Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Berlin TV Tower - o se tasi o faʻailoga o le Siamani laumua

Pin
Send
Share
Send

Berlin TV Tower o se tasi o nai Socialist Realism fale na totoe ina ua maeʻa le tuʻufaʻatasia o Siamani. Lenei aso o le sili ona lauiloa tosina i Perelini, ma le sili atu i le miliona tagata asiasi i tausaga uma.

Faʻamatalaga lautele

Berlin TV Tower o le fale maualuga i Siamani (368 mita ma 147 fola) ma le lona 4 maualuga fausaga i Europa. Talu ai o le faatosina e tu latalata i Alexanderplatz nofoaafi nofoaga, e masani ona taʻua e tagata o le "Alex Tower".

O le isi igoa e lauiloa foi - "Pope's Revenge". E fesoʻotaʻi ma le mea moni a susulu le la i luga o le polo, o loʻo tu mai luga se ata o le koluse (ma, pei ona e iloa, e leai se Atua i totonu o atunuʻu lautele). Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le 'olo na masani ona faʻaigoaina o le Faʻamanatu Ekalesia a St. Ulrich (Siamani faaupufai).

O le Berlin Tower o loʻo tulaga 10 i le lisi o mataaga e sili ona taʻutaʻua i Siamani, e ova ma le miliona tagata e asiasi iai ile tausaga.

O le mea e mataʻina ai, o le Berlin Tower, pei o le tele o isi fale taʻutaʻua i Siamani, i tausaga taʻitasi e auai i le tausamiga o moli: mo le fa aso ia Oketopa, tagata nonofo ma malo o le taulaga e mafai ona maitauina le masani ai moli i fale o le taulaga. Maualuga moli tusi ata fausia felanulanuaʻi 3D ata o loʻo faʻasalalau i fale lauiloa o le taulaga. E masani lava o nei tamaʻi faʻafiafiaga e faia e faʻamanatu ai aso malolo a le atunuʻu i Siamani, poʻo le faʻamamaluina o taʻaloga.

Talaʻaga

O le fausiaina o le Berlin Tower na amata i le 1965. Na umi se taimi o filifili le pulega e filifili ai se nofoaga mo le fausiaina, aua e taua e le gata ina faʻatinoina e le 'olo ia ana galuega tuʻusaʻo, ae ia avea foʻi ma faʻailoga o Perelini. O lona iʻuga, sa matou nonofo i le eria o le Mitte.

Na vave ona faʻaauau le galuega: ia Oketopa, na faʻatoa amata lava le faʻavae, ma ua oʻo ia Mati 1966, o le faʻavae o le 'olo na faʻamaʻa atoa. I le tausaga mulimuli ane, o le fale "tupu" agaʻi atu i le 100 mita.

Iuni 16, 1967, o le fausiaina o le sima fausaga (mamafa i luga atu 26,000 tone) na maeʻa maeʻa. O le isi tausaga na faʻaaluina i le gaosiga ma le faʻapipiʻiina o le polo, lea o loʻo i ai nei le faleʻaiga ma le fale faʻamatau.

Ia Fepuari 1969, na feagai ai le pulega ma se faafitauli ogaoga: o le vai na alu i totonu o le tower ball, lea na mafua ai le depressurization o le fale. Na faaauau pea le toe faaleleia o galuega mo le tele o masina, ae ia Oketopa 1969 na tatalaina ai le faailo fou o le taulaga.

Ua faʻatatau e le economists na faʻaalu e le atunuʻu le silia i le 132 miliona faʻailoga i le fausiaina o le TV tower.

I le 1979, na avea le faailo ma maafaamanatu, ma faamutaina e avea ma masani TV olo.

O le mea e malie ai, ina ua maeʻa le tuʻufaʻatasia o le FRG ma le GDR, o le tele o tagata Siamani na latou mananaʻo e faʻatamaia le 'olo. Peitai, na manatu le pulega o le mea lea e sese, ma faʻaalu ai le isi 50 miliona maka i le faʻafouina o le maualuga TV olo i Perelini.

O le a le mea i totonu

Potu e matau ai

O le nofoaga e vaʻai ai, lea e tu i le maualuga o 207 m, ua lauiloa o le sili ona lauiloa i Perelini. O le mea e mataʻina ai, i le lelei o le tau, e mafai ona e vaʻai atu i fale o loʻo tu i le mamao o le 35-40 km mai le Berlin TV Tower.

O le vaʻai a le manulele o Perelini e amata mai le 15 i le 30 minute. Fai mai turisi o lenei taimi ua sili atu ma le lava e faamemelo ai i manatu ma maua ai le taimi e puʻe ai se ata mai le TV tower i Berlin.

Bar 203 o loʻo tu foi ile tulaga tutusa. Lenei e mafai ona faʻataʻitaʻia vai inu eseese ma maua se afiafi lelei. Matauina e turisi o tau mo nisi aitema i luga o le lisi e maualuga atu i le pa nai lo le faleʻaiga.

O se faleʻaiga

O le faleʻaiga Sphere, i le pito i luga o le TV tower, e mafai ona asia mai le 9.00 i le 00.00. E 'ai taeao, aoauli ma le' aiga o le afiafi. O le faleʻaiga e 50 laulau. Faamolemole ia matau e le o latou uma e tu latalata i pupuni pupuni.

O le 'aiga o le taeao e mafai ona tolu ituaiga:

  1. Continental (10.5 euro) e aofia ai ni taʻavale se lua, sosisi, ham, siamu, pata, meli ma sisi.
  2. Taʻaloga (12.5 euro). E aofia ai le meaʻai o le taeao + yoghurt, muesli, moli ma le apu.
  3. Perelini (14.5 euro) aofia ai se taʻaloga taeao + o se ipu o le champagne ma moli moli.

O le filifiliga o ipu taumafataga e lautele lautele. O lesi foi mea:

IpuTau (EUR)
Veal ate i le Siamani15
Fried pike perch ma ulaula tamato18.5
Palu pateta ma apu ma se fasi povi12

O le afiafi lisi e matua eseʻese. Tau mai le 13 i le 40 euro i le ipu.

Aua le vave 'ai: o le polo faia se atoa suiga i lona' au i le 60 minute, o lona uiga o le a alu ai le itula e vaʻai i le atoa ata o Perelini.

Tagata tafafao maimoa na asiasi i le Sphere faleaiga ua fautuaina e mautinoa asiasi i lenei aoga. E ui lava o tau e fai si taugata, ae e tau le maua se cafe poʻo se faleʻaiga e tutusa a la vaʻaiga matagofie ma le taulaga i le taulaga o Siamani.

O musika ola e taina i aso uma mai le 19.00 i le 23.00.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • Nofoaga: Gontardstrabe, 7, Berlin, Siamani.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 00.00 (Mati - Oketopa), 10.00 - 00.00 (Novema - Fepuari)
  • Totogi ulufale (EUR):
Ituaiga o tiketiMatuaTamaititi
Lark (mai le 9.00 i le 12.00)138.5
Midnighter (mai le 21.00 i le 00.00)1510
Saosaoa19.512
VIP2315

O le saoasaoa tiketi manaʻomia muamua tusi. Talu ai e toʻatele tagata e mananaʻo e oʻo i le TV tower i Perelini, e iai lava laina umi i le ofisa o tiketi. Afai e te tusi muamua i lau pepa ulufale, o le a leai se manaʻoga e tu i se umi laina.

O le VIP ticket o loʻo faʻauiga foʻi i le muaʻi tusiina lugalaina ma aofia ai le tele o penefiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te maua se 'ai i le faleaiga Sphere, oe mautinoa o le a avatua ia oe ma se tasi o le sili laulau e ala i le lautele faʻamalama.

Uma tiketi mafai faʻatau pe i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le Berlin TV Tower (vaʻai iina mo faʻamatalaga i luga o le faʻasaoina laulau i se faleaiga ma pa), pe i le ofisa tiketi i Berlin.

'Upega tafaʻilagi aloaʻia: www.tv-turm.de

Tau ma faʻasologa e mo Iuni 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Faʻamolemole manatua o le mulimuli alu i luga o le TV tower o i le 23,30, ma e mafai ona e ulufale i le faleaiga ia sili atu i le 23.00.
  2. Tagata alofa e mafai ona lesitala saʻo a latou sootaga i le TV tower i Berlin. A maeʻa le faʻaipoipoga, e mafai foʻi ona e lisiina se pa (le maualuga i Siamani) mo le 60 minute.
  3. Manatua tusa lava pe naʻo lou alu i se faleʻaiga ma e te le alu i luga o le faleoloa vaʻaia, e tatau lava ona e faʻatau se pasese i le Berlin Tower.
  4. Tusi laulau i le faleaiga muamua, aua o le nofoaga e sili ona lauiloa.
  5. Aso Sa uma (mai le 9.00 i le 12.00) e ave le buffet i le faleʻaiga. Tau mo le tagata e toʻatasi - 38 Euro.
  6. E mafai ona faʻatau meaalofa ma pepa faʻapipiʻi ma le ata o le Berlin TV Tower i le faleoloa.

O le Berlin TV Tower o le taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua o le leva o Perelini, lea, e ui lava i le tele o laina, e taua tagata uma.

Faʻagasologa o le faʻatauina o se tiketi i le Berlin Tower ma filifiliga mo uluaʻi faʻamanatuga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Best views in BERLIN. a travel film (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com