Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O lau o lemoni i totonu e liu samasama: aisea e tupu ai lenei mea ma o le a le mea e fai?

Pin
Send
Share
Send

O le lemoni o se laʻau ese mai le aiga o le citrus ua leva ona alofagia e tagata faʻatosina loto o latou fale. I se tulaga lautele, o le tipolo e fai lava sina faʻaaloalo, ae o isi taimi e feagai ai ona tagata ma le faʻafitauli o le lanu samasama o laulaʻau. Faʻafefea ona aloese mai se faʻavasega tulaga o le tipolo laʻau ma le mea e fai pe a o laulaʻau ua uma ona liu samasama, faʻafefea ona fesoasoani auiliili i le tusitusiga.

Aisea e tupu ai lenei mea i totonu o le teuina o le fale ma o le a le mea e fai?

Laʻau samasama i tafatafa o pito

Lemon lau mafai ona liua samasama i autafa ma curl ona o faafuaseʻi suiga i le potu vevela. I le auala lava e tasi, e tali atu ai le citrus i fasi pepa. O le mea lea, o se ulo ma se laʻau e le tatau ona tuʻu latalata i se faʻamalama poʻo se faitotoʻa. E manaʻomia foʻi ona e puipuia le tipolo mai i le vevela o le vevela, a e maise ile amataga poʻo le faʻaiuga ole tau vevela.

Faitau e uiga i mea e fai pe a curling laupepa i la matou tusitusiga.

Pau lava le fesoasoani

O tagata e anaina tipolo e masani ona maua i faʻailoga faapea ile vaitau vevela. O le maualuga o le vevela e tuʻufaʻatasia ma le ea matutu e oʻo atu ai i ni faʻalavelave mataʻutia mo le laʻau. Afai e mafai, o le vevela e tatau ona fetuʻunaʻi i se mafanafana mafanafana mo tipolo - o lenei e tusa ma le 25 tikeri ma le potu e tatau ona faʻaauupegaina i le sūsū. O pito faʻasolosolo e mafai ona teuteuina faʻalelei.

E tele isi faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga e liliu ai samasama ma mago i tafatafa ma faʻafefea ona sefe le laʻau mafai ona maua iinei.

O loʻo aliali mai i luga o latou foliga masalosaloga ma ila.

E mafai ona aliali mai tamaʻi samasama samasama ma ila ona o le tele o mafuaʻaga:

  • O le fualaʻau e faʻatumuina i keli.
  • O le laau na osofai e se iniseti fua.
  • Atiina ae o faʻamaʻi.
  • Le lava o elemeni elemeni.

I tulaga taʻitasi, e faʻaaoga ai metotia eseese e fesoasoani ai i le tipolo. Afai o le laʻau e osofaʻia e faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina le sauniuniga o iniseti. Fungal faʻamaʻi o le a manaʻomia fesuiaʻiga ma fungicide togafitiga. O le le lava o suʻega elemeni mafai ona toe faʻatumuina i le faʻalauiloaina masani o lavalava faʻapitoa.

Faitau atili e uiga i foliga vaaia o stains i lemoni laʻau iinei.

Solia Containment

Faalogo! O le mafuaʻaga mo le samasamaina o laulaʻau o le laʻau mafai ona avea ma solia o tulafono o le tausiga ma tuutuuga mo le tausia i totonu o lemoni.

  1. O le lava sapalai o mea aoga e taua tele mo citrus fualaʻau. Lemon lau mafai ona liua samasama ona o le leai o nitrogen. O le tulaga mafai ona faʻasaʻoina e se vasega o nitrogen-o loʻo i ai fertilizing.
  2. E mafai foi e laulaʻau ona mauaina se samasama samasama i le pito i lalo ona o le tele susu i le palapala. Ua amata ona pala le aʻa. Ina ia toe faʻafoʻi le laʻau i se foliga maloloina, e manaʻomia le toe tipiina i totonu o le eleele fou ma fetuʻunaʻi le vai. O le le lava o le vai e afaina ai foi le laʻau. O le leai o se susū masani e faʻaalia i le lanu samasama o pito o lau.
  3. Lemon o se thermophilic laʻau. O le vevela sili ona maualuga mo lona tausiga o le +24 +29 tikeri. Afai o le faʻailoga pa'ū i lalo +10 tikeri, e tali tiga le laʻau i le samasama poʻo le faʻamaligiina o laulaʻau.
  4. O le tele o le malamalama - ma faʻatonu le la i luga o laulaʻau, e mafai ona taitai atu ai i lo latou samasama. O se laʻau na faʻaalu se taimi umi i le tuusao o le la e lagona le le toʻafimalie ona o le fausiaina o micro-burns, e tutusa ma lanu samasama. E mafai e le laʻau ona gafatia e ia lava le faʻafitauli pe a fai e tuʻu i se paolo i le taimi tonu. Tumau i le malamalama malamalama tulaga, o le tipolo o le a faʻamaligiina atoa ona lau ma mate.

Faʻatagaina

Tele o taimi, citrus e osofaʻia:

  • apogaleveleve mite;
  • lapisi;
  • aphids;
  • whitefly ma anufe.

E osofaʻia e iniseti laulaau o le laʻau, ma o le iʻuga e mouʻese ai, e lanu samasama ma mago. Afai e le faia ni fua i le taimi, e ono mate le laʻau.

Ina ia teteʻe atu i iniseti leaga, o loʻo faʻaaogaina sauniuniga iniseti. O le tuusaunoa o le apogaleveleve tupe iti. O le faʻamaoni o lenei osofaʻiga a iniseti o loʻo taʻoto i le mea moni e leʻo faʻaogaina ni iniseti. Oe tatau ona filifilia soʻoupu ma se vaiti fusi o fuataga o gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tali o le sulfur ma minerale suauʻu. Fana ma nei vaega i le tuufaatasiga e matua saogalemu mo uma laʻau ma tagata.

E le masani ai ona aliali mai ni faʻafitauli pe a toto le tipolo. Faitau e uiga i faʻamaʻi e mafai ona aliali mai i totonu o se laʻau ma o le a le mea e fai pe a maua le pipii ma le paʻepaʻe fugalaʻau luga o laupepa.

Faamai

  1. Lanu samasama ma enaena e mafai ona faʻailoa mai ai o le laʻau o loʻo pagatia mai se faʻamaʻi o le fungal poʻo siama natura. Tele o faʻamaʻi o lenei ituaiga manaʻomia vave auala mo le tuiina ma togafitiga ma fungicidal sauniuniga.
  2. O le maʻi lemoni lemu ma le muamua faʻailoga i le tulaga o tamaʻi tamaʻi luga o laula o le kanesa. A faʻapea e maitauina, e tatau ona vave tiaʻi le laʻau.
  3. Root Rot - Faʻatamaʻia le aʻa o le tipolo, faasolosolo ona fasiotia. O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le le saunia lelei o le eleele mo le totoina.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi laulaau lemoni i la matou tusitusiga.

O laulaau ua suia lanu i le pito i lalo

O alavai e leʻi fuafuaina lelei e tau atu ai i le tafe o le vai i le tapu tipolo. Ua amata ona pala le eleele, ua tupu le onā, ma ua amata ona lanu samasama le lau i lalo. E naʻo le tasi le auala e faʻaleleia atili ai le tulaga - i le toe totoina o le laʻau i totonu o se atigipusa fou ua tumu i le eleele lelei ma faʻalelei alavai.

Lanu samasama samasama paʻu

Mafaufau pe aisea e faʻapaʻu ai e le tipolo laulaʻau samasama ma mea e fai i lenei tulaga.

  1. Lemon e le fiafia iai pe a faʻasolosolo ona faʻasolosolo ona tapu. O le laau e faʻamamafa ma tali atu i le samasama ma le faʻamaligiina o laulaʻau. E tatau ona e taumafai e aua le minoi le laʻau mai lea nofoaga i lea nofoaga seʻi vagana ua matua tatau ai.
  2. O le lava le susulu o le la ma le umi o le ao, o mea e manaʻomia mo le manuia o le tipolo e totoina. E i ai i ia tulaga e tupu i le vao.
  3. I le fale, e mafai ona e toe faʻaleleia le leai o se malamalama i le taumafanafana e ala i le tuʻuina o se tapu o tipolo i luga o le poletito poʻo le togalaau; i le taumalulu, e tatau ona e faʻaaluina i nisi moli faʻaopopo e faʻaaogaina ai faʻapitoa filtolamp.
  4. O le soʻoga poʻo le leai o se susū e tau atu ai i tuʻutuʻuga o le aʻa a le tino, lea e amata ona tauivi malosi mo lona ola ma ua le toe lava mea aoga mo le pito i luga eleele. O lona iʻuga, e i ai faʻafitauli ma laulaau.

    O le leai o le susu e mafai ona fetuʻunaʻi i le fetuʻunaʻi o le auala e faʻasusu ai. Ae e fai lava si faigata ona feagai ma iʻuga o le soʻona susu, talu ai ua amata ona tupu aʻe le pala i le palapala. Naʻo se faʻalavelaveina faʻafuaseʻi o se tipolo i totonu o se koneteina fou ma le aveʻesea o vaega uma na aʻafia o le rhizome e mafai ona sefe ai le tulaga.

  5. Afai e leʻi maua e le tipolo le aofaʻi o le susu e manaʻomia mo se taimi umi, lona uiga e ono le fiafia o ia ile faʻafuaseʻi ona toe faʻasusu, aemaise lava le tele o faʻasusu. O le laʻau o le a feagai ma faʻatiga, o ona lau o le a liu samasama ma amata ona paʻu ese uma.
  6. O le ea matutu o se siosiomaga sili ona le talafeagai mo le teuina o tipolo. O le maualuga vevela, faʻateleina e le mago o le ea, matua faʻateleina le ono mafai o apogaleveleve mite faʻamaʻi o le laʻau. Ina ia mafai ona puipuia le samasama ma laʻau paʻu, aua le tuʻuina le citrus latalata i le faʻamamaina radiators. E tatau foi ona mataitu ma le totoʻa o le ea i totonu o le potu e lava le susū.
  7. O le faʻasusu i le vai malulu e tau atu ai i le le toe faʻaleagaina o aʻa. O le mauaina e le aunoa o le vaega o le malulu o le aisa, e mafai ona toʻesea ona pe. O le a mafatia foi lau i lenei tulaga. Faʻasusu e tatau ona faʻatinoina i taimi uma ile vai ile vevela ole potu, ae afai ua uma ona afaina le laau, naʻo se tui e faʻasaoina mai le oti mulimuli.
  8. Lemon e masani ona tali atu i le vevela sili atu i le 31 tikeri ma le malosi samasama o laulaʻau. Ina ia lagona e le laʻau le mafanafana, o le vevela i le potu e ola ai e le tatau ona sili atu i le +29 tikeri. Afai e mafai, o lenei faʻailoga e tatau ona fetuʻunaʻi. E mafai ona fesoasoani le faʻasalalau masani. O le mea taua o le puipuia o ata mai le aʻafia o le tipolo.
  9. Laʻau faʻafitauli e mafai ona mafua mai i le le lava o niuterene. E manaʻomia le faʻaulufale faʻapitoa i totonu o le eleele faʻalauteleina laʻau faʻalailaau mo laʻau mai le aiga citrus, i le saʻo o metotia na faʻailoa mai e le kamupanī.

O le teuina o se tipolo i le fale e faigofie lava pe a fai e te mulimuli uma i manaʻoga tau tausiga manaʻomia. O se taimi talafeagai ma maitauina faʻamaonia faʻafitauli ma laʻau laʻau i le tele o tulaga mafai ona foʻia e ala i le fetuʻunaʻia o tuutuuga o le taofia.

Oe o le a aʻoaʻo atili e uiga i mafuaʻaga uma mo le pauu laʻau i lenei mea, ma faitau pe faʻapefea ona fesoasoani i le laʻau ma laʻau paʻu, ovaries ma fualaʻau iinei.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio pe aisea e liu samasama ai ma paʻu ai lau o tipolo:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mataiti Rua Tauatini Ma A (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com