Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Moni pe Fagogo? O le a le aoga o le tipolo i le kanesa?

Pin
Send
Share
Send

E faigata tele le kanesa, o lea e taumafai ai tagata mamaʻi e saili ni auala fou e faʻaitiitia ai le latou tulaga. I tausaga talu ai nei, ua amata faʻailoa mai faʻamatalaga e mafai ona faʻaaogaina le tipolo e fai ma togafitiga o le kanesa.

E ui lava e le i faʻamaoniaina lenei mea moni, e i ai le tele o suʻesuʻega faʻamaoniaina o lemoni ei ai sona aoga aoga i le tino o le tagata i le taua faʻasaga i le kanesa. Seʻi tatou vaai poʻo le a le mana faʻamalolo o lenei fualaʻau.

O le a fesoasoani i oncology: moni poʻo tala fatu?

Lemon zest, faʻapea foʻi ma le sua o loʻo iai i totonu, e aofia ai le tele o vaitamini C. O fualaʻau e maua ai le tele o mea aoga, o se tasi o ia mea o le aveʻesea o vailaʻau oona mai meaola. O le mea lea e fesoʻotaʻi manatu ma le lemoni fesoasoani i le kanesa.

Ua faʻaalia mai i suʻesuʻega o vaega o le tipolo e iai lona aafiaga leaga i sela o le kanesa, ae o mea maloloina e le afaina. O lenei citrus e leai ni aʻafiaga e ono tutupu i le chemotherapy.

A o suʻesuʻe meatotino a le tipolo, na manino ai e iai se aafiaga lelei i le tino ile finau atu ile susu, susu ma le kanesa o le susu.

Mafai ona faʻaaogaina o le fofo sili mo togafitiga, aisea e le mafai ai?

Ina ua suʻesuʻeina le faʻafitauli, na iʻu ina faʻamalosia e le tipolo le malepe o sela o le kanesa ma fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino i lenei maʻi.

Ile suʻesuʻeina atili ole mataupu, na manino ai e faʻaititia ai le atinaʻeina o le kanesa, e tatau ona faʻaalu le 75 g o lemoni i le aso... Ae ui i lea, e le aoga le faʻatoʻilaloina o le faʻamaʻi ma le mafaufauina o le citrus o se mea moni panacea. E sili le faʻaaogaina ile meaʻai ole kanesa, ia tausisi ile ala autu o togafitiga.

E ui lava i faʻamaumauga suʻesuʻega, e le aoga le faʻamutaina o le kosi o le chemotherapy na faʻatonuina e le fomaʻi. Ae o le faʻaaogaina o lemoni e avea o se faʻaopopo antitoxin e faigofie lava.

Suiga i le taumafataga o tagata mamaʻi kanesa o loʻo lelei atinaeina i le taua faasaga i le faʻamaʻi, peitaʻi, musu e faʻaoga vailaʻau o se mea sese e mafai ona avea afaina.

Penefiti: E Fasioti Maʻi I Kanesa?

Lemon fualaʻau aofia ai le tele numera o aoga elemene aoga, fesoasoani e faʻatumauina le puipuiga ma faʻamalosia le tino a o tau le faʻamaʻi. O le sili ona taua o ascorbic acid.

Ua faʻamaonia e saienitisi o le vaitamini C o se vailaʻau e masani ona faʻaaogaina le vailaʻau. Vaega o loʻo i ai le aafiaga o le antioxidant i le tino e fesoasoani i le tau faasaga i sela o le kanesa e aunoa ma le aʻafia o le tuputupu aʻe o sela maloloina ma le latou augatupulaga.

Fai mai se tasi o talitonuga faʻasaienisi, oncological formations tulaʻi mai i le tino pe a faʻalavelaveina le microflora o le tino o le tagata. Homeostasis o se taua faʻailoga faʻailoga e faʻailoaina le tumau tulaga o le siosiomaga i totonu. O le tele o mea taua e mafua ai lona solia, o se tasi o ia suiga o le faʻapaleni o le acid-base, lea e mafai ona faʻaleleia e le faʻaaogaina o le citrus.

Ona o le aano o flavonoids ma limonoids i lemoni, e i ai se aoga aafiaga i le tino o le tagata. Faatasi ai ma le masani ona taumafaina o lemoni, o se taua aafiaga o le faaitiitia o le gaoioiga o le atinae o oncological faamai na faaalia. Oe manaʻomia le faʻaumatia e le gata o sua, ae faʻapea foi i le pulupulu ma le fofo.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i le taua o le tipolo i le kanesa sela:

Mafai e afaina, e i ai ni aʻafiaga?

E manaʻomia le faʻaumatia o soʻo se oloa, e aofia ai lemoni, i le feololo i le taimi o le taua faasaga i le kanesa. E ui lava i le aoga penefiti mo le tino, o le taumafaina o citrus mafai ono afaina ai le togafitiga ona o ono ono itu aafiaga.

Faʻafitauli i le faʻaaogaina o tipolo e aofia ai:

  • Tali le faʻapalepale i fualaʻau 'aina - tali atu o le afaina i tagata matutua, diathesis i tamaiti.
  • Maitaga ma lactation - e le mafai ona faʻasaua le lemoni, ina ia le afaina ai le tamaititi.
  • Faʻamaʻi o le gastrointestinal tract - O le faʻateleina maualuga o le acidity mafai ona afaina ai le tulaga o le mucous membrane o le manava ma gaʻo, aemaise lava i le i ai o se faʻagasologa pupuga.
  • Le lelei le soifua maloloina o nifo - E mafai e le Citric acid ona faʻaleagaina le puipuia o nifo, lea ua uma ona faʻaleagaina.
  • Toto maualuga - citrus fualaʻau aafia ai le toto maualuga, o le mea lea, ae le i faʻaaogaina ia, e tatau ona e mautinoa o le toto toto o le masani.

Faʻafefea ona fai: fua

Lemon o se tatau-i ai oloa i le umukuka. E te le tau aina na o fasi pepa pe inu i se sua mama. E tutusa le aoga o le faʻaaogaina o le zest.

Citrus fualaʻau e faʻaumatia i ituaiga eseese: tao, mago, olo, oomi le sua, liu aisa ma palu faatasi ma isi oloa.

Vai Lemon

Lemon vai, o se matua le faʻatonu inuina, ei ai se faʻamalologa aafiaga i sela kanesa. O le mea lilo o le vai o se solvent lautele e manaʻomia e le tino e faʻatelevave ai meaola ma vailaʻau i totonu ma le va o sela.

E tatau ona faʻaumatia vai lemoni:

  • tasi le ipu vai i le aso;
  • afa itula ae le i faia le taumafataga muamua;
  • faʻatoa faʻafouina ma mea fou;
  • ala atu i se vao mago.

E faigofie le fua:

  1. Faʻavevela se ipu vai i le vevela o le potu.
  2. Fufulu mama ia tipolo.
  3. Oomi le sua o le tipolo i totonu o le ipu malamalama (1 fualaʻau ile 1 lita o le vai) pe tipi foʻi i fasi manifinifi.
  4. Faatumu mea uma ile vai mafanafana.

Ma le tao taoina

O le inuina o tipolo faʻatasi ma le tao tunu e aoga tele foi.

Ina ia faia lenei mea, faʻamama le 1 sipuni ti soda i totonu o le ipu vai ma oomi ese le sua o le tasi tipolo. Inu vai vai tipolo i le soda 1-2 sips ao le i 'ai. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ae e te leʻi inuina lenei vai inu.

Matou te ofoina atu oe e maimoa i se vitio e uiga i le tipolo ma oe faasaga i le kanesa.

Aisa

Ina ia maua le sili ona lelei aʻafiaga mai le faʻaaogaina o le citrus i le taua faasaga i le kanesa, e sili ona faʻamalo fua i totonu o le pusaʻaisa. Ae e leʻi faʻamagoina le tipolo, e tatau ona e fufulu lelei le suka. mai siama ma vailaʻau oona.

O lemoni na tuʻuina i totonu o le pusaʻaisa e mafai ona oʻo atu i le 8 masina.

Ina ia faʻaaogaina fualaʻau 'aina suamalie, o se faʻaopoopoga o le seleulu i ipu, e manaʻomia ia le itiiti ifo ma le 2-3 taimi i le vaiaso mo le puipuia, 3-4 taimi tuusaʻo e teteʻe ai i le faʻamaʻi.

Ma oats

Avea o se fofo mo oncology oats e mafai ona faʻaumatia i le tipolo... E fesoasoani e faʻateleina le aofaʻi o sela papaʻe toto, faʻatulagaina lelei le teteʻe ma le endocrine, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi toto. Ole mafuaʻaga lena, e fautuaina ai e le au faʻataʻitaʻi vailaʻau le faʻaaogaina oats ma lemoni e tau ai le faʻamaʻi.

O se fua lelei mo le faia o se faʻamalologa vai inu mai oats ma lemoni ma le faʻaopopoina o le meli:

  1. Oe manaʻomia le ave 400g oats ma fufulu maeʻa maeʻa.
  2. Liligi i le 6 lita o le pupuna vai ma faʻapuna seʻia paʻu le vai i lalo i le afa.
  3. Tipi le supa ma faʻaopopo le 100 g o le meli.
  4. Tapuni mau le tapuni ma toe faʻapuna.
  5. Malulu ma fagu faʻamau i se tapuni.
  6. Faʻaalu mo le teuina.

Ae le i inuina le supo, faʻaopopo le sua o le tipolo i le ipu. Faʻaaoga le 100 g i tamai tifa afa afa itula ae le i 'ai.

Vevela

O se lelei faʻaopopo auala i le taua faasaga i le kanesa o le vevela lemon togafitiga.

Lava mo kuka:

  1. liligi vai faʻapuna i luga o se fasi tipolo;
  2. tausisi ma inu vevela.

Ina ia faʻalauteleina le aʻafiaga, oe mafai ona faʻaopopo sina sina ma sina meli.

Lemon e aoga tele, peitaʻi e le aoga le suia atoa o le chemotherapy i lou lava vailaʻau... O lenei fualaʻau mata o se sili prophylactic sooupu ma fesoasoani e faʻaititia le ono ono o kanesa amataga. I taimi o maʻi, e mafai ona faʻaaogaina o se faʻaopoopoga o vailaʻau oona ma se vailaʻau e faʻamalosia ai le puipuiga. I soo se tulaga, o le a leai se afaina mai lemoni, pe a fai e te le faʻasaua lenei oloa.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le penefiti o lemoni i le kanesa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O Le Olaga O Samoa (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com