Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kovalam - o le nofoaga autu a Ayurvedic o Kerala i Initia

Pin
Send
Share
Send

Kovalam, Initia, o lona igoa o lona uiga o le "toga niu" i Hindi, o se tamai nuu o loʻo ofoina mea uma e te manaʻomia mo se lelei ma faʻamalieina aso malolo. Tagata talavou i luga o le Kovalam crescent, ma o le mea lea na taʻua e turisi Europa o matafaga i le lotoifale, e seasea o mai. Tele o tagata feololo tagata e mananaʻo e fiafia i se siʻosiʻomaga filemu ma faʻafiafiaga faʻaleaganuʻu o loʻo malolo ii.

Faʻamatalaga lautele

O se tasi o nofoaga taʻutaʻua lauiloa i Initia e tu 15 km mai le laumua o Kerala - le taulaga o Trivandrum. E oʻo mai i le taimi nei, o Kovalam o se nuʻu fagota masani, ae o aso nei o lona talafatai atoa o loʻo laina laina faleʻaiga, faleoloa ma faletalimalo tele talimalo o loʻo ofoina atu le tautua i Europa. Ae masalo o le autu vaega o lenei nofoaga o le tele o Ayurvedic falemaʻi, vasega yoga ma soifua maloloina polokalama.

O le vaitaimi sili ona lelei mo se malaga i Kovalam o Setema-Me, pe a oʻo mai le tau vevela ma le mago i Initia. I le taimi lava e tasi, o le sili ona tele numera o tagata e mafai ona vaʻaia i le afiafi o le Tausaga Fou ma aso malolo Kerisimasi, paʻu i le tumutumu o le turisi vaitau. Ae o le toega o taimi e tele tagata tafafao - e faʻafaigofieina lenei e le gata i le tau o le tau, ae faʻapea foi i se atinae atinae tetele.

Faʻafiafiaga gaioiga i Kovalam (Initia) o loʻo faʻataʻitaʻia mai e vai taʻaloga masani, asiasi atu i malumalu anamua o Hindu, falesa ma faletapuai, faʻapea foʻi ma malaga i Padmanabhapuram, le maota muamua o Raja Travankor, o se tasi lea o nai faʻataʻitaʻiga o Kerala fausaga na totoe o tatou taimi. I se faʻaopopoga, e mafai ona e alu i le Cardamom Mountains, maualuga i luga 54 km mai Trivandrum, asiasi i le faleoloa o loʻo tu i le taulaga lava e tasi, le Kutiramalik Palace Museum ma isi mataʻaga o le setete.

O le lotoifale faitau aofaʻi tatau ona le itiiti le faʻalogo, tuʻufaʻatasia Europa malolo ma tu masani Initia naivety ma tuʻufaʻatasia. Tagata i Kovalam e toʻafilemu ma agalelei, o lea i le afiafi e mafai ona e savali i auala o le nuu e aunoa ma le fefe.

Ae leai se mea e maua ai le olaga i le po i lenei nofoaga. O le tele o faʻapotopotoga e latalata i le 11 i le afiafi, ae o faʻafiafiaga autu i le afiafi o le maimoaina lea o le goto ifo o le la i luga o le matafaga. E ui o nisi taimi pe a maeʻa, discos ma autu pati o loʻo faʻatulagaina pea.

Ae o Ayurveda, lea e taʻutaʻua ai lenei itu o Kerala, e le gata i ituaiga uma o fofoa (e iai le suauʻu, sandalwood paste, shirodraha, ma isi), e ofoina atu i turisi, ae o loʻo iai foʻi ma se lisi faʻapitoa mo togafitiga, faʻapea foi ma isi Ayurvedic.

Matafaga

O le atoa teritori o Kovalam (Kerala, Initia) e vaeluaina i le va o le tele o matafaga, taʻitasi ma ona lava uiga foliga.

Ashok

Ashok Beach, Main Beach, Leela Beach pe naʻo Kovalam - o le matafaga autu o le nofoaga e leai se tasi, ae fa igoa. Peitaʻi, e oʻo lava i lenei e leʻi fesoasoani e avea ma nofoaga tafafao maimoa - e masani lava o tagata o loʻo nonofo i totonu, o le toʻatele lava o loʻo maitauina i aso malolo ma faʻaiuga o vaiaso.

E ui lava i le oneone oneone, o le sologa lelei o le ulufale i totonu o le vai ma le malu o le sami, e matua le talafeagai lava Ashok mo aiga ma fanau. Muamua, e matua palapala lava ii. O le mafuaʻaga o nei mea tutusa uma Hinitū o loʻo tuʻua tua o le 'aʻai o lapisi. Lona lua, o iinei e tuua ai e le televavave vaʻa mo malaga i le sami, salalau solo ia latou lava se faʻapitoa "manogi" o penisini ma afi suauʻu.

E leai ni faletalimalo i luga o le matafaga o Leela, ma o faleʻaiga ma faleʻaiga e mafai ona faitauina i ou tamatamailima - o latou nofoaga na faʻatumuina i faleoloa faigofie. E i ai le faleuila faitele i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae o lona tulaga e leaga. Parasols, sun loungers ma isi matafaga lelei o loʻo umiaina e le faletalimalo lata ane ma e mafai ona totogiina. Ae ole Kovalam Beach e fetaui lelei mo le faaseʻe, snorkeling ma parasailing. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le nofoaga faitele i ona tafatafa, e mafai ona e alu ai i seisi nofoaga o le nofoaga malolo.

Samudra

O se tamaʻi matafaga oneone i le itu i matu o le nuu. E le pei o ona "tuaoi", nofo i le aloalo, Samudra o se lauitiiti ma saʻo saʻo sasa e siʻo i maʻa ma maʻa tetele. O leisi vaega taua o lenei matafaga o le sami sousou - o galu na lavea ai maʻa i se malosiaga na mafai ai ona latou aveina oe i ni nai mita mai le apitaogalu. I se faʻaopopoga, o le pito i lalo o lenei vaega o le Arapi Sami e fai lava tifato, ma o le loloto e sau faʻafuaseʻi, o lea i le leai o se lelei aau aau, e tatau ona e ulu atu i le vai ma le faʻaeteete tele.

O le vaega o 'auʻaunaga i le matafaga i Samudra e faʻatapulaʻaina i ni faleʻaiga lelei, potu e totogi ai le la ma ni faletalimalo lelei, ma o ni auala vaiti e tau atu i le talafatai. I se tulaga lautele, o lenei matafaga atoa e fai lava si filemu ma tuʻufua - o se nofoaga talafeagai mo i latou o loʻo sailia le filemu ma le filemu. Ia, o le autu a Samudra o le oneone pogisa e le masani ai, e liuliuli i nofoaga. E foliga manaia tele.

Gava

O le matafaga o Gava, o loʻo siʻomia e papa maualuluga matagofie, o loʻo avea ma faʻavae autu o tagata faifaiva i le atunuʻu e omai ii i aso uma (a le o le taeao poʻo le afiafi. E le gata ina mafai ona e faʻatauina ni iʻa fou mai ia latou, ae faʻatonu foʻi se vaʻa mo se malaga i matafaga mamao. Lenei o se tasi o sili ona lauiloa nofoaga tafafao maimoa i Kovalam, o lea o taxi ma tuk-tuk avetaavale e masani ona lolofi faataamilo ia.

Moega o le la ma faamalu i luga o Gava e totogi, ae a e manaʻo e sefe se tupe, totogi mo le aso atoa ($ 4.20 faʻatusatusa i le $ 2.10 totogi mo le 1 itula). I le avea ai o se auala mulimuli, lafi i le paolo o se togavao lauvao o lo o sosolo atu i le talafatai atoa. O le pito i lalo e lemu lemu, o le ulufale i totonu o le vai e lamolemole, e leai ni mataua mataua. O le sami e mama, manino ma sili atu le toʻafilemu nai lo isi vaega o Kovalam. O le oneone mu malu ma se lautele lautele o papaʻu e avea ai le Gava Beach o se nofoaga lelei mo aiga e iai fanau.

O le talafatai atoa o loʻo tumu i fale mafanafana, faleʻaiga ma potu Ayurvedic o loʻo ofoina ai tautua mo le tagata faimalaga. I se faʻaopopoga, luga o le matafaga e mafai ona e mauaina se ofisa fomaʻi, mimita valaʻauina "Upasana Falemai", ae leai se manaʻoga e faʻatali mo matuia fesoasoani fesoasoani i totonu o ona puipui.

A paʻu le po, ua mate le ola i le Gava Beach. Ae i le ao o le a e le fiu ai iinei - o le maulu, faaseʻe, faaseʻe i vai, savali i luga o le catamaran ma isi gaioiga i fafo e le faʻatagaina lenei mea. I se faʻaopopoga, na o le pau lenei o le nofoaga i Kerala uma e mafai ai e fafine ona sunbathe topless.

Moli

Lighthouse Beach poʻo Lighthouse Beach o loʻo tu i se vaʻaiga matagofie i le itu i saute o Kovalam. O lona autu uiga foliga o le a avea o se malu malu i lalo, lamolemole ifo ifo i le sami ma mama, toetoe lava malamalama vai. Peitai, e faigata tele ona aau aau iinei - e galu lava galu i luga o lenei itu o le gataifale, naʻo lo latou malosiaga ma taimi e sui ai. E le mamao mai le talafatai o loʻo i ai se aʻau o amu, latalata i ai tagata aau, tagata faʻaseʻe ma tagata faʻatau mai.

E i ai moega o le la ma faamalu, ae e totogi uma. Faʻatasi ai ma tagata tafafao, e i ai uma Initia ma papalagi. O le mea mulimuli a le nofo i se tasi o le tele o faletalimalo, fale talimalo poʻo nofoaga malolo, pe latou te o mai iinei mai isi itu o Kerala. O le malologa ma le saogalemu o le tagata tafafao e puipuia e se 'au o tagata laveaʻi.

Lighthouse Beach na maua lona igoa lona lua ona o le latalata i le moli o le ava, lea e i ai le sili lelei vaʻaia vaʻaia. E tatala mai le Aso Lua e oʻo i le Aso Sa. Itula faigaluega: 10:00 - 13:00 ma le 14:00 - 16:00. O le tau o le pepa e laititi ifo i le $ 1 + 20 sene mo le pemita mo le puʻeina o ata ma ata puʻeina.

E leʻi mamao atu, sa faʻapipiʻi ai le lifi musika i le moli o le moli, ae e le oʻo i le tumutumu o le fausaga. O le toega o le auala o le a tatau ona ufiufi i vae, manumalo i se paʻaʻa maualuga, o lea aua le galo e matua iloiloina ou malosiʻaga tino.

Fale

I le avea ai o se tasi o nofoaga taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua i Kerala, ua ofoina mai e Kovalam le tele o mea e nonofo ai e fetaui ma tofo ma paketi uma. I totonu o le nuʻu lava ia ma latalata i le sami, e mafai ona e mauaina le tele o ona po nei faletalimalo, fale talimalo ma fale mautotogi. Tele o latou o loʻo faʻaauupegaina i faletaʻalo, vaitaele i fafo, faleʻaiga, spa ma Ayurvedic complexes. O le tau o ia mea e nonofo ai e fai si maualuga, ae o le tautua e ausia uma tulaga faʻatulagaina a Europa.

I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le tele Ayurvedic faʻamaumauga i Kovalam ma potu mafanafana, a latou lava vaituloto, alofilima ma se puipuiga matafaga. O le sili ona taugata o latou o loʻo tu i sina mamao mai le nuʻu, o lea e tatau ai ona e alu i matafaga lautele faʻaaogaina le tuʻuina atu faʻamatuʻuina.

Ae le o le turisi turisi o le a le leiloa iinei foi. Ma:

  • le tau o le potu faʻalua i le 3 * faletalimalo amata mai le $ 16,
  • oe mafai ona totogi se potu i le fale talimalo mo le $ 14,
  • ma le nofo ai i se beach bungalow o le a sili atu le taugofie - mai le $ 8 i le $ 10.

A o le itu, e tofu i latou ma ona uiga, o lea la o le filifiliga e a oe. Ma, o le totogiina o se fale i totonu o le nuʻu lava ia, e tatau ona faʻaalu i aso uma savaliga i le talafatai, ma nofo i le laina muamua o le sami - toeititi atoa le uati e sogisogi i mea kuka meaai ma faʻalogo i le alaga le gata o le gata o isi tagata tafafao, ae faʻapea foi tagata faʻatauoloa.


O fea e 'ai?

E oʻo lava i le atinaʻeina o turisi, o Kovalam o loʻo avea pea ma nuʻu fagota masani, e mafai ai ona e maua ai faleʻaiga iʻa laʻitiiti i laʻasaga uma. I totonu o ia mea e mafai ona e tofoina e le gata iʻa o ituaiga talafeagai uma, ae faʻapea foi i ituaiga eseese o sami sami, na maua i le toeititi lava tautua. I se faʻaopopoga, o le nofoaga faʻapitoa e tele faʻavae faʻapitoa i faʻavaomalo, Europa, vegetarian ma Ayurvedic taumafa.

O tau i le tele o latou e talafeagai, ma o meaai iinei e suamalie. O se taumafataga manaia i le faleʻaiga e $ 8-11 le tau, e le aofia ai le 'ava malosi. E fufusi le nuu i le mea mulimuli. O le mea moni o loʻo iai le tulafono matutu i Kerala, o lona uiga o le 'ava malosi e faʻatau atu iinei na o le tasi faleoloa faʻapitoa, lea e tatalaina i le aoauli (tusa 17:00). O le fagu pia o loʻo i ai le tau e oʻo atu i le $ 3, tala i le lotoifale - $ 5.50, uaina - tusa ma le $ 25. Ae seʻi o tatou taʻuina atu ia te oe se mea lilo: o le tele o taimi, oe mafai ona faʻatau se fagu o lenei poʻo lena vai inu i soʻo se "faleoloa meaai". Ua lava lea e fai se faʻaali lemu i le tagata faigaluega.

E taua foi le maitauina o fale sili ona taugata i Kovalam o loʻo tu i le laina muamua. Ma o loʻo matou talanoa e le gata ile luluina o matafaga, ae faʻapea foi ma maketi i le lotoifale na fausia latalata ile sami. I lenei tulaga, o le tele o turisi e fiafia e faʻatau i supamaketi masani - o tau e paʻu maualalo iina:

  • 10 fuamoa - oʻo i le $ 3;
  • Suavai, soda ma le mago, kola - $ 0.50;
  • Sua (vine, guava, ma isi) - $ 1.5;
  • Pizza ma moa ma sisi - $ 3.50;
  • Sisi Panir - $ 1.30;
  • Curd (yogurt i le lotoifale) - $ 0.50;
  • Pusa - $ 0.80 i le $ 1.50 faʻamoemoe i le tele;
  • Vai inu (20 l) - $ 0.80;
  • Aisa kulimi - $ 0.30.

Tele faleaiga ofoina atu le gata i ave faʻatau ae maua fua foi WiFi. I se faʻaopopoga, e tele taugofie initaneti cafe i Kovalam.

Faʻafefea ona e alu iina mai Trivandrum?

Kovalam (Kerala) o loʻo tu 14 km mai le Trivandrum International Airport (Thiruvanantapur), lea e mafai ona manumalo ile tele o auala. Sei o tatou mafaufauina ia mea taʻitasi.

Metotia 1. I pasi

O le auala mai Trivandrum i matafaga o Kovalam e tusa ma le afa itula. O pasi e taʻi 20 minute uma. O le tiketi e tau laʻititi ifo i le $ 1 (ma le ea malulu - e fai si taugata).

Metotia 2. I luga o se tuk-tuk (pasika)

E leai ni tuʻuga faʻapitoa mo lenei ituaiga o felauaiga, o lea na ona latou puʻeina ai i latou i luga o le auala. O le pasese e tusa ma le $ 4, ae e mafai ona e faʻatau mo se tau laʻititi. Ole taimi ole malaga e 30-40 minute.

Metotia 3. Taʻavale laʻupasese

E mautinoa lava e leai sau faʻafitauli i le sailia o se taxi - e mafai ona maua uma i fafo mai auala ma faʻataʻitaʻi ia te oe. E 20 minute le umi o le auala. Tasi le auala malaga o le a tau ai $ 5-8 (pei o faʻatau mo).

O le mea e sili ona taua, aua neʻi galo ona faʻamanino poʻo fea le matafaga e tatau ona e alu i ai. O le mea moni e naʻo Ashok e i ai se auala masani e ulufale ai, o lea afai e na ona e fai mai "Kovalam", atonu o le a aumaia oe iina.

O tau uma ile itulau e mo Setema 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

A e malaga i Kovalam, Initia, aua neʻi galo e faitau fesoasoani aoga e faʻafiafia atili ai lou nofo:

  1. Aua le faʻanatinati e fesuiaʻi tupe i le nofoaga muamua avanoa. Alu i le tele o fefaʻatauaiga, faʻatusatusa le tau, pe sili atu foi - fai atu ia i latou ua e mauaina se sili atu feutanaiga. A maeʻa lena, atonu o le a avatua ia oe se ponesi lelei.
  2. Ina ia aua neʻi maua se faʻamaʻi pipisi, mulumulu pea ou lima i le fasimoli ma le vai. O loʻo iai le tafe vai i soʻo se cafe lava. I le avea ai o se auala mulimuli, faʻaaoga mea e faʻamama ai lima.
  3. Ae o faletaele i Initia, o mea uma e le faigofie tele. Afai oi latou o loʻo tu i nofoaga faitele lelei o loʻo mamā lelei, e sili la le aua le faʻaaogaina le mea o totoe.
  4. O meaʻai i matafaga o Kovalam i Kerala e le manogi tele, ae a le mafai ona e tatalia mea manogi a Initia, ia manatua le fuaitau e tasi - "Leai ni mea manogi", e leai ni mea manogi.
  5. Ole tele o faleʻaiga i luga e saunia mo pepe ma moega mo tagata tafafao, afai la e te malaga ma tamaiti laiti, ae manaʻo e fai sau 'aiga o le afiafi, alu i se tasi o faʻamaumauga nei.
  6. Savalivali i maketi i totonu o le atunuʻu, ia e mautinoa e te faʻatauina fualaʻau mata (mago, gooseberry, ma isi). E le gata ina mafai ona 'aʻai i luga o le matafaga, ae e ave foi ma oe o se faʻamanatu manaia.
  7. I Kovalam, pei o se isi nofoaga i Initia, e tele namu - aua neʻi galo e faʻatau se faʻapitoa pasī.
  8. Tele o 'aʻai Initia e iai 2 pe o igoa uma foʻi e 3. Aua le popole pe a fai o se eseʻese nofoaga i le pasi poʻo nofoaafi.
  9. O magaala o Kovalam o loʻo i ai se faʻatulagaina faʻapitoa, o lea e sili ai le feoaʻi solo i le nofoaga e ala i le tuk-tuk poʻo le taxi. O la latou paka o loʻo tu i nofoaga eseese e 3: latalata ile nofoaga pasi (main), luga ole moli o le Lighthouse Beach male Main Road, ose tamaʻi auala oneone e tau atu ile tasi o malumalu Initia.
  10. E oʻo lava i matafaga sili ona filemu o Kovalam i Kerala, e masani ona tutupu taaviliga. E le gata i lea, o latou fausia toetoe lava i le talafatai. Ina ia aloese mai le pa'ū i totonu o se tasi o nei mailei, faʻalogo i fuʻa mumu i tafatafa o le vai ma mulimuli i faʻatonuga a le au mapumapu i le matafaga.

Iloiloga o se tasi o matafaga sili ona lelei i Initia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Best Hotels and Resorts in Kovalam, India (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com