ogalaau o le ogalaau e lanu efuefu-lanumeamata i le lanu, o le tuasivi e samasama pe mumu enaena. O fugalaʻau e faʻatumuina foliga, kulimi poʻo pupuni samasama, e oʻo atu i le lima senetimita le lautele.

Taua! I nisi ituaiga, ua fausia ai se okeni faʻapitoa - le cephalic. E pei o se vaega o le au ma le vaivai faʻamatalaina ivi asoaso ma fesuiaʻi areoles ufiufi i fulufulu ma lauulu. O luga ia latou e tutupu ai fuga, fugalaʻau ma fualaʻau.

Lauiloa ituaiga ma ituaiga (Cephalocereus)

Senile (Senilis)

O le cactus e ufiufi i le mafiafia ma le umi, e oʻo atu i le sefulu senitimita, o laulu e foliga mai ai o se 'avaava sinasina. O le mea lea ua faʻaigoa ai ia "Old Man's Head".

Pilosocereus Herma (Pilosocereus hermii)

O le laau e pubescent i le pito i luga o le au, i le fugalaʻau sone. O isi taimi e aliali mai ai le ata i itu o le mafiafia, pou pou, laʻau laʻau. O le cactus e lautele ona ivi asoaso na ufiufi i mafola vateatea areoles.

Mafiafia-lala (P. pachycladus)

Pubescence i lenei ituaiga o loʻo tu i le pito i luga areoles... O le pou pou o le laʻau laʻititi o loʻo i ai se lanu lanumoana mama, e aofia ai ivi aso ono ma faʻaputuga o laʻau tuitui i totonu o vaʻa (e i ai ni cacti e leai ni vao tuitui?).

Pilosocereus fulvilanatus (Pilosocereus fulvilanatus)

O le laʻau e faʻapipiʻi ma o loʻo i ai se manifinifi lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma se ufiufi ufiufi. O le 'eseʻesega i le va o lenei ituaiga ma isi o ona gaioiga o loʻo tu i le faʻavae.

Nizandensis

O le ituaiga na faʻaigoa i le igoa o le amataga mai - Nisanda (Mexico)... Cactus ma laʻitiiti, saʻo, maualalo ona ivi asoaso, ma mafolafola valeina areole. Ma le matua, o le pito i lalo o le auvaʻa leiloa lauulu. O fugalaʻau e kulimi, foliga faʻatumu.

Faʻafefea ona tausi i le fale?

  • Vevela... O le fugalaʻau e manaʻomia le le malamalama i le tausia o le vevela pulega mo le cephalocereus na o le taumalulu. I taimi o malologa, mai ia Oketopa ia Aperila, oe manaʻomia le tausisi i le vevela e le maualuga atu i le 10-15 tikeri. O totoe taimi, o le masani potu vevela e sili atu le mafanafana mo le laʻau.
  • Faasusu... O le faʻasusu e tatau ona faia i le vai mafanafana ma e tatau ona matua lautele. Aʻo mago uma le eleele. I le taimi o malologa vaitaimi, faʻasusu ua atoa tuʻusaunoa. E tatau ona mautinoa o le vai e le oʻo i luga o le cactus lava ia, aua o lenei o le a taitai atu ai i le pipiʻi o lauulu.
  • Susulu... O le tele o le malamalama maua cephalocereus, o le sili atu lelei. O lenei laau e puipuia mai le mu e lauulu. Afai e le lava le susulu o le cactus, o le a amata ona toe faʻaui i tua, o le a faʻapuʻupuʻu lauulu ma o le laʻau o le a leiloa lona teuteuina aʻafiaga.
  • Faʻaola... O sina paluga oona meaʻai oona e talafeagai mo le cephalocereus, o loʻo iai le ele ele ma le oneone talatala ile tutusa tutusa. O le eleele e tatau ona susulu. E mafai foi ona e faʻaaogaina se mea faʻavae e iai paleni tutusa o laumei, laulaʻau ma peat eleele ma le oneone ma le maamaʻa o piliki.
  • Teuteuina... E le tau manaʻomia le teuteuina e le laau ona o lona telegese o lona tuputupu aʻe.
  • Laʻei pito i luga... Fertilizer tatau ona faʻaoga mai ia Me ia Iulai.

    E sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea e saunia ai le cactus feed faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o vaega o le kalasi, o loʻo i ai se aoga lelei i le tulaga o lauulu.

  • Ulo... O le koneteina mo le totoina o se cephalocereus tatau ona loloto ma i taimi uma ma alavai pu. O le lautele o le koneteina e fuafuaina i le tele o le faʻalauteleina aʻa polokalama.
  • Faʻaliliuga.
    1. O laʻau talavou e totoina i tausaga uma poʻo isi tausaga uma, tagata matutua - taʻilua tausaga.
    2. O le faʻamatuʻuina atu e faʻataunuʻuina e auala vaʻa.
    3. O le polo elei aveʻese mai le ipu tuai tatau ona mago.
    4. O le koneteina fou o loʻo faʻatumuina foi ile eleele matutu, o le laʻau e tuʻuina iai faʻatasi ai ma le eleele eleʻele tuai.
    5. O le muamua faʻasusu e faʻataunuʻuina muamua i le sefulu aso mulimuli ane.
  • Taumalulu... Mo se soifua maloloina lelei i le taimi o le malologa vaitaimi, le cephalocereus tatau ona saunia ma se vevela e le maualuga atu i le sefulu tikeri. Faʻamalieina ma lenei tulaga ma faʻamautinoaina le leai o ni ata faataʻitaʻi o le autu faʻamaoniga o se manuia wintering o se laau.

Vaega o tausiga i fafo

I le taumafanafana, e mafai ona totoina le laʻau i totonu o le togalaau.... O le tausiga sili i lenei vaitau o le a aveʻesea lata lata tutupu vao ma masani ona siaki fulufulu ulu. Faateleina pubescence o lenei cactus fesoasoani i le faigofie toe gaosia o iniseti ma faia puipuia ai faasaga i parasite faʻaleagaina (faitau e uiga fluffy cacti iinei).

Toe gaosia

Fatu

  1. O le luluina e faia i le tautotogo.
  2. I le taimi muamua, o fatu e faʻasusu mo le afa itula i se fofo o le potassium permanganate.
  3. A maeʻa lena, ona fufuluina lea, faʻamago ma lūlūina i totonu o koneteina ma se faʻavae.
  4. O le ipu e ufiufi i tioata ma tausia i le vevela o le 25 tikeri, tatala i aso uma mo ea.
  5. I lenei vaitaimi, tatau ona aloese mai le susulu o le la susulu o le la.
  6. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona faʻasusu le eleele i se fagu pasī.
  7. A oso mai le vao muamua i le tatupu, latou mafai ona maulu i totonu o se lapo container ma faʻainu faʻaogaina se palapa.

Tui

E mafai ona faʻapipiʻi Cephalocereus i luga o le isi koluse cactus, e le gata mo le faʻamoemoe o le toe gafa, ae faʻapena foi ona faʻatelevave le tupu.

  1. O tui e sili ona lelei i le faʻaiuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana.
  2. O se cactus soifua maloloina, ola lelei e tatau ona filifilia e avea ma aʻa (o se cactus e sulu i luga).
  3. O le pale o le faʻasoa e tipiina i le maualuga pe a ma le sefululima senitimita.
  4. I le scion (cephalocereus), o le pito i lalo ma aʻa e tipi ese ma le faʻaeteete.
  5. A maeʻa ona tipi, ona faʻapipiʻi loa lea o le scion i le oloa ua saunia, e le faʻatagaina e mago.
  6. O le fausaga e tatau ona lelei faʻaleleia, mo lenei, o se fasi ie vavae e faʻaaluina i le pito i luga o le scion ma faʻamau ma manoa fusipaʻu poʻo manoa kolosi, pasi ia latou i lalo o le ulo.
  7. O le cacti crafti tatau ona tuʻuina i se mafanafana, susu nofoaga ma teu i se tulaga faʻamautu mo 5-10 aso.

Vaega o le toe gaosia i le fanua tatala

E le ono mafai ona faʻasalalauina le cephalocereus ile fanua matala, ona o le mea moni o le autu, fatu auala o le toe gaosia aofia ai le faʻataunuʻuina o le faʻaogaina faʻaaoga tamaʻi koneteina ma tulaga i totonu.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le le lava o le tausiga lelei e faʻaosoina ai foliga o anufe mealy ma mumu mafolafola mites luga o le laʻau.

Faʻapea foi cephalocereus e mafai ona pagatia i se apogaleveleve mite aumaia mai le auala... Ina ia puipuia le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻasau le cactus faʻalua i le tausaga ma le faʻamamaina o le siaki.

O le le tumau o le susu e mafai ona taitai atu ai i le aʻa pala ma le oti o le laau. E faʻafefeteina ona fafagaina le cephalocereus ma mea o loʻo totoina, mai lenei mea o le cactus e mafai ona avea ma tula.

Fugalaau faapena

Cephalocereus ei ai lona tutusa i fafo ma:

  • Hildevinteroy.
  • Cleistocactus (faitau e uiga i le Strauss's Cleistocactus ii).
  • Micrantocereus.
  • Espostoa.
  • Haagerocereus.

I se tulaga lautele, o le cephalocereus e taʻua o se laʻau e le faʻamaoni, ae e leʻo saʻo atoatoa. I le faʻataʻitaʻiga, e aliali mai i lalo o le uumi lauulu, mafuaʻaga faaletonu e le o vaʻaia, lea e mafai ai ona faʻamaonia sese i le tausiga ile taimi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Cephalocereus senilis (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com