Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Khan el Khalili i Kairo - o le maketi aupito leva i Aikupito

Pin
Send
Share
Send

Khan el Khalili Market o se tasi o sili ona matagofie ma matagofie nofoaga i Cairo, taʻutaʻua mo lona talaʻaga anamua ma oloa mai le lotoifale tufuga e mafai ona faʻatau iinei.

Faʻamatalaga lautele

O El Khalili o le sili ona leva ma sili ona tele maketi i luga o le teritori o aso nei Aferika, o le muamua faamatalaga e uiga i aso na toe foi mai i le amataga Tutotonu Ages. I le taimi nei, o le eria o loʻo nofoia e le fale faʻatau ua maeʻa sili atu ile 5 afe sikuea mita. m

Mo le tele o seneturi, Al Khalili Market i Old Cairo sa avea ma taulaga sili ona asiasi i ai le taulaga, lea e mafuta ai tagata o le nuʻu, faʻasoa tala fou, ma faleoloa. I le tele o seneturi, e laitiiti lava se suiga - o le maketi o loʻo taʻutaʻua tele, ma e ova atu i le 3,000 tagata e omai iinei i aso uma. O le tosina atu e taʻutaʻua foʻi i turisi - e talisapaia e tagata mai fafo lenei nofoaga ona o lona tofo ma le tulaga faʻapitoa.

Khan el Khalili o le a manaia e le gata mo tagata faʻatau faleoloa, ae faʻapena foi mo turisi na e mananaʻo e vaʻai i le fausaga anamua lea e taʻutaʻua ai lenei itu o Cairo.

O tau i le maketi e maualuga atu nai lo fale tuaoi faʻatau, talu ai e faʻatatau faapitoa lava i turisi. E ui i lea, o le tau o le tele o oloa e matua taliaina, ma o le faʻatau e le lavea tele i le ato tupe. E le gata i lea, o le aofaʻi o tupe faʻaalu i Cairo e faʻamoemoe lava i lau faʻatau taugofie.

O a mea e mafai ona faʻatau i luga o le maketi

Tele numera o mea o loʻo faʻatau atu ile maketi. E i ai uma masani taugofie mea faʻamanatu ma matua ese oloa mai tufuga tufuga.

Mea teuteu

Mama mama ma emerald ma penina, ruby ​​asoa, taulima ma onyx ma hematite, tautaliga ma safaira ma cubic zirkonia - o nei oloa uma e mafai ona maua i Khan el-Khalili i Cairo. Na faia e tagata tufuga i le lotoifale, o lea o mea teuteu uma e iai mafuaʻaga o le itu i sasaʻe.

Manatua o mea teuteu i maʻa taua e taugata, ma ia e faʻaeteete ia aua neʻi fenumiai ma faʻatauga Saina taugofie, e tele na mea.

Mea manogi

I soʻo se faʻatauga i sasaʻe, e mafai ona e mauaina ni laina umi o tagata faʻatau atu o loʻo faʻatau atu mea manogi ma mea manogi e aumai mai atunuʻu eseʻese o Sasaʻe. E i ai le lautele lautele filifiliga - luga Khan el Khalil oe mafai ona faʻatau uma le lauiloa uliuli pepa, kinamona fala, clove inflorescences, ginger, ma fatu o le mala, amaranth, azhgon, garcinia ma isopo, e le masani ai mo se Europa.

Tau mo mea manogi e taugofie tele, ma o le faʻatauina o se oloa faʻapena i se faleoloa e mautinoa lava e le taugofie.

Aneti

Masalo ole pito sili lea ole ea ole maketi, e mafai ona e maua ai le tele o gizmos manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o moli tuai a Aladdin (o le tele o aso na amata mai le seneturi lona 19), o oloa a tagata lalaga Aikupito, faʻatagata uʻamea, vali ipu ma sili atu.

Ae e te leʻi alu i le faʻatau, e fautuaina le suʻesuʻeina o uiga eseese o mea e teu ai mea i aso taʻitasi, ina ia aua neʻi faʻatauina se mea pepelo mo le tele o tupe.

Faitau foi: O le Cairo TV Tower o se faʻailoga faʻaonapo nei i le aʻai anamua.

Kapeta

O atunuʻu i Sasaʻe uma e iai a latou lava tuʻaiga kapeta lalaga lalaga. Aikupito e iloga i lanu mafanafana ma le tele o ituaiga geometric foliga, aemaise lava sikuea. E le pei o Iranian poʻo Azerbaijani, e le tele naua elemeni iinei, e mafua mai i kapeti a Aikupito o le a ofi lelei i totonu o aso nei i totonu.

Oloa paʻu

O seevae, ato, peleue, fusipaʻu ma peleue o ni mea sili ona taugata tele i paʻu e mafai ona maua i le Khan Khalili. O mea na na faia e tufuga fai fale i le faleoloa, o le mea lea, pe a talafeagai ai, e mafai ona e okaina se mea faʻapitoa.

E pei ona taʻua e turisi, o le lelei o oloa ua i ai i se tulaga sili ona maualuga.

Hookahs (shishu)

O Hookahs na faia i Initia, ae o lea ua sili ona lauiloa i Aikupito. I le faʻatau, o le a e mauaina ai le tele o faleʻoloa faʻatauina le shisha i foliga eseese, lanu ma lapoʻa. Tau e fesuiaʻi tele - e mafai ona e faʻatauina uma se taugofie Saina faʻamatalaga ma se matagofie fasi mea na teuteuina ma maʻa taua mai tufuga tufuga.

Meaʻai tioata

Afai e te manaʻo e aumai i le fale se faʻamanatu taugofie ae matagofie ma aoga mai Aikupito, e tatau ona e uaʻi atu i moli tioata e tele lanu. Latou te foliga mai e le gata felanulanuaʻi, ae teuteu foi i totonu o totonu.

E le gata i lea, o le Khan Khalili bazaar na faʻatau atu ni faʻatusa tioata feulaina, o ituaiga eseese o ata paolo ma atavali ma vali vali tioata.

Oloa keramika

O Cairo ceramics e lauiloa i le lalolagi atoa mo a latou ata lelei ma manaia. I luga o le maketi, oe tatau ona uaʻi totoʻa atu i papatusi (o loʻo faʻaalia i ni foliga faʻa-geometric), seti ti ma ipu tuu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Meafale

I luga o le teritori o le maketi o loʻo i ai ni nai faleoloa laiti faʻatau atu meaafale ma teuteuina mea mo le fale (atavali, moega, pupuni, moega moli). O le lelei e maualuga ma o tau e fai si maualuga. O se mea tele e tau le tau faʻatau iinei, ae o le faʻatauina o se laulau laʻititi poʻo se ata matagofie mai se tusiata i le lotoifale e matua aoga lava.

I luga o se tusi: O le Alabaster Mosque i Cairo o le faʻailoga o le laumua o Aikupito.

Faʻamatalaga aoga

O fea o iai ma faʻafefea ona taunuʻu ai

O le maketi o loʻo tu i le Old City o Cairo, latalata i le Al-Hussein Mosque. E tele numera o faʻatauga ma faleʻaiga lata ane.

O le auala sili ona faigofie e alu ai i le faʻasalalauga o le taxi, ma taugofie - ile metro. Alu i le Bab El Shaariya Station (Green Line) ma savali 15 minute i saute. O le sailia o lau auala e le faigata - naʻo le mulimuli i le motu o tagata o turisi. Metro pasese o 2 Aikupito pauna. Taofi le pepa seʻia oʻo i le iʻuga o le faigamalaga, ona o le i ai o le tiketi e mafai ona siakiina tusa lava pe tuʻua le metro.

Nofoaga: El-Gamaleya, El Gamaliya, El-Qahira, Aikupito.

Tatalaina itula: "mai le oso aʻe o le la seʻia goto le la". E leai se taimi faʻatulagaina mo le faʻatauga, ma e tele faleoloa e matala ma tapuni i la latou lava filifiliga - mo se faʻataʻitaʻiga, o isi tagata faʻatau e nonofo seʻia oʻo ile 22.00-23.00, ae o isi e tuʻu ese i le 19.00. Toatele e fai le faaiuga o le vaiaso i le Aso Faraile ma le Aso Sa. E faʻamoemoe lava i le tau ma le aofaʻi o turisi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Ia mautinoa e faʻatau! I le toeititi lava o atunuʻu i sasaʻe, o tau e tele na faʻateleina ina ia mafai ona "tuʻuina i lalo" e ala i faʻatauga. I se faʻaopopoga, tele tagata faʻatau atu e ono le fiafia pe a fai e te le manaʻo e fefaʻasoaaʻi ma i latou, aua mo se tagata i sasaʻe o se tasi lenei o latou fiafia i ai gaioiga.
  2. Afai e te faʻaaogaina se 'auʻaunaga tau taʻavale laʻititi, feutanaʻi muamua i le tau muamua. A leai, i le iʻuga o le faigamalaga, atonu e te le fiafia i le tau. E moni foi lea mo na masini e faʻapipiʻi ai le mita.
  3. E tele faleaiga ma tamai faleʻofe i le teritori o le maketi o Khan Khalili, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu ma le saogalemu se aso atoa e asiasi ai i le maketi - e mautinoa lava e te le fia 'aʻai.
  4. Pei o isi nofoaga tumutumu, vaʻavaʻai totoʻa i au mea totino - e le moe le au pikiapu.
  5. Ia mautinoa e faʻataʻitaʻi le lauti ma suamalie i le lotoifale i se tasi o faleʻaiga i le Khan Khalili Bazaar.

O le maketi a Khan el Khalili o se tasi lea o faʻaliga taua ma sili ona felanulanuaʻi o le laumua Aikupito o Kairo.

Asiasi i le Khan el Khalili maketi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: EGYPT VLOG!!! walkthrough of KHAN EL KHALILI market 2019 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com