Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulaga masani mo le maualuga o le nofoa, filifilia o tapulaʻa sili ona lelei

Pin
Send
Share
Send

O le nofoa o se fasi meaafale e tatau ona tutusa lelei le mafanafana e galue ai, malolo, 'ai. Ae o le fesili e le gata i le faʻamafanafanaina, o le sese tulaga o le tino pe a nofo e mafai ona faʻaoso faʻamaʻi o le tuasivi, afaina ai le toto sapalai i totoga uma, mafua ai lagona o le tiga ma le lelava. O le mafuaaga lena o se tasi o autu autu o le maualuga o le nofoa, lea e tatau ona filifilia e amanaʻia ai le tele o taua manatu. Lenei manatu aofia aofia ai le na o le mamao mai le foloa i le pito i luga faalava, ae faapea foi le fua faatatau o le mounting maualuga o le nofoa, armrests, backrest.

Le taua o le tele pe a filifilia meaafale

Muamua lava, oe tatau ona filifili pe o meaafale o loʻo faʻatauina mo se tagata patino (mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tamaititi laulau poʻo totonu o se fale faʻafiafia potu malolo). Afai o lea, o lona tulafono faʻavae lea e tatau ona amanaʻia. Afai o le nofoa o le a faʻaaogaina e tagata eseʻese, o le averesi tapulaʻa e amanaʻia. I lenei tulaga, e le gata o le maualuga o se tagata e taua, ae faʻapea foi le umi o ona vae, o le pito i luga o le tino, o le maualuga ma le ata o le laulau.

Le talafeagai filifiliga nofoa fua mafai ona faʻaoso tiga i le tuasivi, leaga o le vaʻai, vave lelava aʻo nofo i luga. Afai e le oʻo vae i le foloa, o alatoto o le fafine, o loʻo faʻatupuina le toto i vae i lalo, e oomiina. O le iʻuga, o le tagata e tupu le niniva i vae, ma mulimuli ane - faigata savali. O le nofoa seti maualuga tele mafua ai le nofo i lalo tagata i le nofoa, faʻapipiʻi le tuasivi ina ia aumai ai mata latalata i le laulau.

Afai, i se isi itu, o le nofoa e maualalo tele, lona uiga o le nofoa tulaga o le tagata faʻamalosia maso o le tua ia i ai i taimi uma feteʻenaʻi, siʻi le tino i le maualuga e mafai ai.

Saʻo tulaga o le tino i luga o le nofoa

O faʻailoga lelei mo le nofo i luga o le nofoa o faʻatatau nei:

  • o le laulau pito i luga e 30 cm le mamao mai mata;
  • o vae i tulivae e tatau ona punou i le taumatau taumatau ma tutu i luga o le foloa ma vae atoa, ma tulivae tatau ona i luga o le pelvis;
  • e tatau ona i ai le lagolago i le lumbar itulagi ina ia o maso e le o i se tulaga o le feteʻenaʻi;
  • o le loloto o le nofoa e tatau ona mautinoa e leai se mamafa i lalo o tulivae;
  • o le mamao mai tulivae i totonu o le laulau pito i luga e le tatau ona itiiti ifo i le 10-15 cm;
  • o lima o loʻo taʻoto i luga ole laulau e le tatau ona siʻi i luga.

Ina ia puipuia le mea faigaluega mai le gaogaosa ma ou mata le faʻasolosolo pe a suʻesuʻeina mo aitema e te manaʻomia, o le laulau tatau ona tusa ma le 50 cm le lautele.

A nofo, o le pito i luga o le tino e le tatau ona faʻaloʻu i luma pe tiaʻi i tua. E sili pe a oʻo i le itu taumatau le nofoa tua i le nofoa. Peitaʻi, a oʻo mai se lagona o le lelava, e tatau i se tagata ona mafai ona faalagolago i lona tua e malolo.

Tulafono masani

I le Russian Federation, o loʻo iai tulaga faʻavae mo meaafale a le aiga (GOST 13025.2-85). Mo nofoa ma nofoa faigaluega, o tulaga masani ia e masani ona faʻatonutonuina:

  • loloto le nofoa - mo se nofoa 360-450 mm, mo se nofoa galue - 400-500 mm;
  • o le maualuga o le backrest mai le nofoa - 165-200 mm;
  • lautele le lautele - a itiiti mai 360-450 mm mo se nofoa ma 400-500 mm mo se nofoa galue.

O fua fautuaina o le nofoa o loʻo iai foʻi le mamao ile va ole armrests - e le itiiti ifo ile 420 mm.

O tufuga o meaafale fou e ofaina atu i tagata faʻatau se tele o nofoa eseese. Ma, la latou maualuga atoa mafai ona mai 800 i le 900 mm, ma o le maualuga o le nofoa o le nofoa e ese mai le 400 i le 450 mm. O le lautele o le backrest ei ai le maualalo itu o 350 mm ma le loloto mafai ona oʻo atu i le 500-550 mm. O se faʻataʻitaʻiga ma le maualuga atoa o le 750 mm ua avea ma tulaga masani (mafaufauina o le averesi o le tagata maualuga o 165 cm). Ae ui i lea, oe mafai faʻatulagaina fuafua le lapoʻa mo lou maualuga.

Mo tagata o le averesi maualuga (mai 162 i le 168 cm), o le fautuaina nofoa tele o 42-43 cm, maualuga (mai 168 cm) - 45 cm, maualalo (itiiti ifo i le 162 cm) - 40 cm.

O se filifiliga talafeagai mo le aiga atoa o faʻataʻitaʻiga ma fetuʻutuʻunaʻi aiaiga.

Nofoa

A o gaosia tulaga masani, o tagata gaosi e taʻitaʻia e itu ia e tusa ma le GOST: o le umi o le itu o le nofoa e le itiiti ifo i le 320 mm, o le maualuga o vae e sili atu ma le 500 mm, o le mamao mai le muamua pa faʻamau i le nofoa o le sili atu 380-420 mm. Tele falegaosimea i aso nei o loʻo faʻateleina nei tapulaʻa. Ma, i faleʻoloa e mafai ona e mauaina nofoa ma le maualuga o 420 mm i le 480 mm. O lenei eseʻesega o loʻo finau mai le manaʻomia e filifili faʻalelei faʻataʻitaʻiga e fuafua i le maualuga.

Peitaʻi, o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma le maualuga o le 450 mm e mafai ona ofi uma ai tamaiti ma matutua matutua. O le mea taua o le maualuga o le umukuka nofoa faʻatusatusa i le tele o le laulau.

Nofoa ma tua

O taimi na faʻaaoga ai nofoa i le umukuka ma naʻo nofoa faʻapitoa na i ai i totonu o le potu malolo meafale meaʻai ua leai. O aso nei o le i ai o se nofoa ma le tua e sili ona taliaina i le umukuka, potu malolo, potumoe, tafaoga ma nofoaga faigaluega. O le maualuga o ituaiga umukuka faʻataʻitaʻi ma backrests o loʻo i le tulaga o le 800-900 mm. I lenei tulaga, o le mamao mai le foloa i le nofoa o 400-450 mm. Ole sao saʻo i tua (poʻo le vaega e mafai ona e faʻalagolago ai i lou tua) e tusa ma le 450 mm. Tuusaunoa o ni faataitaiga mo pa counters.

O meaafale mo faleʻaiga ma faleʻaiga e faʻaalia e le tele o itu eseese, o lona maualuga e mafai ona oʻo atu i le 1060 mm, o le maualuga i tua - 600 mm. I lenei tulaga, o le mamao mai le foloa i le nofoa e tatau lava ona i ai i totonu o 450 mm. Ina ia faʻamalieina le mea e totoe, e mafai e le tua ona i ai se piʻo faʻapitoa o le tino ma faʻamalosi i tua. I lenei tulaga, o le mautu o meaafale e tatau ona faʻamautinoaina e faʻaopoopo elemeni elemeni.

O le manatu o le "maualuga maualuga" o loʻo lafoa foi pe a filifilia nofoa ma tua mo galuega. Faʻamoemoeina i tulaga faigaluega, atonu e manaʻomia le tutoʻatasi fetuʻunaʻi le maualuga o le nofoa ina ia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le mataʻituina o loʻo mata.

Nofoa fetuunai

O le sili tuʻufaʻatasia o laulau ma nofoa maualuga o loʻo filifilia e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga. Filifiliga e talafeagai i aso nei, lea e mafai ai ona toe fausia le mamao mai le foloa i le nofoa mai le 460 i le 600 mm. Masani lava, o le maualuga backrest o 450 mm ma o le nofoa lautele o 480 mm.

Mafaufau e le masani ona nonofo tagata i luga o ia fasi meaafale ma masani ona suia le tulaga o latou tino, o faʻataʻitaʻiga e faʻaauupegaina i se fale o manu mautu lagolago (sili atu i le lima-utupoto tasi). Mo le saogalemu mafuaaga, o le lautele o le lapotopoto lagolago tatau ona le itiiti ifo ma le 700 mm. O le feoaʻi e faʻamautinoaina e uili, o le umi e faʻamoemoeina i mea masani na faʻaaoga.

O se vaega o aso nei faʻataʻitaʻia faʻataʻitaʻiga o lo latou fetuʻunaʻiga i soʻo se gaioiga aoga a tagata. E mafai ona faʻapea: fomaʻi (mo se tagata maʻi poʻo se fomaʻi), ofisa, tamaiti, umukuka, pa, paʻa muamua poʻo nofoa orthopedic.

Pa

O le maualuga o le faʻamau faʻamau e le ofi i tulaga masani. Muamua lava, e amanaʻia le tele o meaʻai falemaʻi ma meaafale. O le maualuga o faʻataʻitaʻiga e mafai ona fesuiaʻi mai le 750 i le 850 mm, o le lautele - e le itiiti ifo i le 460, ma le loloto - e le itiiti ifo i le 320. O le liʻo faataamilosaga mo vaʻaiga masani o le 450 mm, ma mo lumbar - 220.

Talu ai o vae e le oʻo i le foloa pe a nofo i luga o le maualuga nofoa, ua faia ni tuutuuga mo pinching le femoral veins ma alatoto. O le mea lea, o le a le ova pe a iai se faʻaopopo vae i luga o se nofoa mo le lagolago.

O le fua faatatau o le tele o le nofoa ma le laulau latalata i le pa e faapea: ma le laulau pito i luga maualuga o 90 cm, o le nofoa o le nofoa o 65 cm mai le foloa.

Pepe faʻataʻitaʻi

O le filifiliga saʻo o nofoa mo tamaiti e tatau foi ona faʻataunuʻuina e tusa ai ma tulafono:

  1. Mo pepe e oʻo atu i le tasi mita le maualuga, o le maualuga o le laulau e tatau ona 340-400 mm, o le maualuga o le nofoa - 180-220.
  2. Mo se tamaititi 6-7 tausaga le matua ma le maualuga o 110-120 cm, o se nofoa ma le maualuga o 32 cm e fautuaina, ma se laulau, e aofia ai se 'aiga' ai, e 52 cm.
  3. Tamaiti matutua (121-130 cm) manaʻomia le laulau maualuga o 57 cm ma se nofoa - 35 cm Mo maualuga mai 131 i le 160 cm, o se laulau 58-64 cm, se nofoa - 34-38 e talafeagai.

Mo talavou e maualuga lona maualuga, e fautuaina e faʻatau se laulau mai le 70-76 cm ma le nofoa mai le 42-46 cm.

A filifilia se nofoa mo se tagata aʻoga, oe tatau ona mafaufau i faʻataʻitaʻiga nei:

  • tusitusiga;
  • komepiuta;
  • orthopedic tulivae (o se ituaiga - malosi).

E mafai ona faʻaauupegaina i latou i armrests, peitaʻi, e le manatu le fomaʻi faʻapitoa i lenei filifiliga saʻo.

Faʻafefea ona filifili le sili ona lelei tele

Afai e te manaʻomia ni nofoa mo se aiga, o faʻataʻitaʻi e filifilia mo le averesi o le maualuga, fuafua e amanaʻia uma ona tagata. Ae ui i lea, mo ni mafuaʻaga, e sili atu le faia o se filifiliga a le tagata lava ia. O le a fesoasoani lea e faʻatumau le tulaga saʻo, aua le lelava i taimi o galuega le tumau, ma lagona le mafanafana ma le saogalemu i le nofoa. O le filifilia o le maualuga o le tagata lava ia e tusa ma le auala lea: faatele le maualuga o le tagata ile maualuga ole laulau ma vaevae ile 165. Mai le iuga numera, oe manaʻomia toʻesea le 40-45 cm (o le umi o le tagata, o le latalata i le 45). Lenei o le a avea ma sili ona lelei nofoa maualuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maualuga o le 174 cm ma le maualuga o le laulau e 75 cm, o le maualuga o le nofoa e manaʻomia e tusa ma le 39 cm.

E tutusa foi le taua o le sao saʻo o le maualuga o le laulau ma le nofoa. I aso nei, o laulau ma le maualuga o le 72-78 cm e masani ona faia I le taimi lava e tasi, o se nofoa masani mo ia i ai le maualuga o 40-45 cm. Afai o le faʻataʻavale e maualuga vae, e tatau ona i ai le lagolago i lalo o vae.

Mo le faigofie o le nofo, o le loloto o le nofoa mea - o le mamao mai le pito i fafo i le tulaga o le fetaulaʻiga ma le tua. E masani lava o lenei parakalafa ua faʻamatalaina faʻapea: tolu-kuata o le umi o le suilapalapa + ni nai cm mo le kilia (i le va o le nofoa i luma ma le pito i luga popliteal luga). O le averesi loloto o le nofoa o le nofoa o 360-450 mm, o se nofoa - oʻo i le 500 mm. Nofoa o tamaiti i ai le loloto o le 200-240 mm (mo tamaiti aʻoga) ma le 270-360 mm (mo tamaiti aʻoga).

O le maualuga i tua o le mamao mai le nofoa i le tasi itu i le tulaga o le pito i lalo o le tauʻau. O le lumbar lagolago o le a aoga pe a fai e tuʻu i le tulaga o le 5th lumbar vertebra. A o faʻasolo le faʻasolo o le solomuli, lona maualuga faʻaititia.

Nofoa o meaafale lea e pasi ai se taua vaega o le olaga o soʻo se tagata. O filifiliga saʻo e taua tele. E le gata ina maua mai le le mautonu i laau faʻafuaseʻi, ae faʻapea foi ona afaina ai le soifua maloloina, mafua ai le tiga i tua, ua, vae.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: NATURAL NA PANLUNAS SA V!RUS NI RUDY BALDWIN, RUDY BALDWIN VISION u0026 PREDICTIONS 3242020 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com