Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faia o se moega i autafa o le moega, uma nuances e faia ai oe lava

Pin
Send
Share
Send

O le laulau i autafa o le moega i totonu o se potumoe poʻo se isi potu o se talafeagai manaʻoga o meaafale. E mafai ona e faʻatauina se kapeneta ua uma ona saunia faʻatasi ma se seti o isi meafale, ae o se tulafono, o lona tau e le talafeagai tele. Ina ia fausia se muamua, taʻitasi fasi meaafale ma tau laiti, oe mafai ona faʻataʻitaʻia lou lima i le faia o se kapoti oe lava. Ina ia i ai se manatu pe faʻafefea ona fai se laulau i tafatafa o lou moega, oe manaʻomia le i ai o faʻamatalaga e uiga i mea talafeagai ma mea faigaluega, faʻapea foi ma laʻasaga i lea laasaga galuega.

Mea e manaʻomia e fai ai se kapeneta

A o faia le laulau i autafa o le moega mo le taimi muamua, e tatau ona e amata i le sili ona faigofie filifiliga. Ole kapeneta laupapa agavaʻa talafeagai lea mo le tuʻuina atu ile potu moe, suʻesuʻega poʻo le potu malolo. Isi filifiliga, e pei o le TV kapeneta, o le a manaʻomia tele taimi ma taumafaiga e gaosi ai.

O laulau laʻau moega moega e avanoa i eseesega eseese

Meafaigaluega

Ina ia faia se laulau i tafatafa o le moega i ou lava lima, oe o le a manaʻomia mea nei:

  • jigsaw;
  • vaai mulimuli;
  • Sander;
  • roulette;
  • pepa oneone;
  • penitala;
  • vili poʻo le sikulaki;
  • seti o faovilivili.

Meafaigaluega

I se faʻaopopoga, oe o le a manaʻomia se tipi mo faʻamau ma le lautele o le 35 mm, o se seti o fasi ma le hexagon mo faʻamaonia, o le lautele o pu e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 mm, pe a oʻo i le iuga - 5 mm. E te manaʻomia se uʻamea e faʻapipiʻi ai pito i pito o vaega laupapa. E mafai ona faʻatau le taufaʻaseʻe i soʻo se faleoloa lava meafaigaluega, fetuʻunaʻi i le lanu o laupapa na fai ai le kapeneta. E i ai lona itu pipiʻi, lea e faʻaoga i le iuga, ma auli i luga ma se vevela uʻamea ala i se mago lapisi poʻo se lapisi. O le sili atu pito ua aveʻese i se naifi.

I se faʻaopopoga i mea faigaluega i luga atu, e te manaʻomia se kamuta "tulimanu taumatau" ma se fua fua. Ina ia faʻafesoʻotaʻi fata ma itu itu, e mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega e faʻaopoopo i le dowel. Lenei mea faigaluega fesoasoani oe vili pu i le itu fata ma se vili i luga o le faapipiiina dowels. Ina ia faia lenei mea, muamua-drill pu i pito ma faapipii dowels. I tua o fata, faia faʻailoga ina ia aua neʻi fenumiai ia latou i le taimi o potopoto. Ona faʻaoga lea o fata i mea faʻapipiʻi, a uma ona faia lea o pu.

Mea e faʻaaoga

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona fai laulau masani tele moega i ou lava lima, e tatau ona e iloa le mea e te manaʻomia:

  • 4 panels o laminated chipboard poʻo isi mea e fua ai le 45x70 cm mo le gaosia o le pito i luga, lalo ma itu itu;
  • 8 laupapa mo le faia o se faʻavae fua 7x40 cm;
  • 4 panels o laminated chipboard poʻo isi mea mo le gaosia o pusa fuaina 17x43.5 cm.
  • dowels 2x1.8 cm ma faovilivili 4x1.6 cm;
  • afai faʻamaonia ma le tele o le 5x70 mm o loʻo faʻaaogaina, e tatau ona faʻatau i se aofaiga o 22 fasi;
  • kelu sui a le tagata faʻatasi;
  • faamaufaailoga acrylic;
  • pisia fafie.

E taua sauniuniga uma elemeni muamua.

O le filifiliga o mea mo le faia o le kapeneta eseese e fuafua i le paketi. O le sili ona taugata mea o chipboard.

A filifilia chipboard o se mea mo le faia o se moega i tafatafa o le moega, oe manaʻomia le uai atu i le tikeri o lona susu mataupu, lea e mafai ona taitai atu ai i le curvature o le maeʻa oloa. O le curbstone mafai foi ona faia mai masani laau, MDF, plywood po o laminate. Mo le gaosiaina o dowels, cranial faalava, laupapa faʻatonutonu, faʻata ata, fata faʻataʻavaleina, e fautuaina e faʻaaoga ituaiga faigata o laʻau - oak, beech poʻo birch. O le mafiafia o laupapa mo le gaosia o le faʻavaʻa e mai le 12 i le 40 mm, faʻamoemoeina i le aoga o le moega i tafatafa o lona moega, o lana uta. O le pito i tua o le fausaga e masani ona faia i laminated chipboard ma le mafiafia o 4-6 mm, pe a fai o se ogaoga avega e le o faʻamoemoeina i lalo o le pusa, latou mafai foi ona faia o lenei mea. Ina ia faʻamaeʻaina mea, e mafai ona e faʻaaogaina se ata e puʻeina ai oe lava i se lanu ma se ofu e fetaui lelei ma isi meaafale o loʻo i totonu o le potu, o loʻo ufiufi i le acrylic varnish. Mo masani laau, pisia poʻo lanu leai se faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina.

Totoga

Afai o le faia-ia-oe kapeneta na faia ma atigipusa, oe manaʻomia le faʻatauina faʻapitoa mea mo latou - guide mekanika. I le avea ai o se suiga i taiala, ona o le taugofie, o fasimoli laupapa e pei o le L, lea e faʻapipiʻi i autafa o le laulau i autafa o loʻo i totonu o na nofoaga o loʻo i ai drawers, e mafai ona tautua.

Afai o le kapeneta o le a faʻaauupegaina i se faitotoʻa, e tatau ona saunia faʻata mo a latou faʻamau. Siʻi aʻe metotia e faʻaaogaina e mautinoa ai le tatalaina o le faitotoʻa i le oomiina. Ina ia puipuia le faitotoʻa mai le tatalaina faʻafuaseʻi, e mafai ona e faʻaauupegaina le laulau i autafa o le moega ma se fusi faʻapipiʻi.

Nofo pe faʻamau i luga e mafai ona fetuʻunaʻi, faʻapea foi ma castors e mafai ona faʻaaogaina e lagolago ai masini. Faigofie o uili ma le faia o mea e mafai ai ona faʻasolo i itu eseese. O ia totoga e aoga mo se laulau i tafatafa o le moega i se potu malolo. Mo faitotoʻa ma drawers, oe tatau foi ona faʻatau matala au. O le aofai o 'au, faʻasologa, taiala faʻamoemoeina i le numera o drawers ma faitotoʻa.

Meafaigaluega talafeagai mo le faia o se laulau i autafa o lou moega

Laʻasaga gaosi

Ae e te leʻi faia se curbstone, e tatau ona e filifili i lona foliga ma le tele. E mafai ona avea ma kapeneta ma se faitotoʻa, ni toso, ma se fata tatala, poʻo se tuʻufaʻatasia ituaiga. Ona tatau lea ona e tusia ni ata o le a fesoasoani ia te oe e faia ai ni avanoa saʻo.

Sauniuniga o vaega

A o le polokalame ma le tonu fuataga ua sauni, oe mafai ona amata amataina avanoa mo le kapeneta. Muamua, o se ata o pepa malo avanoa e faʻatatau i le laʻau, ona tipiina lea o se tino mai foliga tonu ma le itu e faʻatatau. O le le saʻo i le fua o le tipi elemene mafai ona faaleaogaina uma galuega. E sili atu le lelei o iliina o laupapa vaega o le a tuʻuina mai e se jigsaw. Ona vaega uma lea e sanded ina ia mautinoa lamolemole pito. Afai o le fausaga e le fuafuaina e teuteuina ia oe lava-pipiʻi ata tifaga, i lenei taimi e aoga le togafitia o auiliiliga uma o le moega i luga o le laulau ma pisipisia.

A maeʻa ona faʻagasolo vaega tipi, e mafai ona e amata viliina pu mo faʻamau ma totoga. A o faia se filifiliga mo sooga, e tatau ona manatuaina o le mamao mai le pito o le faafoliga i le ogatotonu o le pu e tatau ona 22 mm. Mo faʻasologa ma le tele o le tulau o le 35 mm, o faʻailoga e faia i le pito i luga ma lalo o le faitotoʻa. Ina ia faʻamau le fata, e manaʻomia ona e tuʻuina atu ni dowels e 4 i itu o le kapeneta (lua i itu taʻitasi). O pu o le dowel e faia i luga, pito i lalo o le pa ma luga o le pito i luga. Afai o le faia-ia-oe magoto kapeneta faia, faia se pu o se talafeagai lapoa 'oti ese i luga o le countertop le mea o le a faʻatumuina le magoto.

O pu talafeagai uma ua saunia i auiliiliga

Faailogaina

Fono Aoao Faitulafono

Ae e te leʻi faia se kapeneta i ou lava lima, e tatau ona e faʻapipiʻi lona laupapa laupapa: 7 cm lautele slats o loʻo faʻapipiʻiina i le tasi ma le faovilivili poʻo sikurini, fausia ai se faʻatafaʻata faʻavaʻa. O tulimanu o le faʻavae e tatau ona saʻo, o lenei ua siakiina ma se talafeagai talafeagai mea faigaluega. Ona oʻo lea i le pito i luga o le laulau i autafa o le moega - le laupapa i luga o le laupapa faʻatafafa. Mo le faʻatuatuaina, o mea fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaopoopoina ufiufi i kelu fafie. A maeʻa tuʻufaʻatasia le pito i luga, ona aofai o autafa o autafa, mulimuli lava i tua ma luma puipui.

I totonu o le faʻavaʻa, e faʻapipiʻi ai slats mo taiala. O le faʻatasiga o le atigipusa lava ia e faʻapea:

  • o le avanoa faia mo le atigipusa tuʻu i luga o se mafolafola luga, ma le fesoasoani o se faʻamaoniga drill, faia pu mo faʻamaoniga;
  • e mimilo le tino mai avanoa mo le pusa. I lenei laasaga, e taua le siakiina o le sao o tulimanu o le fausaga ma le sikuea;
  • o le pito i lalo o le atigipusa e potopoto mai fiberboard - fetaui i luga o le faʻavaʻa mai fasi pepa, tuʻituʻi ma tamaʻi faʻamau o le 25 mm;
  • taiala e faapipii i le pito i lalo tulimanu sooga.

O le iʻuga o le gaioiga autu, faʻafefea ona fai se laulau i autafa o le moega ma ou lava lima, o le faʻamau o au, vae poʻo uili, faʻapea foʻi ma le teuteuga o le ata ua maeʻa.

Matou te faʻapipiʻi le pa i le itu itu

O fasipepa uma e faʻapipiʻi i le mamao e tasi

O le lona lua itu vaega ua faʻapipiʻi luga

Faʻauma faʻavaʻa

Luga vaega faʻamamaina

Sauniuniga Peg

E faʻapipiʻi le faʻamau, e manaʻomia le kelu laupapa

Faʻafailele peg

Faavaa ma le pito i luga vaega

Faailogaina mo taiala

Faʻapipiʻiina faʻasino

Fetuunaiga o taiala

Faʻatuina iʻuga

Drawer itu itu itu

Faʻailoga laupapa

Matou te lipeaina le pito i lalo o le atigipusa

Laulau i autafa e aunoa ma luma panels

Faʻauma foliga

Faʻapipiʻi pipiʻi i lalo o taga

Teuteuina

O se laulau e faia e oe lava e mafai ona avea ma se teuteuga muamua o se potu. Ina ia faia lenei, e mafai ona fuafuaina i sitaili eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se laulau masani i autafa o le moega pe a fai e te faʻaaogaina pastel shade o vali (samasama, oneone, pale piniki, lanumeamata malamalama). I lenei tulaga, o pito o le curbstone e teuteuina i le paʻepaʻe, ma i lanu lanu taʻitasi elemeni, e aofia ai le pito i luga ma le faitotoʻa. Oe manaʻomia faʻapipiʻi fafie poʻo palasitika teuteuina i le faitotoʻa, ma se fasi ipu tioata poʻo manino palasitika tipiina i lona tele i luga o le countertop. O ata e tatau ona valiina i se lanu eseʻese mai le lanu o le faʻafoliga.

A teuteuina se laulau i autafa o le moega, e tatau ona mafaufau i le sitaili ma le teuteuina o le potu atoa ina ia le oloa tu ese mai le atoa mamanu.

Nai lo le teuteuina o le maeʻa oloa, oe mafai ona faʻaaoga uluaʻi aitia mo le faia o se moega i tafatafa o le moega mai fasi mea:

  • laulau i tafatafa o le moega mai atopaʻu tuai: mo lenei mea e te manaʻomia se atopau tuai, lea e faʻapipiʻi i le faʻavaʻa ma vae. O le fafo atu mataupu e mafai ona valivali pe teuteuina i le decoupage metotia.
  • se faʻamafanafanaga mai se laulau tuai - mo lenei mea e te manaʻomia se laulau kofe tuai, lea e 'afa ai le' afa. O le isi afa e faʻapipiʻi i le puipui, vali i se lanu susulu. I se faʻaopopoga, oe mafai ona faʻaaoga se kesi kesi tuai e ala i le na ona faʻapipiʻi atu i le puipui - oe maua se le masani ai tautau kapeneta.
  • o se tamaʻi apefai laupapa, o le paelo, o le nofoa, o le faʻaputuga o tusi o loʻo nonoa i le fusipaʻu - o nei mea uma e mafai ona faʻaaoga e fai ma laulau i tafatafa o le moega.
  • se masani laupapa laupapa mafai ona faia se laulau i tafatafa o le moega ma tatala fata. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia faʻapipiʻi vae i ai, pe faʻamau i luga o le puipui.

I se faʻaopopoga, e tele isi manatu le masani ai i le faiga o se laulau i autafa o le moega mai fasi mea, e mafai ona vaaia i le ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Amuia lava o peau o le sami - REMIXX (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com