Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie lanumoana lanumoana - ata, faʻamatalaga, auiliiliina faʻatonuga ile faʻafefea ona tupu pe vali oe lava

Pin
Send
Share
Send

I faleoloa fugalaʻau faʻapitoa e mafai ona e mauaina rosa o le uluaʻi lanu, latalata i le lanumoana.

O le a lenei fugalaʻau? O le a matou taʻuina atu ia te oe le tele o mea mananaia e uiga i lanumoana rosa ma faʻaali pe faʻapefea ona latou vaʻai i le ata.

Latou te i ai i le natura pe o le taleni a le aufaifaʻatoʻaga poʻo se manino faʻataʻitaʻiga o le ausiaina o le vailaʻau pisinisi, pe atonu e iai nisi isi mea lilo? O le tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i nei mataupu.

E faapeʻī o latou foliga?

Afai e lanu le rosa ma vailaʻau vailaʻau, lona lanu e mafai ona fesuiaʻi mai le lagi ma le lanumoana lanumoana i le loloto lanumoana.

O le mea e taʻua o le lanumoana rosa, na maua mai i le faʻafefiloi, e leai sona lanumoana malosi, ma o lona lanu e mafai ona faʻamatalaina o se paolo loloto o le lilac.

Se ata

O ata o loʻo i lalo e faʻaalia ai le malamalama ma le lanumoana lanumoana rosa.

Latou i ai i le natura?

E le i ai le natura i le vao Rose ma fugalaau lanumoana... O rosa o le lanumoana-lanu viole, lea tatou te maua ai le avanoa e faʻafiafia ai i aso nei, na maua faʻafetai i taumafaiga a le aufaifaʻatoʻaga.

Talafaʻasolopito tupuaga

Mo le taimi muamua, na aumaia i totonu Iapani rosa lanumoana i le 2008. Na faʻafaigofieina lea i le mauaina o se saienitisi Amerika, o ia lea i le 2004 na vavaeʻeseina se enzyme, a o faifaimea faʻatasi ma siama, latou te pisia le lanu moana.

Mulimuli i se faʻasologa o faʻataʻitaʻiga genesist mafai ona fausiaina se faʻaauau genes e maua ai le rosa se lanu moana... O lenei taunuʻuga na faʻalauteleina e ala i le faʻafefeteina ma ituaiga iris.

O le a le igoa o le ituaiga faʻasolosolo fafagaina?

Fesuiaʻiga faʻafanua i Iapani, o le lanumoana rosa o loʻo maketiina i lalo o le igoa igoa pati. I le taimi nei o nei rosa e le maua mai tagata aoina ma e le lesitalaina. I luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani faʻatau o le Suntory Flowers, o ata o lanumoana rosa o loʻo faʻaalia ai fugalaʻau e lanu viole (na matou tusia e uiga i rosa viole iinei) Mo e totoina fugalaʻau, o le faʻatauina o sea rosa mo le faʻamoemoe o le totoina e le avanoa.

Mafai ona ou mauaina i le fale?

E leai ni ituaiga fetuʻunaʻi mo togalaau i le fale... Fugalaau fugalaʻau lanumoana e faʻamoemoeina mo na o fafo e totoina. Faʻaaogaina faʻapitoa metotia i potu tulaga, oe mafai ona tuʻuina atu soʻo se ituaiga a lanumoana samasama. Ae o lenei mea o le a naʻo se aafiaga le tumau.

Faʻafefea ona tupu mai i se tasi masani?

Faamaumauga

I le fale:

  • Fofo fagu.
  • Vaitusi
  • Laʻau poʻo se fasi palasitika.
  • Vali.

Mo fanua matala:

  • Apamemea sulfate poʻo apamemea mea.
  • Potasi permanganate.
  • Valivali o meaʻai.

O le fea o ituaiga e tatau ona e filifilia?

Mo faʻatoʻaga i fafo, e mafai ona e filifilia se ituaiga ma petals latalata i le paolo lanumoana - Rhapsody i le lanumoana. E mafai foi ona e filifilia soʻo se ituaiga ma fugalaʻau fugalaʻau. Faʻatasi ai ma ni togafiti, e mafai ona e maua se fugalaʻau ma se lanu moana lanumoana loloto o petals.

I le fale, soʻo se ituaiga o rose i totonu e i ai ni paʻepaʻe papaʻe e talafeagai mo le suiga.

Lanumoana lanumoana e toetoe lava o taimi uma avanoa i tele fugalaʻau faleoloa., latou mafai foi ona aumaia i lalo o le faʻatonuga. O le tau o le tasi fugalaʻau i Moscow tusa ma le 250-270 rubles, i St. Petersburg 230-250 rubles.

Tulaueleele

  1. Totoina pe a faʻamafanafana le eleele e oʻo atu i le 10-15 tikeri.
  2. Asiasi le aʻa o le fualaʻau, tipi ese aʻa faʻaleagaina, ma tipiina maloloina i le 1-2 cm ia mafai ai ona vaʻaia se soifua maloloina paʻepaʻe. O lenei mea o le a fesoasoani i le laʻau e faʻafaigofie ona ave niuterene mai le palapala. O aʻa uumi uumi e tatau ona faʻapuʻupuʻu i le 30 cm.
  3. Vaʻai totoʻa. Aveʻese matua manifinifi ma malepe. Tipi ese lala uumi i le maualuga o le 30 cm Tuʻua le sili ona malosi laulaʻau, tipiina i latou i le lima fuga i le tulimanu o 45 tikeri.
  4. Tuʻu i lalo fualaʻau i le aʻa o le aʻa mo le tolu itula i le faʻatupuina stimulate solution.
  5. I le fanua tatala, o le rosa nofoaga faʻatoʻaga tatau ona puipuia mai le matagi ma malamalama lelei. I le tulaga o le totoina i totonu o le fale, o le koneteina ma se rosa e sili atu ona tuʻu i luga o le itu i saute o windowsill.
  6. O le palapala mo rosa tatau ona fai si acidic. Afai o le eleele avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi e le tutusa ma lenei faʻailoga, e manaʻomia le faʻasaʻoina, mo le totoina i totonu o se ulo, oe mafai ona faʻaogaina se faʻatau eleele faʻafefiloi mo rosa.
  7. Mo le totoina i le togalaʻau, o le lua mo tamaʻi fualaʻau e faia 40-60 cm le lautele ma 50 cm loloto, faʻapipiʻi faʻamaʻaina ifo i lalo ma lua punetini o lefulefu, ma le eleele lafulafu e sasaʻa i luga. Mo se potu rosa, o le faʻatafeina vai o loʻo faʻataʻatia i lalo o le ulo ma sasaʻa sina paluga eleele.
  8. O aʻa o le togalaʻau na oso aʻe i le paluga o le kelei ma le faʻapala ma tuʻu le fatu i le ogatotonu o le pu, faʻalauteleina aʻa. Ufiufi le pu i le eleele ma faapipii ma le faaeteete faataamilo i le laau. Tuʻu ma le faʻaeteete le rosa i totonu i le ogatotonu o le ulo, ufiufi le laʻau i le eleele, teʻi le oʻo atu i le pito o le ulo.
  9. Vai le tele na totoina.

Ina ia mafai e rosa ona amata maua se lanumoana samasama, i le taimi o le totoina gaioiga, oe manaʻomia tanu soʻo se apamemea mea latalata i le aʻa faiga. Laʻititi mo se poti rosa, lapoʻa mo se togalaʻau rosa. Mo lenei metotia, o le uluaʻi lanu o le rosa e tatau ona paʻepaʻe.

Tausiga

O le laʻasaga sili ona taua ile tausiga o le rosa pupula o ana fugalaʻau e faʻatulaga e liu lanumoana o le faʻasusu. O loʻo i totonu o le tekonolosi mo le fausiaina o se le o tulaga masani lanu pepelo.

E liu lanumoana petala o le rosa paʻepaʻe, e manaʻomia le faʻasusu i taimi uma i le rosa i le vaifofo o le kopa sulfate... E taua le manatuaina o lenei metotia e naʻo le talafeagai mo togalaau eseese.

Ina ia mafai ona maua se lanumoana fugalaʻau mai le rosa, o le ituaiga o ia muamua faʻailoa mai ai se lanu lanu, e tatau ona faʻasūsūina i le vaifofo o le potassium permanganate, maitauina le faʻatatau - tele tioata i le ipu vai. Lenei tatau ona faia i le amataga o le faʻavaeina o fuga.

Afai e te faʻateleina le aofaʻi o potassium permanganate, oe mafai ona maua toetoe lava uliuli fugalaʻau.

Rose o se vevela-alofa alofa totō, o le mea lea, o le vevela sili ona mafanafana mo ia o le 25 tikeri. E mafai ona tatalia le vevela maualuga, ae o lenei taufaamatau ile susunuina o fugalaʻau.

E taua le faʻaopopoina o meaʻai i vaiaso taʻilua. Lavalava pito i luga o le a fesoasoani i le laʻau e atiaʻe fealofani, maua lanumeamata tele ma fuga matala.

O afea o le a lanu moana ai fuga?

O le a amata ona latou mauaina se paolo lanumoana paolo o le rosa i totonu o le lua vaiaso talu ona amata le valivali togafiti.

Faʻafefea pe a latou le liua lanumoana?

Afai o le pigment sa faʻaogaina ma meaai valivali, oe mafai ona taumafai le tuufaatasiga o vali o se isi ituaiga.

Afai e le liu lanumoana le rosa pe a maeʻa ona faʻamalosia le kopa sulfate poʻo le potassium permanganate, leai se mea e tatau ona faʻateleina ai le fualaʻau o vailaʻau.

Lenei o le a i ai afaina leaga i le aʻa faiga o le rosa. Afai na e le mafai ona maua le lanumoana lanu, ae o le aitia o le avea ma e anaina lagi lagi rosa le alu ese, oe mafai ona faia se tipi ma valivali le petals ma le vai-faʻavae aerosol apa... O le iʻuga o se sili sili ona lelei teuteuga aafiaga.

Faʻafefea ona valivali e oe ia petals?

Vali

O le filifiliga sili ona lelei mo le faʻataʻitaʻiga o meaʻai valivali.

  1. O le tuufaatasiga ua dilute e tusa ma faatonuga.
  2. O le tali e faʻaogaina ile faʻainuina ia le itiiti ifo ile faʻalua ile vaiaso.
  3. Ina ia faʻafaigofie e le laʻau ona faʻapalepale i togafiti i le taimi atoa o le pisia, e tatau ona fafagaina e le aunoa.

Vaitusi

Ina ia ausia le taunuʻuga manaʻomia, o le uluaʻi lanu o le rosa e tatau ona paʻepaʻe.

  1. O le vaitusi e tatau ona faʻamamaina i totonu o le vai ina ia o le lanu o le suavai o se tasi leo pogisa nai lo le manaʻomia lanu o petals.
  2. O le mea e maua ai mea e tatau ona faʻasusu e tusa ma le faʻatulagaga masani.

Valivali ma le vaitusi mafai afaina le afaina ai le manogi o le fuga.

I aso anamua, o le lanumoana rosa, pe a vaʻai i lona le ofi atu i ai ma lona lilo, o se faʻailoga o le auai i le maota tupu. Aso nei fiafia i le prickly matagofie o le lagi lanu e le mou, ae, ioe, tele o metotia mafai ona mafaufauina o se taimi manaia, faatasi ai ma le fesoasoani lea na mafai ai ona mauaina se, tusa pe le o se mea masani, vavega mai le lalolagi o fugalaʻau.

Afai e te manaʻo e fai se faʻatoʻaga fugalaʻau rosa faʻatoʻaga luga o lau '' upega tafaʻilagi, ona taumafai lea e toto faʻatasi ni pupuni o rosa. Samasama ma mumu, kulimi ma lanu viole, lua-lanu ma susulu moli moli o le a foliga sili ona lelei i autafa. E le masani ona ola faʻatasi ni rosa lanu meamata ma uliuli i luga o le teu fugalaʻau.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le valiina o rosa i le lanumoana:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FAAGALO TAMA O LE NIU BAND (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com