Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fuga fugalaʻau toafa i luga o le windowsill. Ituaiga o fenestraria ma mea uma e uiga i lona fale mea

Pin
Send
Share
Send

Fenestraria e masani i le toafa, lea e le faigofie ai ona ola meaola. E le gata na atiina ae i le oneone vevela, ae na te avatua foi fugalaʻau maoaʻe - o fugalaʻau ma maʻa ola o le toafa.

Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe nisi mea e uiga i lenei laʻau i nisi auiliiliga, e aofia ai: o a ituaiga meaola o loʻo i ai, a latou ata, pe faʻafefea ona mafai ona faʻasalalau se suamalie, tulafono o le tausiga i le fale. O a faʻamaʻi ma faʻamaʻi e tatau ona fefefe i ai ma faʻafefea ona feagai ma latou. Ma faʻapea foi ma faigata e ono i ai i se grower pe a faʻatupuina.

O le a lenei laau?

Fenestraria o se perennial succulent auai i le aiga Aizov. O le ituaiga e aofia ai naʻo le 2 ituaiga - moli ma le polo-foliga fenestraria. O le fugalaau e afua mai i Aferika i Saute, Namibia, ma e ola i le tau vevela toafa o Little Karoo ma Namaqualand.

O le laʻau e le lapoʻa, e masani ona totoina i ni kulupu, e fai ai se mafiafia, faʻamalumaluga, pale e pei o ni aluga. O laulaʻau e cylindrical, laʻititi, e oʻo atu i le 2 - 3 cm le umi, lanumeamata lanumeamata i le lanu.

O lauiti e vaiti i lalo. I le pito i luga, o loʻo i ai a latou faʻamau faʻamau - faʻamalama, oʻo atu i le 0.5 cm le lautele, o se paolo mama. E ulu atu le malamalama i nei faʻamalama. O le pito i lalo o laulaʻau e masani ona tanu i le palapala.

Ona o le faʻatulagaina o laulaʻau ma "faʻamalama", o le gaioiga o le photosynthesis e le faʻalavelave; fenestraria ola i le matutu tau.

Laʻititi laulaʻau o laulaʻau. O tumutumu o laulaʻau e felavasaʻi, tafatolu i ona foliga, ufiufi i se ata manino - o le paʻu. O le uiga ese o le tuputupu aʻe o fenestraria o lona lafi i le eleele, puipuia le au mai le vevela vevela ma mago fafo.

Peduncles e laʻititi, e oʻo atu i le 5 cm le umi, tiaʻi le tasi fugalaʻau i le taumafanafana. O fugalaau e papaʻe pe auro samasama, e oʻo atu i le 5-7cm le lautele.

Tusitusiga. O le laʻau e malo, e leai se mugala, e faʻafetaui lelei i tuutuuga fou pe a toe tui.

O fatu fatulaʻau e tele taga - sela e faʻasolo ai le fatu fatu ile tasi taimi.

O le taimi lava e matua ai fatu, e tatala le tapuni o sela, e totoina loa fatu. O fatu e sili ona olaola ma e mafai ona faʻaaoga mo le 10 tausaga.

Ituaiga: faʻamatalaga ma le ata

Ropalophylla poʻo le bobula

O le ituaiga e faatatau i le tumau, ituaiga ola o teuteuina fugalaʻau laʻau. O le ituaiga Fenestraria Rhopallophylla e iloga i lau manifinifi, laʻititi o latou lau, e oʻo atu i le 4 - 5 cm le maualuga.

O laulaau e vaiti i le pito i lalo, ma o tumutumu latou lava e pipiʻi, o laula e foliga o se kalapu i foliga. Rosette tuʻufaʻatasia laulaʻau i kulupu - susulu e oʻo i le 10 cm le lautele. O tumutumu - faʻamalama faʻasaga i le la.

O fugalaʻau e laʻititi, e oʻo atu i le 3 cm le lautele, e tai tutusa ma foliga ma le fausaga i le chamomile - papaʻe paʻepaʻe petals ma le susulu samasama autu.

Lanumoli pe auro

O le igoa Latina o Fenestraria Aurantica. O le moli fenestraria e ona i le laʻau oona o le aiga Aizonov. O lenei ituaiga e sili atu ona matagofie, o laulaʻau e laʻititi, paʻepaʻe foliga, tupu e oʻo i le 2 - 2.5 cm le maualuga. O lau e mafiafia, e iloga i le lanu efuefu o maʻa.

I luga o se tusi. Lenei ituaiga e masani ona taʻua o Blooming Stones i aso uma o le olaga.

O le pito i lalo o laulaʻau e masani ona mumu i le lanu.

O fugalaʻau latou e susulu moli poʻo le auro samasama i le lanu, feololo i le tele, e oʻo atu i le 5-7 cm le lautele.

Tausiga i le fale

Moli

E oʻo lava i ituaiga faʻaolaola e fiafia i le susulu o le la. Fenestraria atoa ma vave ona mauaʻa, atiina ae na o le taimi e faʻaalia i le susulu o le la.

I le taumalulu, faatasi ai ma le le lava o moli ma ni nai ao laiti, e manaʻomia nisi malamalama ma moli faʻapitoa.

Vevela

I tulaga fale, e le fiafia le fugalaʻau i le maualuga o le vevela. O le vevela sili ona lelei mo le tausia o fenestraria e manatu o le 13 - 15 º. O le ituaiga e le o malosi uma taumalulu, i le malulu vaitau manaʻomia faʻapitoa tausiga ma le lagolago, o le fugalaʻau ulufale atu i se setete o le moe.

Taua! e le faʻatagaina e le laʻau ia mataua matuitui i le vevela, paʻu, vevela i lalo ole 10 - 12 areС e le faʻatagaina.

Nofoaga

E fiafia le fugalaʻau i nofoaga malamalama lelei. E mafai ona e faʻapipiina ulo i le itu i saute ma sautesisifo o le fale. I le paolo ma nofoaga paolo, o le fugalaau mamae ma mate. I le tau mafanafana, e mafai ona e faapipii ulo i luga o verandas tatala ma poletito.

E le fautuaina e toto le fugalaʻau ile eleele matala.

Faasusu

Faʻasusu e tatau ona feololo. E masani ona faʻasūsū le vai i tamaʻi inumaga, e le paʻu le vai i luga o laulaʻau. O le eleele faataamilo i le fugalaau ua susu. I le taumalulu, o le fugalaʻau e masani ona le faʻasusu, a o laulaʻau atonu e maanuminumi laitiiti. O le vai e tatau ona i le vevela vevela.

Malu o le ea

Mo fenestraria, o le averesi o le ea susulu ua manatu o le sili sili ona lelei, e oʻo atu i le 45 - 50%. E le fautuaina e soʻona soʻa le ea., o le paʻu o le laulau ipu avea manifinifi, taʻetaʻei aliali mai luga o laulaau.

E leai se faʻaopopoga faʻaopoopo e manaʻomia, e fiafia le laau i le ea matutu.

Laʻei pito i luga

Fenestraria taliaina faigata fafagaina mo succulents ma cacti lelei. E le fautuaina ni faʻalaʻau toto. O le laʻau e fafagaina i le taimi o le ola ola ma le atinaʻe o le togavao. Fertilizers e faʻaoga i tamaʻi vaega, maualalo le faʻasologa, e tasi i le 3-4 vaiaso.

Le palapala

Tuuina atu le natura nofoaga, oe mafai ona saunia le potting palu oe lava:

  • Oneone vaitafe - 2 tsp
  • Humus - 1 tsp

O le eleele e tatau ona mama ma tatala, faʻalu lelei.

Teuteuina

O se fugalaʻau maloloina e masani ona le manaʻomia le teuteu masani. A tuiina oe, e mafai ona e tipi ese laʻau tetele i fafo mo leisi faapipiiina. Faʻapea foi, ma le pala poʻo faʻamaʻi pipisi o le aʻa, o le aʻafia lau ma gaioiga tatau ona vavae ese.

Toe gaosia

Tipiina

Fenestraria toe gaosia lelei i le fale e ala i le vavaeʻeseina o laulaʻau mai le autu outlet. O le auala e sili ona lelei faia i le tautotogo.

Vaega o rooting tipi:

  1. E tipiina laulaau lau, i le paolo latou te mamae ai mo le 3 - 4 itula.
  2. O tipi e faʻagaioia ma malala popo.
  3. O au tipi e loloto atu i totonu o le oneone oneone.
  4. O le vevela o le tipi e oʻo i le 18 ° C.
  5. A maeʻa ona mauaa, ona totō lea o laʻau totolo i totonu o pusa toto e ala i le felaʻuaʻi.

Faʻatasi ai ma se fuafuaga fuafuaina, e mafai ona e vaeluaina lelei le laupepa i fafo ma aʻa.

Faʻaaliga! E mafaia ona tuʻu eseʻese gaioiga i le na o se vao matua ma se aʻa tuputupu aʻe lelei ma se rosette ua tupu tele.

Vaega o polokalame:

  1. O le fugalaʻau e aveese ma le faʻaeteete mai le ulo.
  2. Ua aveese le eleele tuai.
  3. Taitasi tuueseeseina vaega tatau ona i ai 3-4 lau ma se vaega o le rhizome.
  4. O vaega vavae ese e mago i le paolo mo 4 - 5 itula.
  5. O fatu e totoina i sina eleele faʻasusu i ni tamaʻi container.
  6. O le fatu e faʻalolotoina i le tulaga o aʻa kola.
  7. Luga alavai mai lapisi ua faataatia i luga o le pito i lalo.
  8. O aʻa totō e aʻa i totonu o le 2 i le 3 vaiaso.

Fatu

Fenestria mafai faʻatele i fatu. E umi le faiga, e faigata le luluina o le tausiga. O fatu e totogo faasolosolo, leai se oka, tupu lemu. O le eleele faʻavae e faʻaaoga tutusa pei o le taimi e toe tui ai - oneone, faʻamamago, malamalama, laʻititi susu.

Fuafua fatu:

  1. O le substrate 3 - 4 cm mafiafia ua liligiina i totonu o le totoina container.
  2. O le substrate e faʻasusu i se fagu pasī.
  3. O fatu e tufatufa tutusa i luga o le pito i lalo o le substrate, latou te le oomiina i totonu o le eleele.
  4. Mai luga, o le luluina e sausauina i le palapala po o le oneone.
  5. O ulo e ufiufi i se pupuni palasitika tapuni.
  6. O koneteina e faʻaalia i se nofoaga pogisa.
  7. E manaʻomia le masani ona faʻasūsū fualaʻau.
  8. O le taimi lava e totogo ai fatu, ona aveese lea o le tapuni.

Faʻafefea ona faʻateleina "maʻa ola" ma pe faʻapefea ona tausi ia latou mafai ona maua i se isi tusitusiga.

Faʻaliliuga

I luga o se tusi. O le fugalaʻau e le manaʻomia ni fesuiaʻiga masani, o vao matua e masani ona totoina 1 taimi ile 2 - 3 tausaga.

O le taotoga e masani ona faia pe a maeʻa fuga. O le eleele e tatau ona faʻaaogaina faʻapitoa mo succulents. E mafai ona e faia se faʻavasegaina faigofie eleele:

  • Eleele eleele togalaau - 1 tsp
  • Faʻamamaina lelei chips chips - 2 tsp

O le ulo mo le toe tuiina e mafai ona filifilia mai soʻo se mea, o le mea autu e le lapoʻa ma loloto.

Fesuiaʻiga polokalame:

  1. E aveese ma le faʻaeteete le fugalaʻese mai le ulo.
  2. O le eleele tuai ua aveʻesea mai le aʻa.
  3. O aʻa e suʻesuʻeina, maʻi ma mago faiga e aveʻese.
  4. O le rhizome e mulumulu i le vai, mago mo le 4 - 5 itula i le paolo.
  5. Laʻau loloto e loloto i le tulaga o aʻa kola.
  6. E faʻasusu laʻititi le palapala.
  7. Lafo maa maʻamaa sasaa mai luga luga faʻataʻamilomilo le aʻa kola.

O le pito i lalo o laulaʻau e le ufiufiina i lalo.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Fenestraria mafai ona aʻafia e apogaleveleve mites, thrips ma mealybugs. Ua amata ona mamae lau ma amata ona lilofia i lanu paʻepaʻe lanu. Togafitiga o le substrate ma laʻau latou lava ma iniseti e manaʻomia. Ina ia puipuia mai faʻamaʻi oona, pala efuefu, foliga mai o le pauta paʻupaʻu, e tatau ona vaʻaia se feololo faʻamalosi vai pulega, aemaise i le malulu vaitau.

Tusitusiga. Ina ia mafai ona puipuia le togafitia o laʻau tatau ona faʻataunuʻuina 2 taimi i le tausaga - i le tautotogo ma le tautoulu.

Faigata o mataupu

E le taliaina e le Fenestraria le maualuga o le susū o le ea ma le suavai o le substrate. Putrefactive gaioiga o aʻa ma laʻau atiaʻe.

I le tulaga o le le lelei faʻatoʻaga, faʻalolotoina o le aa aʻoaʻi, o le leai o se pito i luga o le alavai, o le laʻau e le mauaʻa ma oti.

Faatasi ai ma le tele ma tele faʻasusu, leaga le faʻavaivai o le potu, stagnant ea, le la fulafula, taʻe, ma amata ona pala. Afai e le lava le susu, o aʻa e faasolosolo lava ona mate, o le faʻavaeina o laʻau e faʻalavelaveina, latou e faʻaputuputu luga luga o le tasi ma le isi i se vevesi faiga. O le togavao leiloa lona teuteuga aoga ma le lalelei. Naʻo le vai mama poʻo le vai timu e tatau ona faʻaaoga e faʻasusu ai.

Fenestraria e le faigofie ona fetuʻutuʻunaʻi i tulaga o le fale, e manaʻomia ai puipuiga, faʻatulagaina i taimi e tatau ai, mataala faifai pea ma le faʻaeteete tausiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Devi Kavacham Armor of Goddess Mantra With Translations. Bhanu Didi. Devi Kavach with Lyrics (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com