Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mokesi ma mokesi nonogatupe - o le a lea ma o a tuʻutuʻuga mo le mauaina o se mokesi i le 2020 + faʻatonuga pe faʻafefea ona fuafuaina se mokesi nonogatupe luga ole laiga

Pin
Send
Share
Send

Le aoauli manuia, au faitau pele o le Manatu mo le Olaga mekasini tupe! Lenei aso o le a tatou talanoa e uiga i mokesi ma mokesi: o le a lea, faʻafefea ona fuafua se mokesi i luga o le upega tafaʻilagi, o a tuʻuga mo le mauaina o se mokesi i le 2020, o a mokesi lending polokalame o loʻo ofaina e taʻimua faletupe.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

O le lolomiga o le a aoga ia i latou uma ua filifili e fai se mokesi pe o loʻo mafaufau e uiga i se avanoa. E aoga le faitau o le tala ma tagata e manaʻo e faʻalautele lo latou iloa ile matata o mea tau tupe. O le mea lea, matou te fautuaina matua uma tagata e aua le maimau taimi, ae ia amata faitau!

Ma, mai le tuuina atu tusitusiga oe o le a aoao:

  • O le a le mokesi nono ma o a ni tulaga lelei ma le le lelei o se mokesi;
  • O a ni polokalame faʻapitoa mo le mokesiina o mokesi;
  • O a laʻasaga o le lesitalaina o se mokesi;
  • Tuutuuga faʻavae mo le faʻailoaina o mokesi i Lusia;
  • O a ni vaega o le fuafuaina o totogi o nonogatupe;
  • O fea faletupe e ofoina atu tulaga sili ona lelei;
  • O ai e faʻafesoʻotaʻi mo se fesoasoani i le mauaina o se mokesi.

I se faʻaopopoga, i le faaiuga o le tusitusiga, o le a maua ai e le au faitau tali i fesili sili ona lauiloa e uiga i le mokesiina o nonogatupe.

O le lolomiga na foliga mai e fai si tele, o lea ia faʻaaoga le mataupu.

O le a le mokesi, o a tuʻuga mo le mauaina o se mokesi nonogatupe i le taʻimua faletupe o Lusia, faʻafefea ona e vave iloiloina se mokesi lugalaina, faʻapea foi ma a mokesi polokalama o loʻo i ai - o le a matou taʻu atu ia te oe i lenei lomiga

1. O le a le mokesi i ni upu faigofie - o se aotelega o le mataupu ma lona aano 📋

O le a le mokesi?

Mokesi - O lenei o se faʻapitoa ituaiga o collateral, lea ua fuafuaina e inisiua le tagata nonoina faʻasaga i ono ono le mafai i luga o tupe. I lenei tulaga, o le faʻatauina meatotino ua faʻaaogaina o se puipuiga.

Masani ai, fale faʻatau e faʻaaogaina i mokesi - fale mautotogi, fale mautotogi, faʻasoa i le mea faitino.

A lesitalaina se mokesi, o le meatotino a le tagata faʻatau i le aia a le ana. I le taimi lava e tasi, talu ai o le mea moni o se tauto, o le tagata nonoina aia i ai le aia pe a fai e le o nonoina le faʻamalieina ona tiute. suʻi mea totino e te manuia ai.

I se faʻaopopoga, o le anaina e leai sana aia tatau e faʻamatuʻu ai le meatotino i lana lava pule faitalia. A aunoa ma le faʻamaoniga a se credit credit institution, e le mafai ona ia faʻatau atu pe foaʻi ni fale totino faʻapipiʻiina ma se faʻailoga.

1.1. Le uiga o mokesi

O le uiga autu o se mokesi o tautoga... Lona i ai o le sili ona taua tulaga mo le i ai o lenei tamaoaiga manatu.

E tatau ona malamalama e le gata i le faʻatauina meatotino, ae faʻapea foi i le meatotino ua uma ona umiaina e le tagata nonoina, mafai ona avea ma se tautoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faletupe e le o taimi uma e malilie e malilie i nonogatupe fale o loʻo fausiaina, aua e leʻi lesitalaina le umiaina. O lona uiga e le mafai ona faʻaulu se faʻalavelave.

O le gaioiga e sili atu ona faigofie pe a fai o se ono mafai faʻaunegatupe ofo atu e lesitala se fale ua uma ona ia umiaina o se faamalumaluga.

I le maeʻa ai o le fausiaina ma le faʻatautaia o fanua faʻatau fale, oe mafai ona faʻatau atu le mea na folafola atu ma le faʻataga a le faletupe ina ia mafai ai ona toe totogi le nonogatupe. O leisi filifiliga o le taofiofia lea o le faʻamaumauga seʻia oʻo mai i le taimi e faʻataunuʻuina atoatoa ai ia tiute. I lenei tulaga, o le tagata nonoina avea ma e ona lua potu.

Faʻatupeina malamalama i mokesi i lua tamaoaiga vaega: meatotino tautoga, faʻapea foi ona tuuina atu i lalo o ia nonogatupe.

I le taimi e tasi, e mafai ona iloga ni faʻailoga e iloga mai i se mokesi.

  1. o le lesitalaina e faʻatonutonuina e tulafono feterale;
  2. natura faʻatatauina, o lona uiga, pe a talosaga mo se nonogatupe mo se fale mautotogi, oe le mafai ona faʻaalu tupe i le faʻatauina o se isi mea;
  3. taimi uumi totogi (e oʻo i le 50 tausaga);
  4. paʻu maualalo pasene faʻatusatusa i non-target nonogatupe.

Tulaga masani, e mafai ona maua se mokesi mo le mauaina o isi meatotino (faʻapea, oloa taugata), faʻapea foʻi pili ma pili tau togafitiga. Peitai, o ia polokalama e le lauiloa i Lusia.

1.2. Talafaʻasolopito o atinaʻe

Ua ioe le au tusitala talafaasolopito mokesi na tupu i aso ua leva - tusa 5 000 tausaga TLM.

Ma i Eleni Anamua, na valaauina ai mokesi pou, lea na faʻapipiʻiina ile fanua fanua ole tagata nono. O loʻo iai faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma le autu o le tautoga. I se faaopopoga, o nonogatupe faamaonia e ala i faleoloa na tuuina atu i Aikupito anamua.

I totonu o le tatou atunuʻu, mokesi i le tulaga faʻaonapo nei na aliali mai e leʻi mamao atu. O le faʻatauina o fale mautotogi i luga o aitalafu faʻatulafonoina na mafai faʻatoa mafai i le faaiuga 90s.

O le faʻamalosiʻau mo lenei o le vaetamaina i le 1998 o le tulafono e faʻatonutonu mokesi. O ia lea, e oʻo mai i le aso, o loʻo avea ma tulafono autu e faʻatonutonuina le lesitalaina o mokesi maliega.

1.3. Lelei ma le le lelei o mokesi

Mo le toatele o tagata o le tatou atunuʻu, o le lesitalaina o mokesi ua avea ma avanoa e avea ai ma e ana le fale mautotogi i aso nei, ae le o se mamao i le lumanaʻi. O lenei mea e tau atu i le mausali manaoga mo mokesi polokalama.

Faʻailoa e le au atamamai le numera o tulaga leleie maua e tagata nono tupe pe a talosaga mo se mokesi:

  1. Faʻatauina o lou lava fale ma sili atu penefiti avanoa ia i latou e agavaʻa mo mokesi e fiafia iai... I Lusia, talavou polofesa, au fitafita, ma tagatanuu tausiaina sili atu ma le tasi le tamaititi mafai ona faaaoga lelei polokalame faapitoa.
  2. Fofoina o faafitauli tau fale i se taimi vave e mafai ai. Faʻaaogaina se mokesi faʻatagaina oe e lafoai le umi-faʻaputuputuina o tupe mo lou oe lava fale mautotogi. E le gata i lea, e leai se manaʻoga e tuʻuina atu se aofaʻi tele o tupe i se tagata ese i masina uma e pei o totogi totogi.
  3. Mo nisi, o le mauaina o se mokesi faʻatagaina latou te faʻafaigaluega i fale faʻatau fale. O ia meatotino seasea pa'ū i le tau, ma i se taimi umi, o le siʻitia o le tau o fale mautotogi e le muta. Faʻatau fale, o le tagata nono maua le avanoa e faʻatau atu ai i le lumanaʻi i se tau maualuga. I lenei tulaga, o le a mafai ona le gata i le totogiina o le mokesi aitalafu, ae ia maua foi ni tupe mama.

E ui lava i le taua taua, o le mokesi ei ai le numera o le lelei:

  1. E mafai ona fai lava si faigata ona maua se mokesi. Tele aitalafu faʻalapotopotoga siaki maeʻaeʻa e faigata ona fai se faʻaiuga lelei.
  2. Maualuga totogi. Ile fesoʻotaʻiga ma le lesitalaina o se mokesi mo se taimi umi, e mafai ona tutusa ma le uluaʻi aitalafu aofaʻi.
  3. E faʻatapulaʻa le pule i le aia tatau e faʻamatuʻu ai le meatotino ua faʻamaonia.
  4. O le matua o le nonogatupe e masani lava ona umi. E leʻo sauni tagata uma e faia ni totogi mataʻina i masina uma mo le 10-30 tausaga.
  5. E i ai le aʻafiaga o le leiloa o lou fale mautotogi. Afai, mo nisi mafuaʻaga, e le faʻamalieina e le tagata nonoina ana aitalafu i lalo o le mokesi, ei ai i le faletupe le aia tatau e ave ai le mea na folafola atu e ala i le faamasinoga pe faʻatau atu i se faʻatautuʻi.

Faʻamaumauga faʻamaumau e le toe mafaia ona faʻatau fale i luga o se mokesi 5% o tagatanuu Rusia. I le taimi e tasi, o le toʻatele o latou e faʻatupeina aitalafu i luga o tuutuuga lelei.

2. E iai se eseʻesega i le va o le aitalafu o mokesi ma mokesi? 📊

Tele tagatanuu le mafai ona faʻatau se fale mautotogi mo tinoitupe. Ole mafuaʻaga lea ua faʻaalia ai e fuainumera sili atu 50% uma pisinisi fefaʻatauaiga o loʻo faʻatinoina e ala i mokesi nonogatupe. I nisi auiliiliga e uiga i le faʻatauina o se fale mautotogi luga o se mokesi - o fea e amata ai ma faʻafefea ona amio saʻo pe a faʻatau se fale i luga o aitalafu, matou tusia i le muamua tusitusiga.

E le iloa e tagata uma aitia mokesi ma mokesi faʻaune lē tutusa

Mokesi - Lenei o se taua vaega o le mokesi faiga, lea e aofia ai le faʻatupeina o se nonogatupe e se faletupe faʻamaonia e fanua faʻatau fale.

Ua aliali mai a tuuina atu se nonogatupe, o se faletupe, ina ia mautinoa ai o ia lava o le toe faafoi o tupe na tuuina atu, tusia le fale na faʻatau o se tautoga. O fanua faʻatau na faʻatau i tupe nono e faʻatino ai le tulaga ua faʻamatala atu i luga mokesi.

Lalo mokesi malamalama i se ituaiga faʻavae. I lalo o ia, o le meatotino ua mauaina e ana le tagata aitalafu ma na faʻaaogaina e ia, ae o le faʻalavelaveina ua faia i ai.

Ua aliali mai afai e musu le tagata aitalafu e faia ni totogi i luga o le nonogatupe, ua i ai i le tagata nonoina atu le aia tatau e faatau atu ai le meatotino ina ia mafai ai ona toe faafoi le tupe na tuuina atu o se nonogatupe ia te ia.

Vaaiga aoao o le autu ituaiga o mokesi nonogatupe i Lusia

3. O ituaiga autu o mokesi ma nonogatupe mokesi 📑

I aso nei, o le mokesiina o nonogatupe mo le toʻatele o le pau lea o le auala e foia ai le faʻafitauli ma fale. O le mea lea, o le manaʻoga mo lenei tautua tautupe o loʻo tupu pea.

I ia tulaga, faletupe, ina ia mafai ona tosina mai ai le tele o tagata faʻatau e mafai ai, faʻamatuʻu uma mea i le maketi. polokalama fou... Ile taimi lava e tasi, ole toʻatele o tagata maʻi e le gata ina faigata ona filifili poʻo le fea polokalame e sili ona lelei mo latou, ae leai foʻi se aitia poʻo a latou faʻavae eseʻesega.

Nonogatupe mokesi - o le manatu e tele ona vaega, o le mea lea, faʻalagolago i eseesega o uiga, o le tele o faʻavasega e iloga:

  • mo le faʻamoemoe o nonogatupe;
  • faʻamoemoe i le tupe o le nonogatupe;
  • i ituaiga meatotino e faʻatau mai;
  • i le auala o le fuafuaina o totogi taʻitasi.

E le o se atoa lisi, ma faʻavasega taʻitasi ei ai le aia tatau e i ai.

Nisi tagata atamamai sili e faʻamamafa mokesi vaegafaʻavae i luga o lona faʻauiga o mokesi o mea tau fale.

E tusa ai ma lenei mataupu faavae, lua vaega mafai ona iloga:

  1. mokesi puipuia e meatotino oi ai nei;
  2. sili atu ona masani i latou e leai ni mea e nonoina ai se nonogatupe, o le mea lea o se nonogatupe puipuia e le meatotino faʻatau e sili ona lauiloa.

A faʻapea o le mokesi ua faʻamatuʻu mai i le auala muamua, e maua e le tagata nono tupe faʻamanuiaga nei:

  • maualalo le tau;
  • ono mafai ona faaaoga sese o tupe.

A lesitalaina se mokesi puipuia e le faʻatauina meatotinoi se isi itu, o le nonogatupe e faʻapitoa lava ona faʻatulagaina ona uiga. O lona uiga, e le mafai ona e faʻatau se mea i le tupe na mauaina seʻi vagana se fale mautotogi, e le gata i lea, e tatau ona faʻamaonia e le faletupe. Faitau pe faʻafefea ona maua se mokesi mokesi puipuia e se fale mautotogi i se isi tusitusiga.

O se numera tele o aitalafu faʻalapotopotoga nonofo faʻatasi i luga o le maketi i aso nei. E masani lava, o lenei mea e mafua ai le tele o tauvaga.

Taʻitasi faletupe taumafai e atiaʻe tele polokalame nonoina mokesilena o le a faʻamaonia e tulaga ese ma taʻutaʻua ma tagata nono tupe.

O polokalame nonoina atu e eseʻese valaʻauga, ae o le tele lava o taimi e faʻaalia ai igoa metotia o le mauaina pe taulaʻiga. I le mataupu muamua o igoa e sili atu o se faʻasalalauga faʻanatura. I le lona lua - latou te atagia mai le mafuaʻaga moni o le mokesi.

Mo le faʻamoemoe o le lesitalaina, o se aga masani le faʻaʻeseʻese:

  1. Nonogatupe mo le faʻatauina o se fale mautotogi i le maketi lona lua o se tasi o sili ona taatele i aso nei. E iloa e tulaga sili ona lelei, fua faatatau lelei tului... I se faʻaopopoga, o lenei ituaiga mokesi e vave ma vave. Tele faletupe ofoina tele ituaiga o mokesi nonogatupe mo le faʻatauina o fale i le tulaga lua maketi i le taimi e tasi, e tusa ai ma nisi penefiti o loʻo ofoina mo ni vaega o tagata nonoina tupe.
  2. Nonogatupe mokesi mo fale faʻatau fale o loʻo fausiaina mafai ai ona faʻatau fale i le taimi o lona fausiaina. E tatau ona malamalama o le tagata e faia atinaʻe e tatau ona aloaʻia e le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi aunoa ma le toilalo. Mo le faletupe i lenei tulaga, e le gata i le aʻafiaga o le le toe foʻi mai, ae faʻapea foi ma le ono ono le maeʻaina o le fausiaina. O le mea lea, mo polokalama faʻapena le maualuga fua faatatau... E masani lava, o lenei mea e mafua ai le faʻateleina o le soona totogi. Peitaʻi, e iai foʻi le faʻaopoopoga mo le tagata nono tupe - e mafai ona faʻatau se fale mautotogi i se tau maualalo ifo.
  3. Mokesi mo le fausiaina o se fale tuuina atu ia i latou o loʻo i ai se latou fanua fanua. O lenei nonogatupe e faʻatagaina ai oe e fausia se fale tumaoti.
  4. Nonogatupe mo le faʻatauina atu o fanua faʻale fanua faʻataga oe e avea ma se e ona taulaga, fale o le atunuu, fanua fanua pe fale... E i ai talosaga i luga o le maketi atiaʻe e aitalafu faʻatasi ai ma le lagolagosua a atiaʻe. O ia polokalame e maua ai le avanoa e faʻatau ai mea totino e nonofo ai i nofoaga mama o le siosiomaga i tau taugofie.

Ua aliali mai o le tagata nono tupe, ina ia mafai ai ona faʻafaigofie le filifiliga i totonu o le tele o polokalame mokesi, e tatau ona filifili poʻo le a le meatotino o le a faʻaaogaina e fai ma puipuiga.

A maeʻa lena, i le faletupe paranesi, luga o lana 'upega tafaʻilagi poʻo luga o Initaneti punaoa mo le sailia o nonogatupe, oe tatau ona filifilia le polokalama e tutusa sini... O lona uiga, o na polokalama e faʻatagaina ai oe e faʻatau le manaʻoga ituaiga o fanua faʻatau atu e tatau ona amanaʻia.

Polokalama nonogatupe mokesi mo aiga talavou, tagata faigaluega a le setete, tagata faigaluega lautele, talavou polofesa

4. Polokalame faʻapitoa mo nonogatupe mokesi - o se aotelega o polokalame o le mokesi o le TOP-4 📝

I Lusia, e le gata polokalame masani (faavae) mokesi, lea e mafai ona apalai i ai seisi, ae faʻapea foi faʻapitoafaamoemoe i fesoasoani nisi vasega o tagatanuu i le faʻatauina fale. O se uiga iloga o sea mokesi o le lagolago mai le setete.

1) Mokesi ma le setete lagolago

O le mafuaʻaga o le mokesiina o nonogatupe ma le lagolago a le setete o le fesoasoani lea i le foiaina o faʻafitauli o fale, lea e faʻamoemoe mo tagata lautele o loʻo vaivai.

E aofia ai:

  • aiga e toʻatele tamaiti;
  • tagatanuu na tausia aʻe i fale mātuaoti;
  • tagata faigaluega maualalo totogi maualalo totogi;
  • tagata le atoatoa;
  • isi vaega o tagatanuu ua le mafai ona faʻatau fale e aunoa ma le fesoasoani a le malo.

Ina ia faʻaaoga tatau le avanoa e maua ai se mokesi faʻaagafesootai, tagatanuʻu tatau ona tuu i totonu laina ia faʻaleleia le tulaga o le soifuaga.

E tele ituaiga fesoasoani a le malo:

  • se fesoasoani, lea e mafai ona faʻaaogaina uma e toe totogi ai le mokesi o loʻo i ai ma i le amataga totogiina;
  • maualalo tului tului luga o se mokesi nonogatupe;
  • faʻatauina atu o fale faʻatau atu i aitalafu i se tau paʻu.

E leai se aia a se tagatanuʻu e filifili tutoatasi ai le ituaiga o fesoasoani e sili ia ia. O lenei faaiuga e faia e le pulega o le lotoifale.

2) mokesi a le militeri

Mo fitafita fitafita oe na auai i le polokalama o le faʻaputuputuina mokesi polokalama, e mafai ona faʻaaogaina le polokalama e faʻatau fale "Mokesi a le militeli"... O ia nonogatupe e faʻatautaia ma le lagolago a le setete.

I se faʻapitoa a le militeli fesoasoani tupe, lea e faʻamoemoe mo le faʻatauina mai o fale mautotogi fale. Ma le isi, ma 2016 tausaga, le militeli na maua le avanoa e filifili ai le itulagi o le faʻatauina o fale, faʻapea foi ma le ituaiga o meatotino.

3) Mokesi mo se aiga talavou

O le isi ituaiga o mokesi o le mokesi o se mokesi mo se aiga talavou. O le polokalame na fuafuaina e faʻamutaina i 2015 tausaga. Peitai, o tuutuuga na faʻasaʻoina ma o le mokesi mo le aiga talavou na faʻalauteleina. I le taimi nei, ua fuafuaina o le polokalama o le a aoga seia 2020 o le tausaga.

Aiga e faʻamalieina manaʻoga nei e iai le aia tatau e faʻaaoga ai lenei ituaiga mokesi:

  • o se tasi o toʻalua e laititi 35 tausaga;
  • o le aloaʻia aloaia o le aiga pe a manaʻomia ni tulaga lelei fale.

O loʻo faʻaavanoaina e le polokalame le filifiliga e faʻaaoga ai faʻaputugatupe fesoasoani e avea o se totogi amata i luga o se mokesi. I le taimi e tasi, o le aofaʻi maualuga o fesoasoani a le setete o 30% o le tau o fale.

4) Mokesi mo talavou polofesa

O lenei polokalame ua fuafuaina e fesoasoani i le faʻatauina o fale tagata faigaluega paketi lalolagio lona tausaga e le sili atu 35 tausaga. O se tasi o polokalame i lenei vaega o le "Fale mo Faiaoga".

O vaega o tagatanuʻu e agavaʻa mo le auai i le polokalame e tuʻuina atu i ai ma le faʻaititia o pasene pasene ma isi tulaga e manaʻomia.


O i latou e fuafua e faʻaaoga le polokalame o mokesi o le va fealoai e tatau ona latou iloa lena mea e faʻaopoopo i le polokalame feterale e iai polokalame faʻapitoa i itulagiatiaʻe e pulega faʻalotoifale. O totonu o nei faʻalapotopotoga e mafai ona e aʻoaʻo ai e uiga i polokalame o loʻo iai.

Na matou talanoa auiliili atili e uiga i mokesi lautele mo aiga talavou, aufaigaluega a le militeri ma isi tagata faigaluega a le malo i le mataupu talu ai.

Laʻasaga autu o nonogatupe mokesi

5. Mauaina o se mokesi mokesi - 7 laʻasaga autu o le mauaina o se mokesi 📃

Mokesi o se faigata ma umi faʻagasologa e manaʻomia ai le tagata nonoina e auiliili maeʻaeʻa filifiliga uma na faia.

Ina ia faʻafaigofie gaioiga faʻatino, o loʻo atinae faletupe tulaga masani o faʻamaumauga... Ina ia faʻafaigofie le nonogatupe mo mokesi, e tatau ona ia nofouta i faʻamatalaga o laʻasaga o mokesi.

Vaega 1. Faʻatomuaga

Muamua lava e tatau i le tagata nonoina tupe ona iloilo totoʻa ia aiaiga mo le faʻatupeina o se mokesi, faʻapea foi aia ma aia tatau o le a ia mauaina pe a tupu se maliega faʻatupe.

Laasaga e sosoo ai avea ma le fuafuaina o le maualuga mafai e maua ai le aofaʻi o mokesi. E le gata i lea, o aiaiga o nonogatupe e malilie i ai, o se muamua totogi totogi ua tusia i luga.

Afai ua faʻamalieina le tagata nono tupe i faʻatalanoaga uma, a talosaga pe talosaga mokesi.

Mai le manatu o le faʻalapotopotoga aitalafu, o le talosaga o se tasi o mafuaʻaga autu o faʻamatalaga e uiga i le tagata maʻi ma e tatau ona aofia ai faʻamatalaga nei:

  • manaʻoga mokesi manaʻomia - o le aofaʻi, polokalame faʻatulagaina ma le aofaʻi o le totogiina i le masina ma isi tuutuuga ua aiaia e le pepa faʻatumu;
  • aitalafu mafuaʻaga - mauaina o mea totino, fausiaina, toe totogiina o mokesi ma isi;
  • lalo totogi;
  • auiliiliga tagata faʻatau - Igoa atoa, aso fanau, tuatusi, aʻoga ma isi;
  • faʻamaumauga i le mauaina o meatotino ma ua i ai nei matafaioi (nonogatupe, alimony);
  • galuega galuega, le maualuga o totogi ma isi tupemaua.

A filifilia se polokalama nonogatupe ma le mea totino manaʻomia taua e mafaufau i aii le tele o tulaga o le nonogatupe aofaʻi e le sili atu 70% tau aogatauto I.e 30% o le tau o le fale e tatau ona totogiina ma a oe lava tupe.

I le taimi lava e tasi, o faletupe e masani ona manaʻomia le aofaʻi o le amataga saofaga e tuʻuina i luga o se teugatupe ma latou.

Ina ia faʻamautinoa le maualuga o le mafai ona totogi aitalafu, o aitalafu faʻatupeina e amanaʻia tupe maua a le tagata nonoina le tupe toʻesea le tupe teuina i masina taʻitasi mo isi tiute.

E masani ona taliaina o le tele o le masina mokesi totogiina tatau leai lava 30% mai le aofaʻi o tupemaua tupemaua. E faʻavae ile aofaʻiga na mauaina ole aofaʻi maualuga o le aitalafu na avatua e fuafua ile lumanaʻi.

Ma i le amataga laasaga ua fuafuaina lalo o le a pasene o le a tuʻuina atu se nonogatupe mokesi... E faʻamoemoe ile aofaʻi ua malilie iai le faletupe e tuʻuina atu i le tagata nono tupe ma le nonogatupe aiaiga o loʻo faʻamalosia i le taimi nei.

Vaega 2. Aoina ma auiliiliina faʻamatalaga e uiga i le tagata nonoina tupe ma le kolisi

O le mafuaʻaga o lenei tulaga o le suʻesuʻeina o tagata ono mafai ona aitalafu.

Mo lenei, o le faletupe faʻaaogaina nei auala:

  • siakiina le nofoaga o galuega;
  • siakiina o faʻamatalaga a le tagata ma lona tala i luga aitalafu;
  • auiliiliga o le faʻatuatuaina ma le tele o tupe maua ma tupe faʻaalu ua faʻailoa i le tusi talosaga;
  • iloiloga o le soligatulafono ua tuuaia.

I lenei laasaga, o loʻo nonoina mai foʻi faʻamatalaga auiliili poʻo a manaʻoga e tatau ona faʻamalieina mea totino fanua, lea o le a faʻatauina ma tupe faʻatupeina i le mokesi. Tele taimi, o lenei o se maualuga tulaga o le faʻamaluluina, o le leai o ni faʻamaoniga ma isi aia i fanua faʻatau mai isi vaega.

E le gata i lea, ina ia mafai ona faʻavasega le tagata nonoina atu ia mausali pe le mautu, toe faatalanoaga... Mo lenei, fesili fesili, o tali e iloiloina i togi.

Afai i le taimi muamua e leai se faʻamaoniga pepa faʻamaonia o tupemaua, faʻapea foi ma aia tatau o meatotino i aseta o loʻo faʻailoa mai i le fesili, o pepa talafeagai e talosagaina.

O le auaunaga tau puipuiga a le faletupe e siaki maeʻaeʻa le ono mafai ona nono tupe mo se faamaumauga o soligatulafono, le aoga o pepa na tuuina mai.

E le gata i lea, o taimi uma pe a suia se nofoaga o galuega i le 2-3 tausaga ua tuanaʻi, e faʻamaninoina ai tulaga na mafua ai se faʻaiuga.

Vaega 3. Iloiloga o le ono mafai ona toe totogiina mokesi

Ina ia mafai ona iloilo le ono mafai o le tagata nono toe totogiina o mokesi noataga, aitalafu faʻaputugatupe faʻaaoga se faʻapitoa faʻapitoa valaʻauina. tusi saʻo... Ile gasologa o lea, i luga o le faʻavae o tupemaua ma meatotino, o loʻo faʻatupeina ia mea tau tupe a le tagata maʻi.

E le gata i lea, o uiga nei o le tagata lava ia e iloiloina aunoa ma le le pasi:

  • mauaina o aʻoaʻoga;
  • matua;
  • agavaʻa;
  • le kamupani o loʻo faigaluega ai le tagata faʻatau i le tulaga mautu.

I le taimi o le auiliiliga, o loʻo faʻatatauina coefficients o loʻo fuafuaina foi.

  • o le fua faʻatatau o tupe faʻaalu a le tagata nono tupe i lana tupe maua;
  • o le a le faʻasoa o peimeni i luga o le aitalafu fuafuaina i totogi;
  • o le a le pasene o le nonogatupe saunia o le a avea ma tau o le faʻatau atu o le collateral.

I se faʻaopopoga, i le taimi o fesoʻotaʻiga ma le tagata nonoina tupe ma le iloiloga o lona aitalafu talaʻaga, o lona manaʻo e faʻateʻaina faʻavaitaia ana noataga ua fuafuaina.

Faʻavae luga o faʻamatalaga na maua, faʻapitoa tuʻutuʻuga e fuafua, o le faletupe lamatiaga e iloiloina pe a tuʻuina atu se nonogatupe. O le iʻuga o le tusiaina e le matagaluega o loʻo iloiloina le faʻaunega tupe, fautuaga i le matagaluega aitalafu.

Faʻavae i luga o fautuaga tuʻuina mai, filifiliga avatu pe musu i le faʻamatuʻuina atu o se mokesi... Tele taimi, o le teʻena mulimuli mai pe a faʻaalia le mea moni o le tuʻuina mai o faʻamatalaga saʻo, faʻapea foʻi ma faʻafitauli ma le tala o aitalafu.

Afai e mautu le tagata o tausia, e mafai ona tuʻuina atu ia te ia se lisi o tuutuuga e faia ai se faʻaiuga lelei - e faʻatosina mai se paʻaga aitalafu poʻo se tagata e faʻamautinoaina, e tuʻuina atu isi pepa.

Vaega 4. Faʻaiuga i mokesi

A maeʻa uma laʻasaga amata, ona maua lea e le tagata nono tupe ma tuʻuina atu i le faletupe le autu o le aiaiga fuafuaina.

E le gata i lea, ae le i faia le faʻaiuga, o le iloiloga ma le taliaina o le faʻaaogaina o le taua o fale faʻatau atu o loʻo faʻatautaia. Ua tuʻufaʻatasia lenei manatu o loia.

O pepa uma na tuʻufaʻatasia i le taimi o le suʻesuʻega e aoina i se faila e tasi ma tuʻuina mai mo le iloiloga komiti aitalafu, o ia na faia le faʻaiuga filifiliga i le ono mafai ona nonoina atu.

Afai e faʻamaonia, ua faʻamautuina le auala o le a faʻaoʻo atu ai le tautoga, o le a le mea ua tusia faʻasilasilaga mo le tagata nono tupe.

Vaega 5. Faʻaiuga o se mokesi fefaʻatauaiga

Ile taimi nei, e tele maliega e faʻamaeʻaina ile va ole vaega ile pisinisi:

  1. I le va o le tagata nonoina tupe ma lē e ana le meatotino, mo le faʻatauina atu o le nonogatupe o loʻo faʻapea ua maeʻa konekalate o le faʻatau atu.
  2. I le va o le faletupe ma le tagata nono maliega nonogatupe... E tatau ona faʻailoa mai: le lapoʻa ma le vaitaimi ole aitalafu mokesi, le pasene tului, i luga o le a mafuaʻaga e mafai ai ona faʻamutaina le konekarate muamua ae le o meatotino, o le faʻatonuga o le toe totogiina.
  3. Le maliega (mokesi) maliega tatau ia mautinoa e lesitala ma ofisa a le malo... O lenei maliega e atagia mai ai le mea totino o le autu o le tautoga, lona taua. I se faʻaopopoga, ua faʻailoa mai o le autu aitalafu o le nonogatupe, lona aofaʻiga ma vaitaimi, i nei tulaga ua faʻaliliu atu le faʻatulafonoina i le faletupe, pe tatau ona inisiua.
  4. Inisiua konekalate... Ina ia mafai ona faʻaititia le tulaga o tulaga lamatia, faletupe manaʻomia tele ituaiga o inisiua. O nonogatupe inisiua i le maketi tau tupe e tele aitalafu. E masani ona manaʻomia le inisiuaina o le meatotino ua faʻaliliuina e le puipuiga. E fautuaina o le aofaʻi o le inisiua feagaiga e le itiiti ifo nai lo le tele o le nonogatupe, e aofia ai tului. O le ola ma le faʻatinoga o le tagata nonoina tupe e masani ona inisiua.

O le iʻuga o le laasaga o le faʻaiuina o se mokesi o fefaʻatauaiga o le faʻaliliuina atu o tupe i le tagata faʻatau i le auala ua aiaia i totonu o le loan loan.

Vaega 6. Totogiina o Nonogatupe

I le taimi o lenei tulaga, o mea nei gaioiga o loʻo faʻatinoina:

  • faia o totogi masani;
  • siaki mo le faʻamalieina o totogi na faia ma le faʻasologa o totogi aitalafu;
  • faletupe faʻatupeina o faʻamatalaga tau tupe;
  • fuafuaina ma le fesiitaʻiina o totogi inisiua;
  • galue ma aitalafu tuai;
  • Lipoti e uiga i nonogatupe ua uma ona totogi ma ua toe totogi.

Vaega 7. Tapunia o le mokesi faʻaune

Lenei laasaga faʻamaeʻaina le mokesi fefaʻatauaiga. A totogi uma aitalafu e le tagata nono, ua toe seti lana aitalafu i le leai. A maeʻa lena, ua tapunia le faʻatautaia o nonogatupe, ma ua aveʻese le meatotino mai le faʻatulafonoina.

Ma o lea, ua uma le mokesi. Lenei e tatau ona tusia i totonu Tusi Resitala o le Setete.

E iai foʻi leisi faʻamatalaga pe a fai e le totogia e le tagata nono le aitalafu, ma solia ai tuʻutuʻuga o le feagaiga o le nonogatupe.

I lenei tulaga, i se faʻamasinoga pe faʻatulafonoina faʻatonuga, e faʻaaogaina le faʻalapotopotoga faʻaitalafu toe malosi mo se mokesi. O le iʻuga o le faʻatau atu o le faʻatulafonoina, o tupe maua e faʻaaoga e totogi ai aitalafu aitalafu. Afai o loʻo i ai pea ni tupe o loʻo totoe, ona ave lea latou i le tagata nono.


O le mea lea, o le mokesi fefaʻatauaiga e aofia ai fitu faasologa laasaga. Faʻamoemoeina i tuutuuga o le feagaiga, o le umi o taualumaga e umi sefulu tausaga.

Motugaafa mo le filifilia o le sili ona talafeagai polokalama loan loan

6. Faʻafefea ona filifili se mokesi saʻo - fautuaga faʻapitoa 💎

O se mokesi nonogatupe o se noataga e ave mo le sili atu ma le tasi le tausaga, masani mo le tele o tausaga. O le mea lea, o le filifiliga o le polokalama e tatau ona faʻalatalata atu i ai ma le agavaʻa mafai.

Ina ia mafai ona filifilia tuʻuga sili ona alofagia, e taua le faia o se auiliiliga muamua.

Aua neʻi galoe masani ona faʻaalia e faletupe ni faʻatapulaʻaga o nonogatupe e aoga, faʻaaoga e avea ma faʻasalalauga lautele.

E le tatau ona talitonu i mea uma e le faʻatagaina taua siaki uma faʻatupeina faʻatupeina, ae le naʻo latou na faletupe tosina mai ai mafaufau o tagata faʻatau.

O loʻo taua i lalo ni fautuaga faʻapitoa i mea faʻatapulaʻa o le nonogatupe e te manaʻomia e suʻesuʻe ina ia e malamalama pe faʻafia ona aoga.

Motugaafa 1. Iloilo fua faatatau o tului

Masani ai, tagata nono tupe, pe a filifilia se polokalama mokesi talafeagai, muamua lava uma faʻalogo i tului.

Lenei i Rusia i le averesi o 12-15%, lea e manatu o se tulaga maualuga maualuga. Nisi o sili ona maualuga totogi aitalafu totogiina o loʻo faʻamatalaina, muamua lava, i se taua tulaga o siʻitia o tau.

O le tulaga e le o faamoemoe e suia i se taimi lata mai. Faʻaititia o tului i se tulaga talafeagai 8% faatoa tupu mulimuli ane 15 o le tamaoaiga o le a mausali mo le tele o tausaga.

Ina ia faʻatusatusaina sili manino polokalame, e fautuaina e muamua faia fuafua mokesi... E mafai ona faia lenei mea e le gata i faletupe, ae faʻapena foʻi i luga ole laiga, faʻaaoga mea fuafua aitalafu.

Ua lava lea e ulufale ai i le fua faatatau, vaitaimi ma le aofaʻi o le nonogatupe e vaʻai Faʻailoa totogi masina... Ae aua neʻi galo o tulaga masani calculator le amanaʻiaina komisi eseese.

I se faʻaopopoga i le totogi faalemasina, o le calculator faʻatagaina oe e fuafua Totogifuapauina ua sili atu... E leʻo iloa e tagata uma pe a talosaga mo se mokesi mo se taimi umi - sili atu 10 tausaga, o le ova totogi e mafai ona tutusa ma le aofaʻi o le muamua mauaina nonogatupe pe ova sili atu foi i le tele o taimi.

Motugaafa 2. Faʻatusatusa le aofaʻi o komisi

O i latou uma e nonoina tupe o loʻo i ai le aitia o le pasene o loʻo latou mauaina. Peitai, toalaiti tagata e iloa pe o le a le totogifuapauina o le a latou totogiina mo le tautuaina o tele faletupe faʻagaioiga. I le taimi lava e tasi, i faʻamatalaga tau tupe, o tupe faʻaalu a le tagata nonoina tupe e ono sili atu ma le tasi le afe rubles.

E tele taimi e faʻaosoosoina ai tagata nono tupe i se tau maualalo maualalo pe a faʻatusatusa i isi faletupe, e aunoa ma le amanaʻia aofaʻi o komisi.

I le taimi e tasi, faletupe masani faʻailoa le tulaga totogi faʻaopoopo o se pasene i le masina, e masani ona le faʻalogo i ai tagata faʻatau pe a lesitala. O lona iʻuga, ua tele tupe ua faʻaputuputu i le tele o tausaga o tautua le nonogatupe.

E tele ituaiga o komisi:

  • mo le tautuaina o se teuga tupe;
  • mo le totogiina i masina uma;
  • mo le lesitalaina ma le tuʻuina atu o se nonogatupe.

O i latou uma na te faʻaopopoina le aofaʻi o le ova totogi i lalo o le konekalate. O le mea lea, o le i ai o komisi e tatau ona faʻamaninoina. muamua sainia o se maliega loan.

Motugaafa 3. Iloilo tulaga o inisiua

O loʻo manaʻomia le inisiua ole inisiua ile resitaraina o mokesi. I le taimi lava e tasi, faletupe masani, faʻaopopo i le inisiua faamalosia, aofia i totonu o le nonogatupe maliega faʻaopopo - ola aitalafu, soifua maloloina ma inisiua le atoatoa.

E tatau ona manatuaina o saofaga mo uma inisiua faamalosia ma faʻaopoopo e totogi e ia lava ia.

Tele taimi, i le tausaga, e tatau ona e faʻaopopo 1% mai le aitalafu aofaʻi. O se mea masani le iai o se matua umi, o le aofai tamoʻe sili taua.

I le faʻavae, o ituaiga uma o inisiua faʻaopoopo e fai i le lotofuatiaifo ma e faʻapipiʻi faʻatasi mai ma le faʻatagaga a le tagata o tausia.

Afai e musu le faletupe e lesitala inisiua, e ono mulimuli mai siitaga i le tului... O le mea lea, e taua tele le faʻamaninoina o le maua o inisiua, faʻapea foʻi ma le aofaʻi o totogi mo latou.

Ae e te leʻi faia se faʻaiuga, aoga fai se faʻatusatusaga ma faʻatusatusa sefeina, lea e mafua mai i le teʻena o inisiua, ma se faʻaopopoga totogi e mafua mai i le siʻitia o le totogi.

Motugaafa 4. Suesue i tuutuuga o le vave totogiina

I le tele o tulaga, tagata fai aitalafu faia mea sili latou te mafaia e totogi ai a latou mokesi i se vave e mafai ai.

Faʻamaumauga faʻamaumau e le masani ai mo se mokesi tuuina atu luga 20 tausaga, tapuni i totonu 10, ma o nisi taimi e sili atu na muamua atu.Peitaʻi, e leʻo faʻamalieina uma faletupe i lenei tulaga o mataupu.

Faatasi ai ma le televave totogiina o mokesi nonogatupe, le nonogatupe faalapotopotoga lusi tele tupe mama. Ole mafuaʻaga lea o loʻo galulue malosi ai tagata e nonō tupe e vave ai ona toe totogi aitalafu.

E tele auala e faia ai lenei.:

  1. falemaʻi, o lona uiga, o le faʻasa i luga o totogi i le aofaʻi luga atu o le faʻasologa mo se taimi faʻapitoa;
  2. komisi mo vave totogiina;
  3. Faʻafitauli o le polokalame vave totogiina.

Motugaafa 5. Faamaoti mai aiaiga e mafai ai ona faamutaina le feagaiga o le nonogatupe

Ae le i sainia le maliega o nonogatupe mokesi, e tatau ona faʻamalamalamaina i lalo o a aiaiga e i ai i le faletupe le aia tatau e faʻauʻu faʻatasi ai lenei feagaiga.

Masani ai, o aitalafu faʻalapotopotoga faia se faʻaiuga e faʻamutaina le maliega i mataupu o loʻo nono tupe 3 tasi i le tausaga faʻatagaina tolopo umi.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, e oʻo i le tasi le taimi e tuai ai ona totogi e mafai ona taʻitaʻia ai i ni faʻafitauli iloga.


O lea la, pe a filifilia se polokalame mo le mauaina o se mokesi, e matua manaʻomia lava le iloiloina uma o faʻataʻitaʻiga i luga. A aunoa ma lenei, e le mafai e se tasi ona mautinoa o filifiliga sili ona lelei e filifilia.

Tulaga mo le tuuina atu mokesi mokesi luga o le faʻataʻitaʻiga o sili ona tele faletupe i le Lusia Feterale

7. Tuutuuga mo le mauaina o se mokesi i le 2020 luga o faʻataʻitaʻiga o le sili ona lauiloa faletupe i Lusia 💰

O le lesitalaina o mokesi e faʻavae i tulafono a le malo. I le taimi e tasi, o tuʻutuʻuga e faʻatosina ai faletupe i tagata nonoina tupe, latou te filifili tutoʻatasi.

Masani i uma polokalame e masani ona mafaufauina Sitiseni Lusia, ma faamauina tumau i le itulagio loʻo faʻatupeina ai se nonogatupe ma faʻatau fale. E ui lava i lea, o le tuʻuina atu o nonogatupe mo le faʻatauina o fale mautotogi i luga o le tulaga lua maketi, o nisi faʻalapotopotoga e matua faʻamaoni lava i nei tuutuuga.

O le itupa o le lumanaʻi nono e fai foʻi sona sao laʻititi. Ae ui i lea, o nisi ofisa fai nonogatupe e fiafia e fai ni nonogatupe i aliʻi poʻo fafine.

Maualuga aʻoaʻoga tele faletupe faʻapipiʻi sili taua. O le mea moni, o nonogatupe faʻaputuga e le faʻatonuina aloaia se tipiloma manaʻomia ia latou polokalame. Ae ui i lea, o lenei tulaga faʻateleina le tulaga o le faʻatuatuaina, talu ai e faigofie i taimi uma mo se tagata e maualuga le aʻoaʻoga e saili se galuega.

Tagata faʻatau e maualuga le ono afaina o le le taliaina o aitalafu ua manatu foi o latou na o le pau a latou punaoa o tupe maua - oe lava pisinisi... O le mea lea, tagata fai pisinisi e masani ona feagai ma le teʻena o le tuʻuina atu o le talosaga.

O faʻalapotopotoga aitalafu e sili atu lo latou naunau e fai mokesi ia i latou o loʻo mautu totogi i kamupani faʻatuatuaina.

Le isi, o le a matou iloiloina le igoa ma isi tuʻutuʻuga mo mokesi nonogatupe i Lusia faletupe.

Tulaga 1. Tausaga o le tagata nono

Faletupe e fiafia e fai mokesi i tagatanuu o tausaga faigaluega. O i latou ua uma ona liliu e mafai ona maua se mokesi nonogatupe 21 tausaga.

O le pito i luga luga e masani ona mafaufauina litaea tausaga faaopoopo pe toʻese 5 tausaga... Ae i ai ni uiga eseʻese iinei.

O le tapulaʻa pito i luga o nonogatupe i le averesi i Lusia fuafuaina le iʻuga o uma mokesi totogiina e 65 tausaga. Aofai maualuga tausaga fautuaina i Sberbank... Lenei e mafai ona totogi le nonogatupe ae leʻi aapa 75 tausaga.

E i ai ni vaega o le fuafuaina o le maualuga tausaga tapulaʻa ma mo le lesitalaina mokesi a le militeli... O penisiona a le militeli e amata mai 45 tausaga, o le mea lea, e oʻo atu i lenei tausaga o loʻo mokesi nonogatupe o loʻo tuuina atu, faʻapitoa fuafuaina mo nei vaega o tagatanuʻu.

Ae ui i lea, o le matua e le o le sili ona taua fuafuaina o se mokesi. Faletupe e sili atu le faʻalogo i mautu o totogi, umiaina o meatotino, ma tagata e faʻamaonia pe soa-nono.

Tulaga 2. Faʻaipoipoga ma isi tagata aitalafu

Faletupe e sili ona faʻatuatuaina e aiga nono tupe... E moni lenei mea mo i latou e i ai ni fanau, ma le toʻalua faigaluega ma maua se mautu tupe maua.

Aitalafu e 1 o se tamaititi (ma sili atu) ma le aia i maternity laumua mautinoa foi tulaga lelei... E mafai ona latou faʻaaogaina tupe a le lautele mo le totogi muamua poʻo le toe totogiina o se vaega o le aitalafu autu.

Ua aliali mai o le i ai o se aiga o se sili pe a talosaga mo se mokesi. Peitaʻi, i tulaga o loʻo faʻaipoipo ai le paʻaga a le tagata talosaga, pe a faʻapea e toʻatele tagata faʻalagolago i le tagata nono, e ono talia lelei e le tagata nono.lafoaia mai le tuuina atu o se mokesi mokesi.

Ae mo le co-borrower, o lona auai faʻateleina le ono ono maua se iʻuga lelei. Co-nonoina tupe fai ma sui o se tagata e tatau ona totogi le nonogatupe i luga o le tutusa tulaga ma le aitalafu autu.

I lenei tulaga, mo le faʻamoemoe o le fuafuaina o le maualuga aitalafu aofaʻi, o le tupemaua o nei tagata e toʻalua e amanaia. I le avea ai ma tagata e nonoina tupe, latou te masani ona faaaofia ai taitoalua pe aiga vavalalata.

Tulaga 3. Umi o le poto masani i galuega

O le taua faʻailoga o loʻo mafaufauina pe a talosaga mo se mokesi o le umi o le poto masani galuega. Masani ai, o le tagata talosaga e tatau ona galue i le tasi kamupani poʻo le tasi tulaga a itiiti mai e ono masina.

Ma le isi, o le aofaʻi o poto masani mo le mulimuli 5 tausaga tatau ona e le itiiti 12 masina... Faletupe e sili ona fiafia iai latou e iai totogi tumau ma mautu fale o galuega, sili ona lelei o se tautua lautele.

Tulaga 4. Aofaʻiga o tupe maua

O se tasi o tuutuuga o loʻo uaʻi totoʻa e tagata faigaluega a le faletupe, o le aofaʻi o tupe maua e maua e le tagata nono tupe. I le tele o itu, o le aofaʻi o mokesi na maua, faʻapea foʻi ma le tele o le totogiina i le masina, e faʻamoemoe iai.

Ua faʻamaonia faʻatulafonoina le aofaʻi o totogi i se mokesi mokesi tatau ona le sili atu afa o le aofaʻi o tupe maua. I nisi upu, o tupe na mauaina e tatau ona lava e faʻamalieina ai manaʻoga masani.

E mafai ona faʻateleina le tulaga o le talitonuina ile vaega ole fale faʻatupe e ala i le faʻamaonia o le iai o aseta eseese e maua ai. E mafai puipuiga, auro ma isi meatotino.

A o iloiloina le aofaʻi o tupemaua, o nisi aitalafu faʻalapotopotoga mafaufau i vaega nei:

  • o le tuʻufaʻatasia o tupe maua a le toʻalua toʻalua;
  • totogi o aiga o loʻo aʻafia e avea ma tagata e faʻamaonia poʻo tagata e aitalafu faʻatasi;
  • Isi tupe maua. Lea e mafai ona faʻamaonia aloaia (mo se faʻataʻitaʻiga, totogi totogi).

E tatau ona manatuaina o aitalafu faʻalapotopotoga iloiloina le gata i le tulaga o tupemaua, ae faʻapea foi ma le saʻo o peimeni i luga o muamua pe o loʻo iai nonogatupe. Ua aliali mai o le ono tupu o le teʻena e faʻateleina tele pe a fai e iai ni faʻamaoniga o le tuai ai o loʻo iai nonogatupe.

Afai o se nonogatupe na i ai nai mea laiti solitulafono ua uma ona tapunia, oe mafai ona taumafai e faʻamaonia i le faletupe o le tuai ona totogi na fesoʻotaʻi ma faigata tulaga. o lesi foi mea, oe mafai ona tuʻuina atu se tusi pasi o maʻi pe faʻaititia.

Tulaga 5. Manaʻomia pepa

O se tasi o tuutuuga sili ona taua, a leai se mea e faigata ai ona maua se faʻaiuga lelei, o le aiaiga o le se atoaga o pepa manaʻomia... Ma le isi, e tatau ona le gata i latou sao le faʻavaʻa, ae pasi foʻi le suʻega mo moni aʻiaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le lesitalaina o se mokesi i Sberbank o le a manaʻomia:

  • talosaga mo se nonogatupe;
  • o se pepa faʻamaonia le faʻailoaina o le tagata nonoina ma lona toʻalua, fanau;
  • tusi faamaonia o le lesitalaina o faʻaipoipoga;
  • tusi faamaonia poʻo isi pepa aloaia faʻamaonia le tulaga o tupemaua;
  • kopi o le tusi galuega;
  • pepa mo meatotino o le a avea o se faamalumaluga mo se mokesi.

I le tele o faletupe, o le lisi o pepa e tusa tutusa.

Tulaga 6. Le iai o se totogi amata

Le aofaʻi o oe lava tupe, lea e tatau ona totogi mo le fale ina ia mafai ai ona maua se mokesi, eseese i faletupe eseese.

Oe tatau ona iloai totonu o le faʻavae o le tasi aitalafu faʻalapotopotoga ono i ai ni tele mokesi polokalama e faʻapea o se eseʻese aofaʻiga o le amataga totogi.

I le averesi, i faletupe, o le maualuga o le lalo totogi o 15-30% Peitai, i totonu Sberbank tulaga e sili atu faamaoni. Ma, e tusa ai ma le polokalama "Aiga Talavou" lalo totogi ua saunia i le aofaʻi 10% Mo aiga e iai fanau, e faʻaititia oo atu i le 5%... Sa matou talanoa auʻiliʻili e uiga i se mokesi e aunoa ma se totogi muamua i le lomiga talu ai.

Tulaga 7. Vaitaimi o le mokesi

O le vaitaimi lea o le a tuʻuina atu ai le mokesi mokesi ua malilie i ai i le va o le tagata nono ma le faletupe. I lenei taimi, o totogi uma i luga o le nonogatupe e tatau ona faia atoa.

E tele itu e aʻafia ai le faʻaupuga:

  • maualuga tupe maua a le tagata nono tupe;
  • aofaʻi o nonogatupe manaʻomia;
  • tausaga ole tagata o tausia

Taimi maualuga, lea e mafai ona e maua ai se mokesi, i totonu Sberbank o le 30 tausaga. O nisi aitalafu faʻatupeina malilie e tuuina atu sea aitalafu mo 50 tausaga.

Minimum vaitaimi agaifanua tutusa 10 tausaga. E tau le masani a o ni polokalame e toe totogi atoa i totonu o le lima tausaga.

O na tagata nono tupe o loʻo manaʻomia ni tupe mo se taimi puʻupuʻu taimi e mafai ona fautuaina e ave se tagata faʻatau nonogatupe ae leʻo se mokesi.

Tulaga 8. Tului tului i mokesi

I le averesi, i faletupe a Lusia, o le tului o 12-14% i le tausaga

E sili atu le faʻamaoni aiaiga e aoga mo masani tagata faʻatau o le faletupe, faʻapea foi ma i latou e talosaga mo se mokesi i polokalama lautele.

Tagata faʻatau e tatau ona faʻaeteete i na faletupe o loʻo ofaina mokesi i se tau pa'ū maualalo. E masani lava i nei tulaga, o komisi soʻona fai e faʻagaioia.

Tulaga 9. Totogiina taualumaga

E i ai le talitonuga 2 filifiliga mo le totogiina o masina taʻitasi:

  1. eseʻese;
  2. totogi faaletausaga.

I le mataupu muamua o le aofaʻi o totogi ua faifai malie ona faʻaititia, i le lona lua - totogiina faia i tutusa aofaʻi.

I Lusia, o le sili ona lauiloa polokalame o loʻo faʻaaogaina totogi faaletausaga... O ia lea e ofaina e le tele o faletupe.

Tulaga 10. Totogi inisiua

O tulafono a Lusia ua aiaia ai le noataga e inisiua ai mokesi o mokesi. Ae o faletupe e masani ona faʻalauiloa aiaiga mo faʻaopopo inisiua.

Latou te faʻalauiloaina se tuutuuga e inisiua i polokalama aitalafu soifuaga ole tagata o tausia, ia agavaʻa e galue, ma mokesi meatotino... I lenei tulaga, e sili le filifili inisiua atoatoaona o lona tau o le a maualalo.


O lea la, e i ai le tele o tuutuuga mo mokesi nonogatupe e tatau ona faʻamasani e le tagata nonoina tupe i le taimi o le filifilia o se faletupe.

Fuafuaina o se mokesi (mokesi nono aofaʻi) faʻaaogaina se lugalaina fuafua

8. Faʻafefea ona fuafua se mokesi i luga o le upega tafailagi - o se faʻataʻitaʻiga o le fuafuaina o le aofaʻi o se mokesi mokesi 💻💸

O lea ua i le tulaga o le faia o se faʻaiuga e faʻatau fale i luga o se mokesi, fesili i le lumanaʻi tagata fesili ifo ia i latou lava pe o le a le tele o le masina totogi o le ai, ma pe fia le ova totogi o le a mulimuli ane.

Tele faletupe tele faʻaavanoaina i tagata uma le avanoa e tutoʻatasi ai uma faia manaʻoga talafeagai faʻaogaina mea fuafua mokesi i le faiga lugalaina... Peitai, o nisi faigata e masani ona aliaʻe.


E foliga mai e faigofie mea uma - naʻo le ulufale mai:

  • le totogi mo le polokalame filifilia ile pasene;
  • totogi auala;
  • nonogatupe vaitaimi (masani i masina);
  • le tau o le fale mautotogi;
  • le aofaʻi o le tupe muamua.

A maeʻa uma ona faʻauluina faʻamatalaga, o le calculator o le a fuafuaina aofaʻi o totogi ma ova na totogi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻatonuga nei ua setiina:

  1. tau fale - 3 miliona rubles;
  2. nonoga tupe - luasefulu tausaga pe 240 masina;
  3. fua faatatau 13%;
  4. e leai se totogi muamua;
  5. polokalama faʻaletupe totogiina.

O lona iʻuga, ua aliali mai o le aofaʻi o totogi faalemasina o le a 35 147 rubles O le ova totogi o le a sili atu 5,4 miliona rubles, o lona uiga tusa 180%... Naʻo le tagata nonoina tupe lava ia e mafai ona filifili pe talia pe leai.

E tatau ona manatuaina pe a fuafuaina le faʻaaogaina o se mokesi fuafua e masani ona le amanaʻia komisi ma totogi inisiua.

E sili atu le faigata ona faia faʻamaoniga mautinoa peʻa masani ona teu e le tagata maʻi le aofaʻi e sili atu i le totogiina ina ia mafai ona totogi muamua le aitalafu.

Mai le faʻataʻitaʻiga o loʻo ulufale atu i totonu o le mokesi fuafua, e mafai ona vaʻaia o le tele o peimeni ma ova totogi e aʻafia e le polokalame tapulaʻa faʻatulagaina e faletupe taʻitasi na o oe lava.

Ina ia faʻafaigofieina le filifiliga o tulaga sili ona lelei, matou te tuʻuina atu se laulau o mokesi tuʻuina atu e tele faletupe Rusia:

Faʻalapotopotoga aitalafuLe igoa ole polokalameTului tului,% i le tausagaMuamua vaega, i le%Max. vaitaimiMax. aitalafu aofaʻi, miliona rubles
RaiffeisenbankFale mautotogi i fale fou111025 tausaga15
GazprombankMokesi ma le lagolago a le setete11,752030 tausaga20
SberbankMa le lagolago a le malo122020 tausaga8-15
UnicreditO loʻo valaʻau mai le mokesi122030 tausaga
VTB 24Faʻatauina o se fale i le muamua poʻo le lua maketi13-151515 tausaga8-75

9. Vave totogiina o le mokesi (mokesi mokesi) - aoga pe leai? ⚖

Tele o tagata nonoina tupe taumafai e totogi a latou mokesi i se taimi vave e mafai ai. Lenei faʻamatalaina e tele tele totogi.

E faigofie ona fuafua o le faʻatauina o se fale mautotogi luga o se mokesi 20 tausaga, o le a nonoina le totogiina 2 taimi sili atu nai lo le mea na ia aveina mai le faletupe. Ma e le o le tapulaʻa, afai e leai se totogi i lalo, o le fua faatatau e sili atu i le averesi, ma o le vaitaimi e maualuga, o le ova totogi o le a sili atu.

O finau a nisi e faapea o le tau o le soifuaga o le a faaaoga ai nisi o tupe totogi i taimi o totogi. Peitai, e ui lava i mea uma, e tele lava.

Faʻaalia faʻaalio le tele o au faletupe, pe a latou mauaina le aofaʻi o overpayments, mumusu e talosaga mo se mokesi. O i latou e ui o lea na latou filifili e faia sea noatiaga taumafai e aveʻese i le vave e mafai ai.

Aua neʻi galo o Rusia e masani ona faʻaaogaina polokalame faʻaletupe faia o peimeni, lea e aofia ai le telegese toe totogiina o le aitalafu autu. I masina muamua ma tausaga foi, e totogi le tului i le nonogatupe.

O le aitalafu autu lava ia o loo faaitiitia lemu. O lenei tulaga e le fetaui ma tagata nonoina tupe, o lea na amata ai ona gaosia vave totogiina, lea o loʻo faʻaititia ai le aofaʻi o aitalafu.

Ae o ia faʻaiuga e le aoga mo faletupe, aua i lenei tulaga ua leiloa a latou polofiti. O le mea lea, latou te faia ai taumafaiga uma e faʻamautinoa ai o tagata nonoina e mumusu e totogi vave.

Mo lenei faʻamoemoe, o auala nei e masani ona faʻaaogaina:

  • moratorium totogi muamua fautuaina le faʻasa i luga o ia totogi mo ni nai tausaga;
  • ua faalauiloa komisi ia faʻatelevaveina le totogiina o le aitalafu autu;
  • tumau totogi muamua;
  • aitalafu faʻamamaina taualumaga avea atili faigata - o le tele o taimi e manaʻomia e tusi se faʻamatalaga faʻatatau i se aso mautinoa, ona sau lea mo se fou totogiina faʻasologa.

Ua fautuaina e le au atamamai le aua neʻi vavevave ile vave totogiina. E sili le faia o se auiliiliga auiliili o le aoga o ia gaioiga ae le i faia.

Aua neʻi galo o aso nei o se aofaʻi faʻapitoa e sili atu lona taua nai lo taeao taeao, i le amanaʻia o le tau o oloa.

10. TOP-5 faletupe o loʻo iai ma le sili atu tuʻutuʻuga o nonogatupe mokesi 🔔

I aso nei, toeititi o faletupe uma ofoina tele mokesi polokalama. Tele o latou e iloga mai i tulaga sili ona alofagia. Na matou tusia muamua e uiga i le mea e sili ai ona aoga le ave o se mokesi i se tasi oa matou tusitusiga.

Peitaʻi, e tele se taimi e alu ai e saili sau oe lava polokalama lelei. O se sili lelei filifiliga o le faʻaaogaina o faletupe faʻavasegaina tuʻufaʻatasia e tagata faʻapitoa.

O se tasi o nei faʻavasegaina o loʻo taua i lalo i le tulaga o se laulau:

Faʻalapotopotoga aitalafuIgoa ole aitalafuTapulaʻa maualuga aitalafu, miliona rublesTaimi maualugaFua faatatau
1.Faletupe aitalafu a MoscowMokesi ma le lagolago a le setete8,020 tausaga7-12%
2.PrimsotsbankSeti lau peti20,027 tausaga10%
3.SberbankFaʻatauina o fale maeʻa mo aiga talavou8,030 tausaga11%
4.VTB 24Sili mita - laʻititi le tau (faʻatau o tele potu)60,030 tausaga11,5%
5.RosselkhozbankMo tagata faʻatuatuaina20,030 tausaga12,50%

11. Fesoasoani faʻapitoa i le mauaina mai ma le mauaina o se mokesi 📢

Apalai mo se mokesi mokesi o se faigata ma umi faiga. E mafua ai faʻapitoa faigata mo i latou e leai se aʻoga faʻaletulafono poʻo tautupe.

O ia ituaiga o sitiseni, ina ia mafai ona sefe taimi, taumafaiga ma tupe, mafai ona fautuaina e saili fesoasoani mai polofesa ua valaauina mokesi fai pisinisi... Latou te fesoasoani e saili polokalame mokesi, o le a sili ona aoga i tulaga faʻapitoa.

Ole tele o ofisa faʻatau fale o loʻo iai mokesi o latou tagata faigaluega, ma o nisi taimi ole matagaluega atoa. I se faaopopoga, e i ai kamupani faʻapitoamo latou fesoasoani i le mauaina o nonogatupe o la latou autu gaioiga. Faʻapea foi, ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia se nonogatupe ma le leaga aitalafu talaʻaga aunoa ma ni tupemaua tusipasi ma tagata faʻamaonia

I Moscow, o taʻitaʻi i totonu o ia kamupani o:

1) Saolotoga

Saolotoga folafola atu i lona tagata faʻatau e ave faletupe e tipi fua i le maualuga o le 1%.

I se faʻaopopoga, o le galulue faʻatasi ma lenei tagata e faia fefaatauaiga tupe mafai ai ona e lafoa komisi mo le tuuina atu o se mokesi.

2) Filifiliga o Mokesi

Ua faʻamautinoa mai e le kamupani o talosaga na tuʻuina atu i faletupe a Moscow o le a faʻamaonia saʻo.

O loʻo galue le fai pisinisi i luga ole maketi talu mai le 2012, ma maua ai fesoasoani mo tagata faigaluega faaletulafono ma tagata taʻitoʻatasi.

3) ABC o Fale

Azbuka Zhilya o se tasi o faʻalapotopotoga sili ona tele tau fale i Moscow, lea na amataina lana galuega i le 1997.

I le vaitaimi lea, e 8 lala ua tatalaina i le laumua.

4) Fanua Faʻatau

Tupe faʻatau fale fesoasoani i le faʻatulagaina o se mokesi i se taimi vave e mafai ai, tuʻuina atu le laʻititi o pepa.


Tele kamupani faʻasalalau o loʻo atiaʻe se lala fesoʻotaʻiga i Lusia, o loʻo alu i talaatu o le laumua. I soo se tulaga, i se tele tele eria taulaga, oe mafai ona maua i taimi uma se faʻatuatuaina mokesi tagata faʻasalalau.

12. Fesili e masani ona fesiligia (FAQ) i nonogatupe mokesi gage

I le taimi o le suʻesuʻeina o le mataupu o le mauaina o mokesi nonogatupe, lumanaʻi nono mautinoa le feagai ma le tele o numera o fesili. O le sailiga o tali ia latou e manaʻomia ai le aofaʻi o taimi ma taumafaiga.

O le mea lea, na matou filifili ai e faʻafaigofie le olaga mo le matou aufaitau - le toe tau sailia ni tali i fesili sili ona lauiloa e uiga i mokesi i luga o le Initaneti. Ua matou lisiina i latou i le faaiuga o lenei tulaga.

Fesili 1. Faʻafefea ona faʻatatau saʻo le mokesi i luga ole laiga e faʻaaoga ai le calculator o aitalafu?

Iloilo vaega taua o le mokesi faʻaune i le faiga lugalaina faʻataga faʻapitoa calculator... I lenei tulaga, oe mafai ona faʻaaogaina uma na lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi o se faletupe faapitoa, ma i latou o loʻo i luga o la tatou' upega tafaʻilagi. E mafai ona e fuafuaina le mokesi e ala i la matou mokesi fuafua.

Faʻaaogaina o ia polokalama, oe mafai ona fuafuaina:

  • le aofaʻi o totogi faalemasina;
  • le aofaʻi atoa o totogi uma mo le taimi atoa o le nonogatupe;
  • le aofaiga o tupe ua ova ona totogi.

Ina ia iloa le taua igoa, oe manaʻomia e ulufale i le calculator fanua:

  • le aofaʻiga o le nonogatupe poʻo le tau o le fale mautotogi ma le aofaʻi o le totogiina i lalo;
  • nonoga tupe - e masani ona faʻailoa i masina;
  • tului mo le polokalama filifilia;
  • polokalame totogi.

E i ai 2 ituaiga o totogi polokalame:

  1. tupe maua faʻaletausaga;
  2. eseʻese

Afai e te filifilia totogi faaletausaga, oe tatau ona totogi le tutusa aofaʻi masina uma. I lenei tulaga, naʻo latou tuʻufaʻatasiga e eseese. I le taimi muamua, o le tului o loʻo avea ma vaega taua o le totogiina, e faʻasolosolo malie ona faʻaititia, ma o le totogiina o le aitalafu autu e faʻateleina.

Mo eseʻese faiga totogiina o le faafeagai tulaga e masani - o le totogiina aofaʻiga e eseese i masina uma, e faʻasolosolo lemu... I lenei tulaga, ua totogi le tului ua faʻaputuputuina ma o le aitalafu autu totogiina i tutusa tutusa.

I Lusia, o le tele o faletupe faʻaaogaina totogi faaletausaga... Peitaʻi, ua lapataʻi mai le au atamamai, e iloga i latou ile tele ova o totogi. O le mea lea, i tulaga pe a tuʻuina i le tagata nonoina le aia tatau e filifili ai, e sili atu le fiafia i ai eseʻese matagaluega.

A maeʻa uma faʻamatalaga i totonu o le calculator window, e totoe e oomi le faʻamau fuafua.

O le mea masani, o calculator uma e galulue tusa ma le tutusa auala. Ae ui i lea, faletupe lafoina luga oa latou 'upega tafaʻilagi ia mea ua uma ona siakiina ia latou lava mokesi tuʻutuʻuga.

E taua foi le uaʻi atu i le ono mafai ona aofia ai i le fuafuaina aofaʻi o komisi ma totogi inisiua, talu ai latou te i ai se taua aafiaga i luga o le aofaʻi o overpayments.

Fesili 2. Tatau ea ona ave laʻu mokesi o tupe mai fafo?

O nisi e nonoina tupe e talitonu e iai le penefiti o le mauaina o se mokesi i tupe mai fafo.

Tele faletupe ofoina tau i lalo o tutusa polokalame ia maualalo 3-4% lalonai lo le mokesi ruble... E foliga mai mo le tele o tausaga na tuʻuina atu ai na nonogatupe, o lenei mea e faʻatagaina ai oe ona sefe le tele o tupe.

Ae ui i lea, aua neʻi galo o aso nei o le fesuiaiga o fesuiaiga o loʻo suia vave ma e le masani ona vaʻaia. O ia osooso mafai ona taitai atu ai i se taua tele i le aofaʻi o totogi i ruble tuutuuga, ma o nisi taimi i le le mafai o le tagata nonoina ona faʻataunuʻu ana matafaioi.

O tulaga la e le maalofia e taitai atu ai i le mea moni o lumanaʻi tagata o loʻo tau mafaufau pe o saogalemu fafo mokesi o loʻo saogalemu nei.

E tatau ona manatuaina o le tuuina atu o se mokesi i tupe mai fafo, o le tagata nonoina tupe manatu e le gata i aitalafu, ae o tupe foʻi e ono lamatia ai.

O lenei sa lagona atoatoa e tagata nonoina tupe na latou faia aitalafu i le aofaʻi atoa o tupe 3-4 tausaga ua mavae. Talu mai lena taimi, o le fua faatatau ua tupu e tusa 2 taimi.

O lona iʻuga, o le tele o tagata nono tupe mai fafo, na oʻo i latou i se tulaga na le lava ai tupe na latou maua e totogi ai a latou totogi taʻitasi. Ma e leai ni faʻamaoniga o tupe oso faʻafuaseʻi tupe e le toe faia i le lumanaʻi.

Ua aliali mai o le toʻatele o tagata nono tupe maua e aoga le faʻatulagaina o mokesi nonogatupe i rubles. Pau a latou e mafai ona penefiti mai se mokesi o tupe mai fafo o tagatanuu, o latou totogi e fuafua ma totogi i tupe mai fafo. O le a mafai ona sefe a latou tau o le faʻaliliuga.

O i latou ua uma ona tuuina atu se mokesi i tupe mai fafo ua popole pe a fai o le tulaga ma se oso oso i le fesuiaiga o tupe o le a toe tupu. I lenei tulaga, o loʻo latou taumafai e filifili pe faʻaliliu le nonogatupe i rubles.

Ua fautuaina e tagata atamamai le taumafai toe faʻatupeina se mokesi... Peitai, e mafai ona sili atu ona aoga nonogatupe e leai se tului mo se vaitaimi laʻititi ma uo. O nei tupe e tatau ona faʻaaogaina e totogi ai le mokesi.

A maeʻa ona aveʻese le faʻamaumauga mai le mea totino, oe tatau ona faʻatupeina se ruble loan faʻamauina e ia ma toe totogi le aitalafu. Ae o lea foi e i ai faigata - e le o tagata uma e iai uo ua sauni e nono mai na tele aofaʻi o tupe. Ua uma ona matou talanoa e uiga i le mea e mafai ai ona e nonoina vave tupe i le lomiga talu ai.

I se faʻaopopoga, e leai se mautinoa pe a e taumafai e faia se nonogatupe puipuia e ala i fanua, o le a leai se teʻena mai le faletupe.

Fesili 3. Faʻafefea ona ou maua se fesoasoani e totogi ai laʻu mokesi?

Mo le toʻatele, o se mokesi e na o le pau lea o le auala e avea ai ma e ana le latou lava fale. Peitai, ina ia mafai ona mauaina, oe o le a manaʻomia e faʻamaonia se lava maualuga ma mautu tupe maua.

O se mea masani le le maua e tagata uma se avanoa faapena. Mo tagata le lelei-ona-faia fesoasoani a le malo i le mauaina o se loanvalaauina fesoasoani tupe.

Tupe fesoasoani e tufatufa uma mo feteralema faaauau pea tulaga faʻaitulagi... E mafai ona e mauaina faʻamatalaga auiliili e uiga i avanoa e maua mai ai le fesoasoani a le setete mai au pulega i le lotoifale.

Muamua 2020 tausaga, o mea nei e agavaʻa mo le faʻasoa:

  • aiga toatele, o lona uiga, o mea ia e sili atu i le lua tamaiti na aʻoaʻoina i le taimi o le mokesi aitalafu;
  • aiga talavoulea e leʻi atoa le 35 tausaga o le ulugaliʻi;
  • aiga nofotoatasi matuao le toʻalua e laʻititi ifo i le 35 tausaga le matua;
  • aiga o tagata faigaluega lautele.

O le faʻaiuga ile avanoa e faʻatagaina ai mokesi fesoasoani i se aiga talavou na tuʻuina atu i le matagaluega mo galuega ma talavou, na faia i lalo ole pulega a le taulaga.

Ina ia mauaina le lagolago a le malo, e tatau ona e alu i le tele o laʻasaga:

  1. Ia mautinoa o le aiga o loʻo fesiligia e agavaʻa mo le fesoasoani tupe;
  2. Faʻamanino ma le komiti a le autalavou poʻo le fea o pepa o pepa e tatau ona tuʻuina mai i se tulaga faʻapitoa. O le lisi e faʻamautuina e fuataga o aiga taʻitasi, faʻapea foi ma meatotino maua;
  3. Ao uma pepa talafeagai ma tuʻuina i le matagaluega mo galuega ma talavou.

A maeʻa lena, e tumau pea ona faʻatali seʻi talia filifiliga e aofia ai i le polokalama fesoasoani... E faʻamalosia faʻamaumauina. Mulimuli ane, o le pepa lea e ono manaʻomia e alu ai i le faʻamasinoga ma isi tulaga.

E ui lava i le mea moni o le afifi o pepa talafeagai manaʻomia e taʻitasi mo tulaga maoti taʻitasi. e iai le faʻailoga masani e aofia ai:

  1. O se pepa e faʻamaonia ai le faʻaiuga na faia e le komisi o fale, i le manaʻoga e faʻaleleia le tulaga o le soifuaga o se aiga faʻapitoa;
  2. Kopi o pepa (tusifolau) o ulugaliʻi uma. Oe ono manaʻomia foʻi faʻamaoniga pepa mai isi tagata o le aiga o loʻo nonofo ma le toʻalua.
  3. Kopi o pepa fanau o tamaiti uma.
  4. Se kopi o le tusi faʻaipoipo. Mo se aiga le atoa - o se tusi faʻamaonia o le faʻateʻaina o le faʻaipoipoga.
  5. O se aiga le atoa e manaʻomia foi se pepa faʻamaonia le agavaʻa o le sailia o fanau ma se tasi o matua.
  6. Mo paʻalua uma - pepa faʻamaonia tupe maua (2-NDFL tusi pasi, mai le penisione tupe), faʻapea foi ma galuega (o se kopi o le tusi galuega poʻo se tusi faʻamaonia mai le galuega tautua).

Aiga e talosaga mo se fesoasoani tupe e tatau ona sauniuni mo le mauaina o se lava talafeagai. umi ma faigata.

Muamua lava, o le faʻagasologa o le sauniaina uma o pepa talafeagai manaʻomia tele le taimi ma taumafaiga. E le gata i lea, o le tele o taimi, e leʻo faʻanatinati ofisa a le malo e faia se faʻaiuga. Latou te siakiina pepa na tuʻuina mai ma le faʻaeteete tele.

E ui i faigata uma, e i ai le avanoa moni e maua ai se fesoasoani. Mo le toatele, ua avea fesoasoani tau tupe moni i le faʻatauina o sau oe fale mautotogi. Ole mafuaʻaga lena e le tatau ai ona e fefe, e taua tele lou agaʻi i luma i lau sini.

Fesili 4. Mokesi e ala i le tulafono ma tulafono o le feagaiga - o le a lea?

Faʻatulafono mokesi o se tautoga o fanua faʻatau fale. O lona autu autu o le inisiua aitalafu lamatiaga.

O lona uiga, i tulaga pe a, mo ni mafuaʻaga, le tagata nono tupe taofi le faʻataunuʻuina o ana noataga, o le tagata nonoina aia i ai le aia tatau e faʻatau atu ai le meatotino ma faʻaoga tupe e totogi ai le aitalafu.

E tusa ai ma tulafono a Lusia o iai nei, e iai lua le ituaiga o fanua e mafua ai le tulaʻi mai o se mokesi:

1) Mokesi e tusa ma le tulafono aiaia mo pe a le tupu pe a o itu auai i le tautinoga tautinoga maua se maliega, ae pe a fai o mea moni faʻamaonia i le tulafono aliaʻe. O le mokesi lea e taʻua foi faaletulafono.

E mafai ona tupu i mea nei:

  • faʻatauina o se mea faʻatau fale - o se fale, fanua poʻo se fale mautotogi, faʻaaogaina tupe nonoina;
  • fausiaina o fale ma tupe nono;
  • pe a fai o se nonogatupe poʻo se vaega tupe tuʻuina atu e tuʻuina atu e le faʻatau atu o fanua faʻatau atu i le tagata faʻatau.

I nei tulaga uma, o le mokesi e faʻamaonia e se maliega mo le faʻatau atu ma le faʻatauina o se mea totino mea faitino i le tau o aitalafu faʻaputugatupe. O sea maliega e faʻatatau i le lesitalaina o setete.

I le maeʻa ai, o le tagata nonoina aloaia ua aloaʻia aloaia o ia e ana le meatotino maua. Ae ui i lea, o ia moni na folafolaina e se aitalafu faʻalapotopotoga. Lenei ua tusia i le koluma "Tapulaʻa" tusi faamaonia o le umiaina "tautinoga e tusa ai ma le tulafono".

2) Mokesi e tusa ma le konekalate... Tulai mai o se iʻuga o le iʻuga maliega tautinoga fanua... O lenei maliega e le o se tuʻutuʻuga tautinoga, o se faʻaopopoga i le maliega feagaiga.

O se vaega iloga o se mokesi e ala i le konekarate o le faʻaliliuina atu o meatotino i le tagata nonoina atu o se tautoga, lea ua uma ona avea ma meatotino a le tagata nono.

o lesi foi mea, o le tagatanuʻu e ona lona fale, ma e manaʻo e fai se nonogatupe mo se aofaʻi tele. I le taimi lava e tasi, faʻatasi ma le maliega nonogatupe, o le mokesi maliega ua tusia i luga, o se tautoga tulaʻi mai e ala i le maliega o le maliega.

Ma le mea lea, o le eseʻesega tele i le va o le lua ituaiga mokesi o sini faʻaaogaina o tupe faʻaaitalafu:

  • Mokesi e tusa ma le tulafono tulaʻi mai i le lesitalaina nonogatupe fuafuainalena mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa mo le faʻatauina o se meatotino.
  • I se faatusatusaga, pe a faia mokesi e ala i le malosi o le konekarate tuuina atu nonogatupe leai e faʻamoemoeina... O le mea lea, o le tagata nono tupe ei ai le aia tatau e faʻaalu ai tupe i lana ia lava pule faitalia.

I Lusia, o le tele o taimi, tagata nonoina faʻaaogaina se mokesi faʻapitoa lava e faʻatau ai se meatotino o le a lesitalaina ma se faletupe o se collateral. O le mea lea, o mokesi e ala i le tulafono e sili atu ona taatele.

Fesili 5. O le a le tau maualalo mo se mokesi mokesi ma faʻafefea ona fuafuaina?

Masani ai, o le tele o se mokesi nonogatupe e fuafua faʻavae i luga o le tau o le mauaina meatotino. Le maualuga e mafai ona e mauaina 100% o lenei aofaʻi. O le lapoʻa laʻititi e faʻatapulaʻa foʻi - masani ai e le tatau ona laʻititi 30% le tau o le fale mautotogi.

E tatau ona malamalama o le tau na setiina e le tagata faʻatau e le taliaina o le tau o le meatotino i le taimi o le mokesi nonogatupe.

E faʻatagaina le siakiina o le tau na tofiaina o fale. E faia iloiloga, o ia e asiasia le meatotino ma aumai lona lava manatu i le faʻatulafonoina o le tau.

Faʻataʻitaʻi faʻaalia lena le tele o le mokesi mokesi e afaina i le tele numera o mea:

  • le tele o le maketi, faʻapea foʻi ma le faʻavasegaina o tau o le fanua;
  • tausaga o le tagata nono tupe;
  • le aofaʻi o le totogiina i lalo;
  • tupe maua tulaga.

Muamua lava, seʻi o tatou mafaufau pe faʻafefea ona aafia le tele o le mokesi loan i le maualuga o totogi o le tagata nono.

Ua faʻatulafonoina le faʻatapulaʻaina - o masina taʻitasi e le tatau ona sili atu ma le afa o le tupe maua a le tagata nofo aitalafu. O se tulafono e aoga mo le tagata nonoina ia lava, talu ai ma se eseʻesega o le a faigata tele ona faʻataunuʻuina ia noataga.

Ae a fuafua le totogi talafeagai, e le gata o totogi maua i le taimi nei e amanaʻia. Faletupe tagata faigaluega fuafua le tupe maua a le tagata nonoina masina taʻitasi tupe maua.

I lenei tulaga, taua tupe faʻaalu tatau e taua, lea ei ai se aafiaga tuusaʻo i luga o le saolotoga aofaʻi o tupe i le tagata nonoina paketi. Faletupe tagata faigaluega e sili ona mataala i le mea ua taʻua totogiina lautele - alimony, aoga tau, lafoga ma isi.

Aua neʻi galoo le avega i luga o le paketi a le aiga pe a talosaga mo se mokesi nonogatupe e le gata totogi masina, ae o totogi inisiua. E tatau foi ona amanaʻia i latou.

Afai o le tupemaua maua i le taimi o le fuafuaina e le lava e maua ai se mokesi nonogatupe mo le manaʻomia aofaiga, oe mafai ona faʻaaogaina le avanoa e faatosina mai ai soa-nono... I lenei tulaga, o le tupemaua a le tele o tagata ua uma ona amanaʻia, ae o latou taʻitasi o le a tatau ona aoina se tulaga masani o pepa ma alu i totonu o le atoa faʻamaonia auala.

Mea moni, oe tatau ona amanaʻia e le gata i le tau fuafuaina o le faʻatauina meatotino. I tulaga pe a fai o le aofaʻi i lima o se ono ono nono tupe e sili atu 70% o le tau mautotogi, e talafeagai le mafaufau i isi filifiliga nonoga tupe.

Oe mafai ona taumafai e le maua se mokesi, ae tagata faʻatau aitalafu... I lenei tulaga, oe mafai ona sefe tupe. E ui lava o le tului i luga o non-earmarked loan ono maualuga, tasi e tatau ona amanaʻia le lava komisi, ma inisiua totogi.

O le mea lea, o se mokesi mo le tele o auala na e avea ai ma e ana le latou lava fale mautotogi.

Taua faaavanoa suʻesuʻe uma vaega o nonogatupe, faʻatusatusa polokalama o loʻo iai nei ile maketi. I lenei tulaga, oe mafai ona faʻamoemoe i le mea moni o le faʻatauina o fanua faʻatauina atu o le a faʻatautaia ma le sili faʻamanuiaga mo le tagata nonoina.

I le faaiuga, matou te fautuaina oe e maimoa i se vitio e uiga i le mokesi ma se mokesi nonogatupe, faʻapea foi ma le a le taualumaga mo le mauaina o sea nonogatupe mai faletupe:

Matou te moomoo ia manuia oe i lau mataupu tau tupe ina ia mafai ona toe totogi le mokesi loan i se taimi vave e mafai ai!

Le au faitau pele o le upega tafailagi mekasini "Manatu mo le Ola", matou te matua fiafia pe a fai e te tuʻuina atu ou manatu e uiga i le autu o le lolomiina i lalo. Seia oʻo i le isi taimi!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Aoao le tama e tusa ma ona ala (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com