Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

"Crazy rose" poʻo hibiscus fesuiaʻi: faʻamatalaga ma ata, foliga vaaia o le toe gaosia ma le tausiga o fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Hibiscus o sui ofoofogia o Malvovs, mamao aiga o togalaau mallow ma cotton.

Latou te masani ona totoina i togalaau faʻatoʻaga ma conservatories, ae fesuiaʻi hibiscus e lelei mo le totoina i le fale.

O lona autu foliga, lea na maua ai le igoa "valea valea", ofo tele. I le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le auala e tausia ai lenei fugalaʻau i le fale, pe faʻapefea ona faʻalautele ma o a faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le laʻau.

Faʻamatalaga botani

O le hibiscus suia (Latina Hibiscus Mutabilis) o se ituaiga laau mai le Malvov aiga o le ituaiga Hibiscus. Faʻailoa foi i lalo o igoa "valea rose", Saina hibiscus ma lotus laau. O lona talaʻaga laueleele o le itu i saute o Saina. Sa faʻaaoga talu mai anamua taimi o se vailaʻau vailaʻau, ma faʻaaogaina foi i le gaosia o maea, maea, o se natura vali. I Saina tutotonu, o fualaʻau fuga valea o se faʻatusa o le manuia ma le malosi faʻaipoipoga.

O le laʻau na aumai i Europa i le faʻaiuga o le 18th seneturi, i se taimi mulimuli ane na aliali mai ai i Lusia pei teuteuina. E vave lava, na maua e le laʻau lotus lona lauiloa ona o lona unpretentiousness ma foliga vaaia.

I lona nofoaga masani, hibiscus suia mafai ona oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 4 mita. O le tuputupu ae faʻaletausaga o 30-35 cm, faʻamoemoe i le tau ma tulaga tau. O se evergreen poʻo se semi-lau laʻau laʻau laʻau ma le lautele salalau faʻamalu faamalu-ituaiga pale. O laulaʻau e petiolate (e oʻo i le 30 cm), lapoʻa, tusa o le 25 * 25 cm le tele, velvety-pubescent, 5- poʻo le 7-lobed. O pito e toʻa. O lanumeamata e lanumeamata lanumeamata.

O fugalaʻau e lapoʻa, mai le 5 i le 30 cm le lautele, ma le pupula lanu pupula. O se uiga iloga o le laʻau o le suiga i le lanu o le corolla i le taimi o le ola o le fugalaʻau: i le fuga, e lanu enaena kulimi, a o latou fuga, ua latou piniki, i le iʻuga o le fugalaau latou liu viole. Fugalaʻau faʻaauau mo le tolu aso. Mo lenei foliga, o le laʻau na faʻaigoaina "valea valea".

Se ata

Ole mea lea e sosoʻo mai o le ata o le hibiscus feʻaveaʻi.



Tausiga i le fale

Eleele tuufaatasiga ma totō pusa

E manaʻo le Hibiscus ile eleele le faʻapito mo le ola. Mo lenei, a le o se faʻatauina saunia-faia eleele fefiloi mo teuteu teuteu laʻititi poʻo le faia e oe lava substrate o le mea o loʻo mulimuli mai e talafeagai:

  • vao, lau poʻo le fanua o le paina (1 vaega);
  • oneone;
  • humus (vaega 1);
  • peat (1 vaega);
  • tamai aofaʻiga o malala.

O le agavaʻa mo le laʻau e tatau ona tutusa ma le tele o lona aʻa.

O tamaʻi ulo e talafeagai mo hibiscus talavou; a tupu aʻe le osovale valea, e tatau ona toto i totonu o ulo lapoʻa ma se fata. E taua tele le iai o alavai i le taʻele o le tane - tamaʻi maʻamaʻa, piliki olo, ma isi.

Faasusu

E manaʻomia e Hibiscus luga o le eleele ma le susu susu. E ui lava i le mea moni latou te onosaia le lāmala, latou manaʻomia le tausia o le saʻo vai paleni o le laʻau mo tele fugalaʻau.

  • Faʻasusu e faʻataunuʻuina i le vai i le vevela o le potu, tu paʻu pe timu.

    Fautuaina le faʻasusuina o le hibiscus e pei o le eleele pito i luga o le ulo mago.

  • A maeʻa le faʻasusu, a maeʻa le itula ma le afa, e fautuaina le faʻamamaina o le eleele e faʻaititia ai le susū o le susū.
  • Ina ia faʻatumauina le susū, e sausau le laʻau i aso uma, pe a mafai, e aunoa ma le mauaina o le vai i luga o fugalaʻau ma lau.

Vevela pulega ma malamalama

E fiafia le laʻau i le malamalama mafanafana ma faʻasolo. I le taumafanafana, e mafai ona ave i fafo i le poletito poʻo le maota, fausia ai sina paolo, i le taumalulu e mafai ona siitia atu i le sautesasae faʻamalama.

O le vevela sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o le hibiscus o le 20-25 tikeri, ae o le laʻau e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma le vevela ova. I le tau malulu, mo le faʻatulagaina lelei o fatugaʻo, o le pulega sili ona lelei o le a avea ma 14-16 tikeri.

Laʻei pito i luga

E manaʻomia e Crazy Rose le fafagaina masani - I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻaoga faʻalailaau 1-2 taimi i le vaiaso, i le taumalulu ma le tautoulu, faʻaititia le aofaʻi i le 1 taimi i le 7-10 aso.

  • I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, potassium ma nitrogen fetilaisa tatau tatau ona faʻasolo fesuiaʻi i le eleele, latou faʻatelevaveina le fausiaina o fuga ma faʻateleina le umi o le fuga.
  • I le vaitaimi o le fuga o fualaʻau, o loʻo faʻaoga i le eleele le fetilaisa o minerale e le o iai ni phosfor.

Teuteuina

O le teuteuga e faʻataunuʻuina pe a maeʻa le fugalaʻau, ae le i o ese atu le hibiscus i le taimi o le moe. O le tulafono autu o le faʻataunuʻuina i luma o le faʻavaeina o fuga fualaʻau. E talia e le laʻau lotus le loloto o le teuteuina lelei. O fualaʻau matutu e aveʻese i le taimi lava e maua ai.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga: e mafai ona e fauina se hibiscus suia i le tulaga o se laʻau poʻo se togavao.

O le auala i le teuteuina e ese i itu uma e lua.

  • Fausia se togavao:
    1. I luga o le lala tutotonu, e tele fuga e faitauina mai lalo, lea o le a amata ona tupu.
    2. E tipi le lala i se maamaʻai tipi poʻo se naifi.
    3. Ina ia fausia laʻau talavou, o lala uumi e loloʻu ifo i lalo i se tulaga faʻataʻoto ma faʻamau.
  • E fauina le laau:
    1. E toʻesea laʻau a tama talavou, ae tuʻu naʻo le lala tutotonu.
    2. O le pito i luga o le lala tutotonu e tipi e le 1/3.

Faʻaliliuga

O le taotoga e faia faʻatasi i le tausaga e ala ile transshipment metotia:

  1. Ae le i toe tuiina, 2-3 aso, tele faʻasūsūina o le eleele faʻataʻamilo le laʻau o loʻo faʻatinoina, 'aloʻese mai le tuʻu o le vai.
  2. O le laʻau e aveʻese mai le ulo faʻatasi ma se 'ele ele.
  3. Vaʻai faʻapitoa vaʻaia maua aʻa e aunoa ma le faʻaleagaina o le eleele. O aʻa pala poʻo maʻi e tipi i se naifi maʻai poʻo le teuteu.
  4. O le pito i luga o le eleele e le puʻeina e le aʻa faiga ua aveʻesea.
  5. O le laʻau e faʻafesuiaʻi i se ulo fou, sausau i le eleele fou ma faʻapipiʻi.
  6. Faʻasusu pe a uma le tuiina e faʻataunuʻuina e ala i le papamaa.

Taumalulu

Mo toaga fugalaʻau i le taumafanafana, e taua le tausi lelei mo le laʻau i le taumalulu. i le vaitaimi malolo. Mo lenei, o tulafono nei o loʻo maitauina:

  • vevela 14-16 tikeri (e le maualalo ifo i le +10);
  • faʻasusu faʻatasi ile 10-14 aso, ma le ea matutu - faʻatasi ile 7-10 aso;
  • moli faʻasolo mo 8 itula i le aso.

Toe gaosia

A faʻateleina hibiscus fesuiaʻi, e lua metotia o le faʻalauteleina e faʻaaogaina: fatu ma tipiina. Sei o tatou mafaufau i auala uma e lua.

Fatu

Faʻamanatu mai le ogatotonu o Ianuari ia Aperila.

  1. O fatu e faʻasusu mo le 10-12 itula i le vai i le vevela o le potu. E mafai ona faʻaaogaina le au faʻalauiloa tuputupu aʻe i totonu o fale.
  2. O le eleele saunia ua faʻasūsū, faʻalautele ma minerale fetilaisa faʻalauteleina i totonu ia 1-2 aso aʻo leʻi totoina.
  3. O fatu e luluina i totonu o peat pot poʻo pusa lautele i le mamao o le 3-4 cm mai le tasi.
  4. O le koneteina ma fatu e ufiufi i palasitika afifi e fausia ai se aafiaga oona.

Tipiina

Faia ia Fepuari-Aperila po o Iulai-Setema.

  1. Tipiina ma 2-3 totonu (mamao i luga o le ogalaau i le va o laulaʻau) e tipi mai le tumutumu o lateral lala o le lona lua tausaga o le olaga.
  2. O le aʻa e faʻatinoina mo le masina i totonu o se koneteina ma vai poʻo totonu o ulo ma le eleele i lalo o se fagu tioata.
  3. A maeʻa le fausiaina o aʻa, ona totoina lea o le au tipi i le eleele ua saunia.
  4. O fualaʻau totoina e tuʻu luga o se faamalama susulu.
  5. Faʻasusuina o 'otiʻoti e faʻatinoina se fagu pasī.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le tele o taimi, o le hibiscus e afaina i apogaleveleve mites ma aphids. A faʻapea e masalomia le faʻaleagaina e se meaola, latou te faʻatulagaina se vai taʻele mafanafana ona faʻasusu ai lea i le vai fasimoli. I tulaga alualu i luma, o le faʻaaogaina o iniseti iniseti sauniuniga ua faʻatagaina.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi i le valea rose, o le sili ona taatele:

  • chlorosis o laulaʻau;
  • susunuina o le aʻa faʻavae ma minerale fetilaisa.

Faʻafitauli ma fugalaʻau ma tuputupu aʻe mafai foi ona mafua mai i le le saʻo i le tausiga:

  1. le lava le faʻasusu;
  2. soona susunuina i le nitrogenous fetilaisa;
  3. ea matutu;
  4. leai se minerale.

Fugalaau faapena

  • Hibiscus tahitian - hibiscus varietal ma corollas o lanu eseese.
  • Marsh hibiscus - o se laʻau e tele fugalaʻau ma laʻau o le bicolor.
  • Faifai pupula - maua lona igoa mo se lautele lautele o lanu i le faʻaputuga o fugalaʻau.
  • Faigamala a Cooper - e felanulanuaʻi lau.
  • Hibiscus Initia - toetoe lava a le eseʻese mai le femoumouaʻi, pau lava le eseesega o le, e le suia lanu.

O le Hibiscus e le minoi, piilima, ae manaʻomia le faʻaeteete, lelei le tausiga. O se fugalaʻau fugalaʻau e agavaʻa ma faʻamaoni o le a tauia i le tele o tausaga o le tele o fugalaʻau o se laʻititi ae matua matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tali O Le Ioe Say SomethingSamoan Version (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com