Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cape Formentor i Mallorca - moli uila, matafaga, laupapa vaʻai

Pin
Send
Share
Send

Cape Formentor o se tatau-vaai tosina i Mallorca. O le natura matagofie, manaia le oneone o le matafaga, faʻailoga faʻailo ma se vaaiga matagofie mai le maitauga vaʻaia - o le lisi autu lea o mea o loʻo faʻatali mai mo oe ile taimi ole malaga.

Ata: Formentor, Majorca motu

Le mea o loʻo faʻatali mai turisi i Cape Formentor

E le mafai e Mallorca ona mimita i le tele o mea taua, o lea o le moli moli anamua o loʻo tu i luga o le maupuepue e tosina mai ai le faitau afe o turisi. Na fausia i le seneturi lona 19, talu ai o le galuega na faia i se nofoaga faigata, o lenei poloketi na fouvale lava i lena taimi. I le auala, o le moli uila o loʻo faʻagaioia i aso nei, peitaʻi, ua le toe faʻatinoina ona tuusaʻo galuega.

I le maualuga o le 400 m, o loʻo i ai foi le isi tosinaga anamua o Cape Formentor i Mallorca - o le olo matamata. Ae ui i lea, o le mea e tosina mai ai turisi mai le salafa o le lalolagi o loʻo tu i lalo teisi, tusa ma le 300 m - o le Mirador matamata laupapa.

Cape Formentor

O le itu i matu o Mallorca, ua vaevaeina i ni nai vaega - mai le taulaga laʻititi o Port de Pollença i le matafaga, mai Formentor matafaga i le moli o le ava toetoe lava i le pito i luga.

O auala tafafao maimoa uma e tau atu i le vaega muamua, pasi ma taavale eo mai iinei. Tele tagata tafafao e nonofo i le apitaogalu ma e fiafia e faaalu se taimi i le matafaga.

Manatu i Cape Formentor

O le autu vaʻaia matata Mirador ua faʻaauupegaina i tafatafa o le auala, e faigata ona pasi ae le maitauina. Uma femalagaaiga turisi taofi iinei.

O le isi vaega e faʻamanatuina e maualuga atu, i tafatafa o le Olomatamata, i luga tonu o le muamua. Felauaiga o le a le sau iinei, o lea afai e te manaʻo e fiafia i le matagofie matagofie laufanua faʻafanua, oe o le a manumalo i le ala i vae. O le auala, e ui ina lauitiiti, ae saogalemu i le taimi e tasi, e amata lava mai le nofoaga o Mirador.

Mea moni manaia! E ui lava i le mea moni o le maualuga o le mauga o 384 m, o le vaʻaiga mai luga o tulaga e faʻafiafiaina ma mataʻina. I le auala, o lenei ituaiga e faʻaaogaina i le tele o tusitaiala, talu ai e sili ona amanaʻia ma matagofie.

E sili pe a e sau ii i le taeao po o le tuneva o le aoauli, i le vaitaimi o le tumutumu o le tau o turisi e matua tele lava. Ia mautinoa e ave le vai ma oe, fai ou seevae mafanafana. I le ata, Port de Pollença o le a vaʻaia pe a fai o loʻo e faʻaaogaina tioata lautele.

Formentor matafaga

Formentor i Mallorca o se tasi foi o sili ona lauiloa matafaga i luga o le motu. Peitaʻi, e talitonu nisi turisi e faʻaopoopo i le umi o talaʻaga ma le ata faʻafoliga na fausia, o le matafaga e leai se mea e sili atu ona manaia. O le manatu lea o latou e mananaʻo i faʻafiafiaga ma malolo i fale kalapu. Afai e te fiafia i le malologa filemu, Formentor o se sili filifiliga. O le vai iinei e toʻafilemu, talu ai o le talafatai ua puipuia mai le sami e se afega ma se tamai motu.

O pasi turisi e taufetuli saʻo i le talafatai, e mafai foi ona e aau i le apitaogalu i le vai - i le lelei o le tau, o vaa o le sami e alu ese mai Port de Pollença.

Formentor o se vaapiapi oneone fasi, paina fausiaina se matagofie paolo. E lava le mama o le vai, ia e mautinoa e alu ma oe se matapulepule. O le talafatai e tumu i taimi uma, e i ai le totogiina paka paka latalata, mo le fiafia o le tuʻua o le taʻavale e te manaʻomia e totogi 12 Euro. Oe mafai foi ona 'ai i luga o le matafaga, ae o tau e tele taimi sili atu maualuga nai lo le averesi i Mallorca.

O se faletalimalo fetu e lima lona igoa, o Formentor, na fausia e le sami. O tagata taʻutaʻua na malolo ii: Audrey Hepburn, Churchill, Grace Kelly, Jacques Chirac. I le auala, ina ua maeʻa se tafaoga i Cape Formentor, sa matua musuia Agatha Christie o lea na ia tusia ai le tusi "Faʻafitauli i Pollense ma Isi Tala."

Moli Moli

O le mea moni, o le vaitaimi o moli uila ua uma ona tuanaʻi, o le moli moli mo le Formentor i Mallorca o se faʻamaoniga lea. E faʻaauau ile galue mode, ae ole offline mode, e leai ni tagata faʻaleleia i totonu. Ua umi se taimi e leʻo faʻatinoina e le moli uila ona faʻafoega. O le fale ei ai se faleʻaiga.

Fale matamata

Aua le paie e aʻea le Olomatamata, o se vaaiga ofoofogia e matala mai iinei, e mafai ona e vaʻai atu i le itu i matu sasaʻe o Mallorca. O se auala gaoā e tau atu i le 'olo, e mafai ona e savali i ai. Afai e te le fefe i mea maualuluga, aʻea maualuga atu - luga o le sitepu i luga o le olo. E faʻatoa mafai ona fai ile ofu mafanafana ma seevae taʻaloga.

Faʻafefea ona e alu i Cape Formentor

E naʻo le tasi le auala mai Port de Pollença i le maupuʻepuʻe. O le taulaga o loʻo tu i lalo tonu o le pulou, o le ala e ui atu i le auala o le gata, o lea e sili ai mo avetaavale leai se poto masani ona faʻaosooso le iʻuga, ae ia faʻatuatuaina le pasi pasi pasi. A o e agaʻi atu, o le a e vaʻaia ni vaaiga matagofie mai le faʻamalama ma latalata i ai o loʻo iai se mato maifato maifato.

O le nofoaga muamua e tu ai pasi o loʻo i le potu vaʻai mo Mirador. E mafai ona e alu i fafo ma faamemelo i manatu, pe mafai foi ona e nofo i le faleoloa ma alu i le matafaga. Peitaʻi, e mafai ona e savali mai le nofoaga vaʻai e oʻo atu i le sami, o le mea lea neʻi tupu oe i se malologa i le va o vaʻalele. E tatau ona e savali i ni kilomita, e aluifo le auala, e vaʻaia le sami i se mea mamao. Ia mautinoa e tu ma ave ni nai puʻe mo se manaia ata puʻeina.

Lelei e iloa! O le auala mai Port de Pollença i le moli o le ava na faataatia i le amataga o le 20 seneturi. O lona umi e 13.5 km. O le poloketi e ona le inisinia mai Italia Antonio Paretti, o le matai na fausia foi le isi auala lauiloa i Mallorca - mai Ma-10 e oʻo atu i le nuu o Sa Calobra.

O tagata femalagaaʻi mai fafo e saʻo le mafaufauina o lenei auala e mataʻutia, e moni lava, ae o tagata o le nuʻu latou te le masani ona faifai lemu i taimi, faʻapea foi pe a feiloaʻi mai i taʻavale. I se faapuupuuga, e matua matautia lava le aveina o se taavale na o oe lava e aunoa ma le poto masani.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga mo Malaga

  1. E mafai ona e alu i Cape Formentor na o oe, i le taʻavale, pe a fai e te talitonu i lau taʻavale faʻataʻitaʻi ma ou tomai. E tele liliu ma tifato mato i luga o le auala, o lea o lenei auala o se suʻega mo na o le sili ona lototetele ma le poto masani avetaʻavale. Mo le saogalemu, e sili atu le ave o pasi pasi poʻo vaʻa.
  2. Savaliga sopo e mautinoa le sili atu ona manaia, matagofie ma manaia. I le faaiuga o le seneturi lona 19, o auala tetele na savavali ai tagata savavali na tuu i le moli o moli, na faapipiiina lagolago, ma faapipiiina laasaga faatuatuaina. I lena taimi, tele lava asini ma miula sa savalia nei ala. Savalivali i luga o vae, oe mafai ona vaʻaia nofoaga sili ona manaia i luga o le pulou. Masalo o le nofoaga sili ona mataʻina o se auala faʻaofuofu, fausia i le papa, aunoa ma le faʻaumaina, faʻapitoa, ma faʻaopoopoga olo.
  3. Muamua lava, aʻoaʻo pe faʻafefea ona e alu i Cape Formentor. E sili atu le saoasaoa ma sili atu talafeagai mo femalagaaiga mai Port de Pollença.
  4. Afai e galo ia te oe le paie, e te le tu i le Formentor beach, savali teisi atu, ma o le a e maua ai oe i luga o se isi matafaga - Catalonia. O loʻo tu i totonu o le faga matagofie. O le talafatai e maʻamaʻa, maʻa, ma o lea, e sili atu le mama o le vai, ma e toʻaitiiti tagata tafafao.
  5. I le itu i sautesasaʻe o le ie e iai le ana e sao i le sami ma le laueleele. O lona umi e 90 m, o iinei na maua ai faʻatafunaga o faʻusaga, o lona tausaga e sili atu i le 3 afe tausaga.
  6. Ina ia aloese mai le tele o tagata tafafao maimoa, e fautuaina e asiasi i le tosinaga i Mallorca i le ese-vaitau.
  7. Afai o loʻo e fuafuaina e totogi se taʻavale mo se malaga, filifili se tamai faʻataʻitaʻiga e mafai gaioiga. Ia mautinoa ua lava lou poto masani mo lenei auala.

Cape Formentor o se sili lelei nofoaga e aofia ai i lau tatau-vaʻaia lisi. O lagona le faʻagaloina o loʻo faʻatali mai mo oe iinei, aua o le auala i le tumutumu o loʻo faʻataʻatia i luga o le mato, o se vaaiga matagofie e matala mai le potu vaʻai, ma o se ponesi e mafai ona e malolo i luga o le matafaga. I se faapuupuuga, o le sau i Mallorca ae le o i Cape Formentor o se sese le mafaamagaloina.

Vaʻaiga a le manulele o Cape Formentor:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Formentor Beach Mallorca - Did Not Expect This Drive! (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com