Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Burgos i Sepania - faʻafefea e le aʻai ona fiafia i turisi

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga aulelei o Burgos (Sepania), e ona le itumalo e tutusa igoa, e tu 245 km i matu o Madrid. I tulaga o le aofai o tagata, Burgos o i le 37th nofoaga i Sepania: pe tusa o le 180,000 tagata nonofo i luga o le eria o 107.08 km².

O Burgos o loʻo tu i luga o le maupuepue e 800-mita, ma o loo i ona vae o loo taʻoto mai ai fanua laugatasi matagofie o Castilian. O le vaitafe o Arlanson e tafe atu i totonu o le taulaga, lea e vaevaeina ai i ni vaega se lua.

O aso nei Burgos ofo atu i ana malo mea uma latou te manaʻomia ia lagona le atoaga o le olaga: faleoloa faʻatau atu mo soʻo se tofo ma le tamaoaiga, meaʻai lelei ma le uaina, o se olaola fiafia ma le fiafia i le po, green boulevards, o se matagofie matafaga i luga o le Arlançon vaitafe, o le siosiomaga o le anamua taulaga tuai.

Mata o le itu i matu o Burgos

I le vaega lena o Burgos, lea e tu i le itu taumatau o le Vaitafe o Arlanson, o loʻo i ai le Old Town ma ona tele mea matagofie.

Kuata o le Old Town

O le ogatotonu tutotonu o Burgos mimita nisi o le sili matagofie taulaga sikuea:

  • Plaza del Mio Sid ma se faʻamanatuga i le fitafita fitafita Sid Compador;
  • Plaza del Rev San Fernando;
  • O le Plaza Mayor o se sikuea sikuea sikuea mo Sepania, e faʻataʻamilomilo ai fale e iai fale faʻapitoa;
  • Plaza Libertad, lauiloa i le lauiloa Casa del Cordon;
  • Plaza Lesmes ma le monastery tuai o Bernardos;
  • Plaza Santa Maria, na fausia i le seneturi lona 15 i luga o le tulaga o se tuugamau anamua.

O loʻo iai i le vaega faʻasolopito o Burgos ma le tuai vaʻaia Paseo del Espolon, lea e fiafia ai tagata o le nuʻu. Boulevard Espolon e faʻataʻamilomilo i autafa o le vaitafe mo na o le 300 mita, ae o iinei e te vaʻaia ai fale matagofie mai vaitau eseese, faʻatagata ma punavai, o se gazebo musika, faʻatusa teuteuina laʻau ma tele fugalaʻau moega.

Ma o le auala sili e faʻamalamalamaina ai vaaiga uma o le Aai Tuai e mai le Santa Maria Bridge, lea e tafe atu i le isi itu o le Vaitafe o Arlançon.

Faitotoʻa o Santa Maria

I le faitotoʻa mai le Santa Maria Bridge o loʻo iai le faitotoʻa o le igoa e tasi. I le XIV seneturi na latou fausiaina i totonu o le pa puipui anamua, mai lea ua leai se mea.

O le faitotoʻa o se maʻa tele-fua ma se ala faʻaofuofu. O lo latou faʻapaologa teuteuina i faʻatagata o tagata taʻutaʻua o Burgos ma Sepania, faʻapea foʻi ma faʻatagata o le Taupou Maria ma le agelu leoleo o le taulaga.

O potu i totonu o le faitotoʻa olo ua saunia nei ma potu faʻaaliga. O le mea sili e fiafia iai o le Mudejar-style Main Hall ma le octagonal Equality Hall. I se tasi o nofoaga o loʻo i ai le Fale Talavai Fale Talimalo, o le autu faʻaaliga o ia o vailaʻau tuai sapalai.

Faletalimalo o Burgos

I le isi itu o faitotoʻa o Santa Maria o loʻo iai le Santa Santa Maria. Liliuina le faʻasologa autu i lenei sikuea ma le faitotoʻa taʻutaʻua, o loʻo tu ai le faʻailoga iloga o Burgos ma Sepania uma - o le Cathedral of Our Lady of Burgos.

O le falesa ua lauiloa o se galuega sili ona maoaʻe o le fausiaina o Gothic i Sepania. O le fale ei ai le foliga o se koluse Latina, o lona umi e oʻo atu i le 84 m, ma o lona lautele e 59 m.

Mea moni manaia! Burgos Cathedral o le lona tolu sili ona tele i Sepania ina ua maeʻa falesa o Seville ma Toledo.

O le faʻataʻitaʻiga autu o le falesa ua faʻapaʻiaina i le Virgin Mary. E sili atu ona talafeagai le mafaufau iai mai luga e oʻo i lalo. I le ogatotonu vaega o le arcade, i le va o olo, o loʻo i ai se faʻatagata o le Taupou. Lalo o ata vaneina o tupu e 8 o le Castile, i lalo ifo o latou o se pupuni tele o le rosa o loʻo iai le fetu hexagonal o Tavita i le ogatotonu. I le vaega pito i lalo o loʻo iai 3 faʻamau faʻailoga. O le faitotoʻa tutotonu o le faitotoʻa autu lea i le fale, lea e na o tagata o le aiga tupu e tatala, ae o faitotoʻa e sili ona tauagafau e avea ma faitotoʻa mo tagata talitonu masani.

O le itu i matu o le falesa ua faapaiaina mo le au aposetolo. I le ogatotonu, i luga aʻe o faitotoʻa o faitotoʻa, o loʻo faʻaalia ai vaaiga o le Faamasinoga Mulimuli.

I le itu i sasaʻe, o le fale autu e soʻoga faʻatasi e tuʻu ifo i lalo asps, faia i le Renaissance style ma teuteuina i faʻailoga tetele o aiga mamalu o Velasco ma Mendoza. Lea foi e te vaʻai atu i vaaiga mai le soifuaga o Ioane le Papatiso. I luga aʻe o faitotoʻa i sasaʻe, i le maualuga o le 15 m, o loʻo i ai se teuteuga le masani ai mo soʻo se falesa tele: o se uati e feoaʻi ma Papamosk (Prostak).

O le matua (1230), faʻapea foi ma le faʻataʻitaʻiga sili ona matagofie ma manaia o le falesa o le itu i saute, faʻasaga i le Plaza del Rev San Fernando (San Fernando square). O faatagata Gothic teuteuina le façade avea ma ata o le Liturgy Paia. Lenei, i le itu i saute o le falesa, o loʻo iai ofisa tiketi: ia vaʻai i le faʻatosina faʻalelotu autu o Burgos i totonu, oe manaʻomia le faʻatau o se tiketi ona aʻea lea o le ala i le saute faitotoʻa.

Mea moni manaia! I le 2012, Sepania faʻasalalau se € 2 faʻamanatu tupe siliva faʻaalia Burgos Cathedral. O le gaosiga o le tupe e 8,000,000 kopi.

O totonu o le falesa o le tatou tamaʻitaʻi ua vaevaeina i 3 lautele lautele. E tele moli ma le ea i totonu o le fale, o mea uma e foliga malamalama ma matagofie. O totonu o le falesa e mauoa ma matagofie: e i ai le tele o teuteuga, maʻa taugata vaneina, faʻatagata ma fata faitaulaga. O le fatafaitaulaga autu ua teuteuina i le ata Gothic o Santa Maria la Mayor. I le itu i matu o le faitotoʻa o loʻo i ai le matagofie Renaissance Golden Staircase e Diego de Siloé, na faia i le maamora papaʻe papaʻe ma pa uʻamea teuina. O le aufaipese pa ua teuteuina i ata vaneina faʻavae i luga o vaʻaiga a le Tusi Paia, ma i luma o le aufaipese o le tuugamau o Sid Campeador ma lona toʻalua o Jimena.

Tusitusiga! Cid Campeador o se toa lauiloa a le atunuʻu o Sepania na fanau i Burgos.

Faʻamatalaga aoga mo tagata asiasi i le Faletalimalo o Burgos

Tuatusi: Plaza Santa Maria s / n, 09003 Burgos, Sepania

Cathedral i Burgas galue e tusa ai ma le faasologa lenei:

  • mai ia Mati 19 e oʻo ia Oketopa 31: mai le 09:30 i le 19:30;
  • mai ia Novema 1 e oʻo ia Mati 18: mai le 10:00 i le 19:00;
  • o le ulufale mulimuli e mafai 1 itula ae leʻi tapunia;
  • tapunia lava i Aso Lua mai le 16:00 i le 16:30.

O le falesa e mafai ona tapunia i turisi i aso malolo, o faʻamatalaga e masani ona maua i luga o le upega tafaʻilagi http://catedraldeburgos.es

Tamaiti i lalo o le 7 tausaga le matua e taliaina e aunoa ma se totogi. I Aso Lua mai le 16:30 i le 18:30 i le taumafanafana ma e oʻo atu i le 18:00 i le taumalulu, e saoloto le ulufale mo matua uma. I isi taimi, ulufale mo turisi ma tiketi:

  • mo tagata matutua - 7 €;
  • mo penisiona e ova atu ma le 65 tausaga le matutua - 6 €;
  • mo le leai ni galuega, tamaiti aʻoga i lalo ole 28 tausaga - 4.50 €;
  • mo tamaiti 7-14 tausaga le matutua ma tagata le atoatoa - 2 €.

O le a tuʻuina atu se faʻatonuga leo i le Sipaniolo poʻo le Igilisi ma le pepa.

Mea moni manaia! I tafatafa o le vaitafe o Arlanson, o le ala o St.James ua leva ona pasia - o le igoa lea o le auala i Santiago de Compostela, lea e tanu ai St.James. O tagata malaga o loo agaʻi atu i le latou nofoaga e faia se nofoaga faʻamalosi i Burgos e asiasi ai i le Falesa.

Ekalesia a St. Nicholas

Le Ekalesia a San Nicolas de Bari o loʻo tu i tua atu o le Burgos Cathedral - o ia e te manaʻomia ai le aʻea o le lautele sitepu, lea e faataatia i le agavale o le falesa (pe afai e te tu faʻasaga i ai).

O le laʻititi, i fafo tino lava maʻa maʻa lotu lotu o St. Nicholas ofo ma le faʻatatauina i totonu ma fealofani. O lona taua taua ma faatosinaina o se mamalu maʻa fatafaitaulaga i le tulaga o se tusi faʻamatalaina e uiga i le olaga o St. Nicholas. O le fatafaitaulaga e matua lalelei lava ma matagofie na vaneina e foliga mai e matua malamalama ma matagofie.

Fautuaga! Afai e te tuʻuina se tupe siliva o le 1 € i totonu o se matala faʻapitoa i le fatafaitaulaga, o le a ola se moli matagofie tele.

O le saunoaga a le Ekalesia a Saint Nicholas o Calle de Fernan Gonzales, 09003 Burgos, Sepania.

Maota o Burgos

O Castillo de Burgos, pe o le toega, o faʻatafunaga na totoe mai ia, o loʻo tu i le tumutumu o le mauga o San Miguel. E sili le aʻea i lenei tosina i vae, o le aʻeaʻe e faia i totonu o se sili ona matagofie eria ma ave 25-30 minute. E mafai ona e amataina le auala mai le falesa tele, alu i le sitepu lava e tasi: muamua i Calle Fernan Gonzales, ona uia lea o sitepu i le paka e oʻo atu i le nofoaga e vaaia ai, ona alu ai lea i le tumutumu o le maupuepue.

O le maota, na fausia i le 884, ua leva na avea ma se tasi o 'olo puipuia sili ona faʻatuatuaina. Ona faʻaaogaina uma ai lea o se maota faʻatupu ma o se falepuipui, ma faʻatafunaina i le taimi o le taua taua i le 1930s.

O le vaʻaiga o loʻo avanoa nei mo asiasiga e sili atu ona mataʻina i lona agaga o le vaitaimi o Sepania i teuga ma teuga. O le mataala, 75 mita i luga atu o le taulaga, o loʻo ofoina mai ai se vaaiga sili ona lelei i Burgos ma le falesa tele.

E i ai se tamai fale mataaga i le teritori o le Castillo maota, lea, i tua atu o le maea, o loʻo le toe faʻatafunaina o anamua anamua, kopi o mea na maua iinei. E maofa le faʻapotopotoga: leai ni tagata faigaluega, naʻo le Sipaniolo failauga talanoa e uiga i taimi ua tuanaʻi o lenei nofoaga.

O le vaega pito sili ona mataʻina o le maota o Burgos anamua o ana i lalo o le eleele ma se vaieli e 61.5 m le loloto. E mafai ona e vaʻai i nei vaʻaiga i le taimi o le malaga - e faia i aso uma, amata mai le 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14: 00, 15:30, 16:15.

Castillo de Burgos e matala i aso uma mai le 9:45 i le taeao seʻia oʻo i le 4:30 pm.

Ulufale i le teritori, asiasi i le falemataʻaga, malaga i lalo o le eleele - e leai se mea mea uma.

Tuatusi faatosina: Cerro de San Miguel, s / n, 09004 Burgos, Sepania

Mataaga i le itu tauagavale o Burgos: Las Juegas Monastery

E tele naʻo vaega fou o loʻo tu i le talafatai tauagavale. E ui lava o loʻo i ai mataaga o Burgos, lea e lauiloa i Sepania ma fafo atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taupulega a Cistercian o Santa Maria la Real de Huelgas. Ua lauiloa i le paleina iinei, faʻauʻuina, faʻataʻavaleina, tuʻufaʻatasia i le faʻaipoipoga, tanuina tupu o Castile ma Leon. O le monaseri, faʻavaeina i le XII seneturi, o loʻo galue pea, ae i le taimi lava e tasi e matala mo asiasiga.

Faʻafiafiaina faʻapitoa: o le falesa ma le matagofie matagofie fata faitaulaga ma le pantheon ma tuugamau o le tupu Castilian. I totonu o le falesa o Capilla de Santia o loʻo iai se faʻatagata laupapa o Sagato James ma se pelu, na faʻaaogaina i sauniga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻatonu o le Poloaiga a Santiago. O le Faletusi o St. Ferdinand o loʻo nofoia nei e le Fale Mataʻaga o Ituaiga ie, o loʻo faʻaali mai ai ofu o tupu, faʻatasi ai ma le faʻaputuga o ata vali, o teuteuga o ata, ma isi tala faʻasolopito.

O le faitotoʻa i le teritori o Las Juegas e leai se totogi - e mafai ona e alu i totonu ma asiasia uma fale i fafo, savali i tafatafa o le fanua mafanafana. Ae e mafai ona e alu i totonu o se vaega o se faʻavasega faʻapitoa malaga.

Taua! O tafaoga e naʻo le Sipaniolo. E faʻasa ona puʻeina ni ata, o se leoleo e savali i tua o le vaega ma vaʻaia.

Tuatusi faatosina: Plaza Compás, s / n, 09001 Burgos, Sepania

Avanoa i le teritori e mafai:

  • Aso Sa - mai le 10:30 i le 14:00;
  • Aso Lua-Aso Toona mai le 10:00 i le 17:30, malolo mai le 13:00 i le 16:00.

Mataʻaga i le nofoaga lata ane: Miraflores Carthusian Monastery

O le monastery faʻapitoa mo le Virgin Virgin o Miraflores o loʻo tu i luga o le maupuepue i le paka o Fuentes Blancas - o loʻo i fafo atu o le taulaga, 4 kilomita i sasaʻe o le ogatotonu o Burgos. Talu ai e le alu iina femalagaʻiga lautele, e manaʻomia ona e alu i se taxi pe savali. E ui lava o le auala e pasia ni laufanua lalelei i le Vaitafe o Arlanson, savali, aemaise lava i le vevela, e umi ma lelava.

Cartuja de Miraflores o le 15th seneturi monastery faigata ma tele fale. O le amataga o se maota tulimanu o tulimanu, ae o Juan II na foaʻiina atu lea i le monastic monastic order. Talu ai o loʻo galue le monastery, o turisi e faʻatagaina i le lotu.

O le ekalesia o se faʻataʻitaʻiga lelei o le tuai fausiaina Gothic. O mea uma i totonu e manaia tele, o le tele o mea i totonu o vaʻaiga faʻasolopito.

  • le ata "Faʻasilasilaga" i le faitotoʻa;
  • o le fatafaitaulaga na saunia e le vane faatagata Gil de Siloë; o le auro muamua na aumaia e Christopher Columbus mai Amerika na faʻaaoga mo le teuteuina o lenei fatafaitaulaga;
  • le faʻatagata lauiloa o Saint Bruno, o le na faʻavaeina le faʻasologa o Cartesian;
  • i le ogatotonu o le galu o le tuugamau o Juan II ma lona faletua o Isabella o Potukale.

O le faitotoʻa i le monastery complex e leai se totogi, asiasi taimi:

  • Aso Gafua-Aso Toonaʻi - mai le 10:15 i le 15:00 ma mai le 16:00 i le 18:00;
  • Aso Sa - mai le 11:00 i le 15:00 ma mai le 16:00 i le 18:00.

Tuatusi faatosina: Pje. Fuentes Blancas s / n, 09002 Burgos, Sepania

Fale Apitaga i Burgos

O le 'upega tafaʻilagi booking.com o loʻo ofaina sili atu ma le 80 faletalimalo o vaega uma i Burgos ma ona nofoaga lata ane: mai fale talimalo lelei i 5 * faletalimalo. 3 * faletalimalo e lalelei, talu ai o le tele o latou o loʻo tu i fale matagofie faʻasolopito i tafatafa ane o faʻailo lauiloa. O se filifiliga lelei o ni fale mautotogi lelei i totonu o le taulaga, faʻapea foʻi ma penisiona a aiga i nuu i tua, e 5-10 minute le tiʻetiʻega mai Burgos.

Fuafuaina tau ile po:

  • i se fale talimalo - mai le 30 € i le tagata;
  • i le potu faʻalua i le 3 * faletalimalo - 45-55 €;
  • i potu mautotogi - 50-100 €.


Faʻafefea ona alu i Burgos

O le tulaga lelei o Burgos na fesoasoani i le mea moni ua avea ma nofoaga taua o fesoʻotaʻiga mo le itu i matu o Sepania. O le alu i lenei taulaga e le faigata, aua "o auala uma a Castile e tau atu i Burgos".

O filifiliga sili ona lauiloa ma talafeagai o nofoaafi ma pasi. E mafai ona e mauaina ni pasese talafeagai ma faʻatau ni tiketi mo soʻo se ituaiga o felauaiga i le va o Burgos ma isi taulaga i Sepania i le www.omio.ru.

Malaga i nofoaafi

O le nofoaga o nofoaafi Burgos-Rosa de Lima o loʻo tu i le 5 kilomita mai le taulaga tutotonu, i le nofoaga o Villímar, i le Avenida Príncipe de Asturias s / n.

Talu mai 2007, o se masani auala nofoaafi ua faavaeina i le va o Burgos ma le autu Sipaniolo taulaga. O nofoaafi saoasaoa na taunuu mai iinei mai:

  • Bilbao (taimi malaga 3 itula, tau o pasese 18 €);
  • Salamanca (i le ala 2.5 itula, tau - 20 €);
  • Leona (o le malaga e 2 itula ma tau 18 €);
  • Valladolidola (sina sili atu ile 1 itula, tiketi 8 €);
  • Madrid (malaga 4 itula, tau 23 €).

E iai foʻi fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma Barcelona, ​​Vigo, Endaya, San Sebastian, Vitoria. O nofoaafi e ui atu i Burgos i Paris ma Lisbon.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tiʻetiʻega pasi

O le faimalaga i Burgos i pasi e masani ona laititi le taimi ma e taugofie nai lo le malaga i nofoaafi.

Burgos Bus Station o loʻo tu i tafatafa o le Falesa, i Calle Miranda nº4-6.

Auala o pasi pasi fesoʻotaʻi Burgos ma taulaga lata ane i Farani ma Potukale, ma le tele o taulaga i matu o Sepania ma Madrid. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele malaga i aso uma i luga o le auala Madrid - Burgos, o le malaga e 2 itula 45 minute, ma le tau e 15 €. O isi nofoaga lauiloa e aofia ai Valladolid, Leon, Bilbao, San Sebastian, Pamplona.

Uma tau luga o le itulau e mo Novema 2019.

Faaiuga

Burgos (Sepania) o se tamai taulaga, ina ia mafai ona vaʻaia uma ona vaʻaiga ma savali i luga o auala anamua o ni nai aso o le a lava.

O nofoaga sili ona manaia i Burgos:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Svatbeno krashtene na 6072019 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com